9. kolo
19.10.2013 15:30 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 4:1

Favorizovaný Bayern sice v poločase doma překvapivě prohrával s Mainzem 0:1, ve druhé půli však zabral a čtyřmi brankami nepřipustil žádné drama. Mnichovští se tak vrátili na první příčku tabulky.

Mainz měl vlastně jedinou skutečnou gólovku v celém zápase - Shawn Parker ji však těsně před koncem prvního poločasu proměnil, a Guardiolův tým tak musel dotahovat. To se povedlo ve velkém stylu - nejprve Arjen Robben s Thomasem Müllerem otočili v průběhu pouhých dvou minut, poté pak ještě pojistil výhru Mandžukić a svojí druhou brankou Müller (mladý reprezentant mířil přesně tentokrát z pokutového kopu).

Kouč Mainzu Thomas Tuchel před několika lety vtipkoval, že jeho svěřenci by na Bayernu museli před vlastní bránou zaparkovat týmový autobus. Tentokrát však k ničemu takovému nedošlo, ačkoliv hosté pochopitelně především bránili a zdržovali se zhusta za míčem; Bayern tak měl místy dokonce osmdesátiprocentní držení míče, pevná obrana Mainzu však držela.

Domácím chyběla špetka kreativity k tomu, aby se probili přes zahuštěnou defenzivní řadu soupeře; Guardiolovy šiky byly navíc oslabeny o zraněného stopera Danteho, a než katalánský kouč stihnul zareagovat, Mainz dokonale využil situace, když Jerome Boateng nedokázal zachytit dlouhý pas na Parkera, který zkušeně obešel brankáře Neuera a ve 44. minutě šokoval mnichovské fanoušky vedoucím gólem.

Domácí odpověď byla rázná - beka Rafinhu na hřišti o pauze vystřídal Mario Götze, čímž Bayern de facto rezignoval na defenzivu. Drtivá převaha v držení míče a absolutní nadvláda nad děním na hřišti nicméně dokázaly výrazné riziko tohoto kroku perfektně eliminovat - Götzeho první dotyk s míčem vyústil v pas na Robbena, který si přehodil balon na levačku a napálil jej přesně do vzdálenějšího rohu klece, kterou hájil náhradník Christian Wetklo.

O dvě minuty později už domácí vedli, když si Mandžukić s Robbenem několikrát narazili a míč se nakonec dostal až k Müllerovi, který byl ve vápně neomylný. Götzeho vliv byl následně patrný i u třetí branky - byl to právě on, kdo přízemním pasem z pravé strany našel nehlídaného Mandžukiće, který přesnou ránou z penaltového prostoru definitivně stvrdil mnichovské vítězství.

Finální tečku za konečným debaklem pak osm minut před koncem napsal Thomas Müller, ale neobešlo se to bez diskusí - Bastian Schweinsteiger si pro svoji penaltu vyloženě došel, což se hostům příliš nelíbilo. Fakt, že si míč postavil právě Müller, zase příliš nevoněl Robbenovi; výsledná střela však měla gólové parametry.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné vítězství a upevnění pozice superlídra 4:0 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
OVi.77

4:0 není o čem

Reagovat
smazaný uživatel

Bayernu zpívejme triumphmarsch ! Na Na Na Na Na Na Na Na Hey Hey Hey Ba ayern !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele