Bundesliga souhrn - 28. kolo

12.04.2008, 17:30, aktualizováno 13.04.2008, 19:08
Komentáře a souhrny
Jasně v režii domácích týmů se odehrály nedělní zápasy Bundesligy. Bayern deklasoval Dortmund 5:0 a jasně potvrdil pozici lídra nejvyšší německé ligy. I ve druhém utkání jasně vládli domácí - Bayer Leverkusen nadělil Stuttgartu tři branky, hosté se na žádnou odpověď nezmohli.

1. FC Norimberk - VfL Wolfsburg 1:0

20.04.2008 15:00

Góly: 79. Jan Koller

V nedělní dohrávce 29. kola na sebe narazily dva celky ve zcela odlišných pozicích. Zatímco sedmý Wolfsburg stále sní o možné účasti v pohárové Evropě, Norimberk se letos plně spokojí s místem, které mu zaručí setrvání v nejvyšší soutěži i pro sezónu příští.

Svěřenci kouče von Hessena se v posledních utkáních oklepávají po výsledkové mizérii z první části ligy a pomalu, ale jistě začinají opět zvedat i po herní stránce. Jak se zdá, angažovaní von Hessena byla správná volba. Díky důležitému vítězství nad Wolfsburgem se Norimberští posunuli o příčku výše, na předposlední místo s dvoubodovou ztrátou na patnáctou Arminiu Bielefeld, která si zatím udržuji poslední pozici zajišťující nesestup. Trenér Felix Magath a jeho "Vlci" zase musí zabrat, pokud to myslí s účastí v pohárech skutečně vážně. Nyní už ale pojďme k průběhu samotného zápasu.

Již ve 4. minutě se do první vážnější akce dostal český dlouhán Jan Koller ve spolupráci Javierem Horaciem Pinolou. Ve 13. minutě se k míči dostal Kollerův kolega z útoku Saenko, ale po přihrávce Marka Mintála přestřelil Benagliovu svatyni. Utkání pokračovalo v poklidném tempu, režie byla v rukou domácích. V 22. minutě donutil Slovák Mintál zasáhnout gólmana proti jeho jedovaté střele levačkou. Až v 27. minutě se do vážnější příležitosti dostal některý z hráčů Wolfsburgu; kapitán Marcelinho však minul svůj cíl. V minutě 34. se o něco podobného pokoušel Marcelinhův spoluhráč Ljuboja, ale stejně jako Brazilec pohořel na nepřesnosti své rány. Pouhou minutu po něm se o slovo hlásil bosenský mladík se zkušenostmi z české ligy Edin Džeko, ani on však netrefil brankové prostory, stejně jako o šest minut později, kdy byl jeho pokus zblokován na rohový kop. V 42. minutě nevyužil brejkové situace Róbert Vittek z Norimberku. Poločas uzavřel aktivní Džeko svou nepřesnou hlavičkou.

Ve druhé půli o sobě opět dával důrazně vědět exteplický kanonýr Džeko. Nejprve se čtyři minuty po začátku druhého poločasu opět pokoušel hlavičkovat, znovu ale neúspěšně. Dvě minuty nato selhal i Marek Mintál. V 60. minutě pálil po asistenci Jana Kollera nad Ivan Saenko. Minutu po něm znovu hlavičkoval Edin Džeko; nepříliš zdařile. O dorážku se pokoušel ještě Danijel Ljuboja. V 63. minutě Džeko konečně nasměřoval svůj pokus mezi tyče, do cesty se mu ale postavil brankář Klewer. V rozmezí 66. a 67. minuty pálili nepřesně Mintál s Pinolou. V 79. minutě přišla velká chvíle českého obra Jana Kollera, jenž po spolupráci s dalším Čechem Galáskem, vsítil pravou nohou branku. 1:0. Magath na obdržený gól zareagoval stáhnutím Gentnera ze hřiště, kterého nahradil ofenzivněji laděný Polák Jacek Krzynowek. A právě ten hned minutu po svém příchodu na trávník alespoň trochu potrápil domácí obranu, střela se mu nevyvedla dle představ. Žádná vážnější akce se už neodehrála ani na jedné straně, a tak si Norimberk může s hrdostí připsat tři důležité body v boji o záchranu.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Hertha BSC 1:1

12.04.2008 15:30

Góly: 42. Anthar Yahia - 28. Rudolf Skácel

V Bochumi se v souboji mezi domácím VfL a Herthou zrodila remíza 1:1. Obě branky padly v prvním poločase, na trefu Rudolfa Skácela dokázal krátce před odchodem do kabin odpovědět Yahia.

Do uktání vstoupili lépe domácí a už v první minutě měli první šanci. K přímému kopu se postavil Azaouagh, jeho pokus ale šel nad. Bochum byla v prvních dvaceti minutách aktivnější, jen díky oporám zadních řad Herthy Friedrichovi a Simuničovi zůstalo konto berlínského týmu čisté. Poté se dostali hosté také ke slovu a ve 28. minutě i do vedení. K přímému kopu ze třiceti metrů se postavil Rudolf Skácel, poslal centr na zadní tyč, kde ho Lima minul a míč zaplul až za Laštůvkova záda. Pro Skácela, který je v Hertě na hostování s opcí ze Southamptomu, to byla první bundesligová branka.

Bochum byla jako opařená, zpátky do zápasu se dostala až ke konci poločasu. Ve 40. minutě vyslal povedenou střelu Imhof, jeho projektil ale dokázal Drobný skvěle vyrazit. O minutu později protancoval na druhé straně mezi čtyřmi obránci Kačar, s jeho střelou si ale poradil Laštůvka a za další minutu bylo naopak vyrovnáno. Azaouagh zahrával přímý kop, Simunič nedokázal odvrátit nebezpečí a Antar Yahia z bezprostřední blízkosti hlavičkou srovnal.

Do druhého poločasu vlétla Hertha jako po hlavě. Nejprve nebezpečně střílel Skácel, ve 47. minutě pak centroval Chahed na Mineira a hlavičku brazilského středopolaře zastavila až levá tyč. Další šance BSC přišla v 52. minutě. Mineiro našel centrem dalšího Brazilce Limu, proti jeho hlavičce ale Laštůvka vytáhl reflexivní zákrok. Po rušném začátku druhé půle se hra zklidnila, další šance měli domácí Schröder a berlínský Lima, oba ale měli mušku vychýlenou. V 69. minutě zápas skončil pro Jana Laštůvku kvůli poraněnému stehnu, v domácí brance ho nahradil Renno. Poslední příležitost utkání měl střídající Byelik, své šance se ale zalekl a místo do branky poslal míč na tribunu.

Bochum bod posunul minimálně do neděle na jedenácté místo. Hertha, která zastavila třízápasovou sérii proher, zůstává třináctá bod za VfL.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Arminia Bielefeld 1:0

12.04.2008 15:30

Góly: 51. Ervin Skela (pen.)

Třetí výhru v řadě si připsala Chotěbuz, která tentokrát porazila doma dalšího sestupového aspiranta Bielefeld 1:0. Jedinou branku utkání dal krátce po pauze z pokutového kopu Skela.

Utkání začala aktivněji hostující Arminia a ve třetí minutě mohla jít do vedení. Sörensen poslal špatnou malou domů Tremmelovi, kterou vystihl Wichniarek, z ostrého úhlu ale branku minul. Další šanci měli opět hosté. Halfar obehrál Mitreskiho, z bezprostřední blízskosti ale vyslal příliš slabou střelu. Domácí se poprvé ke slovu dostali až po půlhodině, Rost pálil z osmnácti metrů, Fernandez byl však na místě a jeho ránu kryl. Lužický tým postupně zcela převzal aktivitu, Arminia hrozila spíše z protiútoků, které ale končily daleko od Tremmelovy svatyně. V 38. minutě měl šanci da Silva, kterého skvělým pasem vyzval Angelov, snahu domácího obránce ale uťal Fernandez.

Pět minut po pauze byl však i on krátký a inkasoval. Schuler totiž zahrál ve vápně nešťastně rukou a nařízenou penaltu s jistotou sobě vlastní proměnil Ervin Skela. Albánský špílmachr dal všechny čtyři branky svého týmu v posledních třech zápasech. Čtyři minuty po vedoucím gólu mol zvýšit Angelov, jeho střela ale šla těsně vedle levé tyče. Poslední šanci domácích měl střídající Michal Papadopulos, ze šestnácti metrů ale mířil jen do míst, kde stál Fernandez. Bielefeld toho příliš nevyprodukoval, jedinou příležitost na vyrovnání měl Schuler, jeho pokus ale Tremmelovi příliš starostí nenadělal a domácí tak těsnou výhru uhájili.

Energie si připsala další veledůležité body v boji o prvoligovou příslušnost pro příští ročník a zůstává na čtrnácté pozici. Arminia naopak opět zabředla do sestupových vod a je sedmnáctá.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 2:1

12.04.2008 15:30

Góly: 35. Sérgio da Silva Pinto, 89. Christian Schulz - 27. Marco Russ

Hannover 96 si nadělil dárek ke 112. narozeninám klubu a zvítězil nad Eintrachtem Frankfurt dokonce v oslabení. Eintracht, který daroval body domácím, tak zůstává stále na osmém místě v tabulce.

Frankfurt inkasoval již druhou porážku za sebou , když neudržel vyrovnaný výsledek a navíc měl výhodu přesilovky. Čeká tak na bundesligové vítězství v Hannoveru od 14. listopadu 1987.

Nejdříve přivedl svým třetím gólem v sezóně Marko Russ (28.) hosty do vedení a deset minut na to Sergio Pinto (38.), který šel pak v 61. minutě po nedovoleném zásahu do sprch, za domácí střelou z 25 metrů vyrovnal. Markus Pröll, který se vrátil do brány Eintrachtu po dvou měsíčním zranění, nevypadal v bráně přiliš dobře. O rozdhodující gól se v 89. minutě postaral Christian Schulz.

Od začátku zápasu převzal Eintracht iniciativu a kontroloval hru. Ovšem první příležitost měli domácí, když po přímém kopu se lépe uvolnil Ismael a z krátké vzdálenosti překonal gólmana Eintrachtu. Gól ale nebyl uznán, protože sudí odmával ofsajd. Ve 28. minutě nezvládla obrana domácích dostat míč z nebezpečného území a Russ se odvděčil vedoucí brankou hostí. Faton Toski, který zaskočil za Markuse Weissenbergera, namířil rohový kop doprostřed malého vápna, kde míč hlavou odrazil Ismael přímo směrem k Marku Russovi. Ten nezaváhal a otevřel skóre pro hosty. O šest minut později parádním zákrokem zasáhl Robert Enke proti střelám Michaela Finka a Benjamina Köhlera.

S trochou štěstí se dostal Hannover opět do hry. V 35. minutě překonal záložník Pinto střelou z dálky brankáře Markuse Prölla a vyrovnal na 1:1. Dieter Hecking následně ještě posílil ofenzivu domácích a poslal na hřiště místo obránce Fahrenhorsta útočníka Vahida Hasehmiana, který přinesl do hry čerstvý vítr.

Po výměně stran se obě mužstva nespokojila se stavem a snažily se vytvořit si další gólové příležitosti. Ioanis Amanatidis pokračoval v boji s brankářem Enkem, který však vyhrával brankář domácích. V 68. minutě poslal Hecking do hry opět dalšího ofenzivního hráče. Když už se zdálo, že se oba celky rozloučí nerozhodným výsledkem, uvolnil Hasehmian nádherně Schulze na pravé straně a ten zapomenut obranou hostí poslal nechytatelnou střelu za zády Markuse Prölla. Zklamání v očích Friedhelma Funkela se nedalo přehlédnout.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Hansa Rostock 1:2

12.04.2008 15:30

Góly: 70. Sebastien Freis - 30. Fin Bartels, 84. Fin Bartels

Aktuální kolo 1. Bundesligy přineslo nejedno zajímavé překvapení. Jedno z nich se zrodilo v Karlsruhe, kde domácí mužstvo i přes jasnou ofenzivní převahu nestačilo na Hansu Rostock, která se tak odlepila se sestupových pater tabulky.

Karlsruhe tak po skvělém podzimu prožívá jarní útlum a propadá se stále níže. Navíc si stejně jako v minulém kole připsalo prohru s družstvem, které bojuje o udržení se v nejvyšší soutěži. I tak je ale současné umístění klubu, který dal fotbalovému světu brankářskou hvězdu Olivera Kahna, velmi dobré, přihlížíme-li i k tomu, že borci z Karslruhe postoupili do první ligy teprve před touto sezńou a předtím se v ní dlouho neobjevili. Předsezónní cíl zněl jasně: nespadnout zpět do 2. Bundesligy; možné boje o pohárovou Evropu snad nečekali ani ti nejzarytější fandové. Zda budou plány Karlsruhe podobně skromné i v příštím ročníku, ukáže až čas. Každopádně v poslední době fotbalisté Karlsruhe nehrají v pohodě, především nedávají branky.

Utkání se již od samého začátku vyvíjelo opačně než napovídá konečný výsledek. Fotbalisté Karlsruhe byli po prohře v Bielefeldu hodně nabuzení a brankáře Hansy rozhodně nešetřili. Už v 7. Minutě se jej pokoušel překvapit mladík s italskými kořeny Massimilian Porcello. Tři minuty nato zkoušel obdobným pokusem odpovědět rostocký Bülow. O minutu později nebezpečně karlsruherský Eichner, jehož střelu gólman pouze vyrazil, k míči se dostal Freis, ale brankáře nepřekonal. V 17. Minutě pálil mimo Tomas Hajnal, největší kometa domácích. Hned dvě minuty po něm donutil přesnou hlavičkou zasáhnout gólmana Wächtera znovu nebezpečný Freis. Za Hansu odpovídal Marc Stein nepříliš zdařilou ránou. V 28. Minutě se k míči dostal domácí Iashvili, který původně neměl vůbec nastoupit, ale s míčem také nenaložil úplně nejlépe. Pak ale přišla 30. Minuta a s ní i první branka. Fin Bartels z Hansy si naběhl na Kernův centr a s přehledm překonal Millera. 0:1. Domácí se nechtěli poddat deziluzi a bojovali dál. Do konce první půle ještě třikrát pálil Porcello, Eggimann a Joshua Kennedy, ani jeden z nich však neuspěl, a tak hráči SC zamířili do kabin s posmutnělou náladou.

V 50. Minutě se domácí opět drali do šance. A znovu u toho stál hyperaktivní Porcello. Pak 52. Minuta a opět famózní Porcello, opět selhal. Ve stejné minutě se o branku pokoušel i Bartels, autor prvního gólu. 56. Minuta a další střela Fina Bartelse z Hansy. O čtyři minuty později střílel také jeho kolega z týmu Cetkovič. V 62. Minutě pálil velmi nebezpečně Freis. Hráči Karlsruheru si vyrovnání skutečně zasloužili a ono přišlo. V 70. Minutě se totiž po centru Kennedyho nemýlil skvělý Freis. 1:1. Karlruhe pokračovalo v náporu. V 77. Minutě Freis tentokrát nevyzrál na Wächtera. Sedm minut poté zasadil poslední ránu do týlu domácích svým druhým gólem Fin Bartels, a to po přihrávce Pearceho. Domácí družstvo už nic nevymyslelo a kapitulovalo.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - MSV Duisburg 0:1

12.04.2008 15:30

Góly: 54. Ivica Grlić

Velké překvapení se událo v Hamburku, kde místní celek podlehl poslednímu Duisburgu v poměru 0:1. Duisburští fotbalisté si během několika posledních kol připsali po Brémách druhé vítězství proti týmu z ligové špičky a nadále tak vzdorují hrozícímu sestupu.

Svěřenci Huuba Stevense opět potvrdili, že momentálně nemají potřebnou formu a vytoužené druhé místo se jim pomalu vzdaluje. Na tahu jsou jiní - Brémy, Stuttgart, Leverkusen či třeba Wolfsburg. Neopomíjejme ani Schalke, které kvůli debaklu v Brémách ztratilo druhou pozici, ale určitě bude bojovat dál. Pro Hamburk to byla teprve pátá prohra v probíhajícím ligovém ročníku, nepotěší ani fakt, že HSV ztratilo téměř jisté tři body na domácí půdě a ještě k tomu v zápase s posledním.

Teď už k samotnému utkání. Celkově si Hamburk vytvořil nepatrně více šancí než hosté, ale branku nevsítil, na rozdíl od Duisburgu. První výraznější akce proběhla v 6. minutě, kdy duisburský Maicon vypálil pravčkou z voleje mimo brankové prostory. Už za dvě minuty ale stačil pozdravit gólmana hostů domácí kapitán Rafael van der Vaart, jehož hlavička po Atoubově centru skončila v náručí brankáře. Ve 14. minutě dala o sobě vědět asi největší hvězda Duisburgu Claudiu Niculescu; jeho střela však Ulreichovi nezpůsobila výraznější problémy. Tentýž hráč si akci zopakoval i o pár okamžiků později, kdy jen těstě minul branku. Přišla minuta dvacátá a s ní i další šance hostí. A opět na jejím konci stal Niculescu; a opět také neuspěl. V 27. minutě se o slovo hlásil Egypťan Zidan z Hamburku, netrefil však míč tak, jak by si asi představoval. Za okamžik nebezpečně hlavičkoval jeho spoluhráč de Jong. V 35. a 36. minutě se pokoušeli domácí bránu ohrozit ještě Tiffert s Tararachem. Dvě minuty před koncem poločasu ale levačkou vystřelil znovu Niculescu, tentokrát jeho střela nadělala Ulreichovi velké problémy, nakonec si s ní k radosti jeho spoluhráčů poradil.

Do druhé půle vstoupil dravěji opět hosté, když Michael Lamey nebezpečně vystřelil z 35 metrů. V 50. minutě se do akce konečně dostal také Hamburk, opět u toho byl van der Vaart. Čtyři minuty po jeho pokusu potvrdil Ivica Grlič známé fotbalové pravidlo "nedáš, dostaneš" a po přihrávce Lameyho pravou nohou nedal brankáři sebemenší šanci. Pokračovalo se dál. Hamburk hned po obdrženém gólu vystřídal. Na trávník se místo středopolaře Trochowskiho postavil ne zcela zdravý Juan Pablo Sorín. A právě argentinský krajní obránce stál u zrodu šance z 58. minuty, kdž přihrával Guerrerovi, který ale slibný pokus neproměnil ve vytouženou branku. Hamburk pokračoval aktivně. V 68. minutě se o branku pokoušeli de Jong s Guerrerem, zvláště Guerrerův pokus vypadal nebezpečně a gólman musel zasahovat. Pak nápor HSV trochu ochabl, díky čemuž si Duisburg odváží tři body, které pro něj mají cenu zlata a můžou sehrát důležitou roli v konečném zúčtování.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 5:1

12.04.2008 15:30

Góly: 19. Frank Baumann, 32. Boubacar Sanogo, 59. Markus Rosenberg, 76. Ivan Klasnić, 89. Ivan Klasnić - 42. Kevin Kurányi

V Brémách padaly góly. Ve špičkovém duelu o mezinárodní pozice rozstřílely domácí Brémy hostující Schalke 04 5:1. Werder chytil opět dech a díky domácímu úspěchu se vyhoupl na druhou příčku za Bayern Mnichov. Naproti tomu inkasovala Schalke 04 tři dny po vyřazení ze čtvrtfinále Ligy mistrů hořkou porážku a klesla z druhého na čtvrté místo.

I když předvedli "modří" dobrý začátek zápasu, otevřeli skóre domácí Baumanovou hlavičkou (19.) a následně gólem útočníka Sanoga (32.). Jediný gól hostí vstřelil Kevin Kuranyi (42.) před koncem poločasu. Po výměně stran se postarali Markus Rosenberg (59.) a dvakrát střídající Ivan Klasnič (76., 89.) o prakticky stoprocentní využití gólových šancí a o první výhru nad Schalke od 6. srpna 2004.

Před 42.000 diváky ve vyprodaném Weserstadionu začali aktivněji hosté. Jejich gólové šance však končily pravidelně v rukou gólmana Wieseho. Již ve třetí minutě se mu podařilo zlikvidovat pokusy Alberta Streita a Marcela Bordona. Ovšem velké štěstí měl Wiese v deváté minutě, kdy se dostal z brány a volný Altintop měl jedinečnou příležitost míč dostat do sítě. Clemens Fritz Turkovu šanci zlikvidoval.

Poté, co se domácí vymanili z tlaku hostí, dostal Naldo první šanci k vedení, jeho střela ale mířila nad bránu (17.) Lépe to zařídil Baumann pár minut na to, když chladnokrevně proměnil centr od Petri Pasanena. Hosté se vůbec nezalekli a mohli díky Altintopovi (22.), Kuranyimu (28.) a Christianu Panderovi (31.) vyrovnat a zvýšit. Ukázala se ale stará nemoc neproměňování šancí. A když pak Sanogo po centru Borowského hlavičkou zvýšil na 2:0, byla hra postavena úplně na hlavu. Snížit mohli hosté již ve 41. minutě, když Vicente Sanchez prchal sám na bránu, ale míč přes Wieseho do brány nedostal. Po Streitově rohovém kopu se nejlépe k míči dostal Kuranyi a ve 42. minutě snížil na 2:1.

Po výměně stran měli hosté ještě několikrát vyrovnání na svých kopačkách, ale jak již v prvním poločase, nepodařilo se jak Ernstovi, (47.) tak ani Kuranyimu (56.) patřičně zakončit. Frustrace z neproměněných šancí a následná kanonáda domácích, kterou začal Baumann (59.) a Klasnič (76.,89.) dokončil, pak hosty úplně rozložila a nebyli vůbec schopni na ni reagovat. Obrana de fakto rezignovala. A tak se stali prakticky diváky vlastní porážky a střelecké chuti domácích.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 3:0

13.04.2008 17:00

Góly: 41. Simon Rolfes, 45. Stefan Kießling, 70. Simon Rolfes

Bayer Leverkusen zastavil ve vyprodané BayAréně spanilou jízdu Stuttgartu v jarní části ligy třemi góly a vyhoupl se tak na čtvrté místo v tabulce. Stuttgart naproti tomu po dvou měsících a osmi zápasů bez porážky v řadě vyšel tentokrát s prázdnou a klesl opět na šesté místo.

Za domácí se trefil dvakrát Simon Rolfes (41., 70.) a jednou Stefan Kiessling (45. +1) a potvrdili tak mírný vzestup, který v týdnu naznačila výhra nad Zenitem Petrohrad.

V utkání, které probíhalo za silného deště, ukázali domácí od začátku větší bojovnost a rychlost. Stuttgart se ukázal se stabilni obranou a přesnými přihrávkami. V celku vyrovnané partii měli první šanci hosté. Po Friedrichově chybě se dostal k míči na levé straně Cacau (9.). Jeho střela končila půl metru napravo od Adlerovy brány. Převážně se však hra na vysoké technické úrovní odehrávala ve středu hříště. Ve 30. minutě duchapřítomným zákrokem zlikvidoval Adler Hilbertův útok u levé tyče.

Pět minut před přestávkou se už zdálo, že oba celky půjdou do kabin bez branek. Ve 41. minutě odvrátil krátce brankář Ulreich Sarpeiovu střelu z boku, ale Rolfes odražený míč poslal z 25 metrů zpět do sítě a otevřel tak skóre pro domácí. V nastaveném čase chyboval Ulreich opět, když slabě pěstmi odvrátil Barnettovu střelu z dálky a Kiessling hlavou dorazil do brány.

I na druhý poločas se dalo koukat, protože se německý mistr nenechal zastrašit a pouštěl se do nebezpečných kontrů. Ale skončilo to tak, že měl Gekas dvakrát na kopačkách jasný gól, míč šel však pokaždé mimo bránu (52., 54.).

V 71. minutě chtěl Delpierre míč poslat z trestého území, ale v tu chvíli se u něj objevil Stefan Kiessling. Míč se odrazil od jeho lýtka a nechytatelným způsobem doletěl pod břevno za Ulreichova záda. V 76. minutě se pak ukázal rozdíl mezi oběma brankáři, když Adler nádherným zákrokem zachraňoval Cacaovu hlavičku z pěti metrů.

Manuel Friedrich a Gekas pak ještě ke konci zápasu propásli 4. gól, ale fanoušci a především sportovní ředitel Rudi Völler, který dnes slavil své 48. narozeniny, se radoval nejvíce.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 5:0

13.04.2008 17:00

Góly: 3. Lukas Podolski, 8. Zé Roberto, 18. Luca Toni, 22. Luca Toni, 67. Andreas Ottl

Hrůzostrašným debaklem 0:5 skončila pro Dortmund vyjížďka do Mnichova. Rozjetý Bayern utkání rozhodl už v prvních dvaceti minutách, kdy se postupně trefili Podolski, Zé Roberto a dvakrát nejlepší bundesligový střelec Luca Toni. Po přestávce ještě drtivou výhru domácího celku završil Ottl.

Bayern měl nástup doslova raketový a už ve třetí minutě otevřel skóre. Lell poslal kolmici na Toniho, který přiťukl Podolskému a jeho parádní střelu zpoza vápna zastavila až síť u levé tyče. Než se dnes tragická obrana BVB stačila rozkoukat, měla tam druhý gól. V 8. minutě Toni nahrál do běhu Lahmovi, ten zprava odcentroval, aktivní Toni sice míč minul, za ním ale číhal Zé Roberto, který ranou pod břevno překonal bezmocného Zieglera.

Odpovědět se snažil na druhé straně Frei, jeho rána ze dvaceti metrů ale Kahna příliš nevylekala. Naopak v 18. minutě nahrál Sagnol Tonimu, ten si obhodil Wörnse a přízemní střelou uklidil míč k levé tyči. O čtyři minuty už byla Borussia na ručník. Schweinsteiger vysunul Zé Roberta, ten s centrem počkal na nabíhajícího Toniho, který zblízka prostřelil Zieglera. Po dvaadvaceti minutách byl stav 4:0 a někteří fanoušci Dortmundu si jistě vzpomněli na listopad 1977, kdy jejich tým prohrál na hřišti stejného soupeře 1:11.

Tentokrát se však nic takového nekonalo, zvláště i proto, že Bayern částečně přenechal iniciativu Borussii, která se snažila alespoň zkorigovat strašlivé skóre. Nejblíže k tomu byl ve 36. minutě Petrič, jeho rána z dvaceti metrů ale šla vedle pravé tyče. Spíše ale vládla defenziva, v domácí obraně doslova a do písmene kraloval Martin Demichelis.

Po přestávce vyběhly týmy na zelený pažit v obměněných sestavách, herní trend z posledních minut první půle ovšem pokračoval. V dobré pozici byl v 51. minutě Klimowicz, na poslední chvíli ho ale v argentinském souboji zastavil Demichelis. O tři minuty později měl příležitost po Wörnsově chybě Schweinsteiger, Zieglerovu svatyni ale přestřelil. Poté pálil na jedné straně Sagnol, na straně druhé Frei, jejich pokusy z dálky ovšem gólové parametry zdaleka neměly.

V 63. minutě se do dobré pozice prokličkoval hostující stoper Kovač, následná střela se mu nepovedla takovým způsobem, že se k ní dostal Kringe, na dlouhou nohu ale prázdnou branku trefit nedokázal. Naopak o čtyři minuty později nabil Podolski Ottlovi, na jeho střelu si sice Ziegler sáhl, vyrazit jí mimo tři tyče ale nesvedl. Už to bylo 5:0 a hostující trenér Doll mohl jen kroutit hlavou. O několik minut později se snažil završit hattrick Toni, jeho střela ale šla vedle. Na druhé straně našel krásný Dedého centr hlavu Freie, dnes ale Borussii prostě nebylo přáno. Poté ještě zkoušel nůžky vystřihnout Toni, leč bez gólového úspěchu a skóre se již neměnilo.

Bayern udělal další krok za titulem a nyní má na čele před druhým Werderem Brémy desetibodový náskok. Dortmund se propadl o skóre za Bochum za dvanáctou příčku. Šanci na reparát bude vestfálský tým mít už v sobotu, kdy v Berlíně vyzve Bayern v souboji o DFB-Pokal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov28179252:1660
2.Werder Brémy28155860:4050
3.Schalke 0428139642:3148
4.Bayer Leverkusen28145950:3047
5.Hamburger SV281211537:2147
6.VfB Stuttgart281431145:4345
7.VfL Wolfsburg27127845:3843
8.Eintracht Frankfurt28119834:3642
9.Karlsruher SC281081031:3638
10.Hannover 96281081040:4638
11.VfL Bochum288101042:4534
12.Borussia Dortmund28971241:5034
13.Hertha BSC28961330:3633
14.Energie Cottbus28781330:4329
15.Hansa Rostock28761524:3927
16.MSV Duisburg28741728:4225
17.Arminia Bielefeld28671526:5225
18.1. FC Norimberk27581430:4323

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Werder? Asi už jsou z krize . . .

Reagovat
smazaný uživatel

to snad není možný co hrajou za tužku ten Hamburk

Reagovat
smazaný uživatel

Úžasný zápas.Za první poločas víc gólovek než za všechny zápasy v Lize mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy překvapily čekal sem vitěztví ale tak vysoké určitě ne.Hamburk zklamal tak se o titul nehraje určite hodne sáskářum zkazil tip.Hanover otocil i deseti Cottbus Rostok vyhráli boj o záchranu bude dramatický a zajímavý. Skacel se trefil poprvé za hertu Klasnic

Reagovat
Arne

Herthu

Reagovat
smazaný uživatel

Werder snad z 10 střel dal 5 golů, neuvěřitelná obrana Schalke a ten poslední gol Klasniče, dvojitý jesle, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas byl zápas pod kontrolou Werderu. Góly padly z vypracovaných akcí a ne z žádných náhodných střel. Stejně tak ostatní šance Werderu.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo řiká opak?

Reagovat
fantomas

a kdo říká, že te jen nedoplnuje?

Reagovat
smazaný uživatel

poněvadž tohle jako doplňování fakt nezní, zní to jako kdyby semnou 100% nesouhlasil a snažil se prosadit svoje (pravdivé) názory, jestli to je doplňování tak se předem omlouvám ale tohle mi nevyznělo vůbec hezky....

Reagovat
smazaný uživatel

On ten tvůj komentář totiž vyzněl jako by to byly nějaké haluze.Šlo o doplnění tvých informací, které si může člověk, který zápas neviděl, špatně vyložit.

Reagovat
smazaný uživatel

já si to právě vyložil tak že na mě negativně reáguješ tak všechno ok

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chotěbuz se zachrání

Reagovat
Arne

asi jo, doma hrají dobře, Skela střílí, Tremmel je drží

Reagovat
smazaný uživatel

preju jim to jsou to bojovnici i kdyz nekdy se na to neda moc divat

Reagovat
smazaný uživatel

Rudolf Skácel gol z přimeho kopu z 30m super

Reagovat
M11

na to se tesim

Reagovat
fantomas

schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Slomka asi odide

Reagovat
herbage

Skácel dal supr "bodyček" rozhodčímu, jinak gól bych připsal chybě Laštůvky i když to nebyla snadná situace. Hlavně se mi líbil Sergio Pinto, dal pěkněj gól a pak soupeři prošláp koule. Jenže on to už udělal před asi sedmi zápasy, úplně to samí. Hotl někdo se nepoučí. Ale bundesliga je určitě nejvtipnější soutěž, na jaře už Van Bommel hrozící rozhodčímu pěstičkou, Jarolím chmatač koulí a Sergio Pinto párač koulí, dvojnásobnej

Reagovat
M11

Bayern... hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Toni je nejlepsi!!!! Ses frajer bracho...

Reagovat
smazaný uživatel

NO tak klobouk dolu za předvedený výkon Bayernu, Dormunt asi přijel na výlet. Leverkusen šlape.

Reagovat
smazaný uživatel

Z ničeho nic. Čekal sem dvojku . . .

Reagovat
Slejdy

ja cekal ze dortmund potrapi

Reagovat
Arne

já taky, ale bohužel

snad jim to vrátí v sobotu v Berlíně

Reagovat
smazaný uživatel

za 20 minut bylo po Dortmundu...pěkně je Bayern sfoukl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele