základní část, 21. kolo
31.01.2016 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - SC Heerenveen 0:1

Vyrovnaný souboj o Frísko nakonec lépe zvládl hostující Heerenveen, který získal tři body díky jedinému zásahu Arbera Zeneliho. Cambuur byl v tomhle duelu mírným outsiderem, přesto neodehrál vyloženě špatnou partii. Každopádně si přece připsal už svou čtvrtou porážku v řadě, zatímco hosté naopak svou třetí výhru za sebou.

Klubu z Leeuwardenu se začínají vzdalovat bezpečné příčky, svěřenci Henka de Jonga se i nadále dost trápí a na patnácté Twente v tuhle chvíli ztrácejí už šest bodů. Heerenveen naopak po mizerném vstupu do sezóny pod Foppem de Haanem vzkvétá. Na uplynulý týden, v němž porazil venku Feyenoordu a uspěl také v tomhle derby, si určitě nemůže stěžovat.

První poločas byl z obou stran dost vyrovnaný, vlna jakéhosi mírného tlaku se přesouvala z jedné strany na druhou. Asi největší možnost na skórování promarnili domácí a konkrétně Vloet, nový hráč Cambuuru na hostování z PSV. Nedokázal však potrestat zaváhání obránce Otigby a z vápna zakončoval hodně nepřesně.

Těsně po přestávce udeřil poprvé a naposledy Heerenveen. Zeneli dostal na hranici šestnáctky možná až příliš prostoru, seběhl s blíže do středu a vypálil svou levačkou. Míč po jeho střele krásně zaplul do šibenice. O pár chvil později to mohlo být o dvě branky, ale sraženou střelu Andriuškevičiusem vyrazil reflexivně gólman Nienhuis do bezpečí.

Domácí byli ve druhém poločase o něco důraznější, ovšem ani tahle skutečnost jim ve finále k úspěchu a nějakému bodovému zisku nepomohla. Dvacet minut před koncem se do dobré střelecké pozice dostal van de Streek, nicméně po sklepnutí míče od Narsingha pálil těsně mimo. Jinak de Haanův tým těsně vedení bez problémů udržel.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele