9. kolo
19.10.2013 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - Schalke 04 2:3

Braunschweig v minulém kole zaznamenal svou první výhru v sezoně na hřišti rivala z Wolfsburgu, a dnes se zdálo, že se mu povede poprvé uspět i před vlastním publikem - proti Schalke dvakrát vedl, ale nakonec prohrál 2:3.

Když Orhan Ademi po dvaceti minutách otevíral skóre, bylo to letos poprvé, kdy šel Eintracht do vedení; domácí radost však dlouho nevydržela, jelikož Max Meyer vyrovnával už za deset minut. Po pauze pak navrátil domácím naděje Karim Bellarabi, ale odpověď Leona Goretzky byla tentokrát ještě rychlejší. Výhru Königsblauen pak zařídil Roman Neustadter v nastaveném čase.

Hostujícímu kouči Jensi Kellerovi scházeli díky zraněním hned tři klíčoví hráči, což se na hře Schalke projevovalo - Braunschweig, pevně odhodlán potěšit ochozy premiérovou domácí výhrou, zahrozili už na začátku utkání, ale Ademi v osmé minutě nebyl dostatečně rychlý a Benedikt Höwedes se tak k míči dostal dřív.

Souboj těchto dvou borců vyzněl opačně ve 20. minutě - Ademi se dostal až před gólmana Fährmanna, který zaskakoval za zraněného Tima Hildebranda, a střelou mezi jeho nohy vystřelil Eintrachtu vedení. Fährmannův protějšek Daniel Davari pak byl tím, kdo vrátil zápas zpět na začátek; jeho chyba při bránění rohového kopu poskytla Meyerovi ideální příležitost k vyrovnání.

Marodka Schalke se poté rozrostla o Marco Högera, který se s poraněným kolenem přidal k Boatengovi, Huntelaarovi a Jonesovi - a po hodině hry bylo ještě hůře, když Mirko Boland, který hrál coby junior právě ve Schalke, vyslal do šance Bellarabiho, jemuž následně stačilo obehrát Felipe Santanu a zamířit přesně do vzdálenějšího rohu branky.

Schalke odpovědělo po pouhých šesti minutách - Goretzka, který v první půli nahradil zraněného Högera, využil zmatku v domácí defenzivě a zblízka vyrovnal na 2:2. Otevřený a atraktivní zápas se v závěru mohl překlenout na jakoukoliv stranu, štěstí se však nakonec přiklonilo na stranu Königsblauen - střely Juliana Draxlera a Christiana Fuchse ještě domácí obrana zblokovala, ale míč se nakonec odrazil k Neustädterovi, který už nezaváhal.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
monty25

0:2

Ty absence jsou hodně nepříjemné, ale proti poslednímu prostě musíme... S04!!!

Reagovat
smazaný uživatel

S prdele klika pro Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

z*

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že BS vyhraje, potřebuje body jako sůl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele