Bundesliga souhrn - 25. kolo

20.03.2008, 22:57, aktualizováno 23.03.2008, 20:35
Komentáře a souhrny
Brémy ani tentokrát nepřekročily svůj stín a ztratily dva body za remízu v Bielefeldu. Hertha BSC podlehla na domácí půdě Schalke.

Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus 2:1

20.03.2008 20:30

Góly: 59. Caio, 65. Marco Russ - 48. Timo Rost

Za studeného a deštivého večera porazil Eintracht Frankfurt v předehrávce 25. kola Energie Cottbus a uvelebil se aspoň do soboty na šestém místě v tabulce, které zaručuje účast v Poháru Intertoto. Naproti tomu se Chotěbuz díky této porážce zasekla na okraji sestupové zóny.

Kdo čekal v první půli pohledný fotbal, tak byl zklamán. Hráči Frankfurtu, jenž nastoupili ve stejné formaci jako proti Karlsruhe, se pokoušeli s nesmírnou trpělivostí dobýt obranný val Cottbusu, který, jak se předpokládalo, vyrostl před vápnem hostí. Hlavička kapitána Amanatidise (24.) po Weissenbergerově přihrávce z boku, která minula bránu o centimetry a Weissenbergerova střela z pravého rohu šestnáctky (38.), byly jedinými nebezpečnými útočnými akcemi domácích.

Druhý poločas byl opakem prvního. Hned po třech minutách si Oka Nikolov dovolil obrovskou chybu. Chotěbuzký Rost zachytil nepovedenou přihrávku a poslal míč zpět k Nikolovově bráně. Ten míč nejprve chytil, ale pak mu nešťastně vyklouzl z rukou za záda a kutálel se nezadržitelně přes brankovou čáru. Poprvé po dlouhé době se Chotěbuz venku ujala vedení. Eintracht se definitivně probudil a odpovídal daleko intenzívnějšími útoky. Nádhernou akci v 59. minutě začal na levé straně Spycher, který uvolnil Weissenbergera. Ten poslal šikmo do středu Köhlerovi, který našel volného Ciaoa. Mladý Brazilec si vyměnil dvakrát míč s Martinem Feninem a pak namířil dělovkou ze středu vápna do Tremmelovy brány vyrovnávající gól. Hra nabrala na tempu ahlavně domácí se starali o vzruch. Ciaova přihrávka z boku našla volného Marca Russe, jehož střelu sice Tremmel zpomalil, ale nedokázal mu zabránit v cestě za brankovou čáru. Frankfurt šel tedy v 65. minutě do vedení. Ještě chvíli se dalo na fotbal Eintrachtu koukat. S přibývajícím časem se ale stahoval více na svou polovinu. Chotěbuzi se přes snahu, kterou ukázal i čerstvě vystřídaný Papadopulos, vyrovnat nepodařilo.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 2:1

22.03.2008 15:30

Góly: 17. Luca Toni, 59. Luca Toni - 83. Dmitrij Bulykin

Bayern Mnichov drží kurs směrem k 21. mistrovskému titulu a na cestě smetl jednoho ze svých pronásledovatelů, Bayer Leverkusen, jehož ztráta na vedoucí Bayern činí již devět bodů.

Ital Luca Toni vyřídil soupeře v Alianz Aréně před 69.000 diváky svými góly v 17. a 59. minutě. Za Bayer se trefil Dmitry Bulykin v 83. minutě.

Diváci viděli rychlý začátek obou týmů. Hosté hráli dle svého trenéra Michaela Skibbeho statečně dopředu. Přitom ale uvolňovali Bayernu prostor, který domácí nejdřív nedokázali využít. Především Frank Ribery se do přestávky příliš neprojevil. Přesto se fanoušci Bayernu radovali již po čtyřech minutách, když se Tonimu podařilo po přímém kopu hlavičkou rozvlnit síť za Adlerovými zády. Jenže Toni stál jasně v ofsajdu, který neušel bystrému oku sudího na postranní čáře.

Potom přišla do té doby nejhezčí kombinace domácích, kdy Ribery poslal pas Klosemu a ten vrátil do malého vápna přímo do cesty nabíhajícímu Tonimu. Ital bez velkých problémů zúročil svou první gólovou šanci a otevřel skóre ve prospěch domácího týmu. Ti také stále více přebírali kontrolu nad hrou a Bayer ztrácel na jistotě.

Krátce před přestávkou mohli hosté vyrovnat, když Sergej Barbarez tečoval střelu dnes opět nevýrazného Schneidera, ale ztroskotal na karate podobnému zákroku "titána" Olivera Kahna. Na druhé straně se ve 40. minutě vyznamenal kolega Adler, který duchapřítomným zásahem zlikvidoval Kloseho hlavičku.

Po výměně stran provedl Skibbe ve své sestavě pár změn. Na místo Gekase a Barbareze přišly čerstvé posily v podobě Paula Freiera a Artura Vidala. Ale nejdříve se projevili opět domácí, Kloseho hlavička šla v 48. minutě nad Adlerovu bránu. Bayern kontroloval hru a hosté se snažili najít cestu směrem Kahnovy brány. Neúspěšně. Účet přišel v zápětí. V 59. minutě poslal Van Bommel Philipa Lahma do malého vápna. Pravý obránce viděl vedle běžícího Toniho, nadzvedl míč jeho směrem a ten jej stačil dorazit do brány a tím efektivně zužitkovat svou druhou gólovou šanci.

Bayern zůstával svým soupeřům stále nebezpečný a Toni mohl v 66. minutě po Riberyho přihrávce zvýšit na 3:0. Hosté, kteří v Mnichově naposeldy vyhráli v řijnu 1989, ze sebe nic kloudného nedostali. V 83. minutě se přeci jen vzpamatovali, když za pěkné asistence Paula Freiera snížil čerstvě vystřídaný Bulykin na 2:1 a nechal fanoušky Bayeru ještě chvíli doufat.

Předpověď Olivera Kahna o sestřelení nepříjemného pronásledovatele se tedy naplnila. Pro Bayer Leverkusen byl Bayern přeci jen velkým soustem.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1:1

22.03.2008 15:30

Góly: 52. Danijel Ljuboja - 14. Bastian Reinhardt

Ambiciózní Hamburk vyrazil do Volkswagen Arény se smělým cílem: odvést si nazpátek tři body. To se ovšem nepodařilo a družina holandského kouče Huuba Stevense nakonec může být ráda alespoň za remízu. Wolfsburg tak po předešlém vítězství v Brémách znovu potvrdil rostoucí formu.

Ani pro jeden tým to nebyl právě snadný zápas. Hrálo se poměrně vyrovnaně a ve svižném tempu. Hamburk si díky tomuto zdánlivě obyčejnému bodu a prohře Leverkusenu, udržel druhou pozici bundesligové tabulky. To se ovšem ještě může změnit. Pokud by totiž Brémy zvítězily v nedělním utkání v Bielefeldu, dotáhly by se tak na stejnou úroveň, na jaké se nachází Hamburk a o příznivějším postavení po 25. kole by tak rozhodovalo skóre.

Naopak Wolfsburg navzdory zaslouženému bodu klesl o jednu příčku níže, tedy na místo osmé. Vlci se stále nevzdávají myšlenky, že by v příštím ročníku mohli po dlouhé pauze startovat v Poháru UEFA. Boj to jistě nebude snadný. Zelenobílým budou v závěru konkurovat především Stuttgart, Schalke, Frankfurt, Karlsruhe a možná i Štajnerův Hannover. Ctižádostivý Felix Magath prohlásil, že v příští sezóně doufá v příchod velkých es. Do konce ligového ročníku si však bude muset vystačit se stávajícím a nutno dodat, také velmi kvalitním i poměrně širokým kádrem, v němž figuruje i kapitán české reprezentační jedenadvacítky a rovněž kapitán a jedna z největších hvězd stříbrných medailistů z MS dvacetiletých, Jan Šimůnek. Spolu s ním hraje v týmu i bývalý teplický kanonýr, Edin Džeko. V poslední době však ani jeden z nich moc šancí v základní sestavě nedostává.

Utkání utržilo řadu šrámů v závěrečné desetiminutovce. Ano, za tuto dobu byly totiž uděleny neuvěřitelné čtyři červené karty, dva vyloučení na každé straně. Zápas se tedy dohrával ve velice nezvyklém počtu, devět proti devíti. Hodně rozlícený byl po utkání zmiňovaný Huub Stevens, podle nějž měl jeho tým kopat penaltu, nesouhlasil ani s vyloučením dvou hráčů. Také velmi lituje faktu, že v příštím utkání proti Bielefeldu nebude moci využít onu vykartovanou dvojici hráčů, kteří dostanou v nejlepším případě jednozápasový trest. Ale Stevens je realista a přinejmenším u Mathijsena očekává trest vyšší, než jednozápasový.

K samotnému průběhu. Slušelo by se zmínit přinejmenším gólové momenty obou celků. Za hosty povedenou hlavičkou ve 14. minutě první půle udeřil Bastian Reihardt. Do poločasu byly šance na obou stranách, další branka již ke zklamání obou klubů i fanoušků nepadla. Zaplněné ochozy domácích fandů a vlajkonošů se dočkaly až v druhé půli, kdy se trefil ve skvělé formě hrající srbský žolík Danijel Ljuboja, jenž je po svém nečekaném přestupu do týmu Vlků jako pokropený živou vodou. Nejenže toho hodně naběhá, předvádí oku lahodící finty, ale hlavně přesně přihrává a sám také góly střílí. Ljuboja tak učinil poté, co německý reprezentační středopolař Trochowski ve vlastním pokutovém pásmu ztratil míč, čehož využil Christian Gentner a přihrál právě Ljubojovi, jenž se z dobrých šestnácti metrů přesně mířenou ranou nemýlil.

První červenou kartu viděl po faulu na Guerrera domácí stoper Alexander Madlung, který fauloval útočníka Hamburgu, Peruánce Guerrera. Už za šest minut Madlunga následoval belgický obránce Vincent Kompany. Chvíli poté byli po ostré vzájemné výměně názorů vykázáni ze hřiště i Grafite a hamburgský Joris Mathijsen. Závěrečných seset minut tedy udělalo velmi černou tečku za všeobecně nikterak atraktivním utkání.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - VfL Bochum 1:1

22.03.2008 15:30

Góly: 9. Zvjezdan Misimović - 5. Stanislav Šesták

Norimberku se nepodařilo uniknout ze sestupového místa. Proti VfL Bochum uhrál po remíze 1:1 jen jeden bod, čímž prodloužil sérii bez výhry trvající devět zápasů V tabulce je na předposlední pozici v tabulce s pouhými 19 body. Bochum si na druhé straně upevnila místo v pohodlném středu.

Skalní fanoušci domácích se rozhodli své hráče do 60. minuty nepodporovat a po čtyřech minutách přišlo další zděšení, kdy Šesták po samostatné akci přivedl hosty do vedení. Ale ofenzivně naladění hráči Norimberku potřebovali ke strávení tohoto šoku jen pár minut. Za asistence Róberta Vitteka, který poslal míč z pravé strany velkého vápna na Ivana Saenka, ten míč skoro propásl, ale stačil ho posunout k Janu Kollerovi, jenž prodloužil elegantně k Misimoviči a ten dokončil akci vyrovnávacím gólem. V 21. minutě gólman Bochumi Laštůvka jen stěží odvrátil Saenkovu dělovku a stějně tak ostře kopnutý roh Javierem Pinolou ve 41. minutě.

Štěstí se však k Norimberku obrátilo zády. Nejdříve odkulhal z hřiště zraněný Jaouhar Mnari a jeho náhradník Dominik Reinhardt se po své první přihrávce zranil taky. Nervozita byla na domácích znát. Největší problémy jim dělaly nepřesné přihrávky, které bochumské hráče přímo vybízely ke kontrům. Jako v 31. minutě, kdy Auer těsně minul dobrý Šestákův pas. Jinak se projevovali hosté kromě standardních situacích neškodně. Norimberk opět prokázal, že má velké mezery v zakončování. V 87. minutě propásl svou velkou šanci na vedoucí gól dřívější král střelců Marek Mintál. Norimberk se tak musel spokojit se čtvrtou domácí remízou v řadě.

Více informací k zápasu

MSV Duisburg - Hannover 96 1:1

22.03.2008 15:30

Góly: 77. Michael Lamey - 42. Jiří Štajner

Jedna z mnoha remíz 1:1 se zrodila i v Duisburgu, kde hrál Hannover. Hosty poslal před pauzou do vedení Štajner, který se trefil podruhé za sebou. Vyrovnání zařídil čtvrt hodiny před koncem Lamey.

Utkání ještě pořádně ani nezačalo a už tu byla první špatná zpráva pro hosty. Po konfliktu s Filipescem uviděl červenou kartu Mike Hanke a než se nejlepší střelec Hannoveru stačil vůbec zpotit, musel zpátky do kabin. Domácí Zebry ale nevypadaly, že by byly schopny výhody jednoho muže v poli využít, právě naopak – kloudá myšlenka byla spíše výjimkou. Ve 22. minutě sice Vručina po nahrávce Williho rozvlnil síť za Enkem, branka ale kvůli ofsajdu platit nemohla. Bezbrankový stav byl tak prolomen až ve 42. minutě a to poněkud překvapivě hosty. Po rohu se na pravé straně hřiště dostal k míči Huszti, který centrem našel na zadní tyči zcela volného Jiřího Štajnera a ten se zblízka hlavou nemýlil – 0:1.

Po pauze zaveleli domácí k mohutné ofenzivě. Ve 49. minutě našel Grlič našel centrem hlavu Georgieva a ten trefil pravou tyč. Za další tři minuty přišla další hlavička, tentokrát mířil střídající Mölders nad Enkeho branku. V 59. minutě měli domácí sérii příležitostí na vyrovnávací gól. Möldersovu střelu zblokoval jeden z bránících hráčů, Grliče poté vychytal Enke, který pak stihl i vyběhnout proti Maiconovi a míč mu uzmout od kopaček. O chvíli později střílel nepřesně opět aktivní Mölders, krátce po něm se neujala ani povedená rána domácího kapitána Grliče. V 76. minutě však již udeřilo. Tararache vyslal míč na bránu, kulatý nezbeda byl sice zblokován Ismaelem, odrazil se však k Michaelovi Lameymu a ten ho uklidil do levého rohu branky – 1:1. MSV mohlo dokonce vyhrát, další střídající hráč Daun ale sám před Enkem selhal.

Duisburg zůstává o skóre za Norimberkem poslední, na záchranu ale má již jen jednobodovou ztrátu. Hannover zůstává minimálně do neděle, kdy ho může v případě výhry přeskočit Hertha, na desáté pozici.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Karlsruher SC 1:1

22.03.2008 15:30

Góly: 24. Mladen Petrić - 63. Sebastien Freis

Dortmund a Karlsruhe se po remíze 1:1 rozešly smírně a oba týmy tak zůstávají v tabulce svém - Borussia na třinácté a KSC na deváté příčce. Domácí poslal do vedení v první půli Petrič, po pauze o dělbě bodů rozhodl Freis.

Do utkání vstoupila aktivněji domácí Borussia a v hlavní roli byl Valdez, který třikrát ohrozil Millera v brance hostí, gól však ze svých příležitostí nevytěžil. V 24. minutě však již domácí vedli. K přímému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Mladen Petrič a přes dvojčlenou zeď se trefil přesně k pravé tyči – 1:0. Aktivita domácích neustávala a brzy mohlo být skóre navýšeno, ale Kringeho pokus zneškodnil Miller a Valdez střílel nad. Minutu před odchodem do kabin mohl vyrovnat Hajnal, jeho ránu pod břevno ale skvěle vytáhl Ziegler.

Po změně stran z obrané ulity vylezlo také Karlsruhe a snažilo se vyrovnat. Proti Carnellovi zachránil domácí opět Marc Ziegler, na druhé straně vyzkoušeli Millerovu pozornost Kringe a Buckley. V 63. minutě přišlo vyrovnání. Kapllani zachytil nepřesnou domácí rozehrávku, dostal míč přes Hajnala k Sebastianu Freisovi, který díky teči bránícího Dedého šťastně zavěsil – 1:1.

Po vstřelené brance se hosté opět zatáhli a ze strany domácích začala honba za druhou brankou. Hned třikrát ale u Marcuse Millera nepochodil Petrič. V 76. minutě gólman hostí zneškodnil Petričovu ránu z dálky, o tři minuty později proti chorvatskému reprezentantovi vytáhl reflexivní zákrok a i v 82. minutě vyšel z tohoto souboje vítězně Miller. Na druhé straně mohlo i KSC vyhrát, Freisův pokus ale z brankové čáry odvrátil domácí mladík Hummels.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hansa Rostock 4:1

22.03.2008 15:30

Góly: 52. Pável Pardo (pen.), 54. Cacau, 87. Mario Gómez, 90+2. Yildiray Baştürk - 56. Orestes

Stuttgart potvrdil vzestup formy z posledních utkání a rozstřílel Hansu Rostock 4:1. Vše podstatné včetně pěti branek se odehrálo až ve druhé půli, za domácí se trefili Pardo, Cacau, Gomez a Bastürk, za hosty snižoval Orestes.

V první půli byla na stadionu Gottlieba Daimlera k vidění hra velmi průměrné úrovně, o trochu lepší však bylo domácí VfB. Střela z dálky v podání Hitzlspergera (21.) i pokus Cacaua (28.) šly vedle, na druhé straně proti Ulreichovi dvakrát neuspěl Enrico Kern, krátce před přestávkou ještě vyzkoušel mladičkého gólmana v domácích barvách Bartels.

Po změně stran to tam ale už začalo padat. V 52. minutě přistál Gomezův centr na ruce Gledsona a kopala se penalta. K ní se postavil Pavel Pardo a střelou doprostředka branky otevřel skóre – 1:0. Hned za dvě minuty centroval zleva Meira, Khedira hlavou míč prodloužil na zadní tyč, kde číhal Cacau, který míč z voleje napálil pod břevno – 2:0. Ovšem za další dvě minuty se ozvali také hosté. Yelenův přímý kop našel hlavu Orestese a míč i s přispěním bránícího Gomeze zaplul k zadní tyči – 2:1. Vyrovnat mohl v 67. minutě Rathgeb, proti jeho povedenému přímému kopu se ale vytáhl Ulreich.

V 85. minutě se po přímém kopu Steina strhla v pokutovém území domácích "trma-vrma", Pearce ani Bülow ale dostat míč za Ulreichova záda nedokázali a tak uděřilo na druhé straně. V 87. minutě poslal Beck do úniku Maria Gomeze a ten přízemní střelou prostřelil Wächtera – 3:1. V 92. minutě ještě vystřihli jednu pěknou akci domácí. Hitzlsperger poslal parádní míč za obranu Gomezovi, ten na rozdíl od kanonýrů jeho formátu nehamounil a ještě nahrál před prázdnou branku Yildirayovi Bastürkovi, který už měl snadnou práci – 4:1.

Stuttgart zůstává i přes výhru šestý, na třetí příčku zajišťující třetí příčku ale ztrácí před nedělními dohrávkami už jen tři body. Rostock také zůstává na svém, tedy na čtrnácté příčce s čtyřbodovým náskokem na sestupové vody.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Schalke 04 1:2

23.03.2008 17:00

Góly: 67. Sofian Chahed (pen.) - 12. Gerald Asamoah, 23. Jermaine Jones

Schalke vyhrálo 2:1 na půdě Herthy a pokračuje ve vítězné jízdě. O osudu zápasu rozhodla první půlhodina, ve které se trefili Asamoah a Jones, za domácí stačil po změně stran už jen z penalty snížit Chahed.

Utkání začalo pro hosty přímo pohádkově. Ve 12. minutě zahrával zleva přmý kop Pander, v pokutovém území si jeho centr našel Gerald Asamoah a hlavičkou o zem mířil přesně k pravé tyči – 0:1. Více iniciativy směrem dopředu i nadále projevovali hostující Königsblauen a ve 23. minutě se radovali podruhé. Jermaine Jones vystihl na půlící čáře Raffaelovu rozehrávku, nikým neatakován s míčem doběhl až na vápno a přízemní střelou, kterou Drobný nedokázal nohou vyrazit mimo tři tyče, rozvlnil síť podruhé – 0:2. Poté se ke slovu dostali také domácí. Jejich největší šanci propásl Raffael, kterého nejprve vychytal Neuer a když se k brazilskému střelci poté míč vrátil, vyřešil už situaci lépe, tentokrát ale pro změnu hosty zachránil na brankové čáře Rafinha. Ve 40. minutě zapískal čárový rozhodčí domácím neexistující ofsajd a připravil je tak o téměř jistou branku. Krátce před pauzou ještě pálil Kačar, jeho ránu pod břevno ale skvěle vyrazil Neuer.

Po přestávce byla pochopitelně aktivnější Hertha, do bezprostřední blízkosti Neuera se ale přes dobře organizovanou obranu hostí moc nedostávala. Po Skácelově přihrávce pálil nepřesně Raffael, v 67. minutě však již přišlo kýžené snížení. Gojko Kačar prošel s míčem až do pokutového území, kde ho fauloval Höwedes a kopala se penalta. K ní se postavil Sofian Chahed a naprosto bez nervů, o čemž svědčil i Chahedův úsměv před samotnou exekucí, jí proměnil. Největší příležitost na vyrovnání poté po přihrávce Piszczeka promarnil Friedrich, a když ani na druhé straně z brejku neuspěl Jones, skončilo utkání šťastným vítězstvím hostů.

Hertha po šesti utkáních prohrála a propadla se na dvanácté místo, Schalke zůstává i přes zisk tří bodů páté, za čtvrtým Werderem a třetím Leverkusenem ale zaostává jen vinou horšího skóre.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Werder Brémy 1:1

23.03.2008 17:00

Góly: 14. Oliver Kirch - 70. Diego (pen.)

Brémy dokázaly na půdě zachraňujícího se Bielefeldu jen remizovat 1:1. Domácí Arminia dokonce dlouho vedla díky brance Kirche, bod Werderu zachránil ve druhé půli proměněnou penaltou Diego.

Werder začal utkání aktivněji a v šesté minutě se mohl dostat do vedení. Hunt rozehrál roh na Diego, jeho nadýchaný centr našel hlavu Nalda, vedoucí brance ale zabránil dobrou reakcí Fernandez. Ve 14. minutě tak udeřilo na druhé straně. Eigler nahrál Wichniarkovi, jeho ránu z úhlu dokázal Wiese pouze vyrazit a dobíhající Oliver Kirch už neměl problém doklepnout míč do prázdné brány – 1:0. Brémy se snažily vyrovnat, v pětadvacáté minutě střílel z dálky Diego, Fernandez jeho pokus vyrazil, k dorážce se dostal Rosenberg, ale jihoafrický brankář v domácích barvách se opět vyznamenal. O pět minut později zahrával roh Diego a následnou hlavičku Rosenberga musel odvracet z brankové čáry Halfar. Domácí kontrovali hlavičkou Kučery a střelou z dálky v podání Eiglera, jednogólové vedení domácím ale do přestávky vydrželo.

I po změně stran hrál prim Werder. V 54. minutě střílel Frings, skvělý Fernandez stačil míč vyrazit. O osm minut později měl ojedinělou šanci domácích Wichniarek, po pěkném sólu ale střílel vedle. V 69. minutě přesprintoval Klasnič Gabriela, český bek v domácích barvách ho evidentně poslal rukama k zemi a kopala se penalta. K ní se postavil Diego a prudkou ranou k levé tyči nedal Fernandezovi šanci – 1:1. Do konce zápasu měly oba týmy po jedné šanci na vstřelení vítězné branky. V 88. minutě se po chybě Nalda dostal k míči Kučera, zblízka ale Wieseho branku přestřelil. V nastavení pak hlavičkoval po Fritzově centru Klasnič, jeho pokus ale šel těsně vedle a tak se oba týmy rozešly smírně.

Arminii získaný bod poslal před Cottbus na první nesestupovou příčku. Brémy zůstávají čtvrté, mají ovšem stejný bodový zisk jako páté Schalke a třetí Leverkusen.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov25158243:1453
2.Hamburger SV251210336:1846
3.Bayer Leverkusen25135746:2644
4.Werder Brémy25135752:3644
5.Schalke 0425128540:2644
6.VfB Stuttgart251321044:4041
7.Eintracht Frankfurt25109630:3139
8.VfL Wolfsburg25107841:3637
9.Karlsruher SC25107830:3337
10.Hannover 962597936:4234
11.VfL Bochum2588937:3832
12.Hertha BSC25951127:3132
13.Borussia Dortmund25861136:4130
14.Hansa Rostock25661322:3624
15.Arminia Bielefeld25561424:5021
16.Energie Cottbus25481326:4220
17.1. FC Norimberk25471426:4119
18.MSV Duisburg25541625:4019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sakra vono to určitě bylo na čt4, zapomněl jsem.. kdo viděl, ať mi pls poreferuje o výkonu Fenina. Přihrál na goal a...?

Reagovat
smazaný uživatel

zpožděný přenos kvůli krasobruslení běží to teď, tak se jdi mrkonout.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, valím..

Reagovat
Shevchenko

tak jak hrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Martin hraje dobře, je aktivní a spoluhráčům přihrává. Včera byl dost faulovanej a Ciaovi při gólu asistoval. Proti Cottbusu nebylo lehký hrát, protože se v obraně stavěli jak obranný val...Jinak Funkel Martina po zápase chválil a říkal, že je pro mužstvo velkým přínosem...

Reagovat
fantomas

je dobrej, douám že to zavře pusu spanhelovi a jinym pochybovačum,kteři si myslí že aby hrál dobře musi jenom střílet goly a mít dobrý známky od kickeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezavře, na základ reprezentace nemá ani omylem.

Reagovat
fantomas

ale joo, při zranění kollera

Reagovat
Talker

Tak ono kdo bude teda střílet goly? Koller nestřílí,Baroš nestřílí,Fenin nestřílí...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.rojadirecta.com/foros/viewtopic.php?t=37470

ten Nikolov je fakt díra, opět to potvrdil naštěstí to otočili

Reagovat
Arne

dyť to je první gól, co jde v týhle sezoně na jeho vrub. podle mě je to druhá nejkvalitnější (po Zieglerovi) dvojka v BL

jinak ten druhej eintrachtu, neřekl bych, že byl za čárou, ale když je to tým z východu a speciálně Energie, tak je rozhodnutí vždy jednoznačné...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky Blažek je dobrá dvojka.

Reagovat
Arne

radši k věci... jestli Nikolov potvrdil to, že je díra, tak kde a kdy kromě dneška zachytal tak špatně, že si od tebe zasloužil takové označení?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos snad chytá celkem slušně, ale to spíš souvisí s tím, že se zvedl celý Eintracht, ale co si pamatuju za posledních 10 let, tak vždycky když jsem ho viděl byl dost nejistý a upozorňoval na sebe nedůrazem a nekoncentrovaností a občas i podobnou chybou než nějákými výjimečnými zákroky.

Reagovat
Arne

nevim, já osobně jsem u něj už dlouhou dobu žádnou velkou hrubku neviděl, teda až do včerejška

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

nevite jestli nekde nebudou opakovat ten zapas??

Reagovat
fantomas

to se neopakuje myslim..

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ve 12.15 na čt4.

Reagovat
smazaný uživatel

jj dik

Reagovat
fantomas

aha

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin

včera jsem na to koukal, neviděl jsem asi prvních dvacet minut.. a Fenin byl opravdu dost aktivní, často faulovaný. První půle nebyla vůbec atraktivní, hodně se kazilo. Řekl bych, že to byl od Fenina hodně průměrný zápas, dobře nezahrál Amanatidis.. ani střídavší Ciao nehrál nijak zvlášť dobře. Ale má skvělou kopací techniku a tudíž hrozilo nebezpečí při každé standartní situaci. Obrovskou chybu Nikolova napravil právě Caio po hbité akci s Feninem, kdy se hráči Frankfurtu zmocnili míče a myslím Kohler posunul na Fenina do pravé strany, kde byl velký prostor. Už jsem si říkal, že to Fenin zbrzdil, protože trochu nečekaně vracel míč hned potom co se ho dotkl hodne za sebe právě na Caioa, ten mu přihrávku oplatil a Fenin opět narazil těsně za dvacítku střídavšímu mladíkovi. Ten si míč našteloval, udělal dva tři rychlé kroky do středu hřiště a tvrdou střelou levou nohou vystřelil. Brankář Cottbusu podle mne trošku podcenil, sice tvrdou ale ne nijak přesnou střelu. Druhý goal padl po skvělém opět velice prudkém centru pravonohého Caioa a Russ parádně z první zhruba na úrovni penalty "překonal" Tremmela, který sice ještě přízemní střelu do prostřed brány dobrým reflexem vyrazil, ovšem přímo do tyče a od ní šel míč těsně, ale možná vůbec, za brankovou čáru.. goal byl uznán, ovšem žádný záběr mne nepřesvdedčil o správnosti uznání goalu. Poté překvapivě Cottbus zvýšil výrazně aktivitu, píšu "překvapivě" protože jsem čekal, že Frankfurt už si to pohlídá. Ale strachoval se do poslední minuty. Potěšil mne Papadoupulos, který hrál fakt skvěle. Myslím, že splnil to co po něm kouč chtěl. Důraz ve vzduchu a nebezpečí po standartních situacích. Líbil se mi. Celkově dost slabý zápas se šťastným závěrem pro Frankfurt, kdy tlak Cottbus byl opravdu dost svírající.

Reagovat
fantomas

dobrej report

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby nevzal Brükner Štajnera do repre...když dal teď dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern - Bayer

Krásný branky (1. a 3.), Kahnův zákrok nohou - jsem čuměl

Reagovat
smazaný uživatel

www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/scorer

2....ta liga asi straca kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, Šesták je hodně produktivní..

Reagovat
smazaný uživatel

PARÁDNÍ VÝKON BAYERNU A OLIVERA KAHNA. JSME BLÍZKO TITULU UŽ SE TĚŠÍM NA PŘÍŠTÍ ROČNÍK LIGY MISTRU---VYZVA JE JASNÁ---VYHRÁT JI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FC BAYERN MUNCHEN STERN DES SUDENS

Reagovat
smazaný uživatel

nad levým Shiftem najdeš takovou klávesu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele