Bundesliga - preview 31. kola

21.04.2011, 08:22, aktualizováno 24.04.2011, 09:19
Previews
Wolfsburg se stále nachází v kritické situaci a pokud dnes neporazí 1. FC Köln, bude jeho naděje na záchranu ještě menší. Aktuálně ztrácí VfL na záchranu pět bodů. Ve druhém nedělním vystoupení půjde o přímý souboj o páté místo zajišťující poháry, Norimberk hostí Mainz...
VfL Wolfsburg - 1. FC Köln  (neděle 15:30)
Velmi zajímavou zápletku nedělní dohrávky 31. kola Bundesligy bude mít duel VfL Wolfsburg versus 1. FC Kolín. Jedná se totiž o přímý střet v bojích o záchranu a půjde tak o klasický zápas o šest bodů. Horší výchozí pozici mají rozhodně domácí, kteří musí bezpodmínečně vyhrát. Hosté si mohou dovolit i luxus případné ztráty bodů a i nerozhodný výsledek by je velmi přiblížil vytoužené záchraně.

Krizové situace si je velmi dobře vědom i staronový trenér Vlků Felix Magath, který rozhodně nechce hrát baráž o udržení, natož vést tento klub v druhé bundeslize. "Neplánuji, že bych si odkládal svojí dovolenou kvůli barážovým zápasům. Doufám, že sezóna pro nás skončí zároveň s řádným koncem ročníku a zachráníme se. Nejdřív ale musíme konečně vyhrát, na tom pak můžeme stavět. Tři body z nedělního utkání jsou bezpodmínečnou nutností," naráží Magath na fakt, že pod jeho krátkým vedením týmu jeho svěřenci ani jednou nebrali všechny tři body.

V sobotním kole Vlkům odskočily jak Stuttgart, tak Frankfurt a jediný, na koho mohou stáhnout náskok, jsou tak právě kolínští Kozli, kteří mají šestibodový náskok. A právě Kolín by mohl být pro domácí vhodným adeptem na prolomení výsledkového prokletí, neboť poslední dvě utkání Kolín prohrál. Navíc nepřivezl do Wolfsburgu ani svojí největší hvězdu Lukase Podolského, který si odpykává karetní trest.

Přesto trenér Frank Schaefer zůstává optimistou. "Nyní máme dobrou příležitost ukázat fanouškům, že umíme vozit domů důležité body i z hřišť soupeře. Jsme dobře připraveni a myslím, že odehrajeme dobré utkání. Stále nejsme zachráněni, ale boj o záchranu je jako maraton. Pokud jste neběželi celou dobu naplno, musíte všechny síly napřít do finiše," uvedl kouč Kolína, který po sezóně trenérskou lavici Kozlů opustí.

Domácí budou postrádat pouze dvojku Tolga Cigerci a Dieumerci Mbokani. Felix Magath ale sestavu zřejmě zcela protočí a momentálně nemá místo v základu jisté nikdo, dokonce ani špílmachr Diego. Pro hosty bude největším oslabením výše zmiňovaná absence kapitána Podolského. Dále nenastoupí ani Christopher Schorch a Slavomír Peszko (oba zranění).
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Polák, Josué, Cícero - Diego - Grafite, Mandžukić
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Geromel, Mohamad, Eichner - Lanig, Matuschyk - Freis, Jajalo, Clemens - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.80 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05  (neděle 17:30)
Norimberku i Mainzu už jde o všechno. Mezi oběma týmy je rozdíl pouhých dvou bodů, který značí, že vítěz tohoto utkání se posune mnohem blíže Evropské lize, v níž ještě ani jeden z týmů nehrál.

Nálada fotbalového Norimberku nemohla být v těchto chvílích lepší. V neděli by se mělo hrát za fotbalově příjemného počasí s jasným sluníčkem a na každý z tréninků si našel cestu neočekávaný počet fanoušků. "Je to bláznovství, co se tady děje," přiznal pro oficiální klubové stránky kapitán Andreas Wolf.

Aby ne, vždyť Norimberk má po pár letech strádání opět na dosah evropské poháry. Výhrou proti Mainzu by se dokonce posunul na pozice je zaručující, neboť je to právě Mainz, kdo sídlí na pátém místě dva body před Norimberkem. "Těšíme se na toto utkání. Dostali jsme se až sem a opravdu chceme vyhrát. Jde o tři body a utkání bude zcela jistě vyrovnané," řekl trenér Dieter Hecking, jehož tým přijde podpořit 48 548 fanoušků.

"Je sice skvělé mít za zády tolik lidí, ale to vám samo o sobě utkání nevyhraje. Nebude to vůbec snadný úkol. Neměli bychom za celých devadesát minut ani na jedinou sekundu sundat nohu z plynu. Chce to kompaktní výkon a potom budeme mít šanci," pokračoval kouč, jenž varuje celé město před předčasnou euforií. Der Club by byl sice evropským branám opět o něco blíže, stále by ale měl ještě tři zápasy před sebou. "Tímto zápasem to nekončí. Rozhodně nedáme všechny síly do začátku, nechci něco na styl hurikánu. Když získáme tři body, nikdo nám zbývající zápasy neodpustí a vyhrát je budeme muset my," uvědomuje si Hecking.

Co se týče marodky domácích, z té musí mít domácí kouč taktéž radost. Hrát nebudou jen Mike Frantz, jehož operace z minulého čtvrtku vyřadí ze hry na tři až čtyři měsíce, a Markus Mendler, kterého do hry nepustí natržený sval. Zelenou tak ve středu obranné čtveřice dostal Philipp Wollscheid.

Thomas Tuchel na druhé straně měl se svým Mainzem nejlepší start do sezóny v klubové historii. Nedávný lídr tabulky ovšem ze svého tempa slevil, a proto se ještě musí bát o lukrativní postavení v tabulce. Je tak více než častým jevem, že jeho kouč musí čelit otázkám, jak tým od soutoku Rýna s Mohanem dopadne. "Pro Norimberk je to mnohem větší zápas než pro nás, protože my máme dva body k dobru. Pokud prohrajeme, bude pro nás ve zbývajících třech zápasech jednodušší dohnat jednobodové manko. Soupeř tuto výhodu nemá," snažil se na předzápasové tiskové konferenci přenést tlak na druhou stranu právě Tuchel.

Sám si dobře připouští, že tlak se na něj zvětšuje, nicméně podle vlastních slov to bude utkání stejné jako vždy. "Pro nás je toto utkání do očí bijící problém. FCN je velmi variabilní, dokáže hrát v mnoha systémech, což pro nás bude velmi složité," přiznal Tuchel. "Norimberk vychází z dobrých zadních řad a kompaktního středu, kde se mu daří přechod do útoku. Je to dobrý systém. Je ale zároveň šíleně těžké udržet disciplínu týmu. Musíme hrát od začátku, abychom bodovali."

I jeho možnosti vzhledem ke klubové nemocnici jsou takřka neomezené. Po svalových problémech z utkání s Mönchengladbachem se vrací Risse, Caligiuri a Holtby, stejně tak i dále Ivanschitz, jenž minulý víkend prodělal gastrointestinální infekci. Chytat tak nebude moci pouze v oblasti žeber zraněný brankář Müller. "Na konci sezóny jsme na tom se zdravím velmi dobře, což mě těší," zakončil Tuchel.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Schäfer - Chandler, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons - Hegeler, Cohen, Ekici, Eigler - Schieber
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bungert, Svensson, Noveski, Fuchs - Polanski, Kirchhoff, Soto - Holtby - Allagui, Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
Schalke zřejmě v lize už ztratilo veškeré naděje na pohárové umístění a bude se tak chtít alespoň částečně dobře naladit před semifinále Ligy mistrů. Proti sobě však bude mít zachraňující se Kaiserslautern, jenž mu v podzimním utkání nasázel pět gólů.

"Jestli odehrajeme dobré utkání proti Kaiserslauternu, připravíme si dobrou pozici pro Ligu mistrů," řekl před utkáním Ralf Rangnick, jehož tým semifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže v žádném případě nechce brát na lehkou váhu. O podcenění sobotního soupeře podle něj nemůže být řeč. "Takové obavy nemám. Jsme motivovaní a chceme vyhrát. Můj tým se teď veze na vítězné vlně a každá další výhra jeho sebevědomí jen posílí."

Vzhledem k velmi náročnému programu se v pět zápasů neporaženém týmu zřejmě budou dít změny. "Mám ve zvyku po vyhraném zápase nechávat sestavu, nebo postavit co nejsilnější tým. Je ale možná, že jednoho nebo dva hráče vyměním," připustil Rangnick možnou taktickou variantu.

Jemu i všem fanouškům Schalke dělá starosti marodka. Nejvážnějším případem je zřejmě stoper Benedikt Höwedes, jehož jeho břišní svalstvo donutilo k menší přestávce. O případném startu proti Manchesteru United se ještě rozhodne. Podobně tomu bude i u Peera Klugeho. Ten sice ještě před pár dny opět trénoval, nicméně jeho zdravotní stav pro sobotu vyhovující nebude. Podle Rangnicka ale u něj je naděje, že by se do úterý mohl vrátit.

Mnohem větším problémem než zranění a porce zápasů může být soupeř. Celý Gelsenkirchen ještě má v paměti, kterak si jeho oblíbenci v rámci 14. kola odvezli z Kaiserslauternu prohru 0:5. "Tehdy jsem ještě nebyl trenérem Schalke. Spíše se zajímám o to, co se stalo v posledních týdnech. A to se děly samé pozitivní věci," odmítl Rangnick jakékoliv spekulace o chystané odvetě.

I na Betzenberg už padl prach zmiňované triumfální výhry. Strach z možného sestupu přece jen v porýnskfalckém týmu je a svěřenci trenéra Marca Kurze tak na všechny pro něj hovořící aspekty spoléhat nemohou. Jediné, co mohli před utkáním udělat, byla pečlivá příprava a plné soustředění, což se podle hlavního kouče povedlo. V tréninku ke škodě Die Roten Teufel chyběly ofenzivní síly Ivo Iličević a Adam Nemec. Nejistý je také vývoj kolem Chadliho Amriho.

Třináctý celek tabulky bude mít navazování na předchozí úspěch proti Königsblauen o to těžší, že se mu nevyvedlo poslední domácí utkání, v němž podlehl Norimberku 0:2. "První půle byla velmi špatná, druhá o něco lepší, ale ne natolik, abychom si zasloužili body. Byla to nepříjemná porážka. Ale přes to se musíme přenést a dívat se dopředu, protože Schalke nebude snadným soupeřem," řekl na tiskové konferenci obránce Florian Dick.

Avšak, podobná výhra jako v prvním letošní střetnutí, by se Lauternu velmi hodila. "Bylo to zasloužené vítězství, celkově to byl skvělý zápas a velký den pro klub," doplnil svého svěřence sám Marco Kurz, jehož pozornosti neušel poslední vývoj v táboru soupeře. "Schalke změnilo trenéra a hraje mnohem útočněji. Jsou tam jiné mechanismy, hrají jiným stylem a hlavně s nadšením. Mají velmi silné individuality a skvělého brankáře," pokračoval Kurz.

"Potřebujeme body a jsme přesvědčeni, že máme na to, je získat. V sobotu se vše ukáže, ale určitě neprodáme svou kůži lacině," pokračoval Kurz. "Bude to speciální příležitost jak si zahrát proti Raúlovi nebo Farfánovi. Těším se, až se s nimi střetnu," vyjádřil své odhodlání na závěr Dick, za jehož zády bude i šest tisíc věrných fanouškům, kteří už mimochodem vyprodali závěrečná domácí utkání se St. Pauli a Werderem Brémy.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Matip, Metzelder, Sarpei - Farfán, Papadopoulos, Jurado, Baumjohann - Raúl, Edu
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Abel, Rodnei, Jessen - Petsos - Kirch, Tiffert, Morávek, Hloušek - Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
BayArena bude v sobotu odpoledne svědkem souboje dvou ofenzivně laděných celků, domácí tým zde přivítá Hoffenheim a k jistotě udržení druhé příčky potřebuje nutně bodovat, protože nejbližší pronásledovatelé se po zaváhání v Allianz Areně povážlivě přibližují.

Leverkusen procházel letošním bundesligovým ročníkem jako nůž máslem, sice občas zaváhal, ale to nebylo nic proti tomu, co se stalo minulý týden v Mnichově, kde svěřenci Juppa Heynckese prohrávali po první půli už o čtyři branky a po změně stran se tak utkání už jen dohrávalo. "Bylo to poprvé, co jsem se za náš výkon styděl," řekl asistent trenéra Peter Hermann, který na tiskové konferenci zastoupil nemocného Heynckese. "Jak špatný to od nás byl výkon, tak přesto všechno jsme v Mnichově ztratili pouze tři body. Je důležité jít do dalších utkání s čistou hlavou," věří ve zlepšení kapitán Simon Rolfes.

"Do zápasu s Hoffenheimem musíme jít s jasným cílem. V současné době máme 61 bodů, což je více něž v celé minulé sezóně. Ale i přesto půjdeme do dalších utkání s cílem získat tři body a odměnit se tak za svou tvrdou práci. Očekávám, že v sobotu předvedeme špičkový výkon a odškodníme tak naše fanoušky," dodal Hermann, který má k dispozici kompletní kádr. Jediným otazníkem tak zůstává, zda bude stát v sobotu na lavičce kouč Jupp Heynckes.

Hoffenheim už nemá v posledních zápasech Bundesligy jako jeden z mála týmů v podstatě o co hrát, protože tak jako tak skončí v klidném středu tabulky. A proto už se v Sinsheimu začíná přemýšlet o sezóně následující, ve které už celek miliardáře Dietmara Hoppa nepovede dosavadní kouč Marco Pezzaiuoli, na jehož místo přijde aktuální kouč St. Pauli Holger Stanislawski. "Jsme rádi, že jsme dosáhli dohody, a že budeme spolupracovat právě s Holgerem Stanislawskim, jsme si jisti, že jsme učinili správné rozhodnutí," uvedl sportovní ředitel Ernst Tanner.

Se svým rozhodnutím je spokojený i sám Stanislawski. "Samozřejmě je těžké odejít po tak dlouhé době z Hamburku. Nicméně pořád si myslím, že je na čase, abych se zabýval novou vzrušující výzvou. Rozhovory s vedením Hoffenheimu mě v tom naprosto přesvědčili. Už teď se těším na nadcházející sezónu, nicméně do konce té aktuální budu myslet jen na práci v St. pauli," prohlásil Stanislawski. Hoffenheim cestuje do Leverkusenu bez zraněné čtveřice Salihović, Vukčević, Weis a Jaissle.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, Schwaab, Reinartz, Kadlec - Vidal, Rolfes - Sam, Ballack, Renato Augusto - Kießling
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Rudy, Ibertsberger - Sigurdsson, Alaba - Babel, Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.30 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Velkým lákadlem 31. kola Bundesligy bude pro fanoušky určitě zápas mezi Stuttgartem a Hamburgerem SV. Oba kluby potřebují nutně tři body, aby alespoň částečně zachránily zpackanou sezónu. VfB musí vyhrát, aby se vzdálilo zóně sestupu, HSV se zase pokusí přiblížit páté příčce, která zajišťuje účast v Evropské lize.

Velký den to bude jistě pro trenéra domácích Bruna Labbadiu. Ten byl totiž minulý rok v dubnu právě z Hamburku vyhozen pro špatné výsledky a nedobré vztahy v kabině. Nyní po roce střetne se svým bývalým klubem jako kouč Stuttgartu, který má za úkol zachránit v Bundeslize.

"Angažmá v HSV je už za mnou. Chceme pochopitelně vyhrát, ale nemám důvod toužit po nějaké osobní pomstě. Své působení v Hamburku nehodnotím jako neúspěšné, podařilo se nám probojovat až do semifinále Evropské ligy a jen krůček chyběl k tomu, abychom se zapsali zlatým písmem do historie klubu. Nyní se ale plně věnuji práci ve Stuttgartu a doufám, že se nám podaří uhájit bundesligovou příslušnost," uvedl před zápasem Labbadia.

Domácí budou mít k dispozici téměř nejsilnější možnou sestavu, chybět budou pouze Philipp Degen, Johan Audel, Patrick Funk a Timo Gebhart. Ztráty Hamburku jsou citelnější. Stále bude postrádán pilíř obrany Joris Mathijsen, ale i třeba Marcell Jansen, Jonathan Pitroipa, Tomás Rincón, Eric Maxim Choupo-Moting či Ruud van Nistelrooy. Právě Pitroipa, Jansen i Mathijsen se konečně zapojili do trénikového procesu, ale jak řiká trenér Michael Oenning, stále nemají dostatečnou kondici, aby zvládli odehrát celé utkání.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Träsch, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Okazaki - Cacau
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Diekmeier, Kačar, Westermann, Aogo - Jarolím, Zé Roberto - Ben-Hatira, Guerrero, Elia - Petrić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.50 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
I jednatřicáté bundesligové kolo nabídne utkání, kdy oba týmy prostě musí bodovat. Bayern jede do Frankfurtu, kde by jen velmi nerad opakoval loňské vystoupení. Vzhledem k triumfu Hannoveru totiž musí vyhrát. To samé ale platí i o Frankfurtu, jenž by se v případě neúspěchu mohl posunout blíže sestupovým pozicím.

Jako višeň v třešňovém sadu působí poslední výhra Eintrachtu Frankfurt v sumáři jeho posledních utkání. Tým, jemuž se na začátku sezóny dávaly naděje na evropské poháry, je teď až po uši namočen do sestupové bitvy a i když jeho odstup od šestnáctého Wolfsburgu je čtyřbodový, každý zápas může být rozhodující v otázce přežití. Navíc mohanskému celku nepřál ani los posledních čtyř kol - svěřenci Christopha Dauma se postupně utkají s Bayernem Mnichov, Mainzem, Kölnem a na závěr dost možná s mistrem z Dortmundu.

"Pro mnohé kluby se zdají být utkání s Bayernem zdrcující. Pro jednoho nebo dva hráče to znamená jít nad limit. Ale mí hráči jsou připraveni tak, aby byli více než důstojnými protivníky," sliboval na předzápasové tiskovce samotný Daum. "Potřebujeme především taktický plán. Bylo by naivní si myslet, že je výhoda na straně Bayernu. Když budeme úspěšní v soubojích, obrana bude zajištěná a přechod kvalitní, můžeme myslet na hodně. Nechceme defenzivní nudu!" sliboval dále Daum, jenž by své práce v Eintrachtu v případě sestupu zanechal.

To, kdo je favoritem či outsiderem, podle něj nebude mít na zápas vliv. "Odehrál jsem už hodně takových utkání a tak z vlastních zkušeností vím, že je podobně těžké být favorit jako outsider. Jako favorit vždy musíme potvrdit svou pozici. Jako outsider jste zase pod obrovským tlakem. Když si před zápasem řeknete, že jste horší, jste předurčeni prohrát," filozofoval Daum, jemuž budou chybět Chris, Franz, Tzavellas, Bajramović, Kittel a vykartovaný Meier.

Bayernu se trochu zkomplikoval boj o Ligu mistrů. Bavorský gigant již nemá naději na titul a tak se uchyluje alespoň k zápolení o přímý postup do Ligy mistrů. Čtvrteční výhra Hannoveru ve Freiburgu mu tak přišla nevhod. "Neočekáváme podporu od ostatních týmů. Máme to vše ve svých rukou," řekl kouč, jemuž krátkodobé angažmá začalo brilantní strategickou výhrou 5:1 nad druhým Leverkusenem, díky čemuž loňský mistr ještě může pomýšlet na pozici za skoro jistým mistrem z Dortmundu.

Ani Jonker po spanilém zápase nečeká v Commerzbank-Areně nic jednoduchého, i když je Frankfurt nejhorším týmem na jaře. "Frankfurt zřejmě sestoupí. Potřebuje každý bod a je na ně vyvíjen velký tlak. Bude zřejmě velmi vysoce motivovaný, bude zřejmě těžce bojovat o každý metr hřiště," pokračoval Jonker, v jehož živé paměti stále ještě běží loňská prohra Bayernu ve Frankfurtu 1:2. "Samozřejmě, že jsem nezapomněl. Na druhou stranu jsme tam v DFB-Pokalu 4:0 vyhráli. Pro nás by nemělo být problémem něco jako podcenění nebo nedbalost. Soupeře bereme velmi vážně."

Podobně jako Daum na druhé straně, i Jonker se nebude moci spolehnout na několik svých hráčů. I přes tréninkové návraty Schweinsteigera, Kroose a Badstubera hrát nebudou Pranjić, Altintop, Olić a karetní hříšník Robben. "Přijedeme jen s tím nejlepším. I když máme pár zraněných, ani soupeř by nás neměl brát na lehkou váhu. Přestože někteří hráči chybí, stále je to velmi kvalitní tým. Doufám, že nebudeme hrát příliš individualisticky a vzadu na jistotu," zakončil Jonker, jenž by Frankfurtu za poslední zápas v Hoffenheimu místo prohry 0:1 přál alespoň bod.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Fährmann - S. Jung, Vasoski, Russ, Köhler - Schwegler, Rode - Ochs, Halil Altintop, Fenin - Gekas
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, van Buyten, Luiz Gustavo, Contento - Tymoščuk, Schweinsteiger - T. Müller, Klose, Ribéry - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.50 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC St. Pauli - Werder Brémy  (sobota 15:30)
V sobotní odpoledne se odehraje také jedno malé severské derby, v němž St. Pauli přivítá v duelu sestupem ohrožených celků brémský Werder. Předešlý popis pasuje především na domácí tým, který se stále nemůže vymanit z předposlední příčky, zatímco hosté už mají nahrán slušný náskok.

Na den přesně dva měsíce trvala trýznivá série St. Pauli bez jednoho jediného bodu. Od 16. února a senzačního vítězství na HSV podlehli bojovníci z Kiezu celkem v sedmi utkáních v řadě až minulý týden opět zabrali i výsledkově, i když remíza 2:2 z Wolfsburgu nakonec měla taktéž pachuť prohry. Stanislawskiho svěřenci totiž úhlavního konkurenta v boji alespoň o barážovou pozici herně drtili, jenže v efektivitě značně pokulhávali.

V podobném duchu, co se výkonu týče, chtějí hamburští pokračovat i nyní. "Tento zápas pro nás může znamenat krok správným směrem. Musíme dbát na to, aby naše výchozí pozice pro poslední tři zápasy byla dobrá, což se rovná třem bodům proti Werderu,” uvedl Holger Stanislawski, jenž v týdnu veřejnosti konečně potvrdil svůj letní přesun do Hoffenheimu.

Werder má stejně jako nejbližší soupeř také na kontě jednu sérii, avšak v jeho případě jde o věc zcela pozitivní - už sedm zápasů nepoznal hořkost porážky, mimochodem tuto šňůru brémští nastartovali taktéž po zápase na HSV, kde ale na rozdíl od St. Pauli neuspěli a odvezli si čtyřgólový debakl. Nyní však již je SVW na tom lépe a čtyři kola před koncem má na sestupové pozice šestibodový náskok, o který by už nemělo přijít.

Zcela vyhráno ale ještě samozřejmě není. ”Nyní jdeme do rozhodující fáze a tlak se zvyšuje. Myslím si ale, že máme dostatek zkušeností, abychom si s takovou situací poradili a dokázali zachovat chladnou hlavu,” říká Klaus Allofs. Brémského manažera stejně jako všechny zúčastněné potěšil verdikt svazu, podle nějž se utkání nakonec normálně odehraje s fanoušky, ačkoliv původně si mělo St. Pauli právě zde odpykat trest za "inzultaci” muže s praporkem pomocí kelímku s pivem.

”Je chvályhodné, že to bude po této stránce normální utkání a naši fanoušci budou moct být u toho,” pochvaloval si Thomas Schaaf, jemuž budou chybět Boenisch, Naldo, Prödl, Borowski, Jensen a Avdić. Na druhé straně má Stanislawski podobně zaplněnou marodku, na níž figurují obránci Rothenbach, Zambrano, Oczipka a Volz, k nimž se naposledy přidal náhradní brankář Hain.
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Bartels, Thorandt, Gunesch, Lechner - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Takyi, Naki - Asamoah
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Pasanen, Silvestre - Frings - Hunt, Wesley - Marin - Wagner, Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.55 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Sobotní program 31. bundesligového kola uzavře v Mönchengladbachu souboj dvou Borussií, kde domácí tým přivítá lídra soutěže z Dortmundu. Utkání bude mít obrovský náboj, neboť oběma celkům jde o hodně, a zatímco hříbata se pokusí znovu rozžehnout naději na záchranu, tak BVB chce udělat předposlední krok k vysněnému prvenství.

Gladbach čeká další nesmírně důležitý duel, ve kterém potřebuje k udržení bundesligové příslušnosti pro příští ročník nutně bodovat. Pomoct by mu k tomu měl zaplněný Borussia-Park, k čemuž by měli značnou měrou přispět i fandové žlutočerných, kterých by mělo přicestovat až na 14000. "Proti Kölnu bylo na stadionu také mnoho hostujících fanoušků, kteří vytvořili skvělou atmosféru, ale naši příznivci měli i tak hlasitou nadvládu. Věřím, že tomu tak bude i tentokrát," řekl sportovní ředitel Max Eberl.

Podle kouče Luciana Favreho nastoupí v sobotu jeho svěřenci proti aktuálně nejsilnějšímu bundesligovému soupeři. "Dortmund má poslední dva nebo tři roky perfektní, koupil důležité a velmi dobré hráče a neustále se krok za krokem zlepšuje. Tým je to velmi silný, nebezpečný především ve hře dopředu, budou se snažit co nejdříve udeřit a silně napadat. Ale přesto se pokusíme uspět," prohlásil Favre.

Domácím dělá starosti především zdravotní stav opory zadních řad Danteho, kterého trápí svalové zranění. To, kdo by ho mohl případně nahradit nechtěl domácí lodivod příliš rozebírat. "Existuje více možností, než jen Roel Brouwers," utrousil jen. Jistá je absence zraněné dvojice Jaurès - Wissing, disciplinární trest nepustí do hry prozměnu Hankeho. Dobrou zprávou je naopak návrat de Camarga, jenž by se měl na trávníku objevit poprvé po téměř dvouměsíční pauze způsobené zraněním kolene.

V téměř opačné situaci stojí na druhé straně Dortmund, svěřenci Jürgena Kloppa se od začátku sezóny drží na samém vrcholu a stálostí výkonů se krůček po krůčku přibližují k vytouženému mistrovskému titulu. K absolutní jistotě potřebují získat z posledních čtyř utkání minimálně stejný počet bodů. Slavit by se tak v Dortmundu teoreticky mohlo už v dalším domácím utkání s Norimberkem, které je už téměř beznadějně vyprodané.

O tom, že BVB nebere situaci na lehkou váhu svědčí i fakt, že i přes slavnostní období Velikonoc se neustále plně soustředí na přípravu, a tak ve čtvrtek a v pátek absolvuje tréninky za zavřenými dveřmi. "Doufám, že naši fanoušci pochopí toto opatření. Je to i v jejich zájmu, že se chceme nerušeně připravit na utkání v Mönchengladbachu," vysvětlil Klopp.

V posledním utkání s Freiburgem však utrpělo BVB výraznou ztrátu, do konce sezóny totiž vypadl ze hry zraněný tvůrce Nuri Sahin, na jehož místě by se tak měl v sobotu objevit zkušený da Silva. "On má podobné myšlení jako Nuri, stejná je i jeho radost z fotbalu, věřím že ho společnými silami dokážeme nahradit," uvedl hostující stratég. Nejistý je rovněž start další důležité postavy Lucase Barriose. "Lucasův stav se lepší každým dnem, ale stále ještě není schopen účastnit se přípravy s týmem, takže nepůjdeme do žádného rizika, protože ho budeme potřebovat v dalších utkáních," doplnil Klopp, kterému budou i nadále chybět dlouhodobě zranění Kagawa, Kehl a Kringe.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Idrissou
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, da Silva - Blaszczykowski, M. Götze, Großkreutz - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 4.00 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Hannover 96  (čtvrtek 20:30)
Tzv. "Karfreitag" zapříčinil, že fotbalový víkend v Německu tentokrát začíná netradičně už ve čtvrtek a to se pochopitelně vztahuje i na předehrávku jednatřicátého bundesligového kola, v níž se střetnou dvě ze tří nejpozitivnějších překvapení právě finišujícího ročníku.

Jak Freiburg, tak Hannover patřily v drtivé většině předsezónních prognóz k aspirantům na sešup o soutěž níž, oběma outsiderům se ale trvale daří tyto předpovědi snadno vyvracet. Domácí tým před dvěma týdny o deseti lidech otočil vývoj utkání s Hoffenheimem a po vítězství 3:2 překročil magickou hranici čtyřiceti bodů, takže ve zbylých kolech může hrát naprosto uvolněně a rozházet ho asi nemůže ani poslední prohra v Dortmundu.

To hannoverští nasbírali oproti nejbližšímu soupeři o celých třináct bodů více a stále mají o co hrát. S jídlem roste chuť a poté, co si "96ky" takřka již zajistili účast v Evropské lize, chtějí ještě výš - totiž do milionářské Ligy mistrů. Aktuálně jsou čtvrté s jednobodovou ztrátou na Bayern, která vznikla v důsledku sobotní bezgólové remízy v malém severoněmeckém derby v Hamburgu.

Z Hannoveru se postupem času stal sebevědomím sršící mančaft, což dokazují i slova trenéra Mirka Slomka. ”Nenecháme nic jen tak, budeme Bayern i nadále nahánět,” prohlásil Slomka, který by dolnosaský celek měl dovést do pohárů po dlouhých 19 letech.

V roce 1992 navíc Hannover narazil v prvním kole tehdejšího Poháru vítězů pohárů na obhájce titulu Werder Brémy a po výsledcích 1:3 a 2:1 vypadl, aniž by do Evropy pořádně nakoukl. Zpět ale do současnosti, v ní musí řešit Slomka ztrátu dvou opor - kanonýr Ya Konan a motor zálohy Pinto jsou v karetním trestu.

Na druhé straně barikády má trenér Robin Dutt k dispozici všechny hráče, kteří by k případnému startu přicházeli v úvahu. Vrásky mu však dělá něco jiného - před svým letním odchodem do Leverkusenu by se s Breisgau rád rozloučil co nejlépe a přitom za posledních deset zápasů SCF dokázalo zvítězit pouze ve dvou případech. "Ale do této chvíle hrajeme skvělou sezónu, kterou si nechceme sami zničit," nechal se slyšet kouč s indickými kořeny.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Toprak, Butscher - Schuster - Caligiuri, Makiadi, Rosenthal, Putsila - Cissé
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, Schulz - Schmiedebach, Lala - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.30 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund30216362:1869
2.Bayer Leverkusen30187560:4061
3.Bayern Mnichov30167766:3655
4.Hannover 96301731042:4054
5.1. FSV Mainz 05301531244:3748
6.1. FC Norimberk301371045:3846
7.Hamburger SV301271144:4543
8.SC Freiburg301251338:4441
9.TSG Hoffenheim3010101045:4240
10.Schalke 04301171235:3440
11.Werder Brémy308111140:5635
12.1. FC Köln301051540:5735
13.1. FC Kaiserslautern30971440:4834
14.VfB Stuttgart30961552:5533
15.Eintracht Frankfurt30961529:4033
16.VfL Wolfsburg306111334:4429
17.FC St. Pauli30851732:5329
18.Borussia Mönchengladbach30751843:6426

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
Bayern +

Freiburg musí !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale bez gólů Cissého

Reagovat
Bayern +

Reagovat
herbage

Proč, máte o něj zájem?

Reagovat
smazaný uživatel

viz tabulka střelců Gómez zatím vede pouze o 2 góly a je to jediná šance, jak dostat aspoň nějaký titul do Mnichova...

Reagovat
herbage

Spíš do Stuttgaetu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

hraje za Bayern - tak do Mnichova

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

můj idol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mladej Manuel Neuer

Reagovat
smazaný uživatel

Abdelaoue 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že Baumann 1na1 moc nezvládá

Reagovat
Arne

Dneska to moc nezvládl, no... Sice ani jeden gól nejde přímo na jeho triko, ale minimálně při tom druhým tam vyběhl úplně debilně. Škoda.

Jinak Hannover, to jsme prostě my z před dvou let... Rychlý přechod do útoku, efektivita a štěstíčko k tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

jen doufám, že je nepotká stejný osud, když už si to zmínil... (naproti vám ale mají výhodu, že by jim měli zůstat útočníci)

Reagovat
Arne

To jo, oni kádr by měli udržet pohromadě, možná jen toho Zielera ne... On vypadá fakt dobře, min. dneska Baumanna přejel na celý čáře. Už poněkolikáté má nejvíc kontaktů s míčem z týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Miller je taky kvalitní gólman - a věřím, že Fromlowitz by jistě rád prodloužil, kdyby Zieler odešel a Flo mohl chytat...

Reagovat
Arne

To nevím... Jako dávalo by to smysl, ale Flo se tím odsunutím cítí poškozen a prý na 99 % odejde.

Reagovat
jv

Přesně, navíc prodloužením smlouvy s Millerem mu to dalo vedení H96 jasně najevo, takže s jeho odchodem bych počítal jako s hotovou věcí, podle mě by to nezměnil ani případnej odchod Zielera, ke kterýmu třeba v létě ještě nedojde.

Reagovat
smazaný uživatel

já právě četl, že ho mrzí, že má odejít z H96, ale chce chytat - a to byl důvod, proč se prodloužila smlouva s Millerem a ne Fromlowitzem...

Reagovat
jv

Tak to je jasný, protože Flo se nechtěl smířit s rolí dvojky a Millerovi to naopak nevadí, což H96 schvaluju, protože Flo si zaslouží chytat a Miller je kvalitní náhrada s možností chytat v budoucnu i jako jednička. Ale stejně podle mě v létě Zieler ještě neodejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...už je to 0:3, takže v sobotu musíme vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem docela překvapený, že je to koukatelné

Reagovat
smazaný uživatel

není totiž pátek

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

To bude ono

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

co vlastně znamená ten "Karfreitag" ?

Reagovat
Arne

Velký pátek.

Reagovat
smazaný uživatel

a to se nesmí hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

z wikipedie jsem vyčetl, že nesmí

http://cs.wikipedia.org/wiki/Velký_pátek (Velký pátek v zákoně)

Reagovat
Arne

Oni to mají jako státní svátek, prostě to berou prestižnějc než my nebo Rakušani (jen křesťanští).

Reagovat
smazaný uživatel

tohleto bych řekl do Polska, která je bašta katolíků a ne do Němců. Každopádně díky

Reagovat
Arne

Nz... Já nevím proč, moc se v tomhle nevyznám.

Reagovat
smazaný uživatel

např. v Bavorsku je náboženství povinným předmětem ve škole...

Reagovat
JozkokozleJ

Juh Nemecka (Bavorsko) je velmi nabozensky zalozeny, co je v konkraste so severom a hlavne vychodom (rozdiel mozno spociva v komunizme).

Reagovat
stas87

urcite je to v komunizme inak nevies ako to bolo u nas na slovensku s nabozenstvom za komunizmu?chodilo sa nie?slovensko je ovela viac nabozenske ako ateisticke cesko

Reagovat
smazaný uživatel

Tady na jižní Moravě, aspoň co vím o těch počátcích, bylo také náboženství povinné... Ne snad, že by to nařizoval stát, ale děti prostě z vůle rodičů do toho náboženství chodit musely, pokud to tedy nebyly děti soudruhů. Jak to bylo pak třeba za normalizace už nevím.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak je obecne zname, ze Slovensko bolo perzekuciami komunistov zasiahnute o dost menej, nez Cesko. A to plati i pre nabozenstvo (hoc na druhu stanu, v Cesku asi moc nebolo koho nabozensky perzekuovat ). Kazdopadne na vychodnom Slovensku sa do kostola chodilo tak nejak bez obmedzeni, ci strachu. Nikomu to samozrejme v postupe v partaji nepomohlo, ak to prezentoval okazalo... a ak chcel postupovat v partaji.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dnes 17:31 Kvůli ohledům na brankáře Manuela Neuera se už nebude před zápasy fotbalistů Schalke hrát píseň populární skupiny Toten Hosen, v níž se zpívá hanlivě o Bayernu Mnichov.

a pravděpodobnost příchodu se zvyšuje a zvyšuje...

Reagovat
smazaný uživatel

*špatný smajl:

Reagovat
smazaný uživatel

Vida, házel jsem to pod BVB a ty už jsi to napsal sem. Ještě jsi doufal, že k vám nepůjde? No asi se vzdej i posledních nadějí

Reagovat
smazaný uživatel

stále doufám, ale vidím to tak na 95% FCB, 4% M. Utd. a 1% S04

Reagovat
smazaný uživatel

fíííha, na zítřejší zápas DD je už prodáno na dvacet tisíc lístků

Reagovat
Arne

Odkud to máš? Včera bylo jen 11...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ten debil kecá

Reagovat
Arne

Tak třeba to během toho svátku narostlo, co víš...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
stas87

takze dneska dolezity zapas,ak ho vyhrame,zachrana bude na 70% ista vzhladom k dalsiemu priebehu sutaze,ideal by bol:vyhra werderu,remiza v zapase wolfsburg-koln,tam moze koln mysliet aj na 3 body,frankfurt prehra,a stuttgart by mal vyhrat,3body s hamburgerom im obrovsky pomozu,bohuzial,klautern dnes asi nezaboduje skoda ze st.pauli nepojde do baraze a wolfsburg nevypadne

Reagovat
smazaný uživatel

werder musi vyhrat v st pauli... a kufry bych pral wolfsburgu a diego by se mohl vratit do brem

Reagovat
smazaný uživatel

hmm... s Neuerem má přijít také Mathias Schober, jelikož ani Butt nechce dělat dvojku... sakra, to má gólmany jenom S04 nebo co? (ikdyž Schober nám k titulu už jednou pomohl)

...do obrany se plánuje s někým z trojice Boateng, Mertesacker, Höwedes (snad to nebude Mertesacker) - a na kraj pak Gregory van der Wiel

...a v záloze se plánuje s Schweinsteigerem, Kroosem a Müllerem, které doplní Ribéry s Robbenem + v útoku Gómez, kterému bude krýt záda Olić (do zálohy mohou přijít alternativy Reus nebo Ilicević)

Reagovat
JozkokozleJ

Mertesacker prilis dobroty v tej obrane asi nenarobi. Ten snad teda ozaj nie... Inak Robben ostava naisto? Mne je ten hrac neuveritelne nesympaticky, no zaroven dodava Bayernu vyraznu silu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern ho rozhodně prodávat nechce...

...já bych se odchodu nebránil pouze v případě, že by ho nahradil Marco Reus

...a Mertesacker mi celkově do Bayernu nesedí

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Schöber bude zadarmo a u nás vždycky zachytal dobře, když musel zastupovat. Kdyžtak tam máte Sattelmaiera nebo nějakého jiného mladíka

Reagovat
jv

Merte s Höwim snad ne, Boateng by mi nevadil... Jinak Reus tam snad nepůjde, protože by nehrál, doufám že má rozum, jinak Iličević nevím jestli by vám zrovna pomohl, na sezení je ho škoda, to ať radši pomůže Lauternu.

Reagovat
smazaný uživatel

do Bayernu už měl nakročeno v zimě - za 4,2 mil. € nakonec si to ale Lautern rozmyslel kvůli bojům o záchranu

Reagovat
jv

Jj, ale snad nakonec couvne, nechci aby zbytečně seděl.

Reagovat
smazaný uživatel

raději bych taky Reuse - je to Němec a v ofenzivní záloze myslímn, že univerzální a jeden z dvojky Ribéry-Robben budou chybět často + něco může potkat i Müllera...

Reagovat
jv

Reuse ne.

Reagovat
Bayern +

Tak k Neuerovi jsem jednoznačně za Butta, ale pokud fakt nechce být dvojka, tak klidně i ten Schober, přece mladých brankářů nebudeme ubíjet děláním dvojky Neuerovi a se starších ani nevím koho bych bral (nevím jestli by Drobas šel, asi těžko).

Co se týče stoperů, tak asi Howedes, jen zase ze Schalke. Na kraj s van der Wielem souhlasím, tak s přesunem Lahm nalevo. Jinak co s Gustavem a Timem ?

Reagovat
smazaný uživatel

nezapadají Juppovi/Bayernu do konceptu 8+3 (Němci/cizinci)

Reagovat
Bayern +

Tak Becka místo van der Wiela.

Reagovat
smazaný uživatel

v žádnym případě to bych měl v Bayernu mužstvo, kterému sice fandím, ale s nejnesympatičtějším obsazením

Reagovat
smazaný uživatel

Werder vyhrát PAULI VEN

Reagovat
Bayern +

Startelf FC Bayern Műnchen: Contento fűr Pranjić, sonst wie gegen Leverkusen.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase strašně posládaná sestava.

Reagovat
JozkokozleJ

Setri na LM, inak sa to ani vysvetlit neda.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasné, ale v obraně jsou 2 záložníci a v záloze obránce. No, ale aspoň hraje Escudero. Snad zjistí, že je to na levého beka nejlepší volba

Reagovat
smazaný uživatel

St. Pauli zatím vede - tak snad to udrží a zítra zaboduje Köln

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm to byla otázka času než to tam někomu spadne, tolik neproměněných šancí.

Reagovat
slovaňáák

Jak vypadala první půle S04 - Lautern?

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně. Hra neměla řád, chyby na obou stranách. Každý tým měl asi 3 vyložené golovky, ale Lautern víc štěstí. Druhá půle je úplně o něčem jiném, přišel Jurado a Baumjohann. Jurado je prostě základ týmu

Reagovat
jv

Nechápu proč nehraje v základu? Ale dneska mě to moc nevadí, nechci aby Lautern odjížděl s prázdnou...

Reagovat
smazaný uživatel

Odpočívá no

Reagovat
JozkokozleJ

Posledne zapasy, v ktorych som ho videl, je to uplne iny Jurado, nez ten nevyrazny zo zaciatku sezony. Potreboval cas... ale tiez sa mi paci.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně potřebuje volnost, v Magathově systému poloviční.

Reagovat
jv

Jj, to jde vidět i na jeho výkonech.

Reagovat
slovaňáák

Díky moc. Jurado by měl určitě být v základu, o tom není pochyb, ale tak ho Rangnick šetřil na United. A se třemi body Lauternu velká spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm ve Frankfurtu to vypadá zajímavě

Reagovat
smazaný uživatel

Karimi geniální přihrávka

Reagovat
jv

Leverkusen - Hoffe zatím parádní podívaná, hlavně domácí hrajou fantasticky, ale Starke zatím skvělej, zatím drží TSG nad vodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dal góla Kadlec?? Nemám možnost sledovat

Reagovat
jv

Hlavou po rohu.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
jv

Nz.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nám gol prostě souzený není

Reagovat
smazaný uživatel

ti sudí maj letos fakt špatnou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

A další. Snad nebude taková střelecká smůla i proti MU

Reagovat
JozkokozleJ

... prave naopak, napada to tam i za dnesok

Reagovat
smazaný uživatel

Jako další pětka? Nebylo by špatné

Reagovat
smazaný uživatel

Jako další pětka? Nebylo by špatné

Reagovat
smazaný uživatel

zvedl se Daum vůbec za celý zápas z té své židle nebo ho sudí vyhodil jen tak a ztratil tak 2 minuty z nastaveného času?

Reagovat
Bayern +

Chci se zeptat, v případě rovnosti bodů s Hannoverem jdeme do CHL my ?

Reagovat
smazaný uživatel

měli bychom... nejdříve nastřílené góly a následně až vzájemné zápasy...

Reagovat
Bayern +

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

bremy!!

Reagovat
Bayern +

100. pro FC Bayern

Reagovat
Rssa

Ta žlutá masa fanoušků za brankou BVB je neskutečná

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Teď pyro, parádní

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Kvůli tomu začala druhá půle s menším zpožděním.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní tempo, to je radost koukat na takový útočný fotbal z obou stran

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Měním preference a chci ter Stegena

Reagovat
Arne

Zieler, ter Stegen... Nevím, co by byl větší risk.

Reagovat
smazaný uživatel

Mladí brankáři jsou vždycky risk, ale ter Stegenovi je teprve 18 (nebo 19 úplně nevím), takže nevím jestli by to ve větším týmu úplně zvládal. Zieler je určitě větší jistota

Reagovat
smazaný uživatel

soustřeďte se na Zielera... ter Stegen z Bayernu vyžene Neuera

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to leda, kdyby Neuer ochrnul

Reagovat
jv

Přesně, ter Stegen musí ještě zůstat v Gladbachu, ale stejně je zajímavý jak dokázal vytlačit Baylliho i Heimerotha, navíc v tak mladým věku. Ale já o něm věděl z mládežnický repre už dřív, to se občas vyplatí sledovat. Jinak Zieler potvrzuje, že nebyl v MU náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho mám v podvědomí od minulé sezony, určitě jeden z nejtalentovanějších německých brankářů. Myslím, že to dotáhne daleko

Reagovat
jv

Jj, to určitě.

Reagovat
herbage

Hannover nějak stahuje tyhle brankáře, co v mládí odešli ven, ne? Nejdřív Enke, pak Zieler

Reagovat
jv

Nevím no, možná je to jen náhoda...

Reagovat
jv

Kdyby měla dnešní výhra Gladbach zachránit nebo aspoň poslat do baráže, tak bych ten zápas obětoval, protože ty čtyři body uděláme v dalších utkáních...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, je to tam děsně nabité a pořád si těžko představuju, že by se dostali do baráže místo Vlků

Reagovat
slovaňáák

Mám to stejně. Samozřejmě za předpokladu, že o titul nepřijdeme..

Reagovat
JozkokozleJ

Skoda minuleho tyzdna v Mainzi. Kiez by tu zachranu fukli na ukor Frankfurtu (ich futbal sa mi vobec nepaci), ktory ma nie prilis lahky los.

Reagovat
jv

Jj, to by bylo taky fajn, ale Eintracht má pět bodů náskok a do konce zbývají tři kola.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak v Mainzi a Dortmunde snad bodovat nebudu, a doma po nezazivnom zapase s Kolnom psychicky vyhoria (snad)

Reagovat
smazaný uživatel

Schachten

Reagovat
smazaný uživatel

uf... nepokazil to

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Titul do Leverkusenu, vlci do druhý.

Reagovat
mickey mouse

kung fu v podání Magatha

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhé straně, daří se Wolfsburgu II.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo kdy budou zveřejněny nominace týmů na Copa América?

Reagovat
smazaný uživatel

Polák teď měl Wolfsburg štěstí, že se sudí díval jinam...

Reagovat
jv

Ale vedou zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Freis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele