28. kolo
12.04.2008 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Karlsruher SC - Hansa Rostock 1:2

Aktuální kolo 1. Bundesligy přineslo nejedno zajímavé překvapení. Jedno z nich se zrodilo v Karlsruhe, kde domácí mužstvo i přes jasnou ofenzivní převahu nestačilo na Hansu Rostock, která se tak odlepila se sestupových pater tabulky.

Karlsruhe tak po skvělém podzimu prožívá jarní útlum a propadá se stále níže. Navíc si stejně jako v minulém kole připsalo prohru s družstvem, které bojuje o udržení se v nejvyšší soutěži. I tak je ale současné umístění klubu, který dal fotbalovému světu brankářskou hvězdu Olivera Kahna, velmi dobré, přihlížíme-li i k tomu, že borci z Karslruhe postoupili do první ligy teprve před touto sezńou a předtím se v ní dlouho neobjevili. Předsezónní cíl zněl jasně: nespadnout zpět do 2. Bundesligy; možné boje o pohárovou Evropu snad nečekali ani ti nejzarytější fandové. Zda budou plány Karlsruhe podobně skromné i v příštím ročníku, ukáže až čas. Každopádně v poslední době fotbalisté Karlsruhe nehrají v pohodě, především nedávají branky.

Utkání se již od samého začátku vyvíjelo opačně než napovídá konečný výsledek. Fotbalisté Karlsruhe byli po prohře v Bielefeldu hodně nabuzení a brankáře Hansy rozhodně nešetřili. Už v 7. Minutě se jej pokoušel překvapit mladík s italskými kořeny Massimilian Porcello. Tři minuty nato zkoušel obdobným pokusem odpovědět rostocký Bülow. O minutu později nebezpečně karlsruherský Eichner, jehož střelu gólman pouze vyrazil, k míči se dostal Freis, ale brankáře nepřekonal. V 17. Minutě pálil mimo Tomas Hajnal, největší kometa domácích. Hned dvě minuty po něm donutil přesnou hlavičkou zasáhnout gólmana Wächtera znovu nebezpečný Freis. Za Hansu odpovídal Marc Stein nepříliš zdařilou ránou. V 28. Minutě se k míči dostal domácí Iashvili, který původně neměl vůbec nastoupit, ale s míčem také nenaložil úplně nejlépe. Pak ale přišla 30. Minuta a s ní i první branka. Fin Bartels z Hansy si naběhl na Kernův centr a s přehledm překonal Millera. 0:1. Domácí se nechtěli poddat deziluzi a bojovali dál. Do konce první půle ještě třikrát pálil Porcello, Eggimann a Joshua Kennedy, ani jeden z nich však neuspěl, a tak hráči SC zamířili do kabin s posmutnělou náladou.

V 50. Minutě se domácí opět drali do šance. A znovu u toho stál hyperaktivní Porcello. Pak 52. Minuta a opět famózní Porcello, opět selhal. Ve stejné minutě se o branku pokoušel i Bartels, autor prvního gólu. 56. Minuta a další střela Fina Bartelse z Hansy. O čtyři minuty později střílel také jeho kolega z týmu Cetkovič. V 62. Minutě pálil velmi nebezpečně Freis. Hráči Karlsruheru si vyrovnání skutečně zasloužili a ono přišlo. V 70. Minutě se totiž po centru Kennedyho nemýlil skvělý Freis. 1:1. Karlruhe pokračovalo v náporu. V 77. Minutě Freis tentokrát nevyzrál na Wächtera. Sedm minut poté zasadil poslední ránu do týlu domácích svým druhým gólem Fin Bartels, a to po přihrávce Pearceho. Domácí družstvo už nic nevymyslelo a kapitulovalo.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele