Ligue 1 souhrn - 12. kolo

27.10.2007, 19:15, aktualizováno 29.10.2007, 00:33
Komentáře a souhrny
Lyon vyhrál na půdě PSG a pojistil si tak vedení v tabulce. Dvanácté kol Ligue 1 přineslo hned pět remíz, čtyři z toho bezbrankové, včetně té z duelu posledních Mét s druhým Nancy. Na to se tak po vítězství v Lens dotáhlo Rennes. Jinak Bordeaux zdolalo Valenciennes, Sochaux porazilo stále se trápící Marseille, Strasbourg veze nečekaně snadné vítězství z Lille.

FC Metz - AS Nancy-Lorraine 0:0

27.10.2007 17:10

Góly: -

AS Nancy překvapivě nedokázalo uspět na půdě posledního týmu tabulky FC Metz a připsalo si tak jen bod za bezbrankovou remízu.

Celý první poločas mělo Nancy více ze hry, ale ke smůle nezaujatého diváka nepadl ani gól. Ve 26. minutě sice málem Pascal Berenguer poslal hostující tým do vedení, ale svou hlavičku po krásném centru Marca-Antoinea Fortunea poslal nad. O dvě minuty pozdeji měli hosté další šanci. Benjamin Gavanon po dobře rozehraném přímém kopu způsobil závar před domácí brankou, ale míč stačil odklidit Flavien Belson do autu, než kdokoliv z hostí stačil míč dorazit. Také Máty si vytvořily v prvním poločase šanci, Jean Effa Owona se po průniku po pravé straně dostal do slušné palebné pozice, ale přestřelil.

Druhá půle se odvíjela podle stejného scénáře jako ta první, Nancy prakticky nepustilo Méty k míči, ani z vlastní půle. V další šanci Carlos Henrique Kim nahrál nově příchozímu Landrymz N'Guemovi na hranici vápna, Guema měl před sebou otevřený prostor, ale nedokázal prostřelit domácího gólmana Maricheze. Největší šanci zápasu si Nancy nechalo na 82. minutu. Chris Malonga po sprintu po pravém křídle poslal nadýchaný centr na malé vápno, na který si naběhl Sebastiena Puygreniera, ale z bezprostřední blízkosti napálil míč do pravé tyče. Více už se nestalo a hráči Nancy se na sebe po závěrečném hvizdu oprávněně zlobili.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Valenciennes FC 2:1

27.10.2007 20:00

Góly: 37. Jussiê (pen.), 45. David Bellion - 34. Souleymane Diawara (vl.)

Souboj dvou týmů z první poloviny tabulky vidělo Stade Chaban Delmas v Bordeaux. Domácí tam dvěma góly v jedenácti minutách v prvním poločase otočili vývoj zápasu s Valenciennes a získali další tři body do tabulky Ligue 1.

Ve čtyřiatřicáté minutě si poslal míč do vlastní sítě domácí obránce Souleymane Diawarra a hosté z Valenciennes vedli. Domácí se ale rychle oklepali, tři minuty po prvním gólu Ferreira Jussie proměnil pokutový kop a vyrovnal a v nastaveném čase prvního poločasu dostal Les Girondins do vedení David Bellion.

Valenciennes stále čekají na druhé vítězství na půdě soupeřů a zápas v Bordeaux to mohl změnit. V sedmnácté minutě sobotního zápasu byli hosté velice blízko vedení. Hlavička Steve Savidana byla ale lehce zneškodněna brankářem Ulrichem Ramem. Deset minut před koncem první půle vstřelilo Valenciennes teprve svůj šestý gól mimo svůj stadion v této sezóně. Postaral se o to nešťastník Diawarra. Tři minuty na to si po faulu na Belliona postavil míč na značku pokutového kopu Jussie a proměnil. Po chybě Penneteaua navíc ještě před poločasem dokonal obrat Bellion a rozhodl zápas. Pak mohl nejdříve zvýšit Marouane Chamakh a po něm naopak vyrovnat Filip Sebo, ale oba v dobých pozicích selhali a stav 2:1 vydržel až do konečného hvizdu.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AJ Auxerre 0:0

27.10.2007 20:00

Góly: -

Auxerre získalo svůj první bod ze hřiště soupěře, když dokázalo uhrát bezbrankovou remízu na Stade Geoffrey-Guichard v Saint Etienne. Auxerre postavilo do středu obrané linie tři muže a kvalitní defenzivou si vybojovalo bod. Saint Etienne neprodloužilo svoji sérii vítězných zápasů.

Byo odehráno pouze devět minut, když se Mouhamadou Dabo prosmýkl po pravé straně, nacentroval přesně na Pascal Feindouno, ale ten mířil mimo. Zápas se nehrál v nijak vysokém tempu a určitě se v žádném případě nedá říct, že by šance střídala šanci. Po půli se domácí sice hodně snažili o tři body, ale nebylo jim to nic platné. A když jedinou šanci Auxerre v sobotním zápase zazdil Daniel Niculae, bylo jasné, že jediným možným výsledkem je bezbranková remíza.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Olympique Marseille 2:1

27.10.2007 20:00

Góly: 31. Ronald Zubar (vl.), 51. Laurent Bonnart (vl.) - 9. Mamadou Niang

Stade Bonal vidělo hodně zajímavý a napínavý zápas. Hráči Marseille v utkání s domácím Sochaux vstřelili tři branky a neproměnili penaltu. Zápas ale nakonec prohráli 2:1.

Dva hráči Marseille totiž by si totiž svoje branky nejraději odpustili. Dali je totiž za záda vlastního brankáře, a proto muselo střelce Djibrila Cisseho hodně mrzet to, že zahodil šanci na vyrovnání v podobě nabídnutého pokutového kopu.

Zápas začal lépe pro hosty. Již v deváté minutě senegalský útočník Niang poděkoval za zařazení do sestavy brankou. Využil dlouhého pasu Zubara a nechytatelnou střelou překonal Teddyho Richerta v brance Sochaux. To bylo hodně povzbuzující pro hráče hostů a Boudewijn Zenden málem za chvíli zvýšil vedení, ale jeho hlavička zamířila o trochu vedle. Pak se oklepalo Sochaux a mělo šance na vyrovnání. Nakonec musel srovnat vlastní brankou Zubar.

Ve druhé půli opět vládla Marseille, ale nejdříve ji načala druhá vlastní branka, které docílil Bonnart, a na kolena hosty poslal Cisse, který zahodil penaltu a odmítl alespoň bod pro trápící se Marseille.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Racing Strasbourg 0:3

27.10.2007 20:00

Góly: 36. Éric Mouloungui, 41. Rodrigo, 68. Pascal Johansen

Štrasburk se vydrápal již na páté místo, protože ve dvanáctém kole nečekaně snadno vyhrál na hřišti Lille. První branku zápasu vstřelil v šestatřicáté minutě Eric Mouloungui, po něm se o pět minut pouději krásně trefil Lacerda Ramos Rodrigo. Na 3:0 zvyšoval dvaadvacet minut před koncem zápasu Pascal Johansen a o vítězi bylo rozhdonuto.

Výsledek posunul tým Jean-Marca Furlana šest bodů za obhájce z Lyonu a to je v první sezóně v Ligue 1 zatím nad očekávání dobrý výsledek. Lille se stále potácí ve středu tabulky. Nyní je na třináctém místě.

Zápas se mohl vyvíjet úplně, kdyby Ludovic Obraniak proměnil v šestnácté minutě svoji velkou šanci. Kdyby ale ve fotbale neplatí a domácí se o tom v sobotu přesvědčili až moc krutě. Pierre Ducrocq ještě svoji hlavičku v gól nepřetavil, protože míč na brankové čáře zastavil Gregory Tafforeau. Když se ale Eric Mouloungui dostal za obranu Lille, pohrál si s Tonym Sylvou a pohodlně dostal míč do sítě, bylo to 0:1. Před poločasem se ještě parádně opřel z voleje do míče Lacerda Ramos Rodrigo a utkání prakticky rozhodl. Pojistku přidal ve druhé půli Johansen. Lille proto doma prohrálo se Štrasburkem 0:3.

Více informací k zápasu

FC Lorient - OGC Nice 0:0

27.10.2007 20:00

Góly: -

Domácí Lorient byl na Stade du Moustoir blízko vítězství, ale hosté z Nice nakonec ubojovali bod za bezbrankovou remízu.

Ve dvaadvacáté minutě se od míče opřel střelec Marama Vahirua, míč se otřel o Ulricha Le Pena, ale Letizi v brance hostů tečovanou střelu zlikvidoval. Po něm so o slovo přihlásil Lorient. Olivier Echouafni zkoušel štěstí, ale Fabien Audard byl připraven. V prvním poločase si pak ještě Sylvain Marchal naběhl na centr Fabrice Abriel, ale ani z tohto mráčku nezapršelo. Obrovskou šanci zahodil dvanáct minut před koncem Rafik Saifi. Jeho hlavičku na brankové čáře zneškodnil bek Florent Balmont. Lorient doma remizoval s Nice 0:0.

Více informací k zápasu

AS Monaco - SM Caen 0:0

27.10.2007 20:00

Góly: -

Trápící se Monako sice přerušilo svoji dlouhou šňůru proher v řadě remízou s Caen, ale takové soupeře by Monako mělo porážet.

Camel Meriem měl první šanci domácích. Jeho střela šajtlí mířila do horního rohu branky Caen, ale nakonec se stočila příliš a minula cíl. Tým Ricarda Gomese měl další příležitost v sedmnácté minutě. Jeremy Menez se skvěle prokličkoval obranou hostů, ale po této dobré práci netrefil branku. Před poločase mohl bezbrankový stav prolommit opět Menez, ale Plante jeho pokus kryl. Po hodině hry naskočil do zápasu i Jan Koller a byl to právě český obr, kdo měl asi největší šanci zápasu. Koller postupaval sám na brankáře Caen, ale míč poslal vedle branky. Hrálo se vlastně pouze na polovině hostů. Šance na vítězství domácí měli, ale ani jednu nazužitkovali, a tak se v sobotu museli smířit pouze s bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - Toulouse FC 1:1

28.10.2007 18:00

Góly: 61. Stéphane Sessegnon - 82. Nicolas Dieuze

Nicolas Dieuze se v nedělním zápase svého Toulouse s Le Mans ukázal jako správný kapitán a gólem zažehnal hrozbu páté prohry v šestém zápase.

K první gólu měli blíže hosté. Mauro Cetto ale vedení Toulouse svým volejem nazařídil. O chvíli později se do obrovské šance po přihrávce Daisuke Matsuie řítil Sessegnon. Šel sám na brankáře Toulouse, ale hodně si zkomlikoval situaci, promeškal správný moment k zakončení a poté mířil mimo. Svoji chybu Sessegnon napravil v devětapadesáté minutě. Přešel hned přes několik obránců a krásnou střelou dostal domácí do vedení. O minutu později Toulouse málem vyrovnalo. Achille Emana se ocitl tváří v tvář brankáři Le Mans, ale Pele nastavil svoji nohu na správné místo a vyrovnání nedopustil. Když už to vypadalo na čtvrté po sobě jdoucí domácí výhru Le Mans, kopalo Toulouse přímý volný kop. K míči se postavil Bryan Bergougnoux, k jeho centru si našel cestu Nicolas Dieuze a srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Rennes 1:2

28.10.2007 18:00

Góly: 50. Olivier Monterrubio - 57. Sylvain Wiltord, 77. Jérôme Leroy

Pozdní branka Jerome Leroye, hráče Rennes, rozhodla o tom, že Racing Lens pokračuje v trápení. V nedělním zápase Racing nezískal opět ani bod a v tabulce je na ostudném devatenáctém místě.

Góly tohoto zápasu padaly výhradně ve druhém poločase. V padesáté minutě so do vedení dostali sice dostali domácí. Trefil se Olivier Monterrubio. Sylvain Wiltord ale o sedm minut pozdějí vyrovnal a Rennes nakonec brankou Leroye rozhodlo o svém vítězství. Tři body pro hosty znamenají další posun v tabulce. Rennes je nyní na třetím místě.

Rennes vlétlo do zápasu s vědomím, že zatím venku neprohráli, hodně svižně. Jimmy Briand centroval na začátku zápasu na Etienne Didota, jeho hlavičku zlikvidoval brankář Runje. Lens se do hry dostávalo pomalu. První šanci měl po půl hodině hry Monterrubio. Jeho střelu ale lapil Patrice Luzi. Rennes mělo ovšem příležitostí víc. Runje se měl co ohánět a právě jemu hráči Lens museli děkovat po střele Oliviera Sorlina za udržení bezbrankového stavu.

Tvrdá slova Papina, která pravděpodobně padala v kabině domácích o poločasové přestávce, nejspíše padla na úrodnou půdu. Nedlouho po příchodu ze šaten se totiž Racing ujal vedení. Po autu Erica Carriereho se k míči dostal Olivier Monterrubio a nechytatelně překonal brankáře Rennes. Radost hráčů a fanoušků Lens na Stade Felix-Bollaert ale netrvala dlouho. Stav vyrovnal Sylvain Wiltord. Obě strany poté prahnuly po vítězství. Vítězného gólu se dočkali hosté. Wiltord našel ve vápně Leroye, jeho střelu sice nejdříve vyrazil Runje, ale na dorážku již byl krátký. Lens prohrálo s Rennes 1:2.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 2:3

28.10.2007 21:00

Góly: 61. Pauleta, 90. Pauleta - 41. Hatem Ben Arfa, 43. Hatem Ben Arfa, 84. Sidney Govou

Šlágr dvanáctého kola dopadl podle očekávání. Vedoucí Olympique Lyon nepřipustil proti Paris Saint Germain žádné překvapení a po zásluze veze z hlavního města Francie tři body. O osudu zápasu v podstatě rozhodl už v prvním poločase dvěma góly hostující Hatem Ben Arfa. Pařížané snížili zásluhou portugalského útočníka Pedra Paulety, ovšem do dvougólového vedení poslal Lyon v závěru utkání Sydney Govou. Konečný stav 2:3 pro svěřence trenéra Perrina stanovil v nastavení opět Pauleta.

Utkání nabídlo pohledný fotbal s řadou velkých šancí. Tu první měl už ve 22. minutě Brazilec Juniho, který ale nechal svou střelou zhruba ze 35 metrů vyniknout domácího gólmana Landreua. Zanedlouho dal osobě vědět také prozatím nejlepší kanonýr Ligue 1 Karim Benzema, jehož střela letěla jen těsně vedle. V 39. minutě využil velkého zaváhaní obrany PSG Ben Arfa a krásnou střelou otevřel skóre. Za dvě minuty tentýž hráč vedení pojistil další brankou, když dorážel míč po střele Benzemy.

Ofenzivní fotbal pokračoval i po změně stran. Dění na hřišti hodně ovlivnila červená karta hostujícího Andersona. Početní výhody dokázal velmi rychle využít Pedro Pauleta, který na 1:2 snížil hlavičkou po rohu Juniha.Tento stav však vydržel pouhých 23 minut. Výbornou přihrávku Francoise Clerca zužitkoval útočník Govou. Na konečných 2.3 upravil v nastavením opět hlavou Pauleta.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Olympique Lyon1291227:1228
2.AS Nancy-Lorraine1173119:724
3.Stade Rennes1273217:924
4.Girondins Bordeaux1264216:1122
5.Le Mans UC 721262416:1520
6.Racing Strasbourg1254314:819
7.Olympique Nice1253413:1018
8.AS Saint-Etienne1253412:918
9.Valenciennes FC1253414:1418
10.Toulouse FC1143412:1415
11.AS Monaco1242615:1514
12.FC Lorient1235413:1614
13.Olympique Lille1227312:1313
14.AJ Auxerre1241711:2013
15.Paris Saint-Germain1226410:1412
16.Stade Caen113358:1212
17.FC Sochaux1225511:1711
18.Olympique Marseille122469:1510
19.Racing Lens112366:119
20.FC Metz121386:196

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Slejdy

co ta marsejl chce uz hrat do hoven to nema obdoby zas tiket v pr...

Reagovat
HOST*

proč na ně sázíš ? dit furt prohrávaj

Reagovat
HOST*

Méty-Nancy

Reagovat
HOST*Lopez

to byla jasna nula bylo to derby

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět,že Lyon už opět jede a bude vše při starém.

Reagovat
HOST*

Ta pomerancova Ligue 1 je trochu moc. Tam netrefim skoro nikdy nic....mozna kdybych dal uplnej opak nez si myslim tak jsem bohatej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele