31. kolo
21.04.2011 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

SC Freiburg - Hannover 96 1:3

Hannover si z Badenova-Stadionu odváží zasloužené tři body a alespoň do soboty se tak posouvá na průběžnou třetí příčku před Bayern, který čeká utkání na půdě Eintrachtu.

Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější, ale proti pozorné obraně H96 se dlouho nemohli prosadit. V jedenácté minutě rozehrával standardní situaci Schuster, ale pozorný Zieler si poradil. O tři minuty později mohlo po rychlém protiútoku udeřit na druhé straně, Cherundolo zakombinoval na pravé straně se Stindlem, na jehož přízemní centr si na přední tyči naběhl Abdellaoue a pohotovou střelou vyzkoušel Baumanna.

Hannover začínal postupem času přebírat dirigentskou taktovku, střela Schlaudraffa si však cestu mezi tři tyče nenašla. Ve 22. minutě předvedli domácí ukázkový protiútok, Makiadi posunul na Putsilu, ale ten z úhlu nedokázal Zielera překonat. To se ukázalo jako klíčový moment, neboť za dvě minuty prostrčil Schlaudraff balón za obranu na rozběhnutého Abdellaoueho a ten přízemní ranou k levé tyči překonal Baumanna - 0:1.

Freiburg se snažil odpovědět, ale Schusterova střela mířila nepřesně. A tak se chopili šance znovu hosté, Stindl ve spolupráci s Lalou odebral ve středu pole míč Caligiurimu, druhý jmenovaný potom pěkným pasem prostrčil balón za obranu na Schlaudraffa, ten ještě obešel vyběhnuvšího Baumanna a zvyšoval na 0:2. Chybujícího Caligiuriho vzápětí vystřídal Rosenthal. Domácí se před odchodem do šaten snažili vstřelit kontaktní branku, ale proti střele Putsily se vytáhl Zieler a další zakončení téhož hráče bylo prozměnu nepřesné.

I po změně stran jsme na trávníku viděli stejný obraz hry, domácí se snažili útočit a chtěli co nejdříve snížit, ale museli se mít pořád na pozoru, neboť Hannover se snažil využít každou příležitost ke smrtícím protiútokům. Právě jeden takový přišel v 58. minutě, Cherundolo vysunul Schmiedebacha, ten si poradil s Butscherem a přesným centrem našel z druhé vlny nabíhajícího Rausche, jenž nechytatelnou hlavičkou překonal Baumanna potřetí.

Dlouho se zdálo, že má Hannover utkání pod kontrolou, ale opak byl pravdou. V 70. minutě posunul Cissé do strany Nicuovi, na jehož centr si naběhl Rosenthal, ale z ideální pozice trefil pouze místo, kde stál připravený Zieler. O osm minut později našel střídající Williams Nicua, jeho ránu ale zastavil obětavý Cherundolo.

Vzápětí se však Freiburg zaslouženého snížení dočkal, na Butscherův centr si naběhl Rosenthal a ranou z první překonal Zielera - 1:3. Dvě minuty před koncem měl tentýž hráč možnost vstřelit kontaktní branku, ale tentokrát se hostující brankář překonat nenechal a zajistil tak svému týmu zasloužené tři body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska budu fandit Freiburgu a vůbec by mi nevadilo, kdyby se do soboty stal králem střelců opět Papiss Cisé, takovej hattrick by nám bodl Freiburg je doma silnej, takže věřím ve výhru. Můj tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

uplně obráceně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele