Češi v zahraničí: Střelecky vydařený víkend. Skórovali Mareček, Rada i Lecjaks

05.11.2018, 16:52
Aktuality
Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Za belgický Lokeren se trefil Lukáš Mareček a o vítězství Lokomotivy Záhřeb v chorvatské lize rozhodl Jan Lecjaks. K výhře Trnavy přispěl na Slovensku Jakub Rada a dvakrát se dokonce prosadil Tomáš Petrášek z Czestochowé, s níž vede druhou polskou ligu. Asistencí se blýskli v bundeslize Pavel Kadeřábek a také v polské Ekstraklase Adam Hloušek...

Anglie


Útočník Matěj Vydra nastoupil v základní sestavě Burnley na hřišti West Hamu. Nakonec odehrál 72 minut, pak byl vystřídán Ashley Barnesem. Do střelecké listiny se nezapsal a hřiště opouštěl za stavu 2:1 pro domácí. Ti nakonec dovedli utkání do vítězného konce a po výsledku 4:2 si připsali důležité tři body.

Obránce Daniel Pudil odehrál ve druhé anglické lize za Sheffield Wednesday 82 minut v nevydařeném utkání proti Norwichu, které jeho tým prohrál na domácím hřišti 0:4. Sovy táhnou nelichotivou bilanci čtyř ligových porážek za sebou a propadají se tabulkou.

Celý zápas odehrál v obraně Bristolu City Tomáš Kalas. Jeho mužstvo však v Readingu nebodovalo a po porážce 2:3 odjelo s prázdnou.

Záložník Jiří Skalák nastoupil v základní sestavě Millwallu v Brentfordu. Střídán byl v 64. minutě, když jeho tým prohrával 0:1. Domácí nakonec ještě jednu branku přidali a zvítězili 2:0.

Německo


Hoffenheim zvítězil v Leverkusenu 4:1 a byl u toho také český reprezentační obránce Pavel Kadeřábek, který odehrál celé utkání. Ve 34. minutě si navíc připsal gólovou asistenci u vítězné branky Brazilce Joelintona. Hoffenheim v bundeslize zvítězil potřetí za sebou a patří mu v tabulce sedmá příčka.

Kompletních 90 minut odehrál v barvách 1. FC Norimberk záložník Ondřej Petrák a přispěl k remíze 2:2 v Augsburgu, kterému chyběl zraněný středopolař Jan Morávek.

Brémy prohrály 1:2 na hřišti Mohuče. V dresu Werderu si připsali kompletních 90 minut brankář Jiří Pavlenka i obránce Theodor Gebre Selassie.

Francie


Bordeaux uhrálo cennou remízu 1:1 na hřišti Lyonu. Přispěl k tomu také zkušený český záložník Jaroslav Plašil. V dresu Girondins odehrál celých 90 minut.

V brance Rennes už zase stojí brankář Tomáš Koubek a o víkendu pomohl k výhře 2:1 na půdě SM Caen. Hosté rozhodli dvěma rychlými brankami po hodině hry. Koubek držel čisté konto až do nastaveného času. Nakonec jej ale o nulu přece jen připravil Crivelli.

Španělsko


Bezbrankovou remízu uhrála Sevilla v brance s Tomášem Vaclíkem na půdě Realu Sociedad San Sebastian. Českému brankáři stačil ke třetí ligové nule v sezoně jeden úspěšný zákrok. Seville patří v tabulce LaLigy druhá příčka o čtyři body za vedoucí Barcelonou. Sesadit ji ale ještě může Espanyol.

Itálie


Útočník Patrik Schick se dostal v dresu AS Řím na hřišti Fiorentiny do hry v 73. minutě, kdy naskočil místo Turka Ündera. Týmu pomohl alespoň k vyrovnání nepříznivého skóre. Remízu 1:1 zařídil pět minut před koncem Florenzi. Schick si v lize zahrál poprvé od 26. září.

V základní sestavě Bologni byl opět záložník Ladislav Krejčí. Na trávníku v zápase proti Atalantě Bergamo vydržel až do 73. minutě, kdy ho nahradil Orsolini. Bologna nadějně rozjetý zápas ztratila ve druhé půli a prohrála doma 1:2.

Brankář Lukáš Zima se dostal v Serii B na posledních 13 minut na hřiště v dresu Livorna, kde hostuje z Janova. Jeho tým už prohrával s Perugií 2:3, když byl za protesty vyloučen brankář Mazzoni a stejným výsledkem zápas také skončil. Pro Zimu to byl debut v této sezoně.

Nizozemsko


ADO Den Haag prohrálo na hřišti Utrechtu jednoznačně 0:3. Český útočník Tomáš Necid odehrál celý zápas, ale neprosadil se.
Záložník Jaroslav Navrátil odehrál ve druhé lize za Go Ahead Eagles 64 minut zápasu na půdě Telstaru. Jeho tým tentokrát prohrál 1:2 a přišel o vedení v tabulce. Na čele ho vystřídala Sparta Rotterdam.

Turecko


Antalyaspor v obraně s českým stoperem Ondřejem Čelůstkou zvítězil 2:1 na půdě Kasimpasy a posunul se v tabulce turecké Superligy už na třetí místo. Čelůstka odehrál celý zápas. Na straně domácích byl kompletních 90 minut na trávníku záložník David Pavelka.

Obránce Filip Novák odehrál celé utkání v dresu Trabzonsporu proti Bursasporu. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Polsko


Piast Gliwice přehrál na domácí půdě Wislu Krakov 2:0. Útočník Michal Papadopulos hrál za domácí od 61. minuty, kdy vystřídal Parzyseka. V základní sestavě hostů figuroval Zdeněk Ondrášek. Ten však střídal o chvíli později. Konkrétně v 66. minutě.

Celý zápas za Legii Varšava odehrál obránce Adam Hloušek. Na vítězství svého týmu 4:0 nad Górnikem Zabrze se podílel asistencí při třetí brance Nagye.

Debakl 1:5 utrpěla ve druhé lize Odra Opole na hřišti LKS Lodž. Byl u toho v dresu Odry také záložník Jakub Habusta, který odehrál celých 90 minut.

Vedoucí tým tabulky druhé nejvyšší soutěže Raków Czestochowa vyhrál 3:0 v Suwalkách. Dvěma brankami se na tom podílel netypický střelec, obránce Tomáš Petrášek, který ve 41. minutě otevřel skóre a v 83. jej zase uzavřel. V základní sestavě Rakówa nastoupil také Petr Schwarz, který odehrál celé utkání, a Daniel Bartl, jenž byl vystřídán v 79. minutě.

Obránce Lukáš Kubáň odehrál celých 90 minut za Stomil Olsztyn v Mielci. Na zápas ale nebude rád vzpomínat. Jeho mužstvo prohrálo vysoko 0:4.

Slovensko


Žilina přehrála doma Ružomberok jasně 3:0. Na domácí straně se z toho radoval obránce Filip Kaša, který odehrál celý zápas a v 62. minutě dostal žlutou kartu. Na straně hostů naopak vedle trenéra Holoubka smutnili obránce Filip Twardzik, jenž byl napomínán v 36. minutě a záložník Erik Daniel. Oba odehráli celé utkání. Na lavici pak duel ještě sledoval náhradní brankář Jakub Čtvrtečka.

Trnava porazila doma Podbrezovou 2:0. V základní sestavě trenéra Radka Látala byli oba čeští záložníci Jiří Kulhánek a Jakub Rada. Ten se dokonce zapsal mezi střelce a ve 14, minutě vstřelil důležitý úvodní gól.

Obránce Martin Sus odehrál celý zápas za Sedreď proti Trenčínu a pomohl porazit favorita. Hosté odjeli ze hřiště nováčka s porážkou 1:3.

K výhře Dunajské Stredy 1:0 nad Nitrou přispěl svým výkonem také mladý český brankář martin Jedlička , který odchytal celé utkání a připsal si třetí čisté konto v sezoně. Vedle toho viděl i žlutou kartu v 90. minutě.

Skotsko


Pětigólový výprask schytal Zdeněk Zlámal v brance Hearts v Celtic Parku. Kromě inkasovaných branek si však Zlámal připsal ještě dalších pět úspěšných zákroků. Hearts stále vedou tabulku skotské ligy, ale před Celticem, který má zápas k dobru, už mají pouze jednobodový náskok.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček skóroval v belgické lize za Lokeren proti Eupenu. V 10. minutě si v rohu šestnáctky zpracoval odražený míč a parádně ho napálil do sítě. Domácí zvítězili 2:0 a radují se z prvního ligového triumfu od 1. září. Mareček odehrál celých 90 minut.

Bulharsko


Obránce David Jablonský odehrál celých 90 minut za Levski Sofia a pomohl svému týmu k jasnému vítězství 4:1 nad Botevem Plovdiv.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb porazila na domácím hřišti Istru 1961 1:0. Jedinou branku vstřelil český obránce Jan Lecjaks na konci prvního poločasu.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok odehrál celých 90 minut za Maccabi Petah Tikva v duelu proti Kirjatu Šmona. Jeho mužstvo však na domácím hřišti prohrálo 0:1.

Rusko


Záložník Ondřej Vaněk nastoupil v základní sestavě Ufy proti Samaře, na trávníku, ale vydržel pouze první poločas, pak byl za nepříznivého stavu 0:1 vystřídán. Domácí nakonec podlehli Křídlům sovětů 1:2.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (40)

Přidat komentář
lampas

Gratuluji Zímovi k prvním 13. minutám v profi fotbale (pokud do profi fotbalu nepočítáme třetí italskou a U21)

Reagovat
TheMally11

Reagovat
smazaný uživatel

my připomíná toho týpka co ho všichni v Brazílii zaměstnávali, byl za hvězdu ale nikdo ho nikdy neviděl hrát

Reagovat
pospec7

nebyl to nějaký Kolumbijec? taky jsem ten příběh četl

Reagovat
Nebelung

Reagovat
jenage

Tak prvním nebo třináctým?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zelda

Ondrášek se nějak zasekl, už 6 zápasů bez gólu

A Vydra by taky potřeboval, aby už dorazila kamarádka, protože zatím v PL zase hrůza To, že nehraje, je zase jiná story. Jestli nesedí trenérovi nebo nepředvádí dostatečný výkony na tréninku...nevím

Reagovat
djwenca

mají tam asi 5 útočníků a to ještě chtějí v zimě přivést Rodrigueze.....

Reagovat
Pride

Dyche je kretén, nevím proč ho kupovali, když je až poslední v pořadí.. a to na úkor lopat jako Barnes a Vokes.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba je Vydra ještě větší lopata než oni.

Reagovat
dave30

Ne, ne, ne. Když nehraje náš hráč v zahraničí, tak je to tím, že si na něho zasedl trenér. Je to dlouholetým sledováním vypozorováno...

Reagovat
smazaný uživatel

Vydra nehraje utok, ale podhrot.. takze jeho hlavni konkurent je Hendrick a to je dost dobrej hrac - sedi do systemu vic nez Vydra. Kdyz byla moznost privest za 10 mega jednoho z nej hracu Champu, tak toho vyuzili, na druhou stranu to snad neznamena, ze musi automaticky hrat zaklad.

Reagovat
Baronne

Barák, Jankto nic

Reagovat
TheMally11

Barák se zranil v předzápasovém tréninku.

Jankto snad za Sampu vůbec ještě nehrál .... jeho škoda, musí jít pryč

Reagovat
Baronne

Zase? Ajajaj

Reagovat
lubik

Pokud si to nepletu, tak byl Barák o víkendu v základu

Reagovat
mayday

Teď o víkendu nehrál vůbec. Ale tam se to docela dost točí.

Reagovat
lubik

V sestavě byl asi 15 minut před zapasem, ale četl jsem, že se zranil před zapasem..

Reagovat
Joe.Cole

"v nevydařeném utkání proti Norwichu" #moravafotbal.cz

Reagovat
kaaspis

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Neon

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mikelinos

Reagovat
Euphael

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
diastan

Reagovat
Posledni Kovboj

Simic uz je teda po smrti jo?

Reagovat
dave30

Kalendářní rok 2018 mu nějak nevychází. Nicméně poslední 2 zápasy je psán na lavičce AC (ale je tam psáno 12 náhradníků, což jaksi nejde...).

Reagovat
Greny

V Itálii mají rozšířenou lavičku tam je to normální že tam sedí dva brankáři a deset hracu do pole

Reagovat
dave30

To jsem nevěděl. Tak to mají na každou pozici náhradníka.

Reagovat
vitecek15

To je jak já, když hraju přátelák ve FM

Reagovat
Ragazzo d'oro

Teď absolutně bez šance a ani minuly rok to v Crotone nebyla žádná hitparáda..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele