28. kolo
13.04.2008 17:00 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 5:0

Hrůzostrašným debaklem 0:5 skončila pro Dortmund vyjížďka do Mnichova. Rozjetý Bayern utkání rozhodl už v prvních dvaceti minutách, kdy se postupně trefili Podolski, Zé Roberto a dvakrát nejlepší bundesligový střelec Luca Toni. Po přestávce ještě drtivou výhru domácího celku završil Ottl.

Bayern měl nástup doslova raketový a už ve třetí minutě otevřel skóre. Lell poslal kolmici na Toniho, který přiťukl Podolskému a jeho parádní střelu zpoza vápna zastavila až síť u levé tyče. Než se dnes tragická obrana BVB stačila rozkoukat, měla tam druhý gól. V 8. minutě Toni nahrál do běhu Lahmovi, ten zprava odcentroval, aktivní Toni sice míč minul, za ním ale číhal Zé Roberto, který ranou pod břevno překonal bezmocného Zieglera.

Odpovědět se snažil na druhé straně Frei, jeho rána ze dvaceti metrů ale Kahna příliš nevylekala. Naopak v 18. minutě nahrál Sagnol Tonimu, ten si obhodil Wörnse a přízemní střelou uklidil míč k levé tyči. O čtyři minuty už byla Borussia na ručník. Schweinsteiger vysunul Zé Roberta, ten s centrem počkal na nabíhajícího Toniho, který zblízka prostřelil Zieglera. Po dvaadvaceti minutách byl stav 4:0 a někteří fanoušci Dortmundu si jistě vzpomněli na listopad 1977, kdy jejich tým prohrál na hřišti stejného soupeře 1:11.

Tentokrát se však nic takového nekonalo, zvláště i proto, že Bayern částečně přenechal iniciativu Borussii, která se snažila alespoň zkorigovat strašlivé skóre. Nejblíže k tomu byl ve 36. minutě Petrič, jeho rána z dvaceti metrů ale šla vedle pravé tyče. Spíše ale vládla defenziva, v domácí obraně doslova a do písmene kraloval Martin Demichelis.

Po přestávce vyběhly týmy na zelený pažit v obměněných sestavách, herní trend z posledních minut první půle ovšem pokračoval. V dobré pozici byl v 51. minutě Klimowicz, na poslední chvíli ho ale v argentinském souboji zastavil Demichelis. O tři minuty později měl příležitost po Wörnsově chybě Schweinsteiger, Zieglerovu svatyni ale přestřelil. Poté pálil na jedné straně Sagnol, na straně druhé Frei, jejich pokusy z dálky ovšem gólové parametry zdaleka neměly.

V 63. minutě se do dobré pozice prokličkoval hostující stoper Kovač, následná střela se mu nepovedla takovým způsobem, že se k ní dostal Kringe, na dlouhou nohu ale prázdnou branku trefit nedokázal. Naopak o čtyři minuty později nabil Podolski Ottlovi, na jeho střelu si sice Ziegler sáhl, vyrazit jí mimo tři tyče ale nesvedl. Už to bylo 5:0 a hostující trenér Doll mohl jen kroutit hlavou. O několik minut později se snažil završit hattrick Toni, jeho střela ale šla vedle. Na druhé straně našel krásný Dedého centr hlavu Freie, dnes ale Borussii prostě nebylo přáno. Poté ještě zkoušel nůžky vystřihnout Toni, leč bez gólového úspěchu a skóre se již neměnilo.

Bayern udělal další krok za titulem a nyní má na čele před druhým Werderem Brémy desetibodový náskok. Dortmund se propadl o skóre za Bochum za dvanáctou příčku. Šanci na reparát bude vestfálský tým mít už v sobotu, kdy v Berlíně vyzve Bayern v souboji o DFB-Pokal.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (9)

Přidat komentář
irik

zase jedno Vestfásko.Bavorských derby, teším see a FC Bayern je vymaze 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Po postupu přes Getafe dorazí Bayern i Dortmund. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN si nepokazí víteznou serii a porazí Dortmund 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Toni, MFK Košice, Sparta a Anderlecht...nesmrtelná jména

Reagovat
smazaný uživatel

Toni, MFK Košice, Sparta a Anderlecht...nesmrtelná jména

Reagovat
irik

DE TO I BEZ fRANCKA

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už věřím,že budou všechny tři trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si s chutí zastřílel a Dortmund už pro něj není tak obávaný soupeř jako dříve.

Reagovat
irik

Pro Bayern není nikdo tak obávaný soupeř jako dřive, zdá se . Jinak vynikající práce hoši ...Triple je na cestě BAY4ER UBËR ALLES , STERN DES SUDENS!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele