30. kolo
10.04.2011 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon v pohodě skolil Lens a živí naději na titul

Fotbalisté Lyonu se po přesvědčivé výhře 3:0 nad Lensem dostali na třetí místo tabulky a mohou ještě věřit v ligové prvenství. Na první Lille totiž nyní ztrácí ne tolik hrozivých pět bodů. Zato situace Lens je přímo kritická. Předposlední celek tabulky musí během posledních osmi kol stáhnout sedmibodové manko, jinak se s nejvyšší soutěží rozloučí.

Co se týče prvního dějství, tak to bylo celkem dost vyrovnané. I když si musel Stade de Gerland, kde Lens naposledy zvítězilo v roce 1997 a kde se mu prostě vůbec nedaří, počkat na úvodní větší šanci zápasu až do 26. minuty. V ten moment totiž pořádně provětral domácího gólmana Llorise svou ranou hostující Akale.

OL se snažil odpovědět pomocí Källströma a Gonalonse, jež spolu pěkně zakombinovali, a ačkoli se brankáři Runjemu zasáhnout nepodařilo, zaskočil za něj na brankové čáře Bedimo. Ve 32. minutě zahrozil také argentinský uragán Lisandro López, Runje však tentokráte jeho pokus dokázal zneškodnit.

Svěřenci trenéra Puela se ujali vedení až po přestávce s přispěním a děkovným přáníčkem od soupeře v podobě jeho vlastního gólu. V 56. minutě se Källströmův centr zleva snažil usměrnit do brány Lisandro López, ovšem nemusel, jelikož za něj tento úkol splnil hostující Bedimo. O pár chvil později to již bylo o dvě branky.

Gourcuffův pas z rohového kopu našel Brianda, jenž Runjeho překonal podruhé. S blížícím se koncem zápasu jinak tlak Lyonu stoupal. Lisandro López hlavou smolně trefil břevno, Runje pak hasil dobrou příležitost Toulalana. V 79. minutě se ještě prvně jmenovaný jihoamerický chlapík branky nedočkal, o jedenáct minut později už ale ano.

Tentokráte ho v dobré pozici ke skórování našel svou přihrávkou Cissokho a Lisandro López pečetil na konečných 3:0. Lens si mohlo domů odvézt ještě čtvrtý kousek nebýt gólmana Runjeho. Bedimo, nešťastný autor vlastence, srazil ve vápně Edersona a kopala se penalta. Sám postižený ovšem při jejím rozehrání zklamal, chorvatský strážce mu střelu lapil.

Autor: Patrik Sandev / soocernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele