31. kolo
23.04.2011 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 2:1

V oboustranně ofenzivním utkání se nakonec zcela po zásluze raduje Leverkusen a připisuje si tak další tři body, díky kterým si v podstatě pojištuje druhé místo zaručující přímý postup do Ligy mistrů.

Leverkusen začal hodně aktivně a od prvních minut určoval tempo hry, první vážnější šanci si však paradoxně vytvořili hosté. Psala se čtvrtá minuta, Babel našel Mlapu, ten napřáhl a Adler musel předvést první výraznější zákrok. Domácí byli i nadále lepší, ve dvanácté minutě přistrčil Rolfes Ballackovi, ten těsně za pokutovým územím vypálil a Starke se musel za míčem směřujícím k pravé tyči pořádně natáhnout.

Rohový kop rozehrál Augusto, Starke vyrazil balón pouze ke Kadlecovi, ten ale mířil vysoko nad branku. Ve 23. minutě napřáhl z dobré pozice Augusto, ale pálil nad branku. Vzápětí vypálil z téměř identické pozice na druhé straně Sigurdsson, ale Adler si s jeho skákavou střelou poradil. To už neplatilo o chvíli později, po kombinaci Alaby s Mlapou se k míči dostal Sigurdsson, poradil si s celou levou stranou obrany Bayeru a ukázkovou ranou na zadní tyč překonal Adlera - 0:1.

Obrovskou šanci na vyrovnání měli domácí ve 36. minutě, Rolfes posunul do strany na Sama, ten našel před bránou zcela volného Kießlinga, který z obtížné pozice vypálil, ale Starke jeho střelu směřující k levé tyči vyrazil. O dvě minuty později napálil Sigurdsson tvrdou ranou levou tyč Adlerovy branky. Pět minut před koncem první půle bylo vyrovnáno, na rohový kop Vidala z pravé strany si naběhl na přední tyči Kadlec a nechytatelnou hlavičkou překonal Starkeho - 1:1.

Po změně stran se na trávníku objevil v domácím dresu další útočník Derdiyok, kterému uvolnil místo defenzivněji laděný Rolfes, z čehož se dalo usuzovat jediné, co nejrychleji zvrátit průběh utkání na svou stranu. To se také Leverkusenu povedlo, v 51. minutě se po zmatcích v obraně TSG nejlépe zorientoval Vidal a nekompromisní ranou poslal domácí do vedení - 2:1.

Po tom co se domácí dostali do vedení se tempo hry trochu zvolnilo, což však byla pouze předzvěst dalších velice rušných minut. V 68. minutě rozvrátil hostující obranu Augusto, následně ještě přihrával před branku volnému Kießlingovi, jeho přízemní střelu k levé tyči ale vyrazil skvělý Starke. Rohový kop rozehrál Vidal, míč se odrazil k Augustovi, jehož ránu zablokovala hostující obrana na další roh.

Ten rozehrál znovu Vidal, tentokrát zakroutil balón na přední tyč, kde hlavičkoval nikým nehlídaný Hyypiä, ale Starke byl znovu na místě a balón do branky nepustil. V 81. minutě měl na hlavě další gólovku Kießling, ale v tísni mířil nepřesně. Leverkusen dokázal v BayAreně znovu otočit nepříznivý vývoj utkání a připisuje si tak další důležité tři body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele