Bundesliga - souhrn 9. kola

18.10.2013, 22:26, aktualizováno 20.10.2013, 19:28
Komentáře a souhrny
Bayern smetl Mainz a vrátil se do čela tabulky před Leverkusen, ten znovu předskočila i Borussia Dortmund. Branka Václava Kadlece nakonec znamenala pro Frankfurt jenom bod z duelu s Norimberkem, Schalke utrhlo tři body v Braunschweigu, Hertha zdolala Mönchengladbach, Wolfsburg veze body z Augsburgu.

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 1:2

20.10.2013 17:30

Góly: 10. Tobias Werner - 35. Maximilian Arnold, 42. Luiz Gustavo

Trápící se Wolfsburg si ani na půdě SGL Areny nevedl zrovna dvakrát přesvědčivě, ovšem ještě do přestávky zvládl otočit nepříznivý stav a nakonec těsné vedení přetavil ve vytoužené vítězství, které VfL posouvá blíže k pohárovým příčkám.

Svěřenci Markuse Weinzierla opět před vlastními fanoušky na nic nečekali a hned od první minuty se pustili s chutí do ofenzivy. Werner po chvíli oslovil ve vápně Halila Altintopa, ten však skvěle reagujícího Benaglia nepřekonal! Hned vzápětí mohl přijít trest, ovšem Olić na zadní tyči pro změnu nedokázal usměrnit mičudu do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

Po deseti minutách už se ale švábští Bavoři po zásluze dočkali: Werner rozjel akci, Altintop sice na Benaglia recept nenašel, Ostrzolek z ofsajdu rovněž neuspěl, ovšem z druhé vlny dobíhající Werner už jednoduše balón do sítě protlačil - 1:0! Ten samý hráč mohl zanedlouho udeřit podruhé, ale po Hahnově pasu nedokázal ideálně trefit míč a Benaglio tak zůstal bez práce.

Die Wölfe se však postupem času čím dál více zapojovali do hry, avšak k ohrožení soupeřovy branky se stále ne a ne prosadit. To víceméně platilo i o standardní situaci, po které pálil Diego, ovšem prostor branky výrazně přestřelil. U všeho podstatného byl z domácího pohledu Tobias Werner, který nejdříve jen těsně minul pobídku od Hahna a posléze jeho pas nevyužil Altintop. Na druhé straně pak Diego předal míč Arnoldovi, který nezaváhal ani na minutu a přesnou střelou k levé tyči překonal Manningera - 1:1. Tři minuty před pauzou byl výsledek z ničeho nic otočený: Rodríguez ze standardky našel hlavu Luize Gustava, který překonal Manningera - 1:2.

Krátce po změně stran měl Rodríguez před sebou další volný přímý kop, který tentokráte zakončil přímo na branku, ovšem rakouský brankář byl u své levé tyče nachystaný a kulatý nesmysl vytěsnil do bezpečí! Nadějnou možnost měl také Ochs, ale z těžkého úhlu nedokázal nalézt prostor branky. To už sice zvládl Naldo, jeho přízemní snahu však pohodlně lapil Manninger.

Domácí ekipa se nadále snažila diktovat tempo hry, ovšem už zdaleka se nedostávala k ohrožení soupeřovy branky s takovou lehkostí jako během prvních čtyřiceti pěti minut. Zoufalou snahu Augsburgu mohl sedm minut před koncem řádné hrací doby ukončit Diego, ovšem z úhlu na Manningera nevyzrál! FCA už se do žádné další nebezpečné šance nedostalo.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfB Stuttgart 3:3

20.10.2013 15:30

Góly: 22. Pierre-Michel Lasogga, 56. Maximilian Beister, 67. Rafael van der Vaart - 3. Alexandru Maxim, 38. Christian Gentner, 64. Johan Djourou (vl.)

Hodně zajímavý zápas byl k vidění na severu Německa, kde domácí HSV proti Stuttgartu hned třikrát prohrávalo, ovšem pokaždé zvládlo srovnat krok a výsledkem tak je remíza 3:3, která však ani pro jeden tým nic podstatného neřeší.

Druhý nejčastěji se opakující bundesligový duel (po derby Hamburku s Werderem) začal opravdu zhurta: Maxim si vyměnil kulatý nesmysl s Ibiševičem a následně pohotovým zakončením již ve třetí minutě otevřel skóre - 0:1. Od tohoto momentu Rothosen výrazně zvýšili aktivitu, přesto však mohlo znovu udeřit na opačné straně, ale Ibišević svým pokusem branku minul!

Takřka vzápětí z hranice šestnáctky natáhl Çalhanoğlu, Kirschbaum ovšem jeho pokus zneškodnil a dobíhajícímu van der Vaartovi už bylo poté zapískáno ofsajdové postavení. Neutuchající ofenzivní snažení však přece jen přineslo zaslouženou odměnu: Kvist hned dvakrát zachyboval, čehož sice nejdříve nevyužil Çalhanoğlu, ale Arslan následně oslovil Lasoggu, jenž svým pátým ligovým gólem vyrovnal na 1:1. Oboustranně živý fotbal pokračoval i nadále, avšak mnoha zajímavých šancí jsme se nedočkali, mičuda se nejvíce ze všeho pohybovala uprostřed hřiště.

Ještě do pauzy však bylo HSV opět ve skluzu. Tentokráte pro změnu rozehrál volný přímý kop z hloubi pole Maxim a hlavičkující Gentner nechytatelně usměrnil balón ke vzdálenější tyči - 1:2! Pro přístavní celek však mohlo být ještě hůře, ovšem Ibišević nejprve ve skluzu nedokázal mezi tři tyče usměrnit pas Traorého, aby za další dvě minuty hlavou přestřelil po vyražené ráně od Boky, ale tato možnost bosenského snajpra ani mrzet nemusela, neboť byl pískán ofsajd.

Bert van Marwijk se rozhodl do druhého dějství poslat také Maximiliana Beistera, který na trávníku nahradil nevýrazného Jacquese Zouu. A tato změna se později ukázala jako skvělá volba. Ještě předtím však van der Vaart ze standardky našel hlavu Westermanna, ten ale nenašel prostor ohraničený třemi tyčemi. Vzápětí však po další rychlé akci Jansen oslovil právě čerstvého Beistera, jenž z bezprostřední blízkosti srovnal na 2:2. A domácí tlak ještě stupňovali...

...van der Vaart neváhal zkusit štěstí z více než třiceti metrů a jen těsně ze standardky branku nenašel. Následně měl nizozemský kapitán hned dvě nadějné možnosti po rohových kopech Çalhanoğlua, ovšem ani jednou nedokázal propasírovat mičudu do sítě a nepodařilo se to ani Lasoggovi, před kterým doslova za minutu dvanáct zasáhl dobře postavený Gotoku Sakai!

Hrálo se nahoru dolu a zaplněná Imtech Arena se rozhodně bavila. To platilo i pro další akci Švábů, po které Traoré hledal nabíhajícího Ibiševiče, před ním však Djourou trefil balón tak precizně, že se mohl následně už jenom dívat, jak se třepetá v síti - 2:3. Hamburské smutnění však nemělo dlouhého trvání: Beister vrátil pod sebe na van der Vaarta, který se s míčem zbytečně nepáral a nekompromisně do protipohybu Kirschbauma opět vyrovnal na 3:3!

Domácí strana měla i nadále více ze hry a to mohl hned dvakrát dokumentovat Çalhanoğlu, ovšem nejdříve odvážným zakončením branku nenašel a posléze dokázal jeho přízemní střelu vytěsnit Kirschbaum! Závěrečné minuty už poté nabídly jen červenou kartu pro Rüdigera, který byl po zásluze odměněn za ostrý a hlavně zbytečný zákrok pěstí na van der Vaarta.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 1:0

19.10.2013 18:30

Góly: 36. Adrián Ramos

Skvostná podzimní jízda Herthy BSC napsala další pokračování, tradiční celek na Olympiastadionu zásluhou Adriána Ramose porazil Mönchengladbach a zůstává na pohárových místech. Lucien Favre a Raffael se tak z Berlína vracejí s prázdnou.

Obě strany od samého začátku dávaly jasně najevo, že chtějí hrát kupředu a diváci se tak rozhodně nenudili. Die Fohlen měli zpočátku navrch ve středu pole, díky čemuž se během úvodních minut dostali do zajímavých pozic Raffael, Arango a Kruse, ovšem Stará dáma tyto možnosti přečkala a následně z takticky svázaného poločasu vyšla jako vítěz: Skjelbred posadil ze standardky míč na hlavu Ramose, který ho nekompromisně uklidil na místo určení - 1:0!

Celek z Dolního Porýní od této chvíle logicky zavelel k větší aktivitě, což se na hrací ploše záhy projevilo, ovšem k výraznějším příležitostem to pro Gladbach tak jako tak nevedlo. Pověstnou výjimku tvořila skvělá individuální akce Kruseho, ale Kraft jeho povedenou ránu zneškodnil!

Jos Luhukay po obrátce svým ovečkám naordinoval více defenzivních povinností, ovšem hostující ekipa se stále jen velmi obtížně prokousávala hustým obranným valem Herthy, která navíc hrozila z rychlých kontrů. Jeden takový měl po chybě při rozehrávce před sebou rychlý Allagui, ovšem tváří v tvář na ter Stegena recept nenašel! Protějšek na lavičce Hříbat reagoval během tří minut hned třemi změnami (do hry postupně dorazili Hrgota, Younes a de Jong), ovšem ani to nemělo kýžený efekt a Borussia už si do statistik zapsala jen červenou kartu pro Martina Stranzla.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Norimberk 1:1

19.10.2013 15:30

Góly: 50. Václav Kadlec - 86. Josip Drmić

Fotbalisté Frankfurtu nedokázali ani po delší pauze zvítězit a v souboji s Norimberkem si do tabulky připsali pouze bod. Přitom do vedení šli pět minut po přestávce zásluhou českého útočníka Václav Kadlece, jenže hosté v závěru zabrali a čtyři minuty před koncem nakonec vyrovnali na konečných 1:1. Domácí se zatím posunuli na jedenácté místo s deseti body, hosté na první výhru v lize stále čekají a se šesti body zůstávají na šestnácté pozici.

Václav Kadlec nakonec odehrál celý zápas, na druhé straně byl na hřišti celých devadesát minut Adam Hloušek. Útočník Tomáš Pekhart byl vystřídán v 78. minutě. Domácí mohli jít do vedení po pěti minutách hry, kdy utekl obraně hostů Aigner a naskočil si na dlouhý pas, proti jeho hlavičce skvěle zasáhl gólman Schäfer. Poté se hra vyrovnala a v úvodní půlhodině už žádná další příležitost k vidění nebyla, pouze Pekhart ve 26. minutě dostal žlutou kartu.

Ihned na to pálil velmi nebezpečně Barnetta, který přesně mířil k pravé tyči. Schäfer se i tentokráte vytasil se skvělým zákrokem a odvrátil balón na rohový kop. Ještě před přestávkou mohl skórovat Kadlec. Po centru Zambrana se dostal k hlavičkovému pokusu Meier a snažil se najít před prázdnou brankou právě českého útočníka, kterému chyběl ke skórování do prázdné branky opravdu jen malý krůček.

Kadlec se přeci jen dočkal v 50. minutě. Po přesné a načasované přihrávce Meiera si jedenadvacetiletý hráč zpracoval míč a nekompromisně pokořil Schäfera - 1:0. Od tohoto momentu domácí polevili v útočné aktivitě a do konce zápasu si nevytvořili jedinou vážnější možnost. Po hodině hry mohl vyrovnat na druhé straně Stark a svou tvrdou bombou nedal Trappovi šanci, jenže balón nakonec orazítkoval pouze břevno.

Hosté poté dlouhou nemohli najít recept na obranu Eintrachtu, jenže nakonec potrestali jeho velkou pasivitu. V 86. minutě Mak přistrčil balón na střídajícího Josipa Drmiće. Ten elegantně obešel brankáře Trappa a s přehledem zakončil, ani kapitán Jung ve skluzu nezabránil míči přejít brankovou čáru. O dvě minuty mohlo být v hostujícím táboře ještě hůře, avšak precizním zákrokem zasáhl Trapp proti střele Pinoly a stav zápasu se tak už nezměnil.

Více informací k zápasu

Eintracht Braunschweig - Schalke 04 2:3

19.10.2013 15:30

Góly: 20. Orhan Ademi, 59. Karim Bellarabi - 29. Max Meyer, 65. Leon Goretzka, 90+1. Roman Neustädter

Braunschweig v minulém kole zaznamenal svou první výhru v sezoně na hřišti rivala z Wolfsburgu, a dnes se zdálo, že se mu povede poprvé uspět i před vlastním publikem - proti Schalke dvakrát vedl, ale nakonec prohrál 2:3.

Když Orhan Ademi po dvaceti minutách otevíral skóre, bylo to letos poprvé, kdy šel Eintracht do vedení; domácí radost však dlouho nevydržela, jelikož Max Meyer vyrovnával už za deset minut. Po pauze pak navrátil domácím naděje Karim Bellarabi, ale odpověď Leona Goretzky byla tentokrát ještě rychlejší. Výhru Königsblauen pak zařídil Roman Neustadter v nastaveném čase.

Hostujícímu kouči Jensi Kellerovi scházeli díky zraněním hned tři klíčoví hráči, což se na hře Schalke projevovalo - Braunschweig, pevně odhodlán potěšit ochozy premiérovou domácí výhrou, zahrozili už na začátku utkání, ale Ademi v osmé minutě nebyl dostatečně rychlý a Benedikt Höwedes se tak k míči dostal dřív.

Souboj těchto dvou borců vyzněl opačně ve 20. minutě - Ademi se dostal až před gólmana Fährmanna, který zaskakoval za zraněného Tima Hildebranda, a střelou mezi jeho nohy vystřelil Eintrachtu vedení. Fährmannův protějšek Daniel Davari pak byl tím, kdo vrátil zápas zpět na začátek; jeho chyba při bránění rohového kopu poskytla Meyerovi ideální příležitost k vyrovnání.

Marodka Schalke se poté rozrostla o Marco Högera, který se s poraněným kolenem přidal k Boatengovi, Huntelaarovi a Jonesovi - a po hodině hry bylo ještě hůře, když Mirko Boland, který hrál coby junior právě ve Schalke, vyslal do šance Bellarabiho, jemuž následně stačilo obehrát Felipe Santanu a zamířit přesně do vzdálenějšího rohu branky.

Schalke odpovědělo po pouhých šesti minutách - Goretzka, který v první půli nahradil zraněného Högera, využil zmatku v domácí defenzivě a zblízka vyrovnal na 2:2. Otevřený a atraktivní zápas se v závěru mohl překlenout na jakoukoliv stranu, štěstí se však nakonec přiklonilo na stranu Königsblauen - střely Juliana Draxlera a Christiana Fuchse ještě domácí obrana zblokovala, ale míč se nakonec odrazil k Neustädterovi, který už nezaváhal.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 0:0

19.10.2013 15:30

Góly: -

Ač se to zdá neuvěřitelné, teprve v 9. kole se urodila první bundesligová bezbranková remíza sezony - v Brémách se o ni postarali fotbalisté tamního Werderu a Freiburgu.

Nutno ovšem říci, že výsledek 0:0 zápasu slušel - ani jeden z týmů nedokázal získat převahu, oba postrádaly patřičnou herní invenci a odhodlanost něco změnit. Pokud by ovšem někdo měl urvat tři body, byl by to Freiburg, který prostřednictvím Matthiase Gintera nastřelil břevno.

Pro hosty jde o už pátou remízu v sezoně, a ačkoliv bod z Brém rozhodně není špatným výsledkem, na vítězství svěřenci Christiana Streicha stále čekají. Ani Werder nemůže být spokojený - drží se sice na dostřel pohárovým pozicím, ale fanoušci na Weserstadionu zřejmě příliš nejásají, neboť dnešnímu zápasu předcházela remíza s Norimberkem a prohra 0:3 s Frankfurtem.

Hostující kouč Robin Dutt, který si udělal jméno právě ve Freiburgu (a právě odtud si přivedl defenzivního záložníka Cédrica Makiadiho), zpočátku ukazoval, že soupeře dobře zná - Werder měl lepší start do utkání a Clemens Fritz s Admirem Mehmedim zaznamenali nadějné střelecké pokusy, a brzy se poprvé ukázal i gólman Freiburgu Oliver Baumann, který zlikvidoval šanci Nilse Petersena.

Baumann si poradil i proti Aaronu Huntovi, zatímco Sebastian Mielitz na druhé straně musel být ve střehu při akci jmenovce Sebastiana Freise. Ginter, jehož branka znamenala výhru Freiburgu v posledním vzájemném utkání, následně hlavičkou z bezprostřední blízkosti nastřelil brankovou konstrukci, čímž byla remíza de facto zpečetěna - v závěrečné šanci pak ještě selhal Petersena, který v souboji jeden na jednoho nepřelstil Baumanna.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 4:1

19.10.2013 15:30

Góly: 50. Arjen Robben, 52. Thomas Müller, 69. Mario Mandžukić, 82. Thomas Müller (pen.) - 44. Shawn Parker

Favorizovaný Bayern sice v poločase doma překvapivě prohrával s Mainzem 0:1, ve druhé půli však zabral a čtyřmi brankami nepřipustil žádné drama. Mnichovští se tak vrátili na první příčku tabulky.

Mainz měl vlastně jedinou skutečnou gólovku v celém zápase - Shawn Parker ji však těsně před koncem prvního poločasu proměnil, a Guardiolův tým tak musel dotahovat. To se povedlo ve velkém stylu - nejprve Arjen Robben s Thomasem Müllerem otočili v průběhu pouhých dvou minut, poté pak ještě pojistil výhru Mandžukić a svojí druhou brankou Müller (mladý reprezentant mířil přesně tentokrát z pokutového kopu).

Kouč Mainzu Thomas Tuchel před několika lety vtipkoval, že jeho svěřenci by na Bayernu museli před vlastní bránou zaparkovat týmový autobus. Tentokrát však k ničemu takovému nedošlo, ačkoliv hosté pochopitelně především bránili a zdržovali se zhusta za míčem; Bayern tak měl místy dokonce osmdesátiprocentní držení míče, pevná obrana Mainzu však držela.

Domácím chyběla špetka kreativity k tomu, aby se probili přes zahuštěnou defenzivní řadu soupeře; Guardiolovy šiky byly navíc oslabeny o zraněného stopera Danteho, a než katalánský kouč stihnul zareagovat, Mainz dokonale využil situace, když Jerome Boateng nedokázal zachytit dlouhý pas na Parkera, který zkušeně obešel brankáře Neuera a ve 44. minutě šokoval mnichovské fanoušky vedoucím gólem.

Domácí odpověď byla rázná - beka Rafinhu na hřišti o pauze vystřídal Mario Götze, čímž Bayern de facto rezignoval na defenzivu. Drtivá převaha v držení míče a absolutní nadvláda nad děním na hřišti nicméně dokázaly výrazné riziko tohoto kroku perfektně eliminovat - Götzeho první dotyk s míčem vyústil v pas na Robbena, který si přehodil balon na levačku a napálil jej přesně do vzdálenějšího rohu klece, kterou hájil náhradník Christian Wetklo.

O dvě minuty později už domácí vedli, když si Mandžukić s Robbenem několikrát narazili a míč se nakonec dostal až k Müllerovi, který byl ve vápně neomylný. Götzeho vliv byl následně patrný i u třetí branky - byl to právě on, kdo přízemním pasem z pravé strany našel nehlídaného Mandžukiće, který přesnou ránou z penaltového prostoru definitivně stvrdil mnichovské vítězství.

Finální tečku za konečným debaklem pak osm minut před koncem napsal Thomas Müller, ale neobešlo se to bez diskusí - Bastian Schweinsteiger si pro svoji penaltu vyloženě došel, což se hostům příliš nelíbilo. Fakt, že si míč postavil právě Müller, zase příliš nevoněl Robbenovi; výsledná střela však měla gólové parametry.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hannover 96 1:0

19.10.2013 15:30

Góly: 4. Marco Reus (pen.)

Odpověď na porážku z ostře sledovaného utkání na půdě Mönchengladbachu se BVB povedla, když zásluhou proměněné penalty Marca Reuse porazila H96. Hosté tím jen potvrdili venkovní bezradnost...

Místo distancovaného Matse Hummelse podle očekávání ve stoperské dvojici zaujal Sokratis, jenž se tak na trávníku potkal i s trojicí Bender - Sahin - Reus, kteří shodně během reprezentační přestávky léčili zdravotní problémy, ovšem nakonec se stačili dát dohromady.

To hostující kormidelník Mirko Slomka, jehož barvám se ve Vestfálsku dlouhodobě nedaří bodovat, udělal oproti remíze s Herthou (1:1) dvě změny: Jana Schlaudraffa s Didierem Ya Konanem vystřídali přeci jenom o poznání defenzivněji ladění hráči Salif Sané a Edgar Prib.

Schwarzgelb se nerozpakovali a hned od prvního uvedení míče do hry na svého protivníka vletěli, zajímavou standardku rozehrál Mchitarjan, ovšem na Zielera si nepřišel. Hned z další akce však Reus oslovil Durma, jehož ve vymezeném prostoru nedovoleně zastavil Hiroki Sakai a rozhodčí Gagelmann ukázal na penaltu! Mičudu si vzal Reus a bez problémů zavěsil - 1:0.

Tou dobou bylo BVB "na koni" a hostující družina se nemohla výrazněji prosadit. Po rohovém kopu se do odraženého míče z dálky opřel Durm, ale prostor ohraničený třemi tyčemi tak jako tak nenašel. A rázem mohlo být pořádně horko před druhou brankou, avšak Sobiechova střela nemohla přidělat Weidenfellerovi další vrásky na čele. Tempo hry postupem času upadalo... Mchitarjan po další kombinaci rozdal do strany na Reuse, jeho pokus se však mezi tři tyče nevměstnal. Následný rohový kop si na přední tyči našel Subotić, ani ten ale branku výrazněji neohrozil.

Po půlhodině hry mohl z ničeho nic po standardce přidat kýženou druhou trefu opět Reus, tentokráte ovšem z volného přímého kopu našel jen připraveného strážce hannoverské branky. 96ky nadále působily nemastným a neslaným dojmem a během nastavení mohl přijít trest: Sahin natáhl zpoza vápna, Zieler jeho projektil vyrazil, avšak Lewandowski na balón nedosáhl.

Ve stejném duchu se plynule navázalo i po obrátce. Větší aktivitu dolnosaského mužstva dokumentoval Sobiech, ovšem jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Záhy Lewandowski našel Mchitarjana, ten neváhal a okamžitě vystřelil, ovšem jeho ránu zpoza vápna Zieler vyrazil a z následného rohu neuspěl odvážným pokusem z první Bender! To mohlo vzápětí BVB mrzet dvojnásobně, když z ničeho nic po rychlém kontru napřáhl Prib, jeho projektil z úhlu ale dokázal Weidenfeller zneškodnit! 96ky však jasně naznačily, že se nevzdají bez boje...

...tento fakt jen dokumentoval odvážným pokusem Andreasen, který však tři tyče neohrozil a Sokratis musel za minutu dvanáct "hasit" požár před dvojicí Huszti - Sobiech. Odpověď přišla po dalším ze série dobře zahraných rohů od Nuriho Sahina, avšak Lewandowski zamířil hlavou nad břevno Zielerovy svatyně. Kýžené vyrovnání však doslova viselo ve vzduchu.

Devět minut před koncem mohl 96ky vykoupit střídající Kadah, ovšem stejně jako většina spoluhráčů si vylámal zuby na bezchybném Weidenfellerovi! Nadějně vyhlížející protiútok následně Schieber do zdárného konce nedotáhl a skóre se tím pádem již neměnilo.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:2

18.10.2013 20:30

Góly: 88. Sven Schipplock - 26. Sidney Sam, 70. Stefan Kießling

Fotbalisté Leverkusenu dokázali zvítězit na půdě Hoffenheimu, i když se v závěru museli o náskok strachovat, a prozatím se dostali do čela tabulky s dvaadvaceti body. Druhý gól hostů však neměl v žádném případě platit, míč se totiž do branky dostal dírou v boční síti. TSG v závěru přitlačilo, neproměnilo penaltu a dvě minuty před koncem snížilo. Jenže to bylo pozdě a Hoffenheim tak zůstává na desátém místě.

Domácí mohli jít do vedení již po deseti minutách. K přímému volnému kopu se postavil Salihović a perfektně obstřelil zeď, brankář Leno vůbec nereagoval. Nicméně na brankové čáře brilantně zasáhl Wollscheid a odkopl balón. Po čtvrthodině hry zahrozili na druhé straně hosté. Po krásné přízemní kombinaci se před gólmanem Casteelsem ocitl Rolfes a z bezprostřední blízkosti ho nedokázal překonat.

Ve 20. minutě byli blízko vedení znovu domácí. Modeste po výborné přízemní souhře stál také tváří v tvář Lenovi, jenže hostujícího strážce též nepřekonal. Vedoucí gól vsítili hosté o šest minut později zásluhou Sidneyho Sama. Po rychlém brejku se dostal k míči právě Sam a přesnou přízemní střelou pokořil bezmocného Casteelse - 0:1. Hoffenheim mohl vyrovnat necelých pět minut před přestávkou.

Na pravé straně po další nádherné kombinaci pálil nebezpečně Kevin Volland, jenže rozvlnil pouze boční síť. Další nebezpečná akce byla k vidění až po pauze po necelé hodině. Castro precizní přihrávkou vybídl ke skórování Stefan Kießlinga, ten však do branky míč neprocpal. Ihned na to pálil velmi tvrdě aktivní Castro, brankář Casteels dokázal jeho pokus odvrátit na rohový kop.

V 70. minutě se urodila velmi zvláštní situace. Po rohu hlavičkoval Kießling a míč skončil k překvapení všech v brance domácích. Podle opakovaných záběrů se míč evidentně za záda Casteelse dostal z boku, kde byla díra a gól neměl platit, hlavní rozhodčí ho ale nepochopitelně uznal. Poté sice nechal pořadatelskou službou síť opravit, to již domácím nebylo co platné.

V 83. minutě byla na druhé straně odpískána penalta a domácí mohli snížit, jenže Roberta Firmina brankář Leno vychytal, následně autor penalty poslal míč jen do tyče a po dalším odrazu se míč od stejné tyče odrazil zpět do pole. Ihned na to mohl snížit Modeste, jenže proti jeho samotnému úniku fantasticky zakročil Leno. Hoffenheim dokázal snížit v 88. minutě díky Svenu Schipplockovi, který hlavou skóroval na zadní tyči, i tak domácí i díky neregulérnímu gólu nakonec nezískali ani bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov972019:423
2.Borussia Dortmund971122:722
3.Bayer Leverkusen971120:922
4.Hertha BSC943215:915
5.Schalke 04942317:1914
6.Borussia Mönchengladbach941419:1413
7.Hannover 96941411:1213
8.VfB Stuttgart933319:1312
9.VfL Wolfsburg940511:1212
10.Werder Brémy93339:1212
11.TSG Hoffenheim924321:2210
12.Eintracht Frankfurt924312:1410
13.FC Augsburg931510:1710
14.1. FSV Mainz 05931513:2110
15.Hamburger SV923420:229
16.1. FC Norimberk906310:186
17.SC Freiburg90549:185
18.Eintracht Braunschweig91177:214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (160)

Přidat komentář
dantetomas

je na case, aby sa video stalo vo futbale povinnou vybavou... aj ked toto mal rozhodca jednoznacne vidiet...

Reagovat
db18

...stačí ocelové sítě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exot12

stačí sa pozrieť na postavenie rozhodcu, on stál dobre a toto musel vidieť, pokiaľ sa v tom momente nepozrel inam, ale za toto by si nemal zapískať niekoľko mesiacov!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to čo sme dnes videli v zápase Hoffenheim - Leverkusen som ešte nikdy v živote nevidel, to bola neskutočná humoreska, doslova magický zápas plný neskutočne úsmevných momentov, tak si to zhrnieme trochu:

- pre tých, kt. nesledovali streamy na nete, tak zápas začal až v 28.minúte, kedy Eurosport 2 vstúpil v priamom prenose do zápasu, keďže sa čakalo nato, kým sa neskončí zápas kočice z Dánska Caroline Wozniacki na druhotriednom tenisovom turnaji v Luxemburgu

- gól Kiesslinga v 70.minúte (http://www.youtube.com/watch?v=e64cIqth0R4), ktorý videl len hlavný rozhodca a diváci ešte asi ani doteraz naozaj nevedia či gól platil a kade prešiel, komentátori najprv hovorili o uznaní gólu, potom sme asi 5.minút žili tým, že gól uznaný nebol a ukazovateľ skóre so stavom 0:2 je nesprávný, nakoniec oznámili, že gól bol zrejme uznaný a stav je naozaj 0:2.

- vymyslená penalta pre Hoffenheim v 83.minúte, ktorú nepremenil Roberto Firmino a pri snahe domácich doraziť loptu do siete si hostia 2-krát nešťastne a krkolomne nastrelili žrď v priebehu sekundy a nasledovala ďalšia trma vrma v 16-stke hostí.

- gól Schipplocka na 1:2 v 88.minúte, o ktorom nikto nevedel, že je na ihrisku, teda minimálne diváci pri TV obrazovkách a komentátori o tom nevedeli, lebo to nebolo vôbec signalizované ani graficky zobrazené, čuduj sa svetu Schipplock dáva gól. (Officiálne bol na ihrisku už 18.minút, ale kto vie, dnes to bol magický večer)

Neskutočné, šialené, úžastné, magické, to čo sa dnes odohralo v zápase Hoffenheim - Leverkusen, kto videl, určite nikdy nezabudne....

Len tak mimochodom zápas sa skončil výsledkom 1:2 pre hostí z Leverkusenu. Ale kto vie....možno sa výsledok ešte zmení, mágia z Hoffenheimu dnes môže ešte zaúradovať..... Pekný večer a dobrú noc prajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhrn z fb stránky Neměcký fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18
Reagovat
stas87
Reagovat
REPLIKATOR

Na ten jsem si taky vzpomněl

Reagovat
smazaný uživatel

tak až toto je nenormalita ja som to tuším videl už ale už dávnejšie asi.... ešte skúsim nájsť to keď nejaký fanúšik dal gól spoza bránky a rozhodca to uznal

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalita tiež no, ale horšie to nieje

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=sNX0dbdFJAc Teraz nechápem, prečo nebol uznaný tento gól....?...

Reagovat
db18

Protože to byl ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, sakra

Reagovat
stas87

http://www.youtube.com/watch?v=YJUsxPeVllo

to mi vybehlo po tovojom odkaze to osm este nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

ty kokos fajný kamikadze borec alias karate kid dnes už nikdy nevieš čo čakať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten gól Kiesslinga myslel som si že taký gól sa dá dať iba vo fife

Reagovat
db18

...že by páteční předehrávky byly nudné už se taky říct nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

súhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ak je raz gol uznany nejde s tym nic spravit.. kompezoval to vymyslenou penaltou no nepomohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gol,kterej svet nevidel

Reagovat
OVi.77

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Spasitel

Tak Hoffenheim na nový štadión peniaze mal ale drobné na brankársku sieť asi neboli čo

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že Kiessling si tam tu díru před zápasem vyřezal

Reagovat
smazaný uživatel

Toto mal brankar jednoznacne chytat, jeho gol

Reagovat
Gianni27

presne!!! mal sa hodiť skrz sieť, hlupák

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fenixLFC

tak technicka sprava si moze hladat nove zamestnanie

Reagovat
aither

já si nemůžu pomoct

Reagovat
10

Kissling je docela sráč, vždyť moc dobře viděl, že to šlo vedle, což je jasně patrný z jeho reakce

Reagovat
db18

... ta reakce v originále je trochu jiná - v češtině tam nesedí detaily podle kterých by se dalo usoudit že lže...

Reagovat
godwood

Naprostej souhlas...

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba Hoffenheimu, nemaj mít díry v síti...stalo se to vše rychle, míč letí rozvlní sít a skončí v bráně.. Možná rozhodčí váhal, ale pak ho ten míč v bráně přesvědčil že to byl gol..

Reagovat
božský John

Kiessling je u me zmrd a moralni sracka. On vedel, ze to dal vedle, chytal se za hlavu a stejne nic nerekne. Snad se do ty Brazilie nepodiva

Reagovat
smazaný uživatel

Zachoval sa tak, akoby sa zachovali vsetci profesionalni futbalisti, okrem toho, mozno ani sam nevedel, ci ten gol dal alebo nie, je to okamih Nieco tam diskutoval s rozhodcom , sam sa z toho golu moc neradoval, ale samozrejme, ze konecne slovo ma rozhodca a on sa narozdiel od poskodeneho muzstva hadat do krvi nebude. Okrem toho domaci moc ani neprotestovali.

Reagovat
10
Reagovat
smazaný uživatel

Tak dobre, takmer vsetci futbalisti. Ja len reagujem na ten nezmyselny hate na Kiesslinga. Ani sam nebol presvedceny ci to bkutocne nebol gol. Lopta bola v sieti, a po hlavicke odvratil hlavu a az ked sa otocil, ju tam videl. Robi sa zmrd z nespravneho.

Reagovat
božský John

Dyt se hnedka po tom, co to proletelo vedle tyce chytil za hlavu, jak to posral. Sam videl nejlip, kam ten mic leti. Je to proste zmrd

Reagovat
smazaný uživatel

Když se na to podíváš pořádně, tak vidíš, že Kießling byl ve výskoku a viděl, že míč letí vedle, ale měl ten pohled těžký, protože před ním stále ještě Reinartz. Kolikrát se stane, že myslíš, že jde míč vedle nebo prostě nepadne tam, kam bys chtěl a on je opak pravdou. Kießling rozhodně není lhář a zmrd, sám řekl, že ho taková výhra takovým gólem netěší a že ten gól nebyl regulérní. Na hřišti to rozhodně nemohl vědět, podle všeho všechno dopodrobna viděl JAKO MY až z opakovaného záznamu v TV. Je strašně lehké soudit člověka, který byl v emocích, plném zapálení a ještě to neviděl, když my máme pohodový pohled z křesílka.

Reagovat
božský John

Ja ho proste odsuzuju. Kdyby se chytil za hlavu a pak se treba pustil, ze se zmylil jako to byva. Ale z jeho gestikulace je jasne videt, ze si je vedom toho, ze netrefil branu. To mi nikdo nevymluvi. Jeho dalsim slovum uz neverim.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť na tom videu, cos poslal, je vidět, jak se chytá za hlavu a pak pouští.

Reagovat
božský John

Nerozumime si. Myslim takovej ten moment, kdy ti vystrelej ruce nahoru a pak nic. Tady se chytil a evidentne byl nasrsnej, jak s nima machnul.

Reagovat
smazaný uživatel

My se totiž rozcházíme v tom, jestli si toho byl vědom nebo se jen domníval. Já si myslím, že se jen domníval a kvůli Reinartzovu postavení si nebyl jistý, zda to gól byl nebo ne, nicméně podle letu míče čekal, že to gól nebyl.

Reagovat
božský John

Bud jak bud, je to chyba spravce stadionu, ktera by se na takovy urovni nemela dit...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, jak se to může na takové úrovni stát a celkem také rozumím tvému názoru, byť se mi krajně (lhář, zmrd) nelíbí. Já vycházím z toho, že Kießlinga už nějaký pátek sleduji a toto mi k němu nesedí a věřím, že je z toho teď otrávený.

Mj. mě se stala podobná situace. Chytal jsem a nechal jsem si u tyčky místo asi tak zrovna na to, aby prošel míč. Hráč šel z boku a nějakým způsobem se mu to podařilo trefit přesně do té mezery. On se začal radovat, rozhodčí ale nezapískal a já jsem nevěděl, co se děje. Až pak rozhodčí přiběhl, podíval se a zeptal se: "Byl to gól?" Já jsem byl tak zmatený, že jsem řekl jenom: "Asi jo." Tak on, i když neviděl, jestli ten gól padl nebo šel bokem, jej uznal. Pak jsem v kabině dostal kartáč od spoluhráčů a trenéra, že jsem ten míč měl normálně vzít, postavit ho na odkop a dělat, že nic.

Reagovat
božský John

hehe, to je dobry. Sis tam nemel nechavat to misto!

Reagovat
JozkokozleJ

...a kvůli Reinartzovu postavení si nebyl jistý... a zrazu videl loptu v brane, pricom logika jasne vravi, ze nie je mozne, aby sa lopta prepasirovala cez siet (bez zmeny konzistencie - ta nenastala), a tak vznikli v jeho hlave pochybnosti, ktore si v priebehu 10 sekund nezvladol utriedit natolko, aby mohol jednoznacne povedat, ze to gol bol/nebol, preto Brychovi v rozhodnuti nepomohol.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, kdo by byl čekal, že v Bundeslize bude díra v síti. Ono se jen kontroluje, zda je síť správně napnutá a všude zavěšená, ale díry nikdo nekontroluje, což by se zřejmě kontrolovalo těžko. Okem to lehce přehlédneš a kdyby se to mělo kontrolovat, tak rozhodčí začnou chodit po stadionu čtvrt hodiny dopředu a stejně tak nemohou vyloučit chybu.

Reagovat
godwood

Reagovat
božský John
Reagovat
JozkokozleJ

Toto je trosku ina situacia.

V Kloseho pripade bol spor o tom, ci padol gol rukou. To musel vediet najlepsie Klose.

V Kiesslingovom pripade bol spor o tom, akym sposobom sa lopta dostala do brany. Ak mal Kiessling i len minimalnu pochybnost, nevidim dovod ho nazyvat zmrdom, resp. preco by mal byt Kiessling väcsi zmrd, nez ostatni hraci Leverkusenu, ked niektori z nich to videli trebars lepsie nez Kiessling.

Reagovat
božský John

Kdyz si zastavim video, tak videt to moh realne jen jeden z jeho spoluhracu, ten co stal pred nim. Pak jeste jeden za vapnem, ale tomu stoji ve vyhledu hrac, ostatni stoji z boku a ti to podle me videt nemohli. jinak se divim, ze si nikdo z domacich nestezoval, to klubko hracu v modrem je daleko vetsi a v momentu hlavicky a naslednyho letu mice na ten balon koukaj docela ve velkym poctu z dobry pozice. Takze to videt asi museli nebo ja nevim...

Reagovat
JozkokozleJ

Myslis toho, ktory v osudnu stotinu mozno zakryl Kiesslingovi vyhlad? Nechcem branit Kiesslinga, len on vie, ci to videl idealne alebo nie. Ale rozhodne by som jednoznacne nevylucoval, ze by Kiessling nemohol mat pochybnost (hoc minimalnu).

Reagovat
božský John

Nemyslim si, ze mu zakryl vyhled. Aspon z toho tv zaberu to tak vypada. Kdyby to trefil do brany, tak by mu to asi zakryl, ale jak to letelo vedle, tak to musel videt

Reagovat
JozkokozleJ

A trebars mas i pravdu. To vsak zrejme nikdy jednoznacne nezistime. Jedine ak Kiessling za 30 rokov napise pamäti, v ktorych sa prizna.

No a sam si nie si stopercentne isty, ze to Kiessling videl idealne (viz "Nemyslim si, ze mu zakryl vyhled. Aspon z toho tv zaberu to tak vypada."), preto by si nemal jednoznacne tvrdit, ze je Kiesslig zlosyn. Ale to uz chytam za slovicka.

Reagovat
božský John

Ok, napsal jsem to spatne. Ze vsech moznejch pohledu, ktery jsem mel moznost videt a i z jeho reakce si jsem dost jistej, ze to musel videt.

Ja nesnasim unfair hru, kdyz jsem hral ping pong, tak v souteznim zapase i na treninku jsem vzdycky priznal, kdyz souperuv uder treba jen liznul lajnu a videl jsem to jenom ja.

Reagovat
JozkokozleJ

"dost jistej"

Reagovat
božský John

Samozrejme moh mrknout nebo mit blackout, tomu prisuzuju tak pul procenta, zbylych 99,5% u me pripada na zo, ze to videl.

Reagovat
JozkokozleJ

Jasne, rozumiem ako si to myslel. Len som ta chcel ponatahovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pri hlavicke este sledoval loptu, ktora letela tesne mimo brany, chytil sa za hlavu a ked sa otocil, lopta bola za brankovou ciarou v sieti. Vsetci oslavovali, protihraci neprotestovali, rozhodca ukazoval na stredovy kruh, tak co mal vtedy robit? Skor mal pochybnosti , ci to vtedy videl spravne a aj ked tomu sam neveril , zeby to jednoznacny gol skutocne mohol byt, ale taktiez nebol presvedceny o tom, zeby ten gol nemal byt Kiessling je v tom uplne nevinne.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Stefanovo vyjádření na FB

Liebe Fans, Freunde und alle, die mir gerade schreiben.

Ich kann die Reaktionen von vielen von Euch hundertprozentig verstehen und bin selbst ganz aufgewühlt. Nach den Wiederholungen im Fernsehen sehe ich es eindeutig so: es war kein reguläres Tor. Im Spiel habe ich nach meinem Kopfball und dem Drehen des Kopfes nicht genau gesehen, ob der Ball korrekt ins Tor gegangen ist oder nicht. Irgendwie lag der Ball im Tor. Genau das habe ich auch dem Schiedsrichter gesagt. Es tut mir leid für alle Sportfans und den Verlauf des Spiels. So zu gewinnen ist natürlich nicht schön. Fairness ist wichtig für den Sport, bei uns im Verein und für mich ganz persönlich.

Reagovat
db18

...úplně něco jiného než v češtině

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bys mi to prosím přeložit? Mé znalosti němčiny totiž nejsou tak velké, takže si u některých pasáží musím pomoci Google Translatorem, který mi to hodí do češtiny. V kostce jde asi o to, že rozumí těm reakcím fanoušků, že to nebyl gól zjistil až podle TV a řekl to rozhodčímu?

Reagovat
smazaný uživatel

* do angličtiny

Reagovat
db18

Jj, liší se to ale v tom, že č. redaktoři napsali, že stál zády v bráně

a Stefan mluví pouze o tom, že už při hlavičce otáčel hlavu a v tom pohybu si nebyl jistý, co se stalo... (což pak řekl sudímu)

Reagovat
smazaný uživatel

Super, díky. Vždycky je lepší překlad od někoho, kdo ten jazyk ovládá.

Reagovat
smazaný uživatel

A to tenhle rozhodčí píska LM včera se mu to pěkně sesypalo.. větší komedii jsem dlouho neviděl, uznaný fantom gol, odpískaná penalta za čistý zákrok mimo vápno.. o Kiesslingovi radši nemluvím..

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipné. Slepý hlavní rozhodčí, asistent byl na druhé straně, ten to vidět nemohl. Je vidět, že Stefan se po střele chytil za hlavu, jakto že to nedal, pak se zatřepal míč v síti a jiní hráči Leverkusenu se začali radovat a běželi přesvědčit i zmateného Kieslinga ať dělá jako že nic. Brankář Hoffenheimu skákal po míči, nedotkl se ho a pak ho uviděl v brance, ten si myslel že ho dostal, obránci Hoffenheimu byli zřejmě duchem nepřítomni.

Reagovat
Kenneth

To sem jeste nevidel. Kazdopadne vic takovych golu proti Hoffenheimu. Ten odpad si nezaslouzi nic jineho.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, takže si zaslouží dostávat neregulerní goly? Jsi idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadalo dnes nejdříve na trapas, ale pak z toho byl parádní zápas. Mario G. ukázal co je za hráče a Bayern mu bude vyvohovat mnohem více než Dortmund, Thomas konečně střílí branky a zahrál si i Contento, prostě paráda.

Reagovat
Aldeano

Kadlec

Reagovat
stas87

tak sme ukoncil ten rekord ziadna hitparada to nebola,myslim ze sme mali o nieco väcsie sance ako hostia,nakoniec sme nemuseli mat ani ten bod keby günter v stvrtej minute nadstaveneho casu zamieril o kusok presnejsie pozdaval sa mi pilař,neodohral zly zapas,obcas to ale prilis tahal a neprihral vcas,prekvapilo ma ze sme neodpadli druhy polcas,dneska bol slabsi garcia,sbierame pravidelne body a stale mozme hrat v klude,bez nejakych velkych nervov

Reagovat
smazaný uživatel

doma remíza s předposledním a ty jsi spokojen?

Reagovat
stas87

ano,pretoze minuly rok sme sa pohybovali na miestach tesne nad zostupom a nepredvadzame nejaku skvelu hru,ved sme mohli aj prehrat v 94 minute,ja si vazim kazdeho bodu ktory uhrame

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bašty severu prostě nahoru patří...Brémy byly vždy ofenzivním klubem co dával spoustu golů...teď je to jiné a je to škoda. A o Hamburku ani nechci mluvit - kde jsou ty časy kdy jsme se s kámošem na střední popichovali kdo bude výš.

Reagovat
stas87

ked nie je material k ofenzivnej hre tak sa musi hrat odzadu...aj mne sa to prilis nepaci ale radsej budem pravidelne bodovat a snazit sa dostat aspon do stredu tabulky ako hrat prestrelky a treba vyhrat len raz za 5 kol treba 4:3...dneska uz ani nie sme nejaka prestizna adresa,na minulost sa nehra,hraci ktory by ku nam isli radsej pojdu do gladbachu,hannoveru ci wolfsburgu

u hsv je to este zlozitejsie,my sme museli osekat rozpocet zo 60 mega na 35,oni s financiami problem nemaju ale vysledky maju priblizne rovnake,nefunguje im to vo vedeniu klubu,trener asi ani nema tolko pravomoci ake by mal byt,sportovy manazer pracuje pod tlakom ktory je kolkokrat nezmyselne velky,ta osa timu je ale lepsia ako u nas len to nevedia poskladat tak aby to slapalo a pravidelne vyhravali...obom klubom v rozvoji nepomohaju ani stadiony do ktorych sa investovalo

Reagovat
JozkokozleJ

Slubny vykon od Pilara. Teda v prvom polcase, kedy dvakrat individualnou akciou podkuril Bremam. Freiburg z neho bude urcite tazit. Kazdopadne v druhom polcase mu nevyslo snad nic na co siahol, stratil asi kazdu loptu.

Reagovat
stas87

prislo mi ze v prvom polcase fritzovi spoluhraci prilis nepomahali,nevracali sa a celkovo ta prava strana bola priechodna,po polcase ale prislo zlepsenie a pilař uz si prilis nekopol,ak bude ale nadalej solovat tak ho streich posadi...keby v tom vynikal ako robben tak nepoviem pol slova,takto to obcas zazdil tym ze vcas neprihral

Reagovat
JozkokozleJ

Perfektne ho podporoval Günter. Ten musel nabehat za dva zapasy. Zial, jeho praca s loptou mi nepride az tak dobra ako u Sorga, Mujdzu a Hedenstada. V druhom polcase uz ale Pilar nebol schopny prihrat, iba soloval a stracal. Ale toto mu Streich iste vysvetli.

Reagovat
db18

Takže Pilařova klasika

...jak hrál Klaus?

Reagovat
stas87

mal tam sem tam nejaky prienik ale hra dopredu sa tahal cez lavu stranu..neviem,nechcem streichovi nejak radit ale klaus nie je moc vhodny hrac na kridlo,podla mna k tomu nema dispozicie tam hravat,jemu by sedel viac post ZM,ak by sa prehodil so schmidtom tak by na tom treba freiburg vydelal

Reagovat
JozkokozleJ

Mne sa Klaus v Bremach nepacil. V utocnych akciach som ho ani poriadne nezaznamenal. Z Fürthu som ho nasledovaneho nemal, takze ani neviem, co od neho cakat. Ale prisiel mi malo dynamicky. Nechcem to vsak hodnotit podla jedneho zapasu, ale ak sa do dalsieho zapasu neuzdravi Sorg alebo Hedenstad, skor by som na RB videl Höhna, pretoze Schmida tam je skoda. Bez jeho ofenzivy bola prava strana SCF dost bezzuba.

Reagovat
smazaný uživatel

ked s to porovnam co hral Bayern pred 2 rokmi a co hra teraz tak to je sto a jedno

Reagovat
smazaný uživatel

ty si to urcite pisal po prvom polcase co si videl zaznam coo?nezabudaj ze ty hraci boli prehadzany,druhy polcas uz to bola klasika

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem o com pises. hovorim ze to co hraje bayern teraz sa neda porovnat co hral pred dvomi rokmi

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si zase poslouchal komentátora, že? Jediný co tam bylo přeházený je to, že Lahm byl na DM ale on tam hraje ještě líp než na bekovi.. takže tvůj koment je o ničem

Reagovat
smazaný uživatel

tim chces rit, ze nejlepsi pravej bek sveta hraje lip v zaloze nez na svem postu? Nebud smesny

Reagovat
smazaný uživatel

rict

Reagovat
smazaný uživatel

sleduj zápasy a pak něco mluv. Na středu hraje prostě líp. A nepřiznají to jen zaslepenci kterým nevoní Pepeho změny.

Reagovat
smazaný uživatel

tak vtom pripade si zaslepencem prave ty, kdyz potvrzujes Guardiolovy slova o jeho aktualni pozici, nikdo nerika, ze tam hraje spatne, on je tak velky hrac, ze proste dobre hrat musi, ale pust si par zapasu, a proste nejde videt tolik jako na svem postu, jeho ofensivni vylety po lajne, golovy centry do sestnactky atd. , tohle tam proste chybi a Rafinha tohle proste nedovede, to je holej fakt

Reagovat
smazaný uživatel

absolutni souhlas nejsem fanda Bayernu ani omylem, ale objektivne musim uznat, ze at je na pozici zaloznika dobrej jak chce, tak jako pravej utocne ladenej bek, je proste famozni

Reagovat
smazaný uživatel

DM není od toho aby byl vidět. černá práce, vyhraný souboje, odebraný míče ti nic neříká?

Reagovat
smazaný uživatel

ale vzdyt tohle vsechno ja prece beru pokud sis nevsim, proto taky rikam, ze nemam nic proti tomu jak tam hraje jenze tak jako odebira mice na DM, vyhrava souboje, tak to same dela i na svem postu + jeste ktomu zaklada a pripravuje golove sance, chapes ? Zkratka o ty dve,,plus,, ma na pozici beka navrch

Reagovat
Arne

Jak Jos tuhle zálohu postaví, to jsem fakt zvědavej.

Reagovat
Arne

Jsem chtěl ty Skjelbredovy standardky zkritizovat nějakým přirovnáním k Plašilovi v repre... Ale počkal jsem a najednou z toho gól, tak radši budu mlčet.

Reagovat
jv

...pustil jsem to chvíli před gólem a vedle už jsem ho chválil, zřejmě předčasně.

Reagovat
Arne

On předtím měl dvě nebo tři standardky a všechny úplně nuzný... Ani herně to není nic extra, on v tý přední trojce je zkrátka průměr až podprůměr, vzadu vedle Hosogaie mu to svědčilo podstatně víc.

Reagovat
jv

Stejně musím říct pravdu, že mě hodně pozitivně překvapil, nečekal jsem od něho raději nic. Bral bys ho trvale?

Reagovat
Arne

Zatím se k tomu přikláním, ale záleží na penězích... A výměnou za Pierra bez doplatku ani náhodou.

Reagovat
stas87

preco si myslis ze sa lasogga uz nevrati ku vam a nezahra si za vas?ho budete chciet predat?

Reagovat
Arne

Já nevím, ale pokud zůstane Ramos, tak bude asi furt dostávat přednost on... Jos preferuje pohyblivý útočníky, co se zapojují do hry. HSV zase silný kladivo do vápna, to je Lasagne.

Reagovat
stas87

na to aby ste mali dvoch utocnikov co su priblizne rovnako dobry akurat ze spolu hravat nebudu je to luxus..kladivo do vapna mate v sandrovi nenapada ma kto by ho mohol kupit,nechcem aby posilnil hsv ale ked sa zamyslim tak by sa mohol uplatnit v SIP

Reagovat
Arne

Já jsem si vysnil, že se ukáže a za rok ho koupí BVB aspoň za osmičku. SIP je co?

Reagovat
stas87

signal-iduna park

Reagovat
Arne

Já znám jenom Westfalenstadion

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tak tak.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Třeba vám za něho pošleme Schiebera a ještě doplatek, když se pořádně ukáže. Ale je mi jasný, že byste raději brali peníze.

Reagovat
JozkokozleJ

A potom aj v druhom polcase boli jeho standardky dost slabe. Dnes snad nikto nehral nejaky nadstandard, ani Skjelbred, u ktoreho je ale pozitivne, ze beha, maka, nic nevypusta. Snad sa v nasledujucom zapase vrati na DM.

Reagovat
Arne

Tak tak, vyšla mu prakticky jenom jedna, ale aspoň že tak. Dneska to bylo dost nemastný neslaný, remízový zápas, ale tři body o to cennější. Když se podívám na los, tak ten náskok budeme potřebovat. Přes dvacet bodů za podzim se ale už dostaneme v pohodě, to je hlavní.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Daridic furt nic?

Reagovat
jv

Chce to čas.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
monty25

Měl jsem nabitý program, takže hned po konci zápasu Liverpoolu jsem zapnul Schalke v Braunschweigu... Přestože bylo Schalke víc na míči, tak se jako první bohužel prosadili domácí. Höwedes jako žáček prohrál souboj s Ademim a ten překonal Fährmanna, který po tom gólu taky určitě nemohl mít čisté svědomí (zase nechápu, proč nedostal šanci Unnerstall). Schalke mohlo brzy odpovědět, ale Aogo v jasné tutovce netrefil bránu. Přesto přišlo vyrovnání celkem brzy, když se v 29. minutě dostal k dorážce Max Meyer, kterého domácí obránci vůbec nepohlídali. Takže na obou stranách byly k vidění góly, ale dalších šancí moc nebylo...

Přiznám se, že jsem se taky díval na docela nekvalitní stream, který se ve 2. poločase ještě navíc začal sekat (a nic lepšího se mi nedařilo najít). Gól Braunschweigu na 2:1 jsem ale ještě viděl. Akci domácích zakončil Bellarabi a já už si říkal, že Schalke se s těmi absencemi asi nevypořádá. Mezitím mi přestal fungovat stream, tak jsem hledal nový. Než jsem to stačil znova nahodit, tak už to bylo 2:2. Gól jsem pak viděl v opakovačce. Střídající Goretzka se tam prosadil v takové skrumáži před bránou, když mu přímo před bránu nechtěně přihrál někdo z domácích. Hned to bylo z pohledu Schalke veselejší, ale dlouho se zdálo, že to na víc než remízu stačit nebude. Až pak se v nastavení dostal k míči Neustädter, který sice nevyslal bůhvíjakou střelu, ale spadlo to tam a Schalke to přineslo cenné tři body!

Je fajn, že Schalke po tom zpackaném úvodu sezony pokračuje ve stíhací jízdě a pomalu ale jistě stoupá tabulkou. Škoda, že je ta první trojka tak odskočená...

Reagovat
smazaný uživatel

opět souhlasím s hodnocením, Fährmann ukázal, že je jedno kdo v tý bráně je.... Nejvíc mne mrzí, že jsme takový toporný.... těžce mne náš fotbal neba. A obávám se, že to nebude jen tou marodkou.

Reagovat
M11

Hertha parada

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Pierre hezky Snad vydrží, by mohl vyhrát kanon, když zatím má z těch top střelců asi nejlepší poměr gól/minuty.

Reagovat
Arne

Na FCA se moc pěkně kouká, jen škoda, že už tam Vlčáci nemají tři kusy... Ale ten gól, nestál ten první dorážející (asi Ostzrolek) v ofsajdu?

Reagovat
jv

Podle mě jo, byl tam, ale pořádně jsem to z opakovačky neviděl.

Reagovat
Arne

Taky si myslím podle toho, v jaký pozici se vynořil v obraze... Ale režie speciálně na tohle žádnej záběr nezařadila.

Reagovat
jv

Snad na to přijde čas o pauze.

Reagovat
Arne

Přišlo? Já jsem stihl ten obrat a pak už jsem musel pryč.

Reagovat
jv

Nn, alespoň na tom streamu, kde jsem koukal.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburgu a Herthe- Za mimoriadne efektívnu výmenu Lassogu so Skjelbredom...

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha, to som nečakal, že budú tak vysoko.

Reagovat
Arne

Nebude to nadlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

správny fanoušek

Reagovat
jv

Však až na dva nebo tři zápasy máte do Vánoc docela hratelný los. Třeba S04 nebo Werderu bych se za současného rozpoložení doma rozhodně nebál, tam to bude hratelný a potom je tam ještě pár zápasů s týmy ze spodku, takže bodů můžete udělat ještě hodně. Letos navíc pod Josem prostě ty body děláte, neměl bych strach.

Reagovat
Arne

Docela hratelný los? Ten jsme měli doposud, vážně. Já už jsem si zkrátka snění odbyl a držím se při zemi, umístění okolo desátýho místa by bylo super.

Reagovat
jv

Když si odmyslím ty dva venkovní mače a Bayer, tak jo, navíc u nás jste naposledy taky vyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

No třeba zrovna se Schalke jsme nevyhráli ani nepamatuju. Každopádně pro mě byl cíl záchrana, všecko navíc je příjemný bonus

Reagovat
Arne

Tak teď máme čtyři zápasy, kde získáme maximálně dva až tři body. Tomu říkám těžkej los a nejsem sám, viz. prohlášení Jose.

Reagovat
jv

Pod ním vám právě věřím jako nikdy, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

musite porazit spagetakov a rozohdnut v pristave

Reagovat
Arne

To bude vyrovnanej zápas, žádný přehnaný obavy.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Je načase trošku přibrzdit tu jejich euforii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cudujem sa ze guardiola stale tlaci rafinhu do zakladu..nevravim ze je uplne zly ale dopredu oproti lahmovi nulovy..lahm len malokedy nakopava od ciary pred 16ku..toto spravil rafinha a mainzu visiel protiutok ..sice s pomocou boatenga, taka chyba sa nestava ani u ziakov..ale to co spravil rafinha bol zaklad tej akcie..dlhy nakop z ciary asi 15 metrov za polkou smerom do stredu pred 16ku..kde boli siesti hraci mainzu..v 45min..

nechapem ze to guardiola nevidi a stale ho tam skratka dava..neviem ci mu nedava nejake "drobne" rafinhko, kedze chce ist na MS..ale to nic nemeni na veci ze pokial sa vratia martinez a thiago pojde lahm na svoj post..

Reagovat
smazaný uživatel

malo tam byt ze dufam to nic nemeni na veci ze ak sa vratia thaigo a martinez pojde lahm na svoj post a rafinha na svoju pravidelnu sedačku na lavicke..pri vsetkej ucte k tomuto hracovi naviac zatial nema..a tym padom na MS nemoze ist..hlavne ked na tom poste bude hrat dani alves..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele