FORTUNA:LIGA - souhrn 3. kola nadstavby

27.06.2020, 16:57, aktualizováno 28.06.2020, 20:57
Komentáře a souhrny
Slavia po zisku mistrovského titulu rozstřílela Jablonec. Plzeň oplatila Spartě vyřazení ze semifinále MOL Cupu a doma v lize vyhrála 2:1. Mladá Boleslav vyhrála i odvetu semifinále playoff o Evropskou ligu v Českých Budějovicích a může se pomalu připravovat na finále, ve kterém vyzve Bohemians 1905. "Klokani" po dvou gólech z nastaveného času vyhráli i domácí odvetu se Slováckem poměrem 2:1. Ve skupině o udržení doma vyhrály Teplice a Olomouc, duel mezi Opavou a Příbramí vítěze nepoznal...
O titul

Slavia Praha - FK Jablonec 4:0

28.06.2020 19:00

Góly: 8. Petar Musa, 34. Petr Ševčík, 58. Petar Musa, 87. Lukáš Masopust

Slávisté si na domácí půdě hravě poradili s Jabloncem a i přes bujaré oslavy titulu jej porazili 4:0. Mezi střelce se dvakrát zapsal Musa, který se tak dostal do čela ligových kanonýrů, doplnili jej Masopust a Ševčík.

Domácí hráči jako by snad ještě titul neměli v kapse. Už v osmé minutě se totiž ujali vedení. Nicolae Stanciu parádním míčem za obranu našel nabíhajícího Petara Musu, který měl úlohu velmi snadnou a z první uklidil míč nechytatelně za Hrubého. Hlavní sudí ještě celou situaci narychlo zkonzultoval s videorozhodčím a branku uznal.

Pražané přidali druhou trefu ve 34. minutě. Musa se rozeběhl po levém křídle, nabil na hranici vápna Provodovi, jeho rána byla sražena, ale míč se odrazil pro jablonecké nešťastně ideálně pro Petra Ševčíka, který ho z první uklidil jednoduše do poloprázdné brány.

Před přestávkou se o slovo přihlásil i Jablonec. Na centr od rohového praporku naskočil Hämäläinen, který svou hlavičku zatloukl o zem tak, že mířila do šibenice. Brankář Markovič si připsal první velice dobrý zákrok a balon vyškrábl na rohový kop.

Zničehonic se za obranou hostů zjevil Musa, proti němuž včas vyběhl brankář Hanuš, který vychytal střelce Slavie ve veliké gólové šanci.

Po hodině hry už byli hosté zralí na ručník. Stoper Štěpánek si počínal hodně naivně. Místo toho, aby balon před Musou odpálil do bezpečí, se rozhodl v souboji upadnout a spoléhat na hvizd hlavního sudího. Ten ale faul neodpískal a Petar Musa tváří v tvář Hanušovi přidal svou druhou branku v utkání.

Coufal se uvolnil a ve vápně našel v další šanci Musu. Ten si zpracoval balon na prsa a vypálil. Jelikož střela nešla daleko od prostředku brány, dokázal brankář Hanuš zasáhnout.

V 65. minutě Pražané měli k dispozici volný přímý kop. Balon se po několika odrazech dostal k Bořilovi, který pálil z ostrého úhlu z bezprostřední blízkosti, ovšem brankář Hanuš se výborně přesunul a dokázal reflexivně zasáhnout.

Jablonečtí se prokombinovali až do veliké šance. Střílený centr z levého křídla na zadní tyči sklepával mezi tři tyče Pilík, jehož pokus výborným zákrokem na poslední chvíli srazil mimo Provod.

Jelikož se Jablonci skórovat nepodařilo, udeřila znovu Slavia. Nicolae Stanciu vymyslel další fantastický pas, za obranou Jablonce našel rozeběhnutého Lukáše Masopusta, jenž si poradil chladnokrevně a míč poslal nechytatelně k tyči.

Domácí měli zahrávat přímý kop, ale videorozhodčí zjistil, že se jedná o penaltu. Exekuce se ujal Petar Musa, který namířil ze svého pohledu do levé části brány, ovšem brankář Hanuš předvedl výborný zákrok a penaltu slávistickému útočníkovi lapil.

Slavia tak oslavila zisk titulu další výhrou, Jablonec je momentálně pátý.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 2:1

28.06.2020 16:30

Góly: 56. Tomáš Chorý, 65. Ondřej Mihálik - 88. David Moberg Karlsson

Plzeňská Viktorka ukončila vítěznou sérii Sparty, když před domácím publikem vyhrála 2:1. Skóre otevřel po necelé hodině hry Chorý, druhou branku domácích přidal Mihálik. Za Pražany v závěru snížil Moberg Karlsson.

Kapitán Sparty Bořek Dočkal napřáhl v patnácté minutě ze zhruba pětadvaceti metrů od branky a jeho ránu zastavilo břevno Hruškovy branky. Domácí brankář se za míčem jen ohlédl, ale nakonec jej nemusel lovit ze sítě.

Plzeň po rozehrávce měla první velkou šanci. Po centru do vápna se do vzduchu dostal nejvýše Mihálik a jeho pokus skončil těsně nad.

Po malé chvilce měla Plzeň další velkou šanci. Karabec dával malou domů na Niţu, ale míč vystihl Hořava a byl najednou sám před brankářem, kterého však nedokázal obhodit a nepovedlo se to nakonec ani druhému dotírajícímu Kayambovi.

Viktoria se dostala do vedení v 56. minutě po rohovém kopu. Kovařík posadil míč na hlavu Tomáše Chorého, který přesnou hlavičkou uklidil balón na zadní tyč.

Ondřej Mihálik měl na kopačkách další gól. Rána z hranice šestnáctky od domácího hráče mířila na zadní tyč, ale Niţă dokázal zasáhnout.

Mihálik se gólu přeci jen dočkal. Tomáš Chorý z pravé strany poslal střílenou přihrávku po zemi před branku, kam si naběhl plzeňský křídelník a dokázal i přes těsné bránění uklidit míč na zadní tyč.

Plzeň měla další výbornou možnost na zvýšení skóre, jenže Kopic vzal zakončení na sebe, i když mu nabíhal vpravo úplně osamocený Chorý.

V 85. minutě šla Plzeň do deseti. Sudí Orel nakonec po konzultaci u videa zrušil žlutou kartu a rovnou poslal Jana Kopice do sprch, poté co na videu shlédl, jak se domácí záložník prošel zcela zbytečně po Vindheimovi.

Po třech minutách Sparta přesilovku využila. Po rychlé souhře na pravém kraji se David Moberg Karlsson dostal na hranici šestnáctky k zakončení a nakonec jeho dalekonosný pokus skončil gólem, i když se míče dotkl ještě i Hruška.

Plzeň už má jistotu druhého místa, Sparta je třetí s náskokem pěti bodů na Liberec.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:1

27.06.2020 20:00

Góly: 76. Jakub Pešek, 85. Kamso Mara - 90+6. Patrizio Stronati (pen.)

Liberec získal klíčové vítězství nad Ostravou, protáhl se na strategickou čtvrtou pozici v tabulce před Jablonec a notně oživil své naděje na účast v evropských pohárech pro příští ročník. V rámci ligového dění neurval tři body v pěti po sobě jdoucích zápasech za sebou a nutně už potřeboval nějakou vzpruhu. Baník naopak už potřetí v řadě prohrál.

Pro severočeský celek byl tenhle rezultát důležitý hlavně proto, že se od svého soka vzdálil už na rozdíl šesti bodů, a v tabulce nadstavbové části sezóny tak skončí nejhůře pátý. Výtečně se tak zároveň navnadil i před středečním finále MOL Cupu, v němž narazí na Spartu. O svém nynějším důležitém triumfu rozhodl dvěma brankami v poslední čtvrthodině zápasu.

Slezský klub měl na Stadionu u Nisy v podstatě poslední možnost, jak ještě zachránit svou situaci mezi šestkou nejlepších českých týmů letošní sezóny. A ačkoli matematicky stále může poskočit na pátou pozici, aby si zahrál o Evropskou ligu v posezónním playoff, prakticky není příliš pravděpodobné, že by ještě stáhl aktuální pětibodové manko.

Domácí přitom nemohli nasadit své nejsilnější možné složení, chyběli totiž především dva ofenzivní tahouni Tomáš Malinský a Alexandru Băluţă, a to kvůli disciplinárním trestům. A na tribuně ze stejného důvodu musel zůstat i hlavní kouč Pavel Hoftych. Přesto se podařilo libereckému mužstvu dvakrát skórovat, a to zásluhou Jakuba Peška a Kamsa Mary.

Hosté dlouhodobě na svého protivníka zkrátka neumějí. V posledních dvanácti vzájemných zápasech nad ním zvítězili jen v jednom případě, započítáme-li do statistik pouze ligová utkání. Statistiku k lepšímu nezměnili ani teď, nutno podotknout, že k tomu ani neměli blízko. Patrizio Stronati v nastavení druhé půle dokázal už jenom snížit nepříznivý stav.

Do první větší šance se propracoval Slovan, a to po Zemanově standardní situaci z 10. minuty. Po jeho pasu sklepl Koscelník míč hlavou ve vápně pro Kuchtu, jenž se ocitl sám před gólmanem Laštůvkou, z blízkosti ale trefil trestuhodně pouze jeho. V 19. minutě se ozval Kuchta znovu, po jeho akci na levé straně však rovněž nedošlo k něčemu zásadnímu.

Výběr kouče Luboše Kozla se poprvé výrazněji osmělil až po půlhodině hry. Fleišman vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do šestnáctky, kde hlavičkoval Potočný, nicméně jeho zakončení v pohodě polapil ze vzduchu brankář Knobloch. Do přestávky ještě dvakrát zahrozil i nadále neúnavný Kuchta, jenže napoprvé pálil do břevna a pak ztroskotal na Laštůvkovi.

Liberec působil o dost nebezpečněji i v dějství druhém. A v 76. minutě se dočkal své zasloužené odměny, to když Peškova střela, tečovaná bekem Procházkou, skončila přesně na bližší tyčce. A pět minut před koncem základní hrací doby zacílil přesně taktéž Mara, jenž na zadní tyči zužitkoval snadno přímý volný kop zahrávaný nalevo spoluhráčem Zemanem.

Hrát se sice mělo jen tři minuty navíc, rozhodčí Proske ovšem musel zápas o nějakou tu chvilku protáhnout, neboť ve vlastním pokutovém území zahrál rukou Mikula. Celou situaci prozkoumával VAR a nakonec se kopala penalta. K té se postavil Stronati, který jako exekutor neselhal, nicméně v podstatě jenom kosmeticky upravil finální skóre.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha33256266:1181
2.Viktoria Plzeň33226564:2472
3.Sparta Praha33168963:4056
4.Slovan Liberec331561254:4451
5.FK Jablonec331481147:4850
6.Baník Ostrava331291246:4245
Odvety semifinále playoff o Evropskou ligu

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 2:1

27.06.2020 17:30

Góly: 90+1. Jhon Mosquera, 90+4. Jhon Mosquera - 2. Václav Jurečka

První zápas: 2:1, postupuje Bohemians Praha 1905

Klokani nakonec dokázali udržet nadějný náskok z Uherského Hradiště a po úvodní výhře 2:1 zdolali svého protivníka stejným poměrem i podruhé. Slovácko přitom začalo skvěle a velmi brzy vedlo, pak dokonce mohlo svůj náskok zvýšit, jenomže to se mu nepovedlo a soupeř naopak v nastavení otočil vývoj hned dvěma trefami střídajícího Jhona Mosquery. Bohemians v závěrečném kole narazí na Mladou Boleslav.

Slovácko vstoupilo do sobotního zápasu mnohem hladověji a rozhodně chtělo odčinit předchozí prohru, úvodní gól vstřelilo ani ne po sto dvaceti odehraných sekundách. Centr Divíška z levé strany tečoval špičkou kopačky Václav Jurečka a umístil ho tak přesně ke vzdálenější konstrukci, že na něj gólman Valeš nedosáhl. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a Pražané chtěli ihned srovnat, ale Nečas neuspěl tváří v tvář proti brankáři Nemravovi.

Po necelé čtvrthodině hry zahrozil na opačné straně Lukáš Sadílek, nicméně z velké dálky pálil mimo prostor tří tyčí. Zhruba deset minut před přestávkou měl na hlavě vyrovnání Hronek, jenomže se skvělým zákrokem se vytáhl Nemrava. Ve 38. minutě napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Kohút a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů, v poslední minutě první půle opět famózně zasahoval Nemrava proti pokusu Nečase.

Souboj hostujícího strážce s hráči Bohemians pokračoval také po změně stran. V 54. minutě se řítil na levé straně Hronek a dostal se až před Nemravu, jenž mu skvěle zmenšil střelecký úhel a výborně zasáhl levou nohou. V rozmezí 65. - 70. minuty si Klokani vytvořili další tři slibné příležitosti, avšak Vodháněl nepropálil Nemravu, vzápětí mířil o metr vedle levé šibenice Hronek a nakonec Bartek pouze rozvlnil boční síť.

Hodně zajímavá byla závěrečná desetiminutovka. Klid domácím chtěl přinést střídající Nigerijec Ugwu, ovšem ve skluzu branku soupeře netrefil. V 90. minutě mohl Bohemku stihnout trest, to když Valeš parádně odzbrojil Sadílka. Následně Slovácko zcela otevřelo svou defenzívu a toho dokonale využil Mosquera, který po samostatném úniku překonal vyběhnutého Nemravu přízemní střelou.

Ve čtvrté minutě nastavení byl blízko k poslání tohoto utkání do prodloužení Kalabiška, jeho bombu však Valeš brilantně vytěsnil na horní tyčku a následoval jen rohový kop. Před jeho zahráním se vydal do šestnáctky Pražanů taktéž Nemrava a ve výsledku litoval, neboť sólo přes půlku hřiště předvedl Mosquera a zcela prázdnou branku nemohl z dvaceti metrů minout.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 0:2

27.06.2020 15:00

Góly: 7. Jaroslav Zelený, 64. Jiří Klíma

První zápas: 1:2, postupuje FK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav si s Českými Budějovicemi poradila i v odvetě a nakonec bez problémů prošla prvním kolem play off skupiny o Evropskou ligu. Na Střeleckém ostrově sice byli nebezpečnější zejména domácí Jihočeši, jenže góly dávali pouze hosté ze středních Čech. I tak má budějovické Dynamo jako nováček důvod k oslavě, neboť sezóna mu vyšla nad plán.

Do sestavy domácích se po karetním trestu vrátil levý bek Kladrubský, ve středu obrany zase místo Talovierova nastoupil Havel. U hostů došlo k jediné změně, když indisponovaného Hubínka zastoupil Túlio.

Již po třech minutách hry musel zasahovat boleslavský brankář Šeda, jenž likvidoval projektil Čoliće z pravé strany. Minutu nato vznikl před svatyní Středočechů velký zmatek, který ukončila nepovedená střela Čavoše. V sedmé minutě už se měnilo skóre. ale na druhém konci hřiště. Zelený se šikovně uvolnil při rohovém kopu Janoška a zcela nehlídán umístil svou hlavičku přesně k tyči mimo dosah gólmana Křížka.

Značnou komplikaci pro Budějovice chtěl zmírnit ve dvanácté minutě Mršić, jenž rozehrál standardní situaci do ohně a Šeda nakonec musel skákavý míč vytěsnit. Další zákrok si strážce boleslavské svatyně připsal za dalších dvanáct minut, kde se jej z úhlu po individuální akci snažil neúspěšně prostřelit Schranz. Po půlhodině hry zahrozili po delší době hosté, když Fulnek z voleje těsně přestřelil bránu soupeře. Podobně dopadl těsně před přestávkou také Jiří Klíma.

Jedenáct minut po změně stran měl vyrovnání na hlavě střídající Táborský, jenže centr od Kladrubského neusměrnil z dobré pozice mezi tři tyče. A tak přišel boleslavský trest. Budínský v 65. minutě zkusil štěstí z dálky a udělal dobře, neboť jeho ránu tečoval Jiří Klíma přesně do protipohybu Křížka. U videa se ještě zkoumalo, zda Klíma nestál v ofsajdu, ovšem k prohřešku proti pravidlům nakonec nedošlo.

Jihočeši neměli v zakončení svůj den. Střídající Havelka střílel v 70. minutě z pádu nepřesně, o devět minut později se v pokutovém území vytočil Táborský, ale našel pouze Šedovu náruč. V závěru se ještě s utkáním i kariérou rozloučil Tomáš Sivok, což na chvilku ztlumilo zklamání na straně domácích. S postupu se však radovala Mladá Boleslav.

Více informací k zápasu
O udržení

SFC Opava - 1. FK Příbram 0:0

28.06.2020 14:30

Góly: -

Duel nejhorších celků ligy bez velkého překvapení nepobral mnoho krásy a jeho výsledkem byla bezbranková remíza. Obě mužstva tedy nadále uzavírají tabulku soutěže, k jejich mírnému potěšení se však přiblížili čtrnácté Karviné na rozdíl dvou bodů. Pořád ale platí, že Příbram musí ve zbylých dvou kolech bodovat, jinak spadne do druhé ligy. Opava zatím směřuje do baráže.

V sestavě Slezanů došlo oproti poslednímu mači v Karviné k jediné změně, když místo Texla nastoupil v záloze Řezníček. Na straně Příbrami chyběl vykartovaný Dramé, jehož na stoperu nahradil Kleščík. Střed pole zase vyztužili Pinc se Soldátem.

A právě jeden z noviců na trávníku Řezníček se ve čtvrté minutě dostal do solidní pozice a z levé strany ještě hledal lépe postavené spoluhráče, míč ale lapil gólman hostů Melichar. V sedmnácté minutě si chtěl vymodlit penaltu opavský Dordić, avšak v pokutovém území se skácel příliš ochotně, navíc celé akci předcházel ofsajd. Na druhé straně zahrozil Zorvan, nicméně jeho oblouček přeletěl břevno.

Poté se dlouho nic nedělo, až ve 39. minutě se ke střele šikovně uvolnil Zorvan a protáhl brankáře Fenricha v bráně domácích. Za dalších pár minut to Zorvan zkusil znovu, jenže už nebyl tolik nebezpečný. Pokus Helešice na druhé straně ze samotného závěru první půle pak lze označit za propagační.

Začátek druhého poločasu zahájili aktivněji domácí, nicméně žádná kloudná šance z jejich kopaček nevzešla. Naopak za Příbram zahrozil po hodině hry agilní Zorvan, proti němuž se opět musel se zákrokem vytasit Fendrich. Až v 66. minutě bylo živo také před Melicharem. Po menším závaru si na centr střídajícího Texla naskočil Souček a hlavou jen těsně minul svatyni Středočechů. Dvě minuty nato pálil Souček nohou, ale výsledek byl ještě horší než při jeho prvotní snaze o gól.

V 81. minutě se Součkovi konečně podařilo donutit Melichara k zákroku, z následně dorážky mířil pánu Bohu do oken Zavadil. O dvě minuty později okořenil svůj návrat na trávníky Dedič nebezpečnou střelou, kterou Melichar dost neortodoxně zlikvidoval. Za hosty se ještě osmělil Antwi, avšak Fendricha jen pozdravil. Skóre tak zůstalo až do závěrečného hvizdu neměnné.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - MFK Karviná 3:1

28.06.2020 14:30

Góly: 23. Eduardo Santos (vl.), 33. Lukáš Juliš (pen.), 52. Lukáš Juliš - 58. Ondřej Lingr

Už potřetí v řadě se bude muset Karviná vypořádat s těmi nejstrastiplnějšími nástrahami ligového udržení. Protože nebodovala v Olomouci, nemůže již předstihnout v tabulce třináctý Zlín, který je jí vzdálený na rozdíl šesti bodů a jako poslední drží zcela bezpečnou pozici. Moravskoslezský celek se stejně jako loni může zachránit jen přes dodatečnou baráž.

V roce 2018 se karvinští fotbalisté vyhnuli sestupu až díky vítězství v posledním utkání nad přímým konkurentem z Jihlavy, v roce 2019 stejného soupeře přetlačila v baráži. A v roce 2020 ho čeká buď přímo pád do nižší soutěže, nebo znovu hodně nepříjemné a nervydrásající play-off. Neboť v nynějším případě utrpěli již svou šestnáctou porážku v tomto ročníku.

Na Hanou nevstupovali hosté v nejlepším rozpoložení, vždyť v nadstavbové části sezóny urvali jen bod z možných šesti za minulou bezgólovou plichtu s Opavou. Toužebné výhry se po koronavirové přestávce opětovně nedočkali a protáhli svou sérii bez tříbodového rezultátu už na devět zápasů v řadě. Domácí naopak zvítězili poprvé po třech odehraných kolech.

Olomouc nenastoupila na hřiště v nejsilnějším možném složení. I proto, že záchranu mezi českou elitní smetánkou si již zajistila, a mohla tak trochu experimentovat. V úvodní jedenáctce se tedy objevil například zkušený brankář Buchta, jenž je na sklonku své kariéry, a třeba vůbec poprvé od úvodních minut hrál teprve sedmnáctiletý záložník Daněk.

Domácí se ocitli v první větší příležitosti tohoto střetnutí po patnácti minutách, to když Vepřekův centr zleva propadl nečekaně až na zadní tyčku k Julišovi, jenže ten byl překvapený, že vlastně mohl vůbec nějakým způsobem zakončovat, až míč nasměroval jen do zámezí. Ve 23. minutě již však přece došlo na první změnu průběžného skóre.

Zahradníček chvilku kličkoval u pokutového území, až balón poslal na hranici brankového území, tam se ho snažil odvrátit do bezpečí bránící Fabrício, avšak nešikovně merunu poslal do vlastní sítě. Po půlhodině hry se snažil vyrovnat Qose, který vypálil hodně ostrou pumelici z dálky, u tyčky ovšem stačil jeho podnikání zamezit úspěšným zákrokem Buchta.

Na druhé straně naopak došlo o pár momentů později k dalšímu zásadnímu okamžiku tohoto souboje. Daněk se protáhl do vápna, tam do něj zezadu drcl Qose, a sudí Berka nařídil pokutový kop. K němu se postavil Juliš, jenž neměl problém zacílit za záda gólmana Bolka. Těsně po přestávce pak Olomouc svůj pohodlný náskok ještě dokázala jednou pojistit.

Karviná zároveň mohla zkraje druhé půle odpovědět, jenomže Šindelářovi střelba ne úplně dobře vyšla. A její sok byl přitom v 52. minutě v koncovce úspěšnější, jelikož se po Daňkově průniku a prudké přihrávce prosadil podruhé v klání Juliš. V 58. minutě poté došlo k finální úpravě konečného stavu, Ba Loua totiž zleva efektivně vybídl zakončujícího Lingra.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Fastav Zlín 4:1

28.06.2020 14:30

Góly: 21. Jakub Řezníček, 65. Jan Shejbal, 79. Jakub Řezníček, 87. Jakub Řezníček - 16. Tomáš Poznar

Teplice dokázaly otočit vývoj s konkurenčním Zlínem a svého protivníka nakonec přehrály celkem hladce po výsledku 4:1, díky čemuž si definitivně zajistily prvoligovou licenci i pro příští ročník. V tabulce se udržely na dvanáctém místě s osmatřiceti body o dva body za jedenáctou Olomoucí a celkově zvítězily počtvrté ze tří předchozích zápasů. I Fastav si se stoprocentní jistotou zahraje příští ročník české nejvyšší soutěže, neboť Karviná neuspěla v Olomouci.

Hosté jsou momentálně třináctí s třiatřiceti body a na čtrnáctou Karvinou mají náskok šesti bodů, zachráněni ještě nejsou vinou horších vzájemných střetnutí. V příštím kole přivítají právě Karvinou, a pokud neprohrají, tak si zahrají i příští sezónu české nejvyšší soutěže. V nedělním klání potvrdil skvělou střeleckou formu útočník Jakub Řezníček, který dokonce zkompletoval hattrick a letos má na kontě už dvanáct ligových zásahů.

Zlín přitom začal aktivněji a první možnost si vypracoval po necelých devíti minutách, nicméně střela Janetzkého se mezi tři tyče nevešla. Hosté se přeci jen dostali do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, to totiž po střílené přihrávce od Jiráčka přelstil ofsajdovou past Tomáš Poznar a z deseti metrů chladnokrevně překonal brankáře Grigara. Neuběhlo však ani dalších pět minut a o vyrovnání se postaral kanonýr Řezníček.

Ještě předtím nenavýšil náskok Fastavu aktivní Janetzký, jenž napálil odražený balón těsně vedle, pak si na opačné straně navedl míč blíže do středu právě domácí forvard a svou přízemní střelu z hranice šestnáctky usměrnil do bližšího spodního rohu. Řezníček řádil také do konce úvodního dějství. Nejprve po jeho důrazu provětral rukavice gólmana Dostála Jakub Mareš, pak se sám pokusil přehodit hostujícího brankáře a ten musel předvést vynikající zákrok.

Ve 40. minutě dokonce podruhé rozvlnil síť, jenomže se nacházel v ofsajdu. Po změně stran se sice hrálo opatrněji, ale mírnou převahu stále měli Severočeši. Po necelé hodině zkusil odvážné sólo Žitný a mířil nad břevno, vzápětí kryl dělovku Hyčky připravený Dostál a krátce nato se přeci jen prosadil Jan Schejbal, když po rohovém kopu od Moulise i chytrém prodloužení Nazarova překonal prudkou hlavičkou naprosto bezmocného Dostála - 2:1.

Zlín od této chvíle ožil a začal tlačit, avšak Fantiš mířil o decimetry vedle pravé konstrukce, poté Jawo neuspěl tváří v tvář proti Grigarovi a v 77. minutě neměl štěstí ani Poznar, protože společně s Grigarem přehodil i jeho branku. Závěrečná čtvrthodina patřila Řezníčkovi. Dvaatřicetiletý rodák z Příbrami přidal svou druhou trefu v utkání díky parádní kolmici Moulise a po zemi zkušeně obstřelil Dostála, své galapředstavení dovršil v 87. minutě přesnou ranou k levé tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
11.Sigma Olomouc339131139:4040
12.FK Teplice339111337:5138
13.Fastav Zlín33961830:5233
14.MFK Karviná335121625:4627
15.SFC Opava335101817:5025
16.1. FK Příbram33672021:5525

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (344)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele