Evropská liga - preview prvních zápasů základních skupin

15.09.2011, 09:40
Previews
Prvním kolem dnes začínají základní skupiny Evropské ligy, fanoušci se tak mohou těšit na úvodních čtyřiadvacet zápasů. I druhá nejprestižnější klubová soutěž nabízí zajímavé zápasy. Udinese hostí Rennes, Paříž hraje se Salcburkem, Atlético přivítá Celtic.
Skupina A
PAOK Soluň - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:00)
Řecký PAOK čeká velice náročné utkání s anglickým Tottenhamem. V bouřlivém prostředí však mají domácí fotbalisté hodně velkou šanci i zvítězit, což by při vyrovnanosti své skupiny rozhodně potřebovali.

Domácí trenér Laszlo Boloni, který PAOK převzal během léta, na předzápasové tiskové konferenci přiznal, že by si přál mít tak široký výběr jako jeho kolega Harry Redknapp, aby si mohl dovolit i v takovém utkání nechat někoho sedět mezi náhradníky a více točit sestavou.

"Je to jen dobře, když máte široký tým a můžete občas promíchat sestavu. Hráči si mohou odpočinout, navíc vidí, že jim na záda stále dýchají konkurenti a nemohou tak ani na chvíli polevit," nechal se slyšet domácí lodivod. Jeho výběr v cestě za základní skupinou EL vyřadil norskou Valerengu a ukrajinský Karpaty Lvov.

Boloni také doufá, že pověstní fanoušci PAOKU vytvoří doslova bouřlivou atmosféru, která dodá jeho svěřencům potřebnou odvahu a sílu do duelu s Tottenhamem. To hosté přijeli v hodně obměněné sestavě do Řecka. Manažer Redknapp nechal doma 10 z 11 hráčů, kteří nastoupili proti Wolvesu. Chce je tak šetřit na důležité utkání s Liverpoolem.

Z důvodu lehkých zranění navíc ani nejsou k dispozici Bale, Parker, Adebayor nebo modrić. To znamená, že od začátku můžeme v sestavě hostí čekat hráče jako Townsend, Livermore, dos Santos nebo Falque. "Je to důležité utkání, ale pro nás rozhodně ne prioritní. Základní skupina je dlouhá a nás čeká o víkendu mnohem důležitější šlágr s Liverpoolem," nechal se slyšet Redknapp.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.25 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Shamrock Rovers - Rubin Kazaň  (čtvrtek 19:00)
Irský Shamrock Rovers si užívá historického úspěchu, kterým postup do základních skupin Evropské ligy bezesporu je, a už pomalu pomýšlí na bodové zisky. Do cesty se mu ale postavý silný celek - Kazaň chce po vyřazení z předkola Ligy mistrů uspět v Evropské lize.

A když se u ruského týmu řekne úspět, znamená to dojít minimálně hodně daleko, ne-li celou soutěž vyhrát. Koneckonců není to tak dávno, co slavili v Evropské lize repsektive v dřívějším Poháru UEFA celkové vítězství CSKA Moskva a Zenit Petrohrad.

Zastavme se nejdřív u irského týmu. Kdo by to byl řekl, irský tým v základních skupinách takto prestižní soutěže. Jenže Shamrock si účast v EL prostě zasloužil, vždyť ve 4.předkole Evropské ligy senzačně vyřadil srbský Partizan Bělehrad. Cíle Shamrocku jsou tedy dávno splněny.

"Dovedu si představit, že z finančního hlediska jsme možná klub s nejmenším rozpočtem, který kdy soutěžil v základní skupině evropské soutěže. Bohužel peníze jsou ve fotbale velkým faktorem, a to zejména v evropském," nechal se slyšet trenér Michael O’Neill, jenž se následně vyjádřil i k situaci ohledně cíle postupu do další fáze. "Dostat se ze skupiny by bylo obovským úspěchem. Nebudu říkat, že to není možné, ale také nebdu říkat, že je toho můj tým schopen."

Zato Kazaň, to je zcela jiná třída. Klub je na tom finančně mnohem lépe, navíc má už zkušenosti z Ligy mistrů a z těžkých bojů v ruské lize. Přesto nehdolá Shamorck v žádném případě podcenit. "Možná to není tým individualit, každopádně je to tým, který ví jak má spolu hrát. Navíc trenér pracuje s týmem velmi dobře," sklonil poklonu Shamrocku trenér Rubinu Kazaň trenér Kurban Berdyev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.25 - 3.80 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Tottenham Hotspur (ENG)00000:00
 Rubin Kazaň (RUS)00000:00
 PAOK Soluň (GRE)00000:00
 Shamrock Rovers (IRL)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 18:00Rubin Kazaň - PAOK Soluň
29.09. 21:05Tottenham Hotspur - Shamrock Rovers
20.10. 21:05PAOK Soluň - Shamrock Rovers
20.10. 21:05Tottenham Hotspur - Rubin Kazaň
03.11. 18:00Rubin Kazaň - Tottenham Hotspur
03.11. 19:00Shamrock Rovers - PAOK Soluň
30.11. 18:00Rubin Kazaň - Shamrock Rovers
30.11. 21:05Tottenham Hotspur - PAOK Soluň
15.12. 19:00Shamrock Rovers - Tottenham Hotspur
15.12. 19:00PAOK Soluň - Rubin Kazaň
Skupina B
Hannover 96 - Standard Lutych  (čtvrtek 19:00)
Hodně zajímavý zápas se očekává v AWD-Areně. Všemi podceňovaný domácí celek zde na úvod přivítá nepředvídatelný Standard Lutych, jenž se po krachu v předkole Champions League probojoval alespoň do Evropské ligy.

Hannover začal letošní sezónu v témže duchu, jako končil tu minulou a dal tak všem pochybovačům důrazně najevo, že se s ním musí i nadále počítat. Byly to právě 96ky, kdo držel letos rekord v ligové neporazitelnosti, ten se natáhl až do minulého kola ve Švábsku, odkud si svěřenci Mirka Slomky odvezli krutý výprask. "Facka přišla v pravý čas. Takto bychom neměli proti Lutychu žádnou šanci," zdůrazňuje Sérgio Pinto.

I přesto však chtějí v hanzovním městě vyrazit do bojů v Evropské lize úspěšně. "Naším cílem je zajistit si postup do vyřazovací fáze," nastínil ambice Slomka, který ovšem v podobě Lutychu očekává mimořádně silného protivníka. "Musíme ze sebe dostat maximum, potřebujeme jít na hranici svých možností. Všem je jasné, že se hraje o hodně," prohlásil Slomka. Ten se bude muset obejít bez zraněné trojice Andreasen, Carlitos, Schulz a nemocného Pandera. Dobrou zprávou je naopak návrat kanonýra Abdellaoueho.

Lutych patří mezi nejúspěšnější belgické celky. Standard vyhrál před dvěma lety mistrovský titul, od té doby však tým opustilo hned několik opor a na výsledcích to začínalo být pozvolna znát. Uplynulou sezónu sice zakončil přístavní celek na skvělé druhé příčce, jenže během letní přestávky tým opustily další klíčový hráči, včetně dvou největších hvězd Axela Witsela a Stevena Defoura, kteří shodně zamířili za lepším do Portugalské SuperLigy.

Nově se formující tým pak nezvládl souboj ve třetím předkole Ligy mistrů, kde nestačil na švýcarský Curych. Alespoň symbolickou náplastí se tak belgickému celku stala účast v Evropské lize. "Samozřejmě jsme chtěli hrát v Lize mistrů, ale Evropská liga je také atraktivní soutěž. Pro klub, jako je Standard je účast v evropských pohárech důležitá," uvedl Sébastien Pocognoli. Kromě dvojice Belhocine - Goreax cestují svěřenci Joseho Rigy do Hannoveru kompletní.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Chahed, Haggui, Pogatetz, Cherundolo - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue
Standard Lutych - pravděpodobná sestava:
Bolat - Opare, Kanu, Felipe, Pocognoli - Berrier, Buyens, Gonzáles, van Damme - Leye, Tchité
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.90 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Kodaň - Vorskla Poltava  (čtvrtek 19:00)
FC Kodaň měla v této sezoně jiné cíle, ale po vyřazení s Plzní musela své plány pozměnit. Evropská liga nabízí jiné možnosti a dánský klub by rád došel co nejdále, koneckonců jako loňský účastník osmifinále Ligy mistrů nemůže chtít nic jiného. Naopak ukrajinská Vorskla Poltava nemá co ztratit.

Kodanští už se dávno otřepali z vyřazení z Ligy mistrů a v domácí soutěži představují parádně promazaný stroj, který funguje. Skvělou formu Kodaně naposledy schytali fotbalisté Lyngby, kteří doma prohráli 0:1. Hlavním cílem Kodaně v základní skupině EL je postup, i když Hannover, Standard Lutych i Vorskla Poltava představují nevyzpytatelné soupeře.

Cesta Vorskly Poltava do Evropské ligy byla obtížná, jenže ukrajinský celek to zvládl s velkou bravurou. Glentoran, Sligo Rovers a Dinamo Bukurešť, ti všichni si na Poltavě vylámali zuby. V celkově šesti zápasech Poltava pouze jednou remizovala, zbytek vyhrála a prodloužit pohárovou neporazitelnost bude chtít i v dánském Parkenu.

Vorskla Poltava sice o víkendu vyhrála 3:1 nad Černomorcem, nicméně ztráta na vedoucí Šachťar Doněck je stále obrovská - celkem devět bodů. Poltavě pak patří v lize šesté místo.

Kapitán Kodaně Mathias Zanka si až do listopadu nekopne. Stalo se tak poté, co se v ligovém zápase proti Lyngby srazil s Peterem Madsenem. Dalšími kdo budou scházet jsou na hostující straně Jovan Markoski a Serhiy Zakarlyuka. "Máme mladé hráče, kterým věřime a kteří nastoupí na jeich místě. V neposlední řadě proto, že nemáme jinou možnost," řekl trenér Poltavy Nikolai Pavlov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Kodaň (DEN)00000:00
 Standard Lutych (BEL)00000:00
 Hannover 96 (GER)00000:00
 Vorskla Poltava (UKR)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 21:05Standard Lutych - FC Kodaň
29.09. 21:05Vorskla Poltava - Hannover 96
20.10. 21:05Standard Lutych - Vorskla Poltava
20.10. 21:05Hannover 96 - FC Kodaň
03.11. 19:00FC Kodaň - Hannover 96
03.11. 19:00Vorskla Poltava - Standard Lutych
30.11. 21:05Standard Lutych - Hannover 96
30.11. 21:05Vorskla Poltava - FC Kodaň
15.12. 19:00FC Kodaň - Standard Lutych
15.12. 19:00Hannover 96 - Vorskla Poltava
Skupina C
Hapoel Tel-Aviv - Rapid Bukurešť  (čtvrtek 19:00)
Zajímavé střetnutí se odehraje i na Blízkém východě, izraelský Hapoel Tel-Aviv totiž přivítá rumunský Rapid Bukurešť. Ve vyrovnané skupině je potřeba před domácím publikem naplno bodovat a Hapoel si je toho dobře vědom.

Skupina C vypadá nejen hodně zajímavě, ale také hodně vyrovnaně. Favoritem číslo jedna bude bezpochyby PSV Eindhoven, ale zbylé východní týmy by se měly poprat o druhé postupové místo. Hapoel se dostal v minulé sezoně ze skupin, jenže pak vypadl s ruskou Kazaní, podobný úspěch by bral i letos. "Dosáhli jsme našeho cíle, ale máme chuť na větší úspěch," nechal se slyšet trenér Hapoelu Dror Kashtan.

Co se týče domácí soutěže, tak Hapoel v posledním ligovém zápase jenom remizoval s Beitarem Jeruzalem 0:0.

V postup ze skupiny věří i manažer Rapidu Bukurešť Razvan Lucescu. Ten převzal tým v létě po Mariusovi Sumudicovi a ihned s ním dokázal postoupit do hlavní fáze Evropské ligy. Jeho svěřence teď čeká cesta do Izraele a sám Lucescu by rád neodjel s prázdnou, ovšem přiznává, že jeho tým nebude v Izraeli favoritem. "Mají také mezinárodní zkušenosti, kterých my příliš nemáme, protože jsme několik let evropské poháry vůbec nehráli," prohlásil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - Legia Varšava  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté PSV podruhé za sebou skončili v holandské lize až na třetím místě, a proto i letos zůstávají bez Ligy mistrů. Navíc letos to vypadá, že konkurence bude ještě větší, než v předchozím roce a o titul by se mělo prát hned pět celků. PSV se v Eredivisii prozatím nachází na pátém místě se ziskem deseti bodů a je zatím z pětice favoritů nejhorší, ovšem na vedoucí Ajax ztrácí pouhé tří body.

Po prohře v úvodním kole na půdě Alkmaaru nedokázal Eidhoven v minulém kole vyhrát ani na půdě Venla a po přestřelce uhrál pouze remízu 3:3. Nicméně sezóna je ještě dlouhá a PSV si určitě bude chtít spravit chuť v pohárovém utkání s polským celkem Legia Varšava. Ta se letos opět drží blízko absolutní špičky a po pěti duelech má na kontě devět bodů, na osmém místě ztrácí tři body na vedoucí Kielce.

Avšak na rozdíl od ostatních soupeřů disponuje duelem k dobru a proto se po dohrávce může s přehledem bodově dotáhnout na vedoucí pozici. Nicméně v předchozím klání neuspěla, po špatném výkonu prohrála v domácím prostředí s Lódží 1:2. Pro oba celky je to úvodní vzájemné měření sil a hosté mají šanci na úspěch přes dobrou obranu. PSV je určitě favoritem a bude se snažit tvořit hru a hodně útočit.

Kouč PSV Fred Rutten dobře ví, kde tkví síla soupeře. "Musíme si dávat pozor především na protiútoky Legie. Jsme totiž na Philips Stadium považováni za favority, soupeř ale nabírá zkušenosti v této soutěži a je velice silný po fyzické stránce," vyzdvihl přednosti polského výběru Rutten. "Velkým varováním pro nás je, že Legia vyřadila ruský Spartak Moskva. Evropská Liga je krásná a nevyzpytatelná soutěž, kde záleží na momentálním rozpoložení," dodává Rutten.

Obejít se bude muset bez Atiby Hutchinsona, který už podstoupil druhou operaci kolene, zpátky by ovšem měl být obránce Timothy Derijck. Hosté nastoupí bez zraněných útočníků Michal Hubníka a Michala Kucharczyka, jistotu startu nemají ani Manu a obránce Dickson Choto. "Máme velice náročný program a kromě holandského soupeře nás o víkendu čeká velké derby. Určitě máme obrovskou chuť na evropské scéně zvítězit," uvádí trenér hostů Maciej Skorza.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.33 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)00000:00
 Hapoel Tel-Aviv (ISR)00000:00
 Rapid Bukurešť (ROU)00000:00
 Legia Varšava (POL)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 21:05Rapid Bukurešť - PSV Eindhoven
29.09. 21:05Legia Varšava - Hapoel Tel-Aviv
20.10. 21:05Rapid Bukurešť - Legia Varšava
20.10. 21:05Hapoel Tel-Aviv - PSV Eindhoven
03.11. 19:00PSV Eindhoven - Hapoel Tel-Aviv
03.11. 19:00Legia Varšava - Rapid Bukurešť
30.11. 21:05Rapid Bukurešť - Hapoel Tel-Aviv
30.11. 21:05Legia Varšava - PSV Eindhoven
15.12. 19:00PSV Eindhoven - Rapid Bukurešť
15.12. 19:00Hapoel Tel-Aviv - Legia Varšava
Skupina D
FC Curych - Sporting CP  (čtvrtek 19:00)
Švýcarský Curych by rád přezimoval v evropských pohárech. K tomu však budou muset jeho hráči bodovat zejména v domácím prostředí. Proti lisabonskému Sportingu to nebude vůbec jednoduchá záležitost.

Pikantní souboj to bude pro domácího obránce Jorge Texeiru, který se v Lisabonu narodil a prošel si mládežnickými celky Sportingu: "Hrát proti Sportingu bude vždycky něco speciálního. Chci všem ukázat, co jsem se naučil a portugalským fanouškům dokázat, že fotbal hrát umím."

Švýcarský klub se do Evropské ligy dostal přes 4. předkolo Ligy mistrů, ve kterém nestačil na mnichovský Bayern. Navíc se mu nedaří ani v domácí soutěži, kde naposledy prohrál na půdě Luzernu 1:3 a proti portugalskému klubu tak čeká Curych velmi náročný zápas.

To hosté jsou favoritem skupiny společně s italským Laziem. Sporting zatím v domácí lize působí hodně rozpačitě. O víkendu prohrával na půdě Ferreiry už 2:0, nakonec však dokázal během deseti minut utkání obrátit ve svůj prospěch.

Kouč Domingos Paciencia přes léto poskládal prakticky zcela nový tým, který by měl začít konkurovat Benfice i Portu. Chybět mu kvůli zranění bude trio Aguilar, Matias Fernandez a Jeffren. Elias s Ariasem se zase nevešli na soupisku pro Evropskou ligu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.25 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - FC Vaslui  (čtvrtek 19:00)
Jediný římský celek v evropských pohárech Lazio přivítá na svém Stadio Olimpico přemožitele pražské Sparty, rumunskou Vaslui. Domácí Biancocelesti jsou jasným favoritem a s Vasluií by si měli poradit.

Lazio toho v letošní sezoně příliš neodehrálo, Serie A startovala teprve minulý týden v pátek ale i přesto můžou být v Římě prozatím spokojeni, byť jedno kolo nic neznamená. Svěřenci trenéra Edy Rejy nastoupili k zápasu v Miláně a s místním AC remizovali 2:2. Biancocelesti vedli na San Siru 0:2 ale nadějný výsledek do poločasu neudrželi.

Nicméně velkou radost udělalo trenéru útočné duo Klose - Cissé, nové akvizice z Bayernu respektive Panathinaikosu se hned při své premiéře zapsali mezi střelce. Právě Djibril Cissé se nechal slyšet, že by celou soutěž rád vyhrál: "Jedná se o důležitou soutěž, kterou bych chtěl vyhrát."

Zatímco Lazio bude ve skupinách své cíle teprve plnit, Vaslui už má splněno. V předkole proti pražské Spartě nebyl rumunský celek favoritem, přesto hlavně díky domácímu zápasu postoupil dále. Postup ze skupiny Evropské ligy by bylo něčím navíc a ruku na srdce, jednalo by se o velké překvapení.

"Bude těžké Lazio něčím překvapit a přívézt domů nějaké body. Je to skvělý tým, silný v každé řadě. Proti Dinamu nám také nikdo nevěřil a my udělali vynikající výsledek," neztráci hlavu trenér Vaslui Viorel Hizo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)00000:00
 SS Lazio (ITA)00000:00
 FC Curych (SUI)00000:00
 FC Vaslui (ROU)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 21:05Sporting CP - SS Lazio
29.09. 21:05FC Vaslui - FC Curych
20.10. 21:05Sporting CP - FC Vaslui
20.10. 21:05FC Curych - SS Lazio
03.11. 19:00SS Lazio - FC Curych
03.11. 19:00FC Vaslui - Sporting CP
01.12. 21:05Sporting CP - FC Curych
01.12. 21:05FC Vaslui - SS Lazio
14.12. 19:00SS Lazio - Sporting CP
14.12. 19:00FC Curych - FC Vaslui
Skupina E
Dynamo Kyjev - Stoke City  (čtvrtek 19:00)
Skupina E slibuje už od pohledu nesmírně vyrovnanou bitvu o první dvě postupová místa. Zálusk na účast ve vyřazovací části si dělají samozřejmě také Stoke City a Dynamo Kyjev, které si to hned na úvod rozdají ve vzájemném souboji.

Pro anglický klub vedený trenérem Tonym Pulisem je účast v evropských pohárech poměrně nezvyklou situací, a proto si ji chtějí Potters naplno vychutnat. Rozhodně se ale necítí na to, že by měli být jej týmem do počtu.

"Klíčem k úspěchu bude zvládnutí domácích zápasů. Je to podobné, jako když jsme hráli první rok Premier League, kdy pro nás byly duely před vlastními fanoušky také nesmírně důležité. Osobně si myslím, že když vyhrajeme ve skupině alespoň tři zápasy, pak postoupíme dál," prohlásil Pulis, jenž se svým týmem absolvuje hned tři dlouhé cesty. Kromě Ukrajiny totiž navštíví také ještě Turecko (Besiktas) a Izrael (Maccabi Tel-Aviv).

To je ale věc, která hráče Stoke nijak neznervózňuje. Ti jsou totiž ochotni úspěchu obětovat skutečně vše a odhodlaně prohlašují, že do Kyjeva jedou pro bodový výsledek. Jejich sebevědomí v posledních týdnech posílily především povedené výsledky v Premier League. O víkendu dokonce porazili na domácím hřišti slavný Liverpool. Tentokrát se ale trenér Pulis bude dost možná muset obejít bez trojice Wilson, Etherington a Delap, kterou trápí drobné zdravotní problémy.

Dynamo mělo před sezónou velké plány a věřilo, že si letos zahraje Ligu mistrů, po vypadnutí ve třetím předkole s ruskou Kazaní ovšem muselo výrazně přehodnotit své cíle. Ani Evropskou ligou ale vedení klubu nepohrdá a věří v úspěch. Postup ze skupiny by se tedy pro svěřence zkušeného kouče Jurije Sjomina měl stát samozřejmostí.

Už proti Stoke nastoupí Dynamo v roli mírného favorita. Ztráta bodů by tedy byla pro něj poměrně nepříjemným problémem. Kyjevský celek totiž v současnosti hýří báječnou formou. V ukrajinské lize se pyšní pětizápasovou šňůrou vítězství, další dvě výhry pak přidal v předkole EL proti Litexu Loveč.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.60 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Beşiktaş JK - Maccabi Tel-Aviv  (čtvrtek 19:00)
V bouřlivém tureckém prostředí bude chtít domácí Besiktas uhrát první tři body v rámci základní skupiny Evropské ligy. Soupeřem istanbulského klubu bude izraelský Maccabi Tel Aviv.

Dá se očekávat velmi vyhrocené utkání už jen z toho důvodu, že se Turci s Izraelci příliš nemusí. Vše je navíc ještě více odstupňováno poté, co byla napadena turecká flotila. Na hřiště se však dá očekávat bitva v rámci fair-play.

Besiktas nevstoupil moc dobře do nové sezóny, když prohrál na půdě Eskisehiru 1:2. Portugalský kouč Carlos Carvalhal má však k dizpozici velmi zkušený a kvalitní tým, spousta hráčů už má na svém kontě několik desítek startů v evropských pohárech a to by mohlo být rozhodujícím faktorem.

"Samozřejmě všichni víme, co se děje ve světě a také kolem těchto dvou zemí. Ale my se musíme soustředit na náš výkon na hřišti, nic jiného totiž neplatí," prohlásil domácí lodivod.

Hosté budou chtít v Turecku uhrát alespoň bod, který by pro ně měl cenu zlata. Rozhodně je však nesmí Besiktas podcenit, jelikož Maccabi už v předkole dal najevo svoji kvalitu, když vyřadil řecký Panathinaikos.

Hostující kouč Motti Ivanir zakázal svým svěřencům opustit hotel z jiného důvodu, než odchodu na trénink. "Dostali jsme bezpečnostní pokyny a ty musíme před zápasem dodržet. Hráči se však na utkání těší a chtějí ukázat, co umí," uvedl.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.70 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dynamo Kyjev (UKR)00000:00
 Beşiktaş JK (TUR)00000:00
 Stoke City (ENG)00000:00
 Maccabi Tel-Aviv (ISR)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 21:05Stoke City - Beşiktaş JK
29.09. 21:05Maccabi Tel-Aviv - Dynamo Kyjev
20.10. 21:05Stoke City - Maccabi Tel-Aviv
20.10. 21:05Dynamo Kyjev - Beşiktaş JK
03.11. 19:00Beşiktaş JK - Dynamo Kyjev
03.11. 19:00Maccabi Tel-Aviv - Stoke City
01.12. 21:05Stoke City - Dynamo Kyjev
01.12. 21:05Maccabi Tel-Aviv - Beşiktaş JK
14.12. 19:00Beşiktaş JK - Stoke City
14.12. 19:00Dynamo Kyjev - Maccabi Tel-Aviv
Skupina F
Slovan Bratislava - Athletic Bilbao  (čtvrtek 19:00)
Slovan Bratislava vstupuje do skupinovej fázy Európskej ligy proti silnému protivníkovi. Hneď na úvod, doma na Pasienkoch, ich totiž čaká Athletic Bilbao, teda klub z krajiny uradujúcich majstrov Európy aj sveta.

Pre slovenského majstra to bude teda zaťažkávajúca skúška. Najmä preto, že v domácej lige to v poslednej dobe nie je ono. Belasí sa trápia, neskórovali už tri zápasy, naposledy sa tešili z troch bodov pred mesiacom proti Banskej Bystrici. Odvtedy prišla len bezgólová remíza so Zlatými Moravcami, prehra v Ružomberku a opäť zápas bez korenia futbalu proti Nitre, uplynulý víkend.

Tréner Weiss tak pochopiteľne nebol spokojný, ale duel Európskej ligy bude o niečom inom: "Určite v podvedomí hráčov ako aj nás všetkých v klube, pretože je to 'iná káva' ako naša domáca súťaž, aj keď ani tú samozrejme nepodceňujem. Náboj, duch, atmosféra, diváci či televízne prenosy, všetko je úplne iné, na vyššej úrovni. Z tohto pohľadu je automotivácia hráčov aj trénerov oveľa prirodzenejšia," povedal pred zápasom.

Šancu v zápase nastúpiť nemá obranca Čikoš, ktorý bude mimo určite, otázny je Žofčák, či Pauschek. Kapitán tímu by ale mal byť v poriadku. Smolu v tejto sezóne na medzinárodné merania síl na klubovej úrovni má Juraj Halenár, ten odohral zatiaľ len necelý domáci súboj proti Tobolu Kostanay. Odvtedy pauzoval pre červenú kartu i administratívnu chybu, tentokrát je jeho štart otázny kvôli zraneniu. Weiss ale verí, že k dispozícii napokon bude. V dobrom svetle sa už ukazoval aj Ivana.

"Dúfame, že sme už nabrali nejaké skúsenosti, na základe videa vieme, čo nás asi čaká. Ak by sa nám podarilo uhrať podobný výsledok ako s Rímom, bolo by to fantastické," zhodnotil šance obranca Martin Dobrotka a dodal, na koho si treba najviac dávať pozor: "Majster sveta, to hovorí za všetko. Je nielen silný vo vzduchu, ale i dobrý technik, komplexný hráč," rozhovoril sa o útočníkovi Llorentem jeden z dvojice najväčších hrdinov dvojzápasu proti AS Rím.

Španieli si budú chcieť napraviť reputáciu z neúspešných dvoch zápasov v Primere División. Najprv nedokázali vyhrať doma s nováčikom z Vallecana (1:1) a cez víkend prehrali na ihrisku Espanyolu Barcelona, kde na hosťovanie putoval pred sezónou aj slovenský reprezentant Vladimír Weiss, hoci boli lepším mužstvom (1:2). Zverenci trénera Marcela Bielsu, ktorý je pre kormidelníka Slovana Vladimíra Weissa st. jedným z najlepších trénerov na svete, preto budú chcieť jednoznačne uspieť.

Navyše, nedarilo sa im ani v príprave. Zatiaľ to teda v ligovej tabuľke stačí po dvoch odohraných kolách na 14. miesto. V pohároch im to v tejto sezóne zatiaľ regulérne dopriate nebolo, ale postup sa ráta tak, či tak. Bilbao sa stretlo v 4. predkole EL s Trabzonsporom, ale po bezgólovej remíze sa odveta nehrala, turecký vicemajster bol preradený rovno do základnej fázy Ligy majstrov na úkor Fenerbahce Istanbul. Káder Bilbaa tvoria s výnimkou venezuelského reprezentanta Fernanda Amorebietu (jeho rodičia ale boli Baskovia taktiež) výlučne Španieli, hrdí a pyšní Baskovia s parádnou technikou. Bielsovi bude v zostave chýbať Ander Herrera, ktorý pauzuje pre poranené koleno. Podrobí sa operácii, ale dlžka absencie známa nie je. Mimo bude aj San José.

Tréner Marcelo Bielsa sa okrem iného vyjadril aj k spomínaným absenciám: "Viem, že sú to pre nás dôležité absencie, ale verím, že mužstvu sa podarí odviesť dobrú prácu a poradia si aj bez nich. Faktom je, že hráči, ktorí dostanú šancu sa im nevyrovnajú vo všetkom, ale ten kto nastúpi namiesto Herreru, musí zabrať," reagoval argentínsky odborník. "Posledný zápas s Espaňolom nám nevyšiel podľa predstáv, ale výsledok z polovice ovplyvnili moje rozhodnutia. Zlyhali moje rozhodnutia, takže preberám zodpovednosť na seba. Samozrejme, každá prehra vytvára nespokojnosť. Teraz je dôležité, aby sme neprepadli negatívnym náladám a nastúpili na víťaznú vlnu."

Vzájomné duely mužstvá neevidujú, skúsenosti so španielskym futbalom ale Slovan narozdiel od Bilbaa má. Bratislavčania doteraz odohrali päť duelov s tímami z Pyrenejského polostrova, z ktorých vyhrali iba jediný, dvakrát remizovali a dvakrát prehrali. Na domácej pôde v roku 1972 proti Las Palmas prehrali 0:1 a v 1991-tom s Realom Madrid 1:2. Jediný víťazný duel proti španielskemu mužstvu sa tak datuje do roku 1969, nestačila vtedy na Slovan Barcelona.

Duel na Pasienkoch začína o 19:00, hlavným rozhodcom bude Izraelčan Yefet.
Slovan Bratislava - pravděpodobná sestava:
Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Dosoudil, Had, - Kladrubský, Guédé, Lačný, Grendel - Žofčák - Šebo.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Gurpegui, Amorebieta, Iraola, De Marcos - Muniain, J. Martinez, Gabilondo, Perez - Toquero, Llorente.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 19:00)
Pařížané letos nakupovali možná jako nikdo v Evropě. Chtějí se blýsknout a sbírat úspěchy. Byť možná bude Evropská liga trochu na vedlejší koleji, jelikož hlavní bude úspěch na domácí scéně, cílem je rozhodně postoupit ze základní skupiny. V Parku princů na úvod přivítají bohatý rakouský klub ze Salzburgu.

Zhruba 90 miliónů euro letos PSG stihlo utratit za letní posily. Přičemž skoro polovinu ho stál Argentinec Javier Pastore z Palerma. Šejkové z Arabského poloostrova z miliardářské společnosti Qatar Sports Investments to zkrátka se sbíráním trofejí jako na běžícím páse myslí opravdu vážně.

I Salzburg má ovšem bohaté majitele. Světoznámá společnost Red Bull do tohoto fotbalového klubu rovněž investovala nemalé prostředky. Jenže ve fotbalové Evropě zatím zůstává neznámý. Prosadit se nějak více se mu zatím nepodařilo. "Upřímně, ani já o tomto klubu toho moc nevím," volil upřímná slova obránce Zoumana Camara.

Loni se PSG podzimní sezóna hodně vydařila, včetně účasti v Evropské lize. Svojí skupinu v konkurenci Sevilly a Dortmundu vyhrálo s dvanácti body na kontě. Jeho pouť ztroskotala až v osmifinále na Benfice Lisabon. "I když všichni říkají, že Salzburg nebude jednoduchý soupeř, my si dáme pozor na všechny ve skupině," dodával Camara.

Minimálně musejí mít domácí strach z aktuálních výsledků rakouského celku. Ten vévodí rakouské lize bez prohry. Od 14. července ze třinácti utkání podlehl jen jednou na půdě Omonie Nikśoie. Pařížané na tom nejsou rovněž vůbec špatně, v Ligue 1, kterou nevyhráli od roku 1994, se drží s čelem tabulky.

Jak Camara mluvil o Salzburgu, tak podobná slova pronesl k Paříži kouč Ricardo Moniz. "Je to silný tým, samozřejmě. Ale nejsem z něho nijak ohromený. Je určitě rozdíl motivovat se na zápas proti Baumgartenu nebo Matterburgu než proti PSG. My tam ale chceme ukázat, že se mu můžeme rovnat," prohlásil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain (FRA)00000:00
 Athletic Bilbao (ESP)00000:00
 Red Bull Salzburg (AUT)00000:00
 Slovan Bratislava (SVK)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 21:05Athletic Bilbao - Paris Saint-Germain
29.09. 21:05Red Bull Salzburg - Slovan Bratislava
20.10. 21:05Athletic Bilbao - Red Bull Salzburg
20.10. 21:05Slovan Bratislava - Paris Saint-Germain
03.11. 19:00Paris Saint-Germain - Slovan Bratislava
03.11. 19:00Red Bull Salzburg - Athletic Bilbao
01.12. 21:05Athletic Bilbao - Slovan Bratislava
01.12. 21:05Red Bull Salzburg - Paris Saint-Germain
14.12. 19:00Paris Saint-Germain - Athletic Bilbao
14.12. 19:00Slovan Bratislava - Red Bull Salzburg
Skupina G
AZ Alkmaar - Malmö FF  (čtvrtek 21:05)
Alkmaar letos hýří sebevědomím a určitě by rád navázal na úspěšnou sezónu, kde vybojoval v nejvyšší soutěži cenný titul. Nyní prozatím kráčí podobnou cestou, v pěti duelech Eredivisie prohrál pouze jednou se silným Twente a jinak drtí soupeře rozdílem třídy. Naposledy jeho sílu poznal Arnhem, který si domů odvezl debakl 0:4. Navíc má AZ i v Evropské lize celkem přijatelný los.

Ukrajinský Charkov, rakouská Austria ani švédské Malmö nepatří do sekce věhlasných klubů a proto je holandský celek v této skupině jasným favoritem. Nicméně loni byl též považován ve své skupině za mírného favorita a nakonec shořel jako list papíru, na postup neměl sebemenší šanci. Jeho skupina ale byla o poznání složitější. Alkmaar ale nesmí podcenit ani švédské Malmö, ve kterém chytá český gólman Dušan Melichárek.

Malmö totiž nemělo vůbec daleko do Ligy mistrů. Ve třetím předkole vyřadilo Rangers a nebýt nepovedeného duelu v Záhřebu, jisté by postoupilo. Na domácí scéně se však loňskému švédskému mistrovi až zase tolik nedaří, nachází se až na osmém místě a pokud by mělo velké štěstí, tak by se ještě mohlo teoreticky poprat o čtvrtou pozici. Trenér Gertjan Verbeek neměl podle jeho vlastních slov čas podrobně zkoumat soupeře.

"Naší největší šancí je vštípit soupeři naší hru. Samozřejmě jsem viděl několik videí, ovšem chtěl bych mít o Malmö více zpráv. Dobře víme, že z nás bude mít respekt, ale ne strach. Malmö je velice dobře připraveno po fyzické stránce a zřejmě nastoupí v rozestavení 4-4-2," uvádí Verbeek. Nejvíce zpráv si vzal určitě od švédského záložníka ve službách AZ Rasmuse Elma, který by určitě měl nastoupit hned od začátku.

"Pochopitelně bude mít tento duel pro mě jako pro Švéda speciální náboj. Malmö předvádí velice nevyrovnané výkony, jednou dokáže porazit skotské Rangers a podruhé prohraje v lize s Gefle," pokazuje Elm na mírné problémy soupeře. Kouč Verbeek bude postrádat trio důležitých hráčů Maartena Martense, Ruuda Boymanse a brankáře Joey Didulicu, avšak i bez nich je Alkmaar považován za mírného favorita.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 5.00 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Austria Vídeň - Metalist Charkov  (čtvrtek 21:05)
Austria Vídeň přivítá na úvod v Generali Areně nevyzpytatelný Metalist Charkov a bude pokud možno navázat na úspěšnou, již šestizápasovou domácí neporazitelnost v evropských pohárech.

Vídeňská Austria, jež se už několik let neúspěšně potýká a soupeří se svým městským rivalem Rapidem a především pak s bohatým Salzburgem, neprožívá zrovna nejšťastnější období. Od zisku posledního mistrovského titulu už uplynulo dlouhých pět let, a jak se zdá, tak na zaběhnutém pořádku rakouské Bundesligy by se ani nadále nic měnit nemělo.

Domácí tým si je před utkáním vědom kvality a síly soupeře. "Je nám jasné, že když budeme chtít proti tomuto týmu uspět, tak musíme mít den, kdy nám bude všechno klapat - dobrá připravenost na utkání, vůle vyhrát, schopnost držet míč a k tomu tolik potřebné štěstí. Pokud se všechny tyto vlastnosti sejdou, tak můžeme být úspěšní," vysvětluje trenér Karl Daxbacher. Ten by měl mít kromě Juna s Mallym k dispozici všechny hráče.

Co se týká Metalistu, tak ten prožívá přímo snový start do nového ročníku. Svěřenci Mirona Markeviche jsou po osmi odehraných kolech na skvělé třetí příčce za dvojicí velikánů Dynamo Kyjev - Šachtar Doněck. Ba co víc, tak společně se suverény Premier Ligy dokonce nemají na svém kontě jedinou porážku, zápis sice "kazí" hned čtyři nerozhodné výsledky, ale i tak si mohou po začátku sezóny v Charkově pogratulovat.

Hosté mají vzácně vyrovnanou ofenzivní a defenzivní stránky hru. Útočení je však Metalistu přece jen o něco bližší a koneckonců se není ani čemu divit. Podstatnou porci branek obstarává spolupráce brazilské dvojice Cleiton - Taison, kterým zdatně sekunduje Argentinec Cristaldo. "Chceme se prezentovat stejným způsobem jako vždycky, nemůžeme si dovolit hrát jinak. Budeme se snažit hrát ofenzivně, jak jen nám to soupeř dovolí," vyhlíží hostující stratég , jemuž by měl z důležitých hráčů scházet pouze Dević.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar (NED)00000:00
 Metalist Charkov (UKR)00000:00
 Austria Vídeň (AUT)00000:00
 Malmö FF (SWE)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 19:00Malmö FF - Austria Vídeň
29.09. 19:00Metalist Charkov - AZ Alkmaar
20.10. 19:00Malmö FF - Metalist Charkov
20.10. 19:00AZ Alkmaar - Austria Vídeň
03.11. 21:05Austria Vídeň - AZ Alkmaar
03.11. 21:05Metalist Charkov - Malmö FF
30.11. 19:00Malmö FF - AZ Alkmaar
30.11. 19:00Metalist Charkov - Austria Vídeň
15.12. 21:05Austria Vídeň - Malmö FF
15.12. 21:05AZ Alkmaar - Metalist Charkov
Skupina H
Club Bruggy - NK Maribor  (čtvrtek 21:05)
Pozitivní vstup do nového ročníku Evropské ligy je pro každý zůčastněný celek důležitý a jinak tomu nebude ani v duelu mezi belgickými Bruggami a slovinským Mariborem. Díky domácímu prostředí jsou favoritem zápasu Bruggy a očekává se, že belgický tým začne nový ročník tříbodovým vítězstvím.

Společně s Bruggami a Mariborem jsou ve skupině H také celky Birminghamu a Bragy. Na postup ze skupiny si brousí zuby všechny čtyři celky. Největším favoritem je portugalská Braga, která si loni zahrála finále této soutěže.

Bruggy sehráli před postupem do hlavní fáze hned dvě předkola. Ve třetím dokázali přejít s přehledem přes ázerbajdžánský Qarabağ a ve čtvrtém přes Zestofani, kde Bruggy rozhodly v prvním duelu na domácím hřišti, ve kterém zvítězili 2:0. Maribor vypadl ze třetího předkola Ligy mistrů s Maccabi Haifou a ve čtvrtém předkole Evropské ligy dokázal překvapivě vyřadit skotský Rangers.

Ve slovinské lize se Mariboru daří a po osmi kolech je na první pozici se ziskem 19ti bodů. Formu z domácí soutěže si tak chce přenést také do Evropské ligy. V posledním duelu zvítězil doma vysoko 5:2 nad Celje. Také Bruggám se v Belgii poměrně daří. Po šesti kolech ztrácí na čelo jediný bod a v generálce na toto utkání Bruggy zvítězili v Mechelenu 1:2.

K utkání proti Mariboru hovořil na konferenci obránce Brugg Carl Hoefkens. "Nemůžeme rozhodně podcenit soupeře, jakým je Maribor. Pro nás to bude hrozně těžké utkání, ale chceme ho zvládnout. Každý tým chce do nové soutěže vstoupit úspěšně a my ani Maribor určitě nejsme výjimky. Navíc pokud chceme na postup ze skupiny myslet, měli bychom doma Maribor porazit," prohlásil Hoefkens.

Na druhé straně se vyjádřil útočník Dalibor Volas. "Momentálně se nám v lize daří a mě se daří střílet góly. Chtělo by to se prosadit i v pohárové Evropě. Rozhodně nejedeme do Bruselu na výlet, ale chceme bodovat. To je náš jasný cíl. Jedeme si minimálně pro bod, ale za tři bychom se určitě nezlobili."

Na straně domácích bude v zápase chybět Bjorn Vleminckx a také Fires Deschilder. Oba dva trápí lehké zranění, které jim nedovolí nastoupit. Na straně Mariboru je hlášena pouze jedna absence, chybí Jovan Vidović. Oba celky by tak měly nastoupit do utkání téměř v kompletních sestavách.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 4.10 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Birmingham City - SC Braga  (čtvrtek 21:05)
Bez majitele Carsona Yeunga, který nakonec nedostal svolení vycestovat z Hong Kongu, a po mizerném startu do nového ročníku vyráží Birmingham ke svému premiérovému představení ve skupinové fázi kteréhokoliv evropského poháru. Přesto si nejspíš můžeme být jisti entuziasmem druholigisty, jenž se střetne rovnou s posledním finalistou této soutěže.

Z čistě pragmatického hlediska se ovšem Birminghamu účast v Evropské lize a šest zápasů navíc "do krámu" příliš nehodí. Raději by se totiž soustředil na domácí soutěž, kde je zatím se sedmi body po pěti zápasech přesně na pomezí horní a dolní poloviny tabulky. Naposledy navíc Brum přejeli Millwall a určitě by teď neradi vypadli z rytmu v měření sil s nedávným finalistou Evropské ligy. Braga je ke všemu rozjetá - v domácí soutěži třikrát po sobě vyhrála, přičemž v celém ročníku inkasovala jen jedinkrát a dál zůstává neporažena. Přes Young Boys ovšem do skupinové fáze postoupila o mnoho méně přesvědčivě než její sok. Pomohly jí akorát dva góly z venkovního prostředí.

"Pokud se podíváte na náš rozpis, prakticky až do Vánoc hrajeme dvakrát do týdne," upozorňuje manažer anglického celku Chris Hughton, ale zároveň akcentuje i atraktivitu soubojů v evropských pohárech, "jestli bychom se obešli bez těchto zápasů navíc? Ano, samozřejmě, ale jsme tu, a jakmile jste začleněni do takových utkání, je vzrušující v nich účinkovat."

To ostatně platí i pro Bragu, která se může považovat za posledního vítěze zaniklého Intertoto Cupu (2008) a i kvůli tomu rovněž za pohárového specialistu. Vždyť loni zvládla vyřadit dokonce Liverpool, aniž by od něj inkasovala. A vůbec postup až do finále znamenal velkou senzaci. Ten samý úspěch by si Portugalci při jubilejní 90. sezoně v klubové historii určitě mile rádi zopakovali. Na St. Andrews se tedy nebudou ničeho lekat a patrně nastoupí v odvážné formaci 3-4-3. Minimálně ze střídačky by se na plac mohl podívat legendární Nuno Gomes, kterého jako volného hráče Braga ulovila teprve nedávno. Už však o víkendu stihl dvěma góly sestřelit Gil Vicente.

Birminghamu bude chybět vysoký útočník Nikola Žigić, naopak Marlon King sice v týdnu vynechal trénink, teď však bude připraven nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SC Braga (POR)00000:00
 Club Bruggy (BEL)00000:00
 Birmingham City (ENG)00000:00
 NK Maribor (SLO)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 19:00NK Maribor - Birmingham City
29.09. 19:00SC Braga - Club Bruggy
20.10. 19:00NK Maribor - SC Braga
20.10. 19:00Club Bruggy - Birmingham City
03.11. 21:05Birmingham City - Club Bruggy
03.11. 21:05SC Braga - NK Maribor
30.11. 19:00NK Maribor - Club Bruggy
30.11. 19:00SC Braga - Birmingham City
15.12. 21:05Birmingham City - NK Maribor
15.12. 21:05Club Bruggy - SC Braga
Skupina I
Udinese Calcio - Stade Rennes  (čtvrtek 21:05)
Pořádné obsazení nalosovala UEFA do skupiny I. Atlético Madrid a Celtic, to jsou soupeři, se kterými si to Udinese společně s Rennes postupně rozdají po svém vzájemném zápase. Zatímco domácí tým by si rád spravil chuť po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů alespoň v Evropské lize, Rennes by rádo potvrdilo dobrou formu.

Italové ve 4. předkole Ligy mistrů nehráli se slavným Arsenalem úplně špatnou partii. Když si navíc z Londýna vezli celkem nadějný výsledek, byť prohru 0:1, a v odvetě se dokonce ujali vedení, byl senzační postup rozhodně na místě. Nepodařilo se. Konečná porážka 1:2 znamenala jen účast v Evropské lize.

A v ní to nebudou mít svěřenci trenéra Francesca Guidolina vůbec lehké. Předloňský mistr této soutěže Atlético, vicemistr skotské ligy a bouřlivý Celtic, ve Francii dlouho na špici se držící Rennes. "Bude hodně těžko kvalifikovat se dál," potvrdil srbský záložník Dušan Basta. "Víme, že Rennes je dobrý tým. Očekávám tvrdý souboj."

Právě jeho trefa z úvodního kola Serie A na půdě Lecce poslala jeho tým do vedení. Udinese nakonec vyhrálo 2:0. "Bylo pro nás důležité začít sezónu dobře," oddychl si po utkání Basta. "Nyní se o to samé pokusíme i v Lize mistrů. Skupinu s těmito soupeři stejně bereme tak jako kdybychom hráli Ligu mistrů."

Rennes si účast v Evropské lize muselo zařídit přes dvě kvalifikační kola, nemělo s nimi však příliš velké problémy. Gruzínské Metalurgi Rustavi a srbská Crvena Zvezda neuhrála s francouzským celkem ze čtyř zápasů ani remízu. I v lize se navíc SRFC daří, s deseti body na kontě drží krok s elitou Ligue 1.

Kouč Fréderic Antonetti musí mít navíc velkou radost z posledního výsledku, jeho hoši totiž dokázali skolit venku Marseille 1:0. "Soustředili jsme se hlavně na obranu a byli jsme odměněni. Musíme tuhle výhru přenést i do čtvrtečního utkání, které pro nás bude hodně těžké," měl radost forvard Victor Montaňo. "Doufáme, že takhle budeme pokračovat."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.60 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Celtic FC  (čtvrtek 21:05)
Jeden z nejzajímavějších zápasů celého úvodního kola základních skupin Evropské ligy. Celtic Glasgow už delší dobu nedokáže konkurovat nadprůměrným evropským celkům a je v tomto souboji přeci jen mírným outsiderem. Do této fáze se totiž dostal pouze díky vyloučení švýcarského Sionu, který oba duely 4. předkola odehrál s několika nepovolanými hráči. A nebýt jich, možná by zelenobílí uspěli, proto je jejich účast přeci jen oprávněná.

Ovšem v souboji se španělským celkem se mu přeci jen až zase tak velké šance nedávají, navíc se představí na jeho půdě. V lize svěřencům kouče Neila Lennona prozatím patří druhé místo o bod za jezdci s Rangers, se kterými se navíc utká tento víkend a o náročný program je proto postaráno. Mírnou výhodou pro hosty může být nerozehranost španělského celku, kvůli stávce La Ligy totiž odehrál pouze dva zápasy.

Skotský celek o postupu do další fáze příliš reálně mluvit nemůže, v těžké konkurenci italského Udinese a francouzského Rennes to v současném rozpoložení podle mnohých odborníků asi nevyjde. Navíc v prvním duelu budou Lennonovi scházet kapitán Scott Brown a hvězdný útočník Anthony Stokes. "Rozhodně jsme za tuto možnost rádi a velmi si ceníme toho, že můžeme tuto soutěž hrát a pro úspěch uděláme všechno," uvádí Lennon.

Navíc je optimisticky naladěn a těší na každé odehrané utkání. "Když se podíváte na naší skupinu, tak má opravdu fantastické složení a každý zápas pro nás bude dobrou zkušeností, můžeme se těšit na neskutečně vyrovnané souboje." O ambicích Celticu hovoří skromně. "Dobře víme, že Atlético je favoritem skupiny a pak se uvidí. Bylo by hezké, kdybychom se kvalifikovali do dalšího kola, čeká nás však těžká zkouška."

Velmi sebevědomě působí na opačné straně obránce španělského celku Miranda, který nepochybuje o výhře. "V přípravě na čtvrteční utkání jsme viděli video ze zápasu soupeře a já věřím, že máme silnější celek a také bychom měli vyhrát. Na druhou stranu ale musíme být opatrní, Celtic nemá rozhodně špatný tým a umí udeřit v každý moment, trestá chyby. Proto je koncentrace potřebná od první do devadesáté minuty," doplňuje Miranda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.80 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)00000:00
 Udinese Calcio (ITA)00000:00
 Stade Rennes (FRA)00000:00
 Celtic FC (SCO)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 19:00Stade Rennes - Atlético Madrid
29.09. 19:00Celtic FC - Udinese Calcio
20.10. 19:00Stade Rennes - Celtic FC
20.10. 19:00Udinese Calcio - Atlético Madrid
03.11. 21:05Atlético Madrid - Udinese Calcio
03.11. 21:05Celtic FC - Stade Rennes
30.11. 19:00Stade Rennes - Udinese Calcio
30.11. 19:00Celtic FC - Atlético Madrid
15.12. 21:05Atlético Madrid - Stade Rennes
15.12. 21:05Udinese Calcio - Celtic FC
Skupina J
Maccabi Haifa - AEK Larnaka  (čtvrtek 21:05)
Blízko byli letos fotbalisté Macaabi Haify tomu, aby si podruhé ve své historii zakopali Ligu mistrů. Jenže po prohraném penaltovém rozstřelu v Genku musí vzít jako cenu útěchy Evropskou ligu. Hned na úvod na svém hřišti přivítá papírově asi nejslabšího protivníka z Kypru - AEK Larnaku.

Takže pro svěřence trenéra Elišy Leviho je důležité dobře začít. Pak už totiž ve skupině číhá zkušený matador v evropských pohárech Steaua Bukurešť a největší favorit skupiny Schalke 04. Možná že vypadnutí s Genkem navíc domácí postihlo docela tvrdě a tým se z toho vzpamatovává ještě doteď.

Byť má izraelská liga za sebou jen tři kola, nachází se Maccabi se čtyřmi body na kontě až na devátém místě tabulky s již pětibodovou ztrátou na vedoucí Maccabi Tel-Aviv. Od vyřazení si připsal jen jednu remízu a naposledy podlehl na hřišti FC Ashdodu 0:1. Larnaka na tom ale není o moc lépe, v kyperské lize má na kontě jen dva body.

S přemožitelem Mladé Boleslavi ze 3. předkola se však musí jednoznačně počítat. Od půlky července, kdy nastoupil do sezóny kvalifikací na Evropskou ligu, drží sérii neporazitelnosti už osm zápasů. Přitom ze 4. předkola dokázal AEK vyřadit i jeden z nejslavnějších severských celků Rosenborg Trondheim.

Nizozemci Gregoor van Dijk, střelec obou gólů proti Rosenborgu v odvetě, ve které Larnaka zvítězila 2:1, a Edwin Linssen, to jsou borci, na které by si mělo Maccabi dát obzvláště dobrý pozor. Oba jsou totiž ve skvělé formě. Domácí se přitom budou muset obejít bez suspendovaného beka Itzaka Cohena, kterého sudí Howard Webb vyloučil v odvetném utkání s Genkem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Steaua Bukurešť - Schalke 04  (čtvrtek 21:05)
Steaua Bukurešť má v domácím utkání se Schalke o starost navíc. UEFA totiž rozhodla, že Národní stadion v rumunské metropoli nesplňuje požadované parametry a zápas se tak odehraje na náhradním místě. To je však především pro fanoušky Königsblauen nepříjemné, neboť byl vybrán stadion až v daleké Kluži.

Jeden z nejslavnějších rumunských klubů byl v předchozích letech pravidelným účastníkem Ligy mistrů, poslední dobou se však Steaua trápí, a tak jsou v Bukurešti rádi alespoň za mladší sestru slavnější předchůdkyně - Evropskou ligu. V té se zatím rumunskému celku nedaří podle představ a v Bukurešti tam mají před třetím pokusem v této soutěži rozhodně co napravovat.

Domácí si pochvalují soupeře, utkání si chtějí především užít, ale v mysli už mají i postup ze skupiny. "Dostali jsme hratelné soupeře, určitě máme možnost přezimovat v evropských pohárech. Vedle Schalke, které je jednoznačným favoritem na postup můžeme zbývající dva soupeře porazit, čímž bychom si zcela jistě vysloužili účast i v jarní části evropských pohárů," zhodnotil kapitán Ciprian Tătăruşanu. Steaua by měla jít do utkání v nejsilnější možné sestavě.

Se změnou místa výkopu si naopak nic nedělali na Schalke. "Je to pro nás nepříjemné, ale frustrující to musí být především pro naše fanoušky," je přesvědčen sportovní ředitel Horst Held, jehož tým neskrývá před soupeřem přirozený respekt. "Steaua je pořád jedním z nejlepších klubů v Rumunsku. Čeká nás zkušený tým, který ví, co má hrát a jenž je úplně někde jinde, než náš poslední soupeř HJK Helsinky,"prohlásil kouč Ralf Rangnick.

Recept na úspěch potom hovoří jasně. "Musíme hrát velmi dobře v obou pokutových územích, potřebujeme předvést kvalitní, zodpovědný výkon. Naším cílem je pochopitelně vítězství," přiznal hostující lodivod, jemuž přidělávají starosti brankáři. Jednička Fährmann má potíže s vazy v kotníku a jeho start tak je vážně ohrožen. "Jsem optimistický," hlesl o svém zdravotním stavu Fährmann. Kdyby náhodou bývalý hráč Eintrachtu přece jen nemohl chytat, tak se mezi tři tyče postaví nadějný mladíček Lars Unnerstall.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.35 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 04 (GER)00000:00
 Steaua Bukurešť (ROU)00000:00
 Maccabi Haifa (ISR)00000:00
 AEK Larnaka (CYP)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 19:00AEK Larnaka - Steaua Bukurešť
29.09. 19:00Schalke 04 - Maccabi Haifa
20.10. 19:00AEK Larnaka - Schalke 04
20.10. 19:00Maccabi Haifa - Steaua Bukurešť
03.11. 21:05Steaua Bukurešť - Maccabi Haifa
03.11. 21:05Schalke 04 - AEK Larnaka
01.12. 19:00AEK Larnaka - Maccabi Haifa
01.12. 19:00Schalke 04 - Steaua Bukurešť
14.12. 21:05Steaua Bukurešť - AEK Larnaka
14.12. 21:05Maccabi Haifa - Schalke 04
Skupina K
Wisła Kraków - Odense Boldklub  (čtvrtek 21:05)
Polský mistr Wisla Krákow touží po vyřazení z předkola Ligy mistrů po nápravě a v Evropské lize se bude chtít porvat o postup. Na úvod jí čeká odpadlík z předkola milonářské soutěže, totiž dánské Odense.

V Polsku samozřejmě vrcholí přípravy na nastávající evropský šampionát, ale ještě než se tak stane, mohou si diváci vychutnávat působení svých klubů v evropských pohárech. Loni předvedla parádní tažení Evropskou ligou Poznaň a letos se o něc podobného pokusí i Wisla Krákow. Ve společnosti s Odense, Twente a Fulhamem tu jisté šance jsou. Z hlediska postupových ambicí je domácí zápasu proti dánskému OD velmi klíčový.

Odense v kvalifikaci předvádělo skvělé výkony, nejprve vyřadilo Panathinaikos, když v Řecku v krásném zápase vyhrálo a v dalším kole pro změnu porazilo Villarreal na domácím hřišti 1:0. Bohužel pro dánský klub, Villarreal doma výsledek zvrátil a po výhře 3:0 postoupil do Ligy mistrů. Na Odense tak "jen" zbyla Evropská liga. Trenér Odense Henrick Clausen však věří, že je v silách jeho týmu postoupit do vyřazovacích bojů.

"Wisla Krákow je fantastický tým, nejsem si jist, zdali o nich spousta lidí slyšelo ale mají skvělý tým, jeden z nejlepších v Polsku," sklonil poklonu soupeři trenér Clausen. Tomu budou v Polsku chybět Jacob Schoop a Kalilou Traori, oba mimo hru kvůli zranění. Bashkin Kadrii zase kvůli disciplinárnímu trestu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fulham FC - FC Twente  (čtvrtek 21:05)
Letos se z holandské Eredivisie do základních skupin Evropské ligy probojovaly hned tři celky a Twente se střetne na úvod s velice těžkým protivníkem. Anglický Fulham musel projít téměř všem předkoly, do soutěže se totiž dostal díky cenně fair play, ovšem jako celek Premier League má obrovskou sílu. A holandský vicemistr bude mít úlohu vskutku těžkou. V minulém kole totiž poprvé na domácí scéně ztratil body.

A to proti sobě neměl úplně těžkého protivníka, Roda Kerkrade se totiž do té chvíle hodně trápila. Díky prohře Enschede kleslo dokonce na třetí příčku o skóre za Alkmaar a o bod za Ajax. Nicméně teď má na stánku Craven Cottage určitě velkou motivaci věhlasného soupeře porazit. Fulham po čtyřech odehraných kolech totiž nic světoborného nepředvedl a se dvěma body se krčí na osmnácté sestupové pozici, jeho forma tak není zrovna nejlepší.

Speciální náboj bude mít duel pro útočníka, který byl hvězdou Twente a bez kterého si Enschede bude zvykat velice těžko. V minulém kole na hřišti nebyl a holandský celek právě prohrál. Kostaričan Bryan Ruiz byl totiž v poslední den přestupového období prodán do Fulhamu za více než deset miliónů liber a odbyl si svou premiéru v zápase s Blackburnem. Jenže jeho premiéra příliš povedená nebyl. ¨

Kouč Fulhamu Martin Jol ho ale obhajuje. "První zápas v Premier League je vždy velice obtížný. V tomto utkání zřejmě Ruiz nastoupí do druhé půle, nyní počítám s Mousou. Máme totiž na regeneraci dva dny a já ho chci využít hlavně v anglické lize," vysvětluje svůj krok. "Zatím měl problémy s tempem, často ztrácel balóny, vše je ale o zvyku," dodává. Jol by měl už do hry poslat Bobbyho Zamoru, který v minulých dnech odpočíval.

Záložník Enschede Wout Brama se na vystoupení na anglické půdě velice těší. "Proti anglickým celkům je vždy v nedohlednu zisk bodů, hlavně na jejich půdě. Fulham má potřenou dynamiku, rychlost a sílu, proto my musíme hodně často držet balón na vlastních kopačkách a nesmíme nabídnout soupeři, aby tvořit svou vlastní hru. To je asi jediná cesta, jak můžeme soupeře s velkým počtem fanoušků v zádech porazit," prohlásil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.50 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente (NED)00000:00
 Fulham FC (ENG)00000:00
 Odense Boldklub (DEN)00000:00
 Wisła Kraków (POL)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 19:00Odense Boldklub - Fulham FC
29.09. 19:00FC Twente - Wisła Kraków
20.10. 19:00Odense Boldklub - FC Twente
20.10. 19:00Wisła Kraków - Fulham FC
03.11. 21:05Fulham FC - Wisła Kraków
03.11. 21:05FC Twente - Odense Boldklub
01.12. 19:00Odense Boldklub - Wisła Kraków
01.12. 19:00FC Twente - Fulham FC
14.12. 21:05Fulham FC - Odense Boldklub
14.12. 21:05Wisła Kraków - FC Twente
Skupina L
SK Sturm Graz - Lokomotiv Moskva  (čtvrtek 21:05)
Sturm Graz, jehož trenér Franco Foda je čím dál tím více spojován s rakouským národním týmem, se v prvním zápase střetne s Lokomotivem Moskva. Ten nabral v poslední době druhý dech, a tak rozhodně nepojede do Rakouska bez ambicí.

Foda je žhavým kandidátem na uvolněný post, který po neúspěšné kvalifikaci na Euro 2012 dobrovolně opustil Dietmar Constantini. Současný kouč Sturmu už měl údajně dokonce obdržet od předsedy svazu nabídku. "K žádnému rozhovoru nedošlo. V současné době jsem smluvně vázán ve Sturmu, a na tom se v nejbližší době nic nezmění," uvedl věci na pravou míru domácí kormidelník.

Domácí celek poté, co v uplynulé sezóně získal mistrovský titul vstupoval s velkým očekáváním do kvalifikace o Ligu mistrů, úvodní nadšení však brzy po vyřazení od BATE Borisov vystřídal pouhý zmar. "Nyní jsme v Evropské lize, kde chceme v mezinárodní konkurenci obstát se ctí,"vysvětlil Foda. "Musíme se snažit hrát v každém zápase tak, jako kdyby šlo o vyřazovací duel. Pokusíme se pro úspěch udělat maximum," dodal.

A když Sturm Graz půjde do utkání s vědomím vysoké porážky v domácí soutěži, tak na druhé straně u Lokomotivu je tomu úplně naopak. A nejde jen tak o ledajakou výhru, ale svěřenci Josého Couceira si vyšlápli přímo na obhájce titulu Zenit Petrohrad, kterému nadělili na zpáteční cestu slušné čtyři kousky. Lokomotiv si tak před poslední čtvrtinou soutěže drží vysoké ambice.

"Jsou to dobří hráči. Jde o rychlé, kompaktní a atletické mužstvo, jež se spoléhá na tři extrémně nebezpečné útočníky," zakončil Foda. Co se týče absencí, tak jednoznačně hůře jsou na tom domácí. Mimo hru je brankářská jednička Gratzei, dále pak Koch, Säumel a ofenzivní pilíř Kienast. Na druhé straně nejsou k dispozici středopolaři Tarasov, Ivanov a Torbinski.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RSC Anderlecht - AEK Atény  (čtvrtek 21:05)
Znovu po roce se proti sobě ve skupině L postaví celky Anderlechtu Brusel a AEK Atény. V minulé sezóně vyšla vzájemná konfrontace lépe belgickému celku a na domácím hřišti bude i tentokrát proti řeckému týmu favoritem. Oba dva jsou ve skupině L spolu s Lokomotivem Moskva a Sturmem Graz, kteří si to rozdají v prvním kole mezi sebou.

Stejně jako v minulé sezóně i tentokrát svedl los základních skupin Evropské ligy k sobě Anderlecht Brusel a AEK Atény. V minulém ročníku vyšla konfrontace lépe Anderlechtu, který na domácím hřišti vyhrál nad AEK vysoko 3:0 a v Aténách poté uhrál remízu 1:1. Za podobný průběh by se rozhodně belgický tým nestyděl ani letos.

Oba dva týmy se dostaly do základních skupiny ze čtvrtého předkola. Anderlech sti ve dvou vyrovnaných zápasech těsně poradil s tureckým Bursasporem, AEK Atény postoupilo v prodloužení druhého utkání přes Dinamo Tbilisi.

Generálka na tento duel vyšla Anderlechtu na výbornou. Na domácím hřišti si poradil 2:0 s Kortrijkem a udržel si tak kontakt se špičkou belgické ligy. AEK by mohlo mít menší problémy s nerozehraností, protože díky komplikacím se v řecké lize odkládají některé zápasy a poslední hraný duel AEK tak byl zmiňovaný zápas proti Dinamu Tbilisi, který se odehrál už před třemi týdny.

Zajímavé bude sledovat, jak si Anderlecht poradí s absencí Romela Lukaka, který odešel jako veliký talent do anglické Chelsea. Na tiskové konferenci se k zápasu vyjádřil záložník domácích Roland Vargas. "Cítím se v klubu skvěle a s mým zraněním mi všichni ohromně pomáhají. Doufám, že už brzy budu moci zasáhnout také do Evropské ligy a pomoci klukům k postupu," řekl Vargas. Ten má nyní problémy s křížovými vazy v koleni.

"AEK je houževnatý soupeř, ale pro nás je povedený start v soutěži jasnou prioritou. Na domácím hřišti chceme porážet každého soupeře a doufám, že se nám podaří proti Aténám zvítězit," dodal 24-letý Vargas, který do Anderlechtu přišel v létě od největšího rivala z Brugg.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.RSC Anderlecht (BEL)00000:00
 AEK Atény (GRE)00000:00
 Lokomotiv Moskva (RUS)00000:00
 SK Sturm Graz (AUT)00000:00
Zbývající zápasy
29.09. 18:00Lokomotiv Moskva - RSC Anderlecht
29.09. 19:00AEK Atény - SK Sturm Graz
20.10. 18:00Lokomotiv Moskva - AEK Atény
20.10. 19:00SK Sturm Graz - RSC Anderlecht
03.11. 21:05RSC Anderlecht - SK Sturm Graz
03.11. 21:05AEK Atény - Lokomotiv Moskva
01.12. 18:00Lokomotiv Moskva - SK Sturm Graz
01.12. 19:00AEK Atény - RSC Anderlecht
14.12. 21:05RSC Anderlecht - Lokomotiv Moskva
14.12. 21:05SK Sturm Graz - AEK Atény

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (428)

Přidat komentář
fantomas

Kouknul bych se na Fulham. To by mohli někde dávat.

Reagovat
niflheim

Tjn. Rozhodně jsem ale zvědavý na toho dos Santose - tedy jestli opravdu nastoupí.

Reagovat
niflheim

Takže tady http://www.kiwisportz.eu/schedule.html bude Fulham i Spurs.

Reagovat
Kongo

čt4

Reagovat
smazaný uživatel

čt4 tuším

Reagovat
fantomas

Jako fakt? Wow, že bych po sto letech viděl zahraniční tým v televizi?

Reagovat
jv

Oni tam dávají Evropskou ligu pravidelně... Teď navíc, když nebude hrát ve čtvrtek žádnej tým, tak možná budou vysílat i dva zápasy.

Reagovat
sidy10

od 19:00 dávají Slovan Bratislava a od 21:00 Fulham:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragazzo d'oro

Co říkáte na tiket:

Lazio-Vaslui 1

Psg - Salzburg 1

Anderlecht - AEK 1

Fulham - Enschede 1

Graz - Lokomotiv 2

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem s tým PSG, a takisto Fulham má silného súpera....zvyšok by ti mohol vyjsť

Reagovat
smazaný uživatel

dost riskantne, bal by som sa Lokomotivu a Twente, pochybujem ze ti to vyjde...

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham bych asi nedával, ono to Twente je výborné, jsou schopni a Anglii i vyhrát..

Reagovat
Godwinson

Zklamala mě Čt, dnes šlo vybrat daleko lepší zápasy z nabídky.

Reagovat
Puskas

Ber to tak, za Slovan hrají tři Češi, Fulham tam má dva.

Reagovat
Godwinson

Je to tak, i když tohle by nemuselo být v těhle případech hlavním kritériem, minimálně u Slovanu. Stv má každý druhý :) Ale co se dá dělat, jen mě to zamrzelo vzhledem k tomu, jaké šlágry se hrají :)

Reagovat
fantomas

Zrovna Fulham-Braga ale mezi ně patří.

Reagovat
fantomas

Shit, samozřejmě ne Braga.

Reagovat
Godwinson

Nevim, zdali Fulham - Braga, ale večerní zápas budiž, mně vadí ten Slovan, kde se v ten čas hraje například Dynamo Kyjev - Stoke. Večer už je to napráskanější, pět zápasů vysílat holt nemohou, Fulham je slušnej výběr.

Reagovat
fantomas

Ok, potom v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

vie nekdo v jak silnej zostave nastupi Schalke ?

Reagovat
Puskas

trenér

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Puskas

Ralf Ragnick

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu, je to trener

Reagovat
Euphael

měli by nastoupit s Raúlem i Farfanem takže ne všecko budou šetřit

Reagovat
smazaný uživatel

pravděpodobně takto: Fährmann - Höger, Höwedes, Matip, Fuchs - Papadopoulos, Holtby - Farfan, Raul, Draxler - Huntelaar (zdroj: Kicker.de)

Fährmann si ale v utkání s Wolfsburgem(?) přetrhl vazy, ale chce chytat... jinak ofenziva je asi v plné síle

Reagovat
fantomas

Přetrhl vazy a chce chytat? To jako kde? Někde na obličeji?

Reagovat
smazaný uživatel

kotník (jinak s tím dochytal i utkání s Wolfsburgem)

Schalke ale pro jistotu vedle Unnerstala bere i trojku Schobera...

Reagovat
fantomas

No tak jestli si je fakt přetrh, kotník by neměl vůbec fungovat tak, jak má. To by těžko dochytal. Spíš si je jen částečně natrh nebo akorát natáhl.

Reagovat
smazaný uživatel

kicker píše, že jsou přetržený + si natrhl ještě něco jinýho (kapselanriss, to ale nevím o co jde)

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju kloubni pouzdro

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to bude správný název

Reagovat
smazaný uživatel

...aha, tak to jsou poškozený "vlákna" kolem kloubů, takže to při pohybu "skřípe"

Reagovat
fantomas

Tak to je docela magor, jestli s tim de chytat.

Reagovat
jv

Slušně řečeno...

Reagovat
smazaný uživatel

On má vůbec teď po tom přestupu nějaké zdravotní problémy. Sice bývají většinou jen lehké, ale trochu se bojím, aby z toho jednou nebylo něco horšího

Reagovat
jv

Podle mě to určitě není přetržený, i když v tom smyslu to všude psali, ale natržený... Protože jinak by asi na zápas neměl ani pomyšlení a Schalke by ho vůbec do Rumunska nebralo.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

je možný, že si média dělají hrdiny (nebo Schalke osobně?)

...bild z historie taky psal o gólmanovi, který měl dochytat zápas se zlomeným vazem

Reagovat
Counter

Pro fanoušky fanty - je možné zasoutěžit si i v EL. Vzhledem k ohromné variabilitě klubů by se mělo jednat o pořádnou zábavu, kde kvalitní všeobecný přehled hraje velkou roli

http://en.uelfantasy.uefa.com/

Reagovat
fantomas

Tady si napravim reputaci. Máš ligu?

Reagovat
Counter

Ještě nemám ani tým

Reagovat
fantomas

Aha? Mám založit?

Reagovat
Counter

Jojo, založ :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Dobré.

Reagovat
fantomas

9145-4069

Reagovat
nani92

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

všeobecný přehled je dobrý

ale zjišťuju, že jsem na tom hodně špatně, věděl jsem, že je Kladrubský univerzál, ale že by to byl útočník?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Akorát je škoda, že se tady narozdíl od CHL nedávají body za Recovered balls...

Reagovat
KnoxXx

to je velka skoda

Reagovat
fantomas

To mi ani neřikej.

Reagovat
smazaný uživatel

to by byl Kladrubský do útoku zlatej

Reagovat
fantomas

Spíš ne. Ze zálohy se mám pocit dává o bod víc za vstřelenej gól a on nejspíš bude kopat penalty.

Reagovat
Jajinek

můžeš mi prosím vysvětlit jen zhruba pravidla...jako jakej je rozpočet, kolik hráčů, za co dostávaj body hráči, jak se hráči mění atd atd?

Já si chci vytvořit tým, ale naprosto nestíhám a nemám čas to studovat...

Díky moc!

Reagovat
fantomas

Účet se tvoří na mail a heslo, regsitrace je prakticky okamžitá, ani nepotřebuješ žádnej aktivační odkaz rozklikávat. Pak si uděláš dresy, jméno týmu, zaškrtneš, komu fandíš. A deš na tvoření týmu. To je jednoduchý - vpravo máš seznam všech hráčů (můžeš si je seřadit podle ceny, klubu, postu), klíčová je price (cena), která se ti odečítá z limitu 100 fanta bodů. Většinou se v pohodě vejdeš i s pěti až šesti skvěle hodnocenými hráči, stačí si s tim trochu pohrát. Fakticky na tom neni nic moc složitýho. Obránci pak bodujou za čistý konto, záložníci za góly a asistence, útočníci to samý. 60 a víc odehraných minut = dva body. Míň = jeden bod. Žlutá karta mínus bod, červená mínus 3. Pro obránce a golmany dva održený góly -1 a pak dál po jednom v případě většího množství. Pro golmany je bonus za chycenou penaltu, pro hráče v poli za zaviněnou i neproměněnou. To mě takle z hlavy napadlo jako nejzásadnější věci. Pak až bude čas, nastuduj si to sám v Rules.

Reagovat
smazaný uživatel

jen poupravím, že bodů je 90 ne?

Reagovat
fantomas

Fakt? Na LM bylo 100, a tady sem si ten tým tvořil už docela dávno...no každopádně to tam má viditelně napsaný.

Reagovat
smazaný uživatel

já mam právě pocit, že jsem měl "jen" 90, ikdyž to tak nějak nevadilo, mam tam pár izraelců a levnýho gólmana

Reagovat
Jajinek

super...dík moc..a ještě kolik se prosím bere hráčů a jak je to s jejich vyměňováním během ligy?

Reagovat
KnoxXx

mas 15hracov, z ktorych 2 su brankari, 13hracov do pola (5 obrancov + 5 stredopoliarov + 3 utocnici), kazde kolo mozes beztrestne vymenit jedneho hraca, ak chces vymenit vacsi pocet hracov, tak mas 2moznosti, bud vyuzit jednu moznost (Wild Card), kedy mozes vymenit znova cely tim bez toho, aby si stratil nejake body alebo mozes vymenit aj viacej ako jedneho hraca, avsak za kazdeho hraca nad pocet 1 su ti strhnute body z tvojho celkoveho skore

Reagovat
Jajinek

sakra tam je hráčů tak na 4 týmy...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pecka, idem to skúsiť

Reagovat
Jajinek

a ještě poslední spam?...je nějaká liga EF na LM? Myslím mimo ty vaše 3 s draftem?

Reagovat
fantomas

43872-8535

Reagovat
Jajinek

už mě to tam nechce přijmout...

Reagovat
cresposuper

234946-35184

Reagovat
fantomas

Hmm.

Reagovat
smazaný uživatel

Huu, dalo mi problem tam naskladat hrace tak, abych je vubec znal

Reagovat
Counter

přesně

Reagovat
cresposuper

Sirigu,-Ansaldi, Polga, Domizzi, Obradović,- Capel, Bodmer, Modrić, Asamoah,- Sheva, Cissé

Reagovat
Jajinek

hezky si nyní všem poradil

( i když nevím, jestli ti všichni tito hráči budou hrát...takovej Redknapp prý nechal 10 hárčů doma...)

Reagovat
cresposuper

Jj, už som všimol a radikálne pomenil

Reagovat
Jajinek

tím Domizzim bych si taky nebyl tak jistej...

Reagovat
niflheim

Tam není Friedel v nabídce?

Reagovat
smazaný uživatel

Schwarzer to jistí. :)

Reagovat
Xavi

S tou jedničkou na Slovan jste fakt dost vtipní.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil sem na Bilbao, tak uvidíme

Reagovat
Xavi

By mě fakt zajmalo, co je k té jedničce vedlo, když Slovan nedal gól v posledních třech ligových zápasech a to je slovenská liga...

Navíc když hrají proti Athletic Clubu, co tam má mistra světa, Evropy, vynikajícího trenéra atd.

Reagovat
alcantara

Ono to moze byt trochu zradne, kedze hraci aj Weiss samotny sa vie na podobne vyzvy skvele pripravit, ale ten tip je hodne odvazny, zvlast, ked podobny superi vobec slovenskej repre ani klubom vobec nevyhovuju, remiza bude uspech.

Reagovat
vlastik

Allez Paris! Dneska to chce tři body, sem zvědavý na sestavu

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Hádám, že už se těšíš na zápas Slovan-PSG, že?

Reagovat
onze

Reagovat
smazaný uživatel

Vaslui má hezkou skupinu. Přesně podle mého gusta. FCZ, Lazio a i ten Sporting je zajímavý. Kurva, proč jsme s těmi Vladovými poturčenci vypadli .

Reagovat
Puskas

tak stejně byste byl v lepším koši, tudíž i v jiné skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak na to jsem nepomyslel. Já jen, že Lazio i Zurich patřili k týmům, které jsem si přál do skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Navic by Lazio posunuli o kos niz, takze by to zamichali uplne cely

Reagovat
Pipo123

To ste posrali, sme mohli ísť na Lazio

Reagovat
cresposuper

Ciao, ako vidíš zostavu?

Reagovat
Pipo123

Cauko, na 99% Marchetti - Lulič, Dias, Diakite, Zauri - Ledesma, Matuzalem - Cisse, Hernanes, Gonzalez - Rocchi

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je teď kapitánem? Rocchi nebo Ledesma?

Reagovat
Pipo123

Rocchi dneska ak dá gol tak to bude je 100 gol v drese Lazia prajem mu to

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný číslo . 100 gólů za Lazio.

Reagovat
Kenneth

Pipo, nastoupí dneska Klose v základu? Chci si ho dát do Fanty.

Reagovat
Pipo123

Nie

Reagovat
Kenneth

Reagovat
cresposuper

Nebude Lulić horieť?

Reagovat
Pipo123

Možno trocha áno, ale tak on bude dosť útočiť, Matuzalem a Lede pomôžu defenzíve ak bude treba

Reagovat
cresposuper

Ok, dík, ja len, že som ho videl iba v zálohe, alebo na krídle.

Reagovat
smazaný uživatel

Konko hrať nebude ? Mám ho vo fante

Reagovat
Pipo123

Nie celú prípravu bol zranený, teraz po AC potrebuje odpočinok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok díky za info, hned ho idem vymeniť...

Reagovat
cresposuper

Kukni Rubin

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ty to hráš ?

Reagovat
cresposuper

Jop.

Reagovat
smazaný uživatel

Dá sa tam nejako vyhľadať ostatných hráčov ? Povedzme ked by som chcel vidieť tvoj tím...

Reagovat
cresposuper

Tím súpera sa nedá vidieť.

Reagovat
smazaný uživatel

Posrali...to je slabé slovo . Ale souboj s Laziem by byl super. I když, asi by to nedopadlo jako před osmi lety. Jo a tady mám pro tebe jednu fotku z toho posledního vzájemného souboje. Docela jsem se tím tehdy pobavil .

http://www.ultrassparta.cz/new/fotogalerie/ultras/03-04%20Sparta%20-%20Lazio.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Potters

Reagovat
cresposuper

Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Tip na Slovan? To snáď nie...

Reagovat
smazaný uživatel

Za chvilu vyrážím.. Slooo - van!!

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Fanta tím vytvorený, Antonio Di Natale mi snád vystrieľa pekné umiestnenie....Forza Udine, Forza Calcio !

Reagovat
cristiano.K.

100. pro čisté konto Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

Cudicini - Corluka, Livermore Bassong, Walker - Carroll, Parrett, dos Santos, Falque, Townsend - Pavlyuchenko

Tak snad nedostanem šišku.

Reagovat
herbage

kdo je ten papoušek?

Reagovat
smazaný uživatel

Livermore stoper výsměch

Reagovat
FC Porto FC

Braga to dá uvidíme co marnej Sporting

Reagovat
smazaný uživatel

tak od sedmi se asi kouknu na Stoke, jejich evropské představení mě hodně láká, a od devíti se rozhodne mezi Fulhamem a Brums, ale spíš to vidim na ten Fulham

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo škoda, že nedávaj zápas Hradce se Shalke. Ale to si asi musím ještě pár neděl počkat. Třeba jednou...?!

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham Hotspur, Rubin Kazaň, Standart Lutych, Hannover, PSV Eindhoven, Hapoel Tel-Aviv, Sporting Lisabon, Lazio Řím, Dynamo Kyjev, Stoke City, Paris-Saint-Germain, Athletic Bilbao, AZ Alkmaar, Metalist Charkov, Sporting Braga, Birmingham City, Atlético Madrid, Udinese Calcio, Schalke 04, Maccabi Haifa, Twente Enschede, Fulham, Anderlecht Brusel, Lokomotiv Moskva = postupující podle mého názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan ide po vitazstvo

Reagovat
Marv

Dneska:

Hapoel, Hannover, Rubin, Atletico, Bruggy, PAOK (poločas 0)

celkově 24 kurs

Reagovat
smazaný uživatel

Televizni vyber se opet moc nepovedl , ale ono tech vylozene atraktivnich zapasu se dnes moc nehraje. Na druhou stranu treba to ze vybrali fulham jen kvuli dvoum Cechum je docelal blbost protoze tam stejne nenastupujou. I kdyz na EL casto Anglani tocej kadr takze takovej Grygera by si dneska zahrat mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ten Slovan je úlet. Tam je hned několik atraktivnějších zápasů než zrovna tento.

Reagovat
smazaný uživatel

nesi zvedavý či psychopat radek dosoudil dostane červenu kartu?

Reagovat
smazaný uživatel

No tam mi prijdou zajimavy akorat zapasy PSG,Kyjev-Stoke a mozna bych se podival na Lazio. Takze ten Slovan projednou preziju , ale snad ho neplanujou davat casto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Stoke

Reagovat
Jajinek

Pro ty co nestihli první kolo fanty LM...

začínáme druhým kolem

234946-35184

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem to stihl, ale jelikož to hraju poprvý, tak to stejně pořádně nechápu.

Reagovat
Jajinek

takže nezačínáš od nuly?...to moc nemá smysl mít někoho takového v lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Právěže začínám, ale v jiné lize, konkrétně v té, do které ses nemohl dostat. Ale docela mě to baví, i když to hraju prve.

Reagovat
herbage

podvodníku

Reagovat
Jajinek

co je?

Mrzí mě, že jsem nemohl hrát s váma...ale neměl jsem čas...musel jsem ten večer udělat strašně věcí do práce a neměl jsem čas na draft. Ten jsem si udělal až dnes...a to jenom na ten normální, kde jsem vybral hráče a nemusel jsem si nic chystat

Reagovat
herbage

pozdě bycha honit, zkráta jsi odpadlík Ale zkus říct jirkovi-fcb, ten možná bude mít o tu vaší ligu zájem

Reagovat
smazaný uživatel

Přidal bych se, pokud je vítán i téměř nepřispívající jedinec

Reagovat
Jajinek

určitě..

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně. Rád si ty zápasy trošku okořením...

Reagovat
Jajinek

To je dobrý...Ansaldi ani Hernanes nakonec nehrajou. Stihl jsem je vyndat ze sestavy na posledni chvili...ale jestli tenhle poděl nastane i u těch co hrajo ve 21, tak už nic nezmůžu...

Reagovat
Godwinson

Tak ty sestavy mi dávají pěkně zabrat. Že já to hraju, takhle se znechutit už před výkopem :)

Reagovat
Jajinek

nejhorší je, že u některých týmů jsem prostě do 18:45 ty sestavy nemohl zjistit...nechápu, že se to nedá najít na oficiálních stránkách těch klubů...

Reagovat
Godwinson

Je to tak, navíc já k tomu přišel před 20 minutama a to už bylo lehce pozdě, jen jsem se stačil utvrdit v tom, že na livesport se opravdu spoléhat nedá (i když jsem díky němu stačil vytáhnout jednoho asi z osmi hráčů, kteří nehrají:))

Reagovat
Jajinek

já na štěstí stihl všechno prostřídat...takže z toho co zatím vím, mi všichni hrajou...teda pořád netuším jestli Sivok páč Besiktas tedy sestavy asi nezveřejňuje. Ale nevím, co večer...bude hrát Davies za Birmingham?

Reagovat
Godwinson

To jsi šťastnej muž, mně sedí celý útok. Vůbec netušim, ale spíš bych si tipnul, že ano - hraje pravidelně.

Reagovat
Jajinek

jak se jmenuje tvůj tým?

Reagovat
Godwinson

Staffage. Ale nemám ho v žádné lize ... :)

Reagovat
smazaný uživatel

ty sestavy byly na stránkách uefy v 18.30 když sem se díval, každopádně např u hráčů tottenhamu bylo určitě rušno po zveřejnění sestavy

Reagovat
Jajinek

aha...takže na uefa...kde tam přesně prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

přímo na uefa.com je tabulka s žlutě označenými zápasy a když sem rozklikl match centre tak o půl tam sestavy byly ak

Reagovat
cresposuper

Dokedy sa môžu meniť zostavy??

Reagovat
Jajinek

-7 minut...

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Godwinson

18:45 :)

Reagovat
Jajinek

Jinak pipo zardousím tě...můj nejdražší hráč a sedí!!...musel jsem za něj dát Wernblooma...

Reagovat
Pipo123

kto ?

Reagovat
Jajinek

Hernanes....hlavně jak celej tejden tady vyhlašuješ jak bude hrát...

Reagovat
Pipo123

Veď bol písaný

Reagovat
Jajinek

písaný, písaný...to je mi k prdu...víš kolik mě stál?...

Reagovat
Kenneth

Zkurvený trenér Lazia.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

BAN

Reagovat
cresposuper

Martins

Reagovat
smazaný uživatel

Almeida

Reagovat
smazaný uživatel

Gameiro na lavce. WTF?

Reagovat
cristiano.K.

proč je Atletico zrušeno?

Reagovat
Swarley

neví s kým hrát...jestli Celtic nebo Sion, prý přijely oba týmy a teď se hádají kdo nastoupí

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Swarley

samosebou sranda, ale na beton to bude v souvislosti s tímhle problémem...

Reagovat
KnoxXx

mne skoro cely tim hra az od 21, tak snad na mna ziadne nemile prekvapenia cakat nebudu

Reagovat
Pipo123

LAZIOOOOOOOO

Reagovat
Swarley

nějakej pěknej stream na Stoke?

Reagovat
Pipo123

šírka kádru a hráči ako Zauri, Gonzalez, Sculli, Rocchi sú pre nás obrovské plus, kludne môžme hrať dve sútaže na raz

Reagovat
Pipo123

Skoro gol, kurva Gonzo

Reagovat
cresposuper

Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Ti fans PAOKU jsou neskuteční, klobouk dolů.

Reagovat
Pipo123

Najlepší na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marv

zase nějaké pyro "ve velkém"?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty chorály mají úžasné, do toho skvělé přidávají buben.

Reagovat
KnoxXx

Mertens

Reagovat
One-Real

Athletic ten zdejší tip 1ka na Slovan i když neřikej hop...

Reagovat
Swarley

zatím docela jednoznačnej a nudnej zápas

Reagovat
Swarley

no vidíš, a prej z hovna bič neupleteš...a dívej ho, jak práská

Reagovat
Godwinson

PSG zatím těžká bída. Čekám, kdy si nechají vstřelit góla :)

Reagovat
cresposuper

Ako hrá Bodmer? A Sirigu bude fakt dvojka?

Reagovat
Godwinson

Není moc vidět, ale hraje slušně, spolu s Luganem. Jinak je to spíše přehlídka sólování. Nebude, je jedničkou .. to jen EL :)

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Pipo123

PENALTA

Reagovat
Pipo123

CISSEEE

Reagovat
KnoxXx

kapitan Cisse

Reagovat
M11

Dobre Cisse

Reagovat
Kenneth

Zkurvená Fanta, Hernanes ani Gameiro nejsou v základu.

Reagovat
One-Real

mi nehraje snad akorát Ansaldi

Reagovat
Kenneth

JaviMar at se taky snaží. Dal sem za něj velký prachy.

Reagovat
One-Real

Toho mam samozrejme taky. Ale ted koukam ze mi nehraje ani Sakho a mozna jeste nekdo. Garetha B jsem radsi nechal na lavce rovnou.

Reagovat
Kenneth

Ted koukám že JaviMar je psaný jako stoper , tohle je snad spiknutí. Muniain sem nakonec nenasadil a on to má 1+1 . Já sem naštěstí horečce jménem G.Bale nepodlehl.

Reagovat
smazaný uživatel

Mať tak tvoje problémy

Reagovat
One-Real

Mne zbylo dost penez na posledniho hrace, na sestaveni tymu jsem mel asi 10 minut a pak jsem musel letet. Takze jsem si rikal jestli Modric, Bale, Hernanes, Pastore ci kdo a nakonec to padlo na Garetha. Javiho samozrejme mam, to byl prvni hrac, akorat jsem ho nestihl dat kapem.

Reagovat
Kenneth

Z nich hraje jen Pastore. Ale mám v obraně Insuu který má gol a asistenci, takže aspon něco.

Reagovat
One-Real

Ja mam akorat tak velkou <I>. V te fanta LM mam 46 bodu, to neni tak zle.

Reagovat
Kenneth

Já 30. Messi bez golu, Rooney bez golu, Iniesta zraněný a Guaita ani nechytal. Díky bohu za fantu premier league.

Reagovat
One-Real

Messiho mam bohuzel taky, v tom nasem draftu 5lidi bral prvni De Geu a druhy Ronalda, tak jsem vzal skreta s tim ze kdyz se bude darit tak pujde fanta a kdyz ne, tak budu jen rad. Jinak sestavu mam takovou vselijakou, ten kadr se musi vejit do 100 mega tak je to zle.

Cech, Garay, Morel, Diawara, Srna..Jiracek, Kolar, Ozil....Rooney, Benzema, Messi

stridacka brankar Apoelu, Campagnaro, Valero a Shaqiri (posledni dva oba suspendovani)

hraci ktere mam jako dalsi povolene transfery jedine (Artur, Otamendi, Nani, Bakos)

Reagovat
Kenneth

Guaita - Koscielny - Kadlec - Marcelo - Chygra - Iniesta-Gotze- Horváth-Moutinho-Messi-Rooney.

Eduardo - Bakoš-Tošič-Zuniga... Pro příští kolo musím vyměnit Iniestu, to tam dám asi Ozila a Marcela.

Reagovat
One-Real

Vic hracu z Barcy nez z Realu styd se hade.

Reagovat
Kenneth

Iniesta levnější než Ozil, to by jen blázen nevzal, tady musel jít klubismus stranou.

Reagovat
Marv

mě Ansaldi, Sakho, Ya Konan.. aspoň že Nene dal gól

Reagovat
Marv

Tak Ya Konan od půlky na hřiště

Reagovat
nani92

mne polovica tímu nehrá,a ztoho polovica ani nieje na supiske

Reagovat
cresposuper

Cissé

Reagovat
KnoxXx

traja hraci hraju, vsetci traja gol v 1.polcase

Reagovat
smazaný uživatel

My budeme rádi za bod...

Reagovat
Bayern +

200. pro Stoke City

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

ale zatím slabota...

Reagovat
Xavi

Bart. Slovan válec.

Reagovat
Pipo123

Cisse bude najlepšia posila Lazia za posledné roky

Reagovat
smazaný uživatel

Rychle potřebuju nějakou stránku se streamy, ne rojadirectu, může mi někdo pomoct?

Reagovat
cresposuper
Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
One-Real

www.fromsport.com ?

Reagovat
Godwinson

Fantastickej gól Bodmera.

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš proč nehraje Sakho ?

Reagovat
Godwinson

Zraněný.

Reagovat
vlastik

neuvěřitelný. tohle zkoušel dvakrát v neděli v lize, a lítalo mu to docela vysoko, konečně to vyšlo. Jinak konečně dobrá sestava, už hrajeme se třema a půl obráncema :) A Pastore se mi začína líbit čím dal víc, vlastně celá ta trojka simulantů-sólistů Nené, Pastore, Menéz. Kupodivu je z nich pravě Pastore nejmenší simulant

Reagovat
Godwinson

Obrana dobrá, až do toho přijde Sakho, bude to naprostá paráda, hlavně ta stoperská dvojka bude světová. Akorát ten Balzaretti, co by měl přijít, už bude možná tak nějak navíc ... i když bůh ví, jak to s ním bude.

Pastore se mi taky hodně líbí, narozdíl od těch dvou je schopen i přihrávky. Ale Ménez je na pěst, on je sice geniální a čaruje s tím balónem hezky, ale ta jeho neschopnost dát míč od nohy je neskutečná :)

Reagovat
cresposuper

Bodmeeeeeer

Reagovat
Pipo123

Nepozerá niekto Kyjev ? či aspoň sú domáci lepší ?

Reagovat
Swarley

domácí jsou lepší, ale Stoke zatím silou vůle odolává

Reagovat
Pipo123

Pozerám že dosť kariet dostala obrana Stoke, to by mohli domáci využiť, snad vyhrajú

Reagovat
cresposuper

Ševa?

Reagovat
Swarley

jn, standartek měl Kyjev víc než dost, ale zatím nic...no na vítězovi se my dva asi neshodnem a vzhledem k průběhu prvního poločasu doufám, že Stoke udrží tu remízu...

Reagovat
Pipo123

Mne by to bolo jedno, ale mám podané, zatial vychádza Hannover, Lazio, Rubin, Psg atd len Kyjev mi to zatial kazí

Reagovat
Swarley

no zatím bych vůbec nevěšel hlavu, ta výhra Kyjeva je hodně reálná...

Reagovat
smazaný uživatel

link?

Reagovat
Swarley

http://atdhe.ws/

něco z tama vyber...

Reagovat
smazaný uživatel

Němec

Reagovat
smazaný uživatel

Co se stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Podpořil Guedeho v repre slováků a nebránil by se tomu ani i u nás, když bude mít ten hráč kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbec.

Reagovat
cubinho

Němec

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke 4 žluté This is England. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Grygera v základu cottagers. Bude hrát stopera s Bredem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
Pipo123

Stoke

Reagovat
Swarley

Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

Potters Budoucí vítěz EL!

Reagovat
smazaný uživatel

hezká akce

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan poškodený

Reagovat
Kenneth

To mají za to že nenasadili Hernanese!!

Reagovat
Pipo123

Zauri červená a penalta sme v piči 5 minut hrôzy

Reagovat
cresposuper

Tie zahodené šance vás budú ešte mrzieť.

Reagovat
Erdovec

Lazio

Reagovat
cresposuper

To je sila, dva krát sú v šestnástke a vyhrávajú...

Reagovat
Chazy

Snad nastoupí Arismendi

Reagovat
Erdovec

Potters sleduje někdo a mohl by mi dát nějáké info jak hrajou?

Reagovat
Swarley

Kyjev lepší, celkem náhodný gól, ale zase bojují jako lvi

Reagovat
Swarley

jako náhodný v tom smyslu, že z ojedinělé šance dali gól...

Reagovat
Erdovec

dík

Reagovat
Godwinson

Slušná hrubka, Ménez pěkně ... mohl by tam loupnout ještě alespoň dva :)

Reagovat
vlastik

obrovský rozdíl v zakončení na rozdíl od Erdince, zkušeně podél golmána

Reagovat
Godwinson

To jo, tomu to dnes nešlo. Teď hrajete fakt parádně :)

Reagovat
Pipo123

SCULLIIIIII

Reagovat
KnoxXx

Djibril

Reagovat
Swarley

tak i trošku štěstíčka pro Potters

Reagovat
Swarley

škoda teď Jonese...jak on ty svoje kila rozpohybuje, tak je nezastavitelný

Reagovat
Swarley

jééééééj, tak tohle si mělo Stoke pohlídat....to je škody, to je škody...

Reagovat
vodka

ta sestava Stoke byla vážně Sorensen - Shotton, Upson, Shawcs, Huth - Palacios, Diao, Whelan, Wilkinson - Jones, Jerome

Reagovat
Swarley

a šahali po vítězství

Reagovat
vodka

ta představa Wilkinsona jako křídla mě děsí, vlastně i Palaciose

Reagovat
soukup

bylo to 5-3-2, Wilko a Shotton jako beci a tři stopeři

Reagovat
soukup

bylo to 5-3-2, Wilko a Shotton jako beci a tři stopeři

Reagovat
Swarley

s bodem spokojenost, ne?

Reagovat
soukup

rozhodně, Kyjev je určitě nejsilnější tým skupiny

Reagovat
vodka

já sem to tak trochu tušil, ale představu Wilkinsona na křídle sem nemohl jenom tak opustit stejně je to dobrý maglajz ta sestava, Pulis na to očividně háže bobek...

Reagovat
herbage

Shotton who? Á, stoper, 191 cm, to je na krajního beka hned dynamika

Reagovat
soukup

je to původně pravý bek, ale víceméně toho nejvíc za první tým odehrál v útoku, než se koupil Crouch a Jerome, dokonce má už letos gól a asistenci

Reagovat
herbage

hm, asi nový Messi

Reagovat
soukup

spíš bych řekl, že Messi je starý Shotton

Reagovat
herbage

padl alespoň gól z rohu či autu?

Reagovat
Swarley

ani jedno...po krásné akci po straně, kdy se ocitli v šestnáctce dva hráči Stoke na pět hráčů Kyjeva...následně ze strany přišla přízemní přihrávka pod sebe, zpracování Jeromeho a nekompromisní zavěšení pod břevno...nevěřil jsem, že to je Stoke

Reagovat
herbage

Tyvole, chudák Pulis, ten musel v šatně vyvádět. "Kuva, hoši, jak jsme se to učili. Aut, hlavička, odražený míč, a střela. Nevím co v tom hledáte za složitosti. Jdu po křídle, vidím volného spoluhráče, tak snad běžím do rohu a centruju, ne a nepřihrávám pod sebe, kurva. Může z toho být aut či roh a pán si bude hrát na fotbalistu, tyvole. Takhle ne kucí, takhle ne"

Reagovat
Swarley

vypadal nasraně

Reagovat
soukup

tyhle vtípky byly zábavný kdysi dávno, když si je psal poprvé

Reagovat
herbage

promiň, jsem v dobrém rozmaru Navíc ty jsi se nesmál ani tehdy, protože jsi si vždy myslel, že to myslím vážně

Reagovat
soukup

já přece dávno vím, že se ti hra Stoke líbí a tohle je jen póza

Reagovat
herbage

prr,prr. Zase se s humorem ze stoky odsuď pocuď

Reagovat
herbage

jinak ty dva zápasy ročně mi stačí až, až. Letos jsme normu porušil jen kvůli finále FA Cupu, na kterých bych koukal stejně

Reagovat
herbage

*které

Reagovat
herbage

navíc vy, Birmingham a Shamrock Rovers v EL, to jsou zcela nové dimenze evropského fotbalu

Reagovat
Swarley

já jim přál španěli, jiri-fcb by se nejspíš vyvrátil

Reagovat
herbage

Španěly

Reagovat
Swarley

už mám věk na tohle srát zkoušet mě z toho nikdo nebude, tedy kromě místních hnidopichů

Reagovat
herbage

pokud nemáš Alzheimera a nemusí tě zdravotní sestra krmit hadičkou, tak jsi dostatečně čilý, abys psal gramaticky správně

Reagovat
Swarley

u mě jsou to ti španěli...že tohle pravidlo už neplatí u jiných pádů, to už není můj problém a velký malý písmena, to neřeším

Reagovat
Swarley

no tak je škoda toho obdrženého gólu v závěru zápasu, ale i tak může být Stoke s výsledkem spokojeno...lepším týmem rozhodně nebyli, ale bojovali a aspoň tu remízu si odvezou...mohla to být sice výhra, ale určitě vzhledem k průběhu utkání můžou být i za tu remízu rádi...

Potters

Reagovat
vodka

s takovou sestavou můžou být rádi, že nedostali trojku... 5 obránců, 2 DM, Whelan a 2 útočníci

Reagovat
Swarley

no jak píšu, klidně ji dostat mohli, ale prostě měli štěstíčko...dostali gól až dvě minuty před koncem, mohla z toho být výhra a vraceli by se z Kyjeva jako králové

Reagovat
Swarley

navíc po prvním poločase měla skoro celá obrana žlutou, tak jsem čekal tak ze dvě redky do konce zápasu

Reagovat
vodka

jak hrál Wilkinson a Palacios na křídle?

Reagovat
Swarley

no já jsem to sledoval souběžně se Slovanem, takže jsem to komplet celý neviděl...ale z toho co jsem viděl, tak si můžeš tipnout jak jim to šlo

Reagovat
Pipo123

No to je facka, 2:2, neviem, nie je čo vytknúť hráčom, 4 minuty zaspali a dostali dva goly, škoda toho, ale inak Vaslui už nikdy viac nechcem vidieť, nevidel som nikdy tým ktorý by toľko ležal na zemi ako oni, za to im mal Dias a Matu polámať aspoň zopár končatín

Reagovat
Kenneth

Tohle dělali i v Praze proti Spartě.

Reagovat
cresposuper

Nakoniec EL aj tak vyhráte...

Reagovat
cresposuper

Tak zatiaľ 36 bodov, ale sedí Tiago, Dominguez aj Domizzi, takže Douglas hádam niečo vykúzli...

Reagovat
Jajinek

47 a 4 hráči ještě ve hře...

Reagovat
KnoxXx

32 a 8hracov

Reagovat
Jajinek

32 bodů za 3 hráče?? krásný...

Reagovat
smazaný uživatel

Wow.

Reagovat
KnoxXx

Cisse 1g+1a (C)

Nene 1g

Mertens 1g

a uvidime co zvysok

Reagovat
smazaný uživatel

Fajne ja 17

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nejdřív Lípa a Drobný, ve studiu Němec s Vláškem a teď Kalous a Karoch. Perfektní fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

karocha mám rád, má příjemnou barvu hlasu a slušné vyjadřování

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je jedinej z těch co jsem vypsal co mě až tak nesere.

Reagovat
smazaný uživatel

lípa taky není až tak hroznej, zbytek je fakt tragédie

Reagovat
cubinho

Lípa je taky marný. Z těch mladých není nikdo použitelný - snad jen Štěpán, ale ten má problém, že si často plete hráče...

Reagovat
fantomas

Lípa je šílenej.

Reagovat
cubinho

Mně vadí i Karoch.

Reagovat
smazaný uživatel

mě tedy nejvíc vytáčí čapek, vlášek, kozohorský a slepička, když už jsme u těch, u kterách je lepší vypnout zvuk

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

na toho zdendu sem teda zvědavej, tak 2 roky jsme ho neviděl hrát

Reagovat
alcantara

Po tomto zapase som nemohol byt nespokojny, aspo nze vysledok je prijatelny Athletic, a najma Muniain potvrdili, ze su niekde inde.

Reagovat
Erdovec

Munain

Reagovat
Mastný Chobot

Muniain.

Reagovat
smazaný uživatel

3oo. pro Fulham.

Reagovat
smazaný uživatel

V Rumunsku jim vypadl přenos. Snad to brzo nahodí (jestli vůbec)

Reagovat
Swarley

Zdena drtič

Reagovat
smazaný uživatel

teď jsem mi připoměl HIMYM

Reagovat
Swarley

no a já jsem se málem poblil...

Reagovat
Erdovec

Zdenda

Reagovat
Godwinson

Rennes

Reagovat
Erdovec

očividně jim ten palec přinesl štěstí

Reagovat
Godwinson

Já mám v tomhle holt velkou moc.

Reagovat
Swarley

super rozhovor ve studiu

Reagovat
Swarley

je fakt, že té utočné části chybí Senderos...bez něj je Fulham naprosto odepsanej...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

néé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wenger by ho stavil jako falešné křídlo

Reagovat
herbage

to prohlásil kdo?

Reagovat
Swarley

Josef ze studia...mluvil o hráčích, kteří dnes sedí na střídačce a mohli by útočnou fázi oživit...tak začal vyjmenovát: "Duff, Zamora, Senderos...."

Reagovat
herbage

a kdo je Josef?

Reagovat
smazaný uživatel

Němec.

Reagovat
Swarley

no on se do toho tak blbě zamotal, ale prostě to vyznělo tak jak to vyznělo

Reagovat
smazaný uživatel

Duff, Zamora ok, ale s tím Senderosem si to těžce přestřelil Josefe

Reagovat
Swarley

ale na druhou stranu by nás reprezentoval jak v plážovém volejbale, tak i v ping pongu

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole kalousi, co to tam meleš za hovna s tím fulhamem

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole andy..

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby byl zase Carling Cup na sportu1/2. A snad to bude komantovat Slepička, ať uvidíme na hřišti třeba hráče jako "Eboá, Senderson, Wolkod nebo Korluka".

Reagovat
fantomas

Ježši, ten Kalous je snad stejně tragickej jako Lípa.

Reagovat
fantomas

Andy Johnson chytrý hráč. Jojo, přímo jeho prototyp.

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter břevno. Nevím jestli se ještě do nějaké podobné šance dostane. Je to bída

Reagovat
Godwinson

Tady je zase hon na komentátory.

Reagovat
Swarley

já se jich většinou zastávám, ale prostě mě některé hlášky pobaví...není to myšleno nějak špatně

Reagovat
fantomas

Neni tu snad nikdy jindy, jen když komentuje Kalous nebo Lípa.

Reagovat
Godwinson

Nikdy jindy? Ale no tak, Čapek a Bosák jsou pod palbou poslední dobou neustále. A Lípa zase tak tragický neni, to je jen davové šílenství (je fakt, že já mu zase trochu přidávám tím MS, kde byl naprosto skvělej a vytřel mi zrak) :)

Reagovat
Swarley

tak to je tím, že na to mají čas se připravit...takhle je to pro ně prostě těžký, dostanou nějakej zápas a prostě nejde o těch týmech vědět všechno...prostě nekomentují jen fotbal a mají toho dost, tak se nedivím, že se tyhle nedostatky objevují...

Reagovat
Godwinson

Je to pravda, na druhou stranu tyhle zápasy taky nedostávají ze dne na den, nějaký čas mají. Vim, že nejhorší to vždy bylo v oněch sestřizích, které jsem ještě letos neviděl, tam Štěpán s Kalousem excelovali. Každopádně neomezenou kritiku si zaslouží pouze Vlášek, ten opravdu čím se tam pohybuje déle, tím je horší a tím více dostává zápasů, to je smutnej příběh :)

Reagovat
Swarley

u zápasu Fulham - Twente ty chyby člověk chápe, ale u zápasů LM a hlavně u těch světoznámých týmů, to už mi některý výrazný chyby vadí...věřím, že je těžké sledovat všechno, ale občas jsou to doopravdy solidní boty...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
fantomas

Chtěl sem napsat "nikdy jindy neni oprávněnější". A Lípovi teda dost přidáváš, to je pro mě nejotravnější komentátor.

Reagovat
Swarley

sry, ale musím...ještě naskočí Senderos a jsou tam všichni

Reagovat
Swarley

on teď dá Senderos gól a budeme mít po prdeli

Reagovat
Godwinson

Xavier, ten se mi povedl.

Reagovat
Jajinek

taky ho mám...

Reagovat
Counter

na poslední chvíli jsem ho vyhodil

Reagovat
fantomas

Mně kapitán Helder Barbosa taky.

Reagovat
Chazy

Hehe, legenda Wiganu nastupuje.

Reagovat
Nuno čomes

Proč mám každý rok ten stejný pocit, že by ty dresy od Atletica šly udělat pěknější?

Reagovat
KnoxXx

mat obrancu/brankara s nulou je umenie

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Grygera pěknej debut. Rychlík to žádnej není, ale nahrazuje to výbornou poziční hrou, neztrácí míče, i útok se nebojí podpořit a kondičku na PL má. V PL se neztratí. Zklamání hra fulhamu ale celkově, všechno tahat středem, když to nevychází.. 2x tam byl centr ze strany a 2x golovka. Duff měl přijít na hřiště dřív a Andy J zůstat.

Reagovat
fantomas

A ono to pude a ne že ne! Po včerejšku vzorně napravená reputace - 54 bodů. Kdo má víc??

Reagovat
KnoxXx

55

Reagovat
fantomas

Reagovat
KnoxXx

akurat mas tabulku, Jajinek, ja a ty

Reagovat
fantomas

Ty vole, co všichni blbnete s tim Cissém a Xavierem?

Reagovat
KnoxXx

osvedcene duo Cleiton Xavier a Cristaldo, dnes to vyslo prvemu (samozrejme hratelna skupina s timami, kde obrana nie je prioritou)

a Cisse? ocakavanie, ze Lazio ma skupinu, kde su timy, ktore hraju ofenzivny futbal a zaroven maju problemy s obranou (s prehlasenim, ze nebudu nic vypustat)

Reagovat
fantomas

No tak já bych i věřil Laziu, ale ne až tak Cissému. Však on končí. A Xaviera sis osvědčil loni jo?

Reagovat
Jajinek

Djib rozhodně nekončí...zatím nejlepší útočný hráč týmu, který až se soutěž dostane dál a bude nasazovat áčko, celou tu EL vyhraje...

Reagovat
fantomas

Blah blah.

Reagovat
Jajinek

dneska hráli ze základu 3 hráči v poli a přesto si s Vasluí dělali co chtěli...proti AC hráli daleko chytřeji a přímočareji než Barca...otázkou bude, jak na tom budou v lize a jak k tomu přistoupí. Škoda, že je možné, že moc zodpovědně ne...

Reagovat
fantomas

Práávě, je to pořád italskej tým, k těm já v EL budu vždycky skeptik na základě nedávných zkušeností.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
KnoxXx

aj minuly, aj uvod tohto roku (ci uz predkolo alebo posobenie v kvalitnej ukrajinskej lige)

Reagovat
fantomas

Tak já myslel jako v rámci Fanty.

Reagovat
KnoxXx

EL som minuly rok nehral

Reagovat
Jajinek

oba byly úplně jasný zdroje bodů...Djib hrál fantasticky v lize, podle všech slov měl jasný základ a bylo pravděpodobné, že Vaslui nějaký gól dostane. Xavier je pak exekutor standardek a jeden z nejgólovějších záložníků v nabídce...

Reagovat
fantomas

Škoda že je pro mě Ukrajina španělská vesnice. Každopádně aspon sem skvěle trefil Apeniny, od kterých se daj taky body čekat i v dalších zápasech. A oblíbenec Holman potěšil tak trochu nad plán.

Reagovat
Jajinek

jako kapitána jsi trefil neuvěřitelně. Klobouk dolů...

Reagovat
fantomas

Ono to souviselo i s tim, že víceméně odhadnu sílu Birminghamu a jak sem viděl, že na ně Braga pošle tři útočníky, měl sem jasno.

Reagovat
Jajinek

já si vyznám v druhé anglické asi jako v druhé Azerbajdžánské...moc by mě nenapadlo, že tým, který vyhraje Carling může být takhle špatnej...dokonce jsem vzal z Birminghamu obránce...kterej stejně nehrál, bude mou první výměnou...

Reagovat
KnoxXx

skor ma prekvapilo, ze marny Birmingham dal Brage gol (ktora si na defenzive pomerne zaklada)

Reagovat
fantomas

Já zas vzal San Josého, kterej jak sem až teď zjistil, v Bilbau asi taky nehraje. Z Birminghamu sem vzal Carra, protože ty zbylý dva zápasy by doma ubetonovat mohli.

Reagovat
Jajinek

já vzal Daviese...v lize zatím odehrál skoro všechno...nejhorší je, že jsem na poslední chvíli vyměnil Almeidu za Toivonena...jsem si říkal, že to PSV protrhne a že mají daleko lehčí skupinu...Toivonen půjde jako druhej... A doufám, že víc lidí měnit nebudu muset...jestli nebude Hernanes hrát ani dál, tak Pipa zabiju...

Reagovat
fantomas

Já vyměnim jen toho San Josého, jinak do toho sahat nebudu. Wild Card takle brzo nemá pořádnej smysl a jak tak koukám na tabulku, každý dva body se budou hodit.

Reagovat
Jajinek

ehm...

dokonce 2.hej v ČR!!!!

Reagovat
fantomas

Já byl první po celý fantě ME21.

Reagovat
Jajinek

o té někdo věděl?

Reagovat
fantomas

Noo, skoro celej EuroFotbal.

Reagovat
Jajinek

hrál to někdo z naší sekce?

Reagovat
fantomas

To už nevim, ale vy se celkově nák se zbytkem nedružíte, takže tam byli spíš španěláci a různej mix.

Reagovat
Jajinek

to není až tak o družení...jenže když člověk hraje italskou fantu, která je milionkrát promakanější, tak tě tady ty jednoduchý počítačový baví míň...

Reagovat
fantomas

No jo, tak já třeba PL fantu taky nehraju, začal sem jen někdy tři sezony zpátky a po měsíci mě to přestalo bavit. Ale v CHL a EL fantě sem našel cestu, jak se zase dostat k evropskym pohárum, který sem už poslední roky vůbec nesledoval. Takle si aspon udržim jakejž takej přehled a ještě se poměřim s pár rozumnýma lidma vždycky. "Svou" ligu bych si tim "kazil" jen v případě, že bych si to dělal "sám", respektive podle vlastních pravidel, kdy by mi menší inspirací byl i ten váš systém...

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi rád by som skúsil taliansku fantu, ale na moju škodu neovládam taliančinu

Reagovat
Counter

15 bodů, to stáhnu jak nic

Reagovat
Godwinson

Mám vyrovnanou neformu, LM 39, EL 41. Ani se tomu u sebe nedivim, v LM sestava jako víno a velké zklamání, tady mi nejlepší hráči ani nehráli a nakonec je to poměrně dobré.

Jen je škoda, že mi z lavičky nasadil Berriera (3) místo Ardy (6), to si budu asi stěžovat

Reagovat
fantomas

To sou skvělý body na rozjezd, ty neformo. Jinak to nasazování z lavičky by mě taky zajímalo, jak ho dělaj...mně to bylo docela jedno, jestli Carr nebo Upson, oba měli po bodu, ale stejně.

Reagovat
Godwinson

Však ano, v EL je to docela dobrej rozjezd na to, že jsem dal kapitána Klosemu

Ale v LM je 39 řekl bych dost málo, tam máš přeci možnost toho jednoho "záchytného bodu" - "reakce", taky jsem s tím v lize antifotbalových nadšenců na 70.místě.

Reagovat
fantomas

Na mě už začíná mít ta možnost "reakce" zhoubnej vliv. Ne že bych tim v LM moh něco pořádně dosrat, ale stejně sem vlastně dosral. Za dvoubodový sem tam poslal jednobodový a tak...

Reagovat
Godwinson

To zcela chápu a velmi dobře znám.

Reagovat
fantomas

27 proti 54 bodum...to je koneckonců celkem výmluvný.

Reagovat
Godwinson

Dobré, ale ty jsi tušim dostal nějaké červené, ne?

Reagovat
fantomas

Jj, Rakyckyj..

Reagovat
Jajinek

jaká reakce?

Reagovat
KnoxXx

medzi prvym hracim dnom a tym druhym mozes menit supisku, cize zareagovat na vykony hracov, co hrali v prvom hracom dni

Reagovat
herbage

mr. fantomas se holedbal, jak mám špatný tým ve fantě LM a zatím vedu

Reagovat
herbage

dokonce mám 2x více bodů, něž "někteří"

Reagovat
fantomas

Špatnej tým se fakt nepozná po jednom kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektné, dokonca aj na Slovensku som posledný....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele