Češi v zahraničí: Ondrášek dál řádí, další kosila zranění

03.09.2018, 14:58
Aktuality
Zdeněk Ondrášek přidal v Polsku šestý gól v sezóně a drží vedení v tabulce střelců. Bořek Dočkal v Americe sice přidal další asistenci, ale pak musel střídat a přijde o reprezentační sraz. Stejně jako brankář Jiří Pavlenka z Brém, který po srážce se soupeřem dokonce skončil v nemocnici. A jak se vedlo ostatním Čechům za hranicemi?

Itálie


Útočník Patrik Schick nastoupil v základní sestavě AS Řím na půdě AC Milán a vydržel na trávníku až do závěrečného hvizdu. Gólově se ale neprosadil a jeho mužstvo prohrálo 1:2.

Obránce Aleš Matějů odehrál celý zápas za Brescii na hřišti Spezie. Porážce 2:3 se mu ale nepodařilo zabránit.

Libor Kozák odehrál celý zápas za Livorno na hřišti Pescary. Jeho tým však duel prohrál 1:2.

Německo


Jiří Pavlenka nedochytal za Werder Brémy utkání ve Frankfurtu. V 53. minutě zápasu se srazil s útočníkem soupeře a musel se nechat vystřídat. Nakonec cestoval i do nemocnice, kde ale naštěstí vyšetření vyloučila zlomeniny. Utkání za Werder odehrál také obránce Theodor Gebre Selassie, který se podílel na vítězství 2:1.

Obránce Pavel Kadeřábek byl na hřišti u toho, když jeho Hoffenheim porazil Freiburg 3:1. Domácí sice po první půli prohrávali, ale nakonec mohli slavit vítězství 3:1.

Ondřej Petrák odehrál celé utkání Norimberku proti Mohuči, které skončilo nerozhodně 1:1. Do statistik se zapsal žlutou kartou.

Anglie


Záložník Jiří Skalák naskočil z lavičky v 59. minutě za Millwall do zápasu proti Swansea. Jeho tým se dostal brzy po jeho příchodu na hřiště do vedení, jenže nakonec prohrál 1:2.

Petr Čech v brance Arsenalu přispěl k výhře 3:2 v Cardiffu. Český gólman inkasoval v nastavení první půle od Camarasy a v 70. minutě od Warda. Byly to branky na 1:1 a 2:2. Na konečných 3:2 pro Arsenal upravil devět minut před koncem Lacazette.

Bristol City porazil na vlastním hřišti v The Championship Blackburn 4:1. Obránce Tomáš Kalas odehrál celé utkání.

Španělsko


Český brankář Tomáš Vaclík za Sevillu odchytal celé derby na půdě Betisu. Jeho mužstvo ovšem prohrálo 0:1. Jediný gól vstřelil Vaclíkovi v 80. minutě zblízka hlavou Joaquín.

Francie


Rennes v brance s Tomášem Koubkem porazilo na vlastním hřišti klub dalšího českého fotbalisty Jaroslava Plašila 2:0. Plašil odehrál za Bordeaux celé utkání.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid nastoupil poprvé za ADO Den Haag a hned se na hřišti Excelsioru blýskl dvěma asistencemi. Jeho tým zvítězil venku 4:2. Den Haag má po čtyřech kolech na kontě dvě výhry a dvě prohry a patří mu šesté místo tabulky.

Obránce Josef Kvída odehrál celý zápas za Nijmegen ve druhé nizozemské lize a podílel se na vítězství 1:0 nad Dordrechtem. NEC je po třech zápasech bez porážky, ztratil jen jednou za remízu a patří mu třetí místo.

Jaroslav Navrátil nastoupil na pravém křídle útoku Go Ahead Eagles na půdě Maastrichtu a pomohl k výhře 2:1. Eagles bez ztráty bodu vedou tabulku soutěže.

Polsko


Útočník Zdeněk Ondrášek si drží dál skvělou fazónu. V sedmi zápasech nastřílel za Wislu Krakov už šest gólů. Ten poslední dal v sobotu ve Wroclawi a v 90. minutě jím zajistil svému týmu vítězství 1:0.



Michal Papadopulos byl v základní sestavě Piastu Gliwice v utkání na půdě Lechu Poznaň. Český útočník vydržel na trávníku 65 minut, pak byl střídán. Piast vybojoval v Poznani cennou remízu 1:1.

Útočník Jakub Mareš nastoupil v 66. minutě za Zaglebie Lubin na půdě Legnice. Odvrátit porážku 0:2 se mu ale nepodařilo.

Martin Pospíšil nastoupil v základní sestavě Jagiellonie Bialystok proti Wisle Plock. Na jejím hřišti "Jaga" remizovala 1:1. Pospíšil hrál do 86. minuty, než ho vystřídal Savkovič.

Obránce Adam Hloušek odehrál kompletních 90 minut za Legii Varšava na hřišti Cracovie Krakov. Jeho tým remizoval 0:0 a zatím pokračuje v nevýrazných výkonech. Legia je jako obhájce titulu po sedmi kolech zatím na 8. místě.

Záložník Jakub Habusta pomohl svým výkonem ve druhé polské lize k vítězství Odry Opole nad Chrobry Glogow 3:0. Odra je po osmi kolech na 10. místě tabulky.

Raków Czestochowa porazil na svém hřišti Stomil Olsztyn 2:0. V jeho základní sestavě byli jak Petr Schwarz, tak Daniel Bartl. Toho vystřídal v 64. minutě Karol Mondek. Posledních pět minut odehrál také další český fotbalista Tomáš Petrášek. Za poražené hosty odehrál kompletních 90 minut obránce Lukáš Kubáň.

Belgie


Lokeren v základní sestavě s Lukášem Marečkem v základní sestavě porazil doma Beveren 1:0. Český záložník odehrál 88 minut, než byl vystřídán.

Bulharsko


Obránce David Jablonský nastoupil za Levski Sofia proti Beroe Stara Zagora v nastaveném čase místo Marianiho. Domácí potřebovali udržet české vedení 1:0 a to se jim také povedlo.

Maďarsko


Haladás Szombathely uhrál cennou remízu 1:1 na hřišti Debrecenu. V základní sestavě hostů nastoupil obránce Vít Beneš, musel ale střídat už po 17 minutách.

Tomáš Pilík hrál za Honvéd Budapešt na půdě Újpesti od začátku a vydržel na trávníku 78 minut, než by vystřídán. Pomohl svému týmu k remíze 0:0. Honvédu patří po sedmi kolech druhá příčka tabulky o bod za vedoucím Ferencvárosem.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal stále zůstává se svým klubem Heart od Midlothian ve Skotsku bez ztráty bodu. Naposledy Hearts porazili doma St. Mirren 4:1. český gólman viděl z branky hattrick Steva Naismitha.

Slovensko


Obránce Filip Kaša nastoupil od začátku za Žilinu proti Slovanu Bratislava. Ve šlágru kola však jeho tým padl 0:1.

Za Dunajskou Stredu odchytal celé utkání proti Seredi Martin Jedlička. Český brankář udržel čisté konto a pomohl domácím jistým výkonem k vysoké výhře 5:0.

V základní jedenáctce Ružomberku nechyběli dva Češi Filip Twardzik a Erik Daniel. Zatímco první odehrál celé utkání, tak Daniel střídal v 84 minutě. Oba dva se mohli radovat z pohodlného vítězství nad Senicou 4:0.

Turecko


Obránce Filip Novák se po gólu v minulém kole tentokrát v dresu Trabzonsporu neprosadil. Pouze dostal žlutou kartu. Nicméně i tak si užil velký večer celého klubu. Trabzonspor vyhrál na Galatasaray 4:0.

Záložník David Pavelka naskočil za Kasimpasu v 70. minutě do zápasu proti Ankaragücü a pomohl k vítězství 2:1.

Ondřej Čelůstka musel v dresu Antalyasporu vystřídat už po 26 minutách. Nemohl tak sledovat přímo na hřišti fantastický obrat proti Rizesporu v nastaveném čase z 0:1 na 2:1. Přímo na trávníku si ho v dresu hostů naopak musel vytrpět obránce Jakub Brabec, jenž odehrál celé utkání.

Major League Soccer


Bořek Dočkal nastoupil v základní sestavě Philadelphie Union v Orlandu. Pomohl připravit první branku hostů. Už na konci prvního poločasu ve 40. minutě však musel vystřídat kvůli zranění.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok odehrál celý zápas za Maccabi Petah Tikva na půdě Yehudy. Dostal žlutou kartu, ale přispěl i ke konečné remíze 2:2.

Rusko


Záložník Ondřej Vaněk nastoupil za Ufu na půdě Achmatu Groznyj v 61. minutě za Zasejeva. Jeho mužstvo už prohrávalo v těch chvílích 0:2. Sice ještě povedlo snížit, ale porážku už se odvrátit nepodařilo.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (46)

Přidat komentář
Frank Lampard 8

Ten sestřih Slasku s Wislou Domácí měli tolik gólovek a stejně vyhráli hosté gólem z první střely na bránu.

Reagovat
Stannis Baratheon

strašnou smůlu měli

Reagovat
Mex88

to nebyla jen smůla, ale neumětelství :-D na silvestra se začíná plnit program :-D

Reagovat
forma

Reagovat
Kucka

Reagovat
Tuard.MUTD

Reagovat
Lemond Laws

Já vím, polská liga. Ale prostě ten Ondrášek asi nějakou střeleckou formu má a při naší situaci se mu šance dát mohla ne?.. On dlouhodobě střílí hodně golu a nominace do repre by mu třeba pomohla ještě k lepším výkonům.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně...

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
oli9

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

jenže on by ho třeba i nominoval ...ale nezkusil, páč stejnak nebude hrát na dva hroty. Takže prostřídá jen Krmenčíka se Schickem ...ale kdyby náhodou tak místo Tecla ho teda mohl vzít no.

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
lampas

Jsme v situaci, kdy se do nominace nevejde ani nejlepší střelec druhé anglické ligy. To Ondrášek nezachrání.

Reagovat
dave30

Myslím si, že pro Vydru je momentálně daleko prospěšnější, aby po zranění bojoval o místo v základu klubu (při trénincích v reprepauze), než aby cestoval s repre po Evropě...

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

vubec.. mame Krmencika a Schicka, vic nepotrebujem.. bota nas tlaci jinde

Reagovat
TheMally11

Aneb 2 nulový útočníky

Když je proti Krmenčíkovy trochu lepší obrana tak je v háji

Schick? Kapitola sama o sobě

Reagovat
smazaný uživatel

spis tvuj hate schicka je kapitola sama o sobe

Reagovat
smazaný uživatel

Ale má pravdu, bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme ze nema. Schick je opak drevaka

Reagovat
Muffi

on je kladivo a to bohatě stačí jedno v podobě Krmelce, jinak je lepší brát univerzálnější borce použitelné i na křídle jako Tecl, nebo Šural.

Reagovat
TheMally11

místo Schicka hned! Je tam jen proto, že hraje za AS jinak hroznej dřevák ....

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Zas takový dřevák to není, ale že na AS nemá je evidentní

Reagovat
smazaný uživatel

uplna blbost, v utoku je ted pretlak, kdyz se tam nedostane ani vydra, tak urcite budem povolavat megakopyto ondraska

Reagovat
smazaný uživatel

Ondrášek není kopyto, jen je to skleněnka. Třeba na základ v top 4 český ligy by možná měl.

Reagovat
smazaný uživatel

je to kopyto, neco jak rabusic. reznicek je oproti nemu virtuoz.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě proti Manchesteru naskočil jako střídající Vydra.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Venny

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

A skoro dal gol

Reagovat
Briggus

A taky za Las Palmas naskočil jako střídající Pekhart

Reagovat
Pablos

Pudil je zraněnej nebo vypadnul ze sestavy ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mareček, Zlámal

Reagovat
smazaný uživatel

Co Vydra? Co Pekhart? .. hlavne ze jsou tam typci co hrahou na slovesku

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, přehled pěkný, ale měl by se dělat pořádně

Reagovat
Herry31

Ten polský sestřih je jak klasický zápas s nějakou lamou ve fifě, Zápas mohl trvat další dvě hodiny a stejně by gól nedali.

Reagovat
dave30

Je zajímavé podívat se na statistiky z toho zápasu. Držení míče 31 - 69 pro hosty, střely na branku 5 - 1 pro domácí. Ano, hosté dali gól z jediné střely na branku, ale jinak jim balón moc nepůjčili (až na těch 5 - 7 gólovek ).

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Proc vypadl Lecjaks ze zakladu? Jinak ma celkem smulu, ze pres ne postoupili Young Boys, kde hral driv.

Reagovat
dave30

Zřejmě si na něho zasedl trenér (jako na mnoho dalších našich hráčů v zahraničí).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele