28. kolo
12.04.2008 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - MSV Duisburg 0:1

Velké překvapení se událo v Hamburku, kde místní celek podlehl poslednímu Duisburgu v poměru 0:1. Duisburští fotbalisté si během několika posledních kol připsali po Brémách druhé vítězství proti týmu z ligové špičky a nadále tak vzdorují hrozícímu sestupu.

Svěřenci Huuba Stevense opět potvrdili, že momentálně nemají potřebnou formu a vytoužené druhé místo se jim pomalu vzdaluje. Na tahu jsou jiní - Brémy, Stuttgart, Leverkusen či třeba Wolfsburg. Neopomíjejme ani Schalke, které kvůli debaklu v Brémách ztratilo druhou pozici, ale určitě bude bojovat dál. Pro Hamburk to byla teprve pátá prohra v probíhajícím ligovém ročníku, nepotěší ani fakt, že HSV ztratilo téměř jisté tři body na domácí půdě a ještě k tomu v zápase s posledním.

Teď už k samotnému utkání. Celkově si Hamburk vytvořil nepatrně více šancí než hosté, ale branku nevsítil, na rozdíl od Duisburgu. První výraznější akce proběhla v 6. minutě, kdy duisburský Maicon vypálil pravčkou z voleje mimo brankové prostory. Už za dvě minuty ale stačil pozdravit gólmana hostů domácí kapitán Rafael van der Vaart, jehož hlavička po Atoubově centru skončila v náručí brankáře. Ve 14. minutě dala o sobě vědět asi největší hvězda Duisburgu Claudiu Niculescu; jeho střela však Ulreichovi nezpůsobila výraznější problémy. Tentýž hráč si akci zopakoval i o pár okamžiků později, kdy jen těstě minul branku. Přišla minuta dvacátá a s ní i další šance hostí. A opět na jejím konci stal Niculescu; a opět také neuspěl. V 27. minutě se o slovo hlásil Egypťan Zidan z Hamburku, netrefil však míč tak, jak by si asi představoval. Za okamžik nebezpečně hlavičkoval jeho spoluhráč de Jong. V 35. a 36. minutě se pokoušeli domácí bránu ohrozit ještě Tiffert s Tararachem. Dvě minuty před koncem poločasu ale levačkou vystřelil znovu Niculescu, tentokrát jeho střela nadělala Ulreichovi velké problémy, nakonec si s ní k radosti jeho spoluhráčů poradil.

Do druhé půle vstoupil dravěji opět hosté, když Michael Lamey nebezpečně vystřelil z 35 metrů. V 50. minutě se do akce konečně dostal také Hamburk, opět u toho byl van der Vaart. Čtyři minuty po jeho pokusu potvrdil Ivica Grlič známé fotbalové pravidlo "nedáš, dostaneš" a po přihrávce Lameyho pravou nohou nedal brankáři sebemenší šanci. Pokračovalo se dál. Hamburk hned po obdrženém gólu vystřídal. Na trávník se místo středopolaře Trochowskiho postavil ne zcela zdravý Juan Pablo Sorín. A právě argentinský krajní obránce stál u zrodu šance z 58. minuty, kdž přihrával Guerrerovi, který ale slibný pokus neproměnil ve vytouženou branku. Hamburk pokračoval aktivně. V 68. minutě se o branku pokoušeli de Jong s Guerrerem, zvláště Guerrerův pokus vypadal nebezpečně a gólman musel zasahovat. Pak nápor HSV trochu ochabl, díky čemuž si Duisburg odváží tři body, které pro něj mají cenu zlata a můžou sehrát důležitou roli v konečném zúčtování.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za 1. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ostuda !!! Takhle se nehraje o účast v LM !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele