30. kolo
09.04.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Valenciennes ztratilo v závěru výhru nad Nancy

Valenciennes velice dlouho drželo nadějné vedení 1:0 nad Nancy po brance Grégoryho Pujola. Konečný výsledek 1:1 byl stanoven až ve třetí minutě nastaveného času, kdy se za hosty trefil Marama Vahirua.

Valenciennes tak pokračuje ve svých remízových choutkách, nerozhodný výsledek se urodil již potřetí v řadě. Během posledních deseti utkání byli diváci svědkem hned sedmi nerozhodnutých duelů. Díky získanému bodu si Valenciennes polepšilo o dvě příčky, nyní je s náskokem jednoho bodu na sestupové příčky na čtrnáctém místě. O jednu pozici výše a o dva body více má na svém kontě Nancy, které už pět zápasů v řadě neprohrálo.

Valenciennes začalo před svými fanoušky utkání aktivněji, nakonec ale mohlo být rádo, že se v 10. minutě z branky neradoval soupeř. Hlavička Andrého Luize si již hledala cestu do branky a málem se svého cíle také dočkala, kdyby jí cestu nezamezil obětavý rytíř domácího výběru Ducourtioux.

Záhy se do šance probojoval domácí Foued Kadir, jehož v dobré pozici objevil Grégory Pujol. Domácí hráč si ale nedokázal poradit se soupeřovým brankářem. Naděje domácích klesly ve 40. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Milan Biševac. První kartu si připsal za faul na Jonathana Brisona, druhou za protesty.

To ale domácí družstvo nezastavilo v útočném snažení - dokonce ještě do konce prvního poločasu se Valenciennes trochu překvapivě ujalo vedení, když Grégory Pujol napálil míč hlavou po rohovém kopu do branky - 1:0.

I po změně stran bylo překvapivě lepší domácí družstvo. Hned dvakrát se ve vyložené příležitosti objevil aktivní Pujol, hned dvakrát se již radoval ze vstřelené branky. Pokaždé mu ale radost pokazil Mickael Chretien, jenž míč dvakrát vykopával z brankové čáry. Obránce hostů byl v centru dění i o pár minut později. Nejdříve si připsal poměrně povedenou dalekonosnou střelu - a následně byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Jakoby i na Nancy kouzlo červené karty zapůsobilo: hosté byli daleko aktivnější. Jordan Loties pálil pouze těsně mimo, Brisonovu hlavičku zase musel likvidovat až brankář Penneteau. A když již to vypadalo, že domácí udělali dostatek pro zisk tří bodů, postavil se k přímému kopu Vahirua, tvrdě vypálil, Penneteau míč neviděl, skočil špatným směrem a remíza byla na světě - 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele