5. kolo
22.09.2010 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Schalke 04 1:2

Schalke odvrátilo další pohromu a na pátý pokus konečně získalo své první body v nové sezóně. Na hřišti dosud výborně hrajícího Freiburgu Königsblauen sice neudrželi své brzké vedení, na poslední chvíli je ale zachránil Klaas-Jan Huntelaar a vystřelil veledůležité vítězství 2:1.

Lépe začali domácí a měli i první příležitost, když po akci Cissého musel před dotírajícím Abdessadkim zachraňovat navrátilec do sestavy Metzelder. V deváté minutě ale již hosté vedli. Po pěkné kombinaci se ke střele z hranice vápna dostal Huntelaar, Baumann dokázal jeho ránu vyrazit jen před Rakitiće a ten již neměl problém - 0:1. Freiburští byli herně lepší, ale do půle mohli inkasovat podruhé, když Schmitzův přímý kop Baumann znovu jen vyrazil, následně ale své zaváhání napravil proti dorážce Huntelaara.

Po změně stran se dobrých pár minut hrálo naprosto bez jakékoliv šance či případně jiných zajímavých situací, až Schmitz nepochopitelně zariskoval před vlastním vápnem a nabídl příležitost pro Nicua, jehož ale zblokoval pozorný Metzelder. Po hodině hry mohli domácí velebit sudího Zwayera, který nepochopitelně udělil jen žlutou Barthovi za zásah do Huntelaarova obličeje.

V 69. minutě navíc bylo na Badenova-Stadionu o mnoho veseleji. Makiadi efektní, ale především efektivní patičkou nahrál Cissému, který si poradil s bránícím Höwedesem a nezadržitelně srovnal na 1:1. V posledních dvaceti minutách byli domácí lepší, každopádně vše spělo k dělbě bodů. Ovšem v 87. minutě nacentroval Matip na Huntelaara a ten v pádu zaznamenal vítěznou trefu - 1:2. V úplném závěru ještě mohl srovnat střídající Yano, jenže minul a místo toho domácí tým dohrával o deseti, když Banović udeřil loktem Klugeho a dokonal tak pokažený večer Freiburgu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak Schalke uz se probudi bo jak to bude? tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

Raul 0-1

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych 1

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke v obrovský krizi, navíc proti Freburgu s kterym nemá dobrou bilanci a se slepenou obranou?? jasná 0...

Reagovat
smazaný uživatel

nechalu co ta raul vubec dela dyt za 422 minut co nahhral v lize nedal ani gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele