Češi v zahraničí: Čechům v Itálii se dařilo. Schick skóroval, Krejčí asistoval

12.11.2018, 18:42
Aktuality
Patrik Schick využil bezezbytku možnost nastoupit v základu AS Řím a skóroval proti Sampdorii. V Itálii se vedlo také Ladislavu Krejčímu, jenž asistoval u vyrovnávacího gólu Bologni. Gólovou přihrávku zapsal do statistik i Vladimír Darida, jenž ale s Herthou na tak pěkný výsledek nedosáhl. A útočník Zdeněk Ondrášek znovu seřídil mířidla v polské lize a po čase se trefil za Wislu Krakov. Gólově se připomněl v rezervě Ajaxu také Václav Černý.

Anglie


Obránce Tomáš Kalas odehrál v dresu Bristolu kompletních 90 minut proti Prestonu. Nezabránil však porážce 0:1.

Španělsko


Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance porazila na svém domácím stadionu Espanyol 2:1. Vaclík inkasoval na konci prvního poločasu z kopačky Iglesise. Obránce Mercado a útočník Ben Yedder však skóre dokázali otočit. Seville patří druhé místo v tabulce, jen bod za vedoucí Barcelonou.

Německo


Záložník Ondřej Petrák naskočil na posledních dvacet minut v dresu Norimberka do zápasu se Stuttgartem. Jeho 1. FC ale doma prohrál 0:2.

Celé utkání proti Augsburgu odehrál za Hoffenheim obránce Pavel Kadeřábek. Pomohl účastníkovi Ligy mistrů k vítězství 2:1. Hoffenheim vyhrál v lize počtvrté za sebou a posunul se v tabulce na šesté místo.

Kompletních 90 minut v barvách Herthy Berlín zvládl také záložník Vladimír Darida. Český reprezentant si na hřišti Fortuny Düsseldorf připsal dokonce asistenci u branky Davieho Selkeho v 88. minutě. Ta ovšem znamenala pouze snížení na 1:3. hertha nakonec zápas, ve kterém od 41. minuty hrála o deseti mužích, prohrála 1:4.

Werder Brémy prohrál na svém Weserstadionu s Mönchengladbachem 1:3. V brance domácích u toho byl Jiří Pavlenka. V obraně pak celých 90 minut odehrál Theo Gebre Selassie.

Itálie


Bologna remizovala 2:2 na hřišti Chieva Verona a byl u toho také český záložník Ladislav Krejčí, který odehrál celých 90 minut. V 51. minutě dostal žlutou kartu. O pět minut později pak odcentroval z levé strany přesně na hlavu Orsoliniho a asistencí se tak podílel na vyrovnávací brance.

útočník Patrik Schick dostal po delším čase důvěru v základní sestavě AS Řím a proti Sampdorii Janov zařídil vítěznou branku. V 59. minutě po přihrávce Kolarova zvyšoval Schick na 2:0. V 68. minutě pak byl vystřídán Edinem Džekem. AS Řím nakonec vyhrál 4:1. Za Sampdorii odehrál druhý poločas záložník Jakub Jankto, jenž vystřídal Belgičana Praeta.

Brankář Lukáš Zima odchytal za Livorno utkání v Cremoně. V 31. minutě inkasoval jediný gól zápasu a jeho tým prohrál 0:1. Útočník Libor Kozák strávil celé utkání jen na lavičce náhradníků Livorna.

Obránce Aleš Matějů odehrál za Brescii na levé straně defenzivy celé utkání proti Veroně. Jeho tým vyhrál 4:2. V 89. minutě dostal žlutou kartu.

Francie


Brankář Tomáš Koubek odchytal za Rennes domácí zápas proti Nantes. Při remíze 1:1 jej překonal už v 16. minutě hlavičkou Sala.V dalším průběhu utkání si Koubek připsal ještě dva úspěšné zákroky.

Nizozemsko


ADO Den Haag prohrálo na domácím hřišti s Alkmaarem 0:1. Český útočník Tomáš Necid v barvách Haagu odehrál 59 minut, než byl už za nepříznivého stavu vystřídán.

Ve druhé lize odehrál záložník Jaroslav Navrátilcelé utkání za Go Ahead Eagles. Mohl se po zápase radovat z vítězství 2:1 nad Dordrechtem.

Záložník Václav Černý přispěl k vítězství rezervy Ajaxu Amsterdam 4:0 nad Nijmegenem brankou na 3:0 v 73. minutě. Za Jong Ajax si připsal kompletních 90 minut.

Záložník Richard Sedláček za rezervu Alkmaaru odehrál celé utkání proti Ossu. Porážce svého týmu 1:3 ale nezabránil.

Slovensko


Žilina zvítězila 2:0 v Trenčíně a ve žlutozeleném dresu hostů se na tom podílel také obránce Filip Kaša. Odehrál celých 90 minut a podílel se na čistém kontě.

Ružomberok prohrál na domácím trávníku s Dunajskou Stredou 0:1. Za domácí odehráli celé utkání obránce Filip Twardzik a záložník Erik Daniel. Za hosty chytal celé utkání brankář Martin Jedlička, jenž jako jeden z osmi hráčů dostal žlutou kartu.

Michalovce porazily doma Trnavu 1:0. Za hosty odehráli celých 90 minut dva čeští záložníci - Jiří Kulhánek a Jakub Rada.

Nováček Sereď ukořistil tři body na půdě Zlatých Moravců. Devadesát minut v jeho dresu zapsal do statistik obránce Martin Sus.

Polsko


Český obránce Adam Hloušek odehrál celý zápas za Legii Varšava ve Štětíně. Na zápas nebude vzpomínat rád. Jednak dostal žlutou kartu, ale především jeho mužstvo prohrálo 1:2.

Wisla Krakov přehrála díky brance z 97. minuty na domácí půdě Zaglebie Lubin 3:2. Skóre zápasu otevřel už v 9. minutě český útočník Zdeněk Ondrášek, který odehrál celé utkání. Za hosty hrál do 82. minuty další útočník Jakub Mareš.

Útočník Michal Papadopulos odehrál kompletních 90 minut za Piast Gliwice na půdě Korony Kielce. Jeho tým prohrál v zápase 0:1. Od 80. minuty hrál za Piast také kamerunský rodák s českým pasem Karsten Ayong.

Záložník Martin Pospíšil odehrál celých 90 minut za Jagiellonii Bialystok při remíze 2:2 s Lechem Poznaň.

Ve druhé lize prohrála Odra Opole v Tychách 2:4. Celý zápas za hosty odehrál Jakub Habusta.

Stomil Olsztyn s Lukášem Kubáněm v sestavě vyhrál 1:0 na půdě Warty Poznaň. Český obránce hrál celých 90 minut.

Vedoucí tým tabulky Raków Czestochowa vyhrál 3:1 na hřišti Puszczy Niepolomice 3:1. V sestavě hostů byli dva Češi - záložník Petr Schwarz, který také dostal žlutou kartu, a obránce Tomáš Petrášek. Oba odehráli celých 90 minut.

Turecko


Trabzonspor, v jehož dresu odehrál celých 90 minut obránce Filip Novák, utrpěl debakl 0:5 na půdě Malatyasporu. Novákovo mužstvo nevyhrálo už počtvrté v řadě a v tabulce je až na 10. místě.

Obránce Jakub Brabec odehrál celé utkání za Rizespor proti Basaksehiru. Vedoucí tým tabulky turecké ligy ale nezaváhal ani tentokrát a na půdě Brabcova mužstva vyhrál 2:1.

Stejným poměrem 2:1 vyhrála Kasimpasa na půdě Bursasporu. Celých 90 minut odehrál reprezentační záložník David Pavelka.

Do třetice výsledek 1:2, tentokrát znovu nepříznivý pro českého zástupce, se zrodil v duelu Antalyasporu proti Akhisaru Belediye. Český obránce Ondřej Čelůstka odehrál za Antalyaspor 90 minut.

Belgie


Lokeren prohrál ve Waregemu 0:2. Celý zápas za něj odehrál záložník Lukáš Mareček.

Skotsko


Hearts prohrála doma s Kilmarnockem 0:1. Český brankář Zdeněk Zlámal inkasoval jedinou branku zápasu v 73. minutě.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok odehrál celých 90 minut za Maccabi Petah Tikva. V zápase na hřišti Maccabi Netanya jeho tým vyhrál 1:0 díky brance z 87. minuty.

Bulharsko


Levski Sofia prohrál ve Varně s Černo More 0:1. Obránce David Jablonský odehrál celých 90 minut a do statistik utkání se zapsal žlutou kartou.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb nestačila v městském derby na Dinamo a prohrála 0:1. Český obránce Jan Lecjaks odehrál v domácím dresu celých 90 minut.

Kazachstán


Šachtar Karagandy uhrál v posledním kole kazašské ligy bezbrankovou remízu na hřišti Kajratu Almaty a zachránil se v nejvyšší soutěži. Pomohli mu k tomu i dva čeští záložníci. Lukáš Droppa i Egon Vůch odehráli celých 90 minut.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (25)

Přidat komentář
tnt03

Schick no konečně

Reagovat
REPLIKATOR

do Arsenalu

Reagovat
papanegra

Když už se těším na Ládíka ve Spartě, tak on se tam snad rozehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

toho uz prosim ne.. nervu sme s nim meli myslim dost

Reagovat
Pablos

stejnak že to na Laziu do poločase rozhodne Ládík s Julišem ...to zní dnes až skoro neuvěřitelně

Reagovat
Kucka

Reagovat
Uwe háže buly

Pořád by to byl oproti Plavšičovi šílenej upgrade.

Reagovat
Pablos

Zima už čape jo... že by už přestal si krejt hlavu.

Reagovat
Briggus

spíš minule dostala jejich jednička červenou, on tam šel na 13 minut a teď zaskakoval, pak se asi vrátí na svou oblíbenou pozici

Reagovat
REPLIKATOR

Droppa a Vůch dotáhli svůj tým k záchraně v nejvyšší kazašské soutěži

Reagovat
Blasphemer

A pak že nemáme křídla pro repre. A přitom nám po kazašských stepích běhá takovej plejer jako Egon.

Reagovat
Sosi

Ten náš Egonek je tak blbej, že...

Reagovat
Blasphemer

No, v tý stepi musí vidět fakt daleko.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Už splatil dluhy ten vocas?

Reagovat
Blasphemer

¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že jo ne ? Na něj v Liberci někdo dohlížel a pomohl mu to i splatit myslím

Reagovat
meno

Myslím že to byl Šádek kdo ho držel na provaze.

Reagovat
Kang & Kodos

No tak snad na něj dohlíží dál, jinak ho bude na provaze za chvíli držet někdo jinej

Reagovat
Pablos

a kolik dlužil... nějákej randál jo ?

Reagovat
Mr.Mike

Ayong posila pro repre

Reagovat
Briggus

to už by posluchači Ortelu nezvládli, stačí že jim vadí Gebre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doshcz

prej za nás hrát nechce

Reagovat
Greny

Kdo by chtěl?

Reagovat
smazaný uživatel

Údajne sa považuje na nového Rogera Millu a čaká na pozvánku z kamerunskej repre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele