Jak Leicester sestřelil Lamparda: Sestava 18. kola Premier League

25.01.2021, 20:00
Názory a komentáře
James Maddison (© AFP)
Tahle zpráva ovládla dnešní svět sportu. Frank Lampard skončil na lavičce Chelsea - ta se s jedním ze svých nejlepších hráčů historie rozloučila po roce a půl. Nyní vyšlo najevo, že právě utkání na hřišti Leicesteru bylo pro Romana Abramoviče tou poslední kapkou. Foxes na rozdíl od Blues zvládli zápas fantasticky a tomu odpovídá i složení poněkud improvizované All-Stars 18. kola.

Proč improvizované? No proto, že jsme osmnáctou sestavu složili až po té devatenácté. 18. kolo se kvůli FA Cupu rozložilo do dvou týdnů - polovina duelů se hrála minulý týden, ta druhá ještě o týden dříve.

A právě proto se už možná zapomnělo, že Sheffield proti Newcastlu vybojoval první výhru v sezóně. V defenzivě United exceloval především Ethan Ampadu, jemuž v obraně All-Stars dělá společnost hned dvojice fotbalistů z Leicesteru. Lišky sestavě dominují, dva hráče "dodaly" i do záložní řady.

Pozn.: Zápasy 18. kola Aston Villa - Tottenham a Leeds - Southampton byly odloženy. Do All-Stars 18. kola se nepočítá žádné z utkání Tottenham - Fulham (16.), Burnley - Man Utd (1.), Man City - Aston Villa (1.) nebo Aston Villa - Newcastle (11.).

Sestava 18. kola Premier League


Autor: Marek Ustohal

Gólman - Nick Pope (Burnley): Liverpool si na něm vylámal zuby, Nick Pope pochytal obhájcům titulu šest střel a měl jednoznačně největší zásluhu na senzační jednogólové výhře Burnley. Především jeho zákroky proti šancím Alexander-Arnolda a Salah byly skvělé.

Pravý stoper - Wesley Fofana (Leicester): Těžko říct, jestli na tom má větší zásluhu nemohoucnost Chelsea, nebo výborný výkon zadáků Leicesteru, ale Fofana opět potvrdil svoji extratřídu. Vyhrál spoustu soubojů a soupeřovým ofenzivním hvězdám nedovolil zhola nic.

Střední stoper - Michael Keane (Everton): Reprezentační obránce Anglie zažívá jednoznačně nejlepší sezónu v kariéře, a to jak po stránce defenzivní, tak i po té střelecké. Na hřišti Wolverhamtponu odevzdal výborný výkon, a navíc vstřelil vítězný gól.

Levý stoper - Ethan Ampadu (Sheffield United): Nejhorší podzim v historii Premier League. Nic víc, nic míň. Sheffield získal za devatenáct zápasů jen 5 bodů, což je ještě o dva míň než v legendární sezóně 07/08 Derby. Tři z nich ovšem zrovna nedávno proti Newcastlu, který to domácím dost usnadnil i vyloučením Frasera. Pak už stačilo dát jeden gól a skvěle bránit - o což se mimo jiné zasloužil hlavně Ethan Ampadu.

Pravý wingback - Timothy Castagne (Leicester): V úvodu sezóny nadchnul, a tak jsou fanoušci Leicesteru určitě moc rádi, že je jejich klenot na kraji obrany zpět po zranění a ve své bývalé formě. Neustále podporuje ofenzivu, na své straně navíc naprosto vynuloval Pulisice. Netroufl si na něj ani někdejší "Lišák" Chilwell.

Pravý střední záložník - Paul Pogba (Man Utd): Když jsme u těch návratů do formy, tenhle je možná vůbec nejvýraznější. Snad každý fanoušek Red Devils minimálně jednou vyslovil přání, aby Paul Pogba z klubu zmizel. Jenže on v posledních týdnech patří k nejlepším hráčům. Když Bruno není v top formě, zastoupí ho kreativně i střelecky, jako třeba proti Fulhamu, kdy nádhernou ranou rozhodl.

Levý střední záložník - Wilfred Ndidi (Leicester): Skála uprostřed hřiště. Jasně, Chelsea v srdci zálohy svírá svou největší slabinu, takže přehrát ji teď není zrovna obtížné. Ale Ndidiho výkon by to ponižovat nemělo. Za celý zápas pokazil jen dvě (!) přihrávky z osmadvaceti a měl vliv i na ofenzivu. Vítězná branka nese jeho odkaz.

Levý wingback - Eberechi Eze (Crystal Palace): Crystal Palace sice Arsenalu gól nedal, ale jedno jméno v jeho středu zářilo na celé hřiště. Pokaždé, když se Eze potkal s míčem, měl divák pocit, že se může stát něco úžasného. Rozjížděl útoky Eagles, byl pln sebevědomí, po jeho centru navíc trefil Tomkins břevno. Herně je výborný, na špičku mu schází tolik potřebná kvalita ve finální fázi.

Pravý ofenzivní záložník - James Maddison (Leicester): Ještě na podzim se leckdo klepal na hlavu, že se Maddison svého času srovnával s excelentním Jackem Grealishem. Jenže špílmachr Leicesteru je zpět ve své obvyklé formě a je radost se na něj dívat. Průniky, skvělé přihrávky, o míč nepřichází ani v soubojích. Chelsea navíc skolil i brankou.

Střední útočník - Michail Antonio (West Ham): Jeho návrat po zranění ve West Hamu dlouho vyhlíželi, ale tak trochu se očekávalo, že bude pozvolnější. Jenže Antonio dva ve dvou zápasech hned dva góly. West Bromwich skolil parádním volejem a přidal i pro něj obvyklý výkon plný vyhraných osobních i rychlostních soubojů.

Levý ofenzivní záložník - Phil Foden (Man City): Zápas s Brightonem nevyšel Manchesteru City úplně nejlépe, ale tři body zůstaly doma. Důvod? Phil Foden. Anglický mladík má skvělou formu, kterou proti Albionu potvrdil i vítězným gólem.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United19124336:2540
2.Manchester City18115231:1338
3.Leicester City19122535:2138
4.Liverpool FC1997337:2234
5.Tottenham Hotspur1896333:1733
6.Everton FC17102528:2132
7.West Ham United1995527:2232
8.Aston Villa1792631:1829
9.Chelsea FC1985633:2329
10.Southampton FC1885526:2129
11.Arsenal FC1983823:1927
12.Leeds United1872930:3423
13.Crystal Palace1965822:3323
14.Wolverhampton Wanderers1964921:2922
15.Burnley FC1854910:2219
16.Newcastle United19541018:3219
17.Brighton & Hove Albion1938822:2917
18.Fulham FC18261015:2712
19.West Bromwich Albion19251215:4311
20.Sheffield United19121610:325

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (64)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Fofana příjemný překvapení letošní sezony PL. Když si vezmeme že měl takřka podobnou pozici jako Saliba a jeden patří mezi nejlepší stopery ligy a druhý se vrátil do Francie...zajímavý

Ndidiho bych si uměl představit po odchodu Fernandina v City. Skvělý hráč.

No a takový Maddison/Grealish snad zůstanou ve svých týmech co nejdéle. Oba jsou plní úlohu ''mozek týmu'' a proto mi nesedí do City ani United. Arsenal tam nepůjdou, Chelsea vysoilla dardu za Haverte a do Spurs/Liverpoolu je nechci. S hráči jako Bruno nebo De Bruyne by to dle mého nebylo ono.

Reagovat
Wazza228

Tak Grealish je schopný nastupovat i z křídla, tudíž by se v United podle mě prosadil. Rash některé zápasy hrál i na RW, kde mu to taky docela šlo, takže si tu útočnou trojku Rash - Bruno - Jack klidně dokážu představit. Maddisona jsem si přál než přišel Bruno, teď už by podle mě neměl takové uplatnění. Ndidi by se podle mě prosadil v každém týmu TOP 6.

Reagovat
Seydou Doumbia

Grealish umí hrát na křídle, ale jde mi o tu pozici ''mozek týmu'', kdy tu hru řídí i když hraje na křídle. S Brunem by tuhle možnost moc neměl.

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/manchester-united-ole-gunnar-solskjaer-uncomfortable-truth-john-nicholson

Vyborny.

‘United Sometimes Good’ and ‘Solskjaer Doing Fine’ are not headlines that are likely to be written in the forever febrile UK press that increasingly deals only in extremes, but even so, it is probably nearer the truth…at least this week.

Being brilliant not being a pre-requisite for winning a title might play against the idea that only the elites succeed in the game and thus makes us feel uncomfortable, but that’s what seems to be the truth in his case.

Reagovat
Busby babes

hajzle!! jeste mi to pripominej. Dodneska z toho zapasu mam trauma!

Reagovat
iamek

Reagovat
Švejk :)

Lamparda sestřelila výhra s Luton Town

Reagovat
Seydou Doumbia

Lampard do City dělat asistenta Pepkovi a jeho asistent vést repre Chile pój

Reagovat
Busby babes

naprosta prkotina oproti tomu Blatnemu a jeho blabolum o obetech autonehod...

Reagovat
Chazy

Reagovat
mistr129

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

Pošlite Vinicusa spat do Benficy a okamžite kupte Ikpeazua. To je vylepšený Akinfenwa. Stopéri od neho odlietávajú jak muchy. Inak hrozný výkon. Lamela a Davies, nad nimi som už dávno zlomil palicu. A Davinson klasicky chyba pri góle, jak od dreva, obrana jak za žiakov. K čomu tam vobec je.

Reagovat
smazaný uživatel

Eze je dobrej rakeťák

Reagovat
Seydou Doumbia

Já jsem raketa, ne on

Reagovat
Mastný Chobot

ten dres brankára Wycombe je veľká divočina

Reagovat
jk
Reagovat
mayday

Jo jo, ten chytal vždycky v takových šaškárnách.

Reagovat
Coutinho10

uz by to chtelo, aby naskocil Akinfenwa a rozhodl to

Reagovat
jk

Každopádně Winksy dneska potvrzuje dobrou formu

Reagovat
Mates_Matesović

Ndombele je král

Reagovat
jk

Reagovat
PH8

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
kilobyte

Jestli si udrží tu účinnost, tak to vypadá dost dobře.

Reagovat
r.mrazik

To jo...vypadá to slušně, snad to vydrží

Reagovat
mistr129

Reagovat
iamek

Reagovat
Mastný Chobot

neviem, nakoľko tomu veriť, keďže posledné dni sa spomína, že u ľudí nad 70 vakcína nemusí mať ani 50% účinnosť

Reagovat
r.mrazik

tezko rict...kazdopadne Izrael ockuje nejvice a budou mit asi nejrelevantnejsi cisla i s ohledem na vsechny studie...preci jen samotny Izrael je takova mega studie ohledne te vakciny...

jinak:

https://twitter.com/HIbidem/status/1352344035327934467?s=20

z vysledku se proste zda,ze to ockovani pusobi a funguje...uvidime s postupem casu,ale vypada to hodne nadejne

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
j_mrazik

I to je slušné číslo. Když to protáhneš populací a ten virus oslabíš, tak ti 50% u starých lidí bohatě stačí.

Reagovat
Busby babes

to je jina vakcina, ne? to je ta od Astra Zeneca a ne od Pfizeru?

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/SMC_London/status/1353839727791763457

ono se objevily zpravy z Nemecka, ze by mela mit u starsich lidi fakt hodne malou ucinnost, ale tady v tom odkazu to zase vyvraci.

Science Media Centre UK je organizace, ktera se stara o komunikaci s laickou verejnosti a objektivni informovani o vedeckych vysledcich.

Reagovat
r.mrazik

jj,a Astra rika,ze to nabehne po dalsi varce...zatim se ale z clanku zda,ze ji stejne bude malo a ze Pfizer je kvalitnejsi...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Hlahart

+ toto možná souvisí?

lex Wickham

@alexwickham

NEW: The German Health Ministry has DENIED the Handelsblatt report claiming the AstraZeneca vaccine had only 8% efficacy for over-65s

They say there has been confusion and 8% actually refers to the number of people in the study between 56 and 69 years old

Reagovat
Busby babes

jo, to je ono. uz jsem taky videl, ze to nemecke ministerstvo zdravotnictvi poprelo.

Reagovat
Mastný Chobot

môže byť, stále sa mi pletú

Reagovat
Busby babes

nedivim se. a ja se teda ptal. je mozne, zes zachytil nejakou zpravu, ktera me minula.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
BrainBlender

Pokud se mi to jen nezda, tak z expresek zmizeli vysledky poharovych zapasu. Je to tak? Prosim vratit zpet!

Reagovat
PH8

Není nutné už

Reagovat
JackDaniels.

OT: zaujimavy clanok o tom ako to najvacsi talent Bayrenu, spred 6 rokov spolu s Alabom, moze dotiahnut v 24 rokoch do FC Nitra..

https://www.google.com/amp/s/www.dreamteamfc.com/c/news-gossip/439809/sinan-kurt-monchengladbach-bayern-munich-hertha-berlin/amp/

Reagovat
PH8

Nojo, přechody z mladších kategorií s občasným zápasovým vytížením v A týmu až do fyzicky náročného dospělého fotbalu prostě nezvládne každý a dost často ho nezvládnou právě ti, co vynikají technicky v 14-15 letech, rychlostně v 16-17 letech nebo fyzicky v 14-20 letech.

Reagovat
j_mrazik

Já si myslím, že spousta hráčů to nedá hlavně hlavou a je fakt, že ta konkurence v dospělém fotbalu je nesrovnatelná s těmi mladými výběry určitých ročníků.

Reagovat
PH8

To máš určitě taky pravdu. Plus najednou taky nejsi nejlepší a na prvním tréninku tě zastíní největší kopyto z týmu, to z tebou asi taky hne. Hlava je svině, zvlášť u českých hráčů, kde ty problémy začínají už v dorostu. Oproti tomu třeba u hráčů z jižní ameriky to nastává ve chvíli, kdy něčeho dosáhnou.

Reagovat
kilobyte

Pak se ti zdá, že dostáváš jesle a máš z toho deprese.

Reagovat
PH8
Reagovat
icka

Tak jestli si o sobe myslel, ze je dost "super player" tak ho acko Bayenu vratilo do reality

Reagovat
PH8

Zrovna on si myslím, že to nezvládl po fyzické stránce. Ještě teď je to takový střízlík.

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
iamek

Ty vole

Reagovat
Trapper

Wow ten poslední gól

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Front hell

Reagovat
kilobyte

Dnešní hráči by měli problém dostat se na takovém terénu k vápnu. Zvládli by maximálně nákop. A tihle borci si to dávají na jeden, dva doteky. A ten poslední gól.

Reagovat
Front hell

zapasy na škváře. Nejhorší bylo vždycky přetrpět sprchu po zapase,kdy tě štípal cely člověk

Reagovat
r.mrazik

jeste po dvou tydnech jsi ji dostaval z kolen

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele