základní část, 21. kolo
30.01.2016 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

NEC Nijmegen - AZ Alkmaar 0:3

Fotbalisté Alkmaaru pokračují ve skvělých výkonech v novém roce a už počtvrté za sebou dokázali zvítězit, v tabulce se vyhoupli na osmé místo s jednatřiceti body a začínají atakovat pohárové příčky. Nyní překvapili nováčka z Nijmegenu, který v minulých čtyřech zápasech získal deset bodů a po dlouhé době si připsal snadnou porážku, svému soupeři podlehl doma 0:3. NEC se i tak prozatím drží na páté pozici se čtyřiatřiceti body.

Hosté vstoupili do zápasu naprosto skvěle a hned z prvního útoku po necelé minutě se dostali do vedení. AZ přešlo do rychlého brejku po levém křídle a po skvěle načasované přihrávce před branku propálil nabíhající Markus Henriksen z hranice brankového území bezmocného gólmana Jonese. O pět minut později vystřelil z dobré pozice Dabney dos Santos, jeho ráně scházela větší přesnost a Jones tentokráte ukryl balón v rukavicích.

Z následného rychlého brejku mohl vyrovnat Rayhi, ale dostal se do příliš ostrého úhlu a pálil jen do boční sítě. Alkmaar podruhé udeřil přesně po odehrané čtvrthodině a výrazně odrazil nápor soupeře. Po nádherné kolmici za obranu převzal míč Henriksen a místo střely volil zpětnou přihrávku na penaltový puntík. Tato volba se mu nakonec vyplatila, nabíhající Alireza Jahanbakhsh totiž bez větších potíží rozvlnil síť.

Ihned na to se o další střelecký pokus postaral Dabney, jenže z hranice šestnáctky zamířil vysoko nad horní tyčku. Následně se do samostatného úniku dostával Janssen, Jones si ale připsal dobrý zákrok a jeho pokus zneškodnil. Až do konce prvního poločasu hosté kontrolovali průběh hry a k vážnému ohrožení ani jedné branky nedošlo. Ihned po změně stran se pokusil zahrozit Vlaar, gólman Jones neměl s tímto pokusem větší problémy.

Strážce Nijmegenu si v následujících minutách připsal snadné zákroky po střelách Janssena a Souzy, nicméně dvacet minut před koncem inkasoval potřetí a osud NEC v tomto duelu byl zpečetěn. Na levé straně to výborně udělal Haps, který se důrazně zbavil protihráče a poté adresoval nahrávku na hranici brankového území. Tam míč tečoval střídající Levi Garcia a bez větších problémů rozvlnil síť po pouhých třech minutách strávených na hřišti.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 výhry za sebou??? Ani jedna z nich nevejde o dějin. O výhře v 19. kole jsem měl menší příspěvek- byla poněkud zvláštní. Jsou lepší zápasy na tipování- i když často se stává, že v zápase , který jsem vynechal jako těžký měl book pravdu. Zatím je o 7 stovek favorizován domácí celek.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to book otočil pro hosty, vedl ho k tomu nárust sázek??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele