Ligue 1 - souhrn 30. kola

09.04.2011, 20:59, aktualizováno 10.04.2011, 23:02
Komentáře a souhrny
Lille prohrálo v Monaku, toho ale nedokázala využít Marseille a jen remizovala s Toulouse. Ani bod nezískalo Rennes. Lyon si vedl lépe, když přehrál Lens. Bordeaux nedokázalo dát gól poslednímu Arles, Auxerre jenom remizovalo se St. Etienne a Montpellier s Nice. PSG veze body z Caen, v Lorientu a Valenciennes se hrálo nerozhodně 1:1.

Olympique Lyon - RC Lens 3:0

10.04.2011 21:00

Góly: 55. Henri Bedimo (vl.), 61. Jimmy Briand, 90. Lisandro López

Fotbalisté Lyonu se po přesvědčivé výhře 3:0 nad Lensem dostali na třetí místo tabulky a mohou ještě věřit v ligové prvenství. Na první Lille totiž nyní ztrácí ne tolik hrozivých pět bodů. Zato situace Lens je přímo kritická. Předposlední celek tabulky musí během posledních osmi kol stáhnout sedmibodové manko, jinak se s nejvyšší soutěží rozloučí.

Co se týče prvního dějství, tak to bylo celkem dost vyrovnané. I když si musel Stade de Gerland, kde Lens naposledy zvítězilo v roce 1997 a kde se mu prostě vůbec nedaří, počkat na úvodní větší šanci zápasu až do 26. minuty. V ten moment totiž pořádně provětral domácího gólmana Llorise svou ranou hostující Akale.

OL se snažil odpovědět pomocí Källströma a Gonalonse, jež spolu pěkně zakombinovali, a ačkoli se brankáři Runjemu zasáhnout nepodařilo, zaskočil za něj na brankové čáře Bedimo. Ve 32. minutě zahrozil také argentinský uragán Lisandro López, Runje však tentokráte jeho pokus dokázal zneškodnit.

Svěřenci trenéra Puela se ujali vedení až po přestávce s přispěním a děkovným přáníčkem od soupeře v podobě jeho vlastního gólu. V 56. minutě se Källströmův centr zleva snažil usměrnit do brány Lisandro López, ovšem nemusel, jelikož za něj tento úkol splnil hostující Bedimo. O pár chvil později to již bylo o dvě branky.

Gourcuffův pas z rohového kopu našel Brianda, jenž Runjeho překonal podruhé. S blížícím se koncem zápasu jinak tlak Lyonu stoupal. Lisandro López hlavou smolně trefil břevno, Runje pak hasil dobrou příležitost Toulalana. V 79. minutě se ještě prvně jmenovaný jihoamerický chlapík branky nedočkal, o jedenáct minut později už ale ano.

Tentokráte ho v dobré pozici ke skórování našel svou přihrávkou Cissokho a Lisandro López pečetil na konečných 3:0. Lens si mohlo domů odvézt ještě čtvrtý kousek nebýt gólmana Runjeho. Bedimo, nešťastný autor vlastence, srazil ve vápně Edersona a kopala se penalta. Sám postižený ovšem při jejím rozehrání zklamal, chorvatský strážce mu střelu lapil.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - OGC Nice 1:1

10.04.2011 17:00

Góly: 44. Geoffrey Dernis - 73. Geoffrey Jourdren (vl.)

Naděje Montpellieru na kvalifikaci do Evropských pohárů se dále zmenšují. Loňský nováček nedokázal porazit na svém hřišti Nice, se kterým pouze remizoval 1:1. První branku vstřelil domácí Geoffrey Dernis, ve druhé půli penaltu neproměnil John Utaka. Za hosty poté vyrovnával Francois Clerc.

Nice tak remizovalo již potřetí v řadě a prodloužilo svou neporazitelnou sérii již na šest ligových duelů, díky čemuž se v tabulce posunulo ze šestnácté pozice na čtrnáctou. Z té má náskok na sestupové pozice dvou bodů. Naproti tomu Montpellier nenavázal na cenné vítězství z Toulouse a v boji o poháry ztratil. Nadále zůstává na šesté místě.

I přestože se Nice pohybuje až u samého chvostu tabulky bylo to právě ono, které bylo v první polovině utkání daleko aktivnější. Hosté si také zaslouženě vypracovali první příležitost. To když Julien Sablé parádním centrem našel dobře postaveného Anthony Mouniera, jenž tvrdě vypálil směrem k brance. Gólman Jourdren ale dokázal tuto střelu vyrazit.

Jourdren se měl v domácí brance co ohánět. Další příležitost soupeře musel likvidovat o pár minut později, po rohovém kopu Mouniera slibně hlavičkoval Pejčinović. Přesto o byli překvapivě domácí, kteří se těsně před začátkem druhé půle ujali vedení. Dernis si vzal míč u pokutového území, obešel stojícího Civelliho a ještě potupil brankáře Letiziho jesličkami. Nádherná branka znamenala vedení 1:0.

A domácí se ve druhém poločase mohli dočkat i navýšení náskoku. V 67. minutě stáhl Drissa Diakité v pokutovém území Souleymaneho Camaru a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil John Utaka - nicméně neuspěl. Jeho pokus se od tyčky odrazil mimo pole.

A pro domácí bylo vše ještě horší o šest minut později. Francois Clerc chtěl centrovat na branku, pas se mu ale příliš nevyvedl a zamířil přímo k brankáři Jourdrenovi. Ten si ale s míčem nedokázal poradit a šoupnul ho do vlastní sítě - 1:1.

Kafoumba Coulibaly z Nice v posledních minutách obdržel žlutou kartu, která ho vyřadí ze semifinálového utkání Coupe de France, v samém závěru ale málem připravil gólovou radost hostujících fanoušků. Po jeho nahrávce se k míči dostal Eric Mouloungui, jenž ale tvrdou ránou mířil nepřesně.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Toulouse FC 2:2

10.04.2011 17:00

Góly: 30. Loïc Rémy, 84. André-Pierre Gignac - 45. Daniel Braaten, 61. Mauro Cetto

Marseille proti svému neoblíbenému soupeři opět nedokázala naplno bodovat. Svěřenci Didiera Deschampse sice vedli po brance Loica Rémyho, hosté ale utkání díky trefám Braatena a Cetta dokázali otočit. Za domácí až v závěru vyrovnával André-Pierre Gignac.

Marseille tak Toulouse na svém stadionu neporazila již od roku 2006. Dnešní ztráta je může mrzet ještě o něco více proto, že Lille včera ztratilo všechny body v Monaku. Díky této remíze se Deschampsovi muži stáhli na vedoucí tým na tři body, neprohráli již čtyři utkání za sebou. Naproti tomu Toulouse vylepšilo svou poslední porážku proti Montpellieru, přesto na vítězství čeká již tři utkání. Získaný bod mu pomohl v posunu v tabulce na jedenácté místo, z něhož má na sestupové pozice čtyřbodový náskok.

Marseille přežila v úvodu utkání nervóznější rozjezd, kdy Mathieu Valbuena snadno ztratil balon ve středu pole. Míče se ujal Daniel Braaten, jenž rychle oslovil nabíhajícího Moussu Sissoka. Defenzivní středopolař hostujícího výběru ale svou střelu z první nedokázal umístit a míč skončil vedle.

Domácí se poté ujali vedení po půlhodině hry, střelcem branky se stal Loic Rémy, jenž po centru Bruna Cheyroua potřeboval k dopravení míče do sítě hned dva pokusy. Jeho první hlavička se odrazila pryč od Valbueny, míč se k útočníkovi Marseille ale odrazil zpět a ten již s doražením balonu neměl problémy - 1:0.

Toulouse se ale nedalo a vyslalo svému soupeři nejdříve výmluvné znamení. Etienne Didot si naběhl na centr Sissoka a v pádu ještě dokázal hlavičkovat. Domácí zachránil až pohotový zákrok Steva Mandandy, jemuž se podařilo míč vytěsnit na tyčku. Přesto ale vedení Marseille dlouho netrvalo, krátce před změnou stran se hostům podařilo vyrovnat.

Nedorozumění v domácí obraně dokázal využít Daniel Braaten, jenž si naběhl na dlouhý nákop Francka Tabanoua. Norský záložník poté rychlou střelou procedil míč mezi nohama brankáře Mandandy - 1:1.

Marseille se ve druhém poločase chtěla znovu rychle dostat do vedení a krátce po startu druhé půle tomu opravdu neměla daleko. Pokus Stéphana Mbiy musel až na brankové čáře likvidovat Etienne Capoue, Loic Rémy se zase o pár okamžiků později dožadoval odpískání penalty poté, co ho Cheikh M'Bengue v pokutovém území stáhl za dres.

Překvapivě se ale poté dočkali vedoucí branky hosté. Po hodině hry se dočkal branky Mauro Cetto. Paulo Machado zahrál chytře přímý kop, Mauro Cetto unikl nepozornému Tayé Taiwovi a bez problémů překonal i Mandandu - 1:2.

Nakonec se ale na Stade Velodrome urodila zaslouženější remíza. André-Pierre Gignac se konečně přestal zastřelovat a v 85. minutě rozhodl o dělbě bodů tvrdou střelou po centru Loica Rémyho - 2:2.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Rennes 2:0

09.04.2011 21:00

Góly: 29. Nolan Roux, 55. Bruno Grougi

Po zaváhání Lille mělo Rennes velice dobrou příležitost ke stažení náskoku svého konkurenta v boji o titul. Svěřenci Frédérica Antonettiho ale podlehlo v Brestu 0:2, když domácím zařídil výhru Nolan Roux a Bruno Grougi.

Rennes tak nevyhrálo již čtyři utkání v řadě a jeho ztráta na vedoucí Lille tak nadále zůstává sedmibodová. Zítra může dokonce o své třetí místo přijít, čtvrtý Lyon totiž čeká zápas s Lens. Naproti tomu Brest konečně zastavil šestizápasovou mizérii, během níž se mu podařilo získat jediný bod. Díky zisku tří bodů se posunul z patnácté pozice až na příčku jedenáctou, z níž má na sestupové pásmo náskok čtyř bodů.

Domácí byli od začátku utkání překvapivě lepším týmem a již ve čtvrté minutě si vypracovali svou první příležitost. Rohový kop Grougiho ve čtvrté minutě se pokusil do branky usměrnit Brou Apanga, nicméně o pár centimetrů minul. V další příležitosti se poté objevil sám Grougi, jenž pálil z přímého kopu. Přestože Baysse nakonec míč hlavou netrefil, míč se málem přesto do branky vešel - nakonec pouze lízal břevno.

Domácí se zaslouženě ujali vedení ve 28. minutě, kdy své nezpochybnitelné zakončovatelské schopnosti znovu prokázal Nolan Roux. Bývalý francouzský reprezentant si naběhl na pěknou přihrávku Lesoimiera - ale namísto toho, aby se dravě probil do pokutového území, si povšiml vyběhnutého brankáře Doucheze a pohotovou ranou z třiceti metrů ho překonal - 1:0.

Nejlepší příležitost hostujícího výběru přišla chvíli před koncem prvního poločasu, kdy se k přímému kopu z levé strany neohroženě postavil Fabien Lemoine. A pořádně svého soupeře v brance Brestu protáhl.

Domácí se dočkali druhé branky deset minut po startu druhé půle po rychlé a pohledné a efektivní akci. Roux u levé strany pokutového uvolnil Lesoimiera, ten nabil do lepší pozice Grougimu, jenž parádním volejem rozvlnil síť podruhé. Brankář Douchez neměl sebemenší šanci - 2:0.

Na druhé straně se v celku solidní příležitosti objevil Dalmat, jeho ránu z první ale dokázal zneškodnit brankář Elana. Třetí branku domácích málem přidal ještě Roux, jenž ale nakonec na hlavičku Baysseho nedosáhl. Do zakončení se ještě za domácí dostali Jonathan Ayite a střídající Mario Lička, Douchez již ale za svá záda žádný míč nepustil.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AS Nancy-Lorraine 1:1

09.04.2011 19:00

Góly: 43. Grégory Pujol - 90. Marama Vahirua

Valenciennes velice dlouho drželo nadějné vedení 1:0 nad Nancy po brance Grégoryho Pujola. Konečný výsledek 1:1 byl stanoven až ve třetí minutě nastaveného času, kdy se za hosty trefil Marama Vahirua.

Valenciennes tak pokračuje ve svých remízových choutkách, nerozhodný výsledek se urodil již potřetí v řadě. Během posledních deseti utkání byli diváci svědkem hned sedmi nerozhodnutých duelů. Díky získanému bodu si Valenciennes polepšilo o dvě příčky, nyní je s náskokem jednoho bodu na sestupové příčky na čtrnáctém místě. O jednu pozici výše a o dva body více má na svém kontě Nancy, které už pět zápasů v řadě neprohrálo.

Valenciennes začalo před svými fanoušky utkání aktivněji, nakonec ale mohlo být rádo, že se v 10. minutě z branky neradoval soupeř. Hlavička Andrého Luize si již hledala cestu do branky a málem se svého cíle také dočkala, kdyby jí cestu nezamezil obětavý rytíř domácího výběru Ducourtioux.

Záhy se do šance probojoval domácí Foued Kadir, jehož v dobré pozici objevil Grégory Pujol. Domácí hráč si ale nedokázal poradit se soupeřovým brankářem. Naděje domácích klesly ve 40. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Milan Biševac. První kartu si připsal za faul na Jonathana Brisona, druhou za protesty.

To ale domácí družstvo nezastavilo v útočném snažení - dokonce ještě do konce prvního poločasu se Valenciennes trochu překvapivě ujalo vedení, když Grégory Pujol napálil míč hlavou po rohovém kopu do branky - 1:0.

I po změně stran bylo překvapivě lepší domácí družstvo. Hned dvakrát se ve vyložené příležitosti objevil aktivní Pujol, hned dvakrát se již radoval ze vstřelené branky. Pokaždé mu ale radost pokazil Mickael Chretien, jenž míč dvakrát vykopával z brankové čáry. Obránce hostů byl v centru dění i o pár minut později. Nejdříve si připsal poměrně povedenou dalekonosnou střelu - a následně byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Jakoby i na Nancy kouzlo červené karty zapůsobilo: hosté byli daleko aktivnější. Jordan Loties pálil pouze těsně mimo, Brisonovu hlavičku zase musel likvidovat až brankář Penneteau. A když již to vypadalo, že domácí udělali dostatek pro zisk tří bodů, postavil se k přímému kopu Vahirua, tvrdě vypálil, Penneteau míč neviděl, skočil špatným směrem a remíza byla na světě - 1:1.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 1:0

09.04.2011 19:00

Góly: 12. Chu-Young Park

Choutky na titul v Lille utrpěly nečekanou ránu. Stále ještě první celek tabulky prohrál nečekaně v sestupem ohroženém Monaku poté, co jedinou branku vstřelil v prvním poločase Park Chu-Young.

Monako tak vyhrálo již druhé utkání v řadě a konečně se dostalo ze sestupových pozic. Z osmnácté příčky se vyšvihlo až na místo patnácté. Naproti tomu Lille v lize prohrálo po dlouhých pěti zápasech, shodou náhod shodným výsledkem jako nedávno s Montpellierem. Jeho náskok na čele tabulky by se tak mohl snížit na jediný bod, Marseille zítra čeká souboj v Toulouse.

Jako první se do nebezpečné akce přitom podle očekávání dostali hostující fotbalisté. Přímý kop Yohana Cabayeho donutil brankáře Ruffiera k pohotovému zákroku. První branku ale záhy překvapivě vstřelilo Monako - a to po několika chybách v obraně Lille. Adil Rami nedokázal míč uklidit do bezpečí, balonu se ujal Chu-Young, jenž se pomocí kličky zbavil brankáře Landreaua a míč již bez problémů dopravil do prázdné sítě - 1:0.

Neznámou situaci nevydržel hostující Gervinho, jenž po svém zkratu uviděl v 37. minutě červenou kartu. Reprezentanta Pobřeží slonoviny sice fauloval Adriano, útočník hostů ale tento zákrok nezvládl a svému protivníkovi se odvděčil ranou do zad. Sudí ho poslal předčasně do sprch.

Přesto se hostující výběr nadále dostával do nadějných pozicí. Z jedné takové zakončoval Moussa Sow, nejlepší střelec Ligue 1 ale na brankáře Ruffiera nevyzrál ani tentokrát. Ve druhém poločase se již naplno projevila výhoda domácího celku - Monako zápas ovládalo a drželo prakticky neustálo míč na svých kopačkách.

Druhou branku domácího výběru málem vstřelil aktivní Park, který i tentokrát využil zaváhání obrany soupeře. Viníkem byl tentokrát nepozorný Florent Balmont, jemuž ale kůži zachránil gólman Landreau. Nejblíže vyrovnání byl nakonec opět Cabaye, jenž pálil z veliké dálky. Ruffier si ale i s jeho ranou poradil a vychytal tak druhou nulu v řadě.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Sochaux 1:1

09.04.2011 19:00

Góly: 35. Jérémy Morel - 25. Boukary Dramé

Souboj celků ze středu tabulky mezi Lorientem a Sochaux skončil spravedlivou remízou 1:1. Domácí tak svému soupeři nedokázali oplatil podzimní porážku 0:2. Hosté vsítili první branku utkání zásluhou Dramého, pro něhož to byl vůbec první gól po šesti letech dlouhého čekání. Za domácí srovnával ve 35. minutě Morel.

Ve 12. minutě domácí Mvuemba uvolnil hezky Kitambalu, jeho střela z vápna ale letěla jen vedla brány. Na druhé straně se o tři minuty poději procpal do šance Martin, který si parádně naběhl na pas od spoluhráčů, nicméně ve skórování mu zabránil pohotový zákrok domácího brankáře Audarda.

Ve 21. minutě byli lorientští Les Merlus blízko prvnímu gólu, jenže centr Gameira z rohového kopu usměrnil Amalfitano pouze do levé tyčky. A byli to nakonec právě hosté, kteří se postarali o rozvlnění sítě. Dramé totiž na rozdíl od Amalfitana zužitkoval rohový kopu zahrávaný Boudebouzem a u bližší tyčky překonal Audarda.

Avšak vedení Sochaux vydrželo pouhých deset minut. Kitambala byl architektem celé brankové situace, od něho se přesunul rychlý brejk k Morelovi, jenž si dokázal poradit s obráncem Perquisem a přízemní ranou překonat hostujícího gólmana Richerta. Druhý poločas již tak zajímavý nebyl, pár příležitostí si však oba týmy přece jenom vytvořily.

Domácí Diarra hlavičkoval z malého vápna jen nad, v 55. minutě ho dokázal vychytat Richert. Sochaux zahrozilo v poslední desetiminutovce Pujolem, jenž se dostal společně s Butinem do přečíslení dva na jednoho, celou situaci ovšem nakonec dokázal uhasit Audard. S konečnou remízou musí být oba týmy spokojeny.

Více informací k zápasu

SM Caen - Paris Saint-Germain 1:2

09.04.2011 19:00

Góly: 90. Romain Hamouma - 13. Christophe Jallet, 69. Clément Chantôme

Takhle se o záchranu určitě nehraje. Fotbalisté Cean předvedli před vlastními fanoušky mizerný výkon a jsou jen pozici nad sestupovou propastí. Favorit z PSG si jinak v pohodě dokráčel k vítězství 2:1. I když hosté zůstávají na pátém místě, přiblížili se třetí příčce, která zajišťuje kvalifikaci Ligy mistrů, už na rozdíl dvou bodů.

Hostům určitě pomohl a dodal na klidu rychlý gól ze 12. minuty. Nene na levé straně zakombinoval s Chantomem, následný centr letěl směrem ke vzdálenější tyči, kde osamocený Jallet neměl problémy překonat domácího gólmana Thébauxe. O tři minuty později mohl zvýšit Melvüt Erdinc, Thébaux si však s jeho pokusem tentokráte poradil.

Autor gólu Jallet se potom pořádně opřel z první do balónu, ale druhou trefu si na své konto nepřipsal, jelikož svou střelou našel pouze tyčku. Pravý záložník Pařížanů i nadále hýřil aktivitou, svým centrem ve 33. minutě našel Bodmera, který ale podobně jako jeho spoluhráč mířil jen do brankové konstrukce.

Až po hodině hry se do akce dostali také domácí, brankář Coupet si ovšem s náletem Hamoumy poradil. Jinak PSG i nadále pokračovalo v honbou za pojišťujícím druhým gólem. A v 68. minutě se ho dočkali. Na konci rychlého protiútoku stál Chantome, na jehož dělovku z vápna pod víko neměl Thébaux žádný nárok.

Přesto malou dramatickou scénu vymyslel ještě v poslední minutě utkání Romain Hamouma. Těsně předtím se proti němu musel Coupet činit, ve třetí minutě nastavení už však na jeho střelu k bližší tyči nestačil. Nicméně na faktu třech bodech pro PSG se nic neměnilo. Ve zbývajících vteřinách totiž svěřenci kouče Kombouarého příznivý stav udrželi.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AS Saint-Étienne 2:2

09.04.2011 19:00

Góly: 41. Dennis Oliech, 80. Dariusz Dudka (pen.) - 27. Emmanuel Rivière, 70. Pierre-Emerick Aubameyang

Přestože se Auxerre hned dvakrát podařilo vyrovnat nepříznivý stav se Saint-Étienne, získaný bod svěřence Jeana Fernandeze příliš nepotěšil. Kvůli vítězství Monaka se totiž propadli až na sestupové pozice.

AJA tak prodloužilo svou sérii neporazitelnosti již na tři utkání, poslední dvě klání skončila remízou. Podobnou statistiku si vede také Saint-Étienne, které neprohrálo již od poloviny března, poslední tři duely ale skončily vždy nerozhodně. Zatímco domácí se kvůli ztrátě posunuli o jednu příčku níže, na pozici sedmnáctou, hosté ze Saint-Étienne zůstávají na pozici sedmé.

Hosté začali o něco aktivněji než jejich dnešní soupeř. A hned v páté minutě si vypracovali velice nadějnou příležitost. Poté, co Faouzi Ghoulam zapracoval dobře na levé straně hřiště se k míči dostal Dimitri Payet, jenž pohotově pálil z voleje. Domácí brankář Olivier Sorin potřeboval ke zkrocení balonu hned dva pokusy.

Uplynulo dalších pět minut a zachráncem domácího družstva byl opět gólman Sorin. Ten si tentokrát výtečně poradil s velice jedovatou střelou Aubameyanga. Konečně se své příležitosti dočkali i domácí fotbalisté. Následný protiútok zakončoval kdo jiný než Ireneusz Jeleń, polský kanonýr ale nakonec na brankáře Jeremieho Janota nevyzrál.

Hosté se zaslouženě ujali vedení po šestadvaceti minutách hry. Riviere se nebál zkusit své štěstí z první a parádní ranou nedal Sorinovi pražádnou šanci - 0:1.

O tři minuty později se skóre málem měnilo podruhé. Druhou branku hostujícího týmu málem trefil opět Riviere. Tentokrát si ale Sorin svůj rybník, respektive branku, vypálit nenechal. Domácí se poté překvapivě čtyři minuty před koncem dočkali vyrovnání. Po nenápadné akci - Chafni našel dobře postaveného Oliecha, jenž vystřelil přízemní ránu - se stav těsně před koncem první půle měnil na 1:1.

A i začátek druhé půle vyšel lépe Auxerre. Frédéric Sammaritano odvedl dobrou práci, nahrál nabízejícímu se Oliechovi, jenž ale tentokrát na Janota už nevyzrál. Brankář hostů míč skryl do rukavic. Na druhé straně opět zahrozil Aubameyang, s jeho pokusem si ale dokázal poradit ostražitý Sorin. Za domácí mužstvo se v akci poté znovu zjevil Ireneusz Jeleń, kanonýr Auxerre ale hlavičkoval těsně nad.

V 69. minutě se stav konečně měnil. Riviere našel neobsazeného Aubameyanga, jehož střela pravačkou se od tyčky odrazila do brány - Sorin neměl ani tentokrát příliš šancí zasáhnout - 1:2.

Nicméně vedení zeleno-bílím příliš dlouho nevydrželo. V posledních minutách totiž Ghoulam fauloval v pokutovém území Jeleńe a rozhodčí se nebál odpískat pokutový kop. K tomu se postavil Jeleńův krajan Dariusz Dudka, jenž poslal snažícího se Janota na druhou stranu - 2:2.

Domácí mohli v první minutě nastaveného času ještě vedení strhnout na svou stranu. Jeleń si u pokutového území pohrával s míčem, nakonec z jeho rohu vypálil. Jeho ránu ale Janot dokázal zlikvidovat a utkání tak skončilo nerozhodně.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AC Arles-Avignon 0:0

09.04.2011 19:00

Góly: -

Možná že Bordeaux definitivně zabouchla vrátka do evropských pohárů pro příští sezónu hodně překvapivá domácí bezbranková remíza s beznadějně posledním celkem tabulky Arles-Avignonem. Plašil a spol. bušil do soupeřovy obrany co to dalo, odměny se ale nedočkal. A na páté místo nyní domácí ztrácejí hrozivých devět bodů.

Ačkoli celému zápasu vládli Les Girondins, první šanci měl na kopačce arles-avignonský Ayasse. Ten si už v první minutě počínal velmi odvážně, brankář Carrasso ovšem jeho následnou střelu v pohodě kryl. V 10. minutě se do první akce dostali domácí. Modeste unikl přes dva hráče na levé straně hřiště, gólman Planté však jeho pokus nakonec polapil.

V 16. minutě mohlo Bordeaux lacině přijít ke gólu. Bek Laurenti pod tlakem přihrával zpět svému brankáři, jenže se nepodíval, kde že Planté stojí. Naštěstí pro hosty třicetiletý muž v rukavicích dokázal rychle zareagovat, zařadit nejvyšší rychlostní stupeň a míč vyškrábnout ještě předtím, než by překročil brankovou čáru.

Jedenáct minut před přestávkou rozehrál jako tradičně přímý kop český záložník Jaroslav Plašil, mířil ovšem jen nad břevno. I ve druhé půli domácí pokračovali v tlačení soupeře, který se, dá se říci, pouze a jen bránil. Plašil vyzkoušel znovu pozornost Plantého v 62. minutě, avšak hostující brankář svou svatyni uchránil, i když musel dvakrát zasahovat.

Carrasso se ve druhé pětačtyřicetiminutovce trochu bál jen jednou. To když na něj nebezpečně mířil jako ze snajpru střídající Dja Djedjé pět minut před koncem, nicméně bordeauxský strážce použil svou neprůstřelnou vestu a uchránil čisté konto. Plašil ještě svým centrem vybídl ke skórování Menegazzo, ani tomu se to ale nepovedlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC301610452:2958
2.Olympique Marseille301510544:2655
3.Olympique Lyon301411552:2853
4.Stade Rennes30149732:2351
5.Paris Saint-Germain301310744:3149
6.Montpellier HSC301110926:3143
7.AS Saint-Étienne301011938:3641
8.Girondins Bordeaux30913837:3440
9.FC Lorient3010101036:3540
10.FC Sochaux301161343:3739
11.Toulouse FC301151431:3338
12.Stade Brestois301081231:3438
13.AS Nancy-Lorraine301071331:4237
14.OGC Nice308121022:3136
15.Valenciennes FC30714935:3335
16.AS Monaco30714929:2935
17.SM Caen30981333:4335
18.AJ Auxerre30616834:3634
19.RC Lens306101428:4628
20.AC Arles-Avignon301101916:5713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (108)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bordeaux skoda ze tak padli, radsej by som ich videl v boji o titul ... ale to bude asi dlho trvat kym sa tam vratia.

Reagovat
domingo

Nemusi byt, klidne tam muzou byt uz pristi rok...

Reagovat
smazaný uživatel

len to by chcelo posily, s tymto kadrom by to bolo tazke....

Reagovat
domingo

No tak samozrejme ... AM, noveho trenera, mozna kridlo (nemusi byt uplne nutne) a pripadne nahrady za hrace, kteri odejdou. To zas tak radikalni problem neni... Bordeaux ma porad zvuk.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne! Ale i tak by som Kombouarého rád videl mimo Parc des Princes. Ten potenciál, ktorý brzdí...

Reagovat
domingo

nick

Reagovat
smazaný uživatel

Už sa mi žiadalo po pár rokoch čítania/sledovania sa aj zaregistrovať.

Reagovat
domingo

Dneska jsem do tebe nakoukl, ale nakonec jsem se uchylil jinam :)

Reagovat
smazaný uživatel

A konkrétne?

Reagovat
domingo

L'Etre et le Neant. Ja to cetl uz na gymplu, ale ted se snazim zase ziskat prehled, tak jsem rekl, ze si to prectu znova, ale nejak jsem se nedokazal soustredit, je to silene tezke...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na filozofiu treba byť nie len fyzicky, ale hlavne psychicky nastavený, lebo inak je to také čítanie "na prázdno". Obľubuješ aj drámu?

Reagovat
domingo

No hlavne psychicky, zejo. Fyzicky si to ani nejak neumim predstavit

Drama jsem nikdy moc necetl. Nejaky zaklady samozrejme mam, ale nevyhledavam to, ani nevim proc. Dneska jsem cetl Kierkegaarda, kteryho mam hrozne rad.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslím si, že po hýrivej alkoholickej turistike alebo nejakom športe zrejme nebudeš čítať filozofiu. :-)

Tak napr. zo Sartrovej drámy môžem odporučiť "S vylúčením verejnosti", "Mŕtvi bez pohrebu" a "Špinavé ruky". Na Sørena sa chystám už dlhšie... ale zatiaľ len v plánoch. Čo by si mi od neho odporučil?

Reagovat
domingo

No to asi ne, to je pravda :)

Nejradsi mam Nemoc k smrti, to je de facto stezejni dilo k te nejzavaznejsi casti jeho filozofie, totiz zoufalstvi jako lidske prirozenosti. Takova tenoucka knizecka, snadno ji sezenes i v pdf... a z dalsich del asi hlavne ty traktaty a rozpravy, on ma dost i teologicke prace, ktera se mi do skoly hodi ohromne, ale sama o sobe az tak zajimava neni. Ja ho mam predevsim rad za to, jaky byl, jeho zivotu naprosto rozumim.

Reagovat
smazaný uživatel

Popozerám v knižnici. Voči knihám v elektronickej podobe som zaujatý a siaham po nich iba v prípade, že už niet inej možnosti. V rámci "teológie" mám radšej Nietzscheho. :-)

Čo študuješ? Zdá sa mi, že sa to tu už viackrát riešilo, ale nikdy som nezachytil, že čo presne...

Reagovat
domingo

Religionistiku. Cili jiste chapes, ze je mi Nietzsche vicemene na nic

Neco jinyho je ze sociologickyho hlediska, coz je muj, da se rict, hlavni studijni zajem.

A k elektronickym kniham - Kindle ftw. Z laptopu to cist je vazne utrpeni... nicmene je fakt, ze k filozofii proste patri kreslo, knizka, lampa a popelnik

Reagovat
smazaný uživatel

Takže viacmenej akoby kultúra v kontexte náboženstva?

Zatiaľ som z laptopu čítal len jednu knihu, a to zrovna na prijímačky, čo mi sústredenosť rozhodne neuľahčovalo.

A k dobrej filozofií a tabaku nepochybne patrí i pohár červeného/bieleho. :-)

Reagovat
domingo

Je to trochu slozitejsi, muze to byt brano z pozice kulturni antropologie, historie, filozofie, sociologie, psychologie, neurologie (to je kognitivni religionistika) atd., muzes zkoumat nabozenstvi jako historicke celky nebo nabozenskost jako specificky jev... ty tendence obsahnout sakumprask vsechno, popsat vsechna nabozenstvi, vysvetlit viru a napraskat univerzalni definice vzaly za svy asi 40-50 let zpatky, cili v dobe, kdy proste probehla zmena vedeckeho diskursu na postmodernu (logicky, puvodni religionistika v tehle podobe byla klasickou moderni vedou). Cili ted to probiha tak, ze si proste vezmes jeden fenomen, jednu pomocnou vedu a jedes U me je to sociologie a nabozenstvi predovychodniho prostoru, jini zase kognitivne zkoumaji mozkove procesy buddhistickych mnichu, jini se venuji v terenu vyzkumu pocatku samanismu a tak. Religionistika jako celek, cili jako suverenni veda s vlastni terminologii a vedeckymi postupy, prakticky neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom široký "záber" na dnešné pomery, kedy sa všetko od seba oddeľuje a špecializuje sa čisto len na jednu jedinú vec. I keď naše školstvo ostalo pri starom - všetko a pritom nič poriadne.

Aj by ma zaujímalo ako to hodláš využiť, resp. aké máš možnosti. Napadá mi akademická pôda, možno nejaký "výskum", a ďalej...?

Reagovat
smazaný uživatel

Trpaslík?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale géniom velikán. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Vsechno trapne. A navic jsem poradil kamaradovi, at na nas hodi under za velke prachy, takze se jdu schovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to sú jeho následky z rizika, že Ti dôveruje. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco ....ale hlavně to vypadá srandovně s Auxerre

Reagovat
domingo

No k popukani...

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, já zapomněl

Reagovat
mickey mouse

výjde mi PSG i Axerre a podělá mi to Bordeaux

Reagovat
Godwinson

Auxerre překvapilo, čekal jsem prohru. Neuvěřitelně potěšilo Monaco, Gervinho

Za vypíchnutí stojí zklamání v podobě Caen, Komboauré zase postavil svým způsobem prasárnu a stejně prohrají, no, škoda.

A speciálně, Bordeaux "Tigana zůstane i příští sezónu".

Reagovat
domingo

Dvakrat jsme dotahli, od toho je potreba se odrazit. Proste to urvat zuby nehty, klidne na 17. misto, to je jedno...

Nicmene ten rysujici se boj o zachranu mezi nama a Caen se mi vubec nelibi, to je nejhorsi scenar vubec.

Reagovat
smazaný uživatel

Arles je jasné, no a nasledovať ho budú zrejme Lens a Brest.

Reagovat
Godwinson

Jj, to je třeba. Každopádně to je brutálně špatnej scénář a já doufám, že se vyplní můj tip a do toho boje se zapojí Brest .... a i ten boj vyhraje.

Reagovat
domingo

Je tam 8 tymu na 2 mista a po kazdym kole predvidame neco jinyho tam v tom spodku nebude nikdo pravidelne ziskavat hromadu bodu, takze se imo bude rozhodovat az uplne na konci. Takhle vyrovnany boj o sestup nepamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně ještě spadne Nice, nebo i to Monako klidně

Reagovat
domingo

Jako ja rikam cele jaro, ze nejlepsi by bylo Nice a Nancy, ale spis vsazim na to, ze se oba udrzi. Nice umi uhrat body, kdyz potrebuje, dokazujou to dlouhodobe... vetsi problemy bude mit imo to Monaco, to neni zvykle. My ostatne taky ne... :/

Reagovat
smazaný uživatel

Nice má zajímavý los. Tam to budou zápasy o 6 bodů. A pokuď to Caen a spol. s nimi zvládnou, půjdou podle mě oni. Auxerre se z toho ještě dostane.

Reagovat
domingo

Jenze rozdil mezi Caen a Nice je prave v tom, ze Nice jsou bojovnici, Caen labilove. Co na tom, ze maji dvakrat lepsi tym, v techhle soubojich o kvalitu ani tak nejde... proto mam o ne docela strach. Jak Caen, tak Brest jsou velky oziveni, neboji se hrat dopredu, ukazali nekolik skvelych zapasu, maji vyborny mlady hrace... jenze v boji o zachranu plati hlavne beton, buldoci moralka a fyzicka prevaha. A v tom neni z tech namocenych nikdo lepsi nez Nice a Nancy.

Ale tipovat si netroufnu, meni se to moc rychle :)

Reagovat
smazaný uživatel

Měni se to hodně rychle, kdo by před tímhle kolem řekl, že Monako bude 14....Já pořád v to Nice doufám. I když jestli Dijon, nebo Nice, to si zase nejsem tak jistý...

Reagovat
Godwinson

Nice zítra poveze tři body, zezdola úplně zmizí a bude to zase jinak :))

Reagovat
domingo

Nalozil jsem cistou 2. Skoda, ze uz mi to nevyjde... na druhou stranu vam aspon muzu fandit...

Reagovat
Godwinson

Vsadil bych to taky, je to hodně pravděpodobný. Lepší než obligátní under :)

Reagovat
domingo

Ten mi to prave dneska posral !!!

Reagovat
Godwinson

No, ale u vás. Letos je Auxerre proti Montpellieru nezastavitelná gólová mašina.

Reagovat
domingo

Ja za to nemuzu, Oliech dal gola, takze slo stoprocentne o nejake zarikavani a to odhalovat neumim

Reagovat
Godwinson

Rozhodně. Každopádně, ber to pozitivně, obrali jste konkurenta Montpellieru v boji o poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel, že Montpellieru fandíš

Reagovat
Godwinson

Však ano, ale nefandim Girardovi.

Reagovat
Godwinson

Monacu bych to na jednu stranu přál, atraktivní nejsou a zajímal by mě ten hráčský přesun :)

Reagovat
tulen

za co vlastne isiel Gervinho ?

Reagovat
Godwinson

Nějaký konflikt s Adrianem.

Reagovat
Godwinson

Ještě speciální uznání patřící fotbalistkám Lyonu za to, že řádně vyprovodily dámy z Arsenalu.

Lotta

Reagovat
domingo

To sledujes taky?

Reagovat
Godwinson

Nesleduju ... i když tedy, měl bych začít. Jen jsem na to narazil na Équipu, navíc Montpellierky jsou výborný.

Reagovat
Godwinson

Hm, Brest.

Reagovat
domingo

50. pro zachranu Auxerre a horcice v L2

Reagovat
smazaný uživatel

Hořčice ne! Když už, tak Dijonský šnaps

Reagovat
domingo

Horcice je pomnozna, tudiz idealni pro nazyvani tymu. Prece jim nebudu rikat Snapsy

Reagovat
Godwinson

Skvělý scénář ... a Ribase v Caen.

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG

Reagovat
smazaný uživatel

Čo by bolo lepšie: európske poháre s Koumbouarém alebo žiadna Európa, ale vhodnejší tréner s perspektívou? Mne súčasný PSG príde akoby ani nevedel kam smeruje, len lepenie kolo od kola, bez nejakého plánu, napredovania...

Reagovat
Godwinson

Absolutně jasná volba č.2, Kombouaré musí zmizet pokud chce PSG "uspět".

Reagovat
smazaný uživatel

Len to by musel zopakovať minulú sezónu... A možno ani po tom by sa vedenie nezobudilo.

Nemám moc prehľad o voľných, resp. dostupných tréneroch, ktorí by sa hodili. Napadá Ti niekto?

Reagovat
Godwinson

Jak píšeš, možná ani to by nepomohlo, i když nejspíše ano. Oni mají veliký ambice, jasný cíl, kam chtějí dojít, ale ten kouč do toho brutálně nepasuje, nechápu to :) Já se v trenérech nijak zvlášť neorientuju, dostupnost, taky těžké říct, vím, že je stále volná dvojka Jol, Rijkaard, PSG je movitý klub šiřší evropské špičky, to by k dostupnosti nemusel být problém.

Pak jsou tu domácí kouči, jako je v souvislosti s Bordeaux například zde zmiňovaný Montanier. Tady bych byl aktuálně zvědavej v PSG třeba na Gourcuffa, to by bylo zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jola si vo Francúzsku neviem predstaviť, ale Rijkaarda by bolo zaujímavé sledovať, ako by si poradil. No zo zmienených by som tam asi najradšej videl Gourcuffa. A plus k tomu "Angličanom" vyfúknuť Brusselského adolescenta. :-)

Reagovat
Godwinson

To by byl šok, kdyby ho ukořistilo PSG. Nejspíš je to utopie, ale rozhodně zajímavá myšlenka, i vzhledem k tomu, že Hoarau bude nejspíš odcházet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pravdepodobné to nie je, ale utópia určite nie. Vyzerá, že nie je splašený ako každý mladík, ktorý ihneď ako sa dá, tak prestupuje do veľkého klubu. Rozhodne by to bolo zaujímavé a je pravdepodobnejšie, že by si už hneď po prestupe zahral viac, ako keby išiel do Chelsea, a pod. Navyše, nebol by problém s jazykom a aklimatizáciou. A v Paríži by mu zrejme nič nechýbalo. No mne určite nie. :-)

Reagovat
Godwinson

To je pravda, určitě. Ale mám pocit, že on by byl nejvhodnější do systému, kde se hraje na jeden hrot, což PSG momentálně sice je, ale v delším časovém horizontu hrají na dva doplňující se hroty. Navíc, když odejde Hoarau, zůstane Mevlüt a k němu by se typově ideálně hodil třeba Maïga ze Sochaux. Ale to už jsem zaběhl trochu jinam, rozhodně by to bylo zajímavé, takhle. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Mne nepríde ako klasický "sklepávač", ak si toto myslel. Navyše, je mladý, takže by si mal na nejaký systém ľahšie navyknúť na rozdiel od ostrieľaných mazákov, ale to je asi individuálne. Ešte do brány postaviť Areolu a priviesť najväčšiu posilu - odchod Koumbouarého - a môže sa začať pracovať. :-)

Reagovat
Godwinson

Právě, mě taky ne ... mě přijde zjednodušeně napsáno jako Drogba 2 :), takže mi přijde, že ideální by bylo, kdyby hrál na hrotu sám, ale jak píšeš, je mladý. A proutek se má ohýbat právě, když je mladý.

Jj, to by bylo ideální, bohužel, opět to naráží na Kombouarého, který radši dává příležitost nejhoršímu brankáři L1 než by dal šanci vlastnímu obrovskému talentu. Pro dobro PSG, už aby byl pryč. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď sa dočkám/e. Edel na mňa pôsobí ako trestanec.

Inak som si tu občas všimol takú tú väčšinovú nevôľu na stranu PSG, od fanúšikov Marseille sa to dá pochopiť, ale tí ostatní, čím to je?

Reagovat
onze

Jean Paul Sartre, pre teba odkaz: http://paris-sg.wgz.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

Merci beaucoup.

Reagovat
onze

To by malo byť, ďakujem pekne . Maj sa pekne, zdravím Ta ! ALLEZ PSG !

Reagovat
Godwinson

Ztratilo Lille, Rennes .... parádní kolo, zatím. Chybí tomu jen výhra Montpellieru.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už tohoto nevyužijem, tak už nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

chyba tomu stava, navrhujem preradit Magny Cours z F1 do L1.

Reagovat
smazaný uživatel

Téměř dokonalá sobota.

Reagovat
Godwinson

Škoda slov, druhou půli jsem neviděl, přenos byl v hrozně kvalitě ... korespondovala s kvalitou zápasu. Každopádně Montpellier i přes tu naprosto příšernou sestavu měl zápas víceméně pod kontrolou a Nice bylo slaboučký ... v každém případě dnes Montpellier získal bod, bod nad očekávání.

Ohromně zklamala Marseille, jak tohle mohli takhle prosrat, nechápu. Hrají doma s tragickým Toulouse, jedním z nejhorších týmů jara a dokáží se strachovat o bod. Při zaváhání Lille, nepochopitelný ...

Reagovat
smazaný uživatel

Bod nad očekávání? Nice by měl na domácím hřiští každý tým z horní poloviny tabulky nařezat..

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně i venku by jim měli nařezat. Třeba jako Lyon v minulém kole

Reagovat
smazaný uživatel

Když si vybavim, kolik jsme už letos ztratili vyhraných zápasů, tak mi je fakt smutno..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Ale no tak, spojení nařezat v souvislosti s Montpellierem ... háhá :) Křivka výkonů velela jasně, prohra. Sestava velela ještě jasněji, bude to drtivá prohra .... a nakonec je z toho bod, skvělé.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja len k tej kvalite prenosov... Neexistuje nieco na nete (hoc certifikovane Ligue 1 a teda platene) kde by slo pozerat Ligue 1 v dobrej kvalite. Trebars ako Eurosportplayer, ktory za 3 € mesacne vysiela kazdy zapas Bundesligy?

Uz viackrat moja snaha pozriet si zapas PSG stroskotala na nekvalite prenosu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám sopcast a jsem spokojený. Dobrá kvalita a neseká se

Reagovat
JozkokozleJ

Linky na zapasy beries predpokladam z myp2p.eu, vsak?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě ztratí Lyon a tohle kolo nic neřeší.

Reagovat
smazaný uživatel

včera mi zdupalo tiket Bordeaux a dnes Marseille Hnus toto

Reagovat
smazaný uživatel

mingo, takže tvůj kámoš je o 20k chudší? :))

Reagovat
smazaný uživatel

Toulalan zase na stoperu, to ať už de Claude někam..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle mě stále asi lepší řešení než ukrajinský záškodník.

Reagovat
smazaný uživatel

I když ten stejně nemůže hrát pro karty

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale Jérémy tak budě chybět na DM, kde je pro nás nepostradatelný, a místo něj tam bude laxní Gonalons, to může dopadnout blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proti Lens to snad nebude vadit. Ale pokud ztratíme i toto, tak už v ten titul nevěřím ani trochu. Už teď jsou šance malé...

Reagovat
smazaný uživatel

Já sám bych se teď hlavně soustředil na ten druhý flek, titul je pořád ve hře, ale to by nám muselo přát hodně velké štěstí a Aulasovi lidi by zároveň museli unést Sakha z PSG a dát mu jmenovku Diakhaté.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by se zeptat Pepíka Chovanců jak se čachruje se jmenovkami ...

Reagovat
Godwinson

Titul? Ty jsi tedy veliký optimista.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano...od přírody ...tak pokud tam šance je, tak nejde nevěřit. I teď koutkem duše věřím, že Vítkovice otočí s Třincem

Reagovat
Godwinson

Tak to ti závidim, tuto vlastnost absolutně postrádám

Ale jo, Vítkovicim bych to přál ... kvůli Málkovi. Na to Třinec hraje ale moc dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mně je hokej víceméně ukradený, ale když už tam jsou, tak jim fandím. Ovšem minulost hovoří za vše a jediný vyhraný finálový zápas za 10 let mluví za vše

Reagovat
smazaný uživatel

*hovoří jasně

Reagovat
Godwinson

Jednou to prolomit musí.

Reagovat
Godwinson

100. proti Girardovi

Reagovat
smazaný uživatel

To to trvalo

Reagovat
smazaný uživatel

Jimyyy

Reagovat
smazaný uživatel

Lille to neudrží.

Reagovat
Langi

Lyon dneska se mi ta hra fakt líbila...tohle kolo ukázalo že o titulu ještě zdaleka rozhodnuto není, Rennes jsou podle mě už mimo, Lille by mohli v závěru začít ztrácet, já to tipuju na souboj Lyon, Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten první poločas byl dost strašný. A dvakrát, nebo třikrát nás podržel Hugo. Takže, zase taková sláva to nebyla. Ovšem po tom vlastňáku už to bylo lepší. Tak jsme měli hrát celý zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele