základní část, 21. kolo
30.01.2016 19:45 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - BV De Graafschap 4:2

PSV Eindhoven s De Graafschapem se v úvodním vzájemném utkání na podzim postarali o nádherný duel hned s devíti vstřelenými brankami a i jejich druhé vystoupení rozhodně muselo více jak 32000 fanoušků hodně bavit. Domácí potvrdili úlohu jasných favoritů a nakonec zvítězili 4:2, v tabulce se po dlouhé době dostali do čela Eredivisie s padesáti body. Nováček soutěže je stále poslední s jedenácti body a na přímou záchranu ztrácí bodů sedm.

Po úvodní nepříliš zajímavé desetiminutovce se začaly dít věci od 13. minuty. Po výborném centru Luciana Narsingha z pravého křídla se u vzdálenější tyče dostal do zakončení Hendrix, ovšem jeho dobrou ránu zastavilo břevno. O dvě minuty později po ukázkové nahrávce Narsingha pálil zblízka nabíhající Arias a jeho tvrdou ránu odvrátil brankář Jurjus fantastickým zákrokem na rohový kop. I po jeho zahrání se zrodila velká možnost.

K hlavičkovému pokusu se totiž dostal Bruma a velmi těsně zamířil vedle pravé tyče. Nicméně z následné akce se Eindhoven dostal zaslouženě do vedení. Opět v tom měl prsty Narsingh, který po přímočaré akci uvolnil v pokutovém území Luuka de Jonga. Jeho první střelu sice Jurjus dokázal vyrazit, jenže proti následné dorážce neměl šanci. Přesně v polovině prvního poločasu mohli domácí svůj náskok zvýšit.

K zakončení z deseti metrů se opět dostal de Jong a jeho pokus ke vzdálenější tyči znovu brilantně odvrátil Jurjus, který si poradil i s následnou dorážkou Ariase. O pár minut později vypálil z hranice šestnáctky Narsingh a strážce De Graafschapu i tentokráte předvedl exkluzivní zákrok, nicméně ve 31. minutě inkasoval podruhé. Skvěle to udělal Davy Pröpper, který nezištně vystřelil z osmnácti metrů a parádně se trefil po zemi ke vzdálenější tyčce.

PSV mělo obrovskou možnost zvýšit svůj náskok o šest minut později. Robin Pröpper totiž fauloval ve vlastní šestnáctce de Jonga a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Jürgen Locadia, jeho přízemní střelu dalším neuvěřitelným zákrokem vyrazil Jurjus do strany. Za dvě minuty nepropálil de Jong z úhlu skvělého Jurjuse, nicméně PSV se dočkalo třetí trefy v předposlední minutě první půle.

Parádně to udělal Narsingh, který po technické finese zmátl dva protihráče a krásnou ranou zamířil přímo do pravého horního rohu - 3:0. Po změně stran domácí nadále tlačili, zhruba po hodině hry neproměnil dvě dobré možnosti střídající Gastón Pereiro. Hosté se vrátili do hry o body ve druhé polovině druhého dějství.

Nejprve v 68. minutě po načasované kolmici za obranu vypálil ze čtyř metrů ke vzdálenější tyči Ted van de Pavert a trefil se opravdu náramně, poté De Graafschap vsítil kontaktní branku deset minut před koncem K odraženému míči se dostal Bart Straalman a vypálil z více jak pětadvaceti metrů, jeho naprosto ukázková rána zapadla přímo do vzdálenějšího levého rohu. Nicméně poslední slovo přeci jen měli domácí v 85. minutě. Po další skvělé přihrávce Narsingha obešel Pereiro na pravé straně Jurjuse a bez problémů zakončil k bližší tyči.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele