LaLiga - preview 28. kola

09.03.2018, 08:33, aktualizováno 12.03.2018, 08:35
Previews
Deportivo Alavés se začalo vzdalovat sestupovým pozicím a v pondělí večer dostane možnost navýšit svůj už jedenáctibodový náskok na osmnácté Las Palmas. Baskický celek bude hrát doma, soupeřem bude Betis...
Deportivo Alavés - Real Betis  (pondělí 21:00)
Estadio de Medizorroza bude v pondělní dohrávce 28. kola LaLigy hostit zápas mezi Deportivem Alavés a Realem Betis. Oba týmy vstupují do tohoto zápasu po porážkách z předchozích zápasů. Domácí podlehli na hřišti Realu Sociedad 2:1, zatímco hosté nezvládli zápas ve Valencii, kde prohráli 2:0. Pro baskický tým to byla již šestnáctá prohra v této sezóně.

Momentálně se drží na 16. pozici s jedenáctibodovým náskokem na sestupové pozice, tudíž mohou být zatím relativně v klidu. Pokud by se hráčům ze Sevilly podařilo vyhrát toto utkání, tak by se opět přiblížili pozicím zaručující evropské poháry. Posledních šest vzájemných zápasů mezi těmito týmy skončilo následovně: Alavés si připsal čtyři výhry a Betis vybojoval tři body dvakrát.

Pokud se zaměříme na současnou formu, tak tu mají domácí jednoznačně lepší, jelikož dokázali vyhrát hned šest ze svých posledních sedmi domácích zápasů. Navíc v lize udrželi hned pět čistých kont za sedm posledních zápasů. "Jsme defenzivně založený tým a musíme dobře bránit. Naše výhry jsou založené na čistých kontech. Myslím, že můžeme být klidí, protože dosáhnout na náš cíl a získat 40 bodů do konce sezóny je reálné. Na soupeře se připravujeme podobně, ať už čelíme Barceloně nebo právě Realu Betis," tvrdil na předzápasové tiskové konferenci kouč Deportiva Abelardo Fernández.

"Alavés hraje doma velmi dobře. Bude to hodně těžké utkání. Každý tým chce hrát v pohárové Evropě, včetně tohoto našeho. Je to pro nás velká výzva a motivace do konce sezóny," prozradil kouč Betisu Quique Setien.

Do zápasu zřejmě za domácí stále nenaskočí Carlos Vigaray. To hosté mají marodku o něco rozsáhlejší, protože out je určitě Antonio Sanabria, Zouhair Feddal a pochybný je taktéž start Joaquína a Ryada Boudebouze.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabairria , Ely, Laguardia, Duarte - Gómez, García, Pina, Pedraza - Guidetti, Haddadi
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Mandi, Bartra, Amat - Francis, Guardado, Ruiz, Joaquín, Firpo - León, Morón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.40 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Espanyol Barcelona - Real Sociedad  (neděle 12:00)
Nedělní odpoledne stane se pro mnohé chvílí volna, ne však pro mužstva Espanyolu a Realu Sociedad. V čase polední siesty se totiž do sebe pustí v zoufalé bitvě o záchranu, kterou zatím nemá ani jeden tým zaručenou. A nuda to určitě nebude.

Především proto, že duely mezi Espanyolem Barcelona a Realem Sociedad mají vždy velký náboj. Tentokrát ještě o to větší, že oba soupeře od sebe dělí jen jeden jediný bod! Nižší příčku z těchto dvou soupeřů obývá Espanyol, kterému se příliš nedaří a v sezoně spíše tápe. Barcelonský celek je mužstvem, které spolu s Bilbaem nasbíralo už jedenáct remíz a právě ty mu zatím zachraňují čest. Jeho náskok na sestupové pásmo zatím činí relativně pohodlných dvanáct bodů.

Přesto se hráči nesmí cítit příliš pohodlně, protože situace ve druhé části tabulky se může změnit velmi rychle. Zabrat by Espanyol určitě chtěl a měl v útoku, který zatím nastřádal jen 24 branek a patří do podprůměru LaLigy. Poslední kolo Espanyolu vyšlo, neboť na výhru proti favorizovanému Realu Madrid navázal katalánský celek remízou s Levante. A za bod musel být hodně rád, protože se k němu dostal až v 91. minutě po trefě Baptistãa!

Doma mu proti baskickému soupeři nepomohou zranění Diego López, Sergio García či Dídac Vilá. K nim přibyl ještě vykartovaný Sergi Darder. Ani hosté nepřijedou na stadion Cornellà-El Prat v kompletní sestavě, neboť se musí potýkat s absencí zraněných Kevina Rodriguese, Xabiho Prieta, Gerónima Rulliho a Carlose Martíneze.

Branky jsme se dočkali v duelu těchto týmů pokaždé od roku 2011. A Real Sociead by rád minimálně zopakoval výkon z minulého kola, které mu vyšlo nad očekávání. Poté, co překousl vyřazení z pohárové Evropy, se může plně koncentrovat na ligu, což mu evidentně svědčí. Doma si díky dvěma rychlým brankám poradil s Deportivem Alavés a slavil cenné tři body.

Pokud v zápase nastoupí mladík Mikel Oyarzabál, čeká ho již stý start! A sám k tomu říká: "Tohle byl vždycky můj sen, je to něco úžasného. Hraji za svůj milovaný tým a nikdy jsem si nemyslel, že bych v tak mladém věku mohl dokázat něco podobného. Věřím, že pokud nastoupím, přispěji k dobrému výkonu týmu."
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - M. Navarro, D. Lopez, Oscar Duarte, Aaron - Jurado, Sanchez, V. Sanchez, Piatti - Gerard, Baptistao
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Odriozola, Llorente, H. Moreno, De La Bella - Illaramendi, Zubeldia, Canales - Oyarzabal, W. José, Juanmi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.21 - 2.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Celta Vigo  (neděle 16:15)
Atlético Madrid před týdnem nezvládlo veledůležitý souboj na půdě Barcelony, a i když do konce sezóny zbývá ještě jedenáct kol, v podstatě si touhle porážkou zabouchlo vrátka za honbou za titulem. Dohnat osmibodové manko na katalánský celek je skoro nemyslitelné. Odčinit tenhle neúspěch proti Celtě je v aktuálních plánech domácích.

Jestli Barca závěr tohoto ročníku nebude nějakým výrazným způsobem kazit, budou svěřenci trenéra Diega Simeoneho usilovat především o udržení své druhé pozice. Zezadu se tlačí jak Real Madrid, tak Valencia, na něž mají v tuhle chvíli poměrně slušný náskok, ale nějaká negativní série by mohla tuhle otázku ve finále značně zkomplikovat.

I proto si Atlético nemůže dovolit brát LaLigu na druhou kolej. I když třeba pozornost může upínat také na Evropskou ligu, v níž mimochodem ve čtvrtek v prvním osmifinálovém klání snadno skolilo moskevský Lokomotiv. Až na porážku v Barceloně je ve výtečné formě, vždyť v uplynulých deseti zápasech slavilo vítězství hned v devíti případech.

Madridský stratég ví, že jeho tým teď v žádném případě nečeká lehká zkouška: "Hosté spoléhají hlavně na svou zálohu. Jsou velmi dobří na míči, ať už to je Pione Sisto nebo Emre Mor. A především na levé straně mají velký útočný potenciál. Iago Aspas má fantastickou sezónu, mladý Maxi Gómez si vede jako nováček v této soutěži rovněž velmi dobře."

Po utkání s Lokomotivem by se mezi tři tyče měla vrátit brankářská jednička Jan Oblak, do základu se zřejmě podívá i pilíř defenzivní řady Diego Godín, jenž rovněž Evropskou ligu vynechal. Kvůli potřebné rotaci v sestavě asi nastoupí na pravém beku Šime Vrsaljko, otazník v tuhle chvíli visí jen nad startem lehce zraněného Stefana Saviče.

Celta se nachází ve středu tabulky a stále může zabojovat o účast v Evropské lize pro příští sezónu. Pořád ale jako by se jí kvůli jejím ambicím nedařilo stahovat těsné manko na své rivaly. Především venku je to v jejím podání docela bída. V posledních třech duelech na půdě Deportiva Alavés, Getafe a Girony nevyválčila ani jeden bod.

Ani Célticos nemají výraznější potíže s absencemi, do hry by se neměl podívat jen marodící Andreu Fontás, v ohrožení je pak nástup Daniela Wasse, jenž není zcela fit. Jinak by mělo docházet ke kosmetickým úpravám v úvodní jedenáctce. Třeba ve středu pole by se nemusel objevit Nemanja Radoja, naopak asi jeho místo zastoupí Pablo Hernández.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsaljko, Godín, Giménez, Filipe Luis - Vitolo, Saúl, Gabi, Koke - Griezmann, Diego Costa
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén Blanco - Hugo Mallo, Roncaglia, Sergi Gómez, Jonny Castro - Wass, Hernández, Lobotka, Mor - M. Gómez, Iago Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.40 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Villareal ani zdaleka neprožil vůbec dobrý únor. Nejenže citelně oslabil svou pozici v ligové tabulce díky čtyřem porážkám v uplynulých šesti kolech, stačil také vypadnout z Evropské ligy, a pořád se mu nedaří chytnout se záchranného lana. Možná by to mohl změnit duel v Las Palmas, tedy ten na půdě celku usilujícího o záchranu, který by měl být v jeho silách.

Rozdíl mezi oběma týmy je jednadvacet bodů. Zatímco domácí se nacházejí na první sestupové osmnácté pozici, hosté jsou sedmí a bojují o účast v Evropské lize pro příští sezónu. Co se formy týče, jsou na tom ovšem obě mužstva vlastně dosti podobně. Las Palmas nevyhrálo už pětkrát v řadě, Villareal z možných osmnácti bodů urval jen čtyři.

Především v ofenzívě Žlutá ponorka začala silně zaostávat za svými obvyklými pořádky. Během čtyř zápasů, pokud-li do statistiky zahrneme i ten v evropských pohárech proti Lyonu, skóroval jen jednou. "Vidím, že se celý tým emočně zotavil. Musíme otočit list a zapomenout na to, co jsme doposud předvedli," burcoval trenér Javier Calleja.

Hosté nebudou mít k dispozici vykartovaného Maria Gaspara, na pravém beku ho tak s největší pravděpodobností zastoupí Antonio Rukavina. Asi by se do hry mohl podívat i Javi Fuego, jenž má problémy s poraněným kotníkem, ale jeho start není vyloučený. "Čeká nás jedenáct kol. Naším cílem je dostat se do Evropské ligy," dodával hostující stratég.

Na podzim La Union Deportiva padl ve Villarealu jasně o čtyři branky, teď by si určitě svou reputaci chtěl napravit. Třeba loni před vlastními fanoušky svého protivníka skolil nejtěsnějším možným způsobem. "Čelíme tvrdé zkoušce. Las Palmas bude hrát do vyčerpání, aby se vymanilo ze sestupového pásma," uvědomoval si Javier Calleja.

Rozhodně dobrou zprávou pro domácí je návrat jejich nejlepšího střelce Jonathana Calleriho, který naposledy vynechal poprvé v sezóně ligové klání kvůli nakumulovaným žlutým kartám, a možná i proto bez něj neuspěli na půdě Celty. Fanoušci Las Palmas každopádně budou namlsaní, protože jejich tým před dvěma týdny senzačně remizoval s Barcelonou.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Míchel, Ximo Navarro, Alejandro Gálvez, Aguirregaray - Vicente Gómez, Etebo - Halilovič, Tana, Nacho Gil - Calleri
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Sergio Asenjo - Rukavina, Álvaro González, Víctor Ruíz, Jaume Costa - Trigueros, Rodri Hernández, Samu Castillejo - Pablo Fornals - Ünal, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.46 - 3.61 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - CD Leganés  (neděle 20:45)
Nedělní večer nabídne v LaLize souboj domácího Bilbaa, který na stadionu San Mamés hostí Leganés. Domácí Lvi notně nezvládají více soutěží naráz a jejich forma v pohárech ostře kontrastuje s domácí scénou.

Baskický celek má za sebou velmi náročné utkání osmifinále Evropské ligy s Olympiquem Marseille, které jej stálo hodně energie. Navíc se Baskové domů vraceli s pocity hodně nejasnými, protože jejich výkon nepatřil k těm nejlepším. Utkání s Marseille hodně ovlivnila brzká branka, kterou měl na svědomí Lucas Ocampos. Francouzi doma nakonec zvítězili 3:1 a mají před odvetou ve Španělsku mnohem lepší výchozí postavení.

Bilbao teď musí reagovat na nepovedené utkání v domácí soutěži, kde mu ale růže také příliš nekvetou. Baskům patří až 14. místo a to pro hrdý celek není úplně pozitivní umístění. Fanoušky musí strašit především hodně nevyrovnané výkony Bilbaa. Lvi dokázali v posledních deset soutěžních duelech vyhrát jen dvakrát. Opírají se ale o domácí prostředí a v LaLize na něm nepadli už v osmi duelech.

A právě na podporu fanoušků spoléhá i obránce Mikel Balenziaga. "Všechny nás hodně mrzí, že jsme si z Francie nepřivezli lepší výsledek. Ale zaspali jsme úvod utkání a pak už bylo těžké s tím něco dělat. Teď musíme otočit list a soustředit se na LaLigu, protože chceme skončit mnohem výš. Letošní sezona je pro nás z mnoha důvodů hodně náročná, ale jednou z pozitivních zpráv a jistot jsou naši skvělí fanoušci. Věřím, že i díky nim si dokážeme připsat další body."

Proti Leganésu by to Bilbao mohlo doma dokázat. Leganés se ve venkovních utkáních potýká s velmi problematickým útokem, který není schopen adekvátně využívat šance. Leganés venku dokonce nevstřelil branku už v sedmi duelech z posledních devíti výjezdů! Když cestoval mimo své území naposledy, dostal od Atlética Madrid rovnou čtyři branky.

Minulé klání se mu ale povedlo mnohem lépe a proti Málaze jasně dominoval. Nakonec dokázal vyhrát o dva góly po trefách Erasa s Amrabatem. Jedinou vážnější absencí hostí bude útočník Alexander Szymanowski, přičemž domácí postrádají kreativního tahouna Ikera Muniaina.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - De Marcos, Yeray, I. Martinez, Balenziaga - San José, Beňat - Susaeta, R. Garcia, Cordoba - Williams.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Bustinza, Siovas, Diego Rico - R. Pérez, Gabriel - El Zhar, Eraso, Amrabat - Beauvue
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.27 - 5.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Real Madrid  (sobota 13:00)
Real Madrid v týdnu zvládl ostře sledované klání s Paris Saint-Germain a potvrdil své ambice obhájit Ligu mistrů. V první španělské lize ale tolik radosti svým fanouškům nedodává, což bude chtít napravit v sobotu odpoledne na půdě Eibaru.

Bílý balet protančil přes Paris Saint-Germain a v Lize mistrů se nadále cítí jako doma. Odvetný zápas osmifinále nejprestižnější ligové soutěže světa se Realu povedl díky zkušenostem a detailům, kterým věnoval dostatek pozornosti, zatímco PSG působilo dost ukvapeně a nepřipraveně. Díky celkovému součtu branek Real Madrid zvítězil poměrem 5:2 a znovu potvrdil svou roli favorita na celkové vítězství.

Pokud jde o LaLigu, v ní už tak úspěšný není a zdá se, že v tomto ročníku bude koncentrovat síly znovu spíše na evropské dění než na domácí soutěž. Občas totiž dokáže Bílý balet velmi nepříjemně zakopnout, což se mu jen za posledních deset zápasů v první lize stalo s Villarrealem, Levante nebo nedávno také s Espanyolem Barcelona, na který překvapivě nestačil.

Chuť si ale napravil v minulém kole, v němž na stadionu Santiaga Bernabéua hostil Getafe. Z části mu pomohlo oslabení soupeře po vyloučení Rémyho, především ale gólová show Cristiana Ronalda. Hvězda Realu se trefila dvakrát a ve spolupráci s Garethem Balem zajistila Realu pohodlnou výhru 3:1. Real tak zůstává na třetím místě LaLigy, přičemž na vedoucí Barcelonu stále ztrácí patnáct bodů.

Pozor si ale Real Madrid musí dávat také na celky, které usilují o jeho místo. Například čtvrtá Valencia na něj ztrácí jen jediný bod a umí překvapit. Za poslední čtyři roky sehrál Real s Eibarem sedm duelů a ani jednou neprohrál. Byť jen remíza by mu ale teď notně zkomplikovala situaci, takže výsledek 1:1 starý rok a půl nepřipadá v úvahu. A dobře to ví i poněkud kritizovaný trenér Zinedine Zidane, který hovořil s médii před utkáním.

"Víme, že jsme ne vždy dostáli v této sezoně svým závazkům a cílům. V LaLize i v poháru jsme měli několik obtížnějších chvil a ztratili důležité body. Ale nevzdáváme se a v lize budeme bojovat až do konce. To platí pro každý další zápas. I když nemůžete pořád vyhrávat všechno, tak povinností Realu je se o to alespoň snažit. Ani s Eibarem to nebude jednoduché, protože minulý zápas nás stál dost sil. Eibar se prezentuje velmi solidní a koncentrovanou obranou, na což si musíme dávat pozor."

Eibar je nyní na osmém místě a už svou agresivní hrou dokázal uhranout nejednoho soupeře. O body například v nedávné době obral Sevillu, Bilbao, Villarreal nebo naposledy galicijské Deportivo. La Coruña pro něj byla obtížným soupeřem a tři body hosté nevybojovali ani po vyloučení Maksyma Kovala, což Eibar muselo dost mrzet. Pro Eibar to vůbec bylo hodně smutné utkání, protože vyrovnávací branku si vstřelil sám Marko Dmitrović.

Před duelem s Realem si rozhovor s klubovou televizí vzal na starosti obránce Anaitz Arbilla, který zmínil: "Máme před sebou náročné a podle mého názoru krásné utkání, které naši fanoušci milují. Vždy odevzdáme to nejlepší, protože nás k tomu renomé soupeře motivuje. Hrajeme doma a spoléháme také na podporu našich fanoušků, bez kterých by to nešlo. Oni jsou naší oporou, naší výhodou. Real bude určitě ve velmi dobré formě, takže nesmíme dělat zbytečné chyby," dodal obránce.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - R. Peňa, Arbilla, Lomban, José Angel - D. Garcia, Diop - Pedro Leon, Jordan, Inui - Kike Garcia
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Isco - Ronaldo, Benzema, Vazquez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.57 - 4.96 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Valencia CF  (sobota 16:15)
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán bude v sobotu odpoledne hostit šlágr 28. kola LaLigy, ve kterém se střetne pátá Sevilla a čtvrtá Valencia. Oba dva týmy touží po místě, které by jim zaručilo přímý postup do Ligy mistrů. Domácí minulý víkend dokázali porazit celkem snadno Athletic Club 2:0, ale pokud chtějí postupovat tabulkou výše, tak potřebují další tři body.

Na druhé straně číhají Los Che, kteří drží svou pozici na čtvrtém místě, takže by se dalo říci, že by se spokojili s tím, kdyby si domů odvezli jeden bod. Velkou otázkou zůstává sestava Sevilly, jelikož domácí hned v týdnu sehrají odvetné utkání osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United. Těžko říci, jestli dostane pohárová či ligová soutěž přednost.

"Musíme myslet pouze na Valencii, potom se zotavím a pak se zaměříme na Manchester... Valencia je velmi kompaktní tým, hrají pospolu a jsou velmi dobře organizovaní. Hrají trpělivě a jejich přechod je smrtelný. Musíme na velké zápasy najít správnou motivaci. Během pár dní můžeme ztratit nebo získat vše, o čem jsme před začátkem sezóny snili," prozradil trenér domácích Vicenzo Montella.

I když Netopýři nevstoupili do nového kalendářního roku v dobré formě, tak z posledních pěti zápasů dokázali vybojovat třináct bodů. Valencia se však může dívat v tabulce výše, protože na třetí Real Madrid ztrácí pouhopouhý jediný bodík. Na marodce andaluského celku je stále Jesús Navas a Sébastien Corchia. Na druhé straně Valencijští nebudou moci počítat s Javim Jiménezem a Santi Minou.

"Nejedeme si pro remízu, chceme vyhrát v každém utkání, bez ohledu na to, s jakým soupeřem hrajeme. Valencia musí po mnoha letech v Seville vyhrát. Bylo by to hezké," řekl k tomuto očekávanému zápasu lodivod hostí Marcelino, který se odkazoval k tomu, že Valencia na hřišti Sevilly nevyhrála už dlouhých čtrnáct let.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Layún, Lenglet, Marcado, Escudero - Vázquez, N'Zonzi, Banega - Sarabia, Muriel Correa
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Vezo, Paulista, Murillo, Gayá - Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes - Zaza, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.67 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Levante UD  (sobota 18:30)
Levante se drží jen těsně nad pásmem sestupu a propast vedoucí do druhé ligy se nezadržitelně přibližuje. Oddálit ji má nedávno jmenovaný trenér Paco López, který zažil poměrně úspěšnou premiéru. Teď si na Levante brousí zuby domácí Getafe.

V sobotu večer se na Coliseum Alfonso Perez v Getafe ukáže Levante, které bojuje o záchranu. Jeho schopnosti jsou podle všeho dost omezené a vyhlídky na klidnou sezonu nenávratně ztracené. Už to vypadá, že se brzy dočkáme jeho pádu do pásma sestupu, protože forma Levante v posledních týdnech opravdu není dobrá. Vedení proto došla trpělivost s trenérem Muñizem, jehož povinnosti dostal na starost Paco López.

A jeho první utkání nedopadlo úplně nejhůř. Levante doma hostilo Espanyol Barcelona a díky penaltě Josého Luise Moralese vedlo nad svým sokem ještě v 90. minutě. Pak ale na konečných 1:1 srovnal Leo Baptistão a domácí opět odcházeli s pocitem jen napůl odvedené práce, neboť jak už u nich bývá zvykem, nezvládli závěr zápasu. Za posledních deset soutěžních duelů nedokázalo Levante vyhrát ani jednou.

Jeho náskok na poslední tři týmy zůstává jednobodový. Přesto je trenér López odhodlaný. "Máme před sebou dost možná nejklíčovější duely v sezoně. Víme, že se nám nedaří a že především v závěrech zápasů ztrácíme plno bodů. Ale nehodlám panikařit. Tým je dobře připraven, hráči jsou motivovaní a společně táhneme za jeden provaz. Díky tomu můžeme být optimisté, i když víme, že nás čeká ještě plno práce," uvědomuje si trenér López.

Tomu v utkání s domácím Getafe nepomůže hned několik hráčů. Mimo hru jsou totiž zranění Iván López, Álex Alegría, Cheick Doukouré a Raúl Fernández. Domácí se nemohou spoléhat na karetního hříšníka Rémyho a zraněného Markela Bergaru. Amath se ale vrací zpět do hry po uplynutí karetního trestu.

Getafe se prezentuje velmi proměnlivou formou, která nemá se stálou výkonností mnoho společného. V posledních deseti duelech se celek z předměstí Madridu radoval z výhry třikrát a stejný počet zápasů prohrál. Naposledy nestačil na slavný Real, který si s ním poradil i díky dvěma trefám Cristiana Ronalda.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Damian, Djené, Bruno, Antunes - Portillo, Arambarri, Fajr, Amath - Angel, Jorge Molina
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Coke, Cabaco, Rober Pier, Luna - Campaňa, Lerma - Morales, Lukić, Ivi - Boateng
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.80 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Lídr španělské Primera División zavítá na hřiště Málagy, která bude na La Rosaledě bojovat o tolik ceněné body, domácí jsou totiž už pomalu jednou nohou ve druhé lize. Minulý týden Barcelona dokázala zdolat Atlético Madrid a zvýšila svůj náskok na čele LaLigy. Nyní tedy mají svěřenci Ernesta Valverdeho náskok právě na druhé Los Rojiblancos osm bodů.

Katalánský velkoklub je v této ligové sezóně stále neporažený, navíc ho doprovází skvělá bilance - nejlepší útok a druhá nejlepší obrana. Na marodku se však k Nélsonovi Semedovi přidal Andrés Iniesta společně s Denisem Suárezem. Tato trojka rozhodně do sobotního utkání nenastoupí. "Týmy ze spodní části tabulky jsou ty, které v poslední sezóně berou většinu bodů proti favoritům."

"Každý zápas je důležitý, pokud bychom nevyhráli, tak bychom šli do dalšího utkání pod větším tlakem. Toto střetnutí nebereme jako test před Chelsea, je to jen další ligové klání,"
řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér hostí Ernesto Valverde. Zápas mezi Barcelonou a Málagou je střetnutím toho nejlepšího a nejhoršího, co může nejvyšší španělská fotbalová soutěž nabídnout.

Domácí nutně potřebují každičký bod a pokud se v nejbližší době razantně nezvednou, tak je čeká sestup. Navíc drží sérii šesti proher v řadě, poslední výhru zaznamenali 10. prosince loňského roku. Na první nesestupovou pozici Levante ztrácí už osm bodů, což rozhodně není málo. Navíc se Andalusané nemohou vůbec chlubit svým útokem, protože patří mezi nejhorší v lize.

José González navíc nebude moci počítat se čtyřmi oporami, mezi které patří Juankar, Recio, Keko a Andrián Gonezález. Kouč Málagy k tomuto více než těžkému utkání sdělil následující. "Hráči chtějí stále bojovat, protože je stále o co hrát. Neztrácíme naději, protože je ve hře stále spoustu bodů, které můžeme získat."
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Rosales, Hernández, Miquel, Ricca - Lacen, Itrua - Rolán, Bueno, Castro - En-Nesyri
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Dembélé, Busquets, Rakitić, Coutinho - Messi, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.00 - 5.07 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - Deportivo La Coruña  (pátek 21:00)
Girona nadále sní o pohárech a při tom, jak její konkurenti vstávají a padají, má se svou poněkud stálejší formou rozhodně šanci na úspěch. V pátek večer se v rámci předehrávky 28. kola na jejím stadionu představí galicijský soupeř, Deportivo La Coruña.

Girona představuje velmi zajímavý celek, který se navzdory předpokladům nevzdává a dokáže mnohdy překvapit. Tým trenéra Pabla Machína předvádí velmi dobrý fotbal, který především vynáší výsledky. Zatímco na začátku sezony byla Girona všeobecně odesílána expresně do Segundy, nyní se jí daří překvapit mnohem stabilnější a kvalitnější soupeře. V minulém kole se před ní musel sklonit například Villarreal, který nebyl schopen dát soupeři branku, ale sám dvě dostal.

Girona se dostala na skvělou sedmou příčku, přičemž právě na Žlutou ponorku ztrácí jen jediný bod a vzájemná konfrontace jí hodně pomohla. Oba soupeři se dříve setkávali spíše jen ve druhé lize a do ní směřuje mnohem víc Depor. Tomu se nepovedlo ani poslední vystoupení proti Gironě, protože v 9. kole LaLigy si tři body připsala právě hostující Girona.

Depor se navíc dlouhodobě potápí a s každým dalším promarněným kolem směřuje stále více do druhé ligy. Za posledních deset soutěžních duelů získal jen čtyři body za čtyři remízy, nevyhrál ani jednou. Naposledy dokázal na stadionu Riazor pouze remizovat s Eibarem. V tomto případě musel ale jeden bod brát všemi deseti, neboť ještě v první půli byl vyloučen brankář Maksym Koval a téměř hodinu dohrávali domácí v početním oslabení.

Tento bod by pro Depor mohl být hodně slibným výsledkem. Alespoň v to doufá zkušený útočník Florin Andone. "Jsem ne na sto, ale možná na tisíc procent přesvědčený, že se naše výsledky budou zlepšovat a že máme dostatek kvality i odhodlání na to, abychom se v první lize zachránili. Pevně věřím tomuto týmu, svým spoluhráčům a trenérovi. Všichni děláme maximum, abychom dokázali naše fanoušky uspokojit a dodat jim ty nejlepší pocity. Doufám, že v Gironě překvapíme a získáme dobrý výsledek," přeje si Andone.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Mojica, Ramalho, Juanpe, Espinosa, Maffeo - Granell, Pere Pons - Borja García, Portu, Stuani
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Martinez - Boveda, Albentosa, Sidnei, F. Navarro - Borges, Muntari - Mosquera, Adrian Lopez, L. Perez - Andone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.91 - 5.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona27216070:1369
2.Atlético Madrid27187245:1261
3.Real Madrid27166565:2954
4.Valencia CF27165652:3053
5.Sevilla FC271431036:4045
6.Villarreal CF271251036:3241
7.Girona FC27117938:3640
8.SD Eibar271161034:3939
9.Celta Vigo271151145:3938
10.Real Betis271141243:5237
11.Getafe CF2799933:2536
12.Real Sociedad27961249:4833
13.CD Leganés27961223:3233
14.Athletic Bilbao27711927:3132
15.Espanyol Barcelona27711924:3332
16.Deportivo Alavés271011624:3931
17.Levante UD273121222:4221
18.UD Las Palmas27551720:5520
19.Deportivo La Coruña27471625:5719
20.Málaga CF27342016:4313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (544)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele