31. kolo
24.04.2011 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 4:1

Wolfsburg s přehledem přejel Köln a připisuje si tak první tři body pod vedením staronového kouče Felixe Magatha a zároveň udělal významný krok k udržení bundesligové příslušnosti i pro příští sezónu.

Domácí začali poněkud vlažně a už ve třetí minutě mohli za svoji pasivitu pykat, na Jajalův rohový kop z pravé strany si vyskočil Freis a trefil břevno Benagliovy branky. Tahle situace jakoby Vlky probudila, hned vzápětí totiž přišla příležitost na druhé straně. Riether vracel odražený balón zpátky do pokutového území, kde v akrobatické pozici střílel těsně vedle Grafite.

V sedmé minutě už dostal tentýž hráč míč za brankovou čáru, ale radost to byla předčasná, protože stál v době zakončení v ofsajdu. Ve čtrnácté minutě již vybuchla Volkswagen Arena nadšením, aktivní Riether našel parádním pasem rozběhnutého Diega, ten z pravé strany pokutového území vracel před branku, kde Mandžukić z první napálil míč nechytatelně do sítě - 1:0. VfL bylo i nadále aktivnější, ale Mandžukić ani Grafite se prosadit nedokázali.

Po půlhodině hry zahrozili znovu hosté, ale střela Clemense nemohla Benaglia ohrozit. Ve 34. minutě přišlo první střídání, místo Cícera se na trávníku objevil v domácím dresu Dejagah. O pět minut později právě novic Dejagah přistrčil Schäferovi, ten nacentroval před bránu, kde Mandžukić přeskočil Mohamada zvýšil na 2:0. O minutu později bylo sníženo, po pěkné kombinační akci se s výrazným přispěním Benaglia prosadil Freis - 2:1. Ve 42. minutě mohl Mandžukić završit hattrick, ale Rensing byl proti a udržel tak pro svůj tým naději.

Ofenzivní podívaná pokračovala i po přestávce, ve 46. minutě rozehrával standardní situaci Diego a z ideální pozice hlavičkoval Polák, ale pouze do míst, kde stál připravený Rensing. Na druhé straně musel Benaglio zasahovat proti střele Jajala. O čtyři minuty později po další standardní situaci Diega nepřesně zakončuje Kjaer.

V 58. minutě už to bylo znovu o dvě branky, rychlý protiútok potáhl Mandžukić, následně předal pod sebe Diegovi, ten přihrál do strany Grafitemu, jenž z první posunul na Dejagaha, který povedenou přízemní střelou k levé tyči překonal Rensinga - 3:1. O šest minut později netrefil z dobré pozice branku Jajalo a za další tři minuty předvedl to samé Freis. Köln začínal vyrovnávat hru, v 68. minutě znovu pálil Jajalo, ale ani tentokrát nezamířil mezi tři tyče.

V 74. minutě centroval Brečko, Novaković si míč dobře zpracoval, ale potom nedokázal z obtížné pozice trefit branku. Za dalších pět minut musel Rensing znovu zasahovat proti střele Diega. Konečnou podobu dostal výsledek dvě minuty před koncem, Vlci předvedli další smrtící protiútok, míč se po ose Diego - Dejagah - Mandžukić dostal znovu k druhému jmenovanému, který upravil na 4:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 1-Grafite,Grafite,-Podolski

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele