31. kolo
23.04.2011 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hamburger SV 3:0

Stuttgart si především zásluhou Cacaua poradil s HSV a výrazným způsobem se tak přiblížil záchraně, svěřenci Michaela Oenninga naopak přišli zřejmě o poslední možnost jak se posunout na příčky zaručující start v evropských pohárech.

Domácí si pro své fanoušky přichystali úvod jako z říše snů, hned v šesté minutě našel Harnik volného Cacaua, a ten se v tváří v tvář v souboji s Rostem nemýlil - 1:0. Byl to jeho první gól po téměř pětiměsíční pauze způsobené povětšinou zraněním. O tři minuty později neuhlídal Diekmeier Cacaua, ten přistrčil Okazakimu, jehož střela mířila těsně vedle. Za dalších pět minut se dostal balón po ose Harnik - Cacau až k Hajnalovi, který z dobré pozice netrefil branku.

Domácí středopolař se ocitl v dobré šanci i v 18. minutě, ale ani tentokrát nedokázal dostat míč do sítě. Postupem času se do hra začalo dostávat i HSV, ve 29. minutě našel Ben-Hatira volného Toruna, ten se nerozmýšlel a z první vypálil, Ulreich se musel mít na pozoru. Za osm minut selhal v podobné pozici rovněž sám Ben-Hatira. O chvíli později se do zajímavé šance probíjel Petrić, ale obrana VfB byla pozorná a odvrátila na roh.

I po změně stran byli aktivnější hosté, ale znovu mohlo udeřit paradoxně na druhé straně. Psala se 56. minuta, VfB předvedlo další rychlý protiútok, Kuzmanović našel Cacaua, jehož ránu zablokovala hostující obrana a definitivně odklidil balón do bezpečí Aogo. Za osm minut mohlo být vyrovnáno, Guerrero z 18 metrů vypálil, Ulreich míč vyrazil pouze před sebe, kde číhal Ben-Hatira, ale ani ten nedokázal strážce domácí svatyně překonat.

Kýžené druhé branky se domácí dočkali v 78. minutě, Hajnal odcentroval přes stínujícího Kačara na Gentnera, a ten uklidnil celou Mercedes-Benz Arenu - 2:0. Konečnou podobu dostal výsledek dvě minuty před koncem, ztráty Westermanna využil Harnik, přihrál Cacauovi, který pohodlně zvyšoval na 3:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhrajem

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele