5. kolo
21.09.2010 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:2

Bayern sice v Sinsheimu začal naprosto katastrofálně a inkasoval nejrychlejší gól tohoto bundesligového ročníku, nakonec se ale sebral, po třízápasovém půstu dokázal dát gól, a když pak v závěru přidal navrch ještě jeden, zvítězil 2:1 na hřišti Hoffenheimu, pro nějž to byla první porážka v sezóně.

V Rhein-Neckar-Areně se domácí diváci pomalu ještě nestačili usadit a po půlminutě už slavili vedoucí branku TSG. Na levé straně ztratil míč Contento, čehož využil novic Rudy k přihrávce na osamoceného Ibiševiće a ten před Buttem nezaváhal, když míč poslal od tyče do brány - 1:0. Brzké vedení hrálo domácím do karet a Bayern se musel snažit vymýšlet, což mu příliš nešlo.

V minulých třech zápasech nedali Mnichované ani branku a to pokračovalo i v první půli. Skvělou šanci na srovnání stavu měl Kroos, sám před brankou ale ještě nahrál Klosemu a ten uklízel míč do prázdné branky z ofsajdové pozice. Na druhé straně přenesl Ba na Becka a s jeho křížnou ranou si poradil Butt, který krátce před přestávkou měl i štěstí, když grandiózně kopnutý přímý kop Salihoviće skončil na vnější straně pravé tyče.

Po změně stran tak museli hosté stále dohánět jen jednobrankové manko a to se jim povedlo po hodině hry. Nejprve sice Klose nevyužil nabídku Schweinsteigera, v 63. minutě se ale do pokutového území vřítil Ribéry, jeho střelu dokázal Haas jen vyrazit a dorážející Müller s přispěním pravé tyče vyrovnal na 1:1. Gól ale byl vyplacen ztrátou Ribéryho, který se na konci akce nešťastně střetl s Beckem a s poraněným kotníkem musel ze hřiště.

Brzy mohly přijít pro Bayern další pohromy, když střídající Vukčević provětral van Buytena a těsně minul vzdálenější tyčku, zatímco Ibišević po centru Demby Ba o kousek minul. V závěru ovšem hosté dostali soupeře pod tlak a do šestnáctky šel jeden centr za druhým. Urodilo se nakonec v první minutě nastavení, kdy míč od Altintopa prodloužil Olić a van Buyten šťastně propasíroval míč na místo určení - 1:2. Při akci se sice nacházel Müller v ofsajdu a významně zasáhl do hry, na vítězství Bayernu to ale nic nemění.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 BAYERN!!!!!!!!

Reagovat
micae

tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

len ma trápi ten ribéry nevie niekto či je to vážne ?

Reagovat
smazaný uživatel

:( no nwm podle mne by byla spravedliva remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele