Ligue 1 - souhrn 23. kola

07.02.2009, 21:04, aktualizováno 08.02.2009, 23:00
Komentáře a souhrny
Lyon vyhrál v Nice a i nadále mu patří první místo v tabulce. Druhé Bordeaux ztratilo po porážce v Marseille bezprostřední kontakt a je zpět o čtyři body. Nejvýraznějším rozdílem vyhrála Paříž, která rozdrtila 4:1 Nantes na jeho hřišti a dostala se na třetí místo. Důležité body v boji o záchranu si připsaly celky Le Havru, St. Étienne a Auxerre. Lille otočilo utkání za Sochaux, za které se trefil i Václav Svěrkoš...

FC Lorient - AS Monaco 1:1

07.02.2009 19:00

Góly: 60. Fabrice Abriel - 21. Yohan Mollo

Jak Lorient, tak Monako prodloužilo své série. Monako neprohrálo již tři zápasy v řadě, Lorient je na tom ještě o jeden zápas lépe.

Domácí remizovali již čtyři utkání za sebou, cenným bodem byl především ten za remízu s mistrovským Lyonem. Horší už je pak samotná útočná potence mužstva, v posledních pěti zápasech nasázeli oranžoví pouze čtyři branky. V tabulce zůstávají na devátém místě.Monako nenavázalo na výhru proti Grenoblu a v sobotním zápase urvalo proti Lorientu pouze bod. I přesto se ale v tabulce posunulo na desáté místo, právě za svého sobotního soupeře.

První gól zápasu přišel po dvaceti minutách, když se poprvé v sezoně trefil záložník Yohan Mollo. Lorient ale půl hodiny před koncem zachránil zkušený středopolař Fabrice Abriel.

Do zápasu aktivněji vstoupilo Monako. Po několika sekundách se k první střele na branku odhodlal hostující Juan Pablo Pino. Gólman Lorientu ale se střelou neměl vážnější problémy a nedovolil Monaku ujmout se rychlého vedení.

Zatímco příležitost hostů nepatřila k nejvážnějším, Lorient si o pár minut později vypracoval stoprocentní šanci. Kevin Gameiro se probil skrz pokutové území, obhodil si gólmana, ale pak nepochopitelně minul prázdnou branku.

Domácí za nevyužitou šanci platili o další minuty později. Nikola Pokrivac nahrál do ideální pozice Mollovi, který využil svého startu v základní sestavě a v 19. minutě otevřel skóre zápasu.

Monako mohlo náskok zvýšit po půl hodině hry. Do šance se prodral Alexandre Licata, jeho střela ale nakonec mezi tři tyče nezamířila, ačkoliv si dokázal poradit s gólmanem Capponem.

Hosté byli lepším týmem i po poločasové pauze. Do šance se opět dostal Licata, tentokrát si ale vedl o mnoho lépe a Cappone se musel před domácími diváky pořádně vytáhnout skvělým zákrokem.

Přes nápor hostů se prosadili domácí borci. Arnaud Le Lan přihrál před pokutové území Vihuraovi, který našel uličku k Fabrici Abrielovi. Ten zblízka propálil gólmana Ruffiera - 1:1.

Vstřelený gól domácí nabudil a následujících dvacet minut bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Do dobré šance se dostal Vahirua, Ruffier ale brilantně zareagoval. To už se mu nepovedlo po střele Jouffreho. Naštěstí pro hosty ale skončila střela pouze na tyčce.

Hosté také nastřelili brankovou konstrukci. Deset minut před koncem zápasu se neprosadil Pokrivac. Po rohovém kopu šla jeho hlavička pouze do břevna.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AJ Auxerre 0:2

07.02.2009 19:00

Góly: 36. Cédric Hengbart, 52. Ireneusz Jeleń

Auxerre po delší době dokázalo vyhrát, konkrétně po neuvěřitelných osmi zápasech v lize, celkově devíti. Domácím pomohl konec první a začátek druhé půle, kdy dvakrát skórovali a těsně vedení udrželi až do závěrečného hvizdu. Nancy tak naopak po minulé venkovní výhře v Le Havre zklamalo a sedmnáctitisícové publikum na stánku Stade Marcel Picot nepotěšilo.

Trenér hostů Jean Fernandez mohl být konečně od poloviny listopadu minulého roku spokojený, jeho tým totiž konečně vyhrál! Vydřené a důležité body zařídili svými trefami francouzský bek Cédric Hengbart s polskou vycházející hvězdičkou, hrotem Ireneuszem Jeleňem. Domácí ale nebyli po celý zápas horším týmem, šance na skórování rozhodně měli.

Nnacy mělo v úvodu větší motivaci a soupeře zatlačilo na jeho vlastní polovinu, Auxerre bylo pod velkým tlakem. Výborně pracovaly hlavně obě defenzívy, které zpočátku hájily bezbrankovou remízu, hrálo se překvapivě velmi čistě. Z nudy vytrhl fanoušky pouze povedenou ranou hostující Moussa Narry, jeho pokus ovšem brilantně chytil brankář Gennaro Bracigliano. To ale bylo až do gólového momentu všechno, mančafty se do útoku nehrnuly.

V 37. minutě však zdvihali ruce nad hlavu příznivci Auxerre. Volný přímý kop z levé strany perfektně zakroutil do sítě již zmiňovaný Hengbart a gólman Bracigliano tentokrát neměl žádnou šanci. Nancy ovšem po této akci nijak ofenzivně nehrálo a čekalo na svou příležitost, což se mu vymstilo sedm minut po začátku druhé půle. Nejprve velmi těsně tyče pálil Benoit Pedretti, Jeleň už byl ale o mnoho přesnější.

Ten totiž využil vynikající práce Thomase Kahlenberga a jeho precizně naservírovanou přihrávku uklidil bez větších okolků do sítě a dodal mančaftu klid. Auxerre si udrželo svou šestnáctou pozici a stále musí bojovat o záchranu, ovšem náskok na sestupové pásmo je čtyřbodový. V příštím duelu vyzve na domácím stánku Lille. Nancy kleslo na jedenáctou pozici, v následujícím kole bude bojovat o body na hřišti Rennes.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - SM Caen 3:2

07.02.2009 19:00

Góly: 63. Bafétimbi Gomis, 67. Ilan, 71. Ilan - 22. Mouhamadou Dabo (vl.), 90. Steve Savidan

Pouhých osm minut stačilo hráčům St. Etienne, aby rozhodli o svém vítězství. Hosté se sice ve dvaadvacáté minutě ujali vedení, domácí výběr ale po hodině hry vstřelil v rozmezí pár minut tři góly a nasadil k trháku. Caen sice dokázalo v samotném závěru utkání dramatizovat na rozdíl jedné branky, avšak domácí si svůj tříbodový zisk už pohlídali.

První branka padla ve 22. minutě zápasu, centr jednoho z fotbalistů Caen si do vlastní sítě nešťastně srazil Dabo. Ten samý hráč svoje zaváhání napravil o pár minut později, když na brankové čáře zastoupil již překonaného gólmana Janota. Hra se v první půli odehrávala převážně mezi oběma šestnáctkami, jedinou výraznější šanci měl na kopačkách útočník hostů Savidan, kterého ale vychytal brankář St. Etienne Janot.

Druhý poločas začal velkým náporem domácích, Caen dokázalo vzdorovat pouze do 63. minuty, kdy se zásluhou Gomise podařilo vyrovnat na 1:1. Gomis vystihl špatnou rozehrávku obrany hostů a tváří v tvář nedal Platnému v brance Caen šanci. O čtyři minuty později šel domácí tým do vedení, Ilan z hranice pokutového území přízemní střelou upravil na 2:1. To ale nebylo Ilanovo poslední slovo, v 71. minutě po ukázkové spolupráci s Gomisem přidal Ilan svoji druhou branku v utkání. V 90. minutě sice za hosty snižoval na 3:2 Savidan, ale St. Etienne si svoje vítězství vzít už nenechalo.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Paris Saint-Germain 1:4

07.02.2009 19:00

Góly: 36. Djamel Abdoun (pen.) - 12. Ludovic Giuly, 21. Péguy Luyindula, 50. Ludovic Giuly, 71. Stéphane Sessegnon

Pařížané si spravili chuť po zpackaném zápase Ligového poháru s Bordeaux a i bez nejlepšího střelce Hoaraua dokázalo nasázet dvanáctému Nantes čtyři branky. Forvard Giuly zařídil dva, jeho kolega z útoku Luyindula a Sessegnon vsítili po jednom. Za domácí snižoval pouze na 1:2 z penalty Abdoun.

Konečně se podařilo hostům zužitkovat to, co je trápilo v posledních zápasech. Špatná koncovka byla příčinou středečního vypadnutí z Ligového poháru s Bordeaux či těsné výhry nad Sochaux. Ale na La Beaujoire-Louis Fonteneau jako by na všechny nezmary v útoku zapomněli.

PSG vlétlo do zápasu s plným elánem. Rothenův skvěle zahraný přímý kop sice ještě gólman Alonzo, jenž prožil několik let právě v hlavním městě, dokázal vyrazit na roh, Giulyho střela pro nantského gólmana naštěstí skončila ještě na břevnu, ale na jeho dorážku ze 12. minuty po centru Luyinduly už neměl. O dvacet minut později se z vápna z běhu prosadil obloučkem přes Alonza i konžský rodák.

Domácí dokázali snížit ve 36. minutě. Armand fauloval ve vápně Fatyho a Djamel Abdoun se ze značky bílého puntíku nemýlil. To byl ovšem jediný světlý okamžik, který si hráči Nantes za první poločas vytvořili.

Uklidňující gól pro PSG dal pět minut po přestávce Giuly. Abdoun, autor proměněné penalty, se snažil vrátit Nantes do zápasu, ale jeho pokud vytěsnil brilantním zákrokem Landreau. Pro toho to byl podobně zvláštní pocit jako pro domácího Alonza. I on totiž v Nantes dlouhou dobu působil, dokonce tam jako mladý pobíhal po trávnících.

Pojišťováka a také dárek pro fanoušky, jež vážili do Nantes cestu, v podobě čtvrtého fíku nadělil šikovný Sessegnon dalekonosnou bombou. Landreau pak těsně poté vychytal domácího Klasniče, ani hostující Pancrate v závěru nemířil přesně.

Domácí zůstali na dvanácté pozici, PSG se bodově dotáhlo na Bordeaux a na vedoucí Lyon ztrácí už pouze jeden bod.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Le Mans UC 72 2:0

07.02.2009 19:00

Góly: 44. Moussa Sissoko, 80. André-Pierre Gignac

Fotbalisté Le Mans nedokázali pod novým koučem Jeandupeuxem vstřelit v Toulouse branku a domů odjíždějí bez jediného bodu. Domácí totiž byli úspěšní hned dvakrát, těsně před koncem první půle otevřel skóre Sissoko, vítězství Toulouse definitivně potvrdil deset minut před koncem Gignac.

Toulouse od úvodních minut dostávalo hosty pod tlak, gólman Le Mans musel zkraje utkání zasahovat proti střelám Gignace a Mathieua. Nejblíže gólu byl ve dvacáté minutě Gignac, ale nedokázal trefit branku. Ve 40. minutě zahrozilo Toulouse znova, Mathieu poslal do velké šance Braathena, jeho střelu z voleje dokázal brankář hostů Roche vyrazit do bezpečí. Gólový úspěch přinesla až šance s pořadovým číslem pět. Ve 43. minutě přišla velká chvíle domácího Sissoka, ten si totiž z obránců hostů udělal slalomovou dráhu a svoje sólo zakončil přesnou střelou, kterou poslal Toulouse do vedení.

I druhá půle se nesla ve znamení herní převahy ze strany Toulouse, pozornost Rocheho zkoušel hned v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky Sissoko. Po většinu času měli míč na kopačkách domácí a Le Mans působilo odevzdaným dojmem. Za vše hovoří pouze jediná střela hostů za celý zápas, která mířila mezi tři tyče Toulouse. Definitivní tečku za zápasem udělal v 80. minutě Gignac, který střelou z hranice pokutového území uzavřel skóre na konečných 2:0.

Výhra katapultovala fotbalisty Toulouse v neúplné tabulce na místa zajišťující pohárovou Evropu, mužstvo nyní okupuje se ziskem 41 bodů čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Stade Rennes 1:0

07.02.2009 19:00

Góly: 90+1. Amadou Alassane

Le Havre ještě nevzdává boj o setrvání v nejvyšší francouzské soutěži. Dlouho se zdálo, že utkání nebude mít svého vítěze, ale v 90. minutě domácí spasil Alassane a vystřelil domácím veledůležité tři body.

Domácí díky vítězství 1:0 stáhli svoji ztrátu na první nesestupové místo o tři body, ale i tak jim na 17. pozici chybí stále 9 bodů. Rennes prodloužilo svou sérii bez výhry na tři ligové zápasy a pomalu klesá tabulkou, v neúplné tabulce se nachází se ziskem 38 bodů na šestém místě.

Do zápasu lépe vstoupili hosté, už v páté minutě nebezpečně střílel Mbia, ale s jeho dalekonosným pokusem z třiceti metrů si domácí gólman věděl rady. O pár minut později zkoušel štěstí Gyan, ale i jeho pokus ztroskotal na rukavicích brankáře Revaulta. Le Havre se osmělilo po půl hodině hry, přímý kop Nora ale skončil v náručí hostujícího strážce branky. Rennes bylo v první půli lepším týmem, avšak se nedokázalo gólově prosadit. Největší příležitost zahodil deset minut před poločasovým hvizdem Sow, ale jeho projektil brankář Revault vyrazil do bezpečí.

I druhý poločas začal v režii hostů, hned ve 48. minutě se na domácí branku řítil Thomert, vylámal si však zuby na výborném gólmanovi Le Havre. O pár chvil zahrával agilní Thomert přímý kop, ale i tentokrát na domácího brankáře nevyzrál. Na druhé straně nechal vyniknout gólmana Rennes Hansson, který se ho snažil překonat dobře umístěnou střelou.

Už se zdálo, že zápas svého vítěze nenajde, ale v 90. minutě domácí vsítili jedinou branku utkání. Alassane zachoval chladnou hlavu, v pokutovém území si zpracoval míč hrudí a přesnou střelou nedal gólmanovi Rennes žádnou šanci. Na tento direkt už hosté nedokázali odpovědět a domů se vracejí bez jediného bodu. Naopak tři body znamenají pro Le Havre nový impuls v cestě za záchranou.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Sochaux 3:2

07.02.2009 21:00

Góly: 59. Pierre-Alain Frau, 74. Róbert Vittek, 88. Eden Hazard - 33. Romain Pitau, 41. Václav Svěrkoš

Český forvard Václav Svěrkoš byl u obou gólů Sochaux v zápase na půdě Lille. Na první asistoval, druhý sám proměnil z penalty. Jenže jeho tým ztratil vedení kvůli vyloučení Dafa, po kterém byl ihned na to z taktických důvodů střídán, a nakonec dovolil Lille postoupit díky výhře 3:2 na páté místo. Zvláštní branku dával za domácí Slovák Vittek.

Hrát se začalo zhruba až po půlhodině hry. Pak šlo ovšem všechno naráz. Sochaux se mohlo už po 28 minutách dožadovat penalty, když Hazard evidentně v pokutovém území fauloval Carlaa. Lille mělo svou první velkou šanci o tři minuty později, když Obraniakův volný kop hlavičkoval mimo Fauvergue.

První branka padla ve 33. minutě a dali jí hosté. Byl u toho i český útočník Václav Svěrkoš. Ten totiž odcentroval přesně na hlavu Mevlüta, jenž sklepl do vyložené pozice Pitauovi. Gólmana Malickiho pak Pitau mazácky přeloboval. Ze strany Sochaux to ovšem do půle nebylo vše.

Ačkoli se vyrovnat snažil Hazard střelou z vápna, na brankáře Richerta to nestačilo. Svěrkoš pět minut po přestávce potrestal chybu Ramiho, který ho nechal projít až do pokutového území. Tam ho fauloval Beria, rozhodčí nařídil penaltu, kterou bývalý ostravský kanonýr nekompromisně proměnil.

Definitivní tečku za zápasem mohl Svěrkoš udělat těsně po přestávce. Do dobré pozice mu dodal Melvüt, ovšem tentokráte mířil nepřesně. Nepříjemností bylo pro něho i jeho tým vyloučení Omara Dafa z 50. minuty, který za faul na Balmonta obdržel druhou žlutou kartu. Svěrkoš ale oslabení hrál jen čtyři minuty, protože pak byl střídán bekem Jokičem. Stáhnout Svěrkoše a posílit defenzívu ale nebylo to pravé ořechové.

Právě červená karta nakopla Dogy ke zvrácení utkání. Svou přesilovku využili skvělým způsobem. Hazard přihrál Balmontovi, jehož střelu srazil hlavou za záda bezmocného Richerta střídající Pierre-Alain Frau. Na možné odpískané penalty to bylo v 64. minutě 1:1, protože sudí po sražení Cabayeho hostujícím Boudebouzem k zemi na bílý puntík neukázal.

Kuriózní branku, kterou Lille vyrovnalo, si na své konto připsal sochauxský gólman Richert. Ten v 74. minutě zkrotil hlavu Fraua, ale ne dostatečně. Střídající slovenský Vittek vybojoval míč zpět a z úhlu z postranní čáry ho nakopl nad Richerta. Richert ho v pokusu chytit ramenem vyrazil za sebe na vzdálenější tyč, kde se ovšem od ní odrazil přímo do branky.

Dvě minuty před koncem utkání si Ramiho pas zpracoval dobře Hazard a přízemní střelou k tyči rozhodl o těsné výhře Lille. Krutý konec pro Sochaux, které tak ještě nějakou tu dobu pobude v sestupovém pásmu, slastný pro Lille.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Valenciennes FC 0:0

08.02.2009 17:00

Góly: -

Valenciennes by si za svůj výkon na hřišti matně hrajícího Grenoble tři body určitě zasloužilo, ale pod Alpami se mu nedařila koncovka. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou. Hosté opět prokázali, jak mizernou ofenzívu mají. Z posledních jedenácti zápasu skórovali dvakrát a to jen v zápase proti Le Mans.

Hosté měli první šanci utkání z brejku díky Darchevillovi, který si našel na pravé straně prostor a vyslal z úhlu bombu, tu ovšem zneškodnil gólman Wimbée. O chvilku později útočník Valenciennes nacentroval na Saeze, jehož nůžky nebyly přesné a míč letěl jen nad břevno.

Na druhé straně měl velkou gólovku po centru Cesara z přímého kopu Batlles. Penneteau však Les Athéniens podržel a hlavičku vytěsnil ještě před brankovou čárou. První půli zakončil přímý kop Lacourteho, který vychytal domácí Wimbée.

Laurent Macquet pálil těsně po přestávce nebezpečně do boční sítě, nicméně i nadále byl Grenoble horším mužstvem. Hlavně v závěru zápasu mohl jeho soupeř ze dvou velkých příležitostí skórovat. Šest minut před koncem chytil s vypětím všech sil další dělovku Darchevilla Wimbée, poradil si i s pokusem Lacourta, jenž mířil přímo na něj.

Pod Alpami se přece jenom mohlo skóre nakonec změnit, jenže domácí Feghouli z dobré příležitosti branku minul. Hosté se od předposlední příčky neodpoutali, alespoň se bodově dotáhli na Sochaux. Grenoble zůstává v pohodlném středu tabulky, poskočil na dvanáctou příčku.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Lyon 1:3

08.02.2009 17:00

Góly: 45. Onyekachi Apam - 19. Jean Makoun, 27. Karim Benzema, 80. Jean Makoun

Lyon po remíze se St. Etienne opět zabral a dokázal si poradit s Nice. To prohrálo již podruhé za sebou a kleslo na osmou příčku.

Lyon se tak osamostatnil na čele Ligue 1. Alespoň na pár hodin, poté svůj zápas odehraje i největší pronásledovatel sedminásobného šampiona - Bordeaux. Tým Clauda Puela neprohrál již pošesté v řadě. Naopak jeho nedělnímu soupeři - Nice - se v novém roce nedaří. Ze tří uplynulých zápasů získalo pouze tři body.

Skóre zápasu otevřel po 18 minutách sváteční střelec Jean Makoun. Do poločasu se stav měnil ještě dvakrát. Po gólu padlo na obou stranách - na 2:0 zvyšoval kanonýr Benzema, v nastaveném čase první půle snížil na rozdíl jediné branky Apam. Snahu o vyrovnání zkomplikovalo v 56. minutě vyloučení domácího borce Juliena Sablého. V pětasedmdesáté minutě mohl vedení zvýšit Benzema, nabídnutou penaltu ale neproměnil. Podruhé se tak trefil kamerunský záložník Jean Makoun.

Zápas začal prakticky až v 17. minutě. To přišla první akce zápasu, která nakonec skončila gólem. Bývalý středopolař Nice Ederson nacentroval na Makouna, který levačkou z voleje poslal míč za bezmocného gólmana Ospinu - 0:1.

Gólman Ospina si na míč sáhl až několik minut poté. Jeho zákroky ale zachránily Nice od dalších inkasovaných gólů. Nejdříve nedovolil skórovat Keitovi, následně si na něm vylámal zuby i jeho bývalý spoluhráč Ederson. Na střelu Benzemy ale domácí gólman neměl šanci zareagovat.

Francouzský reprezentant si naběhl na skákavou přihrávku Edersona, která byla původně nejspíš pro Juninha, a z deseti metrů napálil míč za brankovou čáru. Po sedmadvaceti minutách to bylo 0:2.

Další šanci Lyonu promrhal o deset minut později kapitán Juninho, který z přímého kopu nastřelil pouze tyč. Neproměněnou šanci potrestal v poslední minutě prvního poločasu Apam. Ten se prosadil z rohového kopu a dal domácím naději na dobrý výsledek.

Tato naděje se rozplynula deset minut po změně stran. Záložník Jean Sablé, který do Nice zamířil před sezonou z druholigového Lens, brutálním zákrokem zastavil Edersona a rozhodčí neváhal s červenou kartou.

V 74. minutě mohl Karim Benzema přidat svůj druhý gól v zápase. Aktivní Ederson byl totiž nedovoleně atakován v pokutovém území a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě mladý útočník. Penaltu ale kopl špatně a gólman Ospina střelu kryl.

Benzema své zaváhání napravil deset minut před koncem zápasu, když po přímém kopu přihrál do skvělé pozice Makounovi. Ten si se zakončením nedělal větší problémy a poslal míč do sítě podruhé - 1:3.

Pár okamžiků před koncem zápasu se za zbytečný faul na Boumsonga ještě nechal vyloučit druhý hráč domácích - Adeilson. Ten na hřiště přišel až v 70. minutě.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux 1:0

08.02.2009 21:00

Góly: 57. Marouane Chamakh (vl.)

Šlágr kola mezi Marseille a Bordeaux sice přinesl několik vyložených šancí na obou stranách, skóre se však měnilo pouze jednou. O vítězství domácího týmu nejtěsnějším možným rozdílem rozhodla 57. minuta, kdy si míč do vlastní branky srazil Chamakh a "rozhodl" o vítězství Marseille. Vypjaté utkání nedohrál hostující Diawara, který byl po druhé žluté kartě v samotném závěru zápasu vyloučen.

První dobrou příležitost měl na kopačkách Chamakh, ale jeho střela mířila mimo tři tyče Marseille. O pár chvil později se zkoušel prosadit Jussie, ani on však nemířil dostatečně přesně. Za domácí zahrozil nejprve Wiltord, který z bezprostřední blízkosti přestřelil branku Bordeaux a následně hned Rodriguez, jenž nedokázal usměrnit přímý kop Zianiho do sítě. Největší šanci první půle zahodil Cavenaghi, kterého vychytal brankář Marseille Mandanda.

Zlom utkání přišel v 57. minutě, domácí tým zahrával přímý kop, míč se na hranici malého vápna dostal až na hlavu Chamakha, který se ho snažil odehrát do bezpečí, avšak jeho prudká hlavička si našla cestu přímo do vlastní branky. Hosté se sice pokoušeli o vyrovnání, ale jejich snaha ztroskotávala na obranné hrázi Marseille. Vážnější příležitost si dokázal vytvořit Gourcuff, ale ani jeho hlavička si cestu do branky nenašla. Patnáct minut před závěrečným hvizdem mohl vítězství Marseille potvrdit Wiltord, nedokázal však překonat brankáře Ramého. Závěr utkání byl plný emocí, po jedné z mnoha strkanic byl vyloučen Diawara. V nervózním závěru střetnutí si Marseille dokázala udržet jednobrankový náskok a může se radovat ze zisku tří bodů, které ji vrátily zpět do bojů o nejvyšší příčky.

Vítězství Marseille "nahrálo" fotbalistům Lyonu, kteří se svým pronásledovatelům vzdálili na rozdíl čtyř bodů. Domácí výběr je se ziskem 41 bodů na čtvrtém místě, Bordeaux má o bod více a patří mu druhá pozice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon23137330:1546
2.Girondins Bordeaux23126539:2342
3.Paris Saint-Germain23133732:2342
4.Olympique Marseille23118438:2541
5.Toulouse FC23118425:1541
6.Lille OSC22109334:2339
7.Stade Rennes23911325:1538
8.OGC Nice2296726:2333
9.FC Lorient2379728:2630
10.AS Monaco2377927:2828
11.AS Nancy-Lorraine2277821:2428
12.Grenoble Foot 382368913:2126
13.FC Nantes23751121:3226
14.Le Mans UC 7222741126:3325
15.SM Caen2259827:2824
16.AJ Auxerre23661116:2324
17.AS Saint-Étienne23731320:3324
18.FC Sochaux23311923:3020
19.Valenciennes FC22481018:2620
20.Le Havre AC23431617:4015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (136)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak za dnešní výkon si PSG zaslouží palec nahoru. Určitě mnoho lidí takový deklas nečekalo, včetně mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Hoaraua jsem to taky nečekal. Každopádně je to super.

Reagovat
smazaný uživatel

hoarau je k nicemu.nastrcena loutka ve predu

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj názor. Každpoádně 13 branek mluví za všechno...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

Som velmi spokojny a myslim aj vsetci co fandia PSG ! Najviac ma tesi predvedeny vykon a nebyt byvaleho brankara PSG, ALONZA mohlo to byt uz v polcase rozhodnute ! Ale budme skromny 1:4 je super ! ALLEZ PARIS SG !

Reagovat
smazaný uživatel

Pariz a Bourdeaux spolecne s Marseil prozenou Lyonu ocas. Doufam, ze prave jeden z nich ziska titul. Nejvice bych to pral OM Marseil, ale v soucasne dobe nejsou v oslnive forme

Reagovat
božský John

Ty seš můj člověk..i když píšeš strašně

Reagovat
$dolar$

S vetsinou souhlasim, az na to ze nejvic bych to pral Bordeaux

Reagovat
božský John

nelez tomu martymu do zadku...lez tam mně..

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé tužby.

Reagovat
božský John

Po čem muži touží...

Reagovat
smazaný uživatel

A hele

Reagovat
smazaný uživatel

PSG krasa ale sem zvědavej na vás jestli to Bordeaux date doufam ze to skonci remkou ta by byla pěkná ale spíš bych řekl že vyhraje Bordeaux jak to typujes ty Johne??

Reagovat
božský John

Já za tu remízu budu rád..forma není...

Reagovat
$dolar$

Prohrajete.

Reagovat
božský John

Protože fandíš Bordeaux?

Reagovat
božský John

Jinak dneska vy

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze lyon konečně pujde do pr....

Reagovat
smazaný uživatel

Doufat je tak jediný, co můžeš.

Reagovat
božský John

To jsme 2

Reagovat
$dolar$

3

Reagovat
božský John

Franike po ajsku říkal že taky takže 4

Reagovat
smazaný uživatel

Nepleť si pojmy doufat a myslet si.

Reagovat
božský John

srandá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Tu moc Frankie nechape

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, když reaguju na srandu srandou, tak ji nechápu.

Reagovat
božský John

seš nejhorší...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

jenom ještě bych podotkl, že opět jsi byl mimo mísu.

Reagovat
$dolar$

Kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale radši nikde, nechce se mi v Ligue 1 zasírat diskuse nějakými debatami o ničem, to si s tebou dyžtak nechám do Premier League.

Reagovat
$dolar$

S tim ze nechapes srandu, jsem prave narazel na PL

Reagovat
smazaný uživatel

A kde jsem zase tvoje pokusy nepochopil?

Reagovat
$dolar$

S tim Mourinhem

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, mě je to fuk, si klidně mysli, že jsem to nepochopil.

Reagovat
$dolar$

Ja nechapu proc vsechno beres tak vazne? Kdykoliv na tvoji adresu zavtipkuju tak se urazis a zacnes me shazovat

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže ty jsi napsal, že jsem někde nechápal srandu, ale přitom jsi to o tý srandě myslel ze srandy. Jinak schazovat se mi tě nechce nebo aspoň jsem se k tomu snad nesnížil.

Reagovat
$dolar$

Sice ti to muze prijit legracni , ale ano

Reagovat
$dolar$

Nadruhou stranu ted nevim jestli jo nebo ne, protoze nevim jestli jsem to pochopil

Reagovat
$dolar$

Nn tobe nechci

Reagovat
Sosi

Super Svěrky...

Reagovat
$dolar$

Ikdyz z penalty tak stejne

Reagovat
Sosi

jj, ale sám ji zařídil a ještě asistoval u prvního gólu. Ze začátku se jen bránili, ale pak 2 góly a Lille nevědělo, kde je

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Tim líp, pokud to ve druhém poločase už nějak udrží, tak si Sochaux připíše další super výsledek, škoda, že Saint Etienne i Auxerre naplno bodovali.

Reagovat
Sosi

Přesně, jen ať se chlapec pořádně chytne, ještě bude nejlepším střelcem týmu a půjde po stopách Baroše v Galatasaray, bude začínat na penaltách a občas přihodí i něco z pole

Reagovat
Sosi

Wow, těsně.

Reagovat
Sosi

hmmmm

Reagovat
božský John

Ty si vystačíš sám viď?

Reagovat
smazaný uživatel

No co, takový stručnější onlajn zadarmo.

Reagovat
Sosi

To víš, mě vždycky táhlo bejt komentátorem

Reagovat
božský John

Tak jsem koukal na om.net a předpokl. sestavu nikde nevidim...jestli bude hrát Hilton se Zubarem(Pat a Mat)..no tak to pánbůh s náma...

Reagovat
$dolar$

A k fotbalu - Sochaux

Reagovat
Radar

Pěkně to zadrbali

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
Xavi8

Hazaaaaaaaaaaaaaaaaaaaard

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska skoda sverkyho a sochaux.. proc ho vystridali nevite? le havre jeste o udrzeni zabojuje, ale myslim, ze nakonec to nevyjde. naopak se podle me zvedne valenciennes, kterymu se posledni dobou dari..

Reagovat
Sosi

Kvůli červené, útočník musel dolů. Škoda, no

Reagovat
smazaný uživatel

no vidis, to me nenapadlo.. nj, pak uz to neubetonovali asi..

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrůza. Zařídil dva góly a stejně šel dolů. Jokič to tam akorát po...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Jokic většinou nehraje špatně, asi holt včera vstal špatnou nohou.

Reagovat
honziss

Lilleeeeeeee! Skvělé, skvělé, skvělé! Ten Hazard, posílat ho do zápasu není žádný hazard, ale jistý gol! Joooo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Ludva moc pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Vittek dal gol

Reagovat
Xavi8

keby si videl aky dal

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Sochaux nakonec to vedení ztratilo a zápas prohrálo, ta červená se nakonec podepsala, ale tak snad se z těch sestupových pozic ještě vyhrabou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já věřím, že jo. Jen škoda, že Svěrkyho góly zatím nepřinášejí body.

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky Sochaux

Reagovat
smazaný uživatel

73 komentářů pod souhrnem Ligue 1 ? tady něco nehraje

jinak dotatečně PSG . včera na to po AC nebyla nálada...

Reagovat
smazaný uživatel

Minule bylo mám pocit přes 100, ke kvalitě komentářů u Ligue 1 začíná pomalu přicházet i kvantita.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, PSG dalo včera Nantes na pr... jinak komentáře u Ligue 1 jsou tu právem, protože liga není oproti minulým ročnícím vůbec nudná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sláva, konečně tři body a to ze hřiště velmi nepříjemného soupeře. Fotbal se hrál dost slušný a pohledný, oba týmy chtěly vyhrát a také to tak vypadalo, na hřišti se hodně jiskřilo, počet, v jakém dohrávalo Nice zápas budiž důkazem. První poločas byl dle mého ze strany Lyonu dost slušný, nebýt kontaktního gólu v nastavení, řekl bych dokonce výborný. Ten druhý již nebyl tak dobrý, kombinace nic moc, navíc přišlo nejdříve jedno a poté i druhé zbytečné vyloučení hostí, čímž opadlo tempo, navíc Lyon pak už moc nespěchal. Jinak pálení šancí bylo opět na denním pořádku, Keita by se dnes netrefil snad ani mezi rugbyové tyče, natož ty fotbalové. Cris 2x hlavičkuje na malém vápně a nic, Benzema nedá pencli, co dodat. Juninhovu tyč z přímáku snad ani nemusím zmiňovat.

za svůj výkon si rozhodně zaslouží ocenění Makoun, po celou dobu než byl vystřídán poctivě makal, navíc přidal 2 branky dané výbornou poziční hrou, hvězda zápasu. Lloris klasika, slabší moment měl akorát při jednom centru, jinak byl jistý. V obraně mě naprosto překvapil Fabio Santos, ode dneška ho nepovažuju za fotbalový omyl, hrál výborně. Cris hrál vcelku slušně, navíc ani nedostal kartu, což je na jeho poměry úspěch v takto vyhroceném utkání. Jen by si mohl pro další utkání lépe seřídit mířidla na hlavě. Boumsong dost slušný výkon, pro letošek můžu říct jako obvykle bez výraznějších chyb a hráčům Nice skoro nic nedovolil, škoda, že dostal kartu, dle mě být nemusela, ale budiž. Källström odehrál utkání dost solidně, dozadu hrál čistě a zásoboval útočníky kvalitními centry. Toulalan odehrál svůj standard, opět dost vybojovaných míčů, naopak Juninho se mi moc nelíbil, hrál dost laxně, polehával, s takovouhle v dnešním fotbale moc neuspěje, ale jeho standartka, po které trefil tyč byla skvěle kopnutá. Ederson hrál také pěkně, nahrál na první i druhý gól, snažil se proti svým bývalým spoluhráčům předvést...Keita nic moc, zakončení na nic a centry posílá tak 5 metrů mimo, než kam by měly směřovat, slabota. Benzema nehrál špatně, ale nebylo to úplně ono, na co jsme zvyklí, dal sice gól, ale jinak mi přišel dost otrávený, neproměněná penalta mluví za vše. Mensah jako střídající hráč nezklamal, po jeho přesném centru mohl Cris potvrdit vítězství. A opět se ukázalo, že Mounier musí hrát častěji, je hodně agilní, rozumí si s míčem, umí kvalitně nahrát nebo vybojovat standartní situaci, tohle všechno jsem dnes třeba od Keity neviděl.

Ze strany hostí nehrál špatně Faé, poté, co šla jeho dělovka z trestného kopu o kousek vedle se mi dost ulevilo, navíc je dost dobrý v práci s míčem, rozhodně se mi z domácích líbil nejvíc. Červené karty škoda komentovat, prostě demence ze strany jak Sablého (tomu říkám debut jako hrom!) i střídajícího Adeilsona.

Rozhodčí zápas odpískal dost slušně, dle mě se nedopustil žádné výrazné chyby, které by nějak ovlivnily zápas, penalta i karty byly dle mě oprávněné.

Jediné, co mi kazilo dojem z tohoto zajímavého zápasu byl komentátor na Sport1, který si tam plácal jména jen tak, co mu přišlo na jazyk. Nejvíc mě dostalo, když začal říkat, jak na konci mohl dát Makoun hlavou hattrick, přitom se jednalo o Keitu a Makoun byl už dávno vystřídán. A tohle tam bylo po celý zápas v bleděmodrém...

Reagovat
smazaný uživatel

ses zvencnul lol takovej komentar

Reagovat
smazaný uživatel

Rád jsem tě pobavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda. Taková analýza... Ale je suprová...

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký zhodnocení. Já nakonec toho Rémyho neviděl, jde mi pomalu net a vypadá to, že neuvidím ani Bordeaux ..

Marseille musí vyhrát jinak bude na čelo ztrácet už opravdu moc a o titul se rozhodne mezi Girondins a Lyonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík.

Uvidíme, já bych byl samozřejmě nejradši za plichtu, ale mám takový pocit, že Bordeaux možná i vyhraje, v poslední době hraje dost dobře, naopak Marseille se příliš nedaří, ale je pravda, že kdyby opět nevyhráli, tak by mohli mít dost velký problém se ještě dotáhnout na týmy před nimi a proto zápas budou hrát v maximálním nasazení, výhoda pro Girondins je, že budou hrát se vcelku nesehraným útokem, Wiltord ani Brandao toho moc za Olympique neodehráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě Brandaa se celkem bojim v Doněcku se mi moc líbil, silový útočník a s vcelku dobrou technikou..Na ten jeho styl ani nebude potřebovat čas na aklimatizaci. Co nám asi bude hrát do karet je právě ten tlak, který na Marseille bude působit. Moc sem se na ten zápas těšil a nakonec to uvidim zase jenom ze záznamu.

Reagovat
smazaný uživatel

lyon zaslouzene vyhral. jinak sable , adeilson snad jeste horsi.. snad bordeaux vyhraje, at je to porad napinavy..

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, Bordeaux nesmí... Pak zas odskočí PSG.

Reagovat
onze

Minule kolo nam vyslo super do nasich PSG kariet.Hlavne ze vyhravame my a to je najdolezitejsie !!!!!!! Zdravim PSG fanusikov !!! Dufam ze ma opat nezmazu ! ALLEZ PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Onze. Zdravím. A příště doma se St. Étienne.

Reagovat
onze

V sobotu to dava od 21 OOhod nova sport ! Tak si to vychutname live ! ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Těm zelenáčům byste mohli vyprášit kožich.

Reagovat
božský John

Tak ..Márty..ty koukej na Marseille,já se na to nejuknu,protože sem v presu...vana apod....kdyžtak piště svoje postřehy k naší hře..budu vám moc vděčnej:)

Reagovat
smazaný uživatel

Já na to koukat nebudu Na Sport1 dávají Osasunu a net mi jde strašně pomalu Takže budu místo vraždění neviňátek koukat na mlčení jehňátek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Girondins zatím ajsně lepším týmem.. Akorát teď se mi trochu zpotily půlky, když se zahrávala pěkná standartka Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

Se tam furt perou

Reagovat
smazaný uživatel

Pomsta Diawary

Reagovat
smazaný uživatel

Ufff.. Marseille začíná kousat.

Reagovat
smazaný uživatel

Cavenaghi sám na bránu nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Chamakh

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to svět neviděl Opět šel někdo sám na branku teď dokonce do prázdné brány a nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rozohněný "výkonem" naší obrany

Reagovat
smazaný uživatel

Chamakh potvrdil pověst kanonýra ale o ten gól už sme si fakt koledovali

Reagovat
smazaný uživatel

Chamakh se asi dneska trefí jen do vlastní... Teď sám na malým vápně- NEDAL

Reagovat
smazaný uživatel

Slušná "One man show"...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tyč

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná haluzárna... ale aspoň je hodně šancí

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna sem chtěl Ramého pochválit za vybíhání Wiltord s Brandaem fakt hrajou dobře.. Sice někdy Brandao vypadá jak dřevo, ale hraje fakt dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramé Drží nás fakt neskutečně

Reagovat
smazaný uživatel

To je asi jako Ospina z Nice, ten také dneska měl několik výborných zákroků, takhle mohli být hráči Nice za ty 3 góly ještě rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Diawara- celkem přísná červená, ale řekl si o to už při tý bitce

Reagovat
smazaný uživatel

A je konec.. Celkem pohledný zápas se smutným koncem .

Reagovat
honziss

Přímý přenos.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Chamakh, 12. hráč Olympique.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nová forma hostování.. Ten Platini má pravdu. Ale asi to nečekal takhle rychle a dokonce tak, že bude hrát ve stejném dresu

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Platini to dobře odhadl s tím obcházením regulí, dnešní zápas je v tomhle ohledu přímo revoluční.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to každopádně

Dneska je to neuvěřitelný divadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho výpisu šancí, co tu čtu jste měli vést tak minimálně 2:4.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se to hodně přelívá.. Zatím fakt hraje marseille líp.. Ale my zase máme nebezpečnější brejky.. Jenže co z toho, když se tam pálí jak 30. Dubna

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, ještě 8 minut, momentální výsledek hodně nahrává Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Viťo...

Reagovat
smazaný uživatel

Diawara.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Marseille to nakonec zmákla, pro mě vcelku překvapivý výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k průběhu utkání a výkonu dvojice Brandao-Chamakh se bude Marseille mačkat po boku Bordeaux snad celou sezonu

Reagovat
$dolar$

Achjo, vikend na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
smazaný uživatel

I když u mě taky-tipsport

Reagovat
$dolar$

Vsechny oblibeny tymy ztratily body a jejich konkurence vyhrala navic sazeni taky

Reagovat
smazaný uživatel

twe tyhle vysledky vsechny nahravaj Lyonu ten fatk už má takový štěestí

Reagovat
božský John

to doženem..my s nima hrajem doma(když už jsme "vyklepli" Bordeaux,tak snad dáme i Lyon a ty zbejvající 2 bodíky snad někde naženem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak především souhlasím s vámi,že se oproti minulým ročníkům zvedla úroveň LIgue 1 a jsem rád,že je zde na portálu vedena jako jedna z hlavních soutěží.Třeba když si vemete takovou Premier League tak tam šel počet golu dolu kdežto v Ligue 1 stoupá.Na tomhle kole vydělal opět Lyon a někdo jiny.Vlastně si řikám,že Lyon má poslední roky titul za půl darma . Vemte si jak málo stačí Lyonu k titulu.Už to neni 3 sezony tak že by převyšovali o třídu všechny kolem.Jenže PSG mělo řadu let problémy,Marseille se vždycky v nejdůležitější části sezony sesype nebo proda v průběhu opory a Bordeuax když se dotáhne tak jako by se lekli a Lyon odskočí zpět.Tuhle sezonu jsem doufal ( marně ) že už to Lyon nedotáhne ale ono to vyjde zas :(

Reagovat
božský John

Juchů,já Ti Frankie říkal,že Chamakh je dobrej

Na Lyooooon!.

Reagovat
smazaný uživatel

Však v poho, já jsem po tomhle víkendu spokojený, jen škoda Sochaux.

Reagovat
didosh

Marseille super výsledek

Reagovat
M11

tolik komentaru pekny

PSG zatim senzace

Reagovat
didosh

Taky musím popřát fans PSG nečekal jsem že by vyhrály v Nantes a už vůbec ne takhle vysoko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele