5. kolo
21.09.2010 20:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - Werder Brémy 4:1

Hannover v začátku nové sezóny válí a to potvrdil i v dnešním zápase proti Werderu vysokou výhrou 4:1. Brémský celek byl domácím v první půli vyrovnaným soupeřem, po obrátce ale ztrácel a z malého severoněmeckého derby nemá po zásluze ani bod.

Oba týmy hrály od začátku hodně dopředu a bylo jen otázkou času, kdy padne brzký gól. Ten nastal v jedenácté minutě, kdy po standardce Rausche hlavičkoval Pogatetz a nešťastný Fritz si stehnem vstřelil vlastence - 1:0. Hannover byl zhruba první půlhodinu lepší, poté se ale do zápasu začali čím dál více dostávat hosté a ve 27. minutě mohli srovnat, když si na Fringsův pas naběhl Fritz a z plného běhu napálil břevno.

Chvíli nato zahrával Wesley rohový kop, Silvestre hlavičkoval a domácí zachránil dobře stojící Pinto. Na opačné straně mohl přidat druhou branku Konan, jenže si na Wieseho nepřišel a v 36. minutě bylo srovnáno. Po standardce přidržel Pogatetz ve vlastní šestnáctce Prödla a následnou penaltu s přehledem proměnil Frings - 1:1. V závěru poločasu mohli jít do vedení oba týmy, na jedné straně vychytal Fromlowitz Marina, na druhé přestřelil Wieseho branku Abdellaoue.

Po obrátce znovu začal lépe domácí tým a v 53. minutě opětovně vedl. Bargfredeho chyby využil Pinto, následně Schmiedebach vysunul Ya Konana a ten si před Wiesem poradil zkušeně - 2:1. Dvě minuty nato si vzal slovo sám Schmiedebach, jeho pokus o lob byl ale nepřesný. Domácí záložník byl skoro u všeho podstatného, deset minut po vedoucí trefě se mu balon v pokutovém území odrazil od paže a jen tak tak, že z toho nebyla druhá penalta pro Werder.

Jinak ale hosté i přes optickou převahu nic nevymysleli a v 79. minutě bylo rozhodnuto. Prödl odvrátil balon jen na kopačky Schulze a ten křížnou střelou mířil přesně - 3:1. Brémští se ještě pokusili s výsledkem něco udělat, šanci ale neměli a naopak vzadu nechávali otevřená okénka. Wiese nejprve musel řešit nájezd Abdellaoueho a poté měl štěstí, když Konan mířil mimo, ve druhé minutě nastavení byl ale i on krátký, když Pinto vysunul znovu Abdellaoueho a ten střelou po zemi uzavřel na 4:1.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele