Bundesliga - souhrn 5. kola

21.09.2010, 22:00, aktualizováno 22.09.2010, 21:55
Komentáře a souhrny
Dortmund smetl Kaiserslautern a stíhá Mainz, který má stále plný počet bodů. Schalke vyhrálo ve Freiburgu a má první letošní body, Hamburk doma nestačil na Wolfsburg. Bayern v závěru urval výhru v Hoffenheimu, stejně jako Leverkusen proti Frankfurtu a Norimberk se Stuttgartem...

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 2:1

22.09.2010 20:00

Góly: 3. Julian Schieber, 90. Javier Pinola - 85. Cacau

Norimberk šel brzy do vedení a vypadalo to, že zápas jediná branka také rozhodne. Jenže krátce před koncem vyrovnal Cacau a hosté se radovali. Jejich radost však byla silnější než koncentrace a v nastaveném čase upravil na konečných 2:1 Pinola.

Do utkání vlétli jako uragán domácí fotbalisté a to se jim také vyplatilo. Už ve třetí minutě našel Pinola Schiebera a mladý útočník, který je v Norimberku na hostování právě z VfB, otevřel skóre zápasu - 1:0.

Pro hosty to byl hodně velký šok, protože nebyli vůbec schopní držet míč. Naopak domácí Norimberk byl v této fázi utkání jasně dominujícím mužstvem. Ve 25. minutě se navíc zranil Didavi a na hřiště tak přišel Mauro Camoranesi.

Stuttgart se sice snažil brzy presovat a získávat tak lehce ztracené míče domácích, ale Norimberk hrál velice dobře. Nepouštěl se do žádných zbrklých rozehrávek, jeho hráči byli v dobrém pohybu a neumožňovali tak Stuttgartu, aby se dostal do tempa, ze kterého by mohl vytěžit vyrovnávací branku. První poločas také skončil vedením domácích.

Kouč Gross chtěl ještě zvednout ofenzivní sílu svého mužstva a tak poslal do hry Maricu za Gebharta. Začátek druhého poločasu také patřil hostům ze Stuttgartu, kteří měli více ze hry. Norimberk však skvěle zhušťoval střed hřiště a tak obránci VfB často volili dlouhé nákopy, které nic nepřinášely.

Spousta nepřesností, spousta faulů a utkání ztratilo své tempo z prvního poločasu. Domácí se netlačili nijak dramaticky dopředu, hlídali si hlavně střed hřiště a Stuttgart byl všude o krok později, tudíž jeho příležitosti zatím neměly šanci na úspěch. V 66. minutě přišel špatný okamžik pro domácí. Wolf dostal druhou žlutou kartu za faul a musel předčasně do sprch.

V posledních minutách utkání to byl hlavně obrovský boj a mnohem agresivnější a lepší v něm byli domácí borci, kteří své jednobrankové vedení bránili jako lvi. Za každou cenu chtěli tohle vítězství udržet. To se jim však nepodařilo. Jednou totiž nechali otevřená dvířka a Stuttgart udeřil. Kuzmanovič předložil skvělou přihrávku Cacauovi a ten srovnal skóre zápasu.

Domácí se však nevzdali. V devadesáté minutě, po rohovém kopu Stuttgartu se k rychlému kontru dostali domácí a Pinola chladnokrevně využil tuto šanci - 2:1. Domácí už tenhle hektický závěr ubránili a radují se ze tří velice důležitých bodů.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Schalke 04 1:2

22.09.2010 20:00

Góly: 69. Papiss Cissé - 9. Ivan Rakitić, 87. Klaas-Jan Huntelaar

Schalke odvrátilo další pohromu a na pátý pokus konečně získalo své první body v nové sezóně. Na hřišti dosud výborně hrajícího Freiburgu Königsblauen sice neudrželi své brzké vedení, na poslední chvíli je ale zachránil Klaas-Jan Huntelaar a vystřelil veledůležité vítězství 2:1.

Lépe začali domácí a měli i první příležitost, když po akci Cissého musel před dotírajícím Abdessadkim zachraňovat navrátilec do sestavy Metzelder. V deváté minutě ale již hosté vedli. Po pěkné kombinaci se ke střele z hranice vápna dostal Huntelaar, Baumann dokázal jeho ránu vyrazit jen před Rakitiće a ten již neměl problém - 0:1. Freiburští byli herně lepší, ale do půle mohli inkasovat podruhé, když Schmitzův přímý kop Baumann znovu jen vyrazil, následně ale své zaváhání napravil proti dorážce Huntelaara.

Po změně stran se dobrých pár minut hrálo naprosto bez jakékoliv šance či případně jiných zajímavých situací, až Schmitz nepochopitelně zariskoval před vlastním vápnem a nabídl příležitost pro Nicua, jehož ale zblokoval pozorný Metzelder. Po hodině hry mohli domácí velebit sudího Zwayera, který nepochopitelně udělil jen žlutou Barthovi za zásah do Huntelaarova obličeje.

V 69. minutě navíc bylo na Badenova-Stadionu o mnoho veseleji. Makiadi efektní, ale především efektivní patičkou nahrál Cissému, který si poradil s bránícím Höwedesem a nezadržitelně srovnal na 1:1. V posledních dvaceti minutách byli domácí lepší, každopádně vše spělo k dělbě bodů. Ovšem v 87. minutě nacentroval Matip na Huntelaara a ten v pádu zaznamenal vítěznou trefu - 1:2. V úplném závěru ještě mohl srovnat střídající Yano, jenže minul a místo toho domácí tým dohrával o deseti, když Banović udeřil loktem Klugeho a dokonal tak pokažený večer Freiburgu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC St. Pauli 1:2

22.09.2010 20:00

Góly: 25. Juan Arango - 66. Gerald Asamoah, 70. Florian Bruns (pen.)

Podceňované St. Pauli veze po úspěchu v domovském derby další důležité body z venku - v Mönchengladbachu otočil menší hamburgský klub nepříznivý výsledek díky slepeným gólům Asamoaha a přesné penaltě Brunse. Z bodově povedeného startu se naopak nemůžou těšit v Gladbachu, který si svými výkony hlasitě říká o zařazení mezi adepty boje o sestup - vedle například St. Pauli.

Snaha domácích zvrátit nepřízeň posledních týdnů byla patrná od samého počátku dnešní domácí partie - hned v šesté minutě si Reus narazil s Arangem, ale zakončoval už z odmávaného ofsajdu. Domácí to ovšem s motivací trochu přehnali - Idrissou měl štěstí, že se ve dvanácté minutě za zákrok v šestnáctce na Bolla nemusil divit z penalty. Kolem tohoto momentu zároveň převzali iniciativu hosté, v šance jí ovšem přetavovali horko těžko a nebezpečnější byli domácí - Hermann v 17. minutě těsně minul.

Ve třiadvacáté minutě pak musel předat pásku hostující kapitán Morena, kterého pro zranění na hřišti nahradil Zambrano. Netrvalo to dlouho a hosté doplatili na ztrátu koncentrace - Idrissou vyhrál souboj ve vápně a Arango pohotově zakončil - 1:0. Zbytek prvního poločasu se pak nedočkal valně napínavého průběhu, Gladbach uspokojen aktivitou pohrdal a až na Bradleyho dalekonosný pokus už zbylé minuty první půle oko diváka spíše nudily.

Do druhé půle vstoupili jako vyměnění především hosté - aktivitou hýřili od prvních minut a jestliže z faulu Daemse na Kruse a šance Zambrana ještě nijak neprofitovali, zasloužené vyrovnání přinesl ve třetí minutě svého pobytu na hřišti Asamoah, který z blízka překonal domácího Baillyho.

Dravému nováčkovi na otočení skóre pak stačilo už jen dalších pět minut - Brouwers sejmul ve vápně Bartelse a nařízenou penaltu proměnil Bruns. Na domácí poté padla pomyslá deka, kterou ze sebe už nedokázali setřást a prohráli doma v poměru 1:2.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:3

22.09.2010 20:00

Góly: 27. Eric Choupo-Moting - 15. Edin Džeko, 71. Grafite, 78. Grafite

Wolfsburg po špatném startu do sezony podruhé vyhrál, HSV naopak v úspěšném začátku nepokračuje a nezvítězilo potřetí v řadě. Domácí byli aktivnější, doplatili vak na efektivitu, kterou se prezentoval především Brazilec Grafite, jež svými góly utkání otočil. První branku vstřelili rovněž hosté, domácí do poločasu ale ještě stihli reagovat gólem Choupo-Motinga.

Domácí byli od úvodního hvizdu herně lepším týmem a aktivně ukazovali, kdo je v Hamburku doma. Dobré příležitosti ale v první desetiminutovce promrhali Petrić, Choupo-Moting a na jejím konci znovu Petrić. Zprvu nenápadní hosté naopak sáhli po první příležitosti a neefektivní domácí krutě ztrestali - jednoduchý Pekaríkův centr v patnácté minutě uklidil do sítě neomylný Džeko a Imtech Arena zmlkla.

Mlčenlivý stav ale netrval dlouho - už za pět minut si diváci hlasitě povzdechli po hlavičce Petriće. Neuspokojila je ani Pitroipova střela o minutu později. Po půlhodině hry už se ale třepetala i síť přidělená hostujícím Vlkům - Pitroipa utekl ohlížejícímu se Barzaglimu a jeho centr z pěti metrů uklidil do branky hlavou Kamerunec Choupo-Moting.

Predikovaný šlágr kola ale i nadále dostával svému titulu - jen minutu po skončení domácího jásotu už štěstí pokoušel Westermann. Dvě minuty na to Džeka vychytal Rost a dění první půle zakončil povedeným zákrokem proti Pitroipovi gólman Benaglio.

Úvod druhé půle se obešel bez jakýchkoliv změn a už v první minutě střílel těsně nad Van Nisterlooy. Domácí hráči si iniciativu udrželi i do druhé půle a svou aktivitou působili zelenobílým velké problémy. V rozhodujících momentech je však zklamalo štěstí - v 53. minutě namířil Westermann svou hlavičku do pravé tyče. Za čtyři minuty se ozvali prostřednictvím Džekovy střely i hosté, krátce na to ale na druhé straně Choupo-Moting svou druhou dnešní hlavičkou trefil stejnou tyč, jako před ním Westermann.

Tím aktivita domácích na krátko opadla, což hosté postřehli a zle trestali - v 71. minutě dal gól po Schäferově příhře Grafite a stejný střelec o sedm minut později utkání definitivně rozhodl, když dorazil míč za Rostova záda podruhé. Závěrečný nápor domácího HSV, ke kterému se schylovalo, se tak nekonal, příliš zaskočený Hamburk utkání bez ducha dohrával a prohrál 1:3.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 2:1

22.09.2010 20:00

Góly: 9. Lars Bender, 90. Arturo Vidal (pen.) - 18. Theofanis Gekas

Bayer šel sice brzy do vedení, ale hosté z Frankfurtu dokázali brzy srovnat. Když už utkání směřovalo do remízového konce, fauloval ve vápně Ochs a nařízenou penaltu proměnil ke spokojenosti domácích Vidal.

Utkání začali aktivněji domácí, ale první dobrý střelecký pokus měli hosté. Po centru se k hlavičce dostal Köhler a Adler skvělým reflexem zachránil svůj tým. O pár minut později přišla úvodní branka. Jörgenssen přesprintoval Junga, přihrál doprostřed a Lars Bender stál na malém vápně správně, aby míč uklidil do branky.

Domácím však vedení dlouho nevydrželo. O osm minut později nacentroval Ochs, Gekas vyhrál souboj proti Friedrichovi a vyrovnal - 1:1. Vyrovnávací gól však zápasu spíše uškodil, jelikož obě mužstva tempo zápasu hodně stáhla a spíše vyčkávala, kdy soupeř udělá větší chybu. Leverkusen hrál do plných a Frankfurt se pouštěl sice do rychlých, ale nepřesných brejků.

Do konce poločasu už se nic nestalo, a tak šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu 1:1. Těšit to určitě mohlo více hosty, kteří se pro rychle inkasované brance dokázali do utkání vrátit a znejistit tak domácí Bayer.

Do druhého poločasu nastoupil po dlouhém zranění Simon Rolfes, který za potlesku domácích fandů nahradil střelce branky Bendera. Také začátek druhého poločasu byl hodně vyrovnaný. Leverkusen se nemohl nadechnout k nějakému většímu tlaku a Frankfurtu nerozhodný stav evidentně vyhovoval.

Po hodině hry přeci jen začala přicházet větší aktivita Leverkusenu. Tu podpořil také trenér Heynckes, když za Jörgensena poslal do hry Renato Augusta, tedy technicky a rychlostně velmi dobře vybaveného brazilského záložníka.

Brazilský křídelník hru opravdu rozhýbal, Leverkusen byl mnohem aktivnější, dostával obrannou čtveřici hostí pod permanentní tlak a snažil se vytvořit si příležitosti, ze kterých by vstřelil druhou branku. Hodně zbytečná akce se odehrála v poslední minutě. Druhou žlutou za faul na Derdiyoka ve vápně totiž viděl Ochs a Leverkusen kopal penaltu. Chilan Arthuro Vidal se tohoto úkolu chopil a dal gól - 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Kaiserslautern 5:0

22.09.2010 20:00

Góly: 31. Lucas Barrios, 38. Kevin Großkreutz, 65. Mats Hummels, 75. Robert Lewandowski, 88. Lucas Barrios

Dortmundu to šlape jako za starých mistrovských časů a tentokrát to v plné parádě odskákal Kaiserslautern. Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem a po drtivé výhře 5:0 se posunuli na druhou příčku, zatímco nováček soutěže se po krutém výsledku propadl do středu tabulky.

Úvod ale vyšel o mnoho lépe hostům - vypadali mnohem svěžeji a po sedmi minutách mohli jít do vedení. Pěknou kombinaci předvedli Kirch s Iličevićem, načež měl obrovskou šanci chorvatský šutér Lakić, Weidenfellera v domácí svatyni ale nepřekonal. S ubíhajícími minutami se ale začalo BVB dostávat do varu a s ním také hrdina z derby Kagawa, který mohl poslat svůj tým do vedení ve dvacáté minutě, kdy i přes svoji postavu hlavičkoval po centru Barriose a Sippel musel být v pozoru.

Velkolepý domácí stánek tak explodoval až ve 31. minutě, kdy Sahin vysunul do úniku Barriose, který přesprintoval Amedicka a bodlem procedil míč mezi Sippelovýma nohama - 1:0. Dortmund s Kaiserslauternem ještě nikdy neprohrál poté, co vstřelil úvodní gól, a ani v 38. vzájemném střetnutí tomu nemělo být jinak. Probíhala 38. minuta, když Sahin přihrál doleva na Großkreutze, který si míč posunul do středu a křižnou střelou s pomocí tyče zvýšil na poločasových 2:0.

Po obrátce domácí pokračovali v suverénním představení a brzy mohli své vedení navýšit, ale Kagawovi se dnes v koncovce nedařilo a po Großkreutzově akci opět ztroskotal na Sippelovi. Ten poté jen sledoval, jak hlavička Blaszczykowského jen těsně míjí jeho branku, v 65. minutě ale znovu inkasoval a tentokrát neměl úplně čisté svědomí. Znovu u toho byl Sahin, na jehož balon ze standardní situace Sippel nedoskočil a Hummels hlavou upravil už na 3:0.

Chvíli nato podběhl míč i na druhé straně Weidenfeller, po hlavičce Lakiće ale svého brankáře zastoupil na čáře hlídkující Kagawa. Góly dnes padaly jen do hostující sítě, v 75. minutě Barrios chytře přenechal Blaszczykowského přihrávku střídajícímu Lewandowskému a ten zkušeně přeloboval Sippela - 4:0. Poté přišlo ze strany Dortmund mírné polevení a Iličević mohl zaznamenat čestnou trefu, vychytal ho ale Weidenfeller a poslední slovo tak měli opět Borussen. Dvě minuty před koncem poslal před branku ostrý přízemní balon Piszczek a Barrios zblízka bez potíží uzavřel na 5:0.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Werder Brémy 4:1

21.09.2010 20:00

Góly: 11. Clemens Fritz (vl.), 53. Didier Ya Konan, 79. Christian Schulz, 90. Mohammed Abdellaoue - 36. Torsten Frings (pen.)

Hannover v začátku nové sezóny válí a to potvrdil i v dnešním zápase proti Werderu vysokou výhrou 4:1. Brémský celek byl domácím v první půli vyrovnaným soupeřem, po obrátce ale ztrácel a z malého severoněmeckého derby nemá po zásluze ani bod.

Oba týmy hrály od začátku hodně dopředu a bylo jen otázkou času, kdy padne brzký gól. Ten nastal v jedenácté minutě, kdy po standardce Rausche hlavičkoval Pogatetz a nešťastný Fritz si stehnem vstřelil vlastence - 1:0. Hannover byl zhruba první půlhodinu lepší, poté se ale do zápasu začali čím dál více dostávat hosté a ve 27. minutě mohli srovnat, když si na Fringsův pas naběhl Fritz a z plného běhu napálil břevno.

Chvíli nato zahrával Wesley rohový kop, Silvestre hlavičkoval a domácí zachránil dobře stojící Pinto. Na opačné straně mohl přidat druhou branku Konan, jenže si na Wieseho nepřišel a v 36. minutě bylo srovnáno. Po standardce přidržel Pogatetz ve vlastní šestnáctce Prödla a následnou penaltu s přehledem proměnil Frings - 1:1. V závěru poločasu mohli jít do vedení oba týmy, na jedné straně vychytal Fromlowitz Marina, na druhé přestřelil Wieseho branku Abdellaoue.

Po obrátce znovu začal lépe domácí tým a v 53. minutě opětovně vedl. Bargfredeho chyby využil Pinto, následně Schmiedebach vysunul Ya Konana a ten si před Wiesem poradil zkušeně - 2:1. Dvě minuty nato si vzal slovo sám Schmiedebach, jeho pokus o lob byl ale nepřesný. Domácí záložník byl skoro u všeho podstatného, deset minut po vedoucí trefě se mu balon v pokutovém území odrazil od paže a jen tak tak, že z toho nebyla druhá penalta pro Werder.

Jinak ale hosté i přes optickou převahu nic nevymysleli a v 79. minutě bylo rozhodnuto. Prödl odvrátil balon jen na kopačky Schulze a ten křížnou střelou mířil přesně - 3:1. Brémští se ještě pokusili s výsledkem něco udělat, šanci ale neměli a naopak vzadu nechávali otevřená okénka. Wiese nejprve musel řešit nájezd Abdellaoueho a poté měl štěstí, když Konan mířil mimo, ve druhé minutě nastavení byl ale i on krátký, když Pinto vysunul znovu Abdellaoueho a ten střelou po zemi uzavřel na 4:1.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:2

21.09.2010 20:00

Góly: 1. Vedad Ibišević - 63. Thomas Müller, 90. Daniel van Buyten

Bayern sice v Sinsheimu začal naprosto katastrofálně a inkasoval nejrychlejší gól tohoto bundesligového ročníku, nakonec se ale sebral, po třízápasovém půstu dokázal dát gól, a když pak v závěru přidal navrch ještě jeden, zvítězil 2:1 na hřišti Hoffenheimu, pro nějž to byla první porážka v sezóně.

V Rhein-Neckar-Areně se domácí diváci pomalu ještě nestačili usadit a po půlminutě už slavili vedoucí branku TSG. Na levé straně ztratil míč Contento, čehož využil novic Rudy k přihrávce na osamoceného Ibiševiće a ten před Buttem nezaváhal, když míč poslal od tyče do brány - 1:0. Brzké vedení hrálo domácím do karet a Bayern se musel snažit vymýšlet, což mu příliš nešlo.

V minulých třech zápasech nedali Mnichované ani branku a to pokračovalo i v první půli. Skvělou šanci na srovnání stavu měl Kroos, sám před brankou ale ještě nahrál Klosemu a ten uklízel míč do prázdné branky z ofsajdové pozice. Na druhé straně přenesl Ba na Becka a s jeho křížnou ranou si poradil Butt, který krátce před přestávkou měl i štěstí, když grandiózně kopnutý přímý kop Salihoviće skončil na vnější straně pravé tyče.

Po změně stran tak museli hosté stále dohánět jen jednobrankové manko a to se jim povedlo po hodině hry. Nejprve sice Klose nevyužil nabídku Schweinsteigera, v 63. minutě se ale do pokutového území vřítil Ribéry, jeho střelu dokázal Haas jen vyrazit a dorážející Müller s přispěním pravé tyče vyrovnal na 1:1. Gól ale byl vyplacen ztrátou Ribéryho, který se na konci akce nešťastně střetl s Beckem a s poraněným kotníkem musel ze hřiště.

Brzy mohly přijít pro Bayern další pohromy, když střídající Vukčević provětral van Buytena a těsně minul vzdálenější tyčku, zatímco Ibišević po centru Demby Ba o kousek minul. V závěru ovšem hosté dostali soupeře pod tlak a do šestnáctky šel jeden centr za druhým. Urodilo se nakonec v první minutě nastavení, kdy míč od Altintopa prodloužil Olić a van Buyten šťastně propasíroval míč na místo určení - 1:2. Při akci se sice nacházel Müller v ofsajdu a významně zasáhl do hry, na vítězství Bayernu to ale nic nemění.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 2:0

21.09.2010 20:00

Góly: 72. Lewis Holtby, 90. Lewis Holtby

Bundesliga svého lídra po pátém kole měnit nebude! Mainz totiž v domácím nezáživném utkání porazil Köln, a díky páté výhře v řadě si při prohře Hoffenheimu upevnil pozici na čele.

Prvních pětačtyřicet minut bylo jasnou záležitostí domácích. Soupeře prakticky do ničeho nepustili, přesto si gólových příležitostí na svou aktivitu vytvořili poměrně málo. Podobně jako vše v utkání současně nejlepšího německého fotbalového celku se točilo i ve 26. minutě kolem Christian Fuchse. Krajní bek Tuchelova výběru totiž kazisvětně rozehrál a přinutil tak k faulu kapitán Noveskiho, tahajícího za záchranou brzdu. Pokus Lukase Podolského z přímého kopu pak letěl jen těsně vedle pravé tyče.

I za pět minut to byl zkušený obránce domácích, kdo stál u zrodu gólové šance. Jeho dlouhý aut do šestnáctky prodlužoval na branku zády k ní maďarský talent Szalai, Mondragón v brance Kölnu si ale mohl vydechnout, neboť míče do brány nezaplaval. I za dvě minuty zkušený brankář porýnského celku dýchal o něco lépe. Centr od příští sezony za Leverkusenu hrajícího Schürrleho propadl celým pokutovým územím až na Risseho, jemuž se ale v pádu nepodařilo nasměrovat míč na branku, nýbrž nad ni.

I za minutu bylo v šestnáctce kolumbijského brankáře pořádně horko. Szalaiovi se podařilo z dálky nepříjemně vydařit a Mondragón jen vyrazil míč před sebe. Naštěstí pro hosty ale rychle přispěchal Brečko a razantním odkopem zažehnal nebezpečí. Köln se tak výrazněji v druhé polovině prvního poločasu ukázal až ve 45. minutě, když Yalcinův pokus z dálky doprostřed branky Wetklo pro jistotu jen vyrazil.

Ve druhé půli se hra už mírně vyrovnala, přesto se Mainzu jako ve většině domácích zápasů podařilo uplatnit svou efektivitu. V 50. minutě sice ještě Szalaiova standardka díky teči Pezzoniho v brance neskončila, ale když v 67. minutě orazítkoval Jajalo z přímého kopu břevno, nadešla chvíle nového muže na hřišti, Lewise Holtbyho.

Zadáci Soldova výběru na něj totiž v 72. minutě zapomněli, Fuchs mu na hlavu posadil krásný centr a Bruchweg vyprskl nadšením, neboť se Mainz dostal do vedení. Zbývající minuty až do těch posledních se nesly v režii domácích, jimž se dařilo kontrolovat vývoj zápasu. Až v poslední minutě hrací doby Mondragón vyrazil lehkou střelu a jen rychlým postavením na nohy ještě dokázal zpacifikovat dorážku hbitého Szalaie.

Z rohového kopu se domácím ještě nepoštěstilo, nicméně při následné akci poslal Fuchs odkopem Holtbyho za obranu a pro něj už nebylo problém podruhé překonat rezignovaného Mondragóna. Mainz tak po zásluze vyhrál a vedení bundesligovou tabulku, neboť jako jediný bundesligový celek získal ve všech pěti zápasech plný bodový ranec.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FSV Mainz 05550012:415
2.Borussia Dortmund540113:412
3.TSG Hoffenheim531110:510
4.Hannover 96531110:710
5.SC Freiburg53027:79
6.Hamburger SV52218:78
7.Bayer Leverkusen52219:98
8.Bayern Mnichov52214:48
9.FC St. Pauli52126:57
10.1. FC Kaiserslautern52128:107
11.VfL Wolfsburg52039:96
12.1. FC Norimberk51315:56
13.1. FC Köln51134:94
14.Werder Brémy51136:124
15.Borussia Mönchengladbach51138:174
16.VfB Stuttgart510410:93
17.Eintracht Frankfurt51047:83
18.Schalke 0451045:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
Arne

Mainz už to začíná přehánět, Bayern naštval a s Werderem to je pomalu dost špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

v buducom kole Mainz okusi chut porazky Bayern potesil a to skore Werderu je zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

v zájmu bundesligovýho koeficientu a dobrého ména bundesligového fotbalu v evropě doufam, že se všichni favoriti zvednou...

Reagovat
smazaný uživatel

nie si sam, nieze by som prial SCH04 titul ale mali by nieco robit inak dopadnu zle

Reagovat
smazaný uživatel

Mainzu to podle mě moc dlouho nevydrží a nakonec skončí někde kolem 7-9 místa... Bayern bohužel v posledních kolech předvádí zoufalý výkony... snaží se hrát podobnym stylem jako barca, ale jen na vlastní půlce... jakmile se dsotanou na 40 metrů k bráně tak to nakopnou na jedinýho hlavičkáře kloseho, kterej navíc neni ani tam kde má bejt... Navíc za 4 kola sem od nich viděl jen jeden slušně zahranej roh... a hned z toho byla šance...

Reagovat
smazaný uživatel

vôbec nie...

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz mi ako jediný z mužstiev pred nami vôbec nevadí (kludne by mohol byť prvý pred nami až do 37. kola ). Bayern konečne, snáď sa mi vyplní, že po 6. kole budeme v prvej trojke už nadlho a Werder v prvom rade nech šlape v CHL a vyradí Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

co je s franckom?? vyzeralo to na pekny vyron clenku hadam to nebude viac menej a da sa cim skor do poriadku...dnes sa mi pacilo ze trener reagoval na stav zapasu uz hned po prvom polcase dobre urobil ze postavil olica a pranjica a pacil sa mi aj altintop...sa mi zdalo ze ivica sa dostava uz do starej formy, behal a bojoval o kazdu loptu nemozem napisat ze som uz spokojny s nasou hrou ale s tromi bodmi urcite aj ked to boli vydrete body ale taketo zapasy nam pomozu

Reagovat
smazaný uživatel

hra bola dobrá od začiatku.. S Riberym neviem, snáď to budú max. dva týždne + repre. prestávka. Tá zmena sa páčila aj mne (už v polčase), oceňujem nasadenie Pranjića na LB (skúsil by som ho tam proti Mainzu v základe), taktiež výkon Altintopa (ikeď nebyť zranenia Francka, asi by šiel do hry Mario miesto Mira), ale palec ( ) dávam len za jednu vec, a tou je 4-2-2-2 v druhom polčase.

Inak dnes sa mi nepáčil Kroos, v sobotu by mohol hrať na ľavom krídle Altintop a vpredu, samozrejme, útočná dvojica.

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne musime hravat s utocnim duom na jedneho hrotoveho hraca nam to vobec nejde, dufam ze aj proti Mainzu vydolujeme 3 body potom uz budem kludnejsi stastie ze s nimi hrame doma lebo vonku neviem neviem ako by to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, v sobotu by som to rád videl: Van Bommel, Schweinsteiger - Muller, Kroos (Altintop) - Klose, Olić

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som dal konecne sancu Gomezovi aspon na jeden polcas, ale teraz tazko hovorit ked neviem ako sa bude vyvijat zapas mozno do zakladu klose-olic a keby sme do polcasu nedali gol tak kloseho vystriedat, ale ako pisem, teraz tazko hodnotit

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně jim pak odejde Schrülle s Holtbym (a nevím jestli tam ještě někoho nemají na hostovačku) a bez nich to tipuju bude boj dole v tabulce

Reagovat
Arne

V té ofenzivě toho mají dost... Vždyť Schürrle byl dneska poprvé v základu, Holtby v současný formě chybět bude, ale místo něj je tam Ivanschitz (ten vlastně taky na hostovačku, ale řekl bych, že zůstane nastálo) a v útoku se ještě moc nedostal ke slovu Allagui.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? Jsem měl za to, že hrávál v základu už minulou sezonu (myslím, že byl někdo zraněný). Stejně si myslím, že budou hrát dole

Reagovat
jv

Tak po sezóně končí hostování Holtbymu, Polanskimu, Ivanschitzovi, Rasmussenovi, Fuchsovi, ale u všech je opce na přestup...

Reagovat
smazaný uživatel

U Holtbyho? To mi neříkej, že je Magath až takový vůl, že by se po roce zbavil takového hráče

Reagovat
Arne

Těžko říct, oni o ničem neinformovali, ale nevím, jestli teď nově něco nového proniklo... Ale prý Risseho mají natrvalo jako součást odchodu Schürrleho do Leverkusenu.

Jinak Schürrle loni hrál dost v základu, ale dneska tam byl poprvé... Holtby zase na střídačce a tentokrát se trefoval jako žolík on.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře že píšete Mainz. Strašně mě štve, když se v článcích objevuje Mohuč. Český názvy ok, ale nesmí bejt takhle na míle daleko od originálu. Zní to stejně blbě, jako když se Regensburgu říká Řezno

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Aachen-Cáchy

Reagovat
Godwinson

To jsou český názvy, co bys na tom chtěl vymejšlet? To mají jako psát Majnc? Aby to bylo blíž originálu.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

no hej su to ceske nazvy ale neviem preco ich prekladate

Reagovat
Kovi81

presne... nebo napr graz -> styrsky hradec... ktery chuj tohle vymyslel

Reagovat
terry

Kdy budou Merte a Naldo zpět?

Reagovat
herbage

Reagovat
Arne

Oba, stejně jako Pizarro, už v pondělí trénovali. Možná na derby...?

Reagovat
smazaný uživatel

Holtby..

Reagovat
smazaný uživatel

PLS. NEKDO JAK HRA ARSENAL ????

Reagovat
$dolar$

Mohuc

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz

Reagovat
smazaný uživatel

ozil chyba viac ako som cakal.

a bez merteho a nalda hori obrana este viac. navyse nie su nebezpecni ani pri standardkach..

dufam ze im to pojde aspon v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern jen tak dál hoši

Reagovat
smazaný uživatel

to sou vocasi, v 90. minute, bejval bych bral penizky

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
$dolar$

Pro Arneho - jsem tu

Reagovat
Arne

To tě ctí.

Reagovat
jv

Reagovat
Darren Fletcher

OT: BEBE sa zahrieva!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund zatím valí . Jen tak dál a tu ligu mistrů můžeme vybojovat. Jsem taky rád , že trefil Lewa.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

Pěkný ocas jsi leda tak

Reagovat
slovaňáák

Najít kvalitní stream je fakt někdy umění Ale aspoň posledních 10 minut a Lucasův druhej gól jsem viděl Jen tak dál hoši, zatím to letos vypadá hodně slibně.. BVB

Reagovat
smazaný uživatel

BVB Robo

Jinak Schalke chyta formu, to by mohl bejt v listopadu zajimavej zapas..

Reagovat
$dolar$

Ale BVB krasne

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RickNash

juchů! Paulaners další důležitý bodíky

Reagovat
smazaný uživatel

Robooooooo, piękna, dobrze, chodź! Kolejorzu jest z ciebie dumny!!! Jo, jo, jo !!!

Reagovat
jv

Reagovat
irik

Polština sem nepatří.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Ale patří či Robo Lewandowski je Čech jako poleno? To ho nemohu oslavovat v jeho rodném jazyce? Co je tohle za hnusnou diskriminaci?

Reagovat
herbage

Sice to taky nemusím, ale když je Lewandowsky trevorův oblíbený hráč, proč ne

Reagovat
Shevchenko

Takže Slovenština taky ne?

Reagovat
smazaný uživatel

sám se ten chuj tady nachytal, blbec

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

WOLFSBURG PARADA!!!!!!!!

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

no a jedem na titul BVB

Reagovat
jv

Má někdo z Vás zkušenost s Eurosport Playerem?Případně jakou kvalitu má ten kanál Eurosport 2 Bundesliga.

Reagovat
smazaný uživatel

ja chytam eurosport 2 cez satelit ,takze som spokojny,nepochopim ludi co su neni schopny dat 300 korun mesacne ,lebo je to parada,kukam skoro vsetky zapasi a to mam aj anglicku ligu,ale tu moc nepozeram-Kupte si DIGY TV a mate po starostiach

Reagovat
smazaný uživatel

ja to treba nechapu, ja mam satelit od UPC, bracha taky, jemu bundesliga jde normalne na dvojce a me ne, tak nevim

Reagovat
j_mrazik

Koukali jste na to někdo s českým komentářem? Ten pán byl úplně mimo. 2x odraženej balon a on povídá o skvělém výběru místa.

Jinak fotbal byl hodně pěknej. Německou ligu jsem dlouho neviděl, ale tohle se mi líbilo.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=K0y-awBAc40&feature=related to je kotel Jen by tam nemuselo bejt provařený YNWA

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kubys

Gladbach zklamal

Reagovat
Ferguson6

HSV St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

BvB, Asamoah a Huntelaar

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Pinola a "útočníci" z Freiburgu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele