Gambrinus liga - souhrn 23. kola

08.04.2011, 22:12, aktualizováno 11.04.2011, 21:54
Komentáře a souhrny
Leonard Kweuke nahradil podzimního střelce Bonyho Wilfrieda a stejně jako jeho bývalý spoluhráč rozhodl druhé derby pražských "S". Sparta díky jeho brankám porazila Slavii 2:0 a nadále živí naději na obhajobu titulu. Slavia se soustředí především na další zápas se Slováckem...

Sparta Praha - Slavia Praha 2:0

11.04.2011 20:00

Góly: 10. Leonard Kweuke, 12. Leonard Kweuke

O osudu utkání rozhodl drtivý úvod Sparty a dvě branky Kweukeho, na které Slávisté ve zbylém průběhu zápasu nenašli gólovou odpověď, přestože nebyli horším mužstvem.

Ve skvělé atmosféře a v ostrém tempu se začalo derby pražských S. Již po pár minutách mohli jít do vedení hosté. Janda si vyměnil míč s Horou, spolu s Blažkem však obstřelil i bránu domácího gólmana. Sparta odpověděla standardní situací, po které Kweuke jen těsně netrefil hlavou bránu Vaniaka.

Co se nepovedlo v první šanci, podařilo se kamerunskému útočníkovi v 10. minutě. Po rohovém kopu zůstal Kweuke neobsazen na malém vápně a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Další chybné postavení slávistické obrany potrestal opět Kweuke hned o dvě minuty později. Přízemní střelou k tyči nedal Vaniakovi šanci - 2:0 ve 12. minutě.

Rozdílné postavení obou týmů v tabulce bylo znát i v následujících minutách. Kweuke si mohl připsat hattrick, ovšem třetí gól nepřidal ani hlavou, ani jedovatou střelou pravačkou. Slavia se snažila dostat zpět do hry, ale větší šanci si svou hrou nepřipravila. Naopak z rychlých protiútoků hrozili domácí, kterým však ve finální fázi scházel klid a větší přesnost.

Snížit na rozdíl jedné branky mohl hostující Koreš, ovšem z dobré pozice na hranici pokutového území minul sparťanskou bránu. Pohledná hra ve vysokém tempu pokračovala i ve zbývajících minutách první půle. Další slávistickou možnost ke vstřelení gólu zneškodnil dobrým vyběhnutím Blažek proti Černému. S odpovědí přispěchal technickou střelou Kladrubský, ale protože mezi tři tyče nezamířil, šla Sparta do kabin s dvougólovým náskokem.

V úvodu druhého poločasu měli více ze hry hosté. Nebezpečí pro domácí znamenala Pamičem tečovaná střela Dostála, která šla do Blažkova protipohybu, skončila však vedle. V zápětí pálil nepřesně Kisel. Václav Kadlec na druhé straně připomněl, že na ofenzivu myslí i domácí celek a pohlednou střelou protáhl Vaniaka.

S narůstajícím časem byla na Slavii snaha o vstřelení branky znát stále víc, logicky tak byla aktivnějším mužstvem na rozdíl od Sparty, která se soustředila na ubránění náskoku. I bez potrestaného Řepky dobře organizovaná defenziva domácích však do větší šance hosty až do konečného hvizdu nepustila. Sparta tak ve 23. kole stáhla náskok Plzně na šest bodů, zatímco Slavia odešla z utkání potřetí v řadě bez vstřelené branky.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FK Ústí nad Labem 2:0

10.04.2011 17:00

Góly: 27. Milan Nitrianský, 43. Zdeněk Ondrášek

Ústečtí se pomalu mohou loučit s prvoligovou příslušností. Ve veledůležitém zápasu v Budějovicích nekladli přílišný odpor a dva přesné pokusy posunuly Jihočechy pět bodů od sestupu.

Už v první minutě zaměstnal Jindráček domácího brankáře, který musel vyrážet na roh. Na druhé straně Laštovkův centr usměrnil příliš vysoko Ondrášek. Obrany obou mužstev neměly příliš potíže držet soupeře mimo svou šestnáctku. Jak už to tedy bývá, skóre se tak otevřelo po standardní situaci.

Benát s Mezlíkem rozehráli rohový kop, ten Severočeši odvrátili před šestnáctku k Nitrianskému, který pohotovou střelou k tyči rozvlnil síť. Navýšit vedení mohl šest minut před přestávkou Ondrášek, jeho pokus po zemi Vorel kryl.

Když Jindráček střelou zpoza vápna těsně minul, mohli Jihočeši slavit pojištění v poslední minutě první půle. Po rohovém kopu Benáta a teči Vulina se prosadil volný Ondrášek.

Pohlednou akcí se v 56. minutě blýskl Hudson, svou přihrávkou hledal už jednou úspěšného Ondráška, ten ale nedokázal zakončit. Závěrečná půlhodinka se nesla ve znamení povinné dohrávky a diváci klidně mohli odejít předčasně, o nic podstatného by totiž nepřišli.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Baník Ostrava 2:1

10.04.2011 17:00

Góly: 23. Martin Kasálek, 79. Pavel Dvořák - 21. René Bolf

Hradečtí otočili nepříznivý vývoj zápasu s Baníkem a utíkají od sestupových starostí na rozdíl slušných devíti bodů. Baník si vypracoval několik slibných příležitostí, Lindra ovšem nepřekonal a po 23. kole bude na 13. příčce.

Hosté se ještě nestačili ani rozkoukat a Pilařův centr rozezněl břevno. Trefy tak přišly až po první dvacetiminutovce. Skóre otevřel Bolf, který si naběhl na přímý kop a hlavičkou uklidil za bezmocného Lindra.

Za necelé tři minuty ovšem fauloval Neves a se štěstím se ze standardky prosadil Kasálek. Právě ostravský hříšník mohl rychle vrátit vedení hostům, kdyby ovšem Lukešův centr dokázal hlavičkou usměrnit mezi tři tyče.

Málo vídaná situace přišla ve 35. minutě, kdy sudí odpískal pokutový kop po souboji Greguše s Rezkem, po poradě s pomezním však své rozhodnutí změnil. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Jedenáct minut po změně stran musel Lindr solidním zákrokem podržet svůj tým proti střele Šmejkala. Na šance chudý zápas mohl do tempa dostat Fantiš dvacet minut před koncem, kdyby se proti jeho technickému pokusu nevytáhl brankář domácích.

V radost tak mohli propuknout domácí fanoušci, když Dvořák usměrnil přízemní centr zblízka do sítě. Chaos v obraně užuž chtěl využít v rychlou reakci Frejlach, ale pohotovou střelou trefil pouze jednoho z obránců. Naopak k pojištění neměl daleko Fischer, jehož přímý kop skončil jen pár decimetrů mimo.

Definitivní rozhodnutí nepřidal ani dvě minuty před koncem Mišinský, z úhlu nezamířil mezi tři tyče. Ostravský vabank ale k vyrovnání nevedl a Hradec si důležité body ponechal na vlastním stadionu.

Více informací k zápasu

Bohemians 1905 - Zbrojovka Brno 2:1

10.04.2011 17:00

Góly: 22. Marek Nikl, 41. Milan Škoda - 65. Róbert Valenta

Bohemians po solidním výkonu dohání šesté Teplice. Brněnské lapálie se sestupem naopak stále více nabírají reálných obrysů a před důležitými květnovými boji potřebují rychle najít letos nenalezenou formu.

V šesté minutě hrozil domácí Sedláček, který po centru pálil z šestnáctky nad břevno. V Praze se od úvodních minut jasně ukazovalo, že proti sobě nastupuje bojovný tým s mužstvem z chvostu tabulky. Nepřesnosti tak držely míč především u půlící čáry.

Pasivita se nakonec vymstila hostům. Sedláček nadvakrát prosadil svůj centr do vápna, kde před Krbečkem poslal míč do sítě Marek Nikl. Pětatřicetiletý hráč tak oslavil svůj první zásah po návratu z Bundesligy.

Zatímco Sedláček v dobré pozici odmítl pojištění po centru Jindřiška a balón vůbec netrefil, na druhé straně osamocený Folpracht hlavičkoval po rohu do rukavic Sňozíka. Aktivní Sedláček rozjel další akci ve 36. minutě. Na jejím konci střílel Nešpor vedle.

V závěru první půle tak Pražané pojistili svůj náskok. Jindřišek svým centrem našel Škodu, který si s chladnou hlavou poradil s obráncem a přesným pokusem k tyči i s brankářem hostí. Ještě před přestávkou mohl dorazit soupeře Nešpor, ten ale sám proti Krbečkovi neuspěl.

Nechybělo mnoho, aby se hosté dostali zpět do hry kuriózním gólem, když Došek uhnul před Husárovým pasem a Sňozík s problémy udržel míč před čarou. Na druhé straně zvonila konstrukce, když Krausův centr opřel do břevna Škoda.

Vše vypadalo jasně. Škoda v 64. minutě přešel přes obránce, narazil si s Bartkem a mohl si připsat druhý zásah, kdyby ovšem znovu nemířil do břevna. Přišel tak rychlý kontr, Kalabiška nahrál střídajícímu Valentovi a ten přízemní střelou k tyči snížil.

Známé rčení "nedáš - dostaneš" mohl oprášit Valenta za dalších pět minut. Štohanzl z devatenácti metrů minul a střelec hostí v další moment nechal vyniknout Sňozíka svou povedenou ranou z úhlu, kterou brankář vyrazil těsně mimo tyče.

Štohanzl mohl vrátit klid do řad domácích v 72. minutě, když se po příhře Moravce ocitl sám před brankářem. Balón ale netrefil ideálně a přestřelil. Čtyři minuty před koncem střílel sám Moravec na vzdálenější tyč a jen vynikající zákrok Krbečka udržel naději hostů. Ani zákrok proti dobré střele Ibragimova ovšem k bodům nepomohl.

Více informací k zápasu

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:2

09.04.2011 19:00

Góly: 19. Aidin Mahmutovič - 33. Jan Chramosta, 89. Tomáš Fabián

Fotbalisté Mladé Boleslavi oživili své pohárové ambice. Pomohla jim k tomu dnešní výhra 2:1 v Teplicích, o které rozhodl v době závěrečného tlaku domácích střelou z dálky Fabián. Sedm kol před koncem ligy se Středočeši dostali před Olomouc na čtvrté místo a dotáhli se na rozdíl čtyř bodů ke třetímu Jablonci. Domácí měli více šancí, jenže z nich vytěžili jen jeden gól a dvě tyče a po prohře zůstávají na šestém místě.

Teplice do zápasu vlétly, jako by chtěly potvrdit předchozí dvě výhry. Už v 6. minutě potáhl míč do vápna mladý Čajič, míč se dostal až na pravou stranu k Verbířovi a po jeho ráně levačkou musel brankář Šeda hodně rychle do vzduchu. Slabší noha teplického veterána byla hodně nebezpečná i o deset minut později, kdy přesným centrem našla na malém vápně osamoceného Mahmutoviče, který trefil hlavou tyč.

Severočeši předváděli v úvodu velmi pohledný fotbal plný rychlých kombinací a snadno se dostávali do šancí, jenže gólově proměnili až pátou z nich. Mahmutovič pláchl po levé straně a i když jeho zpětnou přihrávku srazila obrana, brankář Šeda míč včas nezkrotil a dobíhající Bosňan ho došťouchl do sítě.

Boleslav se dostávala z tlaku domácích velmi pomalu, ale ve 33. minutě dokázala udeřit. Kuličův únik po Chramostově krkolomném pasu skončil jen střelou do tyče. Akce ale pokračovala a po Mendyho pasu z pravé strany zkusil Chramosta na malém vápně patičku, která už do sítě zapadla. Krátce před pauzou mohla Boleslav dokonce jít do vedení, ale Kuličovu střelu odraženou o zem výborně vychytal teplický brankář Slavík.

I po poločase hrála obě mužstva velmi solidní fotbal ve vysokém tempu, ale šancí už výrazně ubylo. Výjimkou byla 52. minuta - po levé straně pláchl Mahmutovič a sám před brankářem trefil křížnou střelou tyč.

Skutečně horko začalo být až okolo 70. minuty. Mahmutovičův křížný pas z pravé strany prošel napříč malým vápnem a před Marešem ho na poslední chvíli uklidil skluzem Kysela, který jen tak tak netrefil vlastní branku. Za pár desítek sekund se podobná situace opakovala a tepličtí diváci už se skoro radovali z gólu, jenže Vachoušek ani Mahmutovič na míč před prázdnou brankou nedosáhli.

Boleslav se v závěru už hodně stáhla před vlastní vápno, ale nakonec trochu nečekaně přidala druhý gól. V 88. minutě brankář Slavík zavařil Vidličkovi těžkým pasem a hosté se dostali do tlaku, který vyústil ve Fabiánovu střelu zpoza vápna. Míč ťukl o tyč a zapadl do sítě. Teplice už se na odpověď nezmohly.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:0

09.04.2011 18:00

Góly: 52. Petr Švancara, 90. Tomáš Košút

Brankami Petra Švancary a Tomáše Košúta z druhého poločasu zdolali fotbalisté Slovácka ve 23. kole první ligy Příbram 2:0 a ukončili sedmizápasové čekání na výhru. Na domácím trávníku zvítězili po šesti utkáních. Příbram se herně probrala až po inkasované brance, vyrovnat se jí ale nepodařilo.

Na výkonu domácích fotbalistů byla v úvodní čtvrthodině patrná nervozita. Projevovala se nepřesným zakládáním útočných akcí, které končily po dvou přihrávkách na kopačkách soupeře. Příbram si nepočínala o nic lépe a ze snahy o útočnější hru nezbylo po dvaceti minutách vůbec nic. Fotbalisté Slovácka postupně zpřesnili hru, rozehrála se středová řada, v zakončení však zoufale tápali.

Nejblíže ke skórování měl po čtvrt hodině hry Fujerik, který byl o krok rychlejší než brankář Hruška. Fujerik jej přesným lobem přehodil, před cestou do sítě ale stačil v poslední chvíli Marek Plašil vykopnout míč do břevna, odkud se odrazil zpět do hřiště. O šest minut později zahrozil po rohovém kopu příbramský Ricka, jehož hlavička těsně minula branku. Od této chvíle se hrálo podle scénáře Slovácka. Jenže výrazná převaha k ničemu nevedla. Střely z větší vzdálenosti většinou mířily do brankáře Hrušky nebo mimo branku.

Po změně stran se Příbram zatáhla do defenzivy. Snaha uhrát bod za bezbrankovou remízu vzala za své po pouhých osmi minutách. Hru Slovácka oživil střídající Ondřejka, jenž se rychle dostal do dvou slibných příležitostí. Jeho první pokus po Fujerikově akci vyrazil Hruška, vzápětí Ondřejka hlavičkoval těsně vedle branky. Tlak domácího týmu vzrostl a v 53. minutě po Ondřejkově přihrávce využil Švancara zaváhání Hrušovo zaváhání a po vyhraném souboji protlačil míč do sítě.

Na inkasovaný gól odpověděla Příbram ofenzivnější hrou. Výkon Slovácka potkal chvilkový výpadek, při němž obrana nechala soupeři příliš volného prostoru. V průběhu pěti minut si aktivní Příbram vypracovala čtyři příležitosti, hostující útočníci v nich však postrádali více klidu a přesnosti. Střídající Koukal se ocitl dokonce sám před brankářem, v rozhodující chvíli se mu ale zamotal míč po nohy. Slovácko se v závěru zlepšilo a těsnou výhru ubránilo. V nastavení střídající Košút po minutě pobytu na trávníku zpečetil vítězství druhým gólem.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 3:0

09.04.2011 16:00

Góly: 40. Jiří Štajner, 67. Jan Nezmar, 72. Renato Kelić

Na podzim se svěřenci trenéra Psotky neprosadili ve čtyřech zápasech. Na jaře si tento limit splnili už po šesti kolech, naposledy se totiž trefili 7. Března. Naopak Liberec pokořil olomouckou kletbu a po šesti vzájemných střetnutích vyhrál. Potřetí za sebou tak udržel čisté konto a vrátil svému soupeři vysokou porážku ze září.

Severočeši začali aktivně a v úvodu plném nepřesností měli převahu, přesto se jako první musel vyznamenat domácí brankář. Navrátil parádně načasoval přihrávku za obranu, ale Bičík vyběhl proti Janotkovi včas a jeho pokus dokázal vyrazit.

Rozháraný a nezáživný poločas nabízel pouze hanácké centry do rukavic brankáře Liberce a nepřesné balóny do vápna z kopaček domácích. Nečekaně tak pět minut před přestávkou otevřel skóre Štajner. Zleva přihrával přes Kučeru Breznaník, na míč nedosáhl Rossi ani Drobisz a zkušený kanonýr v plném běhu snadno usměrnil za brankovou čáru. Po dvou a půl letech se tak Liberec konečně prosadil proti olomoucké obraně.

Sigma vstoupila do druhé půle s chutí vyrovnat, o kterou ji po sedmi minutách málem připravil Vácha. Nezmar v ostrém souboji ve vápně s Rossim neuspěl, míč se ale odrazil k mladému záložníkovi, který pohotovou přízemní ranou těsně minul.

Další velkou příležitost domácích zmařil Kučera, který si sám poradil s dvojicí Nezmar - Štajner. Prvně jmenovaný se však do šance dostal vzápětí, když centr Gecova poslal hlavičkou pár decimetrů nad břevno.

Po hodině hry se ozvali i hráči z Hané. Bajerův pokus zpoza šestnáctky skončil vedle a Šultesův balón na malé vápno si do vlastní branky málem srazil Janů, jenž tak mohl děkovat reflexu Bičíka. Na druhé straně využil nedůrazné defenzívy Nezmar a v pokutovém území proti čtyřem obráncům vystřelil z otočky. Drobisz vyrazil pouze na roh. A právě Štajnerův centr od praporku pak náhodou trefil překvapeného Nezmara do obličeje, který neskrýval radost ze šťastného zásahu.

Frustrovaní hosté nestačili ani zareagovat a museli znovu lovit míč ze sítě. Janů vyslal z přímého kopu výborný centr a Kelič hlavičkou snadno pokořil takřka bezbranného brankáře. Jiskřičku naděje nevykřesal ze standardky z osmnácti metrů Bajer, který poslal lehký oblouček přes zeď a Bičík stačil vyrazit.

I když se zápas prakticky jen dohrával, musel sedm minut před koncem vykouzlit další excelentní zákrok domácí brankář, když po rohu Janotky hlavičkoval Doležal. A poradil si i se střelou zblízka od Přikryla, který v další moment ze stejné pozice branku vůbec netrefil a jen potvrdil olomoucké vypadnutí z ofenzivní formy.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Baumit Jablonec 1:1

08.04.2011 20:15

Góly: 54. Jan Rezek - 61. David Lafata

Hned páteční předehrávka tentokrát přinesla všem fanouškům opravdový šlágr kola. Narazily na sebe totiž vedoucí Plzeň a třetí Jablonec. Zápas však nakonec vítěze nepoznal, oba týmy se totiž rozešly smírně 1:1.

Hosté nezačali vůbec špatně. Už po pouhých šesti minutách šli málem do vedení. Po dlouhém nákopu se do dobré šance dostával Marek Jarolím, naštěstí pro domácí mu ale včas odkopl míč František Rajtoral.

Brzy na to dali o sobě vědět také domácí borci. Nedaleko vápna zahrával útočník Marek Bakoš standardní situaci a s přispěním gólmana Valeše trefil tyč, míč se však odrazil zpátky do hry a další šanci měl stoper Bystroň. I ten ale orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Poté se hrálo poměrně dlouhou dobu bez pořádných šancí. Až zhruba po půlhodině hry mohla udeřit Viktoria. Po centru Petržely zakončoval Horváth, avšak jeho střelu k tyči lehce tečoval Beneš a míč zamířil do zámezí. Brankáře Valeše zanedlouho pořádně protáhl také Daniel Kolář, který napřáhl z dobrých 25 metrů, jenže nakonec poslal míč asi metr vedle tyče. I proto se šlo nakonec do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran začala mnohem lépe Plzeň. V 51. minutě sice ještě dokázal Valeš střelu Rajtorala vyboxovat, avšak už o pár sekund později přišel první gólový okamžik zápasu. Rezek dostal výborný míč a hnal se do zajímavé šance. V pokutovém území ale po lehké teči Beneše upadl a rozhodčí Drábek odpískal penaltu. Jablonecký stoper navíc viděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Horváth sice pokutový kop využít nedokázal, k dorážce se ale dostal Rezek a poslal míč do sítě.

Hosté ovšem dokázali poměrně rychle vyrovnat. Pitákova střela byla zblokována, k dalšímu zakončení se dostal Kovařík, ale ani on nepropálil obranný val Plzně. Podařilo se to až Davidu Lafatovi, který opět srovnal krok s domácími. Plzeň následně vrhla veškeré síly do útočení a vypracovala si nad Jabloncem tlak. Využít jej už ale nijak nedokázala a bere pouze bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Viktoria Plzeň23174256:2155
2.Sparta Praha23161637:1449
3.FK Jablonec23135546:2244
4.FK Mladá Boleslav23117540:2740
5.Sigma Olomouc23115739:2138
6.Bohemians 190523105827:2435
7.FK Teplice23105833:3235
8.Slovan Liberec2386931:2730
9.FC Hradec Králové2377919:3028
10.1. FC Slovácko23751123:3526
11.Slavia Praha23510825:2925
12.České Budějovice2359919:3524
13.Baník Ostrava23651221:3323
14.1. FK Příbram23571113:2522
15.Zbrojovka Brno23611626:4619
16.FK Ústí nad Labem23361416:5015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (444)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzen titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň se po tomhle kole zase vzdálila Spartě o bod. Paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě aby Slavia vyhrala

Reagovat
salami

Reagovat
salami

spíš bych to ale pojal tak, že na třetího má náskok už jenom 2 body, nahoru je zbytečný se koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta si myslím že se, ale nevzdá..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je ti špatně, tak kýbl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rezku ty si kopyto !

Reagovat
smazaný uživatel

petržřela do repre

Reagovat
smazaný uživatel

sorry petržela

Reagovat
smazaný uživatel

Hotel je váš slávisti

Reagovat
smazaný uživatel

Hotel je váš slávisti

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Spartu tenhle zápas nedopadl příliš šťastně. Na titul už to dávno není, takže teď je priorita udržet aspoň druhé místo a neudělat ještě větší ostudu, než už se stala. A po tomhle kole bude Jablonec zase o bod blíž. Ještě štěstí, že se Olomouci nedaří, to asi rozhodne o tom, že si Sparta příští sezónu nakonec evropské poháry zahraje.

Reagovat
smazaný uživatel

2. nebo 3. místo pro nás není rozdíl.

Reagovat
Didier Drogba

Plzeň titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

Chce to vyhrát v Liberci a je to zase o 3 body (tedy jeden zápas)!!!

Pojďme Sigma!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozna skoda. Uz to mohlo bejt temer hotovy. Do prvniho golu to byl celkem nudnej zapas. Ja osobne sem se Jablonce docela bal. Ale jestlize dame v 60. minute gol a souper dohrava navic o deseti,tak jim proste nesmime pucit balon. My se naopak stahneme a nechame je vyrovnat a potom zazdime i ty nejvylozenejsi sance. Kdyz dvakrat (Petrzela a Rezek) prestrelime branu z malyho vapna,tak si ty body asi opravdu nezasluzime. Nevim co v Norsku udelali s Fillem,ale ten je naprosto tragickej. Neda poradne balon,neni duraznej,proste nic.

Snad to v Pribrmi bude lepsi...

Reagovat
božský John

"Jablonec tlačej rozhodčí"

Nevim, kde ten faul pan Drábek viděl ....ještě nedá góla pizizubka,ale ten čurák Rezek, majn got ....ale bod výbornej

Vzhledem k našemu losu ....problémem by měla bejt maximálně Boleslav venku

Reagovat
smazaný uživatel

penaltový zákrok jsem neviděl, protože byl na druhé straně od kotle, ale jinak se mi zdálo, že pískal prapodivně...

Reagovat
božský John

Pískal jak kokot no, na tom jsme se s Talkersem v hospodě shodli ...

Penalta v žádnym případě. Beneš tam dal teda hloupě nohu, o kterou se mu Rezek maximálně otřel trenkama, opakovali to asi pětkrát a nic tam nebylo ....kretén, kdyby to dal Horváth rovnou a né ten kokot Rezek

Reagovat
hefy

Pizizubka? :/

Reagovat
tnt03

Jablonec musí to 3 místo udržet tenhle tým je silnej má na to!!Jablonec

Reagovat
robertWHU

Lafata na tý fotce vypadá jak liliput.

Reagovat
božský John

Jinak Valeš je vynikající brankář, jestli se nepletu, tak minulej tejden chytal prvně v základu a dneska podruhý, to je začátek silnej jak noha vod kulečníku. Právoplatně vyhlášenej nejlepším hráčem utkání. Náhrada za Špiťáka tu tedy je

Reagovat
Losinho

Reagovat
Godwinson

Mrzutý výsledek. Snad se Slavie vytáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

ale Ondrášovka cup by bylo nejlepší kdyby vyhrála slavia protože ta by byla nasazena ve všech předkolech EL.

Reagovat
Didier Drogba

to by bylo fakt "nejlepší"

Reagovat
smazaný uživatel

A jaký by to mělo význam, když má v současnosti kádr maximálně na střed tabulky...?

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, ne, tu ostudu bych nemusel rozdejchat...

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma taky hraje tužku tak co. Slavia je sice v tabulce na dně ale i tak stále patří mezi nejsilnější týmy v lize a jeslti někdo má to ještě letos porazit Plzen tak je to právě slavia.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, fakt Týpek

Reagovat
smazaný uživatel

No, každopádně Plzeň mohla vyhrát. Stačilo, aby zapískal rozhodčí druhou nafilmovanou penaltu a dal další červenou a mohlo to skončit 2:1...

Reagovat
smazaný uživatel

ten fotbal byl nuda

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli tenhle zápas byla nuda, tak to jsem zvědav co budeš říkat zítra, po našem vzájemným zápase v Hradci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no co, fotbal je jen záminka

Reagovat
smazaný uživatel

Vybornej vysledek, sice nekteri co uz ztratili nadeji budou jeste neco namitat, ale proste ztratili ted oba dva souperi a to se pocita, po vikendu muze byt Plzen na relativne hratelnych 6 bodech a my mit naskok na Jablickov hezkych 5 bodu, jen to ale samozrejme dotahnout

Myslim si ze tohle bude rozhodujici kolo, co se tyce Sparticky. Jestli se chceme jeste rvat o titul, musi podle toho derby vypadat, jestli to zbabrame jak uz potreti na jare, tak si ani o ten titul hrat nezaslouzime, i kdyz Plzen toho zas az tak moc alespon na jare taky nepredvadi...

Reagovat
smazaný uživatel

Alespon to pyro se celkem povedlo :-P.

Reagovat
smazaný uživatel

až na ten neřízený ohňostroj (trochu kýč)

Reagovat
smazaný uživatel

byl ohňostroj?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim přesně co to bylo, vypadalo to trochu jako rachejtle - a tušim, že to odpaloval jenom jeden - a lítalo to spíš do publika a jednou i na trávník, prostě se to nehodilo ke zbytku...

Reagovat
Jajinek

KURVA PROC NETRENUJOU STANDARDKY????

Už několikátej zápas je to rozhodující faktor a dnes naprosto!! Vepřek s Bájou to kopou jak ožratí do gólmana a Liberec z toho dává góly...vyrovnanej zápas, kterej se takhle stane jasnou záležitostí. A na naše útočná fáze...to je k breku.

Prostě tradiční Sigmácká krizička, která každý rok přijde...otázkou je, jak dlouho se bude táhnout. Navíc to podpoří ty šílené hypotézy, že za to jako může odchod Hubníka...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to utrpení no. Do konca 7 kol, Jablonec se vzdaluje. Pohár je už v týdnu, ne? Tam musíme zabrat. A vyhrát ho. Kvalitu na to máme, fotbal hrajem dobrý. Akorát je v tom křeč.

Reagovat
Jajinek

no jedině ten pohár!

Reagovat
smazaný uživatel

liberec. po několika měsících na fotbale a vyplatilo se

Reagovat
smazaný uživatel

ale co sem koukal, tak docela mrtvá atmosféra..Jak někde na vesnici

Reagovat
smazaný uživatel

jj, samé prázdné tribuny, děsný. asi sou všichni na procházkách, když je tak hezky

Reagovat
smazaný uživatel

naopak, domaci docela slyset byli...navsteva snad necely 4tis myslim, ale to se mi vzhledem k tomu liduprazdnu tam nezda

Reagovat
smazaný uživatel

je sobota, hezký počasí, atraktivní soupeř, mělo být alespoň 5 tisíc

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

vono, i když sme před pár lety hráli o titul, tak jen výjimečně přišlo víc jak 5500 lidí

Reagovat
slovaňáák

To je celkem normální, co sem koukal tak severní tribuna, která je spolu s hlavní nejplnější vždycky, tak byla včera taky docela prořídlá. Ani si nepamatuju, kdy bylo naposled vyprodáno, to nebylo ani při získání titulu snad..

Reagovat
smazaný uživatel

Lidem se ani nedivím. Fotbalisti hrajou hovno a ne fotbal tak na co se dívat? Bud´me realisti. Mě už GL vůbec nebere. Bohužel.

Reagovat
božský John

Paráda, Olomouc prohrála, náskok se tim pádem zvětšil a vzhledem k luxusnímu losu by ta top3 měla klapnout (a souboj o druhý popř. první místo taky není ztracenej)

Budějice,Příbram,Slávie(doma,takže v poho),Ústí,Boleslav (venku, to bude těžkej zápas),Baník a Brno

Reagovat
smazaný uživatel

Ten 3.flek vám přeju,ale když si vzpomenu na poháry a VY? Tak

Reagovat
božský John

To je bohužel pravda, ale kdyby se to mělo brát podle toho, co tam kdy kdo předved, tak by do pohárů krom S nemoh nikdo. Halt to musíme prolomit ...

Reagovat
smazaný uživatel

No jo no. Snad Liberec .Ale jinak

Reagovat
božský John

Jo, koneckonců i Liberec,až na Bukurešť a Kazachy v poslední době

Reagovat
salami

i kdyby tam dostali dvakrát 5:0, tak si tam kvuli umístění zasloužej bejt, navíc jak jinak získat zkušenosti, třeba už se poučili a bude to ted lepší, rozhodně si nemyslim, že by měla hrát poháry Slavia, jenom proto, že v minulosti tam byla schopná něco uhrát

Reagovat
tnt03

snad to klapne těším se na předkola EL

Reagovat
smazaný uživatel

OT: od příštího zápasu v Plzni má být sektor hostů na druhé straně brány Borců od kotle domácích

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na tribunu ho asi nedaji,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak ale vzhledem k tomu, že brána Borců má zůstat a čeká nás mj. Baník a hlavně Slavie, tak jsem hodně zvědavej na pořadatelskou službu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni nemaji jinou moznost A ono se to nejak zvladne.

Reagovat
smazaný uživatel

v Polsku mají někde jenom oplocenej betonovej plácek - jako provizorní řešení by to stačit mohlo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej vybeh pro orangutany? Pro Slavisty by to stacilo,to jsou opice Banikovcu podle me moc neprijede...

Reagovat
smazaný uživatel

Chebská brigáda, PD, frajeři z jihu Čech a pak něco málo z Ovy, takže tak 300 lidí by mohlo dorazit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z pocital sem s tim,ze z Chebu dorazi dost lidi. Ale 300 - to se mi moc verit nechce,to je dost...

Reagovat
smazaný uživatel

proč by ne? Tři sta je pro nás tradiční výjezdový počet

Reagovat
Kepy_FCB

frajeři z jihu Čech

Reagovat
smazaný uživatel

to nevíš? Z okolí Tábora..

Reagovat
Kepy_FCB

Neznám a mám za to že jih Čech je na baníkovce jasně nejchudší kraj...

Reagovat
smazaný uživatel

to je ale i tak tam máme svých pár fans a o to jde. Neříkám, že jich přijede stovka

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby jen to, v Poznani je jeden tým, co hraje čtvrtou ligu a oni mají na stadionu takový travnatý plácek, kde je udělaný takový ten klasický plot a to slouží jako sektor hostů

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to je Poznaniak Poznan

Reagovat
smazaný uživatel

brána Borců? Takže kam že půjdu v Plzni do sektoru, kam nás dají?

Reagovat
smazaný uživatel

no, dle toho co jsem četl, tak tam, kde je teď Nekrytá tribuna Sektor Domácí 3

Reagovat
smazaný uživatel

aha, aha, díky

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

Snad to takhle bude vypadat v HK

Reagovat
Kepy_FCB

Tam už kotel hostí býval dříve.

Reagovat
smazaný uživatel

Chramosta! gol roku

Reagovat
RickNash

Nazdar pánové (a dámy)

Je nějaká šance, že by moh do pohárů postupovat mančaft ze čtvrtýho fleku tabulky? (Jako kdyby minerálku vyhrály Jabka nebo tak...)

Díkes

Reagovat
Shevchenko

Tak samozřejmě když bude ve finále Plzeň a Jablonec.

Reagovat
RickNash

Dík

Reagovat
salami

neřikej, že uvažuješ o 4. místě

Reagovat
Kepy_FCB

proč ne!

Reagovat
RickNash

Jenom pošilhávám. Žiju svůj dost možná mokrý sen, tak mně nech, jó?

Šance je a já věřím, teď to krásně šlape...

Reagovat
salami

já tě nechávám, těžko ti to můžu kazit, když je docela dost realný, že se dostanete 3 body za 4., ale rozhodně si nepřeju, aby jste ty poháry hráli

Reagovat
RickNash

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
One-Real

Liberec pěkný efektivní výkon, koukalo se na to celkem dobře .

Reagovat
smazaný uživatel

M. Hubník zase skoroval.

Reagovat
Losinho

Slovácko Sigma

Reagovat
Shevchenko

Ty vole parádní hokej, měl jsem jít dneska, ale bylo vyprodáno tak jsem musel jít v pátek.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabián Chramosta takhle se bojuje o ME21

Reagovat
Godwinson

ot: Neskutečnej Málek

Reagovat
slovaňáák

Čaroval.

Reagovat
smazaný uživatel

VÍTKOVICE!!!!! Paráádní fotbal!!!

Reagovat
centos

Že ty jsi zase pil?

Reagovat
smazaný uživatel

Kurafix jasne no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mimo to.....jak to víš ty telepate? Piju vodku Gorbatschov a H2O.

Reagovat
smazaný uživatel

Rooooman Mááááálek

a Ondra Šedivý krásně,tak jak se na odchovance Orlové sluší a patří

Reagovat
smazaný uživatel

já bych ten hokej tolik zas neřešil..

Reagovat
smazaný uživatel

nechejme Šulcligu dobruslit a počkejme na září

Reagovat
smazaný uživatel

hokej je celkově nuda, až na pár vyjímek

Reagovat
smazaný uživatel

No takové MS žeru dycky. NESER. Jinak máč pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

... máš.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne,ale mám v robotě všecky posrané trinečáky a už mě serou. A byl to o.k. hokej,takže sem i rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Slovácko zasloužené 3 bodíky a hlavně hoodně důležité, nejlepší Švancara kameraman a Košůt útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ze hry Sigmy jsem velice rozladěn. Víc radši psát nebudu, abych nedostal zase ban.

Snad jen takové přání: Prosím bože, dej ať se uzdraví Schulmeister, jiného útočníka na alespoň druholigové úrovni bohužel nemáme.

Reagovat
Kepy_FCB

To jste na tom dobře my nemáme ani na divizní úrovni utočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to snad nemyslíš vážně Máte tam mladé talenty Petra, Navrátila, Doležala a ty tam budeš cpát Schulmeistera? vždyt je to další Hartig, Rezek, Besta

Reagovat
smazaný uživatel

Říká sparťan. Viděl jsi letos Schulmeistra hrát? Ten kluk má formu jako hrom a jako jedinej je schopnej typologicky nahradit Hubníka.

Reagovat
Kepy_FCB

Union Cheb - ultras: http://i54.tinypic.com/r268tk.jpg

Reagovat
RickNash

Bohemka nádhera, 2:1, celej mač až na prvních 10min lepší, dvě břevna, 15 rohů, spousta úspěšných soubojů 1v1, poctivá obrana, už standartní extrémně bojovnej výkon, dobrej sudí...

Personálně vypíchnu Nešpora - super krytí míče, věděl o spoluhráčích, hrál dobrej mač, z něj bude plejer jak víno, druhej Harťas

Škodovka má formu, dneska dobrý hlavičky, s Brňákama dělal co chtěl, několik super kliček, po jedný z nich gól. Orientace ve vápně suprová, ten kkluk má na víc... Plus dvě břevna...

Sedláček odmakal 60min, pak byl střídanej. Přinesl potřebnou kreativitu dobředu, organizoval hru po zemi... Nádhera!

Kdo chce po dnešku tvrdil, že klokani nepatřej do ligy nebo že betonujou a nedá se na to dívat, tak je debil a tečka

A navíc Paulaners vedou v Leverkusenu, bomba den

Reagovat
RickNash

(aneb jak to zakřiknout )

Reagovat
RickNash

(aneb jak to kurva zakřiknout )

Reagovat
smazaný uživatel

(aneb jak to kurva zakřiknout )

Reagovat
Didier Drogba

a k čemu to všechno,když nedostanete licenci...

Reagovat
Losinho

Proč by Bohemka nedostala licenci?

Reagovat
Didier Drogba

no něco sem četl-právní problém,ale nevím co přesně-o cajzly se nezajímám

Reagovat
RickNash

a kdes to četl? Hoď vodkaz

Reagovat
Losinho

Takže kauza tří Bohemek?

Reagovat
Didier Drogba

prostě problém v tom,že žádná z těch x Bohemek není pravá a navzájem na sebe hážou špínu,pak se do toho zapojí soud a je hotovo

Reagovat
RickNash

vtipe?

...

vylez!

Reagovat
Didier Drogba

nevyleze,protože tam nebyl...

Reagovat
RickNash

pak nevidím už vůbec žádnou myšlenku příspěvku... Pokuds to myslel vážně (?), tak to nějak rozveď, obhaj...

Reagovat
Losinho

Tak z toho budou tahanice, ale že by nedostala licenci, tomu nevěřim.

Reagovat
Didier Drogba

to bude ono...ještě jsem někde četl o jakýmsi dopisu Haškovi,ale to budou asi spíš ubrečení Slávisti,tak nic

Reagovat
RickNash

Tohle není problém, tohle bude vyřešeno velmi brzo.

Každopádně i kdyby nebylo, tak to neznamená, že by klokani nebyli členy ČMFS, protože od minulého vedení jsme dostali (stejně jako dva další účinkující) papír, že jsme členy svazu, aby se předešlo dalším skandálům.

A k tomu nástupnictví - ČMFS rozhodla, že jsme nástupci. Měla na to ze zákona právo. Vejsada je zde sice v právu, ale on formuloval žalobu záměrně tak, aby vyhrál, a to i za cenu toho, že to usnesení nemá žádný smysl. V rámci různých organizací (kterou je třeba ČMFS) totiž mohou platit další usnesení, která v zákoně být nemůsí.

Příkladně ustanovím-li šachový kroužek, tak mohu dát do stanov, že člen musí chodit na schůzky jednou týdně. A pokud pak někdo nepřijde a já ho vyloučím a on mně zažaluje, protože v zákoně není nic o povinnosti chodit jednou týedně nic napsáno, tak ,mu soud pochopitelně nevyhoví.

A podobně to je i s Bohemkou. Zkrachovala a svaz přesně podle svých stanov čekal na vyjádření klubu ohledně své budoucnosti a poté rozhodl o nástupnictví.

Vejsadovo vítězství tady v tom sporu má jediný efekt a cíl - znejistět veřejnost, sponzory Bohemky....

Reagovat
Didier Drogba

to je teda solidní bordel,ale příští ročník mě bude spíš zajímat co se děje ve Varnsdorfu,Vlašimi a nebo Sezimovu Ústí a vždycky se jen podívám,kdo že vede ligu

Reagovat
soukup

ale prd, Slavia spadne kvůli dluhům, olmík kvůli korupci, klokani se mezi sebou pobijou, Baník uvidí kdo všechno bude hrát druhou ligu a přehlásí se sám a druhá liga bude prestiž, Varnsdorfy, Vlašimy a podobná verbež bude hrát gambáč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RickNash

(vysvětli)

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik bylo lidu? V zápisu se uvádí něco přes 3 tisíce, ale to se mi moc nechce věřit.

Reagovat
RickNash

Velký hov tři tácy

Vedení s číslama manipuluje naprosto šíleně, fakt to připomíná Střížkov... Dneska z kamer tak 1700-2000... A jinak jeden fanda tam fotí tribuny a pak počítá na fotce lidi. Došel k tomu, že vedení přidává skoro 1000 lidí na zápas (na podzim chodilo do Prasečáku 700 max)

Stejně tak falzifikujou údaje na béčku, který hraje v %Dolíčku a kam choděj lidi (i já) na protest proti Edenu. Tam ty čísla dělej tak dvěma...

Prostě cirkus

Reagovat
smazaný uživatel

V Edenu už Bohemce staví nějaké zázemí, ne? Nebo co tam vyvádí ti dělňasové u sektoru pro hosty?

Reagovat
RickNash

Jo, staví

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me to jsou nejaky byty , nekde sem cetl o nejakem bydleni v Edenu ci co mluvim o tom co se stavi smerem ke kolejim .

Reagovat
Losinho

Dobrý, jen prohodit Zbrojovku s Příbramí a spodek je ideál.

Reagovat
RickNash

Reagovat
Didier Drogba

škoda,že dneska chyběl Mitrovič-ten se neštítí žádnýmu pražskýmu Pepíkovi ukopnout hlavu když jde "po míči"

Reagovat
RickNash

Reagovat
F.Torres

Paráda Hradec, už to vypadá na téměř jistou záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera Hradec,škoda že jsem tam nešel,musel to bejt parádní zápas!!! nic než Hradec!!!

Reagovat
Liquid

chtěl bych se zde oficiálně rozloučit s týmem Zbrojovka Brno, která nenávratně opouští pro příští sezónu Gambrinus ligu, snad příští rok budete důstojným soupeřem týmům jako Sezimovo Ústí, Varnsdorf, Karviná a dalším, přátelské zápasy před jarní částí ukázaly, že budete mít co dělat, aby jste tím důstojným soupeřem opravdu byli

Reagovat
stas87

pise slavista ktorej hrozi ze nedostane licenciu a skonci niekde v 3 lige a skonci mozno horsie ako brno ktore bude aspon v 2

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Zase derby Slavia - Slavia B by bylo terno

Reagovat
smazaný uživatel

ubohe

Reagovat
smazaný uživatel

k politování

Reagovat
Kovi81

v karvine je velky potencial, mesto tady do toho cpe slusne prachy, chysta se novy stadion, navic je tady slusny zajem o fotbal i ze strany fanousku (po postupu do druhe ligy sem chodilo i tri a pul tisice lidi, coz si myslim, ze ujde)... jestli se stabilizuji vykony, tak se brzo bude o postup

Reagovat
soukup

to je ovšem potom docela smutný, že ste s tou Zbrojovkou doma byli rádi za remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Co se děje v tom Hradci ? Prý to tam chachaři dobře ničí ....

Reagovat
centos

Asi odveta

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo, ten Hradec možná překvapil aj samotné chachary v aktivitě

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec

Reagovat
smazaný uživatel

Safra, kde to ta Bohemka nasbírala?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RickNash

Hlavně doma (5. v lize), ale oproti loňským rokům jsme začali bodovat i venku...

Kádr si sednul a dokážem přehrát tragédy a udržet krok se silnějšíma...

Výhry: 2x Příbram (děsný zápasy, ale proti takovejm tragédům se prostě musí), 2x Slovácko (venkovní nádhera), Brno (krása), Ústí (vyválčeno), Hradec (pohlídáno). Ze silnějších Slovan (zasloužený), Plzeň (neuznanej gól Plzně, hráli jsme dost dobře), Tepláky (nevim...).

Remízy: 2x Budějky (v obou zaříznul sudí, v druhym to bylo skoro pláči), Slávka (zasloužená), Hradec (ke konci tlačili, šťastnej bodík), Baník (zasloužená)

A prohry v Plzni (zasloužená), Slavia (taky, mohlo to tam spadnout, dostali nás dvě standartky), Sparta (to byl tragédní mač), 2x Jabka (druhej očividně posichrovanej), Bolka (po krásnym průběhu), Olmík (Sigma nás nenechala), Ústí (děsnej mač!), Brno (plichtózní zápas a měli jsme víc šanci).

Ale až do 14. kola do byl docela děs (3 výhry snad...)

Ale mrkni na náš los, vono to asi pude dolu...

Reagovat
Losinho

S náma ste neprohráli.

Reagovat
RickNash

A jo

Soráč, sem myslel, že ta šou Grajciara byla letos... ani nevim proč

Reagovat
Losinho

Hm, to byl super zápas.

Reagovat
hefy

S Plzní remíza, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

v Hradci to tam prej dobře ničej...

Reagovat
Kepy_FCB

ochranku

Reagovat
RickNash

Příbram doma 12 zápasů, skóre z nich 6:5

Reagovat
smazaný uživatel

To se to mluví, když se vám daří, co? Mám pocit, že minulý sezony to u vás nebylo o moc jiný.

Reagovat
RickNash

Pšt!

No spolu s Dynamem jsme byli nejhorší, ale né vo takovej parník, jako teď Starka

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Příbram je extrém. Ale já bych jako Olomoučák asi taky radši neměl o útočné produktivitě moc mluvit.

Reagovat
RickNash

Co se to s váma sakra děje? Já myslel, že skončíte před Spartou, a najednou jste náš konkurent v boji o Evropu

Reagovat
smazaný uživatel

No je to bída. Najednou místo kombinační hry hrajeme nakopávanou a prostě to tam nepadá. Dokonce ani šance už moc nejsou. Navíc i ten Hubník chybí. Já už jsem na Evropu rezignoval, jedinou šancí by byl asi pohár, ale v tom máme Jablonec a asi je při formě obou týmů jasné, jak to dopadne.

Reagovat
salami

neboj, chytnete se na Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

To už by bylo pozdě. My bychom potřebovali vyřadit ten Jablonec v Ondrášovce. Přes ligu už to do pohárů asi nepůjde.

Reagovat
salami

no jo, já myslel, že už hrajete se Spartou příští kolo, tak nevadí, chytněte se už v poháru a pak to akorát prodáte i v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Před Spartou máme ještě i v lize Teplice. No, chce to prolomit tu střeleckou smůlu a snad to pak konečně zas půjde.

Reagovat
Kepy_FCB

pěkné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Super fotka :)

Reagovat
Kepy_FCB

klaní se pokořiteli

Reagovat
RickNash

klaní se pyru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...btw. vypadá jak imerialistickej pilot

Reagovat
smazaný uživatel

To vypadá jako by se pochcal .

Reagovat
kubys

Reagovat
kubys

No ten popis je vtipný.

Reagovat
homeles8

Dneska dobrý akce a dobrej presink :-) Jsme zase mezi Baníkem a Slávií.. jak kdyby jsme byly na 2. místě, ne na 12. Dneska zasloužená výhra A HUdsona bych stavěl od začátku zápasů.

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda 3 body doma, zápas nic moc, ale asi jsme si tu výhru zasloužili víc, rozhodčí bez komentáře, ta odvolaná penalta po pětivteřinovým držení Rezka jež mohl zakončit, to bylo moc. Druhej poločas z naší strany špatnej, ale tentokrát jsme měli to potřebný štěstí zase my. Baníkovci co se týče fandění to klobouk dolů, určitě byli slyšet víc než domácí a vlastně i po tom ke konci připravili asi nejzajímavěší okamžiky zápasu, když začali opouštět svůj sektor , ale nutno říct že Hradečtí fans provokovali...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws

Bohemka jde do pohárů!

Reagovat
doNny

sice bohemáci jsou tím známí, ale už to nehul, meleš hovna

Reagovat
Lemond Laws

tvoji mámu hulim

Reagovat
doNny

máš úkol do vlastivědy?

Reagovat
Lemond Laws

vlastivědu už nemám

Reagovat
Didier Drogba

nebo spíš ještě nemá

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Lemond Laws

ten byl dobrej

Reagovat
centos

Reagovat
Filipow

Napsat takovou blbost na internet, to chce silnej žaludek. .

Reagovat
RickNash

ale notak, ta šance tu je a mančaft šlape jak snad nikdo v lize...

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
doNny

"Jednoho opilého fanouška policisté odvezli na záchrannou stanici, poté co policistu kopl do nohy." .. takže půl roku natvrdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

cejtim v kostech, že zítra ty rudý kašpárky sestřelí Janda

Reagovat
smazaný uživatel

ty kráso, já už čekal, že tu zas bude hon na čarodějnice a ono nic Zápas komentovat nebudu pač přes sluníčko a přes tu šířku hracího pole sem skoro nic neviděl. Jinak, mobilizace se povedla Jinak k tomu konci zápasu, zprava od našeho sektoru začla nějaká mela, viděl sem dokonce, jak jeden frajer v "drsu" sekuritky natáhl druhému ze sekuritky. Zleva pak přišel náběh Hradeckých společně se sekuritkou a měli zálusk na naší vlajku. Ale jelikož sme byli tentokrát v plné síle, nenechali sme si to líbit a začal boj, hlavně pak zleva, napravo byl klid. V tom se řítila další invaze z Hradce, frajeři si to pěkně provokovali, když viděli, že máme "plno" práce s bojem jak se sekuritkou, tak následně i s fízlama, kteří tam vletěli a naházeli mezi nás slzák. Ale vlajka se ubránila, policajti zmizeli a to bylo hlavní Pak bylo ještě druhé kolo na nádru ale to už jsem tak dobře neviděl. Jinak čest dvoum chacharům, kteří cestovali odpoledne z Prahy, do kupéčka jim tam vlítla skupina Sparťanů, dostali sice přes držku, vzali jim šály ale vlajku ubránili Dnes to byl velice plodný den

Reagovat
RickNash

no kurva, to sou ty hradecký fakt takový sráči a poserové?

Reagovat
smazaný uživatel

no, frajeři zklamali, měli koule na útok (asi díky tomu, že šla s nimi sekuritka) ale pak se zmohli jen na pokřiky a na fakáče, zoufalci, no

Reagovat
smazaný uživatel

máš docela dost zvrácený pohled na fotbal.....což asi nikoho nepřekvapuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Je to dobytek!!!§§

Reagovat
smazaný uživatel

Ty paragrafy tam máš úmyslně, nebo je to překlep ?

Reagovat
centos

To je z afektu.

Reagovat
RickNash

to je výhružka pro trevora

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu už žádné výhružky nepomůžou. Tomu už na Pankráci šijou pruhovaný mundůr .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doNny

on ten hon přijde, jak se objeví nějaký článek nebo video .. takže jestli jsem to dobře pochopil, tak si "začal" Hradec?

Reagovat
smazaný uživatel

No, zprava to bylo takové nepřehledné, zleva sekuritka a Hradec.

Reagovat
centos

Já si zajel aspoň na ty baby, dobré to bylo. A pěkné :)

Reagovat
smazaný uživatel

no, tomu věřím, už sem viděl fotky. A v sobotu na Bohemce Jinak, jak strašili, že dnešek bude na OP, tak nikdo nic nechtěl, komedianti

Reagovat
smazaný uživatel

no jistě, chachaři jsou oběti, které jen bezdůvodně pranýřují média a kteří se musí neustále bránit atakům fanoušků jiných týmů... moh sis vymyslet hezčí pohádku na nedělní noc

Reagovat
smazaný uživatel

no jistě, chachaři jsou oběti, které jen bezdůvodně pranýřují média a kteří se musí neustále bránit atakům fanoušků jiných týmů... moh sis vymyslet hezčí pohádku na nedělní noc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak se ty hrdino můžeš podívat tady, jaký jste tam v ostravě neviňátka http://tvhradec.cz/Reportaze/Sport/FC-HRADEC-KRALOVE/Fanousci-Baniku-Ostrava-od-nadrazi-az-na-stadion.aspx

Reagovat
smazaný uživatel

já to viděl, imbecilní ochranka a ještě imbecilnější fanoušci Hradce

Reagovat
smazaný uživatel

aha...

Reagovat
centos

Reagovat
kubys

Ach jo chlapče, drž aspoň pi*u, když o tom nic nevíš. Miluju tyhle hrdiny, kteří nevědí nic o průběhu akce v našem sektoru.

Reagovat
smazaný uživatel

podívej ty řepo, nekomentuju konkrétí situaci - jo, i věřím tomu, že dost hradeckejch fandů jsou provokatéři, co pak raději vezmou kramle - nicméně kam baník přijede, tam jsou problémi a násilnosti. To asi nebude náhoda, ne?

P.S. Nevím, kdes našel na mé reakci cokoliv hrdinského...

Reagovat
centos

Samozřejmě že komentuješ konkrétní situaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Když byla ta tlupa u nás na Letný, tak byl klid.

Reagovat
kubys

Děláš si srandu s tím, že jsi nekomentoval určitou situaci? Jednoznačně jsi reagoval na trevorův náhled na včerejší rozmíšku v HK.

Reagovat
smazaný uživatel

a víš, proč je většinou ten bordel, viz. včerejšek či tehdy Příbram? Víš, v čem byl zárodek?

Reagovat
j_mrazik

Ty?

Reagovat
RickNash

debilko

Reagovat
doNny

A je to tady..Rowdieeees "V podzemí nádražního podchodu znělo stále hlasitěji nespokojené vytí obklíčených fanoušků."

Reagovat
smazaný uživatel

ten článek je super napsanej, u toho sem se fakt pobavil Či že na jednu skupinku jedno policejní auto A vrchol bylo to, že skončil zápas, první dva busy odvezli fans, antikonfliktní řekli, ať jdeme, tak sme šli pěšky a v tom nás zas zastavil fízl, že znova přijedou busy, prostě domluva par excellans

Reagovat
homeles8

Dynamo Budějovice ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Reagovat
homeles8

omg, to je debil, já myslel že to půjde dolů a ono to jde doprava :-(

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je debil? Nepiš já

Reagovat
smazaný uživatel

houmí, s tímhle jdi už do piče

Reagovat
homeles8

:-D

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Filipow

Mám ti ty srdíčka spočítat?

Reagovat
kubys

Jinak vrchol dne - Norimberský projev v Pardubicích, to bylo něco šíleného.

Reagovat
smazaný uživatel

a já si furt říkal, kam že to jdete

Reagovat
kubys

Vlak měl stejně zpoždění. Jinak mě začly bolet ty záda.

Reagovat
smazaný uživatel

kaskadére..

Reagovat
kubys

Za to nemůžu, že jsem spadl... Jsem se asi něčeho lekl.

Reagovat
smazaný uživatel

ale kvalitní skok na záda, o tom žádná

Reagovat
kubys

K dokonalosti to mělo daleko, ještě potrénuju. Jinak díval jsem se na chachary a opravdu tam na jedné fotce v té mikině trochu svítím.

Reagovat
smazaný uživatel

viděls video, jak tam naběhli naši a ochranka ze rozutekla?

Reagovat
kubys

Jj, dokonce i na Primě ve zprávách to včera bylo, hlavně je vtipné, že to tam vypadá tak 100x šíleněji.

Reagovat
kubys

*dneska

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce tam sme vidět

Reagovat
doNny

pěkné, typická securitka, která je za plotem nebo v přesile za hrdiny a když si to ostatní nenechají líbit, tak začínají utíkat a prosí o pomoc čerty

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=MEo41SsR4N8&feature=youtu.be Tohle je velmi zajímavé video, koukni jaké zbraně má securitka.... A jak dělají hrdiny ale když dojde na férovku, tak se rozutečou

Reagovat
doNny

pravda..jen jsem asi zaspal dobu.. od kdy háže securitka věci zpět na fanoušky? ta roura nebo co to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

že jo? To bylo taky "fajn".. A pak jsou fotky, kdy ti frajeři drží v rukách různé teleskopy a další zbraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Votroci!!!

Reagovat
smazaný uživatel

http://thordivision.com/index.php?a=704 Tady jest článek ohledně včerejšího zápasu srabů vs Baníku Ostrava

Reagovat
smazaný uživatel

Hradečáci se ukázali jako na podzim s náma? Týden před zápasem den co den machrovali a pak se téměř báli jít na stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

No, na to, že byla slušná návštěva, na to, že se hrálo na Letné, tak mi přišlo, že Slávisti jsou doma, jejich fanoušci opanovali Letnou a to je plus, zesměšnit domácí na domácím stadionu Sparťani se zmohli jen na ubohé "Jude Slavie" a pokřik "Sparta Praha".. No, kvalita fandění k pohledání...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
doNny

a to bylo to derby těch pražských eS jo? no, tady do jižního Polska se to nedostalo

Reagovat
smazaný uživatel

tys to nechytal na TVP1 ?

Reagovat
doNny

hele ne, já jsem z té rozvrácené rodiny a táta je teď zrovna na šichtě v dole a bez něho se dívat nemůžu

Reagovat
centos

A chlastá a ty jsi nezaměstnaný, bo tě po vystudování stolařiny nikam nevzali, že? Jako já.

Reagovat
doNny

no vzali mě, ale po chvilce mě vyhodili, že jsem prý ubližoval ostatním kolegům a byl jsem agresivní

Reagovat
smazaný uživatel

máma vždy říkala, že se nemám s tebou kamarádit. Prý napadáš ostatní desetileté vrstevníky a až vyrosteš, budeš žrát děti, znásilňovat ženy, zabíjet muže a do toho budeš řvát, že ty jsi ten fanouškovský mocipán !

Reagovat
doNny

co to je ten vrstevník a mocipán? Tohle jsem neslyšel, protože pořád vyčkávám na puberťáky na které fyzicky mám a mohl jim ukrást šálu a dobít je na zemi, ještě s kámošema!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Já se též přidávám ke gratulaci k Baníkovským fanouškům kterých přišlo na Spartu celých 8000 a za celý zápas taky jen nadávali.

Reagovat
smazaný uživatel

návštěva byla ještě menší a nadávky, to bylo možná v nějaké PC hře, kam sis nahrál své chorály a urážky ale za to já už nemohu

Reagovat
Kenneth

Samozřejmě.

Reagovat
kubys

Hlavně, že ty jsi tam byl!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi vedle tatrmane. V prvním poločase jsme fandili výborně. Ve druhém byli jasně lepší slávisti.

Reagovat
smazaný uživatel

toho tatrmana bych si odpustil a a proč ste fandili dobře v začátku utkání? Ty se ještě divíš? Kdyby Ústí vedlo nad SKS ve 12. minutě 2:0, tak by fandili lépe než oni. Byla v tom extáze po rychlých gólech a Slávisti byli zaskočeni, Pak vás ohledně supportu jasně převálcovali, amatéři

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se dalo celkem očekávat, že nás ve fandění předčí, vzhledem k tomu, jak jsou na tom momentálně naši a jejich ultras. Ale zkus hodnotit trošku objektivně. Měli jsme pěkná chorea, pyroshow a první poločas dobré fandění (rozhodně ne jen Jude Slavia nebo Sparta! Sparta!), ve druhém to bylo slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Choreo bylo takové tradiční, tříbarevné, dalo by se říct nudné. Jediné, co je celkem fajn je ta děkovačka na konci s pyrem. Jinak na to, že ste hráli doma, tak slabý, hodně slabý

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně slabý jo? Přijde mi, že jsi moc zaujatý, nebo od našich fans očekáváš zázraky. Kotel prostě nefunguje jako dřív a na své možnosti se neprezentoval špatně. Výhrady bych měl jen k fandění ve druhém poločase, to bylo špatný. Mimochodem té protestní akce proti zákazu pyrotechniky sis všiml? Na konci prvního poločasu. To byla akce našich ultras a přidali se k ní i slávisti.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tuhle akci předevčírem udělali i chachaři a snad i další kluby, resp. ultras ale nejsem si stopro jistý. A zaujatý nejsem ale když vy děláte choreo, tak většina fanoušků ACS mají skoro orgasmus z té tradiční trikolory, jednou, dvakrát to bylo fajn ale chtělo by to něco nového..

Reagovat
smazaný uživatel

A co choreo Homolka boys, to ti přije také neoriginální? Choreo Vládci Prahy taky? Tu protestní akci měli dělat všechny ultras tábory, ale pokud se nepletu, je to akce Sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

Vládce Prahy máte taky skoro furt a přitom, jedinej, kdo je je vládce Prahy jsou ti z Ostravy :)

Reagovat
smazaný uživatel

Vy určitě . Máme je furt? Měli jsme už choreo s motivem Vládci Prahy, v zápase proti Boleslavi. Ale se zcela odlišným motivem. A pak při derby je dobré dát nepříteli najevo, kdo vládne Praze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava, grilovačky jsou toho důkazem

Reagovat
smazaný uživatel

Na grilování kašlu, toho se neúčastním. Ale zrovna nedávno proběhla menší grilovačka rudých a chacharský jedlíků. A opět toho Slezané snědli víc.

Reagovat
centos

A opět v Praze, Ostrava je zakázané území nebo co. Škoda že k tomu není nikde lepší info, zajímalo by mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já četl jenom to, co bylo v krátkých zprávách na hooligans.cz. Víc nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

No, meli, ale treba Jablonci se nepodarilo k nam nic pronest :D.

Jinak tady nase skromne pyro.

http://syky12.rajce.idnes.cz/FC_Viktoria_Plzen_vs._FK_Baumit_Jablonec_8.4.2011/#P4080041.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

hochu ty jsi vazne marnej. Pominu fakt ze banikovci jsou podle tebe nejlepsi fanousci na svete a povodi si v 25ti lidech vyprodanou letnou, ale to ze kvalitu fandeni na zapase opet porovnavas jen podle toho co slysis z televize a meles naprosty nesmysly o tom kolik toho jsme malo kriceli jsi proste naprosto vedle, a to jestli za to muze tvoje zaslepenost nebo tvoje blbost, to uz nebudu soudit

Jen tak mimochodem, spartansky kotel zpival kolem 15ti pokriku, pripravil si 4 chorea + nadherny choreo pres pulku stadionu, ohne, dymovnice, svetlice, co by si chtel jeste vic???joj, pravda, ty jsi z toho videl sotva 1/8 pac to nezabirala televize, kaspare

Reagovat
centos

Pyro bylo velmi fajn Ale i sami(někteří) sparťané na tu atmosféru nadávají, tak si to ujasněte

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja nerikam ze byla buhvijaka ve stylu Delije, ale nebyla to zadna ostuda, tak jak to podava prebornik prvni tridy - mgr. Trevor

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsi nakousl srbské ultras, tak mě docela pobavil transparent, co měli naši ultras. Srbsko Ctrl+C - Eden Ctrl+V Zdařilé rýpnutí.

http://www.spartaforever.cz/images/fotoalbum/2210/9ec82c547f53227.jpg

Reagovat
Losinho

"Ve sparťanském kotli se pak roztáhlo ještě několik menších choreografí, kdy však téměř na žádné nebylo poznat, oč se jedná (obzvlášť jedna choreografie byla velmi vtipná :-) ), takže nehodnotíme. Přečíst šel jen transparent "Srbsko CTRL+C Eden CTRL+V", čímž sparťané ocenili náš fanatismus, hrdost na svůj klub a kvalitní slávistické fandění. To by asi nikdo od věčného rivala nečekal."

Děkujeme!

Reagovat
smazaný uživatel

To psal Strašák, co?

Reagovat
Losinho

Nejspíš ano.

Reagovat
centos

Toto je vynikající!

Reagovat
smazaný uživatel

byla to ostuda, když si Slávisti podmanili Letnou v ohledu supportu. To prostě neokecáš..

Reagovat
smazaný uživatel

ve dvaceti pěti lidech si Letnou podmanilo Slovácko, ne my, to za prvé a za druhé, jaké chorály? myslíš "jude Slávie" na patnáct způsobů? Jo, tak to jo, to už mlčím A za třetí, já mám za sebou víc výjezdů a zápasů než ty, takže TV fanouškem bych spíš nazval tebe. Už se tu neztrapňuj

Reagovat
twerp

No respekt slávistickým fanouškům

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

slavia má mega slabej útok a tragickou obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: kinotip.cz - konečně nějakej kvalitní server s online seriály a filmy......

Reagovat
Didier Drogba

a je to k tématu

Reagovat
smazaný uživatel

to neni, proto je ta OT(off topic)

Reagovat
smazaný uživatel

AC SPARTA PRAHA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

300.pro Baník

Reagovat
Filipow

Ačkoliv tě nemám rád, tak ti dám palec! (poprvé a zřejmě aj naposled, užij si to!).

Reagovat
kubys

Reagovat
One-Real

Tak derby nebylo špatný, na to že jsem 20 min před začátkem neměl lístek a chystal se na cestu domů tak celkem fajn. Bitva mezi procházejícím kotlem slávistů a sparťany, kdy po sobě házeli snad všechno byla na dálku dobře sledovatelná. O trochu mín příjemný bylo vidět, jak z houfu kouře a ran vycházejí rodiče z dětmi. Atmosféra derby pěkná, palec nahorů hlavně slávistům, kteří se mohli skoro cítit jak doma, byli opravdu hodně slyšet, to se musí uznat ač jsem sparťan. (přisuzoval bych to i trošku většímu nakumulovanému kotli Slávie, který byl mnohem větší a početnější, než kotel Sparty, ale nechci se na to vymlouvat, mělo to vypadat úplně jinak) choreo se Spartě povedlo. Začátek parádní, dvě rychlé branky extáze na stadionu a na slávistickou chatrnou obranu se valil útok za útokem, velká škoda, že toho sparťané nedokázali využít ve větší míře. Naopak druhý poločas zejména ze strany Sparty absolutní fotbalová nemohoucnost a měl jsem chuť se zvednout a odejít pryč. Jinak ale pěkné derby, pár okamžiků za ty peníze stálo. SPARTA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na tribuně tragédie nikdo zase nefandil

Reagovat
One-Real

Byls taky na hlavní jo?

Reagovat
smazaný uživatel

tk nechoďte na hlavní klucí

Reagovat
Riijkark

po dnesku tu jeste nekdo zkuste porovnavat ultras SLAVIE a sparty.. takova ubohost po celej zapas od letenskych na nejvetsim zapase pro ne, navic na domacim stadionu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 je dobrej výsledek!

Reagovat
Riijkark

a stejne smesny support od sparty

Reagovat
smazaný uživatel

jo prohra je někdy nepříjemná Dobrou noc všem slávistům přeje Leo

Reagovat
Riijkark

me osobne prohra po zesmesneni vasich "fans" vubec neboli ikdyz je to derby

Reagovat
smazaný uživatel

To si jenom namlouváš kolego. Nezesměšnili jsme se. Mohli jste fandit líp, to asi jo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak když už jste zvyklý tak to nebolí no

Reagovat
rufus

Vládci Prahy.

Reagovat
Losinho

No, co k tomu říct, Slavia vládla na tribunách a po většinu zápasu (cca. od 25. minuty) i na hřišti, ale ten útok je bídnej no. Petrouš to asi vzdal předem, když nenasadil Pospěcha. Líbil se mi celkem Lukáš Jarolím a Míňa Černý, ten dost bojoval a sparťanům dělal problémy. Naopak tragickej Janda a hlavně ze začátku Dostál, s nim to hodně cloumalo. Teď hlavně přivézt z Teplic dobrej výsledek do odvety a porazit Slovácko.

SKS !!!

Reagovat
smazaný uživatel

No neříkal bych tomu, že jste vládli po většinu zápasu. Tak max. jste drželi míč. Ale jinak ty vaše esa nebyly schopný cokoliv vymyslet. A pokud jde o fandění...já vás moc neslyšel, tak to nemůžu objektivně posoudit. Hodnotit můžu jenom ten náš support, v první poločase se mi to líbilo, ale ve druhém drželo moc lidí bobříka mlčení.

Reagovat
Losinho

Tak byly i šance, ale s touhle produktivitou je to těžký. Co se týče fandění, prý i v televizi jsme byli slyšet víc. Mně osobně se teda náš support líbil po celý zápas, ani ke konci to nebylo tak špatný, jak jsem čekal vzhledem k průběžnému stavu. Od sparťanů bych vyzdvihl celkem pěkné celostadionové choreo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně jednou jste trefili břevno. To docela smrdělo gólem. Hele já vás fakt slyšel vyjímečně, tak nevím. Ale nedělám si iluze, že zejména v druhém poločase jste byli slyšet víc. Ale rozhodně jsme se nezesměšnili, jak se tu snaží někteří jedinci naznačit. Parádní pyroshow, dvě nebo tři chorea v kotli, jedno celostadionové, v prvním poločase pěkný support.

Reagovat
Losinho

Jak říkám, šance byly. Mít trošku štěstí (břevno, tečovaná střela v závěru) nebo proměnit tutovky (Janda, Koreš, Černý) bod (y) jsme odvézt mohli. Rozhodně jsem na kluky hrdej, nezklamali.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to jsem fotbal evidentně neviděl Vašich tutovek jsem si nevšiml.

Reagovat
Losinho

Břevno bylo po hlavičce Kisela, ta tečovaná střela těsně vedle byla snad až v nastavení, Janda měl šanci hned ve 2. minutě, Koreš tam měl několik zajímavých možností, Míňa Černý trefil z blízka Blažka jen do ksichtu, tečovanou ránu tam měl i Dostál...

Reagovat
smazaný uživatel

No koukám, že toho nebylo tak málo . Ale dobře to dopadlo. 2:0 je dobrej výsledek.

Reagovat
cristiano.K.

okamžitě odvolat Petrouše.Jak může trenér Slavie říct,že bude šetřit svého nejlepšího útočníka na Slovácko? i kdyby jsme byli poslední a hráli další zápas proti Ústí,tak v derby musí nasadit to nejlepší co má.Jinak fanoušci SKS a vcelku pěkný herní projev

Reagovat
Losinho

Je to holt klokan...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sancho chodis na diskuzi sparta.cz?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem si rikal......

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se ptáš?

Reagovat
smazaný uživatel

no jen ze sem si te tam nemohl zaradit k zadnymu diskutujicimu, pac vetsinou tve nazory tady maji hlavu i patu takze vicemene jen ze zvedavosti

Reagovat
goodbay

Tak ze včerejšího zápasu jsem i před výhru zklamán. Plný stadion, ale fandění na h.vno, slávisté nás kdykoliv překřičeli. O sudím je škoda mluvit, chyb jako máku na obě strany. Jinak do 25 minuty super zápas, ale druhej poločas sem tam doslova zíval. Jo a neřekl bych, že slávisti od 20 minuty byli jasně lepší, to až spíš ten druhej poločas. Po tich dvou golech byla hra vyrovnaná. Navíc co se divíte, Sparta vedla, a tak se zavedla už tradiční Chovancova taktika "na údržbu"

Reagovat
goodbay

přes

Reagovat
r.mrazik

jj,Chovanec to totalne zkazil...cely ten zapas...misto abychom dali sesivkam jeste dva kousky a fotbal byl super,tak betonuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nemáš radost z výhry?

Reagovat
r.mrazik

nad sesivkama vzdycky,ale i tak...chapes...meli dostat vic

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že je měli zničit mnohem víc. Ale ty se tu tváříš hrozně otráveně, jako bys ani neměl radost. 4 derby v řadě a 4 výhry. To je skvělé, ne?

Reagovat
r.mrazik

vyhra ano,predvedena hra ne a taktika uz vubec ne

Reagovat
r.mrazik

a mas pravdu,ze druheho polocasu jsem byl neskutecne otraveny

Reagovat
smazaný uživatel

Já toho z něj naštěstí moc neviděl .

Reagovat
r.mrazik

tak to bud rad,to se nedalo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já se bavil po svém. Ale všímal jsem si, že slávisti nějak často běhali kolem naší branky .

Reagovat
r.mrazik

je fakt,ze zadne sance nemeli,ale i tak...na druhy polocas se nedalo koukat...

Reagovat
Losinho

Buďte rádi za 2:0.

Reagovat
r.mrazik

to spis vy budte radi za 2:0

Reagovat
Losinho

Reagovat
r.mrazik

no co,nebyt Jozo priposranek,tak dostanete bura

Reagovat
Losinho

Nebýt Janda kopyto, vedeme od 2. minuty...Kdyby, kdyby...

Reagovat
Kenneth

Nemá snad pravdu? Chovanec se opět uspokojil se stavem 2:0 a naočkoval hráče at to ubrání.

Reagovat
Losinho

A nemám já snad pravdu? Chovanec je blb, o tom se s tebou hádat nebudu.

Reagovat
Kenneth

A jeden z důvodu je taky Matějovský. Po jeho odchodu začala typická nakopává na Kváka.

Reagovat
smazaný uživatel

Včerejší derby ze strany ACS fans ubohé, nešlo slyšet skoro žádný chorál (jeslti vůbec nějaký byl) krom opakovaček "jude Slavie", za to Slavie předvedla výborný doping od začátku do konce a v TV nešlo slyšet nic jiného než je

Reagovat
smazaný uživatel

Já třeba slávisty až na pár výjimek neslyšel. A ubozí jsme nebyli. O tom, že sešiti fandili líp se nepřu, to je fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Komentuju to co jsem slyšel, a krom pyra nic moc ČFPF

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá zkratka ČFPF

Reagovat
Kepy_FCB

česká filharmonie penzijní fond

Reagovat
goodbay

Reagovat
smazaný uživatel

Nám je u prdele co je slyšet v TV navíc mikrofony jsou blíž kotli hostí

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

s timhle tu bohuzel neobstojis, je tu dost zabrzdencu co ten system jak je co slyset v TV proste nechapou

Reagovat
smazaný uživatel

beru na vědomí se zjištěním že nemá cenu na ty zabržděnce reagovat

Reagovat
Losinho

A co když řeknu, že to mám potvzené i od pár fans na hlavní tribuně?

Reagovat
smazaný uživatel

tak lepsi jste hlavne diky druhy puli a samotnymu deni na hristi proste byli (myslim na tribunach), protoze rada lidi byla proste otravena z toho naseho vykonu ve druhy pulce, vcetne me...ale zase o zadny zostuzeni vcera proste neslo, podali jsme celkove vzato dobrej vykon, samozrejme mohlo to byt daleko lepsi, ale zase zadna katastrofa to nebyla

Reagovat
Losinho

Tak já tu nepsal o žádném zostuzení, nepodali jste špatnej výkon, i když jste jeli těch svejch pár pokřiků.

Reagovat
smazaný uživatel

tak par jich urcite nebylo, klidne bych jich 15 napocital...jen nektere byli slyset vic, nektere min

Reagovat
Losinho

A je to tu.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je taky už nekonečné téma

Reagovat
Losinho

Tak jsem rád, že je to potvrzené, že jsme byli lepší. A sparťani nebyli tak ubozí.

Reagovat
Kepy_FCB

Tedy takhle zprznit státní vlajku to se spartanům v tom choreu opravdu povedlo

Reagovat
centos

Není to trestné?

Reagovat
smazaný uživatel

nezavid

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

co ty jako baníkovec máš co čumět na derby?

Reagovat
kubys

Reagovat
Kepy_FCB

mohu tě ubezpečit že jsem nečučel tak bídně na tom nejsem ale čučel jsem na chorea z vašich stránkách toť vše co mne zajímá!

Reagovat
Losinho

Co ty jako blázen máš co dělat na EF.cz? BAN!

Reagovat
centos

Nepochopil jsem toho tajného, co tam jednoho naháněl a mlátil obuškem..

Reagovat
kubys

Jsem tam moc vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

tj, mě ta barva tvé mikiny hned trefila do očí

Reagovat
$dolar$

kreteni...

Reagovat
kubys

Hlavně, že víš jak k tomu došlo.

Reagovat
centos

To je jedno přece.

Skvělá byla i Prima a jejich "pokřik Všichni co tu stojíme, všichni nenávidíme". Už mě začínají srát, stávají se Novou.

Reagovat
kubys

Však jistě, jenom démonizujme. Já jsem hlavně rád za ten článek v pardubickém vydání MF Dnes, kde je jasné, že jsme se chovali naprosto v pohodě, to když potom nám na vlajku naběhne security s domácími, potažmo ve vedlejším sektoru je napadeno pár našich, tak je snad jasné že to vyvolá reakci.

Reagovat
$dolar$

Od 6:30 je videt krasne inteligence tech opic...

Reagovat
kubys

To, že ti neříká nic pocit Sounáležitosti už vím, ale mohl by ses odnaučit hodnotit něco o čem nemáš ani páru. Jinak cca polovina těch lidí je možná na vyšší inteligenční úrovni než ty, takže být tebou bych mlčel.

Reagovat
$dolar$

na tu poznamku o inteligenci staci, kdyz pouziju tvoji vetu - "ale mohl by ses odnaučit hodnotit něco o čem nemáš ani páru."

Reagovat
kubys

Takže budeme slovíčkařit nebo si všichni zajdeme na test IQ?

Reagovat
smazaný uživatel

To bych nedělal, na středce jsme ho jednou dělali a já měl kliku, že mě s těmi mými výsledky nevyrazili.

Reagovat
doNny

to je zbytečný, protože přeci každý fanoušek, který chodí do kotle a jezdí na výjezdy má přeci podprůměrnou inteligenci

Reagovat
smazaný uživatel

No třeba ten čekatel na soudce (či co je zač), který se chodí/chodil prát za Spartu .

Reagovat
$dolar$

Jo, presne to jsem napsal...

Reagovat
kubys

*na stejné nebo vyšši

Reagovat
Kenneth

Ještě se tam tím chlub. Obyčejný vylízaný opice.

Reagovat
$dolar$

Spis neobycejne vylizany opice...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ses radši choval jak běloch a nepičoval do věcí u kterých jsi nebyl a zprostředkované info máš pouze z teď už také bulvární Primy či bulvární izraelské Novy Kdyby se Hradečáci nechovali jako cigáni, nic z toho by se totiž nestalo

Reagovat
Kepy_FCB

Jen ho nech ať se tím trápí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mě vždycky rozčílí ty tupé stáda ovcí..

Reagovat
smazaný uživatel

I ty vlčáčku..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi včera musel trpět co, tolik pýra a dýmu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Běž si vymýšlet dvouslovné antipražské chorály.

Reagovat
smazaný uživatel

mě tam fascinovalo, jak je vyzbrojena securitka. Nemá ona v náplni práce chránit lidi? Ale stejně nejlepší je, jak utekli A ten tajnej? WTF? To už sem nepobral vůbec

Reagovat
centos

Mně hlavně přijde divné, že by ho napadal. V našem sektoru (asi). A zrovna tajného.

Reagovat
smazaný uživatel

oni byli asi napravo od nás nasazeni. Tam se strhla první mela ale bylo to tam jaksi nepřehledné.

Reagovat
smazaný uživatel

Kweuke se střelecky prosazuje zatím jen proti týmům ze spodní poloviny tabulky. Ale i to se hodí, protože někdo ty goly jim dát musí.

Reagovat
Kepy_FCB

http://www.fcb.cz/a-muzstvo/aktuality/na-slovacku-v-primem-televiznim-prenosu.html

fakt nechápu proč nás furt serou d televize, fotbal hrajem snad nejodpornější v historii, o poháry též ne soupeř taky ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že to nechali na sobotu, v pondělí nebo pátek bych asi nejel

Reagovat
naheCZ

Fakt nechápu co Petrouš hulí, že tam dá takovou obranu. On je tam Kweuke a on si dá do středu krajní obránce, přitom má k dispozici Koubského s Vomáčkou. Sparťanská hra stála taky za hovno to už lepší fotbal předváděla i ta Slávka, i když to na výsledku poznat není

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele