28. kolo
20.04.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - VfL Wolfsburg 1:0

V nedělní dohrávce 29. kola na sebe narazily dva celky ve zcela odlišných pozicích. Zatímco sedmý Wolfsburg stále sní o možné účasti v pohárové Evropě, Norimberk se letos plně spokojí s místem, které mu zaručí setrvání v nejvyšší soutěži i pro sezónu příští.

Svěřenci kouče von Hessena se v posledních utkáních oklepávají po výsledkové mizérii z první části ligy a pomalu, ale jistě začinají opět zvedat i po herní stránce. Jak se zdá, angažovaní von Hessena byla správná volba. Díky důležitému vítězství nad Wolfsburgem se Norimberští posunuli o příčku výše, na předposlední místo s dvoubodovou ztrátou na patnáctou Arminiu Bielefeld, která si zatím udržuji poslední pozici zajišťující nesestup. Trenér Felix Magath a jeho "Vlci" zase musí zabrat, pokud to myslí s účastí v pohárech skutečně vážně. Nyní už ale pojďme k průběhu samotného zápasu.

Již ve 4. minutě se do první vážnější akce dostal český dlouhán Jan Koller ve spolupráci Javierem Horaciem Pinolou. Ve 13. minutě se k míči dostal Kollerův kolega z útoku Saenko, ale po přihrávce Marka Mintála přestřelil Benagliovu svatyni. Utkání pokračovalo v poklidném tempu, režie byla v rukou domácích. V 22. minutě donutil Slovák Mintál zasáhnout gólmana proti jeho jedovaté střele levačkou. Až v 27. minutě se do vážnější příležitosti dostal některý z hráčů Wolfsburgu; kapitán Marcelinho však minul svůj cíl. V minutě 34. se o něco podobného pokoušel Marcelinhův spoluhráč Ljuboja, ale stejně jako Brazilec pohořel na nepřesnosti své rány. Pouhou minutu po něm se o slovo hlásil bosenský mladík se zkušenostmi z české ligy Edin Džeko, ani on však netrefil brankové prostory, stejně jako o šest minut později, kdy byl jeho pokus zblokován na rohový kop. V 42. minutě nevyužil brejkové situace Róbert Vittek z Norimberku. Poločas uzavřel aktivní Džeko svou nepřesnou hlavičkou.

Ve druhé půli o sobě opět dával důrazně vědět exteplický kanonýr Džeko. Nejprve se čtyři minuty po začátku druhého poločasu opět pokoušel hlavičkovat, znovu ale neúspěšně. Dvě minuty nato selhal i Marek Mintál. V 60. minutě pálil po asistenci Jana Kollera nad Ivan Saenko. Minutu po něm znovu hlavičkoval Edin Džeko; nepříliš zdařile. O dorážku se pokoušel ještě Danijel Ljuboja. V 63. minutě Džeko konečně nasměřoval svůj pokus mezi tyče, do cesty se mu ale postavil brankář Klewer. V rozmezí 66. a 67. minuty pálili nepřesně Mintál s Pinolou. V 79. minutě přišla velká chvíle českého obra Jana Kollera, jenž po spolupráci s dalším Čechem Galáskem, vsítil pravou nohou branku. 1:0. Magath na obdržený gól zareagoval stáhnutím Gentnera ze hřiště, kterého nahradil ofenzivněji laděný Polák Jacek Krzynowek. A právě ten hned minutu po svém příchodu na trávník alespoň trochu potrápil domácí obranu, střela se mu nevyvedla dle představ. Žádná vážnější akce se už neodehrála ani na jedné straně, a tak si Norimberk může s hrdostí připsat tři důležité body v boji o záchranu.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Boj pokračuje dál, musíme hrát na vítězství. Bohužel, Wolfsburg hraje letos skoro lépe venku než doma.Věřím, že když se do nich hned od začátku zakousneme, tak se 3 body povedou. Tip 2:1. 1. FCN !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk bymel potvrdit vítěztví z venku. najaře ještě doma nevyhrál tak ted anebo nikdy. když dnes nevyhraje budeto mit ze zachranou špatné co říkaš bary72.Měli byto zvladnout mančaft nato mají.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadalo to tak dobře a potom ten déšť a je to zatím v pytli. Snad se budou dohrávat jen neodehrané minuty a udrží se to !!! 1. FCN !!!!!!!

Reagovat
Arne

smůla, nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

to budu hrat od zaciatku a za akeho stavu?napiste niekto,videl som na ponuku zajtra

Reagovat
Arne

jako nový zápas, od 1. minuty, od stavu 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, musí se hrát znova, to je pech ! Ale doufám, že i napodruhé to dopadne. Nic jiného nepřichází v úvahu, jinak by se to už mohlo pomalu balit. Tip platí, viz výše. 1. FCN !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Arne

1:1

Reagovat
Slejdy

Koller 1-0

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Á, povedlo se ! A trefil se nám Honzík Koller. Od tohoto výsledku by se to mohlo odpíchnout a záchrana by se mohla povést. Už hl. nejsme poslední. 1.FCN !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

gratz Koller, jeste jïch tam par nastrilej a na EURU nashledanou

Reagovat
smazaný uživatel

Koller to je dobře.Parada že norimberk vyhrál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele