základní část, 21. kolo
30.01.2016 18:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - SBV Excelsior 0:0

Fotbalisté Arnhemu nedokázali potvrdit úlohu velkého favorita v domácím prostředí proti zachraňujícímu se Excelsioru a rozešli se s ním smírně po bezbrankovém výsledku. Vitesse tak nezvítězilo potřetí v řadě, v tabulce je se třiatřiceti body stále na šesté pozici. SBV naopak poprvé po pěti prohraných duelech v řadě bodovalo, nicméně jeho čekání na tříbodový zisk v Eredivisii se protáhlo na devět duelů. V tabulce je patnácté s osmnácti body.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a v celém průběhu měli herně navrch, jenže gólově se prosadit nedokázali. Už v 5. minutě vypálil z přímého volného kopu z dvaceti metrů van der Werff a jeho dobrá rána je těsně minula bližší horní roh. Do další možnosti se domácí dostali v polovině úvodního dějství. Po přetaženém pasu Kazaišviliho na zadní tyč se z voleje opřel do míče Brown a brankář Kurto vyrazil míč reflexivním zákrokem nad svou branku.

Krátce po odehrané půlhodině předvedl Arnhem krásnou kombinaci na jeden dotek a nakonec zhruba z deseti metrů zakončoval po zemi Ibarra, jeho střela minula levou tyč jen o několik decimetrů. Největší šance úvodního dějství byla k vidění v první nastavené minutě a opět se o ní postaralo Vitesse. Po nádherném uvolnění Ota a následné přihrávce zakončoval před poloprázdnou brankou nabíhající Solanke, jenže ve skluzu trestuhodně netrefil prostor tří tyčí.

Trápení domácího celku pokračovalo i po změně stran, v rozmezí tří minut spálil dvě obrovské možnosti Ibarra. Ten nejprve ve 49. minutě unikl středem hřiště až do šestnáctky soupeře a poté nebezpečně zakončil, jeho technická střela skončila zhruba o půl metru nad horní tyčkou. O dvě minuty později si stejný hráč nezištnou kličkou posunul míč blíže do středu a z hranice pokutového území pouze orazítkoval břevno.

Hosté mohli udeřit z ničeho nic po rychlém brejku v 63. minutě. Po chybě Yeiniho se totiž dostal k míči hostující van Weert a stanul tváří tvář proti brankáři Roomovi, avšak z hranice brankového území ho propálit nedokázal. Poslední větší příležitost tohoto duelu se zrodila zhruba pět minut před koncem. Po rohovém kopu z pravé strany tečoval míč Diks a málem si dal vlastní branku, nicméně gólman Room brilantním tygřím skokem zastavil míč přesně na brankové čáře a svému celku zachránil alespoň bod.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele