31. kolo
23.04.2011 15:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

FC St. Pauli - Werder Brémy 1:3

Zejména zásluhou skvělého výkonu ze druhé půle zvítězil Werder v malém serverském derby na hřišti St. Pauli 3:1 a záchranu má již na devětadevadesát procent jistou. Zcela opačně je na tom domácí tým, který ve zbývajích třech kolech bude potřebovat malý fotbalový zázrak.

Kiez-Kicker ovšem vstoupili do utkání tak, jak si boj o přežití žádá, a herně svého věhlasnějšího soupeře předčili, jenže v ofenzivě toho moc nepředvedli a první nebezpečí tak zaznamenala na druhé straně dalekonosná rána Wesleyho. Hosté se krátce nadechli k ofenzivě a ve 13. mohli vést, když po příhře Wagnera trefil Pizarro brankovou konstrukci.

Domácí poté přišli o zraněného Bolla, v devatenácté minutě ale už měli co slavit. Marin ztratil míč a Gunesch tak mohl vyslat na zteč Bartelse, který povedenou ranou na zadní tyč nedal Wiesemu pražádnou šanci - 1:0. Následovalo nepříliš záživné dění, které mohl odehnat krátce před přestávkou Asamoah, po nejistém zákroku Wieseho ale nedokázal míč dostat do sítě.

Werder tak do druhé půle vyrazil mazat jen jednogólové manko a to se mu povedlo vcelku brzy. Nejprve sice zůstal bez penaltové odezvy zákrok Brunse na Mertesackera, v 50. minutě ale poslal míč do ohně Bargfrede a domácí Thorandt si ho špičkou kopčky srazil do vlastní sítě - 1:1. Chvíli nato mohlo mít St. Pauli vedení zpět, když Asamoah uháněl sám na Wieseho, jenže zakončení nezvládl a trefil jen strážce hostujících tyčí.

Zhruba o deset minut později neefektivně skluzoval Pasanen a těžil z toho Asamoah, který nahrál do druhé vlny Takyimu, jenže ten v rozhodující chvíli selhal. A Brémy trestaly, v 73. minutě si Pizarro naskočil na Frinsgův roh a hlavou poslal svůj tým do vedení - 1:2. To ale nebylo všechno, minutu nato si peruánský kanonýr naběhl na Marinův pas, udělal kličku Pliquettovi a rozhodl o osudu utkání - 1:3. Domácí už na zvrat neměli a jejich situace se již dá označit za kritickou.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

xxxx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele