Češi v zahraničí: Dva góly Ondráška a Zlámalovy zákroky

21.08.2018, 12:08
Aktuality
Zdeněk Ondrášek je v Polsku ve formě. Útočník Wisly Krakow vstřelil dvě branky na hřišti Lechu Poznaň. Ve Skotsku se zase zaskvěl brankář Zdeněk Zlámal, který přispěl několika velmi povedenými zákroky k postupu Hearts v ligovém poháru. A jak si vedli další Češi v zahraničí o prodlouženém víkendu?

Anglie


Petr Čech nechyběl v základní sestavě Arsenalu v londýnském derby na hřišti Chelsea. I přes divoký začátek, kdy domácí vedli 2:0, se Gunners podařilo ještě v prvním poločase srovnat na 2:2. Nicméně nakonec prohráli 2:3. Čech si podle statistik připsal osm úspěšných zákroků.

Obránce Daniel Pudil nastoupil v základní sestavě Sheffieldu Wednesday na hřišti Brentfordu. Pudil hrál do 84. minuty, kdy ho vystřídal Penney. Domácí už v těch chvílích vedli 2:0 a tímto výsledkem duel také skončil.

Francie


Fotbalisté Rennes porazili ve francouzské lize Angers 1:0. Na vítězství se podílel také brankář Tomáš Koubek, který se na první čisté konto v sezóně příliš nenadřel, protože hosté moc nezlobili.

Bordeaux prohrálo na půdě Toulouse 1:2. Zkušený český záložník Jaroslav Plašil nastoupil v základní sestavě a odehrál celých 90 minut.

Itálie



Útočník Patrik Schick byl v dresu AS Řím na hřišti Turína od 75. minuty, kdy vystřídal Argentince Pastoreho. Svému týmu pomohl k vítězství 1:0, které brankou v 89. minutě zajistil Edin Džeko.

Antonín Barák nastoupil v základní sestavě Udine na půdě nováčka z Parmy. Odehrál 62 minut, než byl za stavu 2:0 pro domácí vystřídán Polákem Teodorczykem. Hosté nakonec vyválčili remízu 2:2.

Španělsko


Sevilla v brance s Tomášem Vaclíkem zvítězila na hřišti Raya Vallecano 4:1. Hattrickem se za čtvrtečního soupeře Olomouce v Evropské lize blýskla portugalská posila André Silva.

Útočník Tomáš Pekhart naskočil na poslední minutu do hry v dresu Las Palmas, které ve druhé španělské lize porazilo doma Reus Deportiu 2:0.

Německo


Obránce Pavel Kadeřábek přispěl brankou a jednou asistencí k vítězství 6:1 v německém poháru na hřišti Kaiserslauternu.

Za Norimberk odehrál v poháru celé utkání záložník Ondřej Petrák a pomohl k vítězství v Linxu 2:1.

Postup oslavily i Brémy. Worms rozstřílely na jeho trávníku 6:1. Celých 90 minut odehráli oba čeští reprezentanti brankář Jiří Pavlenka a obránce Theo Gebre Selassie.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal nastoupil v brance Heart of Midlothian v poháru Bet-Fred Cup na hřišti Dumfermline a pomohl k vítězství 1:0 několika perfektními zákroky.



Polsko


V 79. minutě se dostal na hřiště útočník Zaglebie Lubin Jakub Mareš v zápase proti Cracovii. Mareš tak přispěl k výhře 1:0.

Záložník Martin Pospíšil odehrál celý zápas za Jagiellonii Bialystok proti Piastu Gliwice a pomohl k vítězství 2:1. V základní sestavě hostů byl útočník Michal Papadopulos. Hrál do 78. minuty, kdy byl střídán.

Útočník Zdeněk Ondrášek strávil v dresu Wisly Krakow na půdě Lechu Poznaň 74 minut. Za tu dobu se ale zvládl výrazně zapsat do historie zápasu. Při výhře 5:2 vstřelil dvě branky. Wisla přitom prohrávala v zápase už 0:2, ale povedl se jí velký obrat. Ondrášek už má v této sezóně na kontě 4 góly a vede tabulky střelců.

Ondráškovy góly v čase 0:25 a 0:37



Odra Opole prohrála ve druhé lize s Jastrzebie 1:2. Záložník Jakub Habusta odehrál za domácí celé utkání a do statistik se zapsal žlutou kartou.

Obránce Lukáš Kubáň zvládl v dresu Stomilu Olsztyn celé utkání v Tychách. Jeho tým tam zvítězil jednoznačně 3:0.

Petr Schwarz odehrál celý duel za Raków Czestochowa na hřišti Chrobry Glogow. K vítězství hostů 1:0 přispěl také záložník Daniel Bartl, který do utkání naskočil v 74. minutě.

Nizozemsko


Jaroslav Navrátil odehrál ve druhé lize za Go Ahead Eagles celých 90 minut při vítězství nad rezervou Utrechtu 5:0.

Turecko


Obránce Filip Novák nastoupil v základní sestavě Trabzonsporu proti Sivassporu. Odehrál celý zápas a přispěl k vítězství 3:1.

Antalyaspor remizoval doma s Konyasporem 3:3. Obránce Ondřej Čelůstka odehrál celé utkání.

Obránce Jakub Brabec odehrál celé utkání za Rizesport proti Akhisaru Belediye. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček odehrál celé utkání za Lokeren proti Standardu Lutych. V 17. minutě viděl žlutou kartu, ale porážce 0:3 nezabránil. Lokeren po čtyřech kolech zůstává pouze na jediném bodu a patří mu 14. místo ze 16 účastníků.

Rusko


Ondřej Vaněk naskočil v 54. minutě z lavičky do zápasu Ufy v Moskvě s Dynamem. Jeho tým v tu chvíli držel nadějnou remízu 0:0, nakonec ale podlehl 0:3.

Maďarsko


Haladas Szombathelyi prohrál 0:1 na hřišti Diósgyőri VTK. Český útočník Michael Rabušic nastoupil v základní sestavě a odehrál 79 minut než byl vystřídán.

Slovensko


Záložník Jakub Rada odehrál za mistrovskou Trnavu celý zápas v Nitře. K lepšímu výsledku než bezbrankové remíze 0:0 ovšem nepomohl.

Obránce Filip Kaša odehrál celých 90 minut za Žilinu proti Seredi. Domácí fotbalisté vyhráli 2:1. V dresu hostů naskočil v nastaveném čase do hry i obránce Martin Sus.

Záložník Erik Daniel a obránce Filip Twardzik odehráli celé utkání za Ružomberok proti Slovanu Bratislava. Mužstvo kouče Davida Holoubka však tentokrát vyšlo naprázdno a prohrálo doma 0:2.

Major League Soccer


Bořek Dočkal nastoupil v základní sestavě Philadelphie Union a strávil na hřišti 88 minut, pak byl vystřídán. Jeho tým porazil New York City 2:0. Philadelphia vyhrála třetí z posledních čtyř utkání a poskočila na pozice, které znamenají postup do play-off.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (76)

Přidat komentář
havrys99

Ondášek do repre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Euphael

Reagovat
diastan

Vaclík, Pavlenka Škoda, že je to jediná pozice, kterou jsme schopni v repre konkurovat

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Gebre/Kadeř taky

Reagovat
diastan

No s hodně přivřenýma očima

Reagovat
diastan

Ale asi máš pravdu, jen jejich výkony sráží zbytek týmu.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Asi to tak bude

Reagovat
Blasphemer

Řekl bych, že i ten střed zálohy máme dost na úrovni. Darida, Jankto a Barák jsou dobří hráči, z toho poslední dva jmenovaní mají všechno teprve před sebou. Akorát je škoda, že nemáme trenéra, který to neumí poskládat tak, aby všichni hráli v základu na svých postech a fungovalo to.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bych skončil u toho, že nemáme trenéra.

Reagovat
Blasphemer

Chyba je přece v hráčích a ne v trenérovi!!&!&!&&&!!!!

Reagovat
wesleyborland

Chyba je v FAČR

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrajou srdíčkem prostě.

Reagovat
meno

-------------------------Pavelnka-----------------------------

Kadeř----------Simič-------------Jamelka-----------Novák

--------------------------Souček------------------------------

-------------Darida--------------------Barák-----------------

Dočkal-------------------------------------------------Jankto

-------------------------Schick--------------------------------

Lavička trenér

Reagovat
pajka-juve

Darida momentálně těžko. Na jeho místo posunout Baráka, místo něj Jankto a na křídlo dát hráče co to křídlo opravdu hraje. Jankto na křídle zahrát dokáže, ale je to na něj moc vepředu. Mnohem lépe mu jde hrát středního záložníka nalevo a z té pozice to táhnout dopředu po lajně jako "falešné křídlo".

Reagovat
meno

Darida je hráč, kterej z téhle sestavy hraje nejdýl a nejpravidelněji v dobré lize za celkem dobrý tým. Takže by měl mít téměř automaticky hrát základ s kapitánskou páskou...

A Jankto na křídle, protože nevím koho jiného. Možná Zmrhal, ale to je na pováženou. Teoreticky Bořil kdyby měl nějakou echt repre formu. Stáhnout tam Nováka a LO nechat hrát Gebreho

Reagovat
pajka-juve

Já to myslel tak, že teď nehraje/nehrál kvůli zranění a neabsolvoval příprav.u Nebude rozehraný a tak. Jinak tam samozřejmě patří.

Reagovat
meno

Každopádně se shodneme, že máme tým, který má na to hrát mnohem lepší fotbal než hraje teď.

Reagovat
Snatus

Simič, to snad ne.

Reagovat
meno

Musíš to stavět na mladých hráčích. On v U21 prokázal, že obranu si seřídit dokáže.

Reagovat
Snatus

Dokud nebude hrát dospělý fotbal, tak se nemáme o čem bavit. Tyhle predikce jsou úplná píčovina.

Reagovat
TheMally11

Schick

Reagovat
meno

Nebuď čůrák, dík.

Reagovat
smazaný uživatel

rekl bych, ze i ten utok my kvalitu, schick + vydra + krmelec s tim se da pracovat

Reagovat
Azazelo RD

Z toho má potenciál kvalitního útočníka jen Schick. Jinak takové útočníky jako Vydra, Krmelec má každá průměrná či podprůměrná repre.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jde rict i o tech janktech a baracich..

Reagovat
Azazelo RD

Taky že ano. Navíc ti jsou dost přeceňovaní, jelikož jejich prosazení se v Serii A je spíše důsledkem úpadku kvality soutěže, než zvýšení kvality českých hráčů. Ale potenciál v nich je.

Reagovat
TheMally11

Schick je něco víc jo?

Reagovat
Azazelo RD

A není? Vydra zatím neukázal na vyšší úrovni vůbec nic. Krmenčík to samé, jeho přednost je jen důraz.

Reagovat
jany kozak

okrem nas

Reagovat
smazaný uživatel

Souček..

Reagovat
smazaný uživatel

eště Koubek

Reagovat
dinss

Nesouhlasím. Sestava repre by šla poskládat konkurenceschopně ale dokud tomu bude šéfovat fantomas tak nemáme šanci. Ona disciplína a kondice na Evropu nestačí.

Reagovat
forma

Zlámal

Reagovat
wyqinac

ten posledni zakrok luxusni

Reagovat
TheMally11

Spíš luxusní kiks útočníka ... vždyť ho jen trefil

Reagovat
mayday

Tak přemisťoval se a byl trefenej, to je fakt, ale i to je zákrok.

Reagovat
forma

Reagovat
forma

Reagovat
ladyboy arsenal

Skotsko pro něho ideál, tam bude brzo za boha

Reagovat
smazaný uživatel

Dočkal 2 asistence. To tam chybí.

Reagovat
Counter

José Mourinho aims to earn a '15-year' stay at Manchester United.

❤️

Reagovat
smazaný uživatel

Neprežije sezónu

Reagovat
Busby babes

tos vzal kde proboha?

Reagovat
Busby babes

aha, klasika Counter.

Reagovat
Counter

V čem klasika?

Reagovat
smazaný uživatel

Prekroucena citace.

Reagovat
Counter

Zkopíroval jsem titulek z Guardianu.

Reagovat
Busby babes

predpokladam, zes testoval ten smajlik? Coz jsem v tu chvili nevedel, takze jsem myslel, zes narazil na tu citaci a dal ji bez te omacky okolo...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, rok starej bulvární titulek. Slušná křeč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Největší fanoušek MU (a Tottenhamu) ❤️

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Hah, zkušeně sis pro ten kiwwiho paleček došel.

Reagovat
kiwwi

skor ty si si skusene dosiel pre jeho (alebo moj keby ma nepredbehol) koment

Reagovat
Counter

Však o to právě jde, tvé reakce na mě jsou už na úrovni Mourinhova pozápasového binga.

Reagovat
kiwwi

takze ziadna sebareflexia z tvojej strany...to sa dalo cakat

Reagovat
Counter

Když mě upozorníš, že jsem v něčem udělal chybu, nemám problém ji uznat.

Reagovat
kiwwi

to, ze sa odbavujes na United alebo Spurs nie je chyba, len cosi ako komplex alebo jesitnost

Reagovat
13

Kdybyste se tu neprezentovali celé roky jako dementi, tak vám to counter nebude dávat sežrat.

Reagovat
smazaný uživatel

♥(pokus)

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak v pohode ♥ > ❤️

Reagovat
JessePinkman

Ondrášek.. Jen tak dál Kobra.

Reagovat
niflheim

Boha ten Raiola je taková špína...

Reagovat
Hokaido

Appie Nouri, who’s been in a coma for over a year, woke up and started to communicate with his family.

Reagovat
AC.Milan

Zlámal

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Whitemedia

Vitesse si vypůjčilo Ødegaarda

se nám Real sere do naší farmy

Reagovat
Greny

By mohl trener dostat prikaz ze bude jen sedet

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, už dlouho jsme neměli hráče v Německe, španělske, italské, francouzské i anglické lize ne? Jen by to teda chtělo aby ti hráči hráli důležitou roli i v těch top týmech..

Reagovat
czech_mira

Buďme rádi i za tohle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele