Bundesliga - preview 5. kola

21.09.2010, 00:41, aktualizováno 22.09.2010, 08:05
Previews
Poslední Schalke potřebuje zabrat, své první body se bude snažit získat ve Freiburgu. Rozjetý Dortmund přivítá Kaiserslautern, v severoněmeckém šlágru na sebe narazí HSV a Wolfsburg. Stuttgart jede do Norimberku, Gladbach doma vyzve St. Pauli a trpící se Leverkusen hraje s Frankfurtem...
1. FC Norimberk - VfB Stuttgart  (středa 20:00)
Stuttgart se v minulém kole konečně probudil a jeho hráči si hned zlepšili náladu sedmigólovou kanonádou, bodů ale má švábský klub stále nedostatek. Totéž platí o Norimberku, jenž zatím získal taktéž tři body s tím rozdílem, že všechny vybojoval venkovními remízami.

Franský celek se v nové sezóně zatím doma představil pouze jednou a moc dobře si nevedl, s Freiburgem dokonce prohrál 1:2. Lépe už si vedl mimo své hřiště, v prvním kole odvezl plichtu 1:1 z Gladbachu, před dvěma týdny tentýž výsledek z půdy HSV a nyní dokázal ubránit bezgólový výsledek v Leverkusenu.

"Bude to těžké utkání, na které se ale znovu těšíme," uvedl na pondělní tiskovce trenér Dieter Hecking. "V Leverkusenu a Hamburgu jsme proti top mužstvům získali dva body a nyní samozřejmě chceme uhrát první tři body," dodal kouč, jehož tým a Schalke jako jediní zůstávají bez výhry. Mimo hru v kádru FCN je kanonýr Bunjaku, který si pravděpodobně nezahraje celý podzim, a rakouský mladík Okotie.

Stuttgart se až do minulého kola společně s Wolfsburgem a Schalke plácal bez bodu na chvostu tabulky, stejně jako prve jmenovaný tým ale dokázal sérii neúspěchů prolomit ve čtvrtém kole. Ještě ve čtvrtek porazili Švábové v Evropské lize 3:0 YB Bern a v sobotu pokračovali ve stejném duchu, akorát malátnému Mönchengladbachu uštědřili debakl 7:0 a připsali si jedno ze čtyř nejvyšších vítězství klubu v historii.

"Vím, že ne v každém zápase to může jít tak dobře jako proti Gladbachu. Se stejným přesvědčením a stejnou vůlí, dynamičností a sebevědomím chceme nyní náš výkon potvrdit," prohlásil kouč Christian Gross, jenž kromě dlouhodobějších marodů Degena a Audela do Norimberku nevezme ani kapitána Delpierra, místo nějž bude hrát uzdravený Tasci. "Koleno Matthieu Delpierra si musí postupně zvykat na zátěž. Musíme být opatrní," uvedl Gross.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Judt, Nilsson, Wolf, Pinola - Hegeler, Simons - Ekici, Gündogan, Frantz - Schieber
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Träsch, Niedermeier, Tasci, Boka - Camoranesi, Kuzmanović, Gentner, Didavi - Pogrebňak, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Schalke 04  (středa 20:00)
Asi se po celém světě našlo jen málo jedinců, kteří by očekávali, že se Freiburg uhnízdí po prvních čtyřech kolech na 4. místě bundesligové tabulky, zatímco Schalke se ocitne takřka zrcadlově opačně na místě posledním. Realita je však taková.

Nebýt nekoncentrovaného závěru úvodního zápasu sezony se St. Pauli, mohl Freiburg posílit invazi outsiderů společně s Mainzem na čelo tabulky. I tak je pro tým Robina Dutta čtvrté místo skvělým výsledkem, který určitě v Breisgau nebere nikdo na lehkou váhu. Skvělý start do sezony může být završen proti trápícímu se celku, jenž nemá s Freiburgem dobrou bilanci. Z 22 vzájemných utkáních devětkrát triumfoval Freiburg a osmkrát Schalke. Hráči v červeném jsou navíc v dobrém rozpoložení i přes absenci některých klíčových hráčů. Kromě zraněné jedničky Simona Pouplina, kterou ve Frankfurtu skvěle nahradil Baumann, si nekopnou Pavel Krmaš, Johannes Flum, Jonathan Jäger, Tommy Bechmann a Stefan Reisinger.

"Nepochybuji o síle Schalke. Stejně se dříve či později zase vrátí do starých kolejí. Jen doufám, že to nebude proti nám," řekl Dutt na tiskové konferenci. "Kvalita toho týmu je s naší skoro nesrovnatelná. Jenomže oni budou pod tlakem a budou mít strach z další prohry. Ta už by pro ně mohla být opravdu kritická. Můj tým s nimi ale slitování mít nebude. Naše postavení je skvělé, ale zřejmě nám nevydrží. Mnohem důležitější je, kde budeme na konci sezony. V současné době jsme ve formě, za jejíž zachování bych byl velmi rád, nicméně nečekám, že nám vydrží věčně. Stejně tak věčně nebudou trvat ani špatné výsledky Schalke."

Obhájce loňského druhého místa z Gelsenkirchenu na úvod sezony čelí obrovské krizi. Ze čtyř prvních utkání nevytěžil ani bod a je tak se skóre 3:9 poslední. Střelecká potence nových útočných hvězd Huntelaara a Raúla se v úvodu sezony neprojevuje, Felixi Maghatovi se navíc pod rukama kompletně rozpadá obrana. Nicolas Plestan se nechal dvěmi žlutými kartami proti Dortmundu vyloučit, Christian Pander se ještě nezotavil ze svého vleklého zranění a fit se do utkání nedá zřejmě ani Christoph Metzelder s Timem Hooglandem. Proti trenérovi kromě fanoušků už bouří i někteří hráči, a proto by pro odborníka na tituly mohl být zápas na Badenova-Stadionu tím posledním.

"Z porážky v derby jsem smutný především kvůli našim fanouškům. Ti nás podporují celou sezonu a ve Freiburgu si už zaslouží oslavovat výhru," řekl sám Magath na tiskové konferenci. "Sezonu jsme sice začali špatně, ale stejně tak tomu bylo loni i u Bayernu. Ten měl sice pár bodů, ale zase do týmu investoval nesrovnatelně větší částky. Máme proto čisté hlavy, jsem přesvědčen, že je to jen o tom, abychom vyhráli a dokázali si svou kvalitu. Ve Freiburgu nebudeme nuceni se hnát do útoku. Byl bych rád, kdybychom vycházeli z obrany," pokračoval kouč, jenž kromě již zmíněných marodů bude postrádat ještě Levana Keniu.

"Hráčům se na druhou stranu zase tolik nedivím. Stále žijí v nejistotě, což se projevilo i proti Dortmundu. Jsme na dně, ale přesto máme hodně společných rozhovorů," pokračoval zkušený kouč, jehož tým si loni s jihoněmeckým celkem nedokázal ze dvou možností poradit ani jednou. Nejprve v rámci čtvrtého kola překvapivě prohrál brankou jihokorejského obránce Du-Ri Cha, jenž ve Freiburgu již nepůsobí, a na jaře uhrál bezbrankovou remízu.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Butscher, Bastians - Schuster - Abdessadki, Rosenthal, Makiadi, Putsila - Cissé
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Moritz, Höwedes, Matip, Sarpei - Kluge, Rakitić - Deac, Farfán - Raúl, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - FC St. Pauli  (středa 20:00)
Výsledky Borussie Mönchengladbach jsou v nové sezóně zatím jako ze špatného filmu a jejímu vedení už pomalu dochází trpělivost. V pátém kole musejí Hříbata doma zabrat, soupeřem jim bude nováček ze St. Pauli.

Celek z Dolního Porýní rozjel sezónu suchou remízou s Norimberkem, poté však udivil výhrou 6:3 v Leverkusenu a vypadalo to, že by mohl plnit roli štiky tohoto bundesligového ročníku. Další dvě utkání by ale v Gladbachu nejraději zapomněli - doma nejprve prohráli 0:4 s Frankfurtem a v sobotu si odvezli ještě větší příděl ze Stuttgartu. Debakl 0:7 je jednou z dvou nejvyšších porážek Borussie v historii.

"To nemělo s bundesligou co dělat, za čtyři dny chci vidět od týmu odpověď," řekl nasupeně sportovní ředitel Max Eberl. "Vítězství v Leverkusenu bylo s odstupem jako jed, všichni se v tréninku méně koncentrovali. Nyní se musíme rychle, hodně rychle dát dohromady," dodal Eberl. Kouč Michael Frontzek dost možná udělá změny v defenzivní části týmu, využít nemůže dlouhodobé marody de Camarga, Jaurése, Dordu a Jantschkeho.

St. Pauli má prozatím stejný bodový zisk a o tři místa před soupeřem se drží jen díky skóre. Na úvod menší z hamburských celků vyhrál ve Freiburgu, následně ale prohrál 0:1 s Hoffenheimem i v Kölnu a další bodový zisk si připsal až v nedělním městském derby s HSV, kde byl po změně stran lepší a mohl vyhrát, dvě minuty před koncem ovšem inkasoval od Petriće vyrovnávací gól na 1:1.

Fanoušci na Millerntoru tak nemohli být úplně spokojení, což ví i střelec branky Fabian Boll. "Nálada šla trochu dolů, vždyť nám chyběly k nesmrtelnosti dvě minuty. Přesto to ale byl zážitek, zvlášť když já pamatuji derby ještě z Regionalligy proti HSV II," řekl bojovný středopolař. Jeho kouč Holger Stanislawski každopádně nemá důvod něco měnit, na marodce mu zůstávají Hain a Sukuta-Pasu.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Bailly - Levels, Brouwers, Dante, Daems - Bradley, Marx - Herrmann, Reus - Idrissou, Bobadilla
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Rothenbach, Zambrano, Thorandt, Oczipka - Boll, M. Lehmann - Bruns, Hennings, Naki - Ebbers
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - VfL Wolfsburg  (středa 20:00)
Velmi prestižní duel bude dnes k vidění v Imtech Aréně, Hamburger SV totiž na domácí půdě přivítá Vlky z Wolfsburgu. Ti nezažívají zrovna nejlepší start do sezóny, když se s třemi body krčí až na předposledním místě tabulky. To Hamburk vykročil do nového ročníku o poznání lépe a pokud potvrdí formu a Wolfsburg porazí, bude mu patřit možná i druhá příčka.

Nový kouč Vlků Steve McCaren si po uplynulém víkendu značně oddychl, když jeho svěřenci konečně získali první body za výhru nad Hannoverem 2:0. Toto utkání by podle McClarena mělo být odrazovým můstkem k lepším zítřkům. "Tento týden je pro nás zlomový. Máme těžké zápasy před sebou, ale je dobré že hrajeme 2 zápasy do týdne, dokud se nás drží forma," uvedl anglický trenér.

Přesto přistupuje McClaren k tomuto utkání s respektem: "Hamburk má velmi dobrý tým a výborné hráče na všech postech. Pro mě osobně je Hamburk jedním z největších favoritů na zisk titulu," vysekl soupeři poklonu.

HSV ovšem jeho slova zatím potvrzovalo jenom v úvodních dvou kolech, kdy si připsalo na své konto šest bodů. V dalších dvou zápasech ale jen remizovalo 1:1 - doma s Norimberkem a naposledy ve vyhroceném derby s městským rivalem St. Pauli.

Domácí kromě toho trápí zdravotní trable několika hráčů. Mimo Miroslava Štěpánka a Romea Castelena, kteří se zotavují po operaci kolene, bude Armin Veh postrádat čerstvě i Dennise Aoga, Paola Guerrera a rovněž nad startem Eljera Elii visí otazník. To šplímachr hostů Brazilec Diego je již stoprocetně fit a nastoupí v základní sestavě, naopak jeho spoluhráči Arne Friedrich, Sascha Riether ani Karim Ziani do utkání nezasáhnou.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, Westermann, Mathijsen, Jansen - Jarolím, Zé Roberto - Pitroipa, Petrić, Elia - van Nistelrooy
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Hasebe, Kahlenberg - Diego - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.35 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt  (středa 20:00)
Leverkusen je zatím na začátku sezony za očekáváním a tento dojem by rád napravil v utkání 5. kola, kdy se v domácí BayAreně střetne s Eintrachtem Frankfurt.

Jupp Heynckes ale bude muset vyřešit absenci dvou gólových útočníků. Stefan Kiessling totiž v neděli dostal po souboji s bývalým spoluhráčem z Norimberku Andreasem Wolfem berle, neboť rychlé vyšetření v Kölnu odhalilo natrhlé vazy v jeho pravém kotníku. Nejlepší střelec Werkself tak bude ze hry minimálně deset týdnů. Problémy se stehny zase zabrání nastoupit hrdinovi utkání s Rosenborgem Patricku Helmesovi. Příležitost se tak zřejmě naskytne Erenu Derdiyokobi a Nicolaii Jörgensenovi, mladíkovi, jenž teprve před touto sezonou přišel z druhé dánské ligy. Zkušený kouč porýnského celku se v tomto utkání bude muset obejít i bez Renata Augusta, věčného maroda Michaela Ballacka a nově i Gonzala Castra.

Farmaceutiky ale může těšit návrat Simona Rolfese. Hráč, jenž už v sobotu odehrál jeden zápas za druhý tým, se vrací do kádru. Po jeho vleklém osmiměsíčním zranění by si dokonce mohl i zahrát. "Od začátku to ale nebude, je to na něj ještě moc brzo," prozradil sám Heynckes. "Máme teď sice hodně zraněných, což nás dostává do obtížné situace, ale já zase tak znechucený nejsem. Mám v hráčích několik alternativ, hrát tady chce jednoduše každý. Frankfurt ale nesmíme podcenit, i když mu poslední zápas nevyšel. Stále je to tým, který si doma i venku jde pro body. My už jsme tři zápasy bez výhry a chceme to změnit. Eintracht ale bude na tuto věc strašně těžký soupeř."

Frankfurt je na začátek sezony velmi rozpačitý. Jedinou výhru z prvních čtyř kol si připsal v Gladbachu, kterému na jeho hřišti nastřílel čtyři branky. V páteční předehrávce posledního kola pak dlouho držel v šachu Freiburg, nakonec však gólem v samotném závěru prohrál. Přestože měli svěřenci Michaela Skibbeho na odpočinek společně s Freiburgem nejvíce času z celé bundesligy, hlavní kouč, který se vrací do důvěrně známého prostředí, stále počítá absence. Na seznamu marodů mu zůstali Martin Fenin, jehož návrat se ale prý blíží, Ioannis Amanatidis, Pirmin Schwegler, Zlatan Bajramović, Aleksandar Vasoski, Alexander Meier a Sebastian Rode.

"Leverkusen se proti nám pokusí o to, aby nastřílel co nejvíce branek. O to se budeme ale snažit také," slíbil Skibbe. "Musíme hrát ze zabezpečené obrany a sázet na opravdu bleskový přechod do útoku. K tomu však potřebujeme, aby nám obrana a útok spolupracovaly. Pokud podáme optimální výkon, tak jako třeba v Gladbachu, můžeme Leverkusen porazit," zakončil trenér hostí.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, M. Friedrich, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Reinartz - Sam, Barnetta - Jörgensen, Derdiyok
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Jung, Russ, Franz, Tzavellas - Ochs, Chris, Schwegler, Köhler - Halil Altintop, Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.65 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - 1. FC Kaiserslautern  (středa 20:00)
Dortmund si užívá vítězné opojení z derby, tři dny po něm ale Borussii čeká v bundeslize další obtížný úkol. Na její hřiště zavítá nováček z Kaiserslauternu, který si zatím vede velice dobře a rád by ve Vestfálsku vyhrál po dlouhých deseti letech.

BVB v uplynulých sezónách nemělo kdovíjaký nástup, letos je to ale jiná káva. Úvodní porážku s Leverkusenem nechaly zapomenout výhry ve Stuttgartu a nad Wolfsburgem a co víc, v neděli Borussia uspěla i v derby na hřišti Schalke a svého úhlavního rivala porazila po dlouhých třech letech čekání. Hlavním strůjcem vítězství byl znovu skvělý Shinji Kagawa, jenž se trefil dvakrát, třetí a svoji premiérovou branku v bundeslize přidal v závěru další novic Robert Lewandowski.

Trenér Jürgen Klopp sice opět slavil jako pominutý, pár minut po zápase ale již neměl hlavu v oblacích. "Zní to naprosto hloupě, ale naše proměňování šancí nebylo zrovna dobré, vše ostatní ale ano," zhodnotil triumf 3:1. "Zápas proti Lvovu v Evropské lize byl naprosto úžasným zážitkem, ale tohle je ještě o kus lepší," pochvaloval si režisér hry Nuri Sahin.

Nyní se na Vestfálském stadionu, či chcete-li v Signal Iduna Parku, po čtyřech a půl letech představí Kaiserslautern, jenž se momentálně nachází pouze o dva body za Dortmundem a navíc předvádí pohlednou hru. "Už nejsme nováček, který umí jen utíkat a bojovat. My dokážeme hrát dobrý fotbal," uvedl šéf záložní řady Christian Tiffert, jenž v minulém kole dvěma přihrávkami vydatně přispěl k remíze 2:2 s Hoffenheimem.

FCK má momentálně s 42,1 % nejefektivnější využívání šancí v lize a po čtyřgólovém Srdjanu Lakićovi se na tom v sobotu začal podílet i Erwin "Jimmy" Hoffer, který vsítil obě branky. "Způsob, jakým se Jimmy prosazuje v soubojích proti jednomu, dvěma a někdy i třem protihráčům, se málokdy vidí," pochválil Tiffert svého spoluhráče.

"Očekávám velmi odvážný výkon," prohlásil před výjezdem do Dortmundu trenér Marco Kurz, jenž má mimo hru Šimůnka, Amriho a Riviće, tedy hráče mimo základní sestavu. Stejně jako Kurz i Klopp zřejmě pošle na hřiště stejnou sestavu jako v minulém utkání. V něm se už musel obejít bez kapitána Kehla, který se přidal na marodku k Dedému, Krigemu a Zidanovi.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Barrios
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Kirch, Tiffert, Bílek, Iličević - Hoffer, Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.85 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Werder Brémy  (úterý 20:00)
Září je na bundesligovém poli časem vyhrocených zápasů - Hannover již má za sebou střetnutí s Wolfsburgem a Werder o víkendu čeká boj na ostří nože s HSV. Mezitím si to oba celky rozdají v malém serverském derby, do kterého vstupuje z lepší pozice překvapivě domácí tým.

Dolnosasové v sobotu prohráli na "vlčím hradu" 0:2 a poprvé v této ligové sezóně našli přemožitele, jinak ale mohou být se startem naprosto spokojeni. Dvě shodná vítězství 2:1 nad Frankfurtem a na hřišti Schalke doplňuje v bodovém výčtu domácí remíza s Leverkusenem a před pátým kolem jsou tak "šestadevadesátky" o tři body před svým Werderem, který se zatím spíš hledá a trpí absencemi opor.

V Brémách díky výhře nad Kölnem a remíze na Bayernu sice již pomalu zapomínali na krach z prvního kola na hřišti Hoffenheimu, v sobotu ale přišla překvapivá domácí porážka 0:2 s Mainzem. "Marně si vzpomínám na srovnatelně špatný zápas," přiznal manažer Klaus Allofs, přičemž zranění tria Pizarro, Mertesacker, Naldo by nemělo sloužit jako alibi: "Máme dostatek personálních možností."

"Momentálně nám víc starostí než tabulkové umístění a počet bodů dělá způsob, jakým hrajeme," dodal Allofs, zatímco Thorsten Frings mluvil o svém nejhorším zápase za Werder. V pondělí již mohla trénovat výše zmíněná trojice, v tomto zápase se ale ani jedna z brémských opor ještě neobjeví stejně jako další zranění obránce Boenisch.

Problémů na Weserstadionu jsou si vědomi i v dolnosaské metropoli, přesto ale jsou i nadále pokorní. "Werder Brémy zůstává špičkovým týmem, ačkoliv má nyní obtížnou fázi. Jeho kádr je výjimečně silný a prošpikovaný skvělými hráči," uvedl na adresu soupeře trenér Hannoveru Mirko Slomka. Ten se opět může spolehnout na stoperskou dvojici Haggui, Pogatetz, z nichž první se zotavil po zranění a druhý si odpykal disciplinární trest. Mimo hru zůstávají Eggimann, Andreasen, Lala a Carlitos.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stoppelkamp, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Prödl, Pasanen, Silvestre - Bargfrede, Frings - Hunt, Wesley, Marin - Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.70 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov  (úterý 20:00)
Šlágrem pátého bundesligového kola je zřejmě duel mezi TSG 1899 Hoffenheim a Bayernem Mnichov. Ten jako úřadující mistr nevykročil za obhajobou titulu zrovna nejlépe, a tak udělá vše pro to, aby svoje postavení v tabulce napravil.

Klub z bavorské metropole se bez zraněného Arjena Robbena trápí a nemůže chytnout formu z loňské sezóny. Ačkoliv hra Bayernu proti Kolínu nebyla špatná, chyběla větší přesnost ve finální fázi, a tak zápas skončil pouze bezbrankovou remízou. Brankářská jednička Hans-Jörg Butt proto své spoluhráče vyzývá, aby v úterním utkání zabrali a Hoffenheim na jeho půdě porazili. "Musíme zvrátit chod událostí. Nikdo nebude čekat, až chytíme zpátky formu a my nesmíme déle otálet. Nutně potřebujeme tři body," naléhá Butt.

Bavory ale čeká zdatný soupeř a Hoffenheim nedá Bayernu nic zadarmo. Mnichovany trápí i bídná koncovka, když se dvěma vstřelenými góly se "pyšní" nejhorším útokem ligy. "Podařilo se nám vsítit pouhé dva góly ve čtyřech zápasech a to je pod naše očekávání," přiznává sportovní ředitel Christian Nerlinger.

To domácí koncovka rozhodně netrápí, když s devíti vstřelenými góly se mohou pochlubit druhou nejlepší ofenzivou ligy. Trápí je spíš zdravotní obtíže bosenského dua Sejad Salihović - Vedad Ibišević, kteří patří k tahounům týmu. Prvně jmenovaný má problém se zády a Ibiševiče zase pobolívá kotník. Nad jejich startem tedy visí veliký otazník. To Bayern nastoupí mimo zmíněného Robbena v plné síle.

Kouč Hoffenheim Ralf Rangnick není přes líbivé umístění v tabulce se hrou svých svěřenců spokojen. Zvláště poslední zápas v Kaiserslautern jej rozzlobil. "Jsem zklamán z našeho výkonu v druhé půli proti Lauternu a naše hra není stále tam, kde by měla být," káral své hráče Rangnick. Nyní proti Bayernu bude mít šanci, jak se o skutečných kvalitách svého týmu přesvědčit.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Haas - Beck, Šimunić, Vorsah, Compper - Weis, Luiz Gustavo, Salihović - Mlapa, Ibišević, Ba
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, Demichelis, Badstuber, Contento - van Bommel, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Klose
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.35 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln  (úterý 20:00)
Po čtyřech odehraných kolech má bundesliga překvapivého lídra a tím je loňský nováček z Mainzu, jenž zůstává jediným týmem bez ztráty bodu. Pátý korálek na vítěznou šňůru by Tuchelovi svěřenci rádi přidali ve vloženém kole, soupeřem ale bude defenzivně zdatný Köln.

Celek od soutoku Rýna s Mohanem zažívá suverénně nejlepší start ve své historii a jeho úspěch je o to cennější, že mu los nepřiřkl na rozjezd žádné nazdárky. Papírově nejslabším protivníkem měl být Kaiserslautern v rámci derby během třetího kola, ještě předtím si Mainz poradil s pohárovými aspiranty Stuttgartem a Wolfsburgem a v sobotu překvapil na brémském Weserstadionu, kde si výsledkem 2:0 poradil s matným Werderem.

"Ve čtyřech utkáních jsme čtyřikrát podali dobrý výkon a čtyřikrát jsme za to byli bodově odměněni. Chlapci si to po zápase v kabině užívají, když si zhodnotí, co dokázali. Ale poté nám už jde o objektivní analýzu a také o soustředění na další výzvy," poznamenal trenér Thomas Tuchel. Ten má momentálně luxusní přetlak v ofenzivě, zraněný je totiž pouze brankář Müller.

O dost hůře vstoupil do soutěže 1. FC Köln a v úvodních dvou kolech prohrál s Kaiserslauternem a v Brémách, v následných utkáních ale zabral. Fungovat Kozlům začala defenziva, která nejprve byla základním stavebním kamenem výhry 1:0 nad St. Pauli a poté se osvědčila i v mnichovské Allianz Areně, kde Porýňané opět neprohráli a Bavory stejně jako před rokem rozlobili bezbrankovou remízou.

"Pokud tohle byl zrod nějaké série, tak nemám nic proti tomu. Byl to bod pro morálku, nic tak skvělého se ale neděje, kvůli prohře proti Lauternu jsme totiž stále pozadu," řekl manažer klubu Michael Meier. Jeho podřízený Zvonimir Soldo změnil taktické rozestavení na 4-1-4-1 s jediným hrotem Podolským a to se mu osvědčilo, do karet mu hraje navíc fakt, že z opor týmu jsou všichni fit - marodící McKenna, Schorch, Chihi a Ishiaku k nim nepatří.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Zabavník, Svensson, Noveski, Fuchs - Polanski, Karhan, Soto - Holtby - Risse, Rasmussen
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brečko, Geromel, Mohamad, Ehret - Petit - Freis, Yalcin, Jajalo, Clemens - Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FSV Mainz 05440010:412
2.TSG Hoffenheim43109:310
3.Borussia Dortmund43018:49
4.SC Freiburg43016:59
5.Hamburger SV42207:48
6.1. FC Kaiserslautern42118:57
7.Hannover 9642116:67
8.Bayer Leverkusen41217:85
9.Bayern Mnichov41212:35
10.FC St. Pauli41124:44
11.Werder Brémy41125:84
12.1. FC Köln41124:74
13.Borussia Mönchengladbach41127:154
14.VfB Stuttgart41039:73
15.Eintracht Frankfurt41036:63
16.1. FC Norimberk40313:43
17.VfL Wolfsburg41036:83
18.Schalke 0440043:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

BVB by mohlo ist este vyssie rovnako aj Hamburg s Ruudom

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz ,Dortmund, Lautern

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund konecne na mistech, kam patri

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Reagovat
Arne

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
jv

Reagovat
homeles8

3:0

Reagovat
j_mrazik

Ty jejich stadiony jsou parádní.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

SureBet Tým- nejen tenisové predikce!Nový veřejný cyklus již od 30.9.2010, přijďte se přesvědčit i Vy. www.surebet.cz

Reagovat
smazaný uživatel

BAAAYERN !!! dneska musíme

Reagovat
Arne

Dneska vám výjimečně budu přát, ačkoliv remíza by špatná nebyla. Hlavně v Kraichgau neprohrajte, to by už bylo TSG hodně nakopnutý.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to bylo 3:3 tak jsem spokojenej, protože by se nám povedlo dát 3 góly

Reagovat
j_mrazik

Bayern je gigant!

Reagovat
smazaný uživatel

Aké budú výsledky? Hoďte si kockami

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeern München!Dnes vyhrajem a půjdeme pomalu tabulkou vzhůru!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je gigant a i letos to dokáže,a to i v LM!

Reagovat
Arne

Jeden, dva, tři komentáře tak inteligentní, až jsem spadl ze židle.

Reagovat
j_mrazik

Já doufal, že se objeví. Chybělo mi to jeho: Bayern je gigant!

Reagovat
smazaný uživatel

ved ma pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Arne, zejo?

Reagovat
Arne

Určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz 1 a Bayern 0 a budu spokojen, nebo jeste vice muj tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Dal sem na Hoff a Mainz 0.

Reagovat
Pinturicchio

Oboje jedničky ( teda mám vsazeny já )

Reagovat
smazaný uživatel

Hoff 2, Mainz 1

Reagovat
Arne

Chtěl jsem už nadávat na Babbela, že zase dal 4-1-4-1 a Perdedaje na lavce, ale už vedeme, tak zatím pomlčím... Akorát ty vole, na bwinu jde všechno, co má jít, jen Hertha ne, to abych se po...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm Hertha

Reagovat
Arne

Ty jsi takovej sázkař... Tak někdy vsaď, že dáme gól do nějaký pátý minuty... S Bielefeldem 3., na Unionu 2. a dneska už v 16. sekundě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já té tvoji 2.lize nerozumím. Včera sem dal za litr: ACS-Slavie- oba gol, La Coruňa-Getafe- oba gol, Nacional-Porto-2 ..... Tak sem to dal neska za 100.- tzv. ůlet?

Reagovat
Arne

Ty dvě remízy za 100? To mi přijde v pohodě, mohlo by to vyjít.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nejake lize rozumis?

Reagovat
Arne

Petersen zase gól, to je plejer, panečku.

Reagovat
jv

Je výbornej...

Reagovat
Arne

To je... Já jsem to zrovna viděl v Konferenzi a udělal to dost zkušeně. Kolmice, kterou nějakým záhadným způsobem nezastavil Kleine a Petersen si položil obránce, klička a do prázdné.

Komentátor říkal, že už se na něj ptaly Hoffenheim a Leverkusen. Doufám, že nepostoupí a půjde k nám.

Reagovat
Arne

* položil brankáře

Reagovat
jv

Tak do Leverkusenu snad ne, tam mají v útoku plno, navíc tam přijde Schürrle, v Hoffe by na tom byl tak nějak podobně, měl by jít nejdřív do nějakýho menšího klubu v BL, kde bude hlavně hrát, potom může myslet třeba výš...

Reagovat
Arne

Rukavytsya - Robben der 2. Liga

Reagovat
Liquid

vsazeno na Mohuč, tak to nepokazit a dát 5 výher v řadě

Reagovat
Pinturicchio

Nevíte někdo, proč byl na Herthu tak vysoký kurz? ( Ted koukám a je tam 2,4 )

Reagovat
Arne

Tady u zápasu (bwin) je 1,55, což tak nějak odpovídá... Tam musej mít nějakou chybu.

Reagovat
Pinturicchio

Asi jo, já na Herthu dával s 1,6 a ted koukám, 2,4. Díky

Reagovat
Arne

Vůbec není zač.

Reagovat
Arne

Hey, hey, Spitzenreiter, Spitzenreiter, hey, hey... Jak jsem předpokládal, současné Karlsruhe stejně jako třeba Bielefeld nám doma nemůžou dělat problémy. Víc než čtyř branek si cením toho čistého konta, už bylo na čase. Je tak dále.

Reagovat
Godwinson

Ví někdo, proč nenastupuje Eichner?

Reagovat
Arne

Comppera vytlačil ze stoperu Vorsah a asi je i na téhle pozici lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim:

Haas - Beck, Simunić, Vorsah, Commper - Rudy, Weis, Luis Gustavo, Salihović - Ibisević, Ba

Bayern:

Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Contento - Van Bommel, Schweinsteiger - Kroos, Muller, Ribery - Klose

Reagovat
klokan.paul

pěknej stadion

Reagovat
Pinturicchio

HOFFENHEEEEEEEIIIIIM ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

spustí sa mi prenos, kuknem - 11. sekunda, fajn, ide mi to.. pozrem sa von oknom, následne späť na monitor a ono je 38. sekunda 1:0

jasný, však my obranu posíliť najbližšie 3 roky nepotrebujeme...

Reagovat
Godwinson

Jóó ... Vedaad

Reagovat
micae

Neuvěřitelné. Ten Bayern to hraje furt stejně. Chybí tomu myšlenka, rychlost. Ten Van Gaal to nevidí? To věčné oblehání bez pořádné šance nemá smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

chybí tomu Altintop... měl by taky dostat šanci

Reagovat
micae

Reagovat
smazaný uživatel

taaak Müller na 1:1 a Hamit jde na plac

Reagovat
Arne

Co je s Ribérym?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nevim na intru je blbej signál, takže mam jen textovej přenos

Reagovat
smazaný uživatel

ale vypadá to, že to bude něco vážnějšího

Reagovat
smazaný uživatel

ze zpomaleneho zaberu to mozna vypadalo na achilovku...kazdopadne nebyl schopen odejit sam...

Reagovat
smazaný uživatel

ou snad to bude jen lehčí zranění

Reagovat
smazaný uživatel

take doufam...i kdyz dnes Altintop podal take uctihodny vykon...

Reagovat
Godwinson

Zajímavý statistiky u zápasu Hoffe ... škoda vyrovnání, snad ještě jednoho dají.

Reagovat
herbage

Jak si stavěl Salihović míč, tak jsem si říkal, že z takové dálky z toho nic nebude a on trefí spojnici. Je to prostě borec a nic na tom nemění, že ten míč šel pak ven

Reagovat
smazaný uživatel

Ma vycibrenu tu lavačku

Reagovat
REPLIKATOR

Já vůl vsadil na Brémy, který mají marodku a marnou obranu. Prodl k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

Holtby Bayern

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
herbage

Chudák Keane. Kdo by to byl býval před rokem řekl, že dnes bude rád za to, že nastoupí do Carling Cupu jako náhradník

Reagovat
Pinturicchio

Ahoj, Herbage. Měl bych otázku, jestli můžu. Pořád považuješ Werder za jeden z týmů, které mohou vyhrát CHL?

Reagovat
herbage

To jsem někde napsal?

Reagovat
Pinturicchio

Ano, po předkole Sampdoria - Werder 3:2p

Reagovat
herbage

á, špatná diskuse

Reagovat
smazaný uživatel

Daniel Van Buyten

FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

van Buyten!!!

Reagovat
smazaný uživatel

van Buyten opet v roli zachrance

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra ešte Frankfurt 02, BVB 0, Vlky 2 a bude to KONEČNE normálne kolo BL.

Reagovat
Godwinson

Zatracenej gigant, takhle to skončit nemělo.

Reagovat
Arne

Lepší gigant než vidlákov.

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaticky vidlakov

Reagovat
Arne

Jo, proč ne... Tým mají sympatický, trenéra dejme tomu taky, tím to ale končí.

Reagovat
smazaný uživatel

tým - jak se to vezme...

Reagovat
jv

Reagovat
Godwinson

Jak pro koho :)

Reagovat
Arne

Ovšem, rozumím.

Reagovat
smazaný uživatel

radši vidlákov, scheisse Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

velmi inteligentní příspěvek, má to grády

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga je má krevní skupina.Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak SV-Vlci šlágr jako hrom!

Reagovat
smazaný uživatel

ina z wolsburgu sa pomaly stava nemecky inter milano,jediny nemec v zostave bude asi len M. Schäfer,uz si to dlhsiu dobu vsimam,ze nakupuju len zahranicnych hracov,v kadry maju mozno 5 nemcov z 25 hracov

Reagovat
Arne

Riether, později Friedrich.

Reagovat
Darren Fletcher

tak ja som to dnes nasolil na schalke a kurz zvysil diablami

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel.

Reagovat
Darren Fletcher

100. pre moj tiker :-P

Reagovat
smazaný uživatel

paráda!!! Já nevěřil Schalke.

Reagovat
Arne

Schieber se trefí zrovna proti Stuttgartu, taky dobrý... V Dortmundu zatím dobrej nástup, šance na obou stranách.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel jsem akorát

Reagovat
Arne

Pěkně to Felix postavil, konečně dle mého gusta... Akorát teda jeden z dvojice Farfán - Raúl holt musí sedět, ale s tím už se těžko něco udělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakáže je sestava? Zatím jsem to nepochytil

Reagovat
Arne

Neuer - Moritz, Metzelder, Höwedes, Sarpei - Matip - Jones, Rakitić - Jurado - Raúl, Huntelaar (už to mám zavřený, takže je to podle paměti, ale mělo by to takhle být - u Sarpeie si jist nejsem, ale kdo jinej by tam hrál).

Reagovat
Arne

Tak je tam místo Sarpeie Schmitz.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si říkal. Ještěže tak

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré. Tohle rozestavení by jim mělo sedět

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že ta hra docela stojí na Hunterovi co? (nebo spíše góly... dorážka po střele Klaase)

Reagovat
Arne

Já vůbec nevím, koukám na BVB - FCK... Ale dá se to tak říct, viděl jsem poločasový sestřih šancí a měl tam i sám jednu, kdy dorážel, ale ten mladej Baumann mu to vyškrábl nad.

Reagovat
Arne

BVB šlape

Reagovat
jv

Vypadá to dobře, sleduješ to?

Reagovat
Arne

Jj, na bwinu... Začátek dobrej Lautern, Lakić měl šanci, ale zhruba po deseti minutách jste se do toho začali dostávat. První gól - Sahin pas na Barriose, kterej utekl Amedickovi a dal to Sippelovi mezi nohy. Druhej Sahin do strany na Großkreutze, ten si to dal na pravačku, klička do středu a na zadní tyč. Závěr půle ve vaší režii, těžko s tím FCK něco udělá.

Btw. pro ty, co v Dortmundu obsluhují hlasatelnu, teď o pauze tam dali song z Hodný, zlý a ošklivý.

Reagovat
jv

Já se snažil najít nějakej přenos, ale je to jenom na bwinu, kde si musím nabít účet a potom na Bundesliga Konferenz Live, ale tam se to přepíná mezi zápasy...

Reagovat
Arne

Njn... Ten bwin je skoro jistota, jinak je to o nervy.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

A na bet-at-home.com musíš mít taky peníze na účtu? Tam jsem to nikdy nezkoušel

Reagovat
jv

Nevím, nezkoušel jsem...

Reagovat
jv

Tak tam se stačí zaregistrovat a můžeš sledovat v podstatě všechno, kromě BL, napíše ti to, že ve vaší zemi bohužel není možné sledovat tento live přenos.

Reagovat
jv

Škoda, že jsem nenašel kvalitní přenos, takhle jsem neviděl ani jeden gól...

Reagovat
jv

Rolfes se vrací.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Dzeko je stejnak neskutecnej hrac, uz treti sezonu po sobe pali hodne ostrejma

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem myslel, že za ruku v obličeji mimo hru je červená. Huntelaar se sice nemusel kvůli tomu válet, ale od Bartha to nebylo moc sportovní

Reagovat
Arne

Hm, Westfalenstadion zaburácel jako při góle a vzápětí "Scheiße 04", takže mi bylo jasné, o co jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Magath si to zase kazí střídáním. Horší hráče než Klugeho a Sarpeie už tam dát nemohl (ještě Jednriška a to bude konec)

Reagovat
jv

Podle toho co slyším a čtu, tak to musí bejt výbornej zápas, škoda, že z toho nic nemám...

Reagovat
Arne

"Sooo schön, ooooh wie ist das schön..." Hrajete vážně pěkně, docela překvapuje Piszczek, teď předložil Barriosovi na 5:0. Pro Lautern trošku krutý, vám fakt vychází všechno, ale jinak zaslouženě... Do minuty po zápase tu budeš mít report, tak si počteš.

Reagovat
jv

Už teď se těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Papiss Demba, Lewa

Reagovat
Darren Fletcher

goooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

HUNTEER!! (se omlouvám ale musím )

Reagovat
Arne

Jooo

Reagovat
jv

Přeju mu to.

Reagovat
Darren Fletcher

ANKETA:

Nastúpi Jendrišek aspoň na 8 ligových zápasov v základe túto sezónu?

Reagovat
Arne

Určitě ne, leda by šel hostovat do druhý ligy.

Reagovat
jv

Měl zůstat v Lauternu, udělal obrovskou chybu.

Reagovat
Darren Fletcher

kazdopadne, vtedy tam hunter ani raul neboli :(

Reagovat
jv

Teď si ale moc nezahraje, to mu muselo bejt jasný, že tam ještě nějaký ten útočník přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

v základě bude rád za 2 zápasy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele