základní část, 21. kolo
31.01.2016 16:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 3:1

Fotbalisté Twente na začátku nového roku ukazují, že se nacházejí v lepší formě než v podzimní části a nyní podruhé za sebou v domácím prostředí porazili celek z horních pater Eredivisie. Proti Utrechtu sice měli méně než 40% držení míče, ovšem díky skvělému začátku a vysoké produktivitě nakonec zvítězili 3:1. V tabulce poskočili na patnácté místo s devatenácti body. Utrecht prohrál podruhé v řadě, s dvaatřiceti body je prozatím sedmý.

Domácí výběr vstoupil do utkání velmi aktivně a hned byl odměněn dvěma brankami v úvodní desetiminutovce. Nejprve se ve 4. minutě prosadil Bruno Uvini, který si po rohovém kopu Ziyecha z levé strany naběhl do předbrankového prostoru a ve skluzu dopravil míč do horní poloviny branky, gólman Ruiter byl naprosto bezmocný. Domácí výběr zvýšil svůj náskok o čtyři minuty později, když druhý gól tohoto střetnutí vsítil Zakaria El Azzouzi.

Ten po závaru na hranici pokutového území využil nádherné kolmice od Ziyecha na levou stranu a poté v zakončení zachoval chladnou hlavou, brankáře Ruitera přehodil parádním dloubákem a míč nakonec skončil u vzdálenější tyče. Marocký rodák Ziyech mohl dovršit svůj další povedený výkon vstřelenou brankou po čtvrthodině hry. Po vhodném výběru místa vypálil z dvanácti metrů a až Ruiter famózním zákrokem odvrátil míč na rohový kop.

Twente se dočkalo třetího gólu deset minut před přestávkou a soupeře definitivně poslalo na kolena. Po dlouhém nákopu Hölschera sklepl jeden z bránících hráčů míč ke zcela volnému Felipemu Gutiérrezovi a ten ho zblízka z pěti metrů napálil přímo pod břevno. Enschede v dalších minutách kontrolovalo průběh hry a soupeře do ničeho nepouštělo ani po změně stran. Hosté v podstatě snížili ze své jediné vážnější akce v 85. minutě.

Po kombinaci na jeden dotek uvolnil Barazite přesně načasovanou kolmicí za defenzívu soupeře rozběhnutého Ruuda Boymanse a ten se nemýlil, balón poslal po zemi k levé tyčce. Na více se favorizovaní hosté již nezmohli. Na Utrecht čeká v příštím kole mnohem náročnější zkouška, v domácím prostředí totiž přivítá vedoucí PSV. Twente bude bojovat o další body na půdě Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele