5. kolo
22.09.2010 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 2:1

Norimberk šel brzy do vedení a vypadalo to, že zápas jediná branka také rozhodne. Jenže krátce před koncem vyrovnal Cacau a hosté se radovali. Jejich radost však byla silnější než koncentrace a v nastaveném čase upravil na konečných 2:1 Pinola.

Do utkání vlétli jako uragán domácí fotbalisté a to se jim také vyplatilo. Už ve třetí minutě našel Pinola Schiebera a mladý útočník, který je v Norimberku na hostování právě z VfB, otevřel skóre zápasu - 1:0.

Pro hosty to byl hodně velký šok, protože nebyli vůbec schopní držet míč. Naopak domácí Norimberk byl v této fázi utkání jasně dominujícím mužstvem. Ve 25. minutě se navíc zranil Didavi a na hřiště tak přišel Mauro Camoranesi.

Stuttgart se sice snažil brzy presovat a získávat tak lehce ztracené míče domácích, ale Norimberk hrál velice dobře. Nepouštěl se do žádných zbrklých rozehrávek, jeho hráči byli v dobrém pohybu a neumožňovali tak Stuttgartu, aby se dostal do tempa, ze kterého by mohl vytěžit vyrovnávací branku. První poločas také skončil vedením domácích.

Kouč Gross chtěl ještě zvednout ofenzivní sílu svého mužstva a tak poslal do hry Maricu za Gebharta. Začátek druhého poločasu také patřil hostům ze Stuttgartu, kteří měli více ze hry. Norimberk však skvěle zhušťoval střed hřiště a tak obránci VfB často volili dlouhé nákopy, které nic nepřinášely.

Spousta nepřesností, spousta faulů a utkání ztratilo své tempo z prvního poločasu. Domácí se netlačili nijak dramaticky dopředu, hlídali si hlavně střed hřiště a Stuttgart byl všude o krok později, tudíž jeho příležitosti zatím neměly šanci na úspěch. V 66. minutě přišel špatný okamžik pro domácí. Wolf dostal druhou žlutou kartu za faul a musel předčasně do sprch.

V posledních minutách utkání to byl hlavně obrovský boj a mnohem agresivnější a lepší v něm byli domácí borci, kteří své jednobrankové vedení bránili jako lvi. Za každou cenu chtěli tohle vítězství udržet. To se jim však nepodařilo. Jednou totiž nechali otevřená dvířka a Stuttgart udeřil. Kuzmanovič předložil skvělou přihrávku Cacauovi a ten srovnal skóre zápasu.

Domácí se však nevzdali. V devadesáté minutě, po rohovém kopu Stuttgartu se k rychlému kontru dostali domácí a Pinola chladnokrevně využil tuto šanci - 2:1. Domácí už tenhle hektický závěr ubránili a radují se ze tří velice důležitých bodů.

Autor: Michael Künzel / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohhra hostu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele