23. kolo
07.02.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Le Havre AC - Stade Rennes 1:0

Le Havre ještě nevzdává boj o setrvání v nejvyšší francouzské soutěži. Dlouho se zdálo, že utkání nebude mít svého vítěze, ale v 90. minutě domácí spasil Alassane a vystřelil domácím veledůležité tři body.

Domácí díky vítězství 1:0 stáhli svoji ztrátu na první nesestupové místo o tři body, ale i tak jim na 17. pozici chybí stále 9 bodů. Rennes prodloužilo svou sérii bez výhry na tři ligové zápasy a pomalu klesá tabulkou, v neúplné tabulce se nachází se ziskem 38 bodů na šestém místě.

Do zápasu lépe vstoupili hosté, už v páté minutě nebezpečně střílel Mbia, ale s jeho dalekonosným pokusem z třiceti metrů si domácí gólman věděl rady. O pár minut později zkoušel štěstí Gyan, ale i jeho pokus ztroskotal na rukavicích brankáře Revaulta. Le Havre se osmělilo po půl hodině hry, přímý kop Nora ale skončil v náručí hostujícího strážce branky. Rennes bylo v první půli lepším týmem, avšak se nedokázalo gólově prosadit. Největší příležitost zahodil deset minut před poločasovým hvizdem Sow, ale jeho projektil brankář Revault vyrazil do bezpečí.

I druhý poločas začal v režii hostů, hned ve 48. minutě se na domácí branku řítil Thomert, vylámal si však zuby na výborném gólmanovi Le Havre. O pár chvil zahrával agilní Thomert přímý kop, ale i tentokrát na domácího brankáře nevyzrál. Na druhé straně nechal vyniknout gólmana Rennes Hansson, který se ho snažil překonat dobře umístěnou střelou.

Už se zdálo, že zápas svého vítěze nenajde, ale v 90. minutě domácí vsítili jedinou branku utkání. Alassane zachoval chladnou hlavu, v pokutovém území si zpracoval míč hrudí a přesnou střelou nedal gólmanovi Rennes žádnou šanci. Na tento direkt už hosté nedokázali odpovědět a domů se vracejí bez jediného bodu. Naopak tři body znamenají pro Le Havre nový impuls v cestě za záchranou.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele