Češi v zahraničí: Ondrášek dál pálí, trefil se i Gebre Selassie

27.08.2018, 15:30
Aktuality
Útočník Zdeněk Ondrášek vede tabulku střelců polské ligy. O víkendu dal už svou pátou branku v sezóně v šestém utkání. V úvodním kole bundesligy zařídil remízu Brém s Hannoverem obránce Theo Gebre Selassie. Trefil se i Filip Novák za turecký Trabzonspor. A dařilo se také českým brankářům v elitních ligách...

Španělsko


Tomáš Vaclík odchytal celý zápas za Sevillu proti Villarrealu. Český brankář musel čelit hned šesti střelám na branku, ale gól nepustil. Svému týmu tak zajistil alespoň bod za remízu 0:0.

Itálie


Rovných 70 minut odehrál za Sampdorii Janov na hřišti Udine záložník Jakub Jankto. Proti bývalému klubu, na jehož lavičce zůstal po celé utkání záložník Antonín Barák, se neprosadil a navíc ani nebodoval, protože domácí Zebry vyhrály 1:0.

Obránce Aleš Matějů odehrál celých 90 minut v dresu Brescie proti Perugii ve druhé italské lize. Jeho tým odehrál posledních 20 minut v deseti, přesto málem udržel vedení 1:0. Až po penaltě v nastaveném čase nakonec zápas skončil nerozhodně 1:1.

Anglie


Arsenal porazil v Premier League West Ham 3:1. V jeho brance byl Petr Čech a za stavu 2:1 předvedl několik důležitých zákroků, kterými svůj tým podržel a přispěl tak ke konečnému vítězství.

Bristol City zvítězil ve druhé anglické lize na půdě Swansea 1:0. Svůj podíl na tom měla i čerstvá česká posila do obrany. Tomáš Kalas, který dorazil na hostování z Chelsea, odehrál kompletních 90 minut.

Millwall prohrál v Rotherhamu 0:1. OD 65. minuty u toho byl také záložník Jiří Skalák, který vystřídal O'Briena. K lepšímu výsledku ale svému mužstvu nepomohl.

Německo


Hoffenheim prohrál v úvodním kole německé bundesligy v pátek na hřišti Bayernu Mnichov 1:3. Celeé utkání za něj odehrál obránce Pavel Kadeřábek. Ve 43. minutě dostal žlutou kartu za faul.

Obránce Theo Gebre Selassie vyrovnal v 85. minutě za Werder Brémy proti Hannoveru Celý duel odehrál kromě něj také brankář Jiří Pavlenka.



Kompletních 90 minut odehrál za Norimberk defenzivní záložník Ondřej Petrák. Nedokázal však zabránit porážce 0:1 na hřišti Herthy Berlín. Hosté doplatili také na neproměněnou penaltu v 84. minutě, ze které Ishak odmítl vyrovnání.

Francie


Bordeaux získalo ve francouzské lize cenný skalp Monaka. Celé utkání za domácí, kteří vyhráli 2:1, odehrál zkušený český záložník Jaroslav Plašil.

Brankář Tomáš Koubek nechyběl v brance Rennes na hřišti Olympique Marseille. Jeho tým překvapivě v poločase vedl 2:0, ale po přestávce inkasoval Koubek také dvě branky. První z kopačky Ocampose, druhou pak vlastní od spoluhráče Bensebainiho.

Nizozemsko


Záložník Jaroslav Navrátil ve druhé nizozemské lize nastoupil v základní sestavě Goa Ahead Eagles a přispěl k vítězství svého týmu na hřišti FC Eindhoven 2:1. Hrál do 87. minuty, kdy byl vystřídán.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček byl střídán v 90. minutě zápasu Lokerenu na hřišti Gentu. Hosté v něm vedli ve druhém poločase 1:0, ale během poslední desetiminutovky náskok ztratili a prohráli 1:2.

Polsko


Útočník Michal Papadopulos se trefil za Piast Gliwice v pátečním duelu proti Cracovii Krakov. V 25. minutě zvyšoval na 2:0. Nakonec odehrál celé utkání, ve kterém Piast zvítězil 3:1.

Další gól přidal v dresu Wisly Krakov útočník Zdeněk Ondrášek. Ve 22. minutě utkání proti Górniku Zabrze zvyšoval na 2:0. Wisla nakonec zvítězila 3:0 a Ondrášek se s pěti trefami dělí o první místo v tabulce střelců s Brazilcem Ricardinhem.



Jagiellonia Bialystok prohrála doma s Legnicí nečekaně 2:3. Za domácí tým odehrál 88 minut záložník Martin Pospíšil.

Zaglebie Lubin porazil na svém domácím stadionu Lech Poznaň. U vítězství 2:1 asistoval i útočník Jakub Mareš, který naskočil na pár desítek vteřin v nastaveném čase.

Ve druhé lize nastoupil na druhý poločas za Odru Opole proti Puszcze Niepolomice záložník Jakub Habusta. Přestože jeho tým jako první inkasoval, dokázal nakonec vybojovat alespoň bod za remízu 1:1.

Raków Czestochowa zvítězil 1:0 na půdě Termalice Bruk-Bet Nieciecza. Pomohl k tomu i výkon českého záložník Petra Schwarze, který nastoupil v základní sestavě, odehrál celé utkání a do statistik se zapsal žlutou kartou. Do utkání zasáhl v 87. minutě také obránce Tomáš Petrášek.

Turecko


Obránce Jakub Brabec odehrál celý zápas za Rizespor proti Erzurumu. Se spoluhráči udržel čisté konto, protože ale ani gól nedali, skončilo utkání 0:0.

Trabzonspor přišel v nastaveném čase o vítězství na půdě Ankaragücü a nakonec pouze remizoval 2:2. Český obránce Filip Novák se zapsal mezi střelce, když v 28. minutě otevřel skóre utkání.

Novákův gól v cca v čase 0:50



Záložník David Pavelka nastoupil v 77. minutě za Kasimpasu na hřišti Sivassporu a pomohl zvýraznit vítězství svého týmu. Pavelka nastoupil za stavu 1:0, hned za minutu dostal žlutou kartu, ale vzápětí jeho tým zvýšil na 2:0. V nastaveném čase pak Kasimpasa přidala ještě třetí branku.

Antalyaspor s českým obráncem Ondřejem Čelůstkou v sestavě dosáhl velkého výsledku na hřišti Besiktase Istanbul. Čelůstka stejně jako jeho dalších 6 spoluhráčů dostal žlutou kartu, zároveň však také hosté vstřelili ještě v prvním poločase tři branky a nakonec si odvezli velmi překvapivé vítězství 3:2.

Kazachstán


Lukáš Droppa nastoupil v základní sestavě Šachtaru Karagandy na hřišti Irtyše Pavlodar a zůstal na trávníku celých 90 minut. V 75. minutě se na hřiště podíval i záložník Egon Vůch. Šachtar remizoval nerozhodně 1:1.

Maďarsko


V 57. minutě se dostal na hřiště v dresu Honvédu Budapešť záložník Tomáš Pilík a přispěl k vítězství svého týmu nad Debrecínem 3:0. Za dobu jeho pobytu na trávníku vstřelil Honvéd dvě branky.

Haladás prohrál s MTK Budapešť 1:2. Obránce Vít Beneš odehrál první poločas, ale do druhého už nenastoupil. Útočník Michael Rabušic pak hrál do 62. minuty, než byl také vystřídán.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal odchytal utkání za Heart od Midlothian v Kilmarnocku a přispěl k vítězství 1:0. Hearts jsou po třech kolech jediným týmem s plným počtem bodů a vedou skotskou ligu. Zlámal dostal zatím jediný gól.

Slovensko


Brankář Martin Jedlička chytal za Dunajskou Stredu proti Žilině a udržel čisté konto. Zápas, ve kterém za hosty odehrál 90 minut obránce Filip Kaša skončil nerozhodně 0:0.

Obránce Martin Sus nastoupil v 74. minutě za Sereď proti Podbrezové. Nepomohl ale zvrátit nepříznivý stav 1:2, který vydržel až do závěrečného hvizdu.

Erik Daniel odehrál 86 minut za Ružomberok na hřišti mistrovské Trnavy a stejně jako obránce Filip Twardzik přispěl k remíze 0:0, kterou si hosté odvezli.

Major League Soccer


Záložník Bořek Dočkal odehrál za Philadelphii Union 82 minut proti New England Revolution. Jeho tým zvítězil 1:0 a protáhl příznivou sérii, která ho vynesla až na místa zajišťující postup do play-off.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (115)

Přidat komentář
Messiáš

Vaclík zatím hodně slušný !

Reagovat
smazaný uživatel

To řekni těm, co ho tady pořád hatují a říkají, že je špatnej a repre by měl být až trojka

Reagovat
PBLead

nejlepší jsou ti, co pak ještě doplní, že před 8 lety měl chytat ve Spartě Švenger a ne on.

Reagovat
kilobyte

Nebýt mocipánů, tak Švenger mohl chytat v Seville.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s Keyloren a Oblakem nejlepší golman La Ligy

Reagovat
SpecialOne

Theo je nedoceněný až hrůza. Má dlouhodobě skvostné statistiky na obránce.

Reagovat
forma

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by to platilo i o tom druhém Theovi...

Reagovat
smazaný uživatel

základ repre povinně

Reagovat
PBLead

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cetto

V tom Turecku máme zase po mnoha letech celkem slušnou enklávu. Škoda že turecká liga pro Jarolíma neexistuje...pokud by hráli v základu, měli by být v repre.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak Novák s Čelůstkou určitě, myslím, že i Pavelka, pokud bude hrát základ, by měl být povolán, i když tam záleží na tom, jestli bude hrávat Petrák v Norimberku pravidelně a ještě tam je Souček. U Brabce je otázka, jak na tom skutečně je, když v Belgii byl několikrát jen na tribuně. Snad se do toho dostane.

Jinak to celkem upadá v Itálii, Barák, Krejčí a Simič ani minuta na hřišti, Jankto střídán. Jak to vypadá s Graiciarem, to nemá ani na tak široké lávce místo, nebo je zraněnej? A Macek se Simičem ještě půjdou nejspíš někam hostovat, snad to bude aspoň v rámci Serie A.

Reagovat
Snatus

Upadá Však Barák nehrál kvůli tomu, že bránili výsledek. Jinak je důležitým hráčem. Krejč už je asi v Bologni vyřízený, celkem škoda, jelikož první sezona byla od něj dobrá. Simič je stoper číslo 4-5, ten si letos za AC nejspíš nezahraje ani. Graicar nebyl posila pro áčko.

Reagovat
Baronne

Grajci teda hraje v Béčku? To moch zůstat tyvle

Reagovat
JeséRodriguez

je fakt, že jsem to napsal celkem špatně, oproti loňské sezóně se vlastně nezměnilo nic moc. Dnes dostane předpokládám nějaké minuty Schick, Jankto hrává pravidelně, akorát změnil dres, Simič loni občas naskočil v Crotone, ale ke konci už taky nehrál skoro vůbec. Krejčí taky beze změny, u Graiciara jsem to nevěděl, tak nějak jsem doufal, že by mohl na té lávce aspoň občas být.

Reagovat
mayday

Krejčí je vyřízenej určitě. Ten je marnej s po loňským laufu to odhalili.

Reagovat
cetto

Otázka je, proč Barák vůbec nebyl v základu. Nicméně s ohledem na předchozí sezonu, kdy byl jejich asi nejlepším hráčem a spolu s Lasagnou jim zajistili udržení, by měl být jasným členem základu.

Reagovat
Posledni Kovboj

mmm, Lasagna

Reagovat
Snatus

Tak prý je zraněny, tak proto asi nehrál.

Reagovat
dinss

Dyt o tom pořádne nic nevis... jedinej kdo upadá je Krejčí.

Reagovat
cetto

A ten vlastně ani neupadá, ten je upadlej už pár let..

Reagovat
smazaný uživatel

Totální tupost. Z těchle lig jako turecká či dánská hráče nebrat.To by tam museli být ty největší hvězdy aby měli na repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Posledni Kovboj

urbis pls

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim,i Ondrášek by mohl dostat šanci docela řádí v polsku

Reagovat
Riviera Kid

Co je s Vydrou?

Reagovat
C-M@ster

Prej nemá kondici zatím.

Reagovat
smazaný uživatel

To cely leto nic nedelal?

Reagovat
oli9

chlastal u bazénu

Reagovat
Uwe háže buly

Přijela kamarádka.

Reagovat
pepinho2

To by ji právě mohl mít docela dobrou

Reagovat
Uwe háže buly

Tak některý svaly by určitě procvičil no

Reagovat
smazaný uživatel

je až útočník č. 4

Reagovat
icemike

Po operaci třísel

Reagovat
Azazelo RD

Program na ochranu svědků.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mr.Mike

snad ten Petrák bude hrát stabilně

Reagovat
smazaný uživatel

Bude, patri tam k nejlepsim a navic na jeho misto nemaji nahradu.

Reagovat
db18

Mají...

Reagovat
smazaný uživatel

Koho?

Reagovat
db18

Patricka Errase, který když byl fit, dostával právě před Petrákem přednost.

Reagovat
oli9

VAclík

Reagovat
Fill

Ondrášek & Krmenčík → HROT REPRE!!

Reagovat
JeséRodriguez

Vaclík

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre, Vaclík, Koubek, Pavlenka, Kadeřábek, Kalas a pro mě překvapivě Plašil

Reagovat
smazaný uživatel

Janktovi to včera vůbec nevyšlo a navíc je Udine k ničemu nepustilo. Škoda, že si nekopl Barák.

Reagovat
doshcz

OT: v Tiki Taka dnes Pepa Šural, by mohla bejt sranda

Reagovat
Baronne

Tak aspoň nějaký info z kabiny by bylo fajn

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Andis

Na to že za 14 dní začínáme v Lize národů, žádná sláva teda

Reagovat
Hokaido

Jinak Sevilla má zatím expected goals against 3.06, ale Vaclík dostal jen jeden gol. V týhle statistice je zatím nejlepší brankář ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

To znamená že chytl dva góly?

Reagovat
db18

Nebo že soupeř z tutovky netrefil ani bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělá statistika

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pro hodnocení útoku může být prospěšná, pro golmana jen z části no...

Reagovat
Hokaido

Je potřeba ji v tomhle případě brát s rezervou, protože Wily má pravdu, opravdu se tam započítavají i střely vedle a zblokované. Mohl bych vytáhnout jen zákroky, ale na to jsem dnes moc línej.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Trapný diskutér

Barák už leští, jo? To bylo docela rychlý.

Reagovat
doshcz

tak minule dali dva goly kdyz sel ze hriste, tak se to trochu dalo cekat..uvidime co dal

Reagovat
Trapný diskutér

a safra, to jsem ani nevěděl.. tak to nevypadá dobře. přitom Játrolím na něm hodlá vystavět velkolepou repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclík (kvůli formě)

Kadeř Kalas Suchý Novák (bohužel Novák)

Darida

Gebre Jankto (Barák) Kopic

Schick Vydra

Reagovat
JeséRodriguez

Suchý je na delší dobu zraněnej, nevím, jak Darida, jinak bych to viděl s Daridou takto:

Vaclík - Čelůstka, Brabec, Kalas - Kadeřábek, Barák(Dočkal), Darida, Jankto, Gebre - Schick, Krmenčík (Vydra)

Reagovat
smazaný uživatel

Čelůstka

Reagovat
Trapný diskutér

To je opravdu velká bláznivina. Nicméně 3-5-2 je rozumný nápad. Samozřejmě stoperská trojka musí být Jemelka, Kalas, Gebre, nic jiného nepřipadá v úvahu.

Reagovat
dinss

Proc Gebre na stoperu?

Reagovat
Trapný diskutér

na halfbeka už nemá rychlost, stejně z něj bude časem stoper.. ale v systému 3-5-2 může jet stopera už teď... je třeba umět využít naše dva nejlepší hráče (gebre, kadeř)

Reagovat
TheMally11

Brabec

Reagovat
Uwe háže buly

Darida je zraněnej ne? místo něj Souček nebo Pavelka.

Reagovat
smazaný uživatel

Na LB může hrát Jankto nebo Sýkora. Nechápu, proč by musel hrát silně průměrný Novák. Ale vsadím se, že stejně bude.

Reagovat
Uwe háže buly

Novák tu vynikal na beku daleko víc jak Sýkora na beku, navíc se prosadil v další srovnatelný lize v mírně kvalitnějším týmu a teď se zas prosazuje v kvalitnější lize a v kvalitnějším týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Novák tu nevynikal. Měli s Pospíšilem sehranou jednu akci ze které dal Novák pár gólů a to mu stačí, aby ho lidé vychvalovali. Trabzospor určitě není lepší než Slávia a Sýkora hrál vždy nesrovnatelně lépe,

Reagovat
dinss

Ale hovno. Novak je na beku mnohem lepším hráčem...

Reagovat
cristiano.K.

zabíjet Sýkoru na beku

Reagovat
smazaný uživatel

nebo na LB jednoho z dvojice Kadeř a Gebre, toho druhýho z nich na RB

Reagovat
smazaný uživatel

Novák je tragéd, stačí se podívat, jak posral několik klíčových zápasů v repre a to jak v útočné tak v obranné části

Reagovat
dinss

Za to, že ho cpal Jarolím na stopera fakt nemůže.

Reagovat
Trapný diskutér

Jankto ne, ten hru na kraji věru nezvládá, zvláště dozadu, ač jej tam bláznivý Jarolím cpe. To je přeci jasný střeďák.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Posledni Kovboj

kys

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Uwe háže buly

Vaclík - Kadeřábek/Gebre, Čelůstka, Pernica/Brabec, Novák - Dočkal, Souček, Pavelka, Jankto - Schick, Krmenčík (a to nemam tohle rozestavení rád)

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Pernica/Brabec, no máš pravdu, že je mezi nimi těžké vybrat

Reagovat
Uwe háže buly

Tak nikdo jiný tam moc na výběr teď nebude no

Reagovat
Uwe háže buly

A vlastně bych se nebál postavit i Šurala, sice je to idiot co si furt stěžuje, ale má docela fazonu.

Reagovat
adoxx

Proč nedat šanci třeba Houskovi nebo Jemelkovi?

Reagovat
smazaný uživatel

v přáteláku klidně

Reagovat
JeséRodriguez

Houska ok, ten hraje výborně, Jemelka mi přijde celkem mimo letos, ale viděl jsem jen pár zápasů Sigmy. Ale zatím jak píše sima, jen v přáteláku. Mohl by povolat i Matouška, pokud bude chtít hrát na křídla, protože stejně žádný nemáme a on může aspoň nabrat zkušenosti.

Reagovat
mayday

Kterej to kdysi chlastal a házel do beden - byl to Ondrášek nebo Nešpor?

Reagovat
Posledni Kovboj

oba?

Reagovat
meno

Kulič, Buchta, Řepka, Hainz, Šimák a bžilion dalších

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci vidět zítřejší nominace reprezentací

Reagovat
pepinho2

To už bude zase reprepauza?

Reagovat
smazaný uživatel

příští týden.

Reagovat
pospech11

Co s Lecjaksem? Minulou sezónu celkem stálice a letos to nové trenér přeskládal a odnesl to právě on. Ví někdo proč zrovna on dostal černého petra

Reagovat
dinss

No, v lize odehrál jeden zapas a pak uz nic. Nemá nějaký zranění?

Reagovat
REPLIKATOR

"Šachtar remizoval nerozhodně 1:1."

zajímavá věta

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych bral na hrot i Tecla

Reagovat
dinss

Gólmani: Pavlenka, Vaclik, Koubek

Obrana: Gebre, Řezník, Kadeř, Novak, Čelůstka, Brabec Kalas/Simic a klidně nekdo z trojice Pernica, Jablonský, Jemelka

Záloha: Souček, Pavelka, Barák, Jankto, Kopic, Falta, Houska

Útok: Schick, Krmenec, Šural

Reagovat
cetto

Tak si říkám, kdy jindy povolat Čelůstku, když ne ted při zranění Suchého, nerozehranosti Brabce a nenasazování Kalase, Simice s Luftnerem (resp. Kalas teprv ted přestoupil, do budoucna se asi dá očekávat, že hrát bude).

Do repre tak asi na stopera Kalas, Čelůstka a dva z ligy - Pernica, Hejda nebo Jemelka.

Jinak nemáš tam žádný křídla kromě Kopice...

Reagovat
dinss

Fakta na levý křídlo a Kopic vpravo. Popřípadě by tam mohl zahrát Jankto, kterýho spis beru jako CM. Klidně bych vyzkoušel Skalaka. Jenže Jarolím je krypl.

Reagovat
dinss

Kripl*

Reagovat
Puskas

Beztak dnes povolá Jarolím Ondráška...

Reagovat
cetto

Tak nepovolal...

Reagovat
Puskas

v 2. kole

Reagovat
Stannis Baratheon

V Eerste divizi hrál i Josef Kvída

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele