5. kolo
22.09.2010 20:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Kaiserslautern 5:0

Dortmundu to šlape jako za starých mistrovských časů a tentokrát to v plné parádě odskákal Kaiserslautern. Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem a po drtivé výhře 5:0 se posunuli na druhou příčku, zatímco nováček soutěže se po krutém výsledku propadl do středu tabulky.

Úvod ale vyšel o mnoho lépe hostům - vypadali mnohem svěžeji a po sedmi minutách mohli jít do vedení. Pěknou kombinaci předvedli Kirch s Iličevićem, načež měl obrovskou šanci chorvatský šutér Lakić, Weidenfellera v domácí svatyni ale nepřekonal. S ubíhajícími minutami se ale začalo BVB dostávat do varu a s ním také hrdina z derby Kagawa, který mohl poslat svůj tým do vedení ve dvacáté minutě, kdy i přes svoji postavu hlavičkoval po centru Barriose a Sippel musel být v pozoru.

Velkolepý domácí stánek tak explodoval až ve 31. minutě, kdy Sahin vysunul do úniku Barriose, který přesprintoval Amedicka a bodlem procedil míč mezi Sippelovýma nohama - 1:0. Dortmund s Kaiserslauternem ještě nikdy neprohrál poté, co vstřelil úvodní gól, a ani v 38. vzájemném střetnutí tomu nemělo být jinak. Probíhala 38. minuta, když Sahin přihrál doleva na Großkreutze, který si míč posunul do středu a křižnou střelou s pomocí tyče zvýšil na poločasových 2:0.

Po obrátce domácí pokračovali v suverénním představení a brzy mohli své vedení navýšit, ale Kagawovi se dnes v koncovce nedařilo a po Großkreutzově akci opět ztroskotal na Sippelovi. Ten poté jen sledoval, jak hlavička Blaszczykowského jen těsně míjí jeho branku, v 65. minutě ale znovu inkasoval a tentokrát neměl úplně čisté svědomí. Znovu u toho byl Sahin, na jehož balon ze standardní situace Sippel nedoskočil a Hummels hlavou upravil už na 3:0.

Chvíli nato podběhl míč i na druhé straně Weidenfeller, po hlavičce Lakiće ale svého brankáře zastoupil na čáře hlídkující Kagawa. Góly dnes padaly jen do hostující sítě, v 75. minutě Barrios chytře přenechal Blaszczykowského přihrávku střídajícímu Lewandowskému a ten zkušeně přeloboval Sippela - 4:0. Poté přišlo ze strany Dortmund mírné polevení a Iličević mohl zaznamenat čestnou trefu, vychytal ho ale Weidenfeller a poslední slovo tak měli opět Borussen. Dvě minuty před koncem poslal před branku ostrý přízemní balon Piszczek a Barrios zblízka bez potíží uzavřel na 5:0.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Robert 2. gol v řadě, jen tak dál

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele