LaLiga - preview 28. kola

09.03.2018, 08:33, aktualizováno 12.03.2018, 08:35
Previews
Deportivo Alavés se začalo vzdalovat sestupovým pozicím a v pondělí večer dostane možnost navýšit svůj už jedenáctibodový náskok na osmnácté Las Palmas. Baskický celek bude hrát doma, soupeřem bude Betis...
Deportivo Alavés - Real Betis  (pondělí 21:00)
Estadio de Medizorroza bude v pondělní dohrávce 28. kola LaLigy hostit zápas mezi Deportivem Alavés a Realem Betis. Oba týmy vstupují do tohoto zápasu po porážkách z předchozích zápasů. Domácí podlehli na hřišti Realu Sociedad 2:1, zatímco hosté nezvládli zápas ve Valencii, kde prohráli 2:0. Pro baskický tým to byla již šestnáctá prohra v této sezóně.

Momentálně se drží na 16. pozici s jedenáctibodovým náskokem na sestupové pozice, tudíž mohou být zatím relativně v klidu. Pokud by se hráčům ze Sevilly podařilo vyhrát toto utkání, tak by se opět přiblížili pozicím zaručující evropské poháry. Posledních šest vzájemných zápasů mezi těmito týmy skončilo následovně: Alavés si připsal čtyři výhry a Betis vybojoval tři body dvakrát.

Pokud se zaměříme na současnou formu, tak tu mají domácí jednoznačně lepší, jelikož dokázali vyhrát hned šest ze svých posledních sedmi domácích zápasů. Navíc v lize udrželi hned pět čistých kont za sedm posledních zápasů. "Jsme defenzivně založený tým a musíme dobře bránit. Naše výhry jsou založené na čistých kontech. Myslím, že můžeme být klidí, protože dosáhnout na náš cíl a získat 40 bodů do konce sezóny je reálné. Na soupeře se připravujeme podobně, ať už čelíme Barceloně nebo právě Realu Betis," tvrdil na předzápasové tiskové konferenci kouč Deportiva Abelardo Fernández.

"Alavés hraje doma velmi dobře. Bude to hodně těžké utkání. Každý tým chce hrát v pohárové Evropě, včetně tohoto našeho. Je to pro nás velká výzva a motivace do konce sezóny," prozradil kouč Betisu Quique Setien.

Do zápasu zřejmě za domácí stále nenaskočí Carlos Vigaray. To hosté mají marodku o něco rozsáhlejší, protože out je určitě Antonio Sanabria, Zouhair Feddal a pochybný je taktéž start Joaquína a Ryada Boudebouze.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabairria , Ely, Laguardia, Duarte - Gómez, García, Pina, Pedraza - Guidetti, Haddadi
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Mandi, Bartra, Amat - Francis, Guardado, Ruiz, Joaquín, Firpo - León, Morón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.40 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Espanyol Barcelona - Real Sociedad  (neděle 12:00)
Nedělní odpoledne stane se pro mnohé chvílí volna, ne však pro mužstva Espanyolu a Realu Sociedad. V čase polední siesty se totiž do sebe pustí v zoufalé bitvě o záchranu, kterou zatím nemá ani jeden tým zaručenou. A nuda to určitě nebude.

Především proto, že duely mezi Espanyolem Barcelona a Realem Sociedad mají vždy velký náboj. Tentokrát ještě o to větší, že oba soupeře od sebe dělí jen jeden jediný bod! Nižší příčku z těchto dvou soupeřů obývá Espanyol, kterému se příliš nedaří a v sezoně spíše tápe. Barcelonský celek je mužstvem, které spolu s Bilbaem nasbíralo už jedenáct remíz a právě ty mu zatím zachraňují čest. Jeho náskok na sestupové pásmo zatím činí relativně pohodlných dvanáct bodů.

Přesto se hráči nesmí cítit příliš pohodlně, protože situace ve druhé části tabulky se může změnit velmi rychle. Zabrat by Espanyol určitě chtěl a měl v útoku, který zatím nastřádal jen 24 branek a patří do podprůměru LaLigy. Poslední kolo Espanyolu vyšlo, neboť na výhru proti favorizovanému Realu Madrid navázal katalánský celek remízou s Levante. A za bod musel být hodně rád, protože se k němu dostal až v 91. minutě po trefě Baptistãa!

Doma mu proti baskickému soupeři nepomohou zranění Diego López, Sergio García či Dídac Vilá. K nim přibyl ještě vykartovaný Sergi Darder. Ani hosté nepřijedou na stadion Cornellà-El Prat v kompletní sestavě, neboť se musí potýkat s absencí zraněných Kevina Rodriguese, Xabiho Prieta, Gerónima Rulliho a Carlose Martíneze.

Branky jsme se dočkali v duelu těchto týmů pokaždé od roku 2011. A Real Sociead by rád minimálně zopakoval výkon z minulého kola, které mu vyšlo nad očekávání. Poté, co překousl vyřazení z pohárové Evropy, se může plně koncentrovat na ligu, což mu evidentně svědčí. Doma si díky dvěma rychlým brankám poradil s Deportivem Alavés a slavil cenné tři body.

Pokud v zápase nastoupí mladík Mikel Oyarzabál, čeká ho již stý start! A sám k tomu říká: "Tohle byl vždycky můj sen, je to něco úžasného. Hraji za svůj milovaný tým a nikdy jsem si nemyslel, že bych v tak mladém věku mohl dokázat něco podobného. Věřím, že pokud nastoupím, přispěji k dobrému výkonu týmu."
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - M. Navarro, D. Lopez, Oscar Duarte, Aaron - Jurado, Sanchez, V. Sanchez, Piatti - Gerard, Baptistao
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Odriozola, Llorente, H. Moreno, De La Bella - Illaramendi, Zubeldia, Canales - Oyarzabal, W. José, Juanmi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.21 - 2.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Celta Vigo  (neděle 16:15)
Atlético Madrid před týdnem nezvládlo veledůležitý souboj na půdě Barcelony, a i když do konce sezóny zbývá ještě jedenáct kol, v podstatě si touhle porážkou zabouchlo vrátka za honbou za titulem. Dohnat osmibodové manko na katalánský celek je skoro nemyslitelné. Odčinit tenhle neúspěch proti Celtě je v aktuálních plánech domácích.

Jestli Barca závěr tohoto ročníku nebude nějakým výrazným způsobem kazit, budou svěřenci trenéra Diega Simeoneho usilovat především o udržení své druhé pozice. Zezadu se tlačí jak Real Madrid, tak Valencia, na něž mají v tuhle chvíli poměrně slušný náskok, ale nějaká negativní série by mohla tuhle otázku ve finále značně zkomplikovat.

I proto si Atlético nemůže dovolit brát LaLigu na druhou kolej. I když třeba pozornost může upínat také na Evropskou ligu, v níž mimochodem ve čtvrtek v prvním osmifinálovém klání snadno skolilo moskevský Lokomotiv. Až na porážku v Barceloně je ve výtečné formě, vždyť v uplynulých deseti zápasech slavilo vítězství hned v devíti případech.

Madridský stratég ví, že jeho tým teď v žádném případě nečeká lehká zkouška: "Hosté spoléhají hlavně na svou zálohu. Jsou velmi dobří na míči, ať už to je Pione Sisto nebo Emre Mor. A především na levé straně mají velký útočný potenciál. Iago Aspas má fantastickou sezónu, mladý Maxi Gómez si vede jako nováček v této soutěži rovněž velmi dobře."

Po utkání s Lokomotivem by se mezi tři tyče měla vrátit brankářská jednička Jan Oblak, do základu se zřejmě podívá i pilíř defenzivní řady Diego Godín, jenž rovněž Evropskou ligu vynechal. Kvůli potřebné rotaci v sestavě asi nastoupí na pravém beku Šime Vrsaljko, otazník v tuhle chvíli visí jen nad startem lehce zraněného Stefana Saviče.

Celta se nachází ve středu tabulky a stále může zabojovat o účast v Evropské lize pro příští sezónu. Pořád ale jako by se jí kvůli jejím ambicím nedařilo stahovat těsné manko na své rivaly. Především venku je to v jejím podání docela bída. V posledních třech duelech na půdě Deportiva Alavés, Getafe a Girony nevyválčila ani jeden bod.

Ani Célticos nemají výraznější potíže s absencemi, do hry by se neměl podívat jen marodící Andreu Fontás, v ohrožení je pak nástup Daniela Wasse, jenž není zcela fit. Jinak by mělo docházet ke kosmetickým úpravám v úvodní jedenáctce. Třeba ve středu pole by se nemusel objevit Nemanja Radoja, naopak asi jeho místo zastoupí Pablo Hernández.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsaljko, Godín, Giménez, Filipe Luis - Vitolo, Saúl, Gabi, Koke - Griezmann, Diego Costa
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén Blanco - Hugo Mallo, Roncaglia, Sergi Gómez, Jonny Castro - Wass, Hernández, Lobotka, Mor - M. Gómez, Iago Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.40 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Villareal ani zdaleka neprožil vůbec dobrý únor. Nejenže citelně oslabil svou pozici v ligové tabulce díky čtyřem porážkám v uplynulých šesti kolech, stačil také vypadnout z Evropské ligy, a pořád se mu nedaří chytnout se záchranného lana. Možná by to mohl změnit duel v Las Palmas, tedy ten na půdě celku usilujícího o záchranu, který by měl být v jeho silách.

Rozdíl mezi oběma týmy je jednadvacet bodů. Zatímco domácí se nacházejí na první sestupové osmnácté pozici, hosté jsou sedmí a bojují o účast v Evropské lize pro příští sezónu. Co se formy týče, jsou na tom ovšem obě mužstva vlastně dosti podobně. Las Palmas nevyhrálo už pětkrát v řadě, Villareal z možných osmnácti bodů urval jen čtyři.

Především v ofenzívě Žlutá ponorka začala silně zaostávat za svými obvyklými pořádky. Během čtyř zápasů, pokud-li do statistiky zahrneme i ten v evropských pohárech proti Lyonu, skóroval jen jednou. "Vidím, že se celý tým emočně zotavil. Musíme otočit list a zapomenout na to, co jsme doposud předvedli," burcoval trenér Javier Calleja.

Hosté nebudou mít k dispozici vykartovaného Maria Gaspara, na pravém beku ho tak s největší pravděpodobností zastoupí Antonio Rukavina. Asi by se do hry mohl podívat i Javi Fuego, jenž má problémy s poraněným kotníkem, ale jeho start není vyloučený. "Čeká nás jedenáct kol. Naším cílem je dostat se do Evropské ligy," dodával hostující stratég.

Na podzim La Union Deportiva padl ve Villarealu jasně o čtyři branky, teď by si určitě svou reputaci chtěl napravit. Třeba loni před vlastními fanoušky svého protivníka skolil nejtěsnějším možným způsobem. "Čelíme tvrdé zkoušce. Las Palmas bude hrát do vyčerpání, aby se vymanilo ze sestupového pásma," uvědomoval si Javier Calleja.

Rozhodně dobrou zprávou pro domácí je návrat jejich nejlepšího střelce Jonathana Calleriho, který naposledy vynechal poprvé v sezóně ligové klání kvůli nakumulovaným žlutým kartám, a možná i proto bez něj neuspěli na půdě Celty. Fanoušci Las Palmas každopádně budou namlsaní, protože jejich tým před dvěma týdny senzačně remizoval s Barcelonou.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Míchel, Ximo Navarro, Alejandro Gálvez, Aguirregaray - Vicente Gómez, Etebo - Halilovič, Tana, Nacho Gil - Calleri
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Sergio Asenjo - Rukavina, Álvaro González, Víctor Ruíz, Jaume Costa - Trigueros, Rodri Hernández, Samu Castillejo - Pablo Fornals - Ünal, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.46 - 3.61 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - CD Leganés  (neděle 20:45)
Nedělní večer nabídne v LaLize souboj domácího Bilbaa, který na stadionu San Mamés hostí Leganés. Domácí Lvi notně nezvládají více soutěží naráz a jejich forma v pohárech ostře kontrastuje s domácí scénou.

Baskický celek má za sebou velmi náročné utkání osmifinále Evropské ligy s Olympiquem Marseille, které jej stálo hodně energie. Navíc se Baskové domů vraceli s pocity hodně nejasnými, protože jejich výkon nepatřil k těm nejlepším. Utkání s Marseille hodně ovlivnila brzká branka, kterou měl na svědomí Lucas Ocampos. Francouzi doma nakonec zvítězili 3:1 a mají před odvetou ve Španělsku mnohem lepší výchozí postavení.

Bilbao teď musí reagovat na nepovedené utkání v domácí soutěži, kde mu ale růže také příliš nekvetou. Baskům patří až 14. místo a to pro hrdý celek není úplně pozitivní umístění. Fanoušky musí strašit především hodně nevyrovnané výkony Bilbaa. Lvi dokázali v posledních deset soutěžních duelech vyhrát jen dvakrát. Opírají se ale o domácí prostředí a v LaLize na něm nepadli už v osmi duelech.

A právě na podporu fanoušků spoléhá i obránce Mikel Balenziaga. "Všechny nás hodně mrzí, že jsme si z Francie nepřivezli lepší výsledek. Ale zaspali jsme úvod utkání a pak už bylo těžké s tím něco dělat. Teď musíme otočit list a soustředit se na LaLigu, protože chceme skončit mnohem výš. Letošní sezona je pro nás z mnoha důvodů hodně náročná, ale jednou z pozitivních zpráv a jistot jsou naši skvělí fanoušci. Věřím, že i díky nim si dokážeme připsat další body."

Proti Leganésu by to Bilbao mohlo doma dokázat. Leganés se ve venkovních utkáních potýká s velmi problematickým útokem, který není schopen adekvátně využívat šance. Leganés venku dokonce nevstřelil branku už v sedmi duelech z posledních devíti výjezdů! Když cestoval mimo své území naposledy, dostal od Atlética Madrid rovnou čtyři branky.

Minulé klání se mu ale povedlo mnohem lépe a proti Málaze jasně dominoval. Nakonec dokázal vyhrát o dva góly po trefách Erasa s Amrabatem. Jedinou vážnější absencí hostí bude útočník Alexander Szymanowski, přičemž domácí postrádají kreativního tahouna Ikera Muniaina.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - De Marcos, Yeray, I. Martinez, Balenziaga - San José, Beňat - Susaeta, R. Garcia, Cordoba - Williams.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Bustinza, Siovas, Diego Rico - R. Pérez, Gabriel - El Zhar, Eraso, Amrabat - Beauvue
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.27 - 5.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Real Madrid  (sobota 13:00)
Real Madrid v týdnu zvládl ostře sledované klání s Paris Saint-Germain a potvrdil své ambice obhájit Ligu mistrů. V první španělské lize ale tolik radosti svým fanouškům nedodává, což bude chtít napravit v sobotu odpoledne na půdě Eibaru.

Bílý balet protančil přes Paris Saint-Germain a v Lize mistrů se nadále cítí jako doma. Odvetný zápas osmifinále nejprestižnější ligové soutěže světa se Realu povedl díky zkušenostem a detailům, kterým věnoval dostatek pozornosti, zatímco PSG působilo dost ukvapeně a nepřipraveně. Díky celkovému součtu branek Real Madrid zvítězil poměrem 5:2 a znovu potvrdil svou roli favorita na celkové vítězství.

Pokud jde o LaLigu, v ní už tak úspěšný není a zdá se, že v tomto ročníku bude koncentrovat síly znovu spíše na evropské dění než na domácí soutěž. Občas totiž dokáže Bílý balet velmi nepříjemně zakopnout, což se mu jen za posledních deset zápasů v první lize stalo s Villarrealem, Levante nebo nedávno také s Espanyolem Barcelona, na který překvapivě nestačil.

Chuť si ale napravil v minulém kole, v němž na stadionu Santiaga Bernabéua hostil Getafe. Z části mu pomohlo oslabení soupeře po vyloučení Rémyho, především ale gólová show Cristiana Ronalda. Hvězda Realu se trefila dvakrát a ve spolupráci s Garethem Balem zajistila Realu pohodlnou výhru 3:1. Real tak zůstává na třetím místě LaLigy, přičemž na vedoucí Barcelonu stále ztrácí patnáct bodů.

Pozor si ale Real Madrid musí dávat také na celky, které usilují o jeho místo. Například čtvrtá Valencia na něj ztrácí jen jediný bod a umí překvapit. Za poslední čtyři roky sehrál Real s Eibarem sedm duelů a ani jednou neprohrál. Byť jen remíza by mu ale teď notně zkomplikovala situaci, takže výsledek 1:1 starý rok a půl nepřipadá v úvahu. A dobře to ví i poněkud kritizovaný trenér Zinedine Zidane, který hovořil s médii před utkáním.

"Víme, že jsme ne vždy dostáli v této sezoně svým závazkům a cílům. V LaLize i v poháru jsme měli několik obtížnějších chvil a ztratili důležité body. Ale nevzdáváme se a v lize budeme bojovat až do konce. To platí pro každý další zápas. I když nemůžete pořád vyhrávat všechno, tak povinností Realu je se o to alespoň snažit. Ani s Eibarem to nebude jednoduché, protože minulý zápas nás stál dost sil. Eibar se prezentuje velmi solidní a koncentrovanou obranou, na což si musíme dávat pozor."

Eibar je nyní na osmém místě a už svou agresivní hrou dokázal uhranout nejednoho soupeře. O body například v nedávné době obral Sevillu, Bilbao, Villarreal nebo naposledy galicijské Deportivo. La Coruña pro něj byla obtížným soupeřem a tři body hosté nevybojovali ani po vyloučení Maksyma Kovala, což Eibar muselo dost mrzet. Pro Eibar to vůbec bylo hodně smutné utkání, protože vyrovnávací branku si vstřelil sám Marko Dmitrović.

Před duelem s Realem si rozhovor s klubovou televizí vzal na starosti obránce Anaitz Arbilla, který zmínil: "Máme před sebou náročné a podle mého názoru krásné utkání, které naši fanoušci milují. Vždy odevzdáme to nejlepší, protože nás k tomu renomé soupeře motivuje. Hrajeme doma a spoléháme také na podporu našich fanoušků, bez kterých by to nešlo. Oni jsou naší oporou, naší výhodou. Real bude určitě ve velmi dobré formě, takže nesmíme dělat zbytečné chyby," dodal obránce.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - R. Peňa, Arbilla, Lomban, José Angel - D. Garcia, Diop - Pedro Leon, Jordan, Inui - Kike Garcia
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Isco - Ronaldo, Benzema, Vazquez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.57 - 4.96 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Valencia CF  (sobota 16:15)
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán bude v sobotu odpoledne hostit šlágr 28. kola LaLigy, ve kterém se střetne pátá Sevilla a čtvrtá Valencia. Oba dva týmy touží po místě, které by jim zaručilo přímý postup do Ligy mistrů. Domácí minulý víkend dokázali porazit celkem snadno Athletic Club 2:0, ale pokud chtějí postupovat tabulkou výše, tak potřebují další tři body.

Na druhé straně číhají Los Che, kteří drží svou pozici na čtvrtém místě, takže by se dalo říci, že by se spokojili s tím, kdyby si domů odvezli jeden bod. Velkou otázkou zůstává sestava Sevilly, jelikož domácí hned v týdnu sehrají odvetné utkání osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United. Těžko říci, jestli dostane pohárová či ligová soutěž přednost.

"Musíme myslet pouze na Valencii, potom se zotavím a pak se zaměříme na Manchester... Valencia je velmi kompaktní tým, hrají pospolu a jsou velmi dobře organizovaní. Hrají trpělivě a jejich přechod je smrtelný. Musíme na velké zápasy najít správnou motivaci. Během pár dní můžeme ztratit nebo získat vše, o čem jsme před začátkem sezóny snili," prozradil trenér domácích Vicenzo Montella.

I když Netopýři nevstoupili do nového kalendářního roku v dobré formě, tak z posledních pěti zápasů dokázali vybojovat třináct bodů. Valencia se však může dívat v tabulce výše, protože na třetí Real Madrid ztrácí pouhopouhý jediný bodík. Na marodce andaluského celku je stále Jesús Navas a Sébastien Corchia. Na druhé straně Valencijští nebudou moci počítat s Javim Jiménezem a Santi Minou.

"Nejedeme si pro remízu, chceme vyhrát v každém utkání, bez ohledu na to, s jakým soupeřem hrajeme. Valencia musí po mnoha letech v Seville vyhrát. Bylo by to hezké," řekl k tomuto očekávanému zápasu lodivod hostí Marcelino, který se odkazoval k tomu, že Valencia na hřišti Sevilly nevyhrála už dlouhých čtrnáct let.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Layún, Lenglet, Marcado, Escudero - Vázquez, N'Zonzi, Banega - Sarabia, Muriel Correa
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Vezo, Paulista, Murillo, Gayá - Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes - Zaza, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.67 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Levante UD  (sobota 18:30)
Levante se drží jen těsně nad pásmem sestupu a propast vedoucí do druhé ligy se nezadržitelně přibližuje. Oddálit ji má nedávno jmenovaný trenér Paco López, který zažil poměrně úspěšnou premiéru. Teď si na Levante brousí zuby domácí Getafe.

V sobotu večer se na Coliseum Alfonso Perez v Getafe ukáže Levante, které bojuje o záchranu. Jeho schopnosti jsou podle všeho dost omezené a vyhlídky na klidnou sezonu nenávratně ztracené. Už to vypadá, že se brzy dočkáme jeho pádu do pásma sestupu, protože forma Levante v posledních týdnech opravdu není dobrá. Vedení proto došla trpělivost s trenérem Muñizem, jehož povinnosti dostal na starost Paco López.

A jeho první utkání nedopadlo úplně nejhůř. Levante doma hostilo Espanyol Barcelona a díky penaltě Josého Luise Moralese vedlo nad svým sokem ještě v 90. minutě. Pak ale na konečných 1:1 srovnal Leo Baptistão a domácí opět odcházeli s pocitem jen napůl odvedené práce, neboť jak už u nich bývá zvykem, nezvládli závěr zápasu. Za posledních deset soutěžních duelů nedokázalo Levante vyhrát ani jednou.

Jeho náskok na poslední tři týmy zůstává jednobodový. Přesto je trenér López odhodlaný. "Máme před sebou dost možná nejklíčovější duely v sezoně. Víme, že se nám nedaří a že především v závěrech zápasů ztrácíme plno bodů. Ale nehodlám panikařit. Tým je dobře připraven, hráči jsou motivovaní a společně táhneme za jeden provaz. Díky tomu můžeme být optimisté, i když víme, že nás čeká ještě plno práce," uvědomuje si trenér López.

Tomu v utkání s domácím Getafe nepomůže hned několik hráčů. Mimo hru jsou totiž zranění Iván López, Álex Alegría, Cheick Doukouré a Raúl Fernández. Domácí se nemohou spoléhat na karetního hříšníka Rémyho a zraněného Markela Bergaru. Amath se ale vrací zpět do hry po uplynutí karetního trestu.

Getafe se prezentuje velmi proměnlivou formou, která nemá se stálou výkonností mnoho společného. V posledních deseti duelech se celek z předměstí Madridu radoval z výhry třikrát a stejný počet zápasů prohrál. Naposledy nestačil na slavný Real, který si s ním poradil i díky dvěma trefám Cristiana Ronalda.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Damian, Djené, Bruno, Antunes - Portillo, Arambarri, Fajr, Amath - Angel, Jorge Molina
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Coke, Cabaco, Rober Pier, Luna - Campaňa, Lerma - Morales, Lukić, Ivi - Boateng
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.80 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Lídr španělské Primera División zavítá na hřiště Málagy, která bude na La Rosaledě bojovat o tolik ceněné body, domácí jsou totiž už pomalu jednou nohou ve druhé lize. Minulý týden Barcelona dokázala zdolat Atlético Madrid a zvýšila svůj náskok na čele LaLigy. Nyní tedy mají svěřenci Ernesta Valverdeho náskok právě na druhé Los Rojiblancos osm bodů.

Katalánský velkoklub je v této ligové sezóně stále neporažený, navíc ho doprovází skvělá bilance - nejlepší útok a druhá nejlepší obrana. Na marodku se však k Nélsonovi Semedovi přidal Andrés Iniesta společně s Denisem Suárezem. Tato trojka rozhodně do sobotního utkání nenastoupí. "Týmy ze spodní části tabulky jsou ty, které v poslední sezóně berou většinu bodů proti favoritům."

"Každý zápas je důležitý, pokud bychom nevyhráli, tak bychom šli do dalšího utkání pod větším tlakem. Toto střetnutí nebereme jako test před Chelsea, je to jen další ligové klání,"
řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér hostí Ernesto Valverde. Zápas mezi Barcelonou a Málagou je střetnutím toho nejlepšího a nejhoršího, co může nejvyšší španělská fotbalová soutěž nabídnout.

Domácí nutně potřebují každičký bod a pokud se v nejbližší době razantně nezvednou, tak je čeká sestup. Navíc drží sérii šesti proher v řadě, poslední výhru zaznamenali 10. prosince loňského roku. Na první nesestupovou pozici Levante ztrácí už osm bodů, což rozhodně není málo. Navíc se Andalusané nemohou vůbec chlubit svým útokem, protože patří mezi nejhorší v lize.

José González navíc nebude moci počítat se čtyřmi oporami, mezi které patří Juankar, Recio, Keko a Andrián Gonezález. Kouč Málagy k tomuto více než těžkému utkání sdělil následující. "Hráči chtějí stále bojovat, protože je stále o co hrát. Neztrácíme naději, protože je ve hře stále spoustu bodů, které můžeme získat."
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Rosales, Hernández, Miquel, Ricca - Lacen, Itrua - Rolán, Bueno, Castro - En-Nesyri
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Dembélé, Busquets, Rakitić, Coutinho - Messi, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.00 - 5.07 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - Deportivo La Coruña  (pátek 21:00)
Girona nadále sní o pohárech a při tom, jak její konkurenti vstávají a padají, má se svou poněkud stálejší formou rozhodně šanci na úspěch. V pátek večer se v rámci předehrávky 28. kola na jejím stadionu představí galicijský soupeř, Deportivo La Coruña.

Girona představuje velmi zajímavý celek, který se navzdory předpokladům nevzdává a dokáže mnohdy překvapit. Tým trenéra Pabla Machína předvádí velmi dobrý fotbal, který především vynáší výsledky. Zatímco na začátku sezony byla Girona všeobecně odesílána expresně do Segundy, nyní se jí daří překvapit mnohem stabilnější a kvalitnější soupeře. V minulém kole se před ní musel sklonit například Villarreal, který nebyl schopen dát soupeři branku, ale sám dvě dostal.

Girona se dostala na skvělou sedmou příčku, přičemž právě na Žlutou ponorku ztrácí jen jediný bod a vzájemná konfrontace jí hodně pomohla. Oba soupeři se dříve setkávali spíše jen ve druhé lize a do ní směřuje mnohem víc Depor. Tomu se nepovedlo ani poslední vystoupení proti Gironě, protože v 9. kole LaLigy si tři body připsala právě hostující Girona.

Depor se navíc dlouhodobě potápí a s každým dalším promarněným kolem směřuje stále více do druhé ligy. Za posledních deset soutěžních duelů získal jen čtyři body za čtyři remízy, nevyhrál ani jednou. Naposledy dokázal na stadionu Riazor pouze remizovat s Eibarem. V tomto případě musel ale jeden bod brát všemi deseti, neboť ještě v první půli byl vyloučen brankář Maksym Koval a téměř hodinu dohrávali domácí v početním oslabení.

Tento bod by pro Depor mohl být hodně slibným výsledkem. Alespoň v to doufá zkušený útočník Florin Andone. "Jsem ne na sto, ale možná na tisíc procent přesvědčený, že se naše výsledky budou zlepšovat a že máme dostatek kvality i odhodlání na to, abychom se v první lize zachránili. Pevně věřím tomuto týmu, svým spoluhráčům a trenérovi. Všichni děláme maximum, abychom dokázali naše fanoušky uspokojit a dodat jim ty nejlepší pocity. Doufám, že v Gironě překvapíme a získáme dobrý výsledek," přeje si Andone.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Mojica, Ramalho, Juanpe, Espinosa, Maffeo - Granell, Pere Pons - Borja García, Portu, Stuani
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Martinez - Boveda, Albentosa, Sidnei, F. Navarro - Borges, Muntari - Mosquera, Adrian Lopez, L. Perez - Andone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.91 - 5.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona27216070:1369
2.Atlético Madrid27187245:1261
3.Real Madrid27166565:2954
4.Valencia CF27165652:3053
5.Sevilla FC271431036:4045
6.Villarreal CF271251036:3241
7.Girona FC27117938:3640
8.SD Eibar271161034:3939
9.Celta Vigo271151145:3938
10.Real Betis271141243:5237
11.Getafe CF2799933:2536
12.Real Sociedad27961249:4833
13.CD Leganés27961223:3233
14.Athletic Bilbao27711927:3132
15.Espanyol Barcelona27711924:3332
16.Deportivo Alavés271011624:3931
17.Levante UD273121222:4221
18.UD Las Palmas27551720:5520
19.Deportivo La Coruña27471625:5719
20.Málaga CF27342016:4313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (544)

Přidat komentář
smazaný uživatel

[MD]

Neymar se setkal s vedením Barcelony a uznal, že byla chyba přestoupit do PSG. Chtěl by se vrátit do Barcelony v létě 2019.

Barcelona odmítla.

Reagovat
santini

Barca pase, v Anglicku si nekopne, Nemecko je prenho male, v Taliansku si ho neviem predstavit, .... jedinou moznostou teda zostava Real

Reagovat
misinho7

Snáď tomu neveríš

Reagovat
smazaný uživatel

Dal jsem to sem jen tak pro zajímavost

Reagovat
Ed_Hazard

*pre smiech. Mne si touto hovadinou vyčaril riadny úsmev na tvári.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Tyhle pohádky.

Reagovat
ADM

a my by sme predali stadion aby sme ho mohli kupit naspat

Reagovat
smazaný uživatel

Takovejhle hráč se neodmítá. Věřím tomu, že by se z toho dala udělat parádní reklama na klub ve smyslu - koukněte vy všichni, co uvažujete o odchodu jinam ...

Ale Neymar by takovýhle sebereflexe nebyl schopný. On by chybu nepřiznal, ani na mučidlech.

Reagovat
Billy McClane

Ta posledna veta pasuje aj na tvoje komentare

Reagovat
smazaný uživatel

Chybu jsem uznal nesčetněkrát, ale to bys nesměl číst diskuse s krví podlitýma očima.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pokud se Neymar rozhodne odejít z PSG, čemuž osobně už delší dobu věřím, bude to opět za rekordní částku, ať kolem sebe může kopat jakkoliv. Nemáme na něj peníze, prostor ani pozici v týmu, takže Barcu si můžeš rovnou vyškrtnout. Navíc jeho příchod by byl spíš kontraproduktivní, bez něj jsme silnějším týmem, ač se tomu může spousta lidí smát a nijak to nepopírá jeho úžasnou individuální kvalitu.

Reagovat
Visca el barca

Jen ať si jde do Anglie, účka mají peněz dost

Reagovat
teenz

Reagovat
Visca el barca

důvod ty troubo?

Reagovat
teenz

Pokud nekam Neymar pujde, tak jen za nejvyssima prickama. Tudiz tu moc variant krome Realu a City neni. Tvuj pocit, ze ho nechces do Realu to fakt neovlivni. Troubo.

Reagovat
Visca el barca

Účka na něj maj úplně stejně tak jako City či Real. Byl to jen příklad. O jeho ambicích bych docela polemizoval už tím krokem dolů směr Ligue 1.

Reagovat
teenz

Víš, že PSG a jejich majitel byl v tu dobu jedinej, kdo mu mohl "pomoct"? Neymar má samozřejmě ty nejvyšší ambice ve fotbale.

Reagovat
Visca el barca

Pokud by mu nešlo jen o prachy. Tak požádal o přestup. My můžem bejt jen rádi, protože naše super vedení by ho prodalo daleko levněji. Ale když furt mlžil jen proto, aby dostal vyplacen bonus, tak ano samozřejmě v úvahu byla jen klauzule.Může si za tuhle situaci jen a jen sám.

Reagovat
teenz

Víš, že (po druhé) kdyby požádal o přestup, tak nikdy nedostanete jeho výkupku? PSG prostě byla jeho jediná možnost.

Reagovat
Visca el barca

Pokud si dobře četl.Tak podruhé já. Pokud by požádal o přestup a nečekal skoro na začátek srpna 14 dnů do soutěže, tak si mohl vybrat krom Realu daleko víc možností.Samozřejmě by jsme dostali míň peněz.

Reagovat
teenz

Jojo, určitě byste ho dobrovolně pustili.

Reagovat
Majk91

lenze ak by Neymar prestupil k United, tak by sa razom stali najvacsimi aspirantami na titul. Neymar, Alexis, Lukaku, Martial ... taky utok nema ani City, zalohu maju tiez celkom dobre poriesenu, mozno by to chcelo este niekoho do obrany.

Reagovat
technecium

A k čemu jim je nabušenej útok, když si taktický dinosaurus Mourinho pojede svoje? Neřeknu, kdyby ho dostal Pepek v City, ale Mourinho?

Reagovat
Majk91

zase nerob z Mourinha totalneho neschopaka. S takym utokom by ten titul mohol urvat

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je hráč jako Neymar přesně to co United chybí.

Reagovat
ADM

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíšu, že ho chci zpět, ale že kdyby opravdu přišel za vedením, že se chce vrátit, tak ho nejspíš nikdo odmítat nebude.

Reagovat
Xavi

Koukněte vy všichni, co uvažujete o odchodu jinam, kdyžtak vás zas koupíme nazpátek.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jako by to nestačilo s odchovanci...

Reagovat
Visca el barca

Je to blbost. Já bych ho tady už nechtěl. Pohrdal Barcou. To nemám rád. Ať se třeba rozbrečí jak chce. Má co chtěl, tak ať si to vyžere

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jestli je na tý zprávě aspoň zrnko pravdy, tak to má podle mě jediný důvod a pochází to opět z dílny Seniora. Neymarovci moc dobře musí vědět, že Barca na něj nemá peníze, navíc ty vztahy mezi nima a vedením musí být vzhledem k běžícím soudům dost napjatý. Ale očividně si dělají prostor pro případný přestup do Madridu, kam je to nepochybně láká. Úplně vidím, jak po přestupu do Realu budou mluvit o tom, jak se strašně chtěl vrátit do Barcy, ale ta ho odmítla. To je přesně způsob jejich PR myšlení - čistit značku, aby se v žádným případě neposkrvrnila, případně co nejvíc minimalizovat možný škody.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Billy McClane

Jasne prestupi do Realu a potom povie, ze prioritou bolo vratit sa do Barcy, lenze tam ho nechceli tak sa uspokojil s Realom. To je naozaj vyborne PR myslenie.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

to bude na Bernabeu za mazlíka

Reagovat
technecium

Jen ať si to klouček pěkně vyžere až do hořkého konce

Reagovat
Billy McClane

Wow tak to je SHOCK !

A ta zasadovost Barcelony, tak to klobuk dole pred jej vedenim

Reagovat
-Carles-

Reagovat
santini

btw celkom pekny kurz na tu Gironu. pri tej mizerii co Depor hra, by som cakal kurz niekde okolo 1,40

Reagovat
CHONG

Neymar je prý k mání za pouhých 400 míčů Tak to si ho milé PSG vetkni do prdele

Reagovat
Visca el barca

Když si vezmeš kolik hráčů za něj můžeš mít Já sem zvědavěj jakým stylem on se chce odtamtud dostat, bude to zas ohromně vtipné, akorát teď se mile rád pobavim

Reagovat
CHONG

Šílenství, navíc za takového debila, za tu cenu můžeme celkem v pohodě získat trojici Hazard, Icardi, Mariano

Reagovat
Visca el barca

Já jsem ho miloval, ale tak se mi zprotivil. S ním se musí zacházet jak kdyby byl na úrovni Ronalda a Messiho dohromady. Kdoví kolik nás za ty léta doopravdy stál. Fotbalista super, ale to je tak vše.

Reagovat
CHONG

Fotbalista fantastický, ale do Realu bych ho nechtěl, natož za 400 mega

Reagovat
teenz

Do 300 bych ho bral.

Reagovat
CHONG

Já ne, za to byl Hazard s Icardim, navíc si vůbec nedokážu představit, že by Neymar mohl fungovat v jednom týmu s Crisem

Reagovat
teenz

Když to zvládne ta negramotní opička, tak Neymar s prstem v prdeli.

Reagovat
CHONG

Jenomže pro tu negramotnou opičku Cris je (nebo aspoň v době jeho příchodu byl) vzor a modla, Neymar žije v tom, že se musí všechno točit kolem něj, což v kontrastu s egem Crise asi moc dobrotu dělat nebude.

Reagovat
teenz

To je problém, že Neymar je větší než PSG, že se vše musí točit kolem něj udělal právě přestup. V Barce se to drželo v normálu.

Reagovat
CHONG

Do jisté míry se to drželo v normálu, protože přišel jako "křovák" z brazilské ligy, ale už ten jeho odchod ukázal, že se musí prostě všechno točit kolem něj a teď s nálepkou suverénně nejdražšího hráče planety je to podle mě už neudržitelné, aby neměl v týmu pozici jedničky a já teda rozhodně nechci vyměnit jednu z největších legend Realu za toho tatínkova debílka.

Reagovat
teenz

Souhlasím, ale zase z něho nedělejme naprostýho ignoranta. A už vůbec né za předpokladu v ZZho týmů s obrovskou vnitřní silou.

Reagovat
CHONG

No, každopádně bych za ten ranec radši pořídil dva až tři hráče (ideálně ty výše zmiňované) než Neymara.

Reagovat
teenz

Pak uz tu je jen Hazard + hrot.

Reagovat
LAM

U Hazarda samotnýho bude cena někde na 200milipnehc,po těch přestupech který se nedávno událo.Smlouvu má ještě na 2,5roku,takže Chelsea nemusí prodávat.

Reagovat
LAM

milionech

Reagovat
teenz

Vic jak 150 to nebude.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
teenz

Vis, ze jste koupili hrace podobny urovne pod dlouhodobou smlouvou za 150 a Hazardovi zbyva 2,5roku a jeste verejne kritizuje taktiku tymu?

Reagovat
Visca el barca

Ano Chelsea nevlastní arogantní rus. Podívej se za kolik Chelsea prodává nadprůměrné hráče. Neupravuj si to vždycky tak, jak se ti hodí

Reagovat
teenz

Hm, zlatej Jirka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Neymar si bude vyskakovat všude, kromě Barcelony. Tam měl Messiho a Suareze, který ho drželi na zemi. Navíc z nich měl respekt.

Když přijde někam jako nejdražší hráč a nemá tam konkurenci, tak si bude vyskakovat, protože bude mít pocit, že si to za tu jeho cenu může dovolit a klub ho neprodá.

Reagovat
Baronne

Tak Cris už přecejenom těch sezon před sebou moc nemá, Neymar je pořád docela mladej

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Raul=Real

Tak tuto trojicu snad aj za 300

Reagovat
Ed_Hazard

Príde doba, keď mu to tam začne kurevsky liezť na nervy. A až potom začne kvalitná show Ak teda nemá výkupku alebo nejakú inú klauzulu, na základe ktorej by mohol niekam odísť

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
teenz

Dost mozna ma, kdyz se o ni celej rok pise.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik jsi čekal? Je ta transakce stála už teď přes 300 míčů. Nejsou charita, aby prodávali se ztrátou.

Reagovat
Majk91

Po niekoľkých mesiacoch rokovaní s Grêmio, Barça nakoniec uzavrela dohodu o Arthurovi. Pripojí sa v januári 2019 a Barca zaplatí za neho v bonusoch 30 miliónov EUR + 10 miliónov EUR.

Predstavitelia Grêmia sa dnes vrátia do Brazílie a prestup bude oficiálne ohlásený v najbližších dňoch. [SPORT]

Kupujeme mačku vo vreci. Nepamätám si, aby nám niekedy vyšiel prestup priamo z Brazílie, ak nepočítam Neymara. Na druhú stranu, tých 30 mega nie je vôbec veľa na dnešné pomery, možno sa chytí.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Soudíš podle toho, že si ho viděl hrát nebo podle historie přestupů z Brazílie? Za mě je to skvělý obchod, prosadit se samozřejmě nemusí, ale jako hráč má několik vlastností, který naší záloze v posledních letech chybí a který tam nutně potřebujeme. Škoda, že nepřijde už v létě, to je jediná kaňka, jinak je to na svůj věk skvělý hráč.

Reagovat
ciernyribiz

musim sa smiat nad fanusikmi barcy, za mna super obchod za tu cenu to je bud alebo ale vzdy lepsie ako 100 micov za dembeleho ale tento obchod obhajujete ako nakup storocia ale ked real kupil viniciusa za 40 a odegaarda za par susnov tak jednoducho kritizujete real za nakupy..fakt sa vam neda rozumiet v tomto

Reagovat
valloire

ale dá....jsou to pokrytci

Reagovat
technecium

Jestli naši nedají Umtitimu novou smlouvu, tak to bude provar století

Reagovat
smazaný uživatel

no provar jo, ale jestli stoleti..

Reagovat
Ed_Hazard

Vraj si vypýtal dosť mastnú sumičku, vieš niečo bližšie?

Reagovat
LAM

Odejít mohl už teď v zimě,ale sám nechce.Barca sama za nim přišla že by chtěla prodloužit kontrakt a zvednout výkupku.Umtiti samozřejmě chce zvýšit plat a teď se o tom jedná.

To není nic zvláštního a určitě si zvýšení zaslouží za svoje výkony(nemá nijak vysokej plat).Dneska se ta jeho cenovka(20 mega)zdá opravdu skvělej nákup.

Reagovat
Ed_Hazard

Ten plat si ale vraj pýta dosť slušný, presné číslo neviem, ale vraj bolo vedenie celkom prekvapené

Reagovat
X-bano-X

Vraj si pýta.......číslo neviem......vraj bolo vedenie......nie si ty z OĽANO?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Proč taková panika? Podle mě je jeho prodloužení smlouvy jasnou věcí, Umtiti není typ hráče, který by šel pouze po penězích, v Barce má skvělou pozici a několikrát potvrdil, jak je v klubu nadšený. Akorát si myslím, že vedení to bude chtít zúčtovat až v příští sezóně, takže čekám oficiální podpis během července/srpna. Ale to fakt není problém, děje se to prakticky u všech hráčů.

Reagovat
Ed_Hazard

Ten Crisov synátor

https://streamable.com/fh6rt

tatko nemôže "zastrihať" už x sezón a malý si to dá takto Na svoj vek je inak celkom šikovný, čo som videl videá zo zápasov.

Reagovat
teenz

Reagovat
ADM

Ten Lucas bude nadosmrti už len centrovať Ronaldovcom

Reagovat
Visca el barca

Tohle jsme dělávali s klukama na dvorku celý dny, zas bych to nepřeceňoval

Reagovat
teenz

Ty si borec

Reagovat
Visca el barca

Ne, jen mi na tom nepřijde nic úžasnýho.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Girona letos jede... Uz si na nich vylamali zuby Atleti, Real u nich taky zákop a jsem docela zvedavej na zapas na Bernabeu. Moc jim to místo v EL přeju

Reagovat
Ed_Hazard

Cebbalos znova mimo nominácie....no lol,to už si snad robíš srandu Zizou

Reagovat
Billy McClane

A kto by iny by mal zostat na trubine ? Kroos, Modric, Isco, Casemiro, Kovacic ci Asensio ?

Reagovat
smazaný uživatel

Musí si na svoju šancu počkať. Mal zostať ešte na hosťovaní v Betise, ako preferoval Zizou a vedenie klubu. Taký Asensio tiež nehrával pravidelne od začiatku.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nedělejte z toho senzaci, na tribuně je víceméně celou sezónu, když byli všichni střední záložníci zdraví. ZZ s ním očividně má nějaký problém, navíc Ceballos je problémový hráč, který tu svou pozici asi nese těžko. Po tý chybě na Cornelle se dalo čekat, že má po sezóně.

Reagovat
Visca el barca

Grizi hledá dům v Barceloně? To samé se psalo o Coutinhovi a výsledek známe

Reagovat
ADM

Verratti ho tusim tiez kupil

Reagovat
Visca el barca

Pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnako ho mali kúpiť pred sezónou aj Theo s Ceballosom

Reagovat
MadMrJacky

Ceballos by tam klidně mohl bydlet a nikdo by ho nesháněl

Reagovat
LAM

Reagovat
Switchback

Reagovat
Mercury

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial sa Dembele nespameta, tak ina moznost, ako kupit Griezmanna, nebude.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Příchod Griezmanna nemá s Dembélém nic moc společnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Priznám sa, že dneska by mi remízka stačila.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, taky bych byl spokojenej.

Reagovat
Phillipinho

Dneska klicovej zapas o LM. Pokud Vale vyhraje, tak uz je to 4.misto pravdepodobne nemine.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já doufám, že Sevilla vyhraje, ať je ten boj o LM ještě napínavý.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak dneska bez Messiho, který se podle spekulací prý stal potřetí otcem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by mohla Malaga urvat nějaký ten bodík...

Reagovat
LAM

JJ Antonella má rodit.

No zrovna na Malze kde každoročně hrajem horzně(je úplně jedno na jakym místě jsou,protože tam ztrácíme když hrajou o záchranu nebo když jsou ve středu)

Jediný štěstí je že Suarez se nevykartoval.Jinak teda doufám že Dembele tim pádem bude v základu.Akorát si nedokážu tipnout sestavu,protože si nemyslim že bude hrát Paco,kterej hrál ve středu kulový.

Reagovat
technecium

Stegen - Roberto, Umtiti, Vermaelen, Alba - Vidal, Rakitič, Busquets, Dembele - Suarez, Coutinho

Reagovat
smazaný uživatel

Proč cpát Coutse na hrot, když není Iniesta.

Reagovat
Visca el barca

No hlavně ať hrají Dembouz s Coutsem

Reagovat
smazaný uživatel

Keylor; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modric, Kroos, Isco; Ronaldo, Bale

Silna sestava, ale po tom zavahani na Espanyolu se asi neni cemu divit. Navic Eibar neni radno podcenovat.

Reagovat
misinho7

tak teraz nemame dalsie zapasy v strede tyzdna cize pohoda

Reagovat
misinho7

Tak nas este nikto nikdy nezatlacil neskutocne jak nas drtia prvych 5 min

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos co tam výmýšlí boha

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes asi Real od 30. min vypustím a dám si tam šlágr Premier league, protože tam to bude pořádná řežba... Cmon Liverpool!

Reagovat
misinho7

Toni zatial nedal jednu presnu nahravku

Reagovat
smazaný uživatel

velmi sympaticky mancaft ten eibar.

Reagovat
smazaný uživatel

S velmi nesympatickým stadionem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos to bojkotuje ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Cristianoooo

Reagovat
smazaný uživatel

opet celej polocas neni videt a pak gol

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole a proč by měl být vidět? tohle je jeho úloha na hřišti :D

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je smutne jestlize takovej hrac vyhrale GB

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom smutného? to je fotbal proboha... sledujeme stejný sport?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nevim co sledujes ty

Reagovat
valloire

On fotbal a ty krasobruslení.

Reagovat
smazaný uživatel

muzu se smat?

Reagovat
valloire

směj se, směješ se sám sobě

Reagovat
misinho7

podla dejdika mal chytat branit tvorit hru a vtedy by to bolo ok

Reagovat
smazaný uživatel

ano, to by hráč jeho kvalita měl dělat ne? :)

Reagovat
smazaný uživatel

fotbal je týmový sport... víš o tom že? ono je to právě mnohdy na škodu, když se hráč sere všude... na to tam má být další hráč

Reagovat
smazaný uživatel

To zalezi snad pozici, kterou ten hrac hraje ne? Pokud vyhraje obrance, tak mu budes taky vycitat, ze netvori hru, nedava goly a zaroven nebrani?

Reagovat
Billy McClane

Na co mu to vysvetlujes? Ved on len fnuka ze to uz nevyhrava Messi

Reagovat
smazaný uživatel

tak vsichni vime jako to je

Reagovat
valloire

ne nevíme, pověz nám to

Reagovat
Gazdo

Messi je lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

tvl

Reagovat
smazaný uživatel

Logický, když se Real brání...

Reagovat
misinho7

Cristiano ako inak ten si tu formu riadne nacasoval

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ale ta oslava, to se určitě bude vyšetřovat jako Piqué na Cornelle

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku formička

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo :OOOO

Reagovat
smazaný uživatel

Interesting stat from @PhilSchoen just now: No team has created more chances in La Liga than RM. Next: Barca who've created more than 100 fewer. Damn we've been inefficient. Have only turned a corner in 2018.

Reagovat
valloire

Král střílí. Král pálí. Král dává gól. Stále stejná písnička.

Reagovat
smazaný uživatel

ten kros ty vole

Reagovat
teenz

Reagovat
alcantara
Reagovat
ADM

To dnes možno dostane aj volno, či?

Reagovat
smazaný uživatel

neni v nominaci

Reagovat
ADM

Hm, takže prehra

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

To je zase solidní sračka.

Reagovat
smazaný uživatel

ten kros je dneska fakt zralej na ručník

Reagovat
teenz

Alespoň že se Cris pobaví nahrávkou zádama pro sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole to zpracovani zadama.. Uz pri tom golu si to zpracoval uplne nechutne, ale tohle je dalsi level.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Isco na to taky začíná slušně srát...

Reagovat
misinho7

teraz ked mal sancu sa dostat do zakladu kedze Bale stratil neohrozitelnu poziciu to iste Karim a on hraje takto

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se kdyby požádal o přestup...

Reagovat
teenz

Isco potřebuje herní vytížení ke svejm klasickejm výkonům. Né tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsichni vime kdo rozhodne (o vitezstvi Realu).

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

toho jsem nemyslel

Reagovat
teenz

No Karim má úplně v piči i když střídá a nehraje od začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo... Eibar není žádné PSG

Reagovat
misinho7

skor by som povedal ze La Liga nie je Liga Majstrov a hraci na to seru ..to su vzdy uplne ine vykony oproti tomu co hraju v LM

Reagovat
Mercury

stejne nechapu, jak spatny je letos Real v lize, obzvlast v kontrastu s vykony v LM

Reagovat
teenz

Podle mě pod ZZ docela pochopitelny.

Reagovat
Mercury

proč?

Reagovat
teenz

Protože to neni žádnej super trenér, ale dokáže se s týmem semknout při větších zápasech. Liga se nerozeběhla podle představ a už tam neni asi taková chuť.

Reagovat
Mercury

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

no.. já bych zásluhu klidně dal Eibaru - líbí se mi jak hrajou

Reagovat
Jordi Alba

Eibar nesmí uhrát body.

Reagovat
valloire

Staniž se, pravil Král !!!

Reagovat
Jordi Alba

Tak Real už ligu nevyhraje, že. Tak ať si klidně vyhrává a Eibar bojuje o místo s Gironou.

Reagovat
smazaný uživatel

ale celkově real dneska dost špatný

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldoooo! Super centr od Carvajala!

Reagovat
Murena

Strašná mrdka

Reagovat
teenz

Reagovat
teenz

Král je jinde.

Reagovat
Kokesh

Nejlepsi hlavickar vsech dob!!!

Reagovat
smazaný uživatel

střelec a hráč

Reagovat
Mercury

aspon neco

Reagovat
ADM

Ale hej, tu mu to uznam

Reagovat
smazaný uživatel

ten ronaldo má prostě strašně dobrý instinkt a pohyb bez míče... to je neskutečné

Reagovat
mayday

Hlavně neuvěřitelný, jak se dokázal za ty roky přetransformovat a přizpůsobit. Neuvěřitelný, co se z něj stálo za killera ve vápně. Takhle bude ty góly dávat ještě pět let.

Reagovat
teenz

Dobře pro nás, když vidim co tam vedle něj pobíhá/chodí v útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave proto je blbost rikat, ze je to jen doklepavac atd. Ono to vsechno vypada hrozne jednoduse, ale za tema golama je prave ten instinkt, pohyb bez mice, pozicni hra. Vzdycky je proste na spravnym miste.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to říkají jen ti, co ho nemají rádi no :D

Reagovat
teenz

Nejduležitější v jeho případě je ten pohyb. On nestojí ve vápně, on tam sprintuje a snaží se být o krok napřed před obráncema.

Reagovat
alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

To může říct jen nějaký ,,barceloňák,,.

Reagovat
misinho7

a africky experti na FB

Reagovat
Baronne

Reagovat
misinho7

Reagovat
valloire

Reagovat
ADM

Reagovat
valloire

Co dodat? Všichni ví, že si naběhne, všichni ví kam, všichni ví, že bude střílet. Stejně je to hovno platný. Král dá gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Co dodat? Všichni ví, že, všichni ví, všichni ví, že stejně je to hovno platný Král

Reagovat
teenz

5:5

Reagovat
LAM

jako hráči se nedají srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Daji.

Reagovat
teenz

Důvod?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou jako Crosby a Ovečkin.

Jeden umí vše jedničku a druhý potřebuje dostat přihrávku na své místo, ale jinak je k ničemu. Jen tu mrdkovatost Crosbyho naštěstí nemá Messi, ale Ronaldo a posouvá jí ještě na vyšší level.

Reagovat
teenz

Achjo.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuzu souhlasit. Dlouho jsem si myslel, ze individualita jde pro potreby srovnani uplne vyjmout z podminek a z okolnosti z jakych se to srovnani dela. Ale nejde to. Faktem zustava, ze se neporovnava jestli jeden objel ve vetsi rychlosti vic kuzelu ne druhy, ale porovnani probiha v daleko hure objektivizovatelnem ramci nez jen v matematizovatelne skutecnosti. To znamena, ze porovnani ma probihat nejen biologicky, statisticky a esteticky, ale i z celku a charakteru prostredi, v kterem se individuality nachazi. A tihle se nachazi v tymovem sportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve skutečnosti lidi nejdou porovnat nikdy. Museli by mít naprosto stejnou cestu, podmínky atd. což není možné ani u dvojčat.

Ronaldo a Messi nehrají ani stejným stylem, jsou naprosto odlišní a jejich souboj přirovnávám s nadsázkou ke Crosbymu a Ovečkinovi proto, že jeden operuje na celém hřišti a druhý se hodí jen do útočné třetiny. Tak stejně je Ronaldo nejlepší na dvaceti metrech hřiště a Messi na padesáti. Nejde to porovnat.

Za mě to vždy byli a vždy budou absolutní top hráči historie, o kterých se bude mluvit i za sto let. Jen je zkrátka Messi lepší pro mě a pro jiného to bude Ronaldo. Já to přežiji.

Reagovat
smazaný uživatel

Na prikladu analogickeho porovnani s Crosbym a Oveckinem to ale delas. A jeste si u toho skryte tuhle meritelnost narokujes, protoze vnucujes prednazor, ze tim lepsim je Messi. Nemas jiny nastroj, krome sveho subjektivniho dojmu. Ktery je svym zpusobem objektivni, protoze ho sdili takrka polovina sveta. Jo jenze to same sdili polovina sveta u Ronalda. Spis bych rekl, jak uz jsem zminil niz, ze tyhle naroky na pravdu jsou u neceho tezko meritelneho otazkou perspektivy vule vs prirozenych schopnosti. Myslim ze lide nevadi nazor toho druheho pokud ho nevnucuji. A tys to tou ironii delal. Ja si myslim, ze to porovnani by se dit melo. Je to koreni toho co fotbal predstavuje, koreni zabavy. Platnost neni az tak dulezita.

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo, jen doplnim, ze pod kolonkou filosoficke hermeneutiky jsem dnes narazil na jmeno Wilhelm Dilthey, ktery v podstate zastaval tu samou formu psychologie jako ja. Takze to neni tak, ze bych si neco vymyslel. Akorat to nepodepiram zadnou autoritou. Zcasti protoze nemam takovy obecny a dejinny prehled. Ale je to jen o tom, pripustit, ze bych mohl mit taky pravdu, stejne jako ty. Tohle jsou predsudky, ktere kdyz se podari zborit muzeme na sebe plodne reagovat. Od oznaceni pseudo jsem se tady musel uz hodnekrat branit. Branil jsem se i tobe nebo Mercurymu. To je mimochodem to, proc pusobim nekdy utocne a frustrovane. Protoze se s timhle setkavam cely zivot. Jako bych byl nejakym pseudoclovekem. A to jen na zaklade toho, ze si dovoluju myslet svojsky a hned ze startu svoje myslenky nepodepru nejakou autoritou. To jsou konvence, ktere bymely byt zboreny, protoze rusi opravdovost informaci a soucasneho jedince. Soucasneho mysliciho cloveka.

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně jen nemám rád hledání něčeho nadpozemského tam, kde to není třeba. To, jak jsi okecal Ronalda se dá použít naprosto na vše. Každé uprdnutí jde krásně okecat. Mohl bych argumentovat tím, že Ronaldo je stroj na góly. Jde mu o to dát branku jakýmkoliv způsobem a je mu jedno, že se u toho ztrapní spousty směšnými pády, aby sám pro sebe získal penaltu. Někdo s takovým myšlením si nijak vesmírně neplánuje formu a není pro něj důležitější gól na začátku sezonu a na konci. A pokud někdo takový nedává jasné šance, s kterými by si poradil i Lafata, jak tomu bylo na začátku sezony, jde jen o výpadek formy. Tohle ano, souvisí s psychikou, ale nemusí se za tím hledat duhy a jednorožci. Každý má občas výpadek formy.

A celkově, jak jsi psal výše, že beru lidi jako roboty. Tak tady se mi to trochu překrývá, protože mám i nemám. Život mi stále více ukazuje, že nějaká svobodná vůle a náhody jsou něco, čeho je maximálně po málu. Věřím v nějaký řád, obzvláště v psychologii, kde výjimeční lidé myslí stejně, stejně tak hospodští povaleči. Jsou skupiny lidí, kteří uvažují stejně, jen se rozchází v detailech, ale uvažují stejně. Každý někam zapadá a četl jsem už dávno krásný článek o tom, že jediná skutečně jedinečná mysl v naší historii byla ta od Buddhy. Od něj se pak odvíjí všechna náboženství a vychází z něj všichni úspěšní ,,řečníci'' historie. Na ten článek navazoval další, který popisoval zajímavě Hitlera a Ghandiho. Bylo tam mimo jiné to, že dva lidi se stejným myšlením oddělovala jen odlišná motivace a jejich touha realizovat. Věřím v řád, spíše jsem nakloněn tomu, že svobodné vůle moc není a když už, tak že jsme něco jako program, který má v každé chvíli dvě tři možnosti, jak se zachovat, ale k tomu všemu chci skutečně věřit tomu, že ta svobodná vůle je a všeho, čeho jsem dosáhl, jsem dosáhl sám a nepsalo se o tom nikde už před mým narozením. Tímhle narážím na čtení palmových listů, což podstoupila má přítelkyně a v ten moment se mi úplně obrátilo myšlení v tomhle. Ale pere se to všechno uvnitř mě teda solidně. Jednomu věřím a druhému chci věřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hledani neceho nadpozemskeho? Na tvuj postoj analogickeho srovnani Crosbyho a Oveckina s Messim a Ronaldem jsem nereagoval tim, ze bych ten problem poznani rozsekl, ale reagoval jsem na podminky toho poznavani. To je ostatne ten pravy ukol filosofie - nenarokovat si absolutni poznani, ale upresnit podminky poznani tak aby mohlo byt poznani teoreticky co nejpresnejsi. V takovem tonu jsem navrhl poznavat jednotlive z prostredi a celku, individualisticky, idealisticky a vcitenim. Coz se da vubec asi oznacit za muj dlouhodoby charakteristicky projev tady. K tomu projevu jsem dospel prirozene a nyni jsem po tve kritice trochu nahodne zjistil, ze v tech samych intencich se odbyvalo mysleni vlivneho povahou nejspis nejvic hermeneutika Wilhelma Diltheyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jeho zpusob porozumeni kriticky navazal Heinrich Rickert a upresnil, ze spis nez vciteni je nutno porozumet hodnotovym obsahum v nemz se historicke ci v tomto pripade historicky porovnavane nachazi. Co vsak oba spojuje je predpoklad za jakych se tyhle psychologicke pokusy o poznavani odehravaji. Odehravaji se samozrejme z porozumeni rozumejiciho, ale odehravaji se mimo tuhle nutnost jeste z jeho vlastni individuality a ideality. To je dulezity poznatek, protoze odkazuje na to, ze tohle psychologizujici poznani se neodehrava mezi absolutne odlisnymi lidmi, ale odehrava se mezi lidmi, kterym je vice ci mene vlastni stejna zkusenost objektu. To znamena, ze je kazdy clovek vystaven stejnym silam zkusenosti a z poznavani techto sil si vubec cela psychologie narokuje poznavat mimo sve reakce na tyto sily take reakce jinych lidi, a to dokonce mimo soucasnost - historicky. Mam za to, ze prava psychologie je ta, ktera to dela predevsim pro sve rozumeni. Tedy individualisticky. A pro dalsi individuum. Klinicka psychologie by tedy z meho pohledu mela v idealnim pripade prizpusobive rozvinout sebeporozumeni sveho pacienta, nikoliv ho vykladat jen z pozice tech sil a tim mu odejmout individualitu. Protoze individualita je a to je dulezite schopna rozhodnout se vedome iracionalne. Zde se dostavam k existencialismu, od ktereho musi psychologie vyvstat a ne pouze z akademickych pomeru. Existencialismus se totiz hrouzi do sil objektu jako osamela a mu vzpouzejici se protistrana. Poznava fundamentalni sily objektu a podle sve esence ci povahy se v nich stava clovekem, jenz se z objektu negativne izoluje - vydeluje anebo naopak se ho uci prijimat. Z teto vice ci mene pozitivne rozvinute fundamentalni roviny si ja dovoluji divat se na Ronalda jako na cloveka, ktery nemusi byt vysvetlen jenom zjednodusovane, ale naopak muze byt vysvetlen i slozite. Pocitove mam z jeho hry dojem, ze pochopil mozne hodnoty, v kterych se nachazi, ostatne jako si myslim, ze to chape cely Real (cislo tri jako vice ci mene vedoma symboliku naplnujici hodnota historickeho a mozna i prirozeneho dopadu kresranskeho trojjedini, mocne prichazeni uspechu, v kterem psychika angazovanych lidi muze pocitovat symboliku vecnosti atd.). To jsou sily, kterych si dotycni muzou nebo nemusi byt vedomi, ale rict, ze mu pouze odesla forma mi prijde az moc zjednodusujici.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinymi slovy myslim si, ze cas, prostor a jejich kvality a okolnosti na psychiku cloveka nemuzou nepusobit. Tim chci rict, ze mu neodesla forma bez tehle okolnosti, ale v nich. Kdo je a neni za techto podminek robot je diskutabilni. Jde asi o rozdilne predpoklady nasich psychologii. Oba chceme aby clovek nebyl robot. Ty za robotizujici povazujes nahled, ktery s cloveka dela neodpocinutelne vedomi, ja zas ten, ktery cloveka mechanizuje. Asi to odrazi nase vychodiska. Myslim, ze obe dve jsou v tom kontextu humanni v tom smyslu, ze se vymezuji proti moznemu extremu pocitovanemu v nazoru toho druheho. Myslim, ze tohle muze byt ten skutecne kriticky prinos tehle diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak moc hraje v roli vedomi moralka, coz jsi naznacil, na to ted nejsem schopen nejak hloubeji reagovat. Asi jen tak, ze vule je schopna ohybat moralku k pragmatismu. A chtit byt nejlepsim asi znamena i urcitou miru bezskrupoloznosti. Tady je nutno priznat vyssi moralni kredit Messimu, ale tohle pro me na kvalitativni porovnavani nema moc vliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkove bych rekl, ze to neni tak, ze v skepticnosti by byl tvuj pristup vedectejsi. Muj duchovni pristup si narokuje stejnou vedeckost a urcite neni pouzitim nekolika divokych terminu jako nesmrtelnost hledanim jednorozcu. Naopak je to horizontalni termin, s kterym napriklad operuje i Kant ve sve kritice metafyziky, ktera neni negativni, jak se nekdy mylne muze chapat, ale pozitivni. Nesmrtelnost je zkratka jako slovo vyjadrujici psychicky vliv casu na cloveku (casu, ktery byl pro Kanta tak dulezity), stejne slovo jako treba nekonecnost nebo prazdno. Tedy slova, ktera nejsou na psychologicke rovine fantasy, ale ktera jsou velmi dulezita, jako neco co lze pres smyslovou nepredstavitelnost preci jen myslet. A co lze myslet tim vsim je pole clovek. A filosofii jde o to vnest na to pole rozum. Psychologie ma v tomto smyslu akorat daleko praktictejsi naroky a tyhle slova tedy nepotrebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ke svobodne vuli - jasne si ruznym zpusobem determinovany (jak genetikou, tak esenci - jedinecnou povahou, ktera z ni vznikne, tak silami casu a prostoru), coz nepochybne jak postrehl treba Nietzsche muze prirozene vest k fatalismu, ale ja vnimam svobodnou vuli predevsim v tom, ze si muzes byt vedom nasledku nasledku sveho jednani, jeste driv nez se cokoliv odehraje, a to nejen u toho co udelas, ale i u toho co neudelas. To neznamena zkusenostne vedet co se stane, ale znamena to byt si vedom svoji moci prese vsechnu determinaci, kterou si plne uvedomujes.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi extremne podnetny a mnohavrstvy clovek. S tim budhismem jsi prede me postavil presne to, co muj individualismus tezce napada do jeho zakladu. Tim zakladem je postoj vuci jevu. Jenze zatimco ja verim v to, ze poznanim jevu lze fenomen odhalit (fenomenologie, hermeneutika), Budha se chtel naucit jevy uplne poprit a tim si otevrit opravdovost. Budha pro me stoji na uplne opacne strane co Jezis a oni dva jsou pro me vrcholy svetoveho mysleni, kterym se vyslovne priblizil az Camus, ktery se vyznacil jako prostredni bod mezi nimi tim, ze prijal jako cil odidealizovaneho cloveka a tim prijal jako cil obycejneho cloveka, jehoz jedina moc spociva v tom uvedomovat si sebe sama jako zivot a behem toho zaroven jako potencialni smrt. V tom jsou pro me zarodky opravdoveho ateismu, ktery se povrchne nezrika boha (o jeho existenci nemuze vedet ani nevedet), ale ktery prisoudi cloveku osudovou samostatnost a v tomto smyslu v boji proti iracionalite racionalni osamelost.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsou pro me Jezis a Budha? Jezis je pro me absolutni sila iracionality, protoze narozdil od mystiky Hitlera zmenil svet od zakladu pouze silou sveho mysleni (obeti sveho tela), kdezto Hitler k tomu potreboval svetskou moc a chtel predstavovat svetskou moc a v tom se jejich revoluce zasadne rozchazeji. Hitler chtel zotrocit, kdezto Jezis vystihl a v tomto smyslu se da jednoznacne rict, ze pravdu, vecnou moc citu utlacovaneho. Z Budhy mam pocit, ze se naopak chtel zbavit jakekoliv se angazujici moci a vuli k moci a to ho dovedlo k realite tela, k takove realite ktera je realna z vlastnich sil. Telo, ktere je duchovni moci samo o sobe, nebot jeho mysl se odnaucila emoci a az bez nich se svet zacal vyjevovat ve sve opravdovosti. Ve sve strizlive a hluboke opravdovosti materie a prazdna. Je to tak mentalni usili vymanit se z bolesti emoci. Velky horizont, k nemuz mam blizko. Ale ktereho se stitim jako toho nejhorsiho co by se mi mohlo stat. To neznamena, ze vnimam budhismus jako rezignaci, naopak vnimam ho jako skvely obrat ke skutecnosti. Ale tohle vzdycky odstrani mnohost cloveka. Ja jsem cosi jako zamlcena ambice tohohle vseho. A v tom se nejvic citim clovekem. V mnohosti vysin a nizin sveho mysleni, ktere se idealite nikdy nezaproda. A ani to nemuzu rict stoprocentne. A tenhle tapajici a mocne bezmocny je pro me vrchol, pri nemz se nejvic citim jako clovek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja teda asi verim nicemu a vsemu zaroven. To znamena, ze vse je otevrene a mym cilem je nezblaznit se z te mnohosti, kterou citim uvnitr tak, ze bych se necemu iracionalne oddal. Kazdopadne mnohdy k tomu mam blizko. Co ty palmove listy? Funguje to vic nez klasicka vestectvi, ktera operuji s poznanim vrcholovym psychologickych pojmu a tak se v tom vzdy clovek trochu najde?

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo. Nemám moc času, takže nějaký rozbor fakt nečekej.

K Ronaldovi. Ano, je zjednodušené napsat, že zkrátka neměl jen formu. Jde to rozepsat, že výpadek formy je psychický blok, který brání našemu skutečnému umu se naplno projevit. Sami lidé tento blok máme v sobě, kdy nevyužíváme své fyzické i mentální síly díky mnoha a mnoha věcem okolo nás, i díky výchově, která nás učí limity, které jsou dány lidmi a potom nevěříme svému tělu a mysli, že dokáže, co skutečně dokázat může. Nejde určit příčina bloku jen tak od počítače a mnohdy se to nepovede ani při sezením, kdy zkrátka jen blok najednou zmizí a nikdo neví proč. Setkávají se s tím jak sportovci, tak i umělci, ale i naprosto obyčejní lidé. Je to normální a nejde každé selhání zkrátka okecávat a hledat v něm něco velikého. To, co jsi udělal u Ronalda, jde použít v jiné formě u naprosto každého fotbalisty v historii, který se s výpadkem formy setkal. Jde to použít u každého špatného rozhodnutí jakéhokoliv člověka na této planetě. Já zkrátka filosofii neberu a byla pro mě jen nutné zlo během studia. Každý náš přednášející byl člověk, který měl hodně co říci o všem, ale sám za sebou neměl žádné úspěchy.

Na debatu o náboženství fakt nemám ten čas a ani sílu, takže přejdu k těm palmovým listům. U nich šlo o data a další neuvěřitelné detaily. Přítelkyně pořád hledá nějaké nadpřirozeno. Obešla desítky kartářek a dalších podobných lidí a všichni byli na stejné brdo. Byla taková nemastná neslaná chvíli. Jakoby to nebyla ona a vypadalo to, že vzdala své hledání, čímž tak nějak zmizela i důležitá část jí samotné. Pak najednou přišla od kamarádky, kde se bavily o palmových listech a oznámila mi, že odjíždí do Indie. Když se vrátila a vyprávěla mi o všem s neuvěřitelnou energií, bylo mi jasné, že prožila něco mimořádně silného. Sama prý nechtěla žádné detailní informace co se budoucnosti týče, ale minulost si nechala vyložit celkem podrobně a prý ani jednou nenarazila na nějakou nepřesnost. Dostal se jí nákres budoucnosti a když se vrátila, okamžitě se začala připravovat na pouť Santiago de Compostela. Jak to říci, je pořád stejná, ale více otevřená, pozitivní a přestala se bát věcí, které nenáviděla, jako jsou výšky, pavouci, vystupování před lidmi.

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, já se ale nepokouším teoretizovat selhání kohokoliv, ale Cristiana Ronalda, jednoho z nejlepších fotbalistů historie. A ne tak, že bych to sám od sebe okecával, ale dostal jsem se k tomu formou reakce. Myslím, že člověka univerzalizuješ, ačkoli ten jev "psychologického bloku" vnímám jako univerzální konstantu lidské mentální skutečnosti. Tady mezi sebou narážíme na fenomenologii ducha. Zatímco já vnímám schopnost lidského vědomí - poznávat jako prolamování se do různých úrovní skutečnosti jak zkušenostně, tak reflexivně nebo rozumově na základě jeho jedinečné esence či povahy, ty máš tendenci tuhle povahu univerzalizovat. Ronalda z jeho projevů vnímám jako jedinečnou a pro svůj obor výjimečnou povahu a mém přístupu srovnání s jinými fotbalisty nebo lidmi není relevantní. Relevantní je z mého pohledu mnou částečně s ním sdílená idealita, v které se stejně tak on a stejně tak já pohybujeme v horizontech hodnot (svoboda, nesmrtelnost - úspěch, bůh, láska atd.). Akorát každý na jiných polích sebeuskutečnění. Nemyslím si, že jeho uskutečnění je jiné než třeba uskutečnění filosofa. Ekonomická rovina úspěchu není všechno a filosof mnohdy sebelepší je kolikrát objeven až po svojí smrti. Neřekl bych, že úspěch může být jenom finanční, ale může být taky třeba takový, že všechen svůj čas investuješ do objevování své mravní svobody. Což pak může ovlivňovat svět kolem tebe stejně jako ho třeba ovlivňuje Ronaldo. Akorát v jiných měřítkách a intencích. Kvalita se mnohdy vypovídá bez úspěchu, protože po ní není poptávka. Tvoje představa úspěchu je světská. Někdo může psát geniální dílo, které toho o skutečnosti mnoho vyjádří a finančně se ani tak zajistit nemůže (viz za všechny Bukowski), ale přesto sám o sobě představuje entitu kvality jíž takřka není rovno.

Já jsem taky prožil něco rozumem nevysvětlitelné nebo lépe řečeno neukotvitelné. Takže nejsem schopen tvrdit něco absolutně, ledaže vypovídat absolutně hranice svého myšlení, které se ve svých pokusech objevovat podmínky poznání stávají esenciálně absolutní.

Reagovat
smazaný uživatel

* v mém přístupu

Reagovat
Ed_Hazard

Z teba by bol pekne v <> aj Laco Borbély

Reagovat
smazaný uživatel

co ma tahle marketingova cena s tim spolecnyho? objektivne nic

Reagovat
misinho7

Reagovat
teenz

Najednou je to marketingová cena.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno platný? Trošku soudnosti.

Reagovat
valloire

Když někdo dá během 5 let v závěru LM od čtvrtfinále pouhé 3 góly, tak takový hráč je k hovnu.

Reagovat
smazaný uživatel

To se dá prohlásit o každým útočníkovi co dá gól

Reagovat
misinho7

ten si vazen tu formu casoval alebo co to za tym bolo neskutocen ako teraz dava tie goly

Reagovat
LAM

Měl si to načasovat dřív,aby jste nehráli jen o LM

Reagovat
misinho7

to si mal na casovat cely tim

Reagovat
LAM

No právě,ale on hraje jenom když hraje tým.Leo nás letos tahá ze sra.ek většinu sezony.Nehrajeme nějak extra fotbal,ale on to většinou dokáže otočit v náš prospěch.To je ten rozdíl.

A navíc je zvláštní proč má někdo potřebuje srovnávat tyhle dva hráče jen podle golů.Je to jediný kritérium který mají podobný,ale Leo hraje daleko hloubš a třeba tvorbu hry,tvoření šancí nebo 1vs1 má úplně nějde jinde.

Reagovat
CR7RONALDO

Podľa mňa je to skôr tak, že keď nehrá dobre Ronaldo, tak nehrá dobre ani tím

Reagovat
Kokesh

Jjo, RM hral dnes paradne, radost pohledet.

Proboha, hlavne ty a tobe podobni se tech srovnani vyvarujte. Hruza a des neco podobnyho cist stale dokola...

Reagovat
teenz

On hraje, jenom když hraje tým. Co to je za bullshit? Dneska tam nebejt, tak ten gol nikdo nedá. A takových případů je většina.

Reagovat
LAM

Jakej bullshit.Messimu se často přece vyčítalo,že něco nepředvedl v důležitých zápasech,což se dá přece letos tvrdit o CR na jaře.Nedá se mluvit jenom o týmu,protože on tam zabil opravdu hromadu šancí.

A jinak jakej je bullshit srovnávat hráče kterej se většinou pohybuje jen ve vápně podle golů s Messim kterej prostě nejčastěji hraje někde na AM.Jak říkám je to jediná statistika kde se s nim může CR srovnávat.V ostatních je prostě daleko za nim.

Reagovat
valloire

V jakejch důležitejch zápasech to chceš na jaře tvrdit o CR? Jaro začíná a kromě toho on sestřelili už PSG. Nic důležitějšího se nehrálo, takže se ptám : co to meleš?

Reagovat
LAM

Na podzim.V EC,s Derby s Atletama atd..Neproměnil skoro nic a hrál totální bídu.S toho důvodu jste mimo v lize a na pohár jste se úplně vydlabali.

Reagovat
valloire

"což se dá přece letos tvrdit o CR na jaře...", kde máš ten podzim?

Reagovat
LAM

chtěl jsem napsat samozřejmě podzim

Reagovat
valloire

Co tam bylo za důležitý mače? Ty přichází na jaře.

Reagovat
LAM

A já myslel že půlka liga se hraje tam

Reagovat
valloire

většinou se rozhoduje na jaře

Reagovat
Xavi

Připadá ti, že se letos v lize rozhoduje na jaře? Vždyť jste to letos podělali už na podzim. A Paulinho měl víc gólů než Ronaldo.

Reagovat
teenz

Reaguj až se budeš chtít bavit o tom, co jsem napsal a né do toho tahat násilím Messiho, o kterym jsem nenapsal ani slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

5:5

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Lionel Messi, najlepsi futbalista historie.

Reagovat
valloire

vypni tu desku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

vypni tu desku

Reagovat
smazaný uživatel

Dosli argumenty, co ?

All time El Clasico stats: chances created: Messi 65, Ronaldo 15

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
ADM

Král byl rozdrten

Reagovat
valloire

Mi sme vihrály

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska to vidím na Messiho hattrick.

Reagovat
Switchback

nehraje dnes

Reagovat
Kokesh

Je videt, ze mas prehled.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo spletl jsem se, vyhrali jste bitvu, ale ne válku

Reagovat
Kokesh

Tu uz davno za nas vyhral Franco.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prd.

Reagovat
valloire

Já ne. Na to není dostatečně dobrý hráč. To prostě nezvládne.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi nemůže dá ho za něj Suaréz.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
el Principito

3. kluk, dobrej hattrick

Reagovat
valloire

V posledních 10 zápasech, kde hrál Král, nastřílel Real Madrid 38 gólů, 9x vyhrál, 1x remizoval, k čemuž přispěl Král 17 góly.

Reagovat
Switchback

zapnul až když jste vypadli z ligy a poháru, frajer

Reagovat
Switchback

to s tou ligou si určitě pochopil ...

Reagovat
valloire

Takže něco jako Messi 2012? Jinak začal novej rok, takže si jde pro další Zlatej balon.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo nikdy nemal kvalitu na to, aby dal 91 golov a 28 asistencii.

Reagovat
Switchback

Pokud nevyhraje Real Lm tak na to může rovnou zapomenout

Reagovat
valloire

Tak to je samozřejmý, že když nevyhraješ LM, tak na Zlatej balon můžeš zapomenout. Já to chápu, nechápou to pouze fandové klaunů.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco v roku, ked vyhral LM Ribery a spol., to vyhral Penaldo ?

Reagovat
valloire

Protože to 2 roky předtím vyhrál Missi úplně stejně.

Reagovat
Mercury

ty vole tvoje argumentace je fakt top už chápu proč ti tak imponuje ta naše figurka na Hradě

Reagovat
valloire

Nelíbí co? Nicméně je to pravda. Messi měl v 2012 nejlepší statistiky, ale góly začal střílet až když Barcelona podělala ligu a nebyly k ničemu. Kde vidíš ten rozdíl oproti roku 2013?

Reagovat
LAM

Dal 91goů a přidal myslim 25 asistencí.To je prostě tak obří statistika se kterou se prostě nemůže měřit nikdo.A mimochodem,kvůli jeho golům na podzim jsme později vyhráli i ligovej titul.

Reagovat
valloire

Tak ten titul jste samozřejmě vyhráli kvůli tomu, že se Mourinhovi rozhádala kabina týmu, kterej to rok předtím rekordně vydrtil. Jinak ta statistika je imponující.

Reagovat
LAM

Je,dle to nikdy v Top 4 ligách nikdy nepřekoná.

Jinak já tady neříkám že CR si nezaslouží respekt za to kolik golů dokáže dávat.Jen nechápu proč se oni dva srovnávaj pořád podle golů.Leo hraje prostě hlouběji,hra týmu je na něm daleko víc závislá a dle mě je prostě zatím skvělý že dokáže pořád dávat za sezonu stejně golů jako CR kterej je většinou jen ve vápně.

Pokuď jde o nějaký ocenění,tak bych Ronaldovi dal klidně cenu za nejlepšího útočníka,ale nejlepší hráč je dle mě prostě Leo o dost velkej rozdíl.

Reagovat
valloire

Góly jsou koření fotbalu. Bez gólů CR Real ztrácí body stejně jako když nezahraje Messi.

Reagovat
LAM

Ale zdaleka to není jedniný kritérium nejlepšího hráče.Cruyff,Nedvěd Kaká atd..jsou toho důkazem

Reagovat
loki5

loni hlavně bez gólů Ramose

Reagovat
Switchback

"začal střílet až když Barcelona podělala ligu ..." to není pravda

Reagovat
valloire

Ale je. Do tý doby měl víc gólů v lize Ronaldo.

Reagovat
Mercury

Thoth10.03.2018 15:15#

Preco v roku, ked vyhral LM Ribery a spol., to vyhral Penaldo ?

valloire10.03.2018 15:16#

Protože to 2 roky předtím vyhrál Missi úplně stejně.

reaguju na tohle. logic.

Reagovat
valloire

Messi v tom roce nevyhrál nic podstatnýho, stejně jako CR o rok později. Oba měli nejlepší statistiky, nicméně Ronaldo rozhodl přímej souboj o ligu a byl v semifinále LM poraženej až na penalty. Máš krátkou paměť.

Reagovat
smazaný uživatel

Rok 2012 kde měl nejlepší statistiky. Liga 2011/2012 podzim 2011 liga Messi 17 gólů. Ale začal je střílet až když o nic nešlo....

Reagovat
valloire

Hoši hoši....35. kolo Barcelona - Real 1-2, zápas nerozhoduje budoucí držitel GB, ale Ronaldo. Real vítězí v lize. Messi po tomhle kole 42, Ronaldo 41. 37.kolo Messi 50, Ronaldo 45.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde o to že jsi řekl, že začal střílet góly až když o nic nešlo což není pravda.

Reagovat
Switchback

lže o 106, klasickej valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
Switchback

"Messi měl v 2012 nejlepší statistiky, ale góly začal střílet až když Barcelona podělala ligu a nebyly k ničemu." lhář lhář

Reagovat
valloire

Reagovat
Switchback

lháři

Reagovat
valloire

já nikdy nelžu, ale to už víš

Reagovat
smazaný uživatel

Messi predviedol asi najlepsi statisticky vykon v historii. O tom moze Ronaldo len snivat. Jednu zlatu loptu ma po protekcii.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimalne jednu !!!

Reagovat
Dayman

Messi: "When Cristiano won his Ballons d'Or, he deserved them"

rominho pls

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hádají se o tom jen fanoušci, Messi už má nějakou dobu individuální ocenění u prdele. Sám prohlásil, že ho už zajímají jen týmové trofeje a hlavně nároďák.

Reagovat
valloire

A proto Real vyhrává LM, Ronaldo ME a Messi nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nebyl 2x ve finále Copa America a ve finále Mistrovství světa. A s Barcelonou nevzdávají ani jednu trofej do poslední chvíle. Takže nevím čemu se směješ. Řekl to sám, neprohlašuje nic o tom že si jde pro zlatý míč, že chce další atd. Jemu fakt už o ty individuální ceny nejde. Štve to jen nás fanoušky protože tím stylem, který Messi hraje jsme přesvědčeni, že si tich cen zaslouží víc. Ronaldo a Messi jsou dva naprosto rozdílní hráči a porovnávat jdou pouze v gólech, to je jediná statistika kterou se podobají. Já preferuju styl hry jaký předvádí Messi někomu se líbí co předvádí Ronaldo. U mě strašně Ronalda shazují ty jeho delfíní skoky a občasná arogance na hřišti. + Prostě nemám rád lidi co o sobě prohlašují, že jsou nejlepší atd.

Reagovat
smazaný uživatel

To len Ronaldo je tak hlupy, ze by odporoval veciam, na ktorych by aj tak uz asi nic nezmenil.

Reagovat
Dayman

Dobře z tebe Messi udělal hlupáka .

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Zapnul a i bych veril, ze zamerne. Nekdo kdo umi tak skvele pracovat se svym telem musel pochopit, ze ve 32 respektive 33 letech uz mu nezbyva nic jineho. Preci jenom vyhrat trikrat v rade ligu mistru je samo o sobe vystaveni jeho tymu a Ronalda jako jeho hlavniho predstavitele na piedestal nesmrtelne historicke slavy. Plne ho chapu, stejne tak Real. Liga a CdR jsou oproti tomuhle pocinu zanedbatelne. Koneckoncu lokalni Liga se hraje pro LM, ktera az prinasi globalni rozmer slavy. Real je v tomto opravdu kralovsky - utoci totiz na nesmrtelnost. Pochopili, ze tahle konstalace se pak uz dlouho nemusi opakovat. I bych jim to pral.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíš zajímá jak se načasuje forma způsobem, že půl sezóny se do tich šancí dostával stejně jako teď a nedokázal trefit bránu ze 2 metrů. V tomhle ohledu podle mě nějaká fyzická forma nehraje roli.

Reagovat
smazaný uživatel

o tomhle mluvím, on hraje uplně stejně, akorát začal proměňovat aspoň nějaké šance.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Já upřímně žasnu, co se tu občas dočtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra poznamka. Fyzika jde ruku v ruce s psychikou. Mozna se ani tak vedome fyzicky nesetril (i kdyz osobne si myslim ze jo, ale to je spekulativni), jako spis nebyl spravne psychicky pozitivne motivovany. U neho se to uz stava trendem, ze podzim pro neho nedokaze hrat vyraznou roli, ac by to mozna chtel a proto nekdy pusobi krecovite, protoze vrchol sezony spociva na jare. Osobne v takovemhle jevu vidim velikost mysleni. Ac pro me zustava individualne nejlepsim fotbalistou Messi, ktery kombinuje statistiky s estetikou, nemuzu proste tvrdit, ze touha vitezit, ktera se skryvala a skryva v Zidanovi a nyni v Ronaldovi, je menecennejsi nez Messiho abnormalni predpoklady a schopnosti byt prirozene nejlepsi. Naopak je to spis otazka uhlu ci perspektivy pohledu, ktery bere v potaz fotbal jako tymovy sport odrazejici vlastne celou lidskou dejinnou skutecnost. Jinymi slovy odehrava se zde archetypalni rozdil mezi vuli duse, kterou predstavuje Ronaldo (telo se stava nastrojem slavy) a schopnostmi tela a duse v biologicke synteze, ktere daly Messimu pro sport jakym fotbal je teoreticky a konecne i prakticky idealni parametry, cimz je nepochybne lepsim fotbalistou nez Ronaldo. Jenze mimo tyhle prirozene dispozice (jsou prirozene i prestoze Messimu pomohli doktori) existuje rozmer duchovniho usili, ktery se obecne jmenuje vule. A tou zas disponuje Ronaldo. Oba dva jsou vyjimecni. Co chci zaverem strucne shrnute rict je, ze obe ty dve cesty jsou plnohodnotne nastroje uspechu, ktery je meritkem. A ne pouze to, ze Messi spada do schematu odvozeneho krestanskeho zazraku, jemuz byla pro nejake odvetvi skutecnosti propujcena bozska genialita. Rovnocenne uznani si podle me zaslouzi i egoisticky Ronaldo (tohle pridavne jmeno koneckoncu dobre odrazi, ze zatimco Messi je psychicky vyrovnanejsi a sporadanejsi rodinny typ, zatimco Ronaldo je ve svem osobnim zivote daleko rozharanejsi, zmatenejsi a existencialnejsi), ktery si slavu vymakal svou nezdolnou touhou po ni.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Páni, pěkně napsaný.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Sportovní psychologie je něco, o co se dá skutečně opřít. Je založená na mnoha a mnoha výzkumech, pozorování a sezení s hvězdami napříč všemi sporty.

Ve zkratce. Ronaldo zkrátka první polovinu sezonu posral. Stejně jako se to stalo už i Messimu a dalším. Jsou to jen lidi, ne roboti. Tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to uz nemusis doplnovat. K priznani, ze to je moje spekulace uz me privedl pozorny a bystry Shot2. My dva mezi sebou Bolo narazime na Freudovo ponizeni lidskeho vedomi. Zatimco ty v tomhle paradigmatu jedes, ja jsem odpurcem psychologismu. Nevidim cloveka jako robota. To spis ty ho tak vidis, kdyz mu pripisujes nutnost spadat do nejakych vzorcu psychologie. Nerikam, ze neplati, jen zrovna u nekoho kdo takhle skvele pracuje se svym telem jako to dela Ronaldo, si nechavam prostor pro vedome zachazeni a planovani. Jinymi slovy nevyjadroval jsem se obecne, ale k Ronaldovi a z vicero rovin vlastniho pozorovani jsem nabyl dojmu, ze Ronaldo je enormne vedomy.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý a vše zapadá do nějakého vzorce. Vše na světě musí mít a má nějaký řád.

Pokud se budu držet tvého podání, nedělá to z Ronalda nic extra pozitivního vzhledem k tomu, že je součástí týmu a ,,vědomě'' nedává svému týmu vše po celou část sezonu, ale sám rozhoduje o důležitosti.

Ve skutečnosti měl ale jen výpadek formy, případně začal spolupracovat s nějakým psychologem, který odstranil blok v podobě nedostatečné motivace.

Reagovat
smazaný uživatel

To je presne ten narok, v kterem je rozdil mezi nami. Ty do tohohle chces uzavrit skutecnost, aby sis ulehcil porozumeni. Ja to nechci, chci tapat a chci ho mit tezke. Chci spekulovat nad rozumova vysvetleni a vzorce. Zjistil jsem totiz, ze to co probiral intenzivne napriklad nemecky idealismus je minimalne teoreticky mozne. Moznost svebytneho ja, ktere se svou nabytou jedinecnosti vymyka jakemukoliv vzorci tu totiz je. Minimalne ten potencial citim. Z tohohle pohledu si nechavam skutecnost otevrenou. Samozrejme nevim stejne jako ty. Ja akorat to svoje vedeni nepovazuju za legitimni pravdu. Tu totiz nesnasim.

Ano, mohl bys to brat jako moralni a moralne socialni otazku. Ale taky by mohlo jit o to, cemu Ronaldo sam v sobe prisoudi vahu. Jak pochopi to v cem se nachazi z hlediska casu a prostoru. A mozna na to dokonce odkazuje fakt, ze vedeni Realu i po tech strasnych vysledcich a mdle ligove hre zmenu jeste neudelalo.

"Ve skutecnosti mel". No tak tuhle psychologii na me aplikuje az na vyjimky cele me okoli. A VE SKUTECNOSTI vetsinou na motivy, ktere vedly k memu jednani ci chovani, neprisli.

Reagovat
Mercury

Ty jsi hrozny pseudofilozof

Reagovat
smazaný uživatel

Prozradil jsi na sebe, ze cloveku jeste nerozumis. Rozliseni mezi akademickou filosofii a pseudofilosofii totiz neexistuje. Na tehle urovni existuje jen clovek se svou specifickou povahou, ktery se myslenim a prozivanim prolamuje do nepreberneho mnozstvi zkusenosti. Na zaklade jeho povahy (esence, nevedomi), tyto zkusenosti reflexivne zpracovava a vychazi z nich ji ovlivnen do sve jedinecne predstavy sveta. Okolite prostredi je jen jeden z faktoru pusobicich na tuhle predstavu. Vyrazny, ale ne jediny. Akademicke prostredi je tak spis autoritativni formalni institucionalizovane zastiteni lidi se spolecne danymi z historie vychazejicimi tematy nez autonomni probuzeni k vlastni zivotni zodpovednosti, ktera teprve odemyka struktury poznani. Akademicka filosofie predne nez cokoliv jineho uci stejne jako treba ucitel hudby ziskat ci rozvinout schopnost ovladat nastroj, v tomto pripade jazyk.

Reagovat
Mercury

Spíš mě fascinuje, že má někdo potřebu na fotbalovém portálu takto jazykově exhibovat, ale rozumím, že se někdy člověk (ve své domnělé moudrosti) rád poslouchá, takže proti gustu...

Reagovat
smazaný uživatel

Podcenujes jak me tak tohle prostredi. To podceneni spociva v tehle bodech.

1) pri prezidentskych volbach se mi potvrdilo, co si myslim uz asi dva roky a proc jsem se uvolnil a vyjadruju se tu ve svych maximech - EF je uz od shora vyjimecna komunita opravdovych lidi, kteri fotbal jen nesleduji, ale kteri jim i detsky porad ziji (vlastne se mi nabizelo myslet si to uz davno driv, kdyz jsem navstivil jeden ze srazu EF, ale tehdy jsem to jeste nebyl schopen chapat). Proc opravdovych? Protoze uz tehdy do sveho pocinani davali emoce. A na tyhle emoce puvodne male komunity se zakonite nabalila masa rozmanitych a ruznorodych lidi. Podobne rozmanitou komunitu na ceskych portalech ztezi najdes. No a pri prezidentskych volbach se urcite nejenom mne definitivne potvrdilo, ze tu jsou i lidi, kteri maji dokonce nabeh k odbornosti a zaroven se tu dokazi tak uvolnit, ze z toho vznikaji salodlouhe narocne a kvalitni diskuze. A ted to pro me nejdulezitejsi, ktere odrazi celou skutecnost. Sledoval jsem totiz pozorne sve okoli, i media, i akademicke prostredi a jednoznacne ti nyni reknu, ze od mistnich EF lidi jsem se toho o politice naucil nejvice. Samozrejme nejprofesionalnejsi myslenky jsem se dozvedel od odborniku, ale profesionalni konvencne vytribene mysleni uz dlouho neni to hlavni co vyhledavam. Tim hlavnim jsou emoce a obnazena lidskost, ktera se dere z prirozeneho jazyka.

Reagovat
smazaný uživatel

2) k cemu tedy vyse zmineny bod vede? Vede k tomu, ze jsem pochopil, ze to tady mam rad. Ne tak rad, abych se z vlastni iniciativy ozval, ze chci nejakym zpusobem pomoci chodu EF. Predne si myslim, ze muj jazyk je natolik vagni, ze bych nedokazal psat vecne clanky nebo jinak pomahat. Ostatne ted citim svou domyslivost myslet si, ze bych vubec prospesny byt mohl. Stejne si ale asi porad myslim, ze to co je rovnocennou esenci (ne iniciativne) tehle komunity je krome servisu take diskuze. To znamena, ze v ni vidim schopnost lidi uvolnit se tu do kvalit, kterych by treba nekteri ve svem zivotnim prostredi nebyli schopni. Zkratka tu vnimam uvolnenost spousty lidi, kteri ze sebe setrasli strach absolutne se projevovat, protoze tam venku je spousty lidi jako ty, kteri nam rikaji co je a co neni zadouci. Prostor tady uz nejakou dobu beru jako "svuj". To je obrat, ktery znamena, ze tu prispivajici lidi mam rad a ze potrebu moralne se vuci tomuhle prostoru vymezovat uz nemam. Ano, take jsem tu psaval, ze to je tady zumpa a podobne nedospele moralni cistotu hledajici vykriky. Nez jsem zkusenosti pochopil, ze nic vic nejsem. A to vedlo k memu otevreni. Nechci jiz rikat, ze tento prostor nikdy nezradim. Preci jenom porad me mozna jeste ceka obrat do meho vlasniho cinneho nebo rodinneho zivota, ale to vzhledem k tomu jakym rozharanym zpusobem zivota ziju spis ne. Proc se tu tedy nevyjadrit plne. Ted hned. Na nic necekat. Tento okamzik ma pro me smysl. Neni nicim druhoradym, je spontanni. Nabyl jsem tolik zkusenosti, abych mohl rict - cely den na EF neni ztrata casu. A to je mozna rozdil mezi nami dvema. Ja tu ziju.

Reagovat
smazaný uživatel

3) Z vyse zminenych bodu prirozene vyplyva exhibice. Casto si tu nakracim jak princeznicka a predvadim se. Jenze zde spociva dalsi tve podceneni. Neni to totiz tak, ze bych tu takhle tancil sam. Vzdy se tu totiz najde nekdo, kdo si rekne - tak to teda ne a zacne exhibicne tancit taky. A jsou z toho zajimave diskuze, ktere mi mnohdy berou dech a stoji me hodne usili. Lidska touha provokativne a opozitivne nasledovat je totiz uzasna - "Tak ty si tancis ty zmetku? Tak ja ti to dam sezrat. Podivej ja tancim lip". Vedl jsem tu takhle v posledni dobe rozmanite uzasne diskuze, ktere bych v beznem svym charakterem pragmatickem zivote vest nemohl. A zrovna Bola me uz nyni pravidelne dostava do uzkych. Za to si ho nesmirne vazim. S cim mam problem si vazit jsou ale tyhle moralni vykriky, ktere rozdeluji skutecnost na ruzne konvencni prostory - ala v kostele musis byt ticho. Mimo to si ale tebe osobne vazim, protoze jsi me donutil zamyslet se.

Reagovat
smazaný uživatel

4) chtel jsem ti puvodne napsat jen "kretene". A mozna i "pico, debile zkurveny, zasrany...kokote... zkurve, pico jedna vyjebana.. debile." .... "hnupe posrany". Ale snad citis, ze tohle osobni osocovani je na internetu jen opacny, svym charakterem daleko trapnejsi, zpusob exhibicniho vyjadreni. Zvolil jsem si misto sveho minima svoje maximum.

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

..."lidi, kteri fotbal jen nesleduji, ale kteri jim i detsky porad ziji"....tak to mam, i ty emoce, to mě baví a hezky jsi to vystihl. A má to tu hodně lidí....

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Je to totiz i muj cil. Zit emocne alltime. Vratit zivotu hrdou posvatnost a dulezitost ala nalada filmu Excalibur, ktery nemam jen jako zabavu, u ktereho ale takrka brecim. Mym cilem je prenest tu atmosferu do vlastniho zivota, tak abych citil, ze prekonavani strachu delat veci po svem, tak jak citim, ma smysl. Je to tezky pretezky boj. Casto v nem prohravam, protoze vzorce skutecnosti jsou silnejsi. Ale chci to delat, protoze lidi zapomneli zit posvatno. Stavaji se totiz bohy anebo naopak uslaplymi bytostmi. Chci citit svou silu, jejiz aplikace na skutecnost me muze znicit. Chci naopak ale i citit respekt pred bozstvem - osudem. A nekdy chci jen tupe rukama pracovat, nekdy chlastat. Nekdy cely den spat. Nekdy touzit po zenach, kterych naruce zustavaji slepe vrcholy touhy. Nekdy touzit po obrovskych svevolnych cinech Barbara Conana. Nekdy chci jen byt. A nebyt nikym. Jen clovekem. Zranitelnym a zaroven schopnym vzpoury.. Mercury se mylil, jsem pseudobasnik!

Reagovat
10FKK

já tak žiju, někdy to bolí, ale neměnil bych!

Reagovat
smazaný uživatel

Na bolest z odchodu a z ziti na ruznych mistech uz jsem si zvykl. Na fyzickou bolest si taky umim zvyknout. Nejtezsi je pro me (tady se vic nez kdy jindy hodi "bohuzel") prirknout necemu smysl. To je to prave prokleti me osobnosti a meho zivota. Jestli se ti podarilo najit v necem smysl krome bezcilneho bloudeni mas muj respekt. Vsich ti, kteri neco nebo nekoho dokazali ustanovit za smysl sveho zivota maji muj respekt.

Reagovat
10FKK

V osmnácti sem to cítil stejně, lil sem, rval se a plácal se odnikud nikam Ve dvaceti sem potkal ženu, po roce se narodila holčička a hned bylo několik smyslů života. K tomu fotbal, trénování, muzika a práce.

Teď je největší smysl života dostat našeho puberťáka na školu, která ho bude bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Hezke smysly

Reagovat
10FKK

dík!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim to hluboce vazne. Ja uz mel moznost zalozit rodinu dvakrat. Ale nedokazal jsem pocitit, ze to opravdu chci a tak se to nestalo.

Reagovat
10FKK

Až to pro tebe bude mít smysl, tak to poznáš. Kvůli mojí ženě sem opustil báječnou ženskou, možná i proto na ni pořád žárlí cca 30 let Nechci ti psát klišé, ale správná ženská ti musí být i kámošem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Ja to vim. Ja uz to jedinkrat poznal, ale do tech dvou prikladu jsem to nezapocital. Ta zena byla totiz vdana a mela deti. A ja v hlave neprekonal strach z toho rozbit rodinu. Deti tam hraly obrovskou moralni roli a ja pochopil, ze musim zmizet. Namlouvam si, ze mi pomaha zvladnout tu bolest - nestastnou lasku hrdost te zeny, ktera si svoji rodinu sama vybrala. Ale v nevedomi to asi porad boli. Nevedomi je totiz pekny previt a nekdy mi namlouva - bez a pokus se si ji vzit. Ale casteji citim, ze to je vlastne smesne a ze je spravne, ze jsme se k tomu ani jeden doopravdy neodhodlali. Takze si piskam o svobode sam. A nekdy ale jeste touzim. Jak po jakesi detske lasce. A zaroven vim, ze kazdodenni zivot tuhle detskou lasku nici. A proto strasne rad slysim jakousi uctu v tonu tvych slov - laskyplnou uctu k tve zene, k zene kterou si kvuli ni opustil, k tvym detem. Je v tom osudova velikost. Jsem rad, ze jsem poznal i tuhle tvoji stranku a ne jen tu ubrucenou. Vim ale, ze zodpovednost kterou mas, se casto poji z bolesti, tak jak jsi o tom psal. Je to totiz az prave zodpovednost, ktera skutecne boli, protoze bere svobodu tomu chtit delat si co se ti zamane. No a ja si tu peju basne. Dulezite asi je, ze se stalo tak jak jsme citili.

Reagovat
10FKK

velmi dobře čteš Dětskou lásku si asi nevrátíš, to bys musel odstranit zkušenosti Ještě sem zapomněl na jeden obrovskej smysl života a trochu se stydím Miluju psi a kočky to je neskutečnej zdroj lásky a emocí! Máme dva voříšky z útulku a neznám moc hezčích věcí než jejich vítání a bezmeznou oddanost, lásku a věrnost, kterou ti dávají bez postranních úmyslů. Hlavně tě úplně bez potíží dostanou z chmurný nálady

Reagovat
valloire

Já myslím, že miluješ psy ne? Vůbec se nestyď klokane, mně teď umřel jezevčík a je to jako člen rodiny. Takže vím, o čem mluvíš.

Reagovat
10FKK

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Jejich blizka pritomnost, neha, kterou jim venujes - najednou se neco uklidni a vsechno dava na chvili smysl.

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Jeď na hory. Jsou tam emoce, atmosféra, překonávání strachu, dělání věci po svým, posvátno, občas prohra, občas výhra, respekt, boj.....všechno to tam je.

Reagovat
10FKK

ale nejsou pro každýho (je tam spousta pomníčků )

Reagovat
valloire

vždyť jo....to je ta prohra

Reagovat
10FKK

Reagovat
valloire

To je ta totální prohra, ta je ale možná i ve městě. Já myslel spíš prohru jako když něco nedáš tak, jak sis to plánoval nebo něco nevylezeš. Ale i to je součást hor a jak říká London - cesta je cíl. Takže taková prohra nevadí a jenom tě motivuje. Stáváš se tím lepším člověkem.

Reagovat
10FKK

Už se zase hádáš sám se sebou..

Reagovat
valloire

no těžko u tebe říct, cos tím myslel že.... tak jsem to radši rozvedl

Reagovat
10FKK

pomníčky?

Reagovat
valloire

pomníčky jsou i u silnice

Reagovat
10FKK

bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja stridave ziju v kopcich, z hor mam respekt. Lezeni mi prijde tak nejak neprirozene. Radsi jsem na pevne zemi. Ale to propastne ticho a silu a vecnost skal taky obcas potrebuju.

Reagovat
valloire

Nemyslím úplně lezení na laně. Jde o cestu a stačí bohatě nějaký řetězy, kde bez nich další cestu nedáš. Já to střídám. Někdy mám chuť se toulat jako třeba přechod Malý Fatry, někdy mám chuť něco dokázat jako třeba Orla Perč nebo Grossglockner a můj oblíbený Hohe Dock.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze to chapu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo asi to fakt chapu. Cosi velkeho jsem z tvych slov pocitil. Ale myslim, ze to ve mne zadnou touhu nevyvolava. Mozna, ze to pocitim, kdyz se nekdy k horam dostanu prirozenou cestou. Ted si to totiz dokazu v hlave nastavit jen jako vylet a vylety apriori nesnasim. Muselo by se to stat nejak prirozene. Ze by me tam okolnosti zavaly a musel bych pocitit nesmiritelnou chut dotykat se skal a prekonavat je. Kdysi jsem vylezl na jednu stenu bez niceho, bylo to takovych tak 10 jakoby dvoumetrovych schodu, nad kteryma jsem musel premyslet. Pak jsem si sedl, hodil nohy dolu do propasti a cumel do vrcholku nejakeho jehlicnanu pred sebou. A pak jsem dostal mirnou zavrat a lezl jsem krkolomne dolu. A byl strasne rad na pevne zemi. Takze cosi jako ten svobodny pocit viry ve sve telo a v pokoreni hmoty na hranicich strachu dokazu citit. Akorat mi to prislo jako hra. Asi bych se musel ocitnout vic v opravdovosti. Jakoze bych byl treba utecenec z vezeni, ktery aby prezil musel by prekonat tuhle horu. Trosku debilni priklad, ale myslim, ze pochopis ze moje prokleti spociva v tom, ze opravdovost vnimam jen jako nutnost.

Reagovat
valloire

Opravdovost najdeš jedině v přechodech a spaní venku nejlíp někde hodně od lidí v divočině. Jakmile jdeš každej den z penzionu, je to v podstatě ten výlet. Zase i tam najdeš opravdovost, ale musíš být ve vysokohorským prostředí. Stačí Vysoký Tatry nebo Alpy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych tam opravdovost asi nasel, kdybych si hory oddelil jako prostor, ktery muze byt svobodnejsi nez ktery ziju. Ale uz to co ziju se stalo opravdove, protoze od urcite chvile jsem dospel k vlastni autonomni moralce. Vidim svobodna rozhodnuti takrka vsude. Jsem pohlcen zodpovednosti za ne. Ziju opravdove. To co jsem vzyval byla asi sila obstat v tech rozhodnutich identicky se sebou samym. Hory tak vidim jen jako jednu z opravdovosti. Neznamena to nutne, ze vyhledavam nebezpeci, coz nekdy delam, ale spis v souvislosti s okolnostmi a tim jak v nich obstat vuci sve specificky vlastni moralce.

Reagovat
valloire

No a ten pocit jak jsi lezl a pak byl rád na pevný zemi, to je ono. Ten pocit během toho sestupu. Tak nějak tuším o co ti jde. Chceš mít pocit, že žiješ. Takovej jsem třeba zažil v Tatrách v Javorový dolině pod Sedielkem, když seš v 2200 m, je pod nulou, začne vichřice s ledem, v okamžiku všechno zledovatělý, cestička zasypaná, nikdo nikde, jen ty a kámoš, co nevidí, protože mu ten 100 km vítr s ledem namrz na brejle. A teď co? přelézt to Sedielko nebo to otočit a tou plání bez cesty sejít zpátky....To žiješ....

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, nemuzu si pomoct. Otazka asi toho jak moc nutne ty hory pro tebe jsou. Pro me by byly nutne jen za nejakych okolnosti. Pro tebe jsou mozna existencialne nutne vzdy, protoze je proste milujes. Za tohohle nastaveni veci je to co se ti stalo opravdove. Ja bych ten okamzik citil taky opravdove. Ale to co k nemu vedlo uz ne. Nedavalo by mi to smysl a musel bych si rict - ja jsem ale blb, co jsem si to chtel tady dokazat. To v cem bych se v te vichrici nachazel by opravdove bylo, ale to rozhodnuti predtim jit tam byl vnimal jako svoji blbost a to by tu opravdovost odvadelok trapnemu pocitu komiky, mozna tragikomiky. Ale jak rikam, ja jsem malo co schopen opravdu milovat. A lasku v tomhle smyslu meni uplne cokoliv. Takze jestli hory milujes jsou svym zpusobem soucasti tveho osudu a jsou opravdove. Bohuzel tahle opravdovost je podle me neprenosna. Figuruje v ni laska. V zadnem pripade ta univerzalisticka krestanska, ale individualisticka laska ke konkretnimu cloveku, ke konkretnimu mistu, ke konkretni veci, ke konkretni opravdovosti (treba osud byt hornikem) a nebo ke konkretnimu zpusobu volneho casu (milovat hory a svobodne pro lasku k nim riskovat i svuj zivot). Velkolepa nastavenost. S litosti musim oznamit, ze takovou lasku stale hledam.

Reagovat
valloire

Tak ona to blbost nebyla, počasí se změnilo. To se stává. Ale jasně, ty bys třeba vůbec do těch Tater nejel. Trochu zkoumám, co dokážu, ale víc myslím, že mě to baví. Kdyby ne, nedělal bych to.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sympaticke.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nevim jake to je obecne. Mne je to sympaticke. Trochu ti tu silu delat to zavidim. Prijde mi to jako vyjadreni vasnivosti zivota. Vasnivosti, po ktere touzim a ktera mi chybi.

Reagovat
valloire

tak

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus už něco pořádnýho, třeba Kavkaz nebo Himaláje a né tyhle kopečky

Reagovat
valloire

Nejsem blázen. Přemejšlel jsem nad trekem v Himálajích, to jo, ale kdo tam se mnou pojede. Většina se zasekla v Tatrách. Kromě toho je to daleko a v Evropě je tolik krásnejch hor. A GG je kopeček jo? Nebo tady Hohe Dock, strašně zajímavej tvar....1url.cz/wtcai. Stál jsem pod ním a nebyl čas jít nahoru. Dodnes mi to mrzí, takže to napravím.

Reagovat
smazaný uživatel

hory jsou nadherný

Reagovat
10FKK

Reagovat
10FKK

Reagovat
teenz

Reagovat
JM

Reagovat
valloire

Reagovat
teenz

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ADM

To bol kľud, kým nemal formu

Reagovat
valloire

Klid byl loni, když ....sme fšechno vihrály. To byl klid.

Reagovat
LAM

Treble jste nevyhráli a nikdy ani nevyhrajete

Reagovat
valloire

Bereme si jenom to, co nám patří. Pohár generalissima je váš Pohár.

Reagovat
LAM

Pokuď vyhrajeme letos tu ligu tak to bude 7titul za 10let

Reagovat
valloire

To je fuk, Real bere ligu jako kvalifikaci pro Ligu mistrů. Když bylo potřeba pro hraní v naší soutěži vyhrát ligu, ligu Real Madrid vyhrával.

Reagovat
LAM

Reagovat
smazaný uživatel

Gabriel dneska premiérově na pravém beku, snad Marcelino ví, co dělá.

Reagovat
LAM

Hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi z Barcelony je už trojnásobným otcem. Manželka Antonella mu porodila třetího syna, jenž dostal jméno Ciro. Pár už vychovává pětiletého Thiaga a dvouletého Matea. Messi kvůli radostné události vynechá dnešní zápas španělské ligy v Málaze. "Vítej, Ciro! Díky bohu všechno proběhlo skvěle. Matce a dítěti se daří velmi dobře. Jsme moc šťastní," uvedl na instagramu Messi. Barcelona předtím uvedla, že útočník nebude hrát v Málaze z osobních důvodů.

Tak snad v dobrý náladě v dalších dvouch zápasech na CN proti Chelsea a Bilbau předvede parádní výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Alebo nebude 3 dni spať a máme po sezone. Deti sú zradné stvorenia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

https://www.youtube.com/watch?v=LJENMuDLN4A

11 rokov od prvého Leovho hattricku - samozrejme hneď proti Realu Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Messi, najlepsi hrac historie najtazsieho zapasu sveta.

Reagovat
ADM

Zabite ma

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CHONG

Cris Moc pěkně se rozjel a zase a znovu ukazuje, že to jeho odepisování bylo hodně předčasné, snad u nás ještě pár sezón vydrží.

Reagovat
ADM

Včera som nad tým rozmýšlal, keď Totti vydržal do 40, on musí tiež ešte minimálne 3 roky vydržať...

Reagovat
valloire

Totti hrál za AS Roma....

Reagovat
ADM

Preto som nenapísal, že vydrží ďalších 7 rokov...

Reagovat
bayern987

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Ta zostava vyzera dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Musim pochvalit Digi 3, ze konecne dali na La ligu seriozneho komentatora.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Kondogbiu bude 25 míčů steal roku. A Rodriga nepoznávám .

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam taka fixna opcia? On je asi nenahraditelny. Parejo - Kondogbia - Coquelin - Guedes . Od kedy fandim Valencii nepamatam si takuto kvalitnu zalohu. A naskok 11 bodov na 4. mieste a to 10. kol pred koncom hovori za vsetko. Zisla sa skvela partia a tu co si budeme hovorit zotuzil Marcelino. Dovolim si povedat, ze najlepsi spanielsky trener sucasnosti. On ma najvacsiu zasluhu na tomto uspechu.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitić, Sergio - Dembélé, Paulinho, Coutinho - Suárez

Reagovat
ADM

Paulinho snáď niečo ukáže na tejto pozícií

Reagovat
valloire

co?

Reagovat
ADM

Ukázal sa tam

Reagovat
Coutinho10

konecne bez Messiho...jsem zvedavej, jak bude vypadat ta ofenzivni cast bez nej...Couts i Paulinho by mohli ukazat jeste vic

Reagovat
LAM

Paulinho

4-2-3-1 s Messim na dnešní pozici Paulinha je mimochodem ideál(dle mě) pro další sezonu.

Reagovat
Coutinho10

Paulinho je s Coutsem dobre sehranej z repre, takze by to mohli dneska prodat , ale jinak souhlas, ze tezko se bude z toho ofenzivního čtyřlístku sundavat někdo jinej než právě Paulinho takze ted je fajn, ze liga je diky minuly dulezity vyhre nad Atleticem na dobry ceste a muzou se zkouset dalsi alternativy, kdyby pak pripadne z nejakych duvodu Messi nebyl k dispozici

Reagovat
ADM

Najlepšie by bolo, ak by to proste fungovalo a Messi dostával volno pred LM podobne ako Ronaldo..

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
valloire

ale... ale.... bano psal že.....

Reagovat
LAM

Neúčas Messiho by možná mohla mít jednu výhodu.Malaga se určitě celej tejden soustředila na jeho hru atd..Tím že dneska nehraje budem hrát určitě jinak což by pro ně mohl bejt problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč, který měl mít osobku na Messiho tam bude zmateně pobíhat.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Ed_Hazard

Čo ty vieš, možno práve čučí cez okno do nemocničnej izby na Messiho s manželkou. Ak zobral svoju úlohu fakt zodpovedne, tak vie, že Messiho nemôžeš nechať bez dozoru ani sekundu!

Reagovat
Mercury

tojo, evidentně skoruje stejně dobře a často i mimo hřiště

Reagovat
smazaný uživatel

I tak dneska dovršil zlatý hattrick.

Reagovat
Murena

Luis

Reagovat
Coutinho10

tak Messi zatim neschazi Luis

Reagovat
smazaný uživatel

Pas od Alby

Reagovat
smazaný uživatel

Luis jeste 2

Reagovat
Majk91

Ta Jordiho nahravka. Najlepsi lavy obranca na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hral dnes o 13:00, je tmavšej pleti a nie je Európan.

Reagovat
X-bano-X

no to fakt nie

Reagovat
valloire

no to fakt jo

Reagovat
X-bano-X

demagog.cz

Reagovat
valloire

ti si ty

Reagovat
ADM

Zijes v minulej sezone. Here und there..

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Teoretik

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Majk91

Alba na rozdiel od neho vie aj branit.

Reagovat
valloire

Marcelo na rozdíl od Alby umí víc než jenom naběhnout a odcentrovat.

Reagovat
ADM

Každý predsa robí to, v čom je najlepší. Inak si touto teóriou potvrdil, že Messi je lepší ako Ronaldo

Reagovat
valloire

ne není

Reagovat
Visca el barca

Ale je

Reagovat
valloire

ne není

Reagovat
smazaný uživatel

Je

Reagovat
valloire

ne není

Reagovat
Visca el barca

No a na rozdíl od alby taky neumí vůbec jako obránce bránit

Reagovat
valloire

V Realu Madrid netřeba bránit.

Reagovat
ADM
Reagovat
Teoretik

letos září

Reagovat
Phillipinho

Ma skvely nabehy a prihravky, ale co se tyce techniky se na Marcela a ani Filipeho nechyta.

Reagovat
valloire

amen

Reagovat
Majk91

nic to ale nemeni na tom, ze je lepsi ako Marcelo a Filipe

Reagovat
Visca el barca

Tak co se týče techniky se Cris nechytá na Messiho a furt je srovnáváte. Alba je leto nejlepší to je prostě holý fakt.

Reagovat
DreamTeam

Ani zdaleka.

Reagovat
smazaný uživatel

těším se dnes na přímák v podání Luisita nebo Coutse

Reagovat
Murena

Coutinho Dembele

Reagovat
roman1978

deco

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaaaaaal Couuuts naaaadhera super akce

Reagovat
roman1978

deco je zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

PŘEKRÁSNĚ DEMBELIŠTĚ!! a Coutinho samozřejmě taky

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera

Reagovat
Murena

Kurva

Reagovat
X-bano-X

No dpc

Reagovat
roman1978

takový zkurvysyn

Reagovat
Teoretik

jaký gól

Reagovat
smazaný uživatel

prokletá Malaga, snad jim pořádně naložíme

Reagovat
Teoretik

mrdka a ještě se hádá

Reagovat
smazaný uživatel

Svině

Reagovat
smazaný uživatel

Dembelé zase luxusně

Reagovat
Teoretik

hezky Dembélé, už čaruje

Reagovat
ADM

Dembele bude skvely.. ta priamociarost, kreativita, atleticnost.

Reagovat
Visca el barca

Jasně, že bude to je jen přáni Madridistas, aby byl strašný

Reagovat
Ed_Hazard

Hrali ste s poslednou, ultratragickou Malagou. Tento fakt tu nejak prehliadate. Včera odohral super zápas za ten čas čo som sledoval (cca 50 min) ale to by pre mňa nebolo merítko. Ak to zopakuje proti Chelsea, ďalším súperom v LM a nezhorí proti nám tak ho začnem brať vážne.

A neberte to ako hejt len kvôli tomu že som z opačného tábora

Reagovat
Visca el barca

však zahrá neboj

Reagovat
ADM

Proti Chelsea to vôbec ešte nemusí zopakovať a nebudem mu to mať za zlé. Základ je, že podobný talent v tom veku ukazovalo naozaj málo hráčov (čo ja sledujem futbal), určite to nebude len tým, že sa dobre vyspal a zničil Malagu. Ako vraví Vall, to sú záblesky geniality - skvelý dribling s hlavou hore, kreativita + kombinované so skvelou fyzickou pripravenosťou - výbušnosť, rýchlosť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

Rashford, Gabriel Jesus, Mbappe, Pulisic, ... sucasni 20 a menej rocni hraci, ktori predvadzaju lepsie vykony a su oporami svojich timov.

2-3 roky dozadu Kimmich, Asensio, ...

ako uplne vedla a to nebudem riesit Messho, Neymara, ... a tisicky dalsich mladych 20rocnych zacinajucich hviezd.

Super, ze hral konecne dobre. Snad to nebude len proti Malage.

Reagovat
ADM

Takže ja napíšem málo a ty uvedieš 8 hráčov, a ja som uplne mimo? Opora Pulisic s 3+3 v BL. Taký Asensio sá štatistikami pred rokmi ani nechytal na minuloročného Dembeleho (10+21, z toho 2+6 v LM). Neviem, prečo máš vždy potrebu zhadzovať ho. Byť to náš odchovanec, čo stál 0 eur, tvoj pohľad by bol iný...

Reagovat
celeb

Ja som uviedol z brucha 4 SUCASNYCH hracov, ktori maju TENTO rok 20 a menej ako reakciu na tvoje tvrdenie, ze "podobný talent v tom veku ukazovalo naozaj málo hráčov". Otazne je, co je to malo, ale ak to neobmedzujes z historickeho hladiska, tak to 'malo' rozhodne nebude.

'Taky Asencio' strelil v LM dolezite gole a pomohol RM k historicky prvej obhajobe LM - cim sa samozrejme nechytal na minulorocneho Dembeleho.

Pulisic ma smiesnych 3+3 co je stale o 3+0 lepsie nez Debele. Ako vypisal som ti 4 zaujimavych hracov na to, aby si videl, ze su tu podobne talenty, nie aby si ich zbytocne zotieral a velebil Dembeleho, ktory nech si zoberies akokolvek ultraruzove okuliare ma zatial katastrofalnu sezonu (zapricinenu najma zraneniami). Ja sa snazim komentovat realitu a to co vidim. Tvoj pohlad je tuzba po ruzovej buducnosti ... OK, bodaj by bola, ale v komentaroch k zapasu ocakavaj komentare k tomu, co sa deje a nie k tomu, co by bolo fantasticke keby sa stalo. Nie som Dembeleho hater (ani Gomesov) a pokial sa napr. v zapase proti Chelsea konecne prebudi aj strelecky (v zmysluplnej sutazi) budem len a len rad.

Moje osobne obavy z Dembeleho su skor z toho, ze je bezpochyby velmi talentovany (nemam problem uznat), lenze neprijde mi psychicky stabilny ako clovek. Paradoxne by mu pritomnost Lea mohla pomoct, aby realne pochopil svoju poziciu v time. To, ze vie, za aku cenu prestupil mu zda sa dost tlacilo na mozog, bol problem s jeho disciplinou, navstevy v baroch po nociach v Barcelone a pod. Bol by to velmi drahy Ronaldinho 2 a este zdaleka tolko nepredviedol. Snad mame niekoho dostatocne rozumneho vo vedeni, kto dohliadne na to, aby sa to nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Pulisic 1618 minut, Dembele 360 minut.

Ja som tú hrstku hráčov obmedzil na obdobie, kedy sledujem futbal, čo je nejakých 15 rokov, čiže 15-20 hráčov mi príde adekvátne k slovu málo. Inak beriem tvoj zoznam hráčov...

A o tom Asensiovi sme sa bavili "2-3 roky dozadu", preto som ho neporovnával s minulou sezonou.

Inak ja v podstate suhlasim s tým čo píšeš, že svoj potenciál ešte len musí ukázať, ale napr nesúhlasím s tým, že hodnotiť sa bude podľa jeho streleckých schopností, kedže to očividne nie je žiadny sebec a jeho prednosť je nahrávať do šancí, čo je často aj jeho úlohou na ihrisku v Barcelone. Za tých +- 500 minut čo odohral v Barce mi vždy prišiel ako prínos, rozpohyboval to, samozrejme v zápasoch ako včera, na Celte, či proti Juve a nie keď ho Valverde poslal do remízového zápasu na 15min, kde proste vidno jeho nezohranosť.. napriek tomu tam posledne vytvoril 2 šance.

Je pochopiteľné že so svojím štýlom hry bude strácať lopty, v tom veku ich vo veľkom počte strácal aj Messi a stráca ich aj Neymar. Je jeho úlohou a prednosťou presjť 1 vs 1,2,3 a vytvoriť prečíslenie, z ktorého tím ťaží. Druhou stranou je, že po neúspešnom prieniku sa musí aj vracať, to súhlasím a včera to už ukazoval. Ja proste nevidím dôvod nejak kritizovať tých pár výkonov čo zatiaľ podal. Som spokojný a cenovku neriešim, ako písal Hristo chceli sme ho už z Rennes a to by šiel tak max za 20...

A čo sa týka jeho psychiky a správania, okrem toho "nakopnutia" v Katalánskom pohári mi na ihrisku neprišiel ako nejaký dement, neháda sa, nerozhadzuje rukami. Životospráva a nočné bary síce spomínali relevatné zdroje, ale za tie roky som sa už naučil mať k medialnym správam aj nejaké rezervy. Rozcvička je kapitola sama o sebe, to je ale skôr o profesionalizme než vygumovanej hlave, každopádne to posledné video kde sa 50 SEKUND pozeral na hru namiesto rozcvičovania, to snáď nájdeš ku každému hráčovi...

Reagovat
celeb

ja nekritizujem jeho vcerajsi vykon, skor naopak. Bol to jeho najlepsi vykon zatial a DUFAM, ze nastolil trend.

Ja budem osobne jeden z najstastnejsich, ak si to Dembele uprace v hlave, skonci jeho smola so zraneniami a bude platnym clenom timu 10+ rokov. Len upozornujem na tuto jeho (zatial) nestastnu sezonu a potencialne nebezpecenstva 20r. chalana s partickou znamych z geta. Pevne verim, ze sa na to myslelo a chalan je pod dohladom. Takisto, ze sam pochopi, ze poctivo trenovat a posluchat trenera je pre nho to najlepsie. Takisto sa poctivo rozvicit pred striedanim a nie len stat na mieste a pozerat, ako Vermaelen okolo neho 12x prebehne. Hlavne pri jeho 3 zraneniach je to takmer nepochopitelne.

Cize bude to asi este boj, uvidime ako dopadne, klub, trener, hraci mozu pomoct, ale ako to dopadne zalezi HLAVNE na samotnom Ousmanovi.

Reagovat
JM

Jenom doplním, že Asensio ty 2 roky zpět, když byl na hostování v Espanyolu a byla to vlastně jeho první sezona v La Lize, měl za sezonu 4+12

Reagovat
smazaný uživatel

A nejenom to. I herne byl vyborny.

Reagovat
Ed_Hazard

Ono to musí byť strašný nápor na hráča (nech je akokoľvek dobrý) prísť do týmu ako Real, medzi tie hviezdy, do profi prostredia s profi prístupom. Hlavne po psychickej stránke. A potom že čakaj výkony aké predvádzal v predošlom klube, kurnik..

Reagovat
JM

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

a nejlepšího tam nemáš.. shame on you

Reagovat
Coutinho10

škoda ofsajdu, ale dobra hlava

Reagovat
Teoretik

Raketa jen dneska slabší, v té tříčlenné záloze už to očividně není pro něj

Reagovat
ADM

Slušný výkon, veľa pohybu. Dozadu trošku viac otvorené, dopredu to mohlo byť aj o 4 keby namiesto Paulinha hral futbalista Dembele skvelý, Malaga tomu ale pomáha .. proti hlbokému bloku Chelsea by ale určite mohla prospieť jeho kreativita, absenciu Messiho dnes vďaka nemu ani nevnímam..

Reagovat
Visca el barca

Paulinho hraje dobře.

Reagovat
ADM

Narážal som na Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně slušný výkon, na to že hrajeme s neoblíbenou Malagou. Sua, Coutnho a Demebelé skvěle. Na Coutinhovi mě opravdu začíná bavit, jak po řád nebezpečný: takže jak jsem si myslel, žádný tvůrce hry, ale čistý AM. Dembelé se chytá okamžitě, jakmile se mu něco povede. Dnes to načal tou skvělou asistencí a potom už si dělal na hřišti skoro co chtěl. Dneska skoro neymarovský výkon (v dobrém) A Luisovi ukradli čistý gól, vymyšlený ofsajd a šel by sám na bránu

Reagovat
LAM

Ofsajdy pískaj klasicky tragicky

Reagovat
LAM

Tahle sestava s Messim místo Paulinha je prostě to co chci vidět příští sezonu nejčastěji

Dembele je parádní jakmile má trochu víc prostoru a doufám v základ proti Chelsea.

Jinak pokuď to půjde dobře dál,tak stáhnou Suareze,Dembeleho a Albu aby trochu pošetřili před Chelsea.

Reagovat
ADM

Dembeleho nechať, Busa stiahnuť

Reagovat
smazaný uživatel

Piqueho

Reagovat
ADM

Reagovat
Teoretik

jenže jakmile tam bude Messi, tak Coutinho a Dembele budou muset zastávat defenzivnější role.

Reagovat
Visca el barca

Parádní výkon. Sice to je jen Malga, ale i tak. Dembouz je neskutečný talent a jeho hra mě strašně baví.

Reagovat
ADM

Nikde inde na svete nemôžu stáť hráči v múri pred rozhodcovov čiarou, len v Španielsku s úsmevom na tvári

Reagovat
Switchback

Nahrejte někdo černouškovi na gól

Reagovat
Switchback

Umtiti wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele bohužel překvapuje

Reagovat
Reggie

Prekvapuje . To bylo akorat zbozny prani, ze bude stat za hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to ještě přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se mi to moc líbí. Ous se mi líbí čím dál víc.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
ADM

Suarez by si už mohol odpustiť to rozčulovanie, ked mu niekto neprihrá pred bránu

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez se snad ve všem rovná Ronaldovi.

Reagovat
ADM

Slušné torpédo

Reagovat
smazaný uživatel

Ous dobrá bomba těma jeho párátkama

Reagovat
Generalní Gladiator

na to,že outs paří, nemá životosprávu tak celkem

Reagovat
ADM

Gomes na RB. Futbal zomrel

Reagovat
smazaný uživatel

co tam ten Pique dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra nechte zahrat primak Coutinha

Reagovat
smazaný uživatel

eště vystřídat Piqueho nebo Busa

Reagovat
smazaný uživatel

gomes za vidalem - valverde mastermind

Reagovat
smazaný uživatel

ne ze by to obracene bylo lepsi

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

digne je fakt prumerak co si svy odvede ale i posere, fakt nvm co si o nem myslet

Reagovat
Majk91

on doplaca aj na to, ze hraje tak raz za mesiac. Chyba mu zapasova prax,

Reagovat
smazaný uživatel

asi chybi, ale prijde mi ze moc u toho nepremysli, mel by ten cas co dostava vyuzit na max..no dozadu by to jeste slo, ale ty jeho centry na nahodu...

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho jak nadšený za rozhovor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele