LaLiga - preview 11. kola

27.11.2020, 10:00, aktualizováno 30.11.2020, 08:41
Previews
Betisu se ani letos nedaří podle představ, situace v tabulce je ale hodně vyrovnaná a po dnešku se může dotáhnout na šestý Cádiz. Potřebuje k tomu porazit Eibar, jemuž v tabulce patří šestnácté místo...
Real Betis - SD Eibar  (pondělí 21:00)
Po nadějném začátku se Betisu přestalo dařit a aktuálně se opět pohybuje až ve druhé polovině tabulky. V uplynulých dvou kolech inkasoval dohromady devět branek a tak má co napravovat. Verdiblancos to ale nebudou mít jednoduché, proti Eibaru se jim moc nedaří.

Betis svého soupeře porazil naposledy v dubnu 2018 a od té doby s ním ve čtyřech případech třikrát remizoval a jednou prohrál. Není to katastrofální bilance, ovšem tak nějak ukazuje rozpoložení Betisu v uplynulých sezonách. Ani v té letošní se zatím nedaří najít optimální tempo a ambiciózní celek okupuje po po deseti kolech až třinácté místo. Klub před sezonou angažoval zkušeného trenéra Manuela Pellegriniho v domnění, že se Béticos zapojí do bojů minimálně o pohárovou Evropu, což se zatím vůbec nestalo.

Manuel Pellegrini má i nadále důvěru vedení, ovšem fanoušci si žádají více. Minulá dvě kola se Verdiblancos ani trochu nepovedla. V Barceloně prohráli 2:5, v Bilbau dokonce 0:4 a jak si povedou doma proti Eibaru?

Eibar je v tabulce až za Betisem, přesto můžeme tvrdit, že má lepší formu. Od počátku října prohrál jen zápas s Cádizem, jinak pravidelně boduje. Vedle dvou výher zapsal i tři remízy, tu poslední před týdnem s Getafe. Po rozpačitém začátku to není špatné, nicméně i Eibar by potřeboval získat do tabulky tři body. Situace je ve druhé polovině tabulky hodně vyrovnaná, koneckonců pohybují se tam dokonce týmy jako Barcelona nebo Valencia.

Oba tábory hlásí dvě absence. Betisu nepomohou Víctor Camarasa ani Sergio Canales, zatímco Eibar se představí bez Coteho s potrestaným Kikem Garcíou.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Moreno, Bartra, Ruiz, Emerson - Rodríguez, Carvalho - Tello, Fékir, Joaquín - Sanabria
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Pozo, Oliveira, Bigas, Arbilla - Rodrigues, Expósito, Diop, Gil - Enrich, Muto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.70 - 4.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - CA Osasuna  (neděle 14:00)
Barcelona se potýká s obrovskou krizí na marodce, ale přesto se v týdnu nabudila vysokým vítězstvím v Lize mistrů. Teď obrací svou pozornost na LaLigu, v níž se nalézá až na 13. místě. Mnoha absencí by v neděli odpoledne ráda využila Osasuna.

Je až k nevíře, jakou smůlu teď zažívá trenér Ronald Koeman a jak ho asi musí bolet hlava, když přemýšlí o tom, jak složí obrannou linii. Jen si to představte, chybí mu hned čtyři obránci! Mimo hru jsou opory jako Umtiti, Piqué nebo Roberto, zraněn je i Araújo. K tomu připočtěme vážné zranění mladého talentu Fatiho a ne zcela ideální zdravotní stav Sergia Busquetse.

I přesto si klub formátu Barcelony poradil v posledním utkání. Jednalo se o zdánlivě snadný výlet do Kyjeva. Proti tamnímu Dynamu se postavil španělský gigant v řádně oslabené sestavě, chyběl i Messi. Ale přesto se ve druhé půli zvedl k vynikajícímu výkonu, takže na konci utkání vezl domů pohodlnou výhru 4:0.

Teď je ale čas soustředit se na LaLigu, kde sídlí Barcelona až na třináctém místě, což je pro ni naprosto nedůstojné. V minulém kole navíc nezvládla důležitý a ostře sledovaný duel s Atléticem. Je ale jedním ze čtyř týmů, které odehrály jen čtyři duely, takže tabulka je z jejího pohledu značně diskutabilní.

O dominanci Barcelony v zápasech s Osasunou nemůže být pochyb, ale je fakt, že Osasuna jednou za čas překvapí. Není pro ni problém dostat pět až sedm branek za zápas, ale taky zvládne obrat soupeře o body. Od roku 2012 vyhrála Barcelona jen pět ligových klání z devíti.

Osasuně stále chybí trojice Brašanac, Ávila a Hernández, ale přesto zatím nehraje špatně. Má stejný počet bodů jako Barcelona a dostala dokonce stejný počet branek, přičemž hrála jen o jedno utkání víc. Nezvládla dva těžké duely s Atléticem a Sevillou, ale v minulém kole konečně aspoň bodovala. Doma sice od páté minuty prohrávala s Huescou, ale po lepším druhém poločase si díky brance Davida Garcíi připsala aspoň bod.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Dest, De Jong, Lenglet, Firpo - Pjanić, Aleñá - Messi, Coutinho, Braithwaite - Griezmann
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Roncaglia, U. García, D. García, Cruz - Torres, Oier, Pérez, Jony - Budimir, R. García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 7.03 - 11.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Athletic Bilbao  (neděle 16:15)
Bilbao čeká náročný výjezd do Getafe, kde se mu vůbec nedaří sbírat body. Další šanci má v neděli odpoledne a všechno mu hraje do karet. Domácí celek totiž v poslední době nepotkává dobrou formu a klesá tabulkou.

Getafe v této sezoně nehraje evropské poháry jako v té minulé, ale přesto vypadá dost vyčerpaně. Poslední dobou se mu nedaří sbírat body a naopak je plnými hrstmi rozdává. Poslední vyhraný duel se konal trochu paradoxně proti Barceloně, s čímž počítal málokdo. Ale místo aby to svěřence trenéra Josého Bordaláse nakoplo k lepším a především stabilnějším výkonům, konal se přesný opak.

Getafe v dalších čtyřech kolech LaLigy dvakrát remizovalo a dvakrát prohrálo. Dalo v nich jen tři branky a dostalo dvakrát tolik. Minule nevstřelilo ani jednu branku Eibaru a dělilo si s ním body. Getafe už by opravdu potřebovalo konečně znovu vyhrát a zastavit tak svůj pád tabulkou, v níž mu aktuálně patří až jedenáctá příčka.

Dobrou zprávou pro trenéra Bordaláse je to, že může počítat s prakticky kompletním kádrem. Bilbao takové štěstí nemá, protože tomu schází zraněná trojka Ezkieta, Kodro a Gómez.

Vzájemné souboje mezi oběma týmy hovoří o tom, že Bilbau se cesta do Getafe vyplácí jen zřídka. Za posledních deset let totiž baskický celek vezl domů tři body jen třikrát a jinak se spíš smiřuje s porážkami.

Bilbao je na tom bodově vlastně úplně stejně jako Getafe, ale má lepší skóre. Což činí celý souboj ještě zajímavějším. Remíza se jeví jako velmi nepravděpodobným výsledkem, protože právě Bilbao je jedním ze dvou týmů v lize, které ještě ani jednou v devíti duelech neremizovaly. Je to buď anebo. V minulém kole Bilbao reagovalo na porážku drtivou výhrou 4:0 nad Betisem.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Djene, Chema, Olivera - Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Cucho Hernández, Mata
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Capa, Yeray, Martínez, Yuri - Vencedor, Vesga - Williams, Muniain, Berenguer - Villalibre
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 2.82 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Granada CF  (neděle 18:30)
Granada má za sebou další úspěšné představení v Evropské lize a teď se musí zase soustředit na španělskou nejvyšší soutěž, kde to v posledních týdnech malinko zaskřípalo. Po třech zápasech bez vítězství cestuje na půdu poslední Celty Vigo. Celestes ale mají nového trenéra a ten bude chtít doma začít výhrou.

V Evropské lize jde všechno jako na drátkách a po vítězství nad kyperskou Omonií je Granada nesmírně blízko postupu do jarní fáze. Definitivu si může zajistit ve čtvrtek v domácím zápase proti PSV Eindhoven.

V lize ale začali "Nazaríes" ztrácet. Před reprezentační přestávkou prohráli na půdě Realu Sociedad 0:2 a po přestávce dokonce padli s Valladolidem. Ani domácí remíza s Levante se nejeví jako úspěch, takže když to sečteme, zůstává Granada tři kola bez vítězství. V tabulce ale zaujímá šesté místo a to by se na konci soutěže rovnalo velkému úspěchu.

Celta Vigo se podobně jako v minulé sezoně trápí a v neúplné tabulce zůstává po deseti kolech na posledním místě. Vedení klubu se tak logicky rozhodlo pro změnu trenéra a odvolaného Óscara Garcíu nahradil Eduardo Coudet. Nový trenér zatím vedl Celtu v jednom utkání proti Seville a úspěšný nebyl. Celestes prohráli v Andalusii po přestřelce 2:4 a zůstali na posledním místě.

V loňské sezoně byla ve vzájemných soubojích úspěšnější Granada, která vyhrála na Balaídos 2:0. Duel v Granadě pak skončil bezbrankovou remízou.

Domácím bude chybět pouze zraněný Joseph Aidoo, ovšem hned u trojice hráčů je start nejistý. Jedná se o Sergia Álvareze, Kevina Vázqueze a Emreho Mora. V táboře hostí panuje podobná situace. Neyder Lozano a Ángel Montoro jsou zranění.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Murillo, Araújo, Mallo - Nolito, Tapia, Suárez, Méndez - Mina, Aspas
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Foulquier, Duarte, Sánchez, Neva - Herrera, Milla, Gonalons - Puertas, Soldado, Machís
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.46 - 4.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Villarreal CF  (neděle 21:00)
Estadio Anoeta bude dějištěm zápasu mezi vedoucím Realem Sociedad a "Žlutou ponorkou" z Villarrealu. Oba celky se pohybují na samotné špici soutěže a tam chtějí pochopitelně co nejdéle setrvat. Zároveň se potkají týmy, které mají skvělou formu a v soutěži dosud prohrály jen jeden zápas.

Lépe už je na tom jen Atlético Madrid, které zůstává bez porážky. Real Sociedad se stále drží na čele LaLigy a zatím ho nikdo nevystrnadil. Před týdnem urval cenné vítězství v Cádizu, když duel rozhodla jediná branka Alexandera Isaka. Bylo to už šesté ligové vítězství v řadě, ovšem o titulu v San Sebastianu zatím nemluví.

Baskové také startují v Evropské lize a po čtyřech kolech mají na svém kontě sedm bodů, přičemž jim patří průběžná nepostupová třetí příčka. Kouč Imanol Alguacil byl však s remízou 0:0 na hřišti AZ Alkmaar spokojen. Skupinu považuje za velmi náročnou, ale věří, že ve zbylých dvou zápasech si San Sebastian postup vybojuje. Ve čtvrtek ho čeká chorvatská Rijeka a na závěr cestuje na žhavou půdu Neapole.

Ještě více se v Evropské lize daří Villarrealu, který svojí skupinu dokonce vede. Remízou v Tel-Avivu sice poprvé ztratil body, ale o jeho postupu do další fáze téměř nikdo nepochybuje. Dobrá situace panuje i v LaLize. Villarreal v minulém kole remizoval s Realem Madrid 1:1 a svojí neporazitelnost natáhnul už na sedm zápasů. "Žlutá ponorka" se posunula na průběžnou třetí příčku a pokud zvítězí na Anoetě, sníží ztrátu na Basky na jediný bod.

"Oba týmy se snaží hrát dobrý fotbal, takže to bude atraktivní, ale velmi obtížné utkání. Jsou ve skvělé formě, ovšem my také. Chceme odejít se třemi body, abychom odstranili vzájemnou mezeru v tabulce," prohlásil sebevědomě záložník Trigueros.

Imanol Alguacil nadále nemůže počítat s Lucou Sangallim i Asierem Illarramendim. Určité zdravotní komplikace má i David Silva a jeho nedělní start je v ohrožení. Hosté hlásí jen jednu absenci a to je Alberto Moreno.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Muňoz, Normand, Elustondo, Zaldua - Merino, Guevara - Barrenetxea, Oyarzabal, Portu - José
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Torres, Estupiňán - Parejo, Iborra, Trigueros - Moreno, Alcácer, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.27 - 3.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Cádiz CF  (sobota 14:00)
Prvním utkáním sobotního programu už 11. kola nejvyšší španělské ligy bude střet dvou nováčků. Ve spodních patrech tabulky je ale nehledejte, protože zatím předvádí velmi dobré výkony. Zvlášť Cádiz se udatně pere s předsezónními sestupovými tipy.

Ani Elche ale zatím nehraje jen druhé housle. Oproti Cádizu sice odehrál o dvě utkání méně, zatím je na osmi hracích dnech, ale i za těch osm kol se mu povedlo nasbírat úctyhodných dvanáct bodů. Na nováčka skvělá bilance. V minulém kole Elche navázalo na to předchozí stejným výsledkem. I proti Levante si připsalo remízu 1:1.

To mimo jiné znamená, že Elche už čtyři ligová klání neudrželo čisté konto. Do dalšího domácího duelu na Estadio Manuel Martínez Valero půjde s vědomím, že doma se mu proti Cádizu daří. Cádiz totiž za posledních patnáct let odjížděl z Elche se třemi body jen jednou, v roce 2017.

Oba celky se téměř pravidelně setkávají v druhé lize. Cádiz si nyní užívá velmi dobré postavení v neúplné tabulce, protože mu patří skvělé páté místo. Je ale jedním z týmů, které mají za sebou všech deset duelů. A už ve dvou posledních duelech nedal ani jeden gól, přičemž oba zápasy s velkými favority (Atlético a Real Sociedad) shodně prohrál.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Barragán, González, Verdú, Josema - Marcone, Guti - Josan, Milla, Morente - Boyé
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Iza, Fali, Mauro, Espino - Ander, Jonsson - Sánchez, Fernández, Izquierdo - Malbašić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 2.84 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Atlético Madrid  (sobota 16:15)
Atlético Madrid se zatím snaží držet krok s prvním Realem Sociedad, byť má o dva zápasy na kontě méně. V těchto dnech prožilo ale velké zklamání v Lize mistrů, které se bude snažit odčinit duelem s Valencií. Té se, jako v poslední době již tradičně, nedaří.

Los Che patří k týmům, které nastoupily do všech deseti dosud odehraných kol LaLigy. Moc jim to ale nepomohlo. Na pohárové příčky opět ztrácejí a z třiceti dostupných bodů jich získali jen dvanáct! Trenér Javi Gracia se sice nedostává pod palbu kritiky, která je většinovou částí fandů směrována spíše na majitele a vrchní špičky managementu, ale klid na práci rozhodně necítí.

Zejména říjen se Valencii vůbec nepovedl, protože ze tří ligových duelů všechny prohrála a nezískala ani bod. V listopadu už to vypadá trochu lépe a tento měsíc opět ukázal, že Valencia umí zklamat stejně snadno, jako šokovat. Dát čtyři góly Realu Madrid, to už chce hodně velký um. Ale možná ještě větší um je zapotřebí na to, abyste remizovali s Deportivem Alavés. Jako se to stalo Valencii v minulém kole, přičemž ještě dvacet minut před koncem prohrávala o dvě branky.

Aktuálně to tedy stačí až na deváté místo, daleko od příček, která znamenají svět. Mladý záložník Carlos Soler ale věří, že se situace brzy zlepší. "Víme, že naše aktuální postavení není ideální a od představ fanoušků i nás samotných je to hodně vzdálené. Ale nevzdáváme se. Stojíme za trenérem a táhneme za jeden provaz. Utkání s Realem nám ukázalo naše možnosti, jen se nesmíme bát a chce to lépe proměňovat naše šance," dodal Soler.

Na hřišti v dresu Valencie zřejmě neuvidíme zraněné hráče jako Gayá, Diakhaby nebo Cillessen. Hostující Colchoneros mají těch absencí taky požehnaně. Mimo hru jsou koronavirem nakažení Luis Suárez s Torreirou, zatímco zranění nepustí do hry Diega Costu, Herreru nebo Vršaljka.

Už víc než čtyři roky se Colchoneros na stadionu Mestalla nedočkali vítězství. A teď také nejsou v ideální formě. Dokazují to především v Evropě. Liga mistrů je z jejich pohledu zatím přinejmenším podprůměrná.

Ve skupině jim patří druhé místo za suverénním Bayernem, ale získat ze čtyř duelů jen pět bodů ještě k tomu se záporným skóre, to se Atléticu vůbec nepodobá. Naposledy nevstřelilo ani jednu branku Lokomotivu Moskva. V rámci ligy ale naposled porazilo samotnou Barcelonu, takže jeho forma jje spíš dost nevyzpytatelná.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Wass, Paulista, Guillamón, Lato - Soler, Račić - Musah, Kang-In, Guedes - Gómez
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Savić, Giménez, Hermoso - Llorente, Koke, Ñíguez, Carrasco - Correa, Félix
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.22 - 3.72 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Huesca - Sevilla FC  (sobota 18:30)
Ve španělské LaLize je jen jeden tým, který stále čeká na první výhru. A tím je jeden z předních kandidátů na sestup Huesca. Ani v sobotu odpoledne není moc pravděpodobné, že by se radovala z výhry, protože ji navštíví účastník Ligy mistrů Sevilla.

Huesca tráví listopad na předposledním místě a ode dna ji dělí jen lepší skóre, než má Celta Vigo. Huesca dostala už 16 gólů a její obrana se neustále trápí. Čisté konto dosud udržela jen ve dvou případech, proti Elche a překvapivě taky proti Atléticu. Remíz má Huesca na kontě už sedm, suverénně nejvíc z celé ligy. A remízou skončilo také její minulé utkání.

To sehrál nováček ligy s Osasunou a vše od začátku vypadalo slibně. Už v páté minutě se totiž prosadil útočník Sandro Ramírez. Jenže ve druhé půli Huesca neproměnila několik šancí na zvýšení náskoku a s přibývajícím časem evidentně ztrácela síly. To se jí nakonec stalo osudným, protože v 68. minutě srovnal David García.

Trenéra Míchela může těšit aspoň fakt, že má k dispozici téměř kompletní kádr. O důležitý a atraktivní duel přijde jen zraněná dvojice Antonio Valera a Gastón Silva. Sevilla bude mít hodně limitované možnosti na křídlech, protože svalové zranění dost možná nepustí do hry Susa ani Idrissiho. Mimo hru je i brankář Bounou.

K dobru ale slouží skvělá série výher. Pokud bychom do ní počítali i představení v Lize mistrů, tak aktuálně sevillský celek vyhrál už čtyři poslední duely. Což je vzhledem k mizernému úvodu sezony velmi dobrá zpráva. V minulém kole základních skupiny prestižní soutěže Sevilla v nastavení urvala výhru nad Krasnodarem a navázala tím na povedené utkání s Celtou Vigo. Dlouho se sice nemohla odpoutat od soupeře, ale během posledních pěti minut definitivně rozhodla dvěma góly.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - López, Ínsua, Siovas, Galán - Fereiro, Mosquera, Rico, García - Ramírez, Mir
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Navas, Koundé, Diego Carlos, Rekik - Jordán, Fernando, Rakitić - Torres, De Jong, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.16 - 3.46 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Deportivo Alavés  (sobota 21:00)
Hráči Realu Madrid zvládli středeční duel na půdě Interu Milán a v Lize mistrů se konečně odpíchli směrem k postupu. Naopak v domácí soutěži polevili a po dvou zápasech bez výhry spadli na čtvrté místo. Proti Alavésu budou plnit roli favorita, navíc v Madridu s ním prohráli naposledy v roce 2000.

Tehdy se hrálo na slavném Santiago Bernabéu a Real Madrid byl absolutně na vrcholu, přesto nebylo vítězství zas tak velkým překvapením. V Deportivu se totiž rodil velmi silný tým, který nakonec v roce 2001 dokráčel do finále Poháru UEFA.

Tyto události jsou pochopitelně už historií a zatímco Real Madrid zůstal TOP klubem ve Španělsku i na světě, Alavés si postupně prošel těžkým obdobím a na čas nejvyšší soutěž několikrát opustil. Aktuálně však patří mezi stálice LaLigy a pochopitelně by se v ní rád co nejdéle udržel. Alavés nevstoupil do sezony dobře a na první výhru v sezoně čekal až do pátého kola. Po výhře 1:0 nad Bilbaem mají jeho výsledky vzestupnou tendenci a o jak kvalitní týmy se jedná by mohly vyprávět Barcelona nebo naposledy Valencia. Oba celky si na Mendizzorrotze připsaly jen bod. Deportivo se v tuto chvíli pohybuje na patnáctém místě tabulky, ale určitě není radno ho podceňovat.

Mezitím co Real Madrid začal úspěšně hasit nepříjemnou situaci v Lize mistrů, začala se komplikovat domácí soutěži. V posledních dvou kolech Madridští nezvítězili a v tabulce se propadli na čtvrté místo. "Sobota je pro nás jako další finále s důležitými třemi body. Utkání je to ale jiné, Alavés je jiný soupeř. Je to tým, který dokáže věci zkomplikovat, ale my si chceme vést dobře," prohlásil na tiskové konferenci Zinédine Zidane.

"Věřím v sebe i hráče. Hráči věří ve mě a v tým. Pokud se mě ptáte - jsme tým. Myslím, že jsme neuvěřitelně pozitivně naladěni. Jsem v úýasném klubu a užívám si to," pokračoval v dobré náladě populární "Zizou".

V jaké sestavě vyběhne na trávník Alfréda di Stefána Real? Valverde i Serio Ramos jsou zranění. Otazník pak visí nad Militãem, Jovićem i Benzemou. "Bílý balet" má však dostatečné široký kádr, aby případné výpadky doplnil. Alavés má v tomto směru menší výhodu, jedinou jeho absenci tvoří dlouhodobě Pere Pons.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Marcelo, Varane, Nacho, Carvajal - Kroos, Casemiro - Hazard, Asensio, Rodrygo - Mariano
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Lejeune, Laguardia, Duarte - Méndez, Pina, Battaglia, Jota - Pérez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.74 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Levante UD  (pátek 21:00)
Už v pátek večer se do sebe pustí dva sousedé z tabulky Valladolid a Levante. Domácí zaznamenali růst formy a po týdnech bodového strádání slepili dvě výhry v řadě, čímž se dostali mimo sestupové pásmo. Tam se ale vrátí, pokud doma podlehnou Levante.

Valencijský celek ztrácí na Valladolid jen dva body a nesmíme zapomínat, že jedno utkání má ještě k dobru. Hostům se ale nedaří podle představ. Je sice pravda, že poslední ligový duel prohráli v polovině října, ale sbírat body po jednom také není optimální. Levante by potřebovalo konečně zvítězit, naposledy se tak stalo koncem září a šlo o dosud jedinou výhru v sezoně.

Po čtyřech remízách v řadě je na čase zvítězit, ale podaří se to na půdě Valladolidu? V roce 2017 se to podařilo, ale to oba celky ještě hrály nižší soutěž. V té nejvyšší si ze stadionu Josého Zorrilly odvezli nejvýše bod. Koneckonců to by bylo pro aktuální formu příhodné.

Valladolid vstoupil do sezony špatně a na vůbec první výhru v sezoně čekal dlouho - až do 8. listopadu. Následovala reprezentační přestávka a po ní přidali "Pucelanos" další tři body za překvapivou výhru v Granadě 3:1. Šest bodů je zároveň vyprostilo ze sestupových pozic, kam naopak spadlo po sérii remíz Levante.

Oba celky hlásí absence, ale nejde o nic dramatického. Valladolid se musí obejít bez Kike Olivase a hostům bude scházet Cheick Doukouré, Enis Bardhi a Aitor Fernández. Všichni tři přitom patří do základní jedenáctky.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Nacho, González, Fernandez, Hervías - Plaňo, Emeterio, Alcaraz, Orellana - Guardiola, Sousa
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Vegas - Miramón, Vezo, Postigo, Clerc - Frutos, Campaňa, Malsa, Melero - Morales, Rochina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.34 - 3.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad1072121:423
2.Atlético Madrid862018:220
3.Villarreal CF1054114:1019
4.Real Madrid952215:1017
5.Cádiz CF104248:1114
6.Granada CF942310:1414
7.Sevilla FC841311:813
8.Athletic Bilbao940511:912
9.Valencia CF1033417:1612
10.Elche CF83328:912
 Getafe CF93338:912
12.Real Betis1040612:2112
13.FC Barcelona832315:911
14.CA Osasuna93248:911
15.Deportivo Alavés102449:1210
16.SD Eibar102446:910
17.Real Valladolid1023510:159
18.Levante UD91449:147
19.SD Huesca100738:167
20.Celta Vigo101458:197

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (161)

Přidat komentář
roman1978

Tak snad už za 3 body

Reagovat
dextroza_m

Osm gólu alespoň... Nasadit mlaďochy a když Lea, tak na druhý poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

8 gólů je reálných, otázkou je, kolik z nich dá Barcelona.

Reagovat
roman1978

No nevím, jde o sousedy středu tabulky s velice nízkou produktivitou

Reagovat
LAM

Tak dohoda o snížení platů nakonec na světě. Ušetříme kvůli ní dalších 172 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sokar

Neviem ci sa to da nazvat ze usetrime, ono sa to len rozvrhne na dalsie sezony, ci?

Reagovat
Al Capone

Nevim nevim, bude to těžký mač, Alaves má jen o bod míň jak házenkáři od moře.

Reagovat
smazaný uživatel

A byl

Reagovat
technecium

Chtělo by to vyhrát, abychom se přiblížili záchraně

Reagovat
kaja900

bože, my máme takovou smůlu na ty penalty.. to není možný už

Reagovat
misinho7

neskutocne no

Reagovat
Kincl

Co zas dělají ty pitomci?

Reagovat
misinho7

Boze ale zas spravili debilit. To nedorozumenie Marcela a Nacha sposobilo ten roh a potom ruka no. Boze na Marcela v zaklade zacinam byt alergicky

Reagovat
kaja900

taky.. jakmile hraje Marcelo tak je to průser dneska to potvrdil hned ve 4. minutě

Reagovat
CHONG

Můžeme být rádi, že po druhém rohu nebyla i druhá penalta

Reagovat
roman1978

Tak to jsem už celkem dlouho neviděl. 20 minut a tři pokusy o penaltu a ani jeden neprošel. Wow

Reagovat
vilp

Přitom na Hazarda docela jasná.

Reagovat
roman1978

Tak určitě. Skočil půl hodiny předem, ale jasná.

Reagovat
misinho7

Reagovat
vilp

Se na to podívej znovu, tragéde.

Reagovat
roman1978

Traged té ráno oblékal, debile

Reagovat
kaja900

nereaguj na něj, ten tu věčně píše jenom lejna..

Reagovat
roman1978

Ooo, jak se sletelo bílé zlo. I po přezkoumání VARem to penalta nebyla. Tím VARem, který Vám přihrál od jara již tolik bodů, že jste si zvykli na penalty za cokoli. A kdyz je to jednou posouzeno správně, tak se to nelíbí. Beee beeee.

Reagovat
misinho7

jj teraz posouzeno spravne a vtedy nebolo ne?

Reagovat
roman1978

Jde spíš o to, že ani posuzováno nebylo.

Reagovat
misinho7

Jezis Eden zas zraneny tento prestup bude vazne jeho nocna mora

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen jeho

Reagovat
kaja900

Hazard zase zraněnej, to už není možný to je zase zápas blbec..

Reagovat
Kokesh

Hazard

Reagovat
garruklol

Kaka 2

Reagovat
misinho7

Masakeer ze z jedneho z najlepsich hracov ktory nebol nikdy zraneny sa u nas stala totalna troska ktoru trosku dakto kopne a koniec.... toto je zle velmi zle...

Reagovat
kaja900

nechápu no

Reagovat
vilp

Prý zase ten stejný kotník.

Reagovat
misinho7

to zas bude mesiac out...

Reagovat
CHONG

Kaká byl ze začátku skvělý, Eden je k ničemu už od příchodu.

Reagovat
misinho7

no cudujme sa ked zahra 3 zapasy a tak je 2 mesiace out..ten dokym sa stale dostane do formy tak sa zrani, a urcite to nepomaha jeho psychike a potom to radsej dava na istotu dozadu, zatial to vyzera ako velka katastrofa

Reagovat
Greny

Co se mu stalo?

Reagovat
Raul=Real

Kroos je dement? To co urobil?

Reagovat
Jackmaker1989

Ale Mariano ma baví teda oveľa viacej ako Benzema

Reagovat
Ed_Hazard

Z Mariana doslova srší sila a chcenie. Hocikde inde by dostával viac šancí. Tu to je čisto o ZZ a jeho osobnom postoji..

Reagovat
Jackmaker1989

Dúfam, že Zidan čoskoro odíde a už sa nikdy nevráti.

Reagovat
misinho7

mne sa paci ze stale tam je v tej 16nastke bojuje a chce zakoncit, skoda ze mu to este nepadlo..kebyze si predstavim ze je tam Karim tak si nahravame okolo sestnasky 90 min :D takto tam aspon je na koho centrovat

Reagovat
roman1978

Přesně. Ale já jsem rád za benzina

Reagovat
Mateo16

Jedine stastie je ze FCB je na tom este horsie ale toto je sezona ako pod Solarim ci Lopem , neskutocne na to pozerat ako isla Barcelona a Real kvalitativne dole

Reagovat
Diskostu

???? FCB horšie ???? Barcelona ešte zamieša Karty zato Real je úplne odpísaný...

Reagovat
CHONG

Pod Solarim i Lopem to teda (když už nic jiného) bylo aspoň o kus koukatelnější.

Reagovat
Israha

To je nějaká challenge, kdo zaviní dementnější penaltu? Pět penalt za poslední tři kola, a všechny úplně zbytečné, z ničeho, darované góly soupeři. Ta ofenziva víc jak dva góly není schopna uvařit, pak jsou takovéhle zkraty o to větší průser. A Asensio začíná dohánět Marcela a Isca ve zbytečnosti na hřišti.

Reagovat
Mateo16

Reagovat
misinho7

ok toto nema zmysel, zas zapas v proti "slabemu" a totalna tragedia...budeme s Barcou bojovat o top 4

Reagovat
Diskostu

Barca ukope bez akýchkoľvek problemov ti budú aj na titul útočiť

Reagovat
misinho7

Reagovat
Diskostu

tak v Barce kvalita je Real je na tom kvalitatívne oveľa horšie + ked rozhodca čaka na každu priležitosť aby mohol Real poškodiť tak Top 4 mi nepríde Realna

Reagovat
misinho7

ok

Reagovat
kaja900

fakt zápas blbec neskutečně soupeřům darujeme góly a penalty poslední 3 kola

Reagovat
Jackmaker1989

Totalne dno, ZIDANE out!

Reagovat
misinho7

Ta Marcelova bilancia ale bude sialena. Ten naozaj vzdy ked hraje tak stratime sialene

Reagovat
kaja900

já to právě čekal když sem ho viděl v základu.. nevím proč ho tam Zidane dává

Reagovat
Diskostu

Kurtoa za zahral na Ter Stegena

Reagovat
smazaný uživatel

Uefadrid, jaksi se nedari, ze by dosly money?

Reagovat
Diskostu

došla kvalita a motivacia....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mateo16

Inak to vlastne obranuje to je kazdy protiutok golovka

Reagovat
Hristo Stoichkov

Barca i Real nechávají soupeřům strašný množství prostoru, to je na takový úrovni neuvěřitelný. U Zidaneho Realu dlouhodobě mám pocit, že se až příliš přizpůsobuje hře soupeře, dokáže se velmi dobře připravit na silný týmy, ale svým stylem není vůbec schopný přehrát trpaslíky. Barca naopak individuální kvalitou tyto zápasy zvládá, ale není schopná si poradit se špičkovými týmy. Výsledkem je, že jsou oba ve stejný kaši. A rozhodně to nevyřeší žádný megapřestup, naopak potřebují spoustu kvalitních a levných přestupů, aby se ty kádry rozšířily, pro covidovou současnost s našlapanými termíny je lepší mít kádr jako Atlético, který má stabilní defenzivu a v ofenzivě má na každý post slušnou náhradu, tudíž mohou i naplno těžit z možnosti pěti střídání.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Moudrid uplne v hajzlu Alaves o tridu lepsi Spiny, uz se vam to hrouti, korupcnicke spiny

Reagovat
Jacks11

chovej se, mentále

Reagovat
Jordi Alba

Tyhle idioty, co si dělají každej měsíc nový přezdívky ani nemá cenu řešit.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle je na EF uz leta no. Podle toho stylu urazeni ho vzdycky neomylne poznam. Prezdivek tady vystridal uz asi miliardu, ve schrance s nim mam zpravy z roku 2014. Vzdycky se zaregistruje, chvilku se chova normalne, pak mu rupne v bedne a zacne se chovat jako naprostej kokot.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Jordi Alba

To pozná i slepej, že to jsou ty samý dokola, ale když na ně lidi furt reagujou, tak se není čemu divit.

Reagovat
smazaný uživatel

uklidni se, moralisto

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Jacks11

hlavně ať se tu Barca fans Realu neposmívají!!!!!!!!!

My jsme v obdobnejch sračkách!!!!!!! ne-li větších a zejtra se může stát ledacos s naší "konzistencí" výkonů. takže bych se zdržel posměchu.

Reagovat
Raul=Real

Vydrzi ZZ do konca sezony?

Reagovat
CHONG

Snad ani do konce dne.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Jackmaker1989

Reagovat
stas87

Prečo ma Neymar aj Vinicius skratku Jr na drese? To je nejaká brazílska špecialita?

Reagovat
smazaný uživatel

Fotři jsou senior

Reagovat
LH171186

Jako fanoušek Barcelony jen kroutím hlavou....Nejen že my jsme v prdeli , ale dnes Real.... :O Zidane a Koeman se opravdu předhánějí ....

Reagovat
Jackmaker1989

Že budú upadky oboch po CR7 a najlepšej ére Messieho (Andres a Xavi) veľké som vedel, ale toto je regulerne fakt ešte horšie. Toto hrozí najbližšie roky bojom o TOP4.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Jackmaker1989

To čo chcel zapískať akože ruku Casemira a penaltu pre Real?

Reagovat
Jackmaker1989

Ty vole, chudak Mariano

Reagovat
roman1978

Case

Reagovat
N.Gin

To byl aspon signal

Reagovat
Jackmaker1989

Už som teda videl veľa ale toto

Reagovat
houdic

Tak zejtra zápas o titul

Reagovat
Gazdo

Jop Aleňa poda dobry vykon tak sup ho na lavicku

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha Pedri-De Jong-Coutinho asi ještě nehrála, že? Ale čekal sem tam Aleňu, škoda. Každopádně mám pocit, že Koeman chce z Pedriho snad udělat naši hlavní desítku, což je až znepokojivě odvážné. Uvidíme, jestli to ponese ovoce a za rok bude mít cenu 100 mega a 15 asistencí v lize.

Reagovat
LAM

Chybí mi tam jenom Dembele, ale to rameno asi ještě není na celej zápas. Jinak to je ale asi nejofenzivnější sestava za hodně dlouho.

Reagovat
LAM

Co to je za sestavu?

Co budem hrát za systém?

Reagovat
Kluivert9

4-1-4-1?

Reagovat
2miguel1

Mne sa zostava páči. Ofenzivna, ale hrame doma proti Osasune. Cakam ale komenty preco nehra Puig Alena.

Reagovat
patas92

4-1-5

Reagovat
ADM

3-9

Reagovat
ADM

Ale to až poslednych 15 min ked budeme prehrávať.

Reagovat
Gazdo

Ty vole ale ja sa fakt bojim ze toto bude nepozeratelna sracka... nam tam nehra ani jedno kridlo ty vole ale rovno 4 hraci ktori sa citia najlepsie ked maju slobodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Leo poctí Maradonu hattrickem

Reagovat
ADM

Couts klasika, trafil prvého hráča

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho tvle

Reagovat
smazaný uživatel

Griez je zatím hodně vidět

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
ADM

Reagovat
Gazdo

Dnes je zatial vyborny

Reagovat
smazaný uživatel

nádherenej míč od Messihoa ještě i poctil Maradonu rukou

Reagovat
ADM

Co tam zase Couts vyvádzal

Reagovat
smazaný uživatel

Braith se tam pěkně narval, ale Couts zase to zakončení

Reagovat
Murena

Griez

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

GRIEZMANNNN

Reagovat
roman1978

A toto trefi

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

A Griezman ma zas na rok od golu pokoj

Reagovat
ADM

GRIEZMANN

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

krásná akce a konečně pořádný gól od Antoána, žádná šmudla

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho Tohle bch dal i ja

Reagovat
smazaný uživatel

vystřídej už toho Coutinha...dvakrát netrefí prázdnou bránu vůl

Reagovat
ADM

Fakt zbytočný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně zase nějaký pěkný, živý, běhavý výkon. Messi to krásně rozdává, dobře vypadá i Dest a Pedri, Griezmann hraje snad nejlepší zápas za půl roku. Sejří mě tam akorát Coutinho.

Reagovat
LAM

Messimu svědčí,že tam má konečně pořádnou 9,která mu tam i nabíhá.

Pedri ale hraje zbytečně mimo pozici.Na tenhle flek bych dal Alenu.

Reagovat
Petrinho17

Presne tak. To by som aj ja vyzdvihol, že je evidentne vidieť ako pomohol zostave čistý hrot. Braithwaite plní svoju úlohu v rámci možností veľmi dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě na něm právě hodně baví, že očividně zvládne AM, křídlo i CM, což je na jeho věk neskutečné.

Reagovat
celeb

Reagovat
celeb

Snad to Koeman naplanol tak, ze ak sa Couts do 60. minuty nepreberie, tak prijde Alena na CM a Pedri sa posunie dopredu.

Reagovat
Kluivert9

Místo Pedriho už tam je šnek.

Reagovat
2miguel1

Coutinhovi to nepada ale vzdy stoji tam kde ma, takisto svojim pohybom vytvara viac priestoru pre Messiho. Celkovo to nieje pomale kvoli spanielom Bus-Roberto-Pique

Reagovat
celeb

Tak krasne ho Pedri vysunul ... Couts zas upada niekam do mizerie, vsetky jeho riesenia sa zdaju byt zle. Mozno by mu pomohol gol, tazko povedat. Zvysok celkom fajn.

Pedri vedla Frenkieho, 1 x na stite, napriek tomu tam dominuje a kazi menej nez DJ, takisto smerom dopredu dobre rozmiestnuje lopty.

Dest, Pedri, Fati - buducnost Barcelony, zlepsuju naladu cules v tejto ciernej sezone.

Reagovat
celeb

* 1. krat

Reagovat
Kluivert9

Busquets... takže pěknej rychlej fotbal skončil

Reagovat
sokar

Coutinho 3 tutovky odfajcil kebyze nedorazi Martin tak to by bolo zas trapenie do konca zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

no hurá Griezmann opět dobře

Reagovat
Jordi Alba

Hazard nemá šanci Griezmanna dohnat v statistikách tuhle sezónu už.

Reagovat
ADM

Celý čas to tu bolo asi väčšine jasné, že Leo nebude ako stredný útočník fungovať. Napriek tomu poslali Suareza preč bez nejakej náhrady. A viď, stačí tam dať hráča, ktorý sa bije so stopermi a celý tím začne aspon čiastočne fungovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenglet to slušně schytává tyvole

Reagovat
celeb

Pici, to nevyzera dobre - tak nakoniec vsetci 4 stoperi zraneni????

Reagovat
smazaný uživatel

ty kráso, to je fakt super, kdo tam eště je?

Reagovat
2miguel1

Araujo bude kedy fit?

Reagovat
sokar

Dufam ze coskoro :D aj Umtiti by mohol byt uz fit

Reagovat
smazaný uživatel

DEMBÉÉÉÉÉLÉÉÉ

Reagovat
smazaný uživatel

Trincao to udělal dobře první asistence, pokud se nemýlím

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
smazaný uživatel

nádherně

Reagovat
sokar

To bol dres Newels old Boys?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
sokar

Ale zrovna Maradona tam toho vela neodohral, ci hral tam v mladezi? Viac mu bola blizka Boca. Cakal by som ze tam bude mat dres z repre ako toto

Reagovat
patas92

Tak je to Messiho mateřský klub, tak je možné, že ho dostal přímo od Maradony, když tam byl

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že to byl přímo dres od Maradony

Reagovat
sokar

Jop asi to bude ono :) taka to paralela ma vobec nenapadla ze sa tam stretli v rovnakom obdobi

Reagovat
celeb

vraveli na BeIn, ze ked tam prichadzal(?) Diego, tak tam 6 rocny fracek Messi zongloval s loptou pri ciare.

Reagovat
ADM
Reagovat
smazaný uživatel

to měl Drinkao dávat

Reagovat
2miguel1

Treba treba to manažovat aby aspon 2/3 hracov hrala len raz za tyzden.

Reagovat
Gazdo

Odteraz pisem pred kazdym zapasom ze to bude nuda ocividne to totiz funguje

Reagovat
houdic

Skvělý, že kdyby byl nějakej maličkej faul před minutou na půlce tak k tomu se klidně vrátí. Ale že si vymyslí roh, z kterýho je potom penalta je uzavřená věc...

Reagovat
stas87

Ako moze Manzano nariadit roh, ked hlavicka ide dost vedla branky a je evidentne ze lopta nezmenila smer? Ruka jasna, takze penalta ano ale roh vobec nariadeny byt nemal, to bolo fakt tragicke rozhodnutie.

Skoda ze Villarreal viac neutoci, tych prihravok na riziko tam maju domaci dost a je zrejme otazka casu, kedy sa im to vypomsti..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele