základní část, 21. kolo
31.01.2016 14:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 0:2

Hráči Feyenoordu stále více prohlubují svou krizi a jejich situaci rozhodně není růžová. Po skvělé podzimní části nyní nedokázali bodovat již v pěti zápasech v řadě za sebou, po nedávné domácí porážce s Heerenveenem nestačili v dohrávce 21. kola na Den Haag, kterému na vlastním stánku De Kuip podlehli 0:2. V tabulce se sice zatím udrželi na třetí pozici, ovšem mají už jen bodový náskok na čtvrté Heracles.

Naopak Den Haag dokázal letos i podruhé porazit velkého favorita nizozemské nejvyšší soutěže a do tabulky si připsal nesmírně cenné tři body, v tuto chvíli je na dvanáctém místě se šestadvaceti body. Pro domácí výběr mohlo být zle už ve 3. minutě, kdy se nepovedeného odkopu dopustil kapitán Kuijt a byl blízko ke vstřelení vlastní branky. Nicméně brankář Vermeer ukázal dobrý reflex a dokázal míč zkrotit v rukavicích.

Po necelé půl hodině hry se podařilo Feyenoordu rozvlnit síť, nicméně po přihrávce El Ahmadiho a následném skvostném dloubáku Kuijta se zakončující Basaçikoglu ocitl v ofsajdu a branka tak nemohla být uznána. Den Haag se dostal do vedení z ničeho nic necelých pět minut před přestávkou. Po přetaženém pasu Gianniho Zuiverloona na zadní tyč vracel Havenaar míč hlavou před branku a do volného prostoru si naběhl Kevin Jansen, který taktéž hlavou zakončil přesně k pravé tyči.

Domácí byli blízko vyrovnání v předposlední minutě prvního poločasu, kdy hlavičkoval zcela osamocený van der Heijden, jenže prostor tří tyčí o několik decimetrů minul. Hosté rozhodli o svém vítězství po necelé hodině hry. Po kolmici Bakkera prolétl nabíhající Zuiverloon defenzívou soupeře jako nůž máslem a poté v zakončení zachoval chladnou hlavu, z dvanácti metrů poslal míč k pravé tyči nad padajícího gólmana Vermeera.

Feyenoord se ve zbývajícím průběhu snažil soupeře zatlačit na jeho polovině, jenže mu nefungovala rozehrávka a hostující branku ohrozil pouze jednou. V 74. minutě po dobrém přistrčení od Kuijta střílel před Hansenem osamocený Vilhena, ale ve stoprocentní možnosti selhal a branku Den Haagu trestuhodně přestřelil. Feyenoord v příštím kole zavítá na půdu silného Ajaxu, Den Haag přivítá konkurenční Rodu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nedivím se , že tu není ještě žádný tip . Sešli se 2 kurviči tiketu, neboli blízcí spolupracovníci sázkovek.

Reagovat
smazaný uživatel

jjjj..takovou serii....je to to dosti divne...takovou řadu...por....podezrely....

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo vysvětlit co se s nimi děje? Nesleduji moc Feyenoord ,ale tohle je neuvěřitelné ,že se jim tolik nedaří...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele