23. kolo
07.02.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - AJ Auxerre 0:2

Auxerre po delší době dokázalo vyhrát, konkrétně po neuvěřitelných osmi zápasech v lize, celkově devíti. Domácím pomohl konec první a začátek druhé půle, kdy dvakrát skórovali a těsně vedení udrželi až do závěrečného hvizdu. Nancy tak naopak po minulé venkovní výhře v Le Havre zklamalo a sedmnáctitisícové publikum na stánku Stade Marcel Picot nepotěšilo.

Trenér hostů Jean Fernandez mohl být konečně od poloviny listopadu minulého roku spokojený, jeho tým totiž konečně vyhrál! Vydřené a důležité body zařídili svými trefami francouzský bek Cédric Hengbart s polskou vycházející hvězdičkou, hrotem Ireneuszem Jeleňem. Domácí ale nebyli po celý zápas horším týmem, šance na skórování rozhodně měli.

Nnacy mělo v úvodu větší motivaci a soupeře zatlačilo na jeho vlastní polovinu, Auxerre bylo pod velkým tlakem. Výborně pracovaly hlavně obě defenzívy, které zpočátku hájily bezbrankovou remízu, hrálo se překvapivě velmi čistě. Z nudy vytrhl fanoušky pouze povedenou ranou hostující Moussa Narry, jeho pokus ovšem brilantně chytil brankář Gennaro Bracigliano. To ale bylo až do gólového momentu všechno, mančafty se do útoku nehrnuly.

V 37. minutě však zdvihali ruce nad hlavu příznivci Auxerre. Volný přímý kop z levé strany perfektně zakroutil do sítě již zmiňovaný Hengbart a gólman Bracigliano tentokrát neměl žádnou šanci. Nancy ovšem po této akci nijak ofenzivně nehrálo a čekalo na svou příležitost, což se mu vymstilo sedm minut po začátku druhé půle. Nejprve velmi těsně tyče pálil Benoit Pedretti, Jeleň už byl ale o mnoho přesnější.

Ten totiž využil vynikající práce Thomase Kahlenberga a jeho precizně naservírovanou přihrávku uklidil bez větších okolků do sítě a dodal mančaftu klid. Auxerre si udrželo svou šestnáctou pozici a stále musí bojovat o záchranu, ovšem náskok na sestupové pásmo je čtyřbodový. V příštím duelu vyzve na domácím stánku Lille. Nancy kleslo na jedenáctou pozici, v následujícím kole bude bojovat o body na hřišti Rennes.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele