Ligue 1 - 23. kolo. Tipy a analýzy

08.02.2009, 09:03
Tipy a analýzy
Zaujalo nás
Po včerejších výhrách Lille i PSG se očekávají odpovědi od Lyonu a také v dnešním šlágru kola mezi Marseille a Bordeaux. Zkusíme vám poradit, jaké tipy na tyto zápasy vsadit.

LE HAVRE - RENNES (sobota 19 hodin)

Domácí jsou na posledním místě tabulky a rozdíl již devíti bodů na první nesestupové místo nedává velkou naději na zachování Ligue 1 pro další sezónu. V poslední době sice hodně zlepšili obrannou činnost, takže prohráli v Marseille jen 0:2 a doma s Toulouse dokonce jen 0:1, ale to jim body samozřejmě nepřineslo. Navíc to neplatilo v posledním zápase, kdy prohráli doma s Nancy 2:3 a selhali i v té obranné činnosti. Loňský vzájemný zápas skončil 1:1 a o tomto výsledku se může domácím jen zdát.

Le Havru nebude chybět nikdo ze základu a ostatní absence jsou nepodstatné.

Rennes v posledních zápasech také ztratilo body. Všechny nechalo v Lille a dva doma po bezbrankové remíze s Toulouse. Ovšem Le Havre je pro něj teď soupeř jako z říše snů a tři body mohou dostat Rennes zpět do hry o Ligu mistrů. Rennes je naprosto kompletní.

Jako tip zde doporučím jasnou dvojku v kurzu 2,1 u Expektu za vyšší střed a myslím, že moc gólů nepadne. Na výhru 1-2:0 pro Rennes budou ale stačit.

NANTES - PSG (sobota 19 hodin)

Tohle bude velmi zajímavý souboj, Nantes se i přes, řekněme podprůměrný kádr, najednou dostalo do klidného středu tabulky a doma prohrálo jen se špičkovým Bordeaux těsně 1:2. Poté ale přivezlo všechny body z Le Mans, kde vyhrálo 2:0. Loňský vzájemný zápas skončil 0:1.

Domácí mají potrestaného útočníka Mamadou Bagayoka, také jeho kolega Thomas Dossevi nebude připraven kvůli zranění. V záloze bude pak hodně chybět Guirane N'Daw, ostatní absence jsou již staršího data a klub neohrožují.

PSG předvádí v poslední době nevyrovnané výkony, je to způsobeno tím, že donedávna působilo ve čtyřech soutěžích. V týdnu tento stav již zredukovalo, když v Ligovém poháru utrpělo doma od Bordeaux debakl 0:3 a je vyřazeno. Přitom hrálo v nejsilnější sestavě a tak bilance za poslední měsíc s Bordeaux je otřesných 0:7. (Nutno poznamenat, že Bordeaux je tým s momentálně nejlepší formou v Ligue 1, ale žádný výborný klub, a tím méně PSG, by s ním neměl mít takovouto bilanci ze dvou zápasů!).

V lize PSG bodově šlape, doslova ukopalo výhru nad Sochaux 2:1, potom relativně s rezervou porazilo Caen 2:0. Našlápnuté Nantes na domácím hřišti bude ale těžším oříškem a nevím, jestli po tomto víkendu PSG uhájí třetí místo v tabulce. Rozhodně nenastoupí útočník Mateja Kežman, který za zahození dresu byl klubem nejdříve potrestán vyhazovem, tento trest pak po hráčově omluvě byl zrušen a vše bude projednáno 10.února.Zraněný je také druhý útočník Guillaume Hoarau, jinak je klub kompletní.

Určitě nečekám mnoho gólů, ale na druhou stranu mne maličko varuje zápas Nantes vs.Lyon, který skončil 2:1, takže raději poradím dvojtip na neprohru domácích v kurzu 1,55 u Expektu za vyšší střed.

TOULOUSE - LE MANS (sobota 19 hodin)

Domácí mají velmi reálnou šanci dostat se na třetí místo, k tomu však potřebují v tomto zápase vyhrát. V poslední době se jim daří, rozstříleli Nancy 3:0 a v posledním zápase hráli v Rennes bez branek. Loňský zápas skončil 2:1 a podobný výsledek by se mohl opakovat znovu.

Toulouse bude hodně chybět záložník Etienne Didot, útočník Soren Larsen již tolik ne, protože nastupuje sporadicky.

Le Mans neprožívá šťastné období, domácí prohra s Nantes v posledním zápase rozhodně není nic ke chlubení, předtím remíza v St.Etienne se za úspěch považovat dá. Nicméně tři zápasy zpět prohrál v Grenoblu. V dresu Le Mans určitě nenastoupí obránce Geder a otazníky jsou nad startem jeho kolegy Paula Andreho.

Jednička v kurzu 1,8 se dá hrát za vyšší střed, ale jako stejnou jistotu bych viděl ještě i over 2,5 gólu v kurzu 2,2, vše Expekt.

LORIENT - MONACO (sobota 19 hodin)

Hráči Lorientu si stále drží střed tabulky, je jim jedno, kde hrají, svůj bod si ukopou doma či venku a remíz mají na svém kontě již osm. Naposledy remizovali v Auxerre 0:0, předtím doma s Valenciennes 1:1. Loňský zápas skončil 0:2. Domácím bude nově chybět první brankář Fabien Sudare, absence záložníků Ulrich Le Pen a Christophe Jallet je trošku staršího data, ale také citelné oslabení.

Monako má pouze o dva body méně, co se týká nějakých výhod domácího prostředí, jsou na tom stejně jako soupeř, je jim to spíše jedno (alespoň podle výsledků soudě). Remizovalo v Caen 2:2 a v posledním zápase porazilo doma Grenoble jen 1:0.

Hosté mají kromě nově zraněného obránce Francoise Modesta již delší dobu zraněné záložníky Camela Meriema, Alejandra Alonsa, Diega Pereze a Jerka Leka, takže jsou na tom velmi podobně jako domácí.

Under je zde dost na hraně, očekávám, že dva góly padnou určitě, takže jistější sázka mi přijde, že oba dají gól v kurzu 1,9 u Expektu za střed.

ST. ETIENNE - CAEN (sobota 19 hodin)

Domácí se posledními bídnými výkony dostali až těsně nad hranici sestupu. V posledních zápasech sice získali bod v Lyonu a předtím remizovali doma s Le Mans 1:1 a potvrdili, že góly dávat ještě umějí. Alespoň kromě prohry v Sochaux dali gól v každém z posledních zápasů. Loňský zápas skončil 0:2.

Mužstvu St. Etienne bude chybět zraněný záložník Loic Perrin, absence jeho kolegy Christophe Landrin je již staršího data a další absence jsou pro klub již nepodstatné.

Hosté se posledními bídnými výkony dostali také nad hranici sestupu, což by u loňského suveréna nikdo nečekal. V posledním zápase prohráli v PSG 0:2, předtím však remizovali doma s Monakem 2:2 a také umějí dávat góly.

V dresu Caen může chybět pouze záložník Nicolas Florentin, nad jehož startem jsou otazníky, jinak je klub kompletní.

Také v tomto zápase je under na hraně, ale já čekám remízu 1:1, takže se za vyšší střed pustím do sázky, že oba dají gól v kurzu 1,95 u Expektu.

NANCY - AUXERRE (sobota 19 hodin) Zajímavý zápas mezi týmy s kdysi nejpropracovanější obranou. Nancy však v posledním zápase vyhrálo v Le Havru 2:3, ale v předchozím zápase podlehlo Toulouse 0:3 a stejným výsledkem předtím zvítězilo v Marseille. Loňský vzájemný zápas skončil 1:1.

Nancy již měsíc a půl hraje ve stejné sestavě, s absencí záložníka Chrise Malongy a obránce Abdeslama Ouaddoua si klub již poradil.

Hráči Auxerre betonují stále výborně, naposledy v Lorientu 0:0, předtím v Nice 0:2, doma s Marseille taktéž 0:2. Obrana je tedy relativně dobrá a více než dva góly většinou nepouští, avšak útok žádné góly nedává. Tím sice podporuje jistotu sázkařů na undery (u Auxerre byl under 2,5 gólu z posledních pěti zápasů 4x), ale nevím, jestli to bude na záchranu stačit. U hostů situace stejná, ztráta útočníka Juliena Querciy je již staršího data.

Vzhledem k domácímu skóre Nancy (9:6 - kromě Caen nejméně z celé Ligue 1) a počtu venkovních gólů Auxerre (6 - spolu se St.Etienne, Valenciennes a Le Havre nejméně z celé Ligue 1), budu under volit i tentokrát v kurzu 1,53 za vyšší střed. Daleko více se mi ale líbí do wildu, že hosté gól nedají, nabízí Expert za 2,15!

LILLE - SOCHAUX (sobota 21 hodin)

Lille v posledním zápase málem šokovalo Bordeaux, když na jeho hřišti vedlo 2:1, poté se kluby rozešly remízou 2:2. Doma však porazilo výborné Rennes (1:0) a v tabulce je již na sedmém místě. Loňský vzájemný zápas skončil 1:1 a pozor, i oba zápasy v minulé sezóně skončily 1:1, čímž chci naznačit, že Sochaux na Lille umí!

Domácím bude chybět nejspíš jen záložník Mathieu Debuchy, protože jeho kolega Aurelien Chedjou by mohl být již uzdraven.

Sochaux začalo boj o setrvání v Ligue 1 brát vážně, v posledním zápase vyhráli nad Marseille 1:0 (tipovali jsme), předtím prohrálo 1:2 v Parku Princů.

Hostům bude chybět útočník Sloan Privat a ztráta záložníka Stephana Dalmata je již staršího data.

Vzhledem k tomu, že jde o televizní zápas, očekávám vzájemnou vynikající obranu a opakování loňských a předloňských výsledků. Jedničku hrát v žádném případě nebudu, pokud bych musel, vsadím nejspíš under 2,5 gólu v kurzu 1,75, ale raději se budu dívat na hezký fotbal a uvidíme, co předvede Svěrkoš v dresu hostí.

GRENOBLE - VALENCIENNES (neděle 17 hodin)

Domácí se díky tragické střelbě doma (pouhé 4 góly) dostávají až k hranici sestupu. V posledním zápase prohráli v Monaku 0:1, předtím doma s Lyonem 0:2. Loňský vzájemný zápas skončil 1:1.

Grenoble bude nově chybět obránce David Jemmali, což společně s jeho déle chybějícími kolegy Walid Regragui a Jimmy Mainfroi, již jistá ztráta je. K tomu chybí útočník Daniel Moreira.

Valenciennes se nacházejí na předposledním místě, což je již několik let nepotkalo. V posledním zápase však doma přehráli Nice 1:0 (tipovali jsme v luxusním kurzu 2,7) a díky tomu se udržují stále ve hře. Předtím remizovali v Lorientu 1:1.

Hostům bude nově chybět záložník Djamel Belmadi a také ztráta obránce Mody Traore bude citelná. Naopak chvíle, kdy pobíhal po trávníku útočník Luigi Pieroni si již málokdo pamatuje. V tomto zápase je nad slunce jasná sázka na under 2,5 gólu, ostatně kurz 1,5 je nejnižší z celého kola. O tom, že by domácí vyhráli, si nedělám vůbec naději, takže sázka na 02 má kurz již větší (1,65) a pro riskéry doporučím čistou dvojku v kurzu 3,6!

NICE - LYON (neděle 17 hodin)

Nice prohrálo v posledním zápase ve Valenciennes, předtím však porazilo Auxerre 2:0. V týdnu však hrálo Ligový pohár s druholigovým klubem Vannes na domácí půdě, vyrovnávalo dvě minuty před koncem na 1:1 a nakonec prohrálo na penalty. (Vzhledem k finále Bordeaux - Vannes je již teď docela jisté, že příští rok pohár UEFA bude hrát druholigový klub! Pokud Bordeaux postoupí do Ligy mistrů a Vannes nepostoupí do Ligue 1...). Loňský vzájemný zápas s Lyonem skončil 2:3.

Domácí nemají na marodce ani jednoho hráče, proti Lyonu jsou připraveni úplně všichni nastoupit.

Lyon si zkomplikoval situaci v čele domácí remízou se St. Etienne v posledním zápase (1:1). Předtím však vyhrál poměrně hladce v Grenoble 2:0.

U hostů bude chybět záložník Cesar Delgado a k dlouhodobě zraněnému útočníkovi Sydney Govou nově přibyl Frederic Piquionne.

Původně jsem chtěl hrát dvojku,ale vzhledem ke slušné obraně a kompletnímu kádru Nice a střelecké nemohoucnosti Lyonu v poslední době, zvolím under 2,5 gólu. Kurz 1,6 u Expektu s vysokou důvěrou.

MARSEILLE - BORDEAUX (neděle 21 hodin)

Šlágr kola a možná souboj o první místo (dle výsledku z Nice). Domácí podlehli Sochaux v posledním zápase 0:1, předtím porazili Le Havre 2:0. Žádné přesvědčivé výsledky, ale spolu s dnešním soupeřem mají největší počet nastřílených branek v letošní sezóně. Loňský výsledek 1:1 se možná bude opakovat remízou, ale určitě ne počtem vstřelených gólů.

Za domácí nově nemůže nastoupit útočník Mamadou Samassa, což je s jeho kolegy Mamadou Niang a Bakary Koné již dost velká ztráta v ofenzivě. Určitě hrát nebude také záložník Lorik Cana a otazníky jsou nad jeho kolegy ze zálohy Boudewijn Zenden a Hatem Ben Arfa.

Hosté budou útočit na první místo a vzhledem k tomu, že mají aktuálně nejlepší formu v Ligue 1, nic není nereálné. V posledním zápase sice hráli doma s Lille jen 2:2, předtím však vyhráli 2:1 v Nantes a v týdnu deklasovali v Ligovém poháru PSG na jejím hřišti 3:0.

Mezi jediné důležité absence hostů patří pouze útočník David Bellion.

V tomto zápase bez jakéhokoliv váhání nasazuji over 2,5 gólu v kurzu 2,0 u Expektu s nejvyšší možnou důvěrou a čekám, že do poločasu bude hotovo.

Autor: Ugljan

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Přitom hrálo v nejsilnější možné sestavě" - to Bordeaux pomalu také. Zdravím tě, onzi. I když nám chybí Hoarau, snad vyhrajeme. I když Nantes bude opravdu silným oříškem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Ugljane, Rennes je asi dnes největší tutovkou co? A v tak skvělým kurzu... A ten under na Sochaux se mi líbí také. Co máš na tiketě ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám na tiketě win Rennes, neprohru Nantes, oba dají gól v Lorientu a nedá gól Auxerre...(do wildu ještě over na Toulouse)...

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se ukázalo, jak je Francie záludná. Je to pro mě nejhorší liga na sázení. To, co jsem nedal podle tebe, to znamená ty dva góly v Lorientu, vyšlo, a to ostatní nevyšlo. Ale aspoň že PSG vyhrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

zdravím pane,

opět se až na výjimky shodujeme.na lístku mám:

le havre-rennes 2

nantes-psg 0

toulouse-le mans 1

lorient-monaco 0

nancy-auxerre 1

lille-sochaux 1

vynechal jsem st.ettiene-caen,ale řekl bych 0

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řekl, že pokud nejsou umožněny jiné tipy, tak se kromě Lille shodujeme ve všem.

Reagovat
smazaný uživatel

jako já mám rád spíše ostré,tedy 1,0,2 :)

co se týče lille,tak jsem taky na vážkách,jenže jenom díky svěrkymu a jak víme,klubům,ke kterým máme sympatie,na ty nesázíme :D ty vážky se proměnily u mě díky informaci, že nebude hrát Dalmat,což je hodně citelná ztráta

Reagovat
smazaný uživatel

já právě Svěrkošovi nějak zvlášť nefandím, proto si myslím, že ukopou plichtu 1:1...Jinak já taky nesázím dvojtipy (určitě ne pod 1,5), ale tipy na oba dají gól mají dnes velké value!

Reagovat
smazaný uživatel

Tipnul bych, ze v tomdle kole bude padat hodne remiz. Vim, ze Le havre je marnej tym, ale nekdy prece musej ziskat aspon bod.

Reagovat
smazaný uživatel

aby z toho nebyla nakonec jednička.vždycky,když něco hraje až moooc dobře do karet,tak se to posere

Reagovat
božský John

Rennes je teďka jalový..jestli nechtěj hrát druhou ligu,tak dneska musej zabrat..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to uplne stejny jako prohra OM Marsei v Sochaux.

Reagovat
smazaný uživatel

st.etienne tuty 1

Reagovat
smazaný uživatel

moc tvých tipů nevyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řekl, že pouze dva, he he he he héééé

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nedokážu pochopit, Ugljan tady dává luxusní tipy a rozbory, a dovolím si tvrdit, že ti, co tady mají připomínky podle nich sázejí. A pak když náhodou něco nevyjde, tak mají plnou hubu keců. Všichni víme, jaká se Francie složitá na tipování a že v tomto nebo minulém kole všechno nevyšlo podle představ, ale co si vzpomínám, myslím, že 21. kolo trefil Ugljan celé. Speciálně pro tebe :filip15, když se tady dokážeš navážet do lidí, co tomu rozumí, tak příští týden čekám tvoje tipy dřív, než se objeví analýza od Ugljana a pak si povíme, jestli to "umí každej"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

1:4 merci psg

Reagovat
smazaný uživatel

včera se teda nezadařilo :) každopádně ten le havre,jak jsem psal výše nakonec vyhrál.bylo to asi o tlaku rennes a jednom brejku před koncem domácích.jinak svěrky nejlepší hráč sochaux,po vyloučení to zabetonovali a na hovno.měli ho tam nechat.dnes bych do těch zápasů nešel,nicméně under/over zde popsaný je dobrá volba.ale u marseille-bordeaux bych se nebál dát čistou nulu

Reagovat
smazaný uživatel

jo.ještě ta dvojka na vale je krásná.jdu do ní.uvažujem úplně stejně

Reagovat
smazaný uživatel

jj, díky za podporu a objektivní diskuzi. Mě už totiž přestalo bavit pro patnáctiletý fakany sem dávat nějaké rozbory...

Jinak myslím, že Marseille pro citelné oslabení nedosáhne ani na ten bod a góly padat budou především do její sítě. V Nice to může skončit bez gólu a v Grenoble 0:1...

Reagovat
smazaný uživatel

BTW: caspere, nemůžeš se mi ozvat na ICQ nebo Skype? Hledej Ugljan...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud mě včera něco překvapilo, tak střídání Svěrkoše. Podle mě měl Gillot stáhnout Svěrkoše na pravý kraj zálohy a dolů měl jít Boudebouz. Takhle Sochaux dobrovolně rezignovalo na útok a po výborném prvním poločase to šlo do háje. Navíc Pichot v závěru docela hořel... P.S. Střelecká forma Gignaca je opravdu neuvěřitelná. Kdo by to před sezonou čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Chalani prosim Vas zna nekdo www stranku s nazvom napfootball.com?? Beriete si niekto odtial tipi??? moc Vam dakujem za odpoved..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele