31. kolo
23.04.2011 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1:0

Souboj prvního s posledním vyzněl lépe pro Mönchengladbach, který si díky gólu Idrissoua připisuje další tři body a po dlouhé době opouští poslední příčku, na kterou vinou horšího skóre spadlo St. Pauli.

Dortmund vstoupil do utkání skvěle, neuběhla ani minuta a Götze pálil z jedenácti metrů těsně nad břevno. To bylo na dlouhou dobu poslední vzrušení, Gladbach se snažil ovládat hru, ale BVB pozorně bránilo a vyčkávalo na příležitosti k protiútokům. V desáté minutě střílel z dálky znovu Götze, ale ter Stegen bezproblémů zasahuje. O pět minut později napřáhl z podobné pozice na druhé straně rozvěž Reus, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Další zajímavá situace přišla po půlhodině hry, Lewandowski postupoval z levé strany sám na ter Stegena, když už ho překonal, tak ho na brankové čáře zastoupil Jantschke a balón odkopl. Ve 35. minutě nepřesně rozehrál da Silva, míče se ujal Arango, výborným pasem našel rozběhnutého Idrissoua, ten ustál souboj se Subotičem a z úhlu překonal Weidenfellera - 1:0. Velkou možnost na srovnání skóre měl Dortmund ve 45. minutě, Götze našel Lewandowskiho, ten ale z blízkosti trefil pouze ter Stegena.

Druhá půle začala tlakem BVB, Piszczekův centr se nečekaně stočil až k brankové čáře, kde však stál pozorný Stranzl a míč odkopl. O chvíli později rozehrával rohový kop z levé strany Götze a na zadní tyči hlavičkoval jen těsně nad branku Hummels. Po hodině hry rozehrával další standardní situaci Arango, ale Weidenfeller si s tečovanou střelou poradil. Vzápětí si dal po rohu Reuse málem vlastní gól Hummels.

V 68. minutě se opět předvedl mladíček Götze, který bez rozmýšlení napálil odražený míč z rohového kopu na branku a parádní ranou trefil břevno domácí svatyně. V 74. minutě hlavičkoval po centru Götzeho nepřesně střídající Zidan. O dvě minuty později napřáhl z úhlu Schmelzer, ale ter Stegen byl pozorný a střelu vyrazil konečky prstů alespoň na tyč. Těsně před koncem ještě pálil Subotić, ale ter Stegen si poradil i tentokrát a dovedl tak svůj tým k extrémně důležitým třem bodům.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip:1:1

želanie:2:0

Zostava Gladbachu:

ter Stegen

Jantschke Stranzl Dante Brouwers Daems

Nordtveit

Reus Neustädter Arango

Idrissou

Poznámka:Stranzl,Dante a Brouwers vy ťahajte do zadu.

Poznámka2:Nenechajte aby vás precentrovali každý nech si vyberie niakého hráča pred ktorým bude stáť.

Reagovat
smazaný uživatel

toto je tutovka 1 a Barca prehrá s Osasunou, toto budú pecky víkendu

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

0 3

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz hraje prvni s poslednim tak to vzdycky smrdi vyhrou posledniho

0:2 ale nedivil bych se kdyby to bylo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

no jo 1:0 tak uz to byva

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimave, kazdopadne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele