5. kolo
22.09.2010 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - FC St. Pauli 1:2

Podceňované St. Pauli veze po úspěchu v domovském derby další důležité body z venku - v Mönchengladbachu otočil menší hamburgský klub nepříznivý výsledek díky slepeným gólům Asamoaha a přesné penaltě Brunse. Z bodově povedeného startu se naopak nemůžou těšit v Gladbachu, který si svými výkony hlasitě říká o zařazení mezi adepty boje o sestup - vedle například St. Pauli.

Snaha domácích zvrátit nepřízeň posledních týdnů byla patrná od samého počátku dnešní domácí partie - hned v šesté minutě si Reus narazil s Arangem, ale zakončoval už z odmávaného ofsajdu. Domácí to ovšem s motivací trochu přehnali - Idrissou měl štěstí, že se ve dvanácté minutě za zákrok v šestnáctce na Bolla nemusil divit z penalty. Kolem tohoto momentu zároveň převzali iniciativu hosté, v šance jí ovšem přetavovali horko těžko a nebezpečnější byli domácí - Hermann v 17. minutě těsně minul.

Ve třiadvacáté minutě pak musel předat pásku hostující kapitán Morena, kterého pro zranění na hřišti nahradil Zambrano. Netrvalo to dlouho a hosté doplatili na ztrátu koncentrace - Idrissou vyhrál souboj ve vápně a Arango pohotově zakončil - 1:0. Zbytek prvního poločasu se pak nedočkal valně napínavého průběhu, Gladbach uspokojen aktivitou pohrdal a až na Bradleyho dalekonosný pokus už zbylé minuty první půle oko diváka spíše nudily.

Do druhé půle vstoupili jako vyměnění především hosté - aktivitou hýřili od prvních minut a jestliže z faulu Daemse na Kruse a šance Zambrana ještě nijak neprofitovali, zasloužené vyrovnání přinesl ve třetí minutě svého pobytu na hřišti Asamoah, který z blízka překonal domácího Baillyho.

Dravému nováčkovi na otočení skóre pak stačilo už jen dalších pět minut - Brouwers sejmul ve vápně Bartelse a nařízenou penaltu proměnil Bruns. Na domácí poté padla pomyslá deka, kterou ze sebe už nedokázali setřást a prohráli doma v poměru 1:2.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
klokan.paul

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

klobouček

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele